Μειονότητες & ρατσισμός

Stripar

Established Member
Καταρχήν το θέμα είναι εξαιρετικό και το ότι διαφωνείτε είναι που το κάνει ενδιαφέρον!

Προσωπικά δέν διαφωνώ μαζί σου , αλλά ούτε και συμφωνώ.
Δέν σου ζήτησα να το βουλώσεις προς θεού...απλά να κάνεις το αυτονόητο να σεβαστείς το νήμα του παιδιού , που ο ίδιος στο έχει ζητήσει!.

Αλλά βλέπω ότι όλη αυτήν την ώρα αντί να ανοίξεις ένα καινούργιο θέμα...προτιμάς να είσαι σε αντιπαράθεση ακόμα και γιαυτό , ακόμα και μ΄εμένα.

Δύσκολος άνθρωπος πρέπει να είσαι...σίγουρα ενδιαφέρον
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Stripar

Established Member
Ανοίγω αυτό το νήμα , μιάς και ο τίτλος έχει απασχολήσει αρκετά μέλη σε άλλο νήμα για λογαριασμό της @Jen!
 
Τελευταία επεξεργασία:

kapa

Μέλος του προσωπικού
θα προσπαθησω να χωρισω τα 2 θεματα αλλα δεν θα εχουν και την τέλεια ροή
 

Jen

Active Member
Σας ευχαριστούμε, Stripar και kapa!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Bouklas

Well-Known Member
Bouklas, όχι. Απλά όχι. Πήγαινε στο πανεπιστήμιο και δείξε το συλλογισμό σου (και των προηγούμενων ποστ που έκανες) σε όποιον καθηγητή που ασχολείται με έρευνες και πειράματα θέλεις και έλα να μου πεις τι σου είπε. Πρόσεξε τι λέω, το συλλογισμό σου, δεν μιλάω για το θέμα της ομοφυλοφιλίας γενικά. Αυτό που λες δεν είναι επιστημονική λογική. Θεωρείς κάτι ως δεδομένο επειδή απλά σου ΦΑΙΝΕΤΑΙ δεδομένο. Προφανώς και σου φαίνεται δεδομένο, δεν αμφιβάλλω γι' αυτό. Αλλά δεν είναι.

Jane η αλήθεια είναι 1, μονο το ετεροφυλικό πρότυπο διαιωνίζει τον άνθρωπο, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, είναι μονόδρομος. Είναι τόσο απλά που τα παιδιά τα μαθαίνουν στο γυμνάσιο τι να πάω να πω στο πανεπιστήμιο? Δηλαδή ok καταλαβαίνω πως έχεις γνώσεις και επιχειρήματα αλλα πως να το κάνουμε βρε Jane σπέρμα με σπέρμα και ωάριο με ωάριο δεν δίνει άνθρωπο.
 

Jen

Active Member
Jane η αλήθεια είναι 1, μονο το ετεροφυλικό πρότυπο διαιωνίζει τον άνθρωπο, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, είναι μονόδρομος. Είναι τόσο απλά που τα παιδιά τα μαθαίνουν στο γυμνάσιο τι να πάω να πω στο πανεπιστήμιο? Δηλαδή ok καταλαβαίνω πως έχεις γνώσεις και επιχειρήματα αλλα πως να το κάνουμε βρε Jane σπέρμα με σπέρμα και ωάριο με ωάριο δεν δίνει άνθρωπο.


@Bouklas, όπως σου υποσχέθηκα, σου παραθέτω την απάντησή μου:) Είναι μεγάλη, το ξέρω, αλλά χρησιμοποίησα διάφορα παραδείγματα για να σου εξηγήσω γιατί είναι λάθος το επιχείρημά σου. Δεν σου μιλάω για την άποψή σου για την ομοφυλοφιλία γενικά, σου μιλάω για το συγκεκριμένο συλλογισμό.

Λες λοιπόν ότι αν ήμασταν όλοι ομοφυλόφιλοι δεν θα είχαμε γεννηθεί εμείς και επίσης λες ότι είναι άδικο να συγκρίνω τους ομοφυλόφιλους με τους στείρους ετεροφυλόφιλους ανθρώπους γιατί εκείνοι ό, τι κάνουν είναι φυσιολογικό.

Ας πάρουμε λοιπόν ένα παράδειγμα. Είμαστε σε ένα αεροπλάνο 40-50 άτομα και ναυαγούμε σε ένα νησί εντελώς απομονωμένο και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να φύγουμε.

Σκέψου τώρα τις εξής 2 περιπτώσεις:

1) όλα μα όλα τα άτομα της πτήσης είναι ομοφυλόφιλα, άντρες και γυναίκες. Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν που ναυαγούν σ' αυτό το νησί και καταλαβαίνουν ότι θα μείνουν εκεί όλη τους τη ζωή, μπορούν να αναπαραχθούν μεταξύ τους; Άσχετα αν δεν ελκύονται συναισθηματικά από το αντίθετο φύλο. Εφόσον θέλουν να αναπαραχθούν, μπορούν; Μπορεί να διαιωνιστεί αυτή η ομάδα; Μπορεί.

2) οι άντρες ή οι γυναίκες της πτήσης είναι στείροι ή στείρες. Ούτε καν όλα τα άτομα, εγώ σου λέω το ένα μόνο φύλο. Έχει καμία σημασία που το σεξ που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι είναι το "φυσιολογικό"; Καμία. Να αναπαραχθούν αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν. Δεν πα να κάνουν 10 φορές τη μέρα το «φυσιολογικό» ετεροφυλοφιλικό σεξ. Είτε είναι 50, είτε 500, είτε 5.000.000 όταν θα πεθάνει και το τελευταίο άτομο, η ομάδα αυτή έχει σβήσει.

Ποια ομάδα λοιπόν είναι αυτή που διαιωνίζει το είδος τελικά; Μπορείς να μου εξηγήσεις σε τι ακριβώς εξυπηρετεί η φυσιολογικότητα του ετεροφυλοφικού σεξ σε αυτή την περίπτωση και πώς βλάπτει η ομοφυλοφιλία στην άλλη περίπτωση;


Ξαναγυρνάω στο αρχικό παράδειγμα που είπες: Εσύ λοιπόν λες ότι αν όλοι οι άνθρωποι ήταν ομοφυλόφιλοι δεν θα υπήρχαμε τώρα. Και αυτό γιατί θεωρείς αυτονόητο ότι το φυσιολογικό για την ομοφυλοφιλία είναι να αποφεύγεται ΕΝΤΕΛΩΣ όχι μόνο το σεξ ανάμεσα στα δύο φύλα, αλλά και η ανταλλαγή γενετικού υλικού χωρίς σεξ (π.χ. με σπερματέγχυση). Επίσης, θεωρείς αυτονόητο ότι ο μοναδικός τρόπος αναπαραγωγής στη φύση είναι ο συνδυασμός γενετικού υλικού από τα δύο φύλα. Στην πραγματικότητα όμως τίποτα από αυτά τα δύο που λες δεν είναι αυτονόητο ή δεδομένο στη φύση. Το μόνο που είναι δεδομένο είναι ότι δεν υπάρχει έμβιο είδος που να μην αναπαράγεται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αυτό που σου εξηγώ είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο αναπαράγεται κάθε είδος είναι διαφορετικός (ρίξε μια ματιά εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Reproduction) και εννοείται ότι μπορεί να εξελιχθεί ή να αλλάξει κατά την εξελικτική πορεία κάθε είδους, και δεν υπάρχει κάποιος a priori κανόνας που να λέει «αυτό είναι το σωστό, το άλλο είναι το λάθος» από τη στιγμή που η αναπαραγωγή επιτυγχάνεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Κάποια είδη π.χ. δεν χρειάζονται καν να έρθουν σε επαφή με άλλο μέλος του είδους τους, αλλά αυτο-αναπαράγονται. Για τα ανθρώπινα δεδομένα η κλωνοποίηση αποτελεί ακριβώς μια μορφή τέτοιας αυτο-αναπαραγωγής. Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μετά από αιώνες η αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους θα γίνεται μόνο μέσα από κλωνοποίηση ή ότι εξαρχής οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να αυτο-αναπαράγονται με βάση άλλους μηχανισμούς. Ας μη μιλάμε όμως για τόσο φανταστικά σενάρια. Στη συγκεκριμένη φάση της ανθρώπινης εξέλιξης η αναπαραγωγή γίνεται μέσω του συνδυασμού του ανδρικού γενετικού υλικού με το γυναικείο γενετικό υλικό, σωστά; Ωραία, δεν λέει κανένας ότι ομοφυλοφιλία σημαίνει ότι δεν είναι αναγκαία και τα δύο φύλα για την αναπαραγωγή, τουλάχιστον μέχρι να χρησιμοποιηθούν άλλα μέσα, όπως η κλωνοποίηση. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι ο συνδυασμός αυτός πρέπει υποχρεωτικά να γίνει μέσα σε μια συναισθηματική σχέση ή γάμο, και ότι αν δεν γίνεται αυτό είναι κάτι μη φυσιολογικό. Δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο στη φύση ότι το μόνο φυσιολογικό (από βιολογικής/γενετικής άποψης) είναι τα έμβια όντα να συνάπτουν σχέσεις ΜΟΝΟ με τα μέλη με τα οποία μπορούν να τεκνοποιήσουν. Άλλο πράγμα είναι η αναπαραγωγική διαδικασία και άλλο πράγμα είναι η συναισθηματική έλξη και η δημιουργία σχέσης και οικογένειας. Ακόμα και στο ζωικό βασίλειο υπάρχουν είδη που συνάπτουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις (εννοώ bonding, όχι απλά σεξουαλική συνεύρεση) αλλά όταν επιθυμούν να τεκνοποιήσουν προφανώς συνευρίσκονται σεξουαλικά με μέλη του αντίθετου φύλου. Ούτε υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι φυσιολογικό είναι τα νεογνά να μεγαλώνουν ΜΟΝΟ με τα άτομα που έχουν δώσει το γενετικό υλικό. Η υιοθεσία υπάρχει ακόμα και στη φύση. Μάλιστα υπάρχουν είδη τα οποία δεν μεγαλώνουν ΠΟΤΕ τα δικά τους νεογνά. Με το που γεννιούνται τα αφήνουν στις φωλιές άλλων μελών του είδους τους, κι έτσι όλα τα μέλη μεγαλώνουν νεογνά άλλων μελών.

Με αυτό προσπαθώ να σου πω ότι δεν υπάρχει τίποτα στη φύση που να αποκλείει μια κοινωνία στην οποία όλα τα μέλη είναι ομοφυλόφιλα, δηλ. ερωτεύονται και δημιουργούν σχέσεις με άτομα του ίδιου φύλου και μεγαλώνουν παιδιά που δεν είναι βιολογικά δικά τους. Γιατί πολύ απλά αυτό δεν αναιρεί ούτε την ανάγκη, ούτε την επιθυμία, ούτε την ικανότητα των ανθρώπων να αναπαραχθούν. Απλά η αναπαραγωγή θα γίνεται εξολοκλήρου με άτομα με τα οποία δεν υπάρχει συναισθηματική έλξη. Και δεν υπάρχει τίποτα το μη φυσιολογικό σ’ αυτό.

Στην τελική, ο άνθρωπος είναι άνθρωπος ακριβώς επειδή έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο εξέλιξης ώστε να έχει και απόλυτη συνείδηση του εαυτού του αλλά και μετα-σκέψη. Αυτό σημαίνει ότι η φύση του ίδιου του ανθρώπου είναι όχι μόνο να αναπαράγεται επειδή είναι δέσμιος των ενστίκτων του, αλλά να έχει απόλυτη συνείδηση της αναγκαιότητας να διαιωνιστεί το είδος από τη μία, αλλά και να έχει τη δυνατότητα να κάνει διάκριση ανάμεσα στην αναπαραγωγική διαδικασία και τη συντροφικότητα ή τη συναισθηματική ολοκλήρωση. Και όταν λέω έχει τη δυνατότητα, δεν μιλάω θεωρητικά. Αυτό που σου λέω ισχύει γιατί απλά συμβαίνει. Η φύση του ανθρώπου είναι να αποφασίζει συνειδητά αν, πότε και ΠΩΣ θα τεκνοποιήσει αλλά και ποια άτομα τον ολοκληρώνουν συναισθηματικά, και κυρίως έχει τη δυνατότητα να τα συνδυάζει συνειδητά. Το ίδιο το γεγονός ότι έχει τη δυνατότητα να σκεφτεί "α, εγώ δεν θέλω να μείνω έγκυος, θα πάρω αντισυλληπτικά" ή "α, εγώ είμαι ανύπαντρη ή ομοφυλόφιλη αλλά μπορώ να βρω το σπέρμα από κάποιον άλλον", και κυρίως ότι όλα αυτά ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, είναι ακριβώς αυτά που καθιστούν τον άνθρωπο «άνθρωπο».

Να σου δώσω ένα ακόμα παράδειγμα από τη φύση: υπάρχουν είδη τα οποία σκοτώνουν και τρώνε τα ίδια τους τα νεογνά. Αυτό λοιπόν εκ πρώτης όψεως φαίνεται εντελώς αντιφατικό με το ένστικτο για διαιώνιση του είδους και άρα θα έπρεπε να θεωρείται ανωμαλία. Κι όμως, οι επιστήμονες δεν το θεωρούν ανωμαλία, πολύ απλά γιατί είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει επιβιώσει αιώνες τώρα, όπως ακριβώς και στην περίπτωση της ομοφυλοφιλίας. Οι επιστήμονες λοιπόν θεωρούν ότι οποιοδήποτε χαρακτηριστικό επιβιώνει για τόσο μεγάλο διάστημα σημαίνει εξ ορισμού ότι δεν μπορεί να πηγαίνει κόντρα στη διαιώνιση του είδους, γιατί αν πήγαινε θα είχε εξαφανιστεί μέσω της φυσικής επιλογής για την οποία έχει μιλήσει ο Δαρβίνος. Το ότι δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι η αιτία ή λειτουργία του να τρώνε κάποια ζωικά είδη τα νεογνά τους ή της ύπαρξης της ομοφυλοφιλίας, δεν σημαίνει ότι αυτά αποτελούν ανωμαλία, και σίγουρα δεν σημαίνει ότι πάνε κόντρα στη διαιώνιση του είδους.

Να σου αναφέρω όμως κι ένα άλλο λογικό σφάλμα στη σκέψη σου: αν όλοι οι άνθρωποι ήταν είτε "ετεροφυλόφιλοι" είτε "ομοφυλόφιλοι", δεν θα αυτοαποκαλούνταν καν ετεροφυλόφιλοι ή ομοφυλόφιλοι. Δεν θα υπήρχε καμία ανάγκη να προκύψουν αυτοί οι όροι γιατί πολύ απλά θα ήταν ΟΛΟΙ το ίδιο. Όπως ακριβώς δεν υπάρχει καμία ονομασία για τους ανθρώπους που γεννιούνται με δέρμα, γιατί πολύ απλά κανείς δεν γεννιέται χωρίς δέρμα. Αν όμως κάποια στιγμή ένα 10% άρχιζε να γεννιέται χωρίς δέρμα, τότε οι άνθρωποι θα δημιουργούσαν γλωσσικούς όρους για να κατονομάσουν αυτή τη διάκριση. Αν ήμασταν π.χ. όλοι λευκοί ή μαύροι ή κίτρινοι δεν θα λέγαμε «α, τι καλά, είμαστε η μόνη φυλή που υπάρχει», γιατί πολύ απλά δεν θα υπήρχε καν η έννοια της φυλής (από άποψη χρώματος). Αντίστοιχα σε μια κοινωνία όπου όλοι θα ήταν «ομοφυλόφιλοι», ακόμα και η έννοια του φύλου στην οποία βασίζονται οι έννοιες «ομοφυλοφιλία» και «ετεροφυλοφιλία» θα ήταν διαφορετική. Γιατί πολύ απλά κάθε έννοια στη ανθρώπινη γλώσσα υποδηλώνει μια κατηγοριοποίηση με βάση τη συγκεκριμένη πραγματικότητα αλλά και τα συγκεκριμένα κριτήρια της κάθε κοινωνίας που η ίδια θεωρεί σημαντικά. Στη δική μας κοινωνία για παράδειγμα, η βασικότερη κατηγοριοποίηση των ανθρώπων βασίζεται στη διαφορετική φυσιολογία του σώματος και ειδικά των γεννητικών οργάνων, τα οποία ορίζουν και το διαφορετικό ρόλο των ανθρώπων στη αναπαραγωγική διαδικασία. Και θεωρούμε αυτή τη βιολογική κατηγοριοποίηση τόσο σημαντική γιατί την έχουμε ταυτίσει με κοινωνικές εκφάνσεις της ζωής μας π.χ. η συντροφικότητα, οι σχέσεις, η οικογένεια, αλλά και η εμφάνιση, η συμπεριφορά κτλ. Δεν λέμε π.χ. απλά ότι άντρας είναι αυτός που έχει πέος και γυναίκα αυτή που έχει μήτρα, αλλά λέμε ότι άντρας είναι αυτός που ερωτεύεται μια γυναίκα, και αντίστροφα γυναίκα είναι αυτή που ερωτεύεται έναν άντρα, ή άντρας είναι αυτός που συμπεριφέρεται έτσι κι έτσι κι έτσι και γυναίκα είναι αυτή που συμπεριφέρεται έτσι κι έτσι κι έτσι. Αυτή η ταύτιση όμως είναι η ίδια προϊόν της δικής μας κοινωνίας, δεν υπάρχει a priori. Αν λοιπόν ζούσαμε σε μια κοινωνία όπου όλα τα άτομα που έχουν π.χ. πέος θα ερωτεύονταν και θα έκαναν σχέση και οικογένεια με άλλα άτομα που έχουν πέος, και αντίστοιχα όλα τα άτομα που έχουν μήτρα θα ερωτεύονταν και θα έκαναν σχέση με άτομα που έχουν μήτρα, οι κατηγοριοποιήσεις που θα ήταν σημαντικές για εκείνη την κοινωνία θα ήταν διαφορετικές. Μπορεί π.χ. για εκείνη την κοινωνία η βασική κατηγοριοποίηση να αφορούσε τους ανθρώπους που δίνουν γενετικό υλικό (είτε έχουν πέος είτε έχουν μήτρα) και σε αυτούς που δεν δίνουν. Έτσι αντί να μιλάμε για «άντρες» και «γυναίκες» θα είχαμε μία κατηγορία «χ» και μία «ψ» με βάση το παραπάνω κριτήριο. Αν πάλι η διαιώνιση γινόταν μόνο με τη μορφή της αυτό-αναπαραγωγής, τότε κανείς δεν μας λέει ότι θα υπήρχε πέος και μήτρα in the first place, γιατί πολύ απλά δεν θα εξυπηρετούσαν τίποτα, ή αντίθετα κανείς δεν μας λέει ότι δεν θα έφερε κάθε άτομο και «αντρικό» γενετικό υλικό και «θηλυκό», όπως συμβαίνει και με κάποια ζωικά είδη που αυτό-αναπαράγονται. Με άλλα λόγια, σε μία κοινωνία που οι σχέσεις των ανθρώπων θα ήταν τόσο διαφορετικές, θα ήταν πολύ διαφορετικά πολύ περισσότερα πράγματα: και οι πρακτικές μας, και οι κατηγοριοποιήσεις μας, και οι αντιλήψεις μας, και οι αρχές μας κτλ. Εσύ προσπαθείς να κρίνεις μια τέτοια κοινωνία με βάση τις αντιλήψεις και τα δεδομένα της τωρινής κοινωνίας και αυτό είναι που δημιουργεί το πρόβλημα.

Ένα ακόμα επιχείρημα για να δεις ότι αυτό που λες αποτελεί απλά μια προσπάθεια εκλογίκευσης της αντίληψης ότι η ομοφυλοφιλία είναι ανωμαλία: λες λοιπόν ότι το να αναπαράγει ένας ομοφυλόφιλος με γενετικό υλικό που έχει πάρει από άτομο του αντίθετου φύλου πάει κόντρα στη φύση του. Ωραία. Για τους αμφιφυλόφιλους όμως τι έχεις να πεις; Γιατί για εκείνους το να κάνουν σεξ με το αντίθετο φύλο είναι όσο φυσιολογικό όσο το να κάνουν σεξ με το ίδιο φύλο. Με βάση τη δική σου λογική λοιπόν θα έπρεπε να θεωρείς την αμφιφυλοφιλία φυσιολογικότατη. Ισχύει;

Τελευταίο παράδειγμα που έχει ως σκοπό να προχωρήσει και τη συζήτηση παρακάτω, μιας και πλέον συζητάμε γενικά για μειονότητες και ρατσισμό. Βάζω στοίχημα ότι πολλοί από εσάς που θεωρείτε την ομοφυλοφιλία ανωμαλία κινείστε στον χώρο του BDSM, που εμφανίζει μια ραγδαία εξάπλωση τα τελευταία χρόνια. Πώς νιώθετε λοιπόν αν κάποιος σας πει ανώμαλους; Εσείς θεωρείτε ότι το γεγονός ότι θεωρούμε το BDSM «ανωμαλία» από ηθικο-κοινωνικής άποψης, ή ότι δεν ξέρουμε τα αίτιά του, σημαίνει ότι είναι όντως ανωμαλία και μάλιστα από βιολογικής άποψης;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Bouklas

Well-Known Member
Jen καταρχάς να σου πω ότι στηρίζεις όσα λες στα στείρα ζευγάρια (σε αυτά που δηλαδή έχουν πρόβλημα) με τα ομοφυλόφιλα που έχουν/δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Δηλαδή πετάς πχ όλο το 90% για να στηρίξεις τα επιχειρήματα σου? Δεν συγκρίνεις 2 ομοια πράγματα, 2 υγιείς διαφορετικές επιλογές αλλα εκείνα που σε συμφέρουν για να στηρίξεις όσα θες. Είναι λάθος.

Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό, με στεναχώρια βλέπω ότι έχεις γράψει πράγματα τα οποια δεν έχω πει ποτε ή δεν άφησα ποτε να εννοηθούν ή δεν μπήκα στην διαδικασία να γράψω. Πως η ομοφυλοφιλία είναι ανωμαλία, ότι πρέπει να αποφεύγετε το sex και η ανταλλαγή γενετικού υλικού, τι είναι φυσιολογικό και τι δεν είναι, περί κοινωνίας και ερωτικών σχέσεων των ομοφυλοφιλων, γιατί τους ομοφυλόφιλους τους λένε ομοφυλόφιλους και υπάρχει διάκριση. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ???? ΗΜΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ, μιλάω μονο για το αναπαραγωγικό κομμάτι, ούτε συναισθήματα, ούτε διακρίσεις, ούτε κοινωνίες, ούτε τι είναι σωστό και λάθος, ούτε τίποτα!

Και το μονο επιχείρημα σου πάνω σε αυτό που ήμουν συγκεκριμένος είναι ένα link της wikipedia που λέει ότι υπάρχουν φυτά και έντομα που αυτοαναπαράγονται! Συγγνώμη Jen αλλα νόμιζα πως μιλάμε για τους ανθρώπους όχι για το ζωικό βασίλειο! Θες να μιλήσουμε για ανθρώπους ή για τα έντομα?



Θα το ξαναπώ για πολλοστή φορα, για να διαιωνίζονται οι άνθρωποι πρέπει να στρέφονται στο ετεροφυλικό πρότυπο.

Πάμε τώρα στο μήνυμα σου...

@Bouklas, όπως σου υποσχέθηκα, σου παραθέτω την απάντησή μου:) Είναι μεγάλη, το ξέρω, αλλά χρησιμοποίησα διάφορα παραδείγματα για να σου εξηγήσω γιατί είναι λάθος το επιχείρημά σου. Δεν σου μιλάω για την άποψή σου για την ομοφυλοφιλία γενικά, σου μιλάω για το συγκεκριμένο συλλογισμό.

Λες λοιπόν ότι αν ήμασταν όλοι ομοφυλόφιλοι δεν θα είχαμε γεννηθεί εμείς και επίσης λες ότι είναι άδικο να συγκρίνω τους ομοφυλόφιλους με τους στείρους ετεροφυλόφιλους ανθρώπους γιατί εκείνοι ό, τι κάνουν είναι φυσιολογικό.

Ας πάρουμε λοιπόν ένα παράδειγμα. Είμαστε σε ένα αεροπλάνο 40-50 άτομα και ναυαγούμε σε ένα νησί εντελώς απομονωμένο και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να φύγουμε.

Σκέψου τώρα τις εξής 2 περιπτώσεις:

1) όλα μα όλα τα άτομα της πτήσης είναι ομοφυλόφιλα, άντρες και γυναίκες. Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν που ναυαγούν σ' αυτό το νησί και καταλαβαίνουν ότι θα μείνουν εκεί όλη τους τη ζωή, μπορούν να αναπαραχθούν μεταξύ τους; Άσχετα αν δεν ελκύονται συναισθηματικά από το αντίθετο φύλο. Εφόσον θέλουν να αναπαραχθούν, μπορούν; Μπορεί να διαιωνιστεί αυτή η ομάδα; Μπορεί.

Ναι μπορεί να διαιωνιστεί το είδος. Αλλα δεν καταλαβαίνω γιατί δίνεις αυτό το παράδειγμα? Τα ίδια πράγματα λέω και εγώ, στα λόγια μου έρχεσαι, για να διαιωνιστεί πρέπει να ακολουθήσουν το ετεροφυλικό πρότυπο, είτε τους αρέσει είτε όχι.
2) οι άντρες ή οι γυναίκες της πτήσης είναι στείροι ή στείρες. Ούτε καν όλα τα άτομα, εγώ σου λέω το ένα μόνο φύλο. Έχει καμία σημασία που το σεξ που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι είναι το "φυσιολογικό"; Καμία. Να αναπαραχθούν αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν. Δεν πα να κάνουν 10 φορές τη μέρα το «φυσιολογικό» ετεροφυλοφιλικό σεξ. Είτε είναι 50, είτε 500, είτε 5.000.000 όταν θα πεθάνει και το τελευταίο άτομο, η ομάδα αυτή έχει σβήσει.

Ποια ομάδα λοιπόν είναι αυτή που διαιωνίζει το είδος τελικά; Μπορείς να μου εξηγήσεις σε τι ακριβώς εξυπηρετεί η φυσιολογικότητα του ετεροφυλοφικού σεξ σε αυτή την περίπτωση και πώς βλάπτει η ομοφυλοφιλία στην άλλη περίπτωση;

Φυσικά και θα εξαφανιστεί όλη η ομάδα γιατί εδώ έρχεσαι πάλι στα λόγια μου, μονο το ετεροφυλικό πρότυπο διαιωνίζει το είδος. Οποτε με το παράδειγμα 1 έχουμε την συνεχεια μας. Και για να γίνει αυτό οι ομοφυλόφιλοι θα πάνε κόντρα στις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Είναι εξαρτημένοι να ακολουθήσουν ένα ετεροφυλικό πρότυπο, είτε τους αρέσει είτε όχι, θα κάνουν κάτι που δεν το γουστάρουν! Οι ετερόφυλοι δεν εξαρτούνται από κανέναν ομοφυλόφιλο, μονο σε ένα ανάλογο νησί θα έπερεπε να κάνουν υποχωρήσεις. Ενώ οι ομοφυλόφιλοι είτε είναι σε νησί είτε όχι πάλι σε ένα ετεροφυλικό πρότυπο εξαρτούνται. Νομιζω πως καταλαβαίνεις την διαφορά.

Επίσης να σου πω κάτι άλλο το οποιο έχει μεγάλη σημασία. Μου δίνεις αυτό το σκηνικό, ένα νησί, 2 παραδείγματα. Υγιείς ομοφυλόφιλοι, στείροι ετερόφυλοι. Εξαρχής αυτό το πρόβλημα έχει μονο 1 λύση και αυτό είναι να πάνε κόντρα στις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ "για να διαιωνίζονται οι άνθρωποι πρέπει να στρέφονται στο ετεροφυλικό πρότυπο".

Αυτό που λες περί φυσιολογικοτητας είναι κάτι το οποιο δεν άγγιξα ποτε μου οποτε δεν ξέρω γιατί το αναφέρεις. Εάν μπορείς πες μου από που το έβγαλες.

Ξαναγυρνάω στο αρχικό παράδειγμα που είπες: Εσύ λοιπόν λες ότι αν όλοι οι άνθρωποι ήταν ομοφυλόφιλοι δεν θα υπήρχαμε τώρα. Και αυτό γιατί θεωρείς αυτονόητο ότι το φυσιολογικό για την ομοφυλοφιλία είναι να αποφεύγεται ΕΝΤΕΛΩΣ όχι μόνο το σεξ ανάμεσα στα δύο φύλα, αλλά και η ανταλλαγή γενετικού υλικού χωρίς σεξ (π.χ. με σπερματέγχυση). Επίσης, θεωρείς αυτονόητο ότι ο μοναδικός τρόπος αναπαραγωγής στη φύση είναι ο συνδυασμός γενετικού υλικού από τα δύο φύλα. Στην πραγματικότητα όμως τίποτα από αυτά τα δύο που λες δεν είναι αυτονόητο ή δεδομένο στη φύση. Το μόνο που είναι δεδομένο είναι ότι δεν υπάρχει έμβιο είδος που να μην αναπαράγεται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αυτό που σου εξηγώ είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο αναπαράγεται κάθε είδος είναι διαφορετικός (ρίξε μια ματιά εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Reproduction) και εννοείται ότι μπορεί να εξελιχθεί ή να αλλάξει κατά την εξελικτική πορεία κάθε είδους, και δεν υπάρχει κάποιος a priori κανόνας που να λέει «αυτό είναι το σωστό, το άλλο είναι το λάθος» από τη στιγμή που η αναπαραγωγή επιτυγχάνεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Κάποια είδη π.χ. δεν χρειάζονται καν να έρθουν σε επαφή με άλλο μέλος του είδους τους, αλλά αυτο-αναπαράγονται. Για τα ανθρώπινα δεδομένα η κλωνοποίηση αποτελεί ακριβώς μια μορφή τέτοιας αυτο-αναπαραγωγής. Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μετά από αιώνες η αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους θα γίνεται μόνο μέσα από κλωνοποίηση ή ότι εξαρχής οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να αυτο-αναπαράγονται με βάση άλλους μηχανισμούς. Ας μη μιλάμε όμως για τόσο φανταστικά σενάρια. Στη συγκεκριμένη φάση της ανθρώπινης εξέλιξης η αναπαραγωγή γίνεται μέσω του συνδυασμού του ανδρικού γενετικού υλικού με το γυναικείο γενετικό υλικό, σωστά; Ωραία, δεν λέει κανένας ότι ομοφυλοφιλία σημαίνει ότι δεν είναι αναγκαία και τα δύο φύλα για την αναπαραγωγή, τουλάχιστον μέχρι να χρησιμοποιηθούν άλλα μέσα, όπως η κλωνοποίηση. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι ο συνδυασμός αυτός πρέπει υποχρεωτικά να γίνει μέσα σε μια συναισθηματική σχέση ή γάμο, και ότι αν δεν γίνεται αυτό είναι κάτι μη φυσιολογικό. Δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο στη φύση ότι το μόνο φυσιολογικό (από βιολογικής/γενετικής άποψης) είναι τα έμβια όντα να συνάπτουν σχέσεις ΜΟΝΟ με τα μέλη με τα οποία μπορούν να τεκνοποιήσουν. Άλλο πράγμα είναι η αναπαραγωγική διαδικασία και άλλο πράγμα είναι η συναισθηματική έλξη και η δημιουργία σχέσης και οικογένειας. Ακόμα και στο ζωικό βασίλειο υπάρχουν είδη που συνάπτουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις (εννοώ bonding, όχι απλά σεξουαλική συνεύρεση) αλλά όταν επιθυμούν να τεκνοποιήσουν προφανώς συνευρίσκονται σεξουαλικά με μέλη του αντίθετου φύλου. Ούτε υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι φυσιολογικό είναι τα νεογνά να μεγαλώνουν ΜΟΝΟ με τα άτομα που έχουν δώσει το γενετικό υλικό. Η υιοθεσία υπάρχει ακόμα και στη φύση. Μάλιστα υπάρχουν είδη τα οποία δεν μεγαλώνουν ΠΟΤΕ τα δικά τους νεογνά. Με το που γεννιούνται τα αφήνουν στις φωλιές άλλων μελών του είδους τους, κι έτσι όλα τα μέλη μεγαλώνουν νεογνά άλλων μελών.

Με αυτό προσπαθώ να σου πω ότι δεν υπάρχει τίποτα στη φύση που να αποκλείει μια κοινωνία στην οποία όλα τα μέλη είναι ομοφυλόφιλα, δηλ. ερωτεύονται και δημιουργούν σχέσεις με άτομα του ίδιου φύλου και μεγαλώνουν παιδιά που δεν είναι βιολογικά δικά τους. Γιατί πολύ απλά αυτό δεν αναιρεί ούτε την ανάγκη, ούτε την επιθυμία, ούτε την ικανότητα των ανθρώπων να αναπαραχθούν. Απλά η αναπαραγωγή θα γίνεται εξολοκλήρου με άτομα με τα οποία δεν υπάρχει συναισθηματική έλξη. Και δεν υπάρχει τίποτα το μη φυσιολογικό σ’ αυτό.

Στην τελική, ο άνθρωπος είναι άνθρωπος ακριβώς επειδή έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο εξέλιξης ώστε να έχει και απόλυτη συνείδηση του εαυτού του αλλά και μετα-σκέψη. Αυτό σημαίνει ότι η φύση του ίδιου του ανθρώπου είναι όχι μόνο να αναπαράγεται επειδή είναι δέσμιος των ενστίκτων του, αλλά να έχει απόλυτη συνείδηση της αναγκαιότητας να διαιωνιστεί το είδος από τη μία, αλλά και να έχει τη δυνατότητα να κάνει διάκριση ανάμεσα στην αναπαραγωγική διαδικασία και τη συντροφικότητα ή τη συναισθηματική ολοκλήρωση. Και όταν λέω έχει τη δυνατότητα, δεν μιλάω θεωρητικά. Αυτό που σου λέω ισχύει γιατί απλά συμβαίνει. Η φύση του ανθρώπου είναι να αποφασίζει συνειδητά αν, πότε και ΠΩΣ θα τεκνοποιήσει αλλά και ποια άτομα τον ολοκληρώνουν συναισθηματικά, και κυρίως έχει τη δυνατότητα να τα συνδυάζει συνειδητά. Το ίδιο το γεγονός ότι έχει τη δυνατότητα να σκεφτεί "α, εγώ δεν θέλω να μείνω έγκυος, θα πάρω αντισυλληπτικά" ή "α, εγώ είμαι ανύπαντρη ή ομοφυλόφιλη αλλά μπορώ να βρω το σπέρμα από κάποιον άλλον", και κυρίως ότι όλα αυτά ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, είναι ακριβώς αυτά που καθιστούν τον άνθρωπο «άνθρωπο».

Να σου δώσω ένα ακόμα παράδειγμα από τη φύση: υπάρχουν είδη τα οποία σκοτώνουν και τρώνε τα ίδια τους τα νεογνά. Αυτό λοιπόν εκ πρώτης όψεως φαίνεται εντελώς αντιφατικό με το ένστικτο για διαιώνιση του είδους και άρα θα έπρεπε να θεωρείται ανωμαλία. Κι όμως, οι επιστήμονες δεν το θεωρούν ανωμαλία, πολύ απλά γιατί είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει επιβιώσει αιώνες τώρα, όπως ακριβώς και στην περίπτωση της ομοφυλοφιλίας. Οι επιστήμονες λοιπόν θεωρούν ότι οποιοδήποτε χαρακτηριστικό επιβιώνει για τόσο μεγάλο διάστημα σημαίνει εξ ορισμού ότι δεν μπορεί να πηγαίνει κόντρα στη διαιώνιση του είδους, γιατί αν πήγαινε θα είχε εξαφανιστεί μέσω της φυσικής επιλογής για την οποία έχει μιλήσει ο Δαρβίνος. Το ότι δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι η αιτία ή λειτουργία του να τρώνε κάποια ζωικά είδη τα νεογνά τους ή της ύπαρξης της ομοφυλοφιλίας, δεν σημαίνει ότι αυτά αποτελούν ανωμαλία, και σίγουρα δεν σημαίνει ότι πάνε κόντρα στη διαιώνιση του είδους.



Να σου αναφέρω όμως κι ένα άλλο λογικό σφάλμα στη σκέψη σου: αν όλοι οι άνθρωποι ήταν είτε "ετεροφυλόφιλοι" είτε "ομοφυλόφιλοι", δεν θα αυτοαποκαλούνταν καν ετεροφυλόφιλοι ή ομοφυλόφιλοι. Δεν θα υπήρχε καμία ανάγκη να προκύψουν αυτοί οι όροι γιατί πολύ απλά θα ήταν ΟΛΟΙ το ίδιο. Όπως ακριβώς δεν υπάρχει καμία ονομασία για τους ανθρώπους που γεννιούνται με δέρμα, γιατί πολύ απλά κανείς δεν γεννιέται χωρίς δέρμα. Αν όμως κάποια στιγμή ένα 10% άρχιζε να γεννιέται χωρίς δέρμα, τότε οι άνθρωποι θα δημιουργούσαν γλωσσικούς όρους για να κατονομάσουν αυτή τη διάκριση. Αν ήμασταν π.χ. όλοι λευκοί ή μαύροι ή κίτρινοι δεν θα λέγαμε «α, τι καλά, είμαστε η μόνη φυλή που υπάρχει», γιατί πολύ απλά δεν θα υπήρχε καν η έννοια της φυλής (από άποψη χρώματος). Αντίστοιχα σε μια κοινωνία όπου όλοι θα ήταν «ομοφυλόφιλοι», ακόμα και η έννοια του φύλου στην οποία βασίζονται οι έννοιες «ομοφυλοφιλία» και «ετεροφυλοφιλία» θα ήταν διαφορετική. Γιατί πολύ απλά κάθε έννοια στη ανθρώπινη γλώσσα υποδηλώνει μια κατηγοριοποίηση με βάση τη συγκεκριμένη πραγματικότητα αλλά και τα συγκεκριμένα κριτήρια της κάθε κοινωνίας που η ίδια θεωρεί σημαντικά. Στη δική μας κοινωνία για παράδειγμα, η βασικότερη κατηγοριοποίηση των ανθρώπων βασίζεται στη διαφορετική φυσιολογία του σώματος και ειδικά των γεννητικών οργάνων, τα οποία ορίζουν και το διαφορετικό ρόλο των ανθρώπων στη αναπαραγωγική διαδικασία. Και θεωρούμε αυτή τη βιολογική κατηγοριοποίηση τόσο σημαντική γιατί την έχουμε ταυτίσει με κοινωνικές εκφάνσεις της ζωής μας π.χ. η συντροφικότητα, οι σχέσεις, η οικογένεια, αλλά και η εμφάνιση, η συμπεριφορά κτλ. Δεν λέμε π.χ. απλά ότι άντρας είναι αυτός που έχει πέος και γυναίκα αυτή που έχει μήτρα, αλλά λέμε ότι άντρας είναι αυτός που ερωτεύεται μια γυναίκα, και αντίστροφα γυναίκα είναι αυτή που ερωτεύεται έναν άντρα, ή άντρας είναι αυτός που συμπεριφέρεται έτσι κι έτσι κι έτσι και γυναίκα είναι αυτή που συμπεριφέρεται έτσι κι έτσι κι έτσι. Αυτή η ταύτιση όμως είναι η ίδια προϊόν της δικής μας κοινωνίας, δεν υπάρχει a priori. Αν λοιπόν ζούσαμε σε μια κοινωνία όπου όλα τα άτομα που έχουν π.χ. πέος θα ερωτεύονταν και θα έκαναν σχέση και οικογένεια με άλλα άτομα που έχουν πέος, και αντίστοιχα όλα τα άτομα που έχουν μήτρα θα ερωτεύονταν και θα έκαναν σχέση με άτομα που έχουν μήτρα, οι κατηγοριοποιήσεις που θα ήταν σημαντικές για εκείνη την κοινωνία θα ήταν διαφορετικές. Μπορεί π.χ. για εκείνη την κοινωνία η βασική κατηγοριοποίηση να αφορούσε τους ανθρώπους που δίνουν γενετικό υλικό (είτε έχουν πέος είτε έχουν μήτρα) και σε αυτούς που δεν δίνουν. Έτσι αντί να μιλάμε για «άντρες» και «γυναίκες» θα είχαμε μία κατηγορία «χ» και μία «ψ» με βάση το παραπάνω κριτήριο. Αν πάλι η διαιώνιση γινόταν μόνο με τη μορφή της αυτό-αναπαραγωγής, τότε κανείς δεν μας λέει ότι θα υπήρχε πέος και μήτρα in the first place, γιατί πολύ απλά δεν θα εξυπηρετούσαν τίποτα, ή αντίθετα κανείς δεν μας λέει ότι δεν θα έφερε κάθε άτομο και «αντρικό» γενετικό υλικό και «θηλυκό», όπως συμβαίνει και με κάποια ζωικά είδη που αυτό-αναπαράγονται. Με άλλα λόγια, σε μία κοινωνία που οι σχέσεις των ανθρώπων θα ήταν τόσο διαφορετικές, θα ήταν πολύ διαφορετικά πολύ περισσότερα πράγματα: και οι πρακτικές μας, και οι κατηγοριοποιήσεις μας, και οι αντιλήψεις μας, και οι αρχές μας κτλ. Εσύ προσπαθείς να κρίνεις μια τέτοια κοινωνία με βάση τις αντιλήψεις και τα δεδομένα της τωρινής κοινωνίας και αυτό είναι που δημιουργεί το πρόβλημα.

Εδώ μιλάς ξανα για μένα και τι εννοώ φυσιολγικό και τι όχι, κάτι που δεν είπα ποτε μου και πάνω σε αυτά που σου λέω για τους ομοφυλόφιλους εσύ μου δίνεις link για ζώα που έχουν την ικανότητα να πολλαπλασιάζονται από μονα τους. Πιστεύεις ότι έτσι μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση?
Μετά σε όλα τα υπόλοιπα που γραφεις δεν έχω να πω κάτι γιατι ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Ένα ακόμα επιχείρημα για να δεις ότι αυτό που λες αποτελεί απλά μια προσπάθεια εκλογίκευσης της αντίληψης ότι η ομοφυλοφιλία είναι ανωμαλία: λες λοιπόν ότι το να αναπαράγει ένας ομοφυλόφιλος με γενετικό υλικό που έχει πάρει από άτομο του αντίθετου φύλου πάει κόντρα στη φύση του. Ωραία. Για τους αμφιφυλόφιλους όμως τι έχεις να πεις; Γιατί για εκείνους το να κάνουν σεξ με το αντίθετο φύλο είναι όσο φυσιολογικό όσο το να κάνουν σεξ με το ίδιο φύλο. Με βάση τη δική σου λογική λοιπόν θα έπρεπε να θεωρείς την αμφιφυλοφιλία φυσιολογικότατη. Ισχύει;
Εδώ γραφεις πως λέω τους ομοφυλόφιλους ανώμαλους, κάτι που δεν είπα ποτε μου και με ρωτάς για τους αμφιλοφιλοφιλους. Οι οποιοι γουστάρουν να πηγαίνουν με ετερόφυλους ενώ εσείς δεν γουστάρετε. Και μετά με ρωτάς τι θεωρώ φυσιολογικό και τι όχι, ενώ η συζήτηση μας για ακομα 1 φορα δεν είναι αυτή.


Τελευταίο παράδειγμα που έχει ως σκοπό να προχωρήσει και τη συζήτηση παρακάτω, μιας και πλέον συζητάμε γενικά για μειονότητες και ρατσισμό. Βάζω στοίχημα ότι πολλοί από εσάς που θεωρείτε την ομοφυλοφιλία ανωμαλία κινείστε στον χώρο του BDSM, που εμφανίζει μια ραγδαία εξάπλωση τα τελευταία χρόνια. Πώς νιώθετε λοιπόν αν κάποιος σας πει ανώμαλους; Εσείς θεωρείτε ότι το γεγονός ότι θεωρούμε το BDSM «ανωμαλία» από ηθικο-κοινωνικής άποψης, ή ότι δεν ξέρουμε τα αίτιά του, σημαίνει ότι είναι όντως ανωμαλία και μάλιστα από βιολογικής άποψης;

Όσον αφορά το τελευταίο σου παράδειγμα και όχι μονο αυτό αλλα γενικά, όταν 2 άνθρωποι ή και περισσότεροι έρθουν σε συμφωνία να έχουν την οποιαδήποτε σεξουαλική ζωή εμενα δεν με κοφτει από την στιγμή που δεν μου κάνουν κακό. Ούτε θα πω ποτε εάν το βλέπω φυσιολογικό ή όχι γιατί βάση των δικών μου πιστεύω είναι σαν να κρίνω κάποιον. Δηλαδή βάζετε από μονοι σας τους άλλους να σας κρίνουν, δεν μπαίνω καν σε αυτή την διαδικασία γιατί δεν βρίσκω λόγο να το κάνω και προπαντός γιατί δεν έχω το δικαίωμα. Με αυτά που μόλις έγραψα πιστεύω να κατάλαβες ποια είναι τα πιστεύω μου. Η διαφωνία μου είναι αλλου και όχι στο τι θεωρώ φυσιολογικό.


Και μετά τα πιστεύω μου να πω ότι είμαι ετερόφυλος, γουστάρω να πηγαίνω μονο με γυναίκες, δεν μου αρέσει το BDSM, είμαι ένας κλασικός straight άντρας.

Όσο για το στοίχημα σου είναι πολύ γενικό χωρίς βάση. Δεν σημαίνει ότι σε οποιον αρέσει το BDSM θεωρεί τους ομοφυλόφιλους ανώμαλους γιατί με την ίδια λογική κάποιος ετερόφυλος μπορεί να πει επίσης το BDSM ανωμαλία οποτε να σας βάλουνε και τους 2 στο ίδιο καζάνι και εκείνοι αντι να είναι απέναντι σας να είναι υποστηρικτές σας, στην μάχη της διαφορετικότητας.
 
Τελευταία επεξεργασία:

zotrix

Active Member
Το ''παράδειγμα'' με τους ναυαγους νομίζει ότι κλείνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, χιλιετίες αμφισβήτησης και αντεγκλήσεων σχετικά με την ομαλότητα ή μη του ομοφυλοφιλικού έρωτα.
img_wilson_castaway_volleyball_5.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:

Jen

Active Member
@Bouklas (έρχεται κύμα :p )


Καταρχήν, έχεις δίκιο, δεν ανέφερες πουθενά τον όρο «φυσιολογικός» και «ανωμαλία» όσον αφορά τους ομοφυλόφιλους. Όταν όμως μου λες «Jen διαβάζω τα μηνύματα σου και με ποσο σθένος υπερασπίζεσαι οσα λες, όμως αυτό δεν είναι επιχείρημα. Η ύπαρξη των ομοφυλοφιλων οφείλεται στους ετερόφυλους» τι ακριβώς υπονοείς; Το επιχείρημά μου ήταν ότι δεν μπορεί να βασίσει κάποιος την υπόθεση ότι η ομοφυλοφιλία είναι ανωμαλία στο γεγονός ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν τεκνοποιούν, αφενός γιατί τεκνοποιούν, απλά όχι με γενετικό υλικό που προέρχεται από το ζευγάρι, και αφετέρου γιατί υπάρχει κι άλλη μια μειονότητα που τα άτομα που την αποτελούν επίσης δεν τεκνοποιούν με γενετικό υλικό που προέρχεται από το ζευγάρι αλλά κανείς δεν κάθεται να συζητήσει περί ανωμαλίας των στείρων ανθρώπων (παρεμπιπτόντως, προφανώς και δεν προσπαθώ να αποδείξω ότι η στειρότητα είναι ανωμαλία, προσπαθώ να εξηγήσω πόσο αντιφατικά είναι τα επιχειρήματα πολλών ατόμων που εφαρμόζουν τα ίδια κριτήρια με διαφορετικό τρόπο). Αυτά που έγραψα λοιπόν στο ποστ στο οποίο απάντησες για πρώτη φορά απευθύνονταν στον xk. Όταν εσύ μου λες ότι όλα αυτά που λέω (ότι δηλαδή οι ομοφυλόφιλοι είναι φυσιολογικοί) είναι αβάσιμα και μου παραθέτεις σαν αντεπιχείρημα ότι οι ομοφυλόφιλοι πάντα θα εξαρτώνται από τους ετερόφυλους, είναι λογικό να καταλάβω ότι αυτό που λες είναι ότι «ε, εντάξει, το δίκαιο είναι να τους αποδεχόμαστε τους ομοφυλόφιλους κοινωνικά αλλά όχι και να λέμε ότι είναι 100% φυσιολογικοί». Γι’ αυτό κι εγώ διευκρίνισα από την αρχή σε σένα ότι μιλάω για τον συγκεκριμένο συλλογισμό σου και όχι για όλη τη λογική σου, ακριβώς επειδή ήταν πολύ λογικό να γίνει σύγχυση. Θα ήθελα λοιπόν να μου πεις ξεκάθαρα: συμφωνείς ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι το εντελώς φυσιολογικό; Ή απλά διευκρινίζεις ότι δεν χρησιμοποίησες τον συγκεκριμένο όρο; Γιατί το δεύτερο χωρίς το πρώτο δεν μου λέει κάτι. ‘Η απλά δεν μπαίνεις καν στη διαδικασία να ορίσεις τι είναι φυσιολογικό και τι όχι, γιατί προφανώς κανείς δεν μπορεί να το ορίσει αυτό αντικειμενικά; (το οποίο όμως δεν ισχύει μόνο για την ομοφυλοφιλία αλλά για πολλά πράγματα). Και αν συμφωνείς ότι η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική, με ποια ακριβώς επιχειρήματα διαφωνείς; Και αντίθετα εσύ σε ποια επιχειρήματα στηρίζεις την πεποίθηση, αν όντως το πιστεύεις, ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι ανωμαλία; Γιατί προφανώς δεν υπάρχει μόνο ένα επιχείρημα, εγώ απλά προσπάθησα να αναιρέσω ένα συγκεκριμένο επιχείρημα περί ανωμαλίας της ομοφυλοφιλίας που ακούγεται από πολλά άτομα. Εννοείται ότι θα ήθελα να ακούσω οποιοδήποτε άλλο επιχείρημα είτε υπέρ είτε κατά της φυσιολογικότητας της ομοφυλοφιλίας. Επίσης όταν λες "Και για να γίνει αυτό οι ομοφυλόφιλοι θα πάνε κόντρα στις σεξουαλικές τους προτιμήσεις", εγώ καταλαβαίνω ότι έμμεσα θεωρείς αυτή την πράξη μη φυσιολογική εφόσον πάει κόντρα στη "φύση" των ομοφυλόφιλων. Αν κάνω όμως και πάλι λάθος, πέστο μου.

Σου εξήγησα όμως κι εγώ ότι δεν αναφέρομαι γενικά στην άποψή σου για την ομοφυλοφιλία, αλλά στον συγκεκριμένο συλλογισμό. Σε αυτόν τον συλλογισμό λοιπόν λες: «Η ύπαρξη των ομοφυλοφιλων οφείλεται στους ετερόφυλους. Χωρίς τους ετερόφυλους δεν θα υπήρχε ποτε άνθρωπος και εμείς να σχολιάζουμε εδώ μέσα.» Και επίσης λες, «Εσείς αναγκαστικά θα στραφείτε προς έναν ετερόφυλο για να έχετε αυτό που μπορούν εκείνοι. Αλλιώς πάτε κόντρα και όντως δεν μπορείτε να διαιωνίσετε το ανθρώπινο είδος».

Και επίσης λες:

«Φυσικά και θα εξαφανιστεί όλη η ομάδα γιατί εδώ έρχεσαι πάλι στα λόγια μου, μονο το ετεροφυλικό πρότυπο διαιωνίζει το είδος. Οποτε με το παράδειγμα 1 έχουμε την συνεχεια μας. Και για να γίνει αυτό οι ομοφυλόφιλοι θα πάνε κόντρα στις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Είναι εξαρτημένοι να ακολουθήσουν ένα ετεροφυλικό πρότυπο, είτε τους αρέσει είτε όχι, θα κάνουν κάτι που δεν το γουστάρουν! Οι ετερόφυλοι δεν εξαρτούνται από κανέναν ομοφυλόφιλο, μονο σε ένα ανάλογο νησί θα έπερεπε να κάνουν υποχωρήσεις. Ενώ οι ομοφυλόφιλοι είτε είναι σε νησί είτε όχι πάλι σε ένα ετεροφυλικό πρότυπο εξαρτούνται. Νομιζω πως καταλαβαίνεις την διαφορά.»

Και σου εξήγησα ότι αυτό δεν ισχύει. Γιατί πολύ απλά στην ίδια φράση εσύ ο ίδιος χρησιμοποιείς δύο όρους που δεν είναι ισοδύναμοι. Από τη μία λοιπόν μιλάς για ομο-φυλό-φιλους και από την άλλη μιλάς για ετερό-φυλους. Γιατί πολύ απλά εσύ ταυτίζεις την ομοφυλοφιλία και την ετεροφυλοφιλία με την αναπαραγωγική διαδικασία που απαιτεί -ξαναλέω, τουλάχιστον στις μέρες μας- μια ΕΤΕΡΟΦΥΛΗ και όχι απαραίτητα ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΗ «συνδιαλλαγή». Άλλο ομόφυλος/ετερόφυλος και άλλο ομοφυλόφιλος/ετεροφυλόφιλος. Η έννοια ομόφυλος και ετερόφυλος αφορά μια «σχέση» ανάμεσα σε άτομα του ίδιου ή αντίθετου φύλου αντίστοιχα. Αυτή η σχέση όμως μπορεί να είναι είτε σεξουαλική, είτε φιλική, είτε επαγγελματική, είτε εντελώς τυχαία (π.χ. μια τυχαία ομάδα ατόμων που απλά έχουν το ίδιο φύλο) κτλ. Αντίθετα ο όρος ομοφυλοφιλικός και ετεροφυλοφιλικός αφορά μια πολύ συγκεκριμένη περίπτωση ομοφυλικής ή ετεροφυλικής σχέσης, την περίπτωση ατόμων που ελκύονται και δημιουργούν ερωτική σχέση με άτομα του ίδιου ή του αντίθετου φύλου. Ο ορισμός της ομοφυλοφιλίας και της ετεροφυλοφιλίας λοιπόν δεν έχει σχέση με το ποια φύλα απαιτούνται για την αναπαραγωγή. Έχει να κάνει με το ποιο φύλο απαιτείται για να νιώσει κάποιος ολοκληρωμένος στο θέμα της σεξουαλικής, συναισθηματική κτλ. ικανοποίησης. Δεν μπορείς λοιπόν εσύ να συγχωνεύσεις τους δύο ορισμούς και να τους κάνεις έναν.

Προφανώς και ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι είναι ταυτόχρονα και ομόφυλο, όπως και ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι είναι ταυτόχρονα ετερόφυλο, το αντίθετο είναι που δεν ισχύει και εσύ θεωρείς δεδομένο. Δεν σημαίνει ότι κάθε ομόφυλη ή ετερόφυλη σχέση προϋποθέτει ομοφυλοφιλικά ή ετεροφυλοφιλικά συναισθήματα ή ταυτότητα, ούτε ότι αν υπάρχουν αυτά αυτο-αναιρούνται. Στην περίπτωση της αναπαραγωγής λοιπόν προφανώς και χρειάζεται μια ετερόφυλη «σχέση» ή «επαφή» ή «συνδιαλλαγή» κάποιου είδους, εφόσον βέβαια μιλάμε για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Γιατί όπως σου εξήγησα η καθιέρωση της κλωνοποίησης θα άλλαζε εντελώς τα πράγματα. Κανείς δεν σου λέει όμως ότι η ετερόφυλη αυτή «σχέση» ή «επαφή» ή «συνδιαλλαγή» πρέπει ντε και καλά να γίνεται ανάμεσα σε άτομα με ετεροφυλοφιλική ταυτότητα, που αισθάνονται ντε και καλά σεξουαλική έλξη μεταξύ τους, είτε αφορά «παραδοσιακό» σεξ ενός άντρα με μια γυναίκα (είτε ετεροφυλόφιλων είτε ομοφυλόφιλων) είτε κυρίως την τεχνητή ανταλλαγή γενετικού υλικού και προφανώς και την υιοθεσία. Και αυτό είναι κάτι που ισχύει και για τους ομοφυλόφιλους και για τους ετεροφυλόφιλους, και στο νησί και παντού, όπως σου αναλύω και παρακάτω.



Ο σωστός συλλογισμός λοιπόν είναι ότι η ύπαρξη ΟΛΩΝ μας, ΚΑΙ ετεροφυλόφιλων ΚΑΙ ομοφυλόφιλων, οφείλεται στους ανθρώπους που αναπαράγονται δημιουργώντας μια ΕΤΕΡΟΦΥΛΗ «ανταλλαγή» γενετικού υλικού, άσχετα με ποιο τρόπο γίνεται αυτή η ανταλλαγή και άσχετα αν τα άτομα που ανταλλάσουν γενετικό υλικό είναι ομοφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι. Η εξάρτηση λοιπόν αφορά τους ανθρώπους που δεν αναπαράγουν (για οποιονδήποτε λόγο) και σε αυτούς που αναπαράγουν (με οποιονδήποτε τρόπο), όχι αποκλειστικά τους ομοφυλόφιλους, ούτε γενικά τους ετερόφυλους (γιατί ετερόφυλος δεν σημαίνει αυτόματα ότι μπορώ να τεκνοποιήσω). Ακόμα κι έτσι όμως να ήταν διατυπωμένος ο συλλογισμός σου, τι ακριβώς νόημα έχει και τι αποδεικνύει για τους ομοφυλόφιλους; Όσο ισχύει το ότι οι ομοφυλόφιλοι σήμερα υπάρχουν εξαιτίας αυτής της ετερόφυλης ανταλλαγής γενετικού υλικού, που μπορεί να έχει γίνει είτε ανάμεσα σε δύο ετεροφυλόφιλα άτομα είτε ανάμεσα σε δύο ομοφυλόφιλα, είτε ανάμεσα σε ένα ετεροφυλόφιλο και σε ένα ομοφυλόφιλο, άλλο τόσο ισχύει και το ότι οι ίδιοι οι ετεροφυλόφιλοι σήμερα υπάρχουν εξαιτίας της ίδιας ετερόφυλης ανταλλαγής γενετικού υλικού η οποία και πάλι μπορεί να προκύψει είτε ανάμεσα σε ετεροφυλόφιλα άτομα, είτε ανάμεσα σε ομοφυλόφιλα, είτε ανάμεσα σε ένα ετεροφυλόφιλο και σε ένα ομοφυλόφιλο. Και αυτό, ξαναλέω, είναι κάτι που ισχύει τώρα και παντού, όχι μόνο στο φανταστικό νησί.

Ποιο ακριβώς λοιπόν είναι το point σου όταν μου λες ότι οι ομοφυλόφιλοι εξαρτώνται από την ετερόφυλη αυτή ανταλλαγή όταν δεν λαμβάνεις υπόψη σου ότι και οι ετεροφυλόφιλοι ακριβώς την ίδια εξάρτηση παρουσιάζουν από οποιονδήποτε ετεροφυλόφιλο ή ομοφυλόφιλο έδωσε το γενετικό του υλικό; Ποια είναι η διάκριση ανάμεσα στους ομοφυλόφιλους και τους ετεροφυλόφιλους ως προς αυτό; Το ίδιο εξαρτώμενοι είναι και οι δύο από εκείνους τους ετεροφυλόφιλους και τους ομοφυλόφιλους που τεκνοποιούν. Ξαναλέω, τόσο η ομοφυλοφιλία όσο και η ετεροφυλοφιλία δεν είναι ούτε ικανή ούτε αναγκαία συνθήκη για την αναπαραγωγή. Σου εξήγησα ότι από μόνη της η ετεροφυλοφιλία δεν λέει τίποτα, γιατί πολύ απλά αν οι ετεροφυλόφιλοι για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ανταλλάξουν γενετικό υλικό με κανέναν (πόσοι ετεροφυλόφιλοι στην τελική επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά σήμερα;), όσο ετερόφυλη κι αν είναι η σύναψη σχέσης, αναπαραγωγή δεν υπάρχει. Δεν σημαίνει ότι επειδή είσαι ετεροφυλόφιλος μπορείς ή θέλεις να προχωρήσεις σε ετερόφυλη ανταλλαγή γενετικού υλικού, όχι μόνο στο υποθετικό νησί, παντού. Αντίθετα, η ετεροφυλία είναι μεν αναγκαία αλλά όχι ικανή. Δηλαδή χωρίς να υπάρχει ετερόφυλη ανταλλαγή γενετικού υλικού δεν υπάρχει αναπαραγωγή, αλλά και πάλι δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που υπάρχει ετερόφυλη ανταλλαγή γενετικού υλικού είναι πάντα δυνατή η αναπαραγωγή.



Αντίστροφα, θα μπορούσες να πεις ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν ΣΗΜΕΡΑ, αν όλοι οι άνθρωποι προσπαθούσαν ξαφνικά να τεκνοποιήσουν ανταλλάσσοντας με οποιοδήποτε τρόπο γενετικό υλικό εξολοκλήρου με ΟΜΟΦΥΛΑ άτομα –και ΌΧΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ- αυτό σίγουρα δεν θα οδηγούσε σε αναπαραγωγή. Όχι όμως γιατί οι άνθρωποι αυτοί θα είναι ομοφυλόφιλοι, αλλά επειδή είναι ομόφυλοι. Σου εξηγώ λοιπόν κι εγώ τόση ώρα ότι δεν διαφωνεί κανείς μ’ αυτό. Αυτό με το οποίο διαφωνώ είναι ότι λες ότι δεν θα υπήρχε κανένας τώρα αν όλοι ήμασταν ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ. Ή λοιπόν θα εξετάσεις κατά πόσο οι ομοφυλόφιλοι και οι ετεροφυλόφιλοι μπορούν να ζήσουν και να αναπαραχθούν ανεξάρτητα οι μεν από τους δε, που ισχύει και για τις δύο περιπτώσεις, ή θα εξετάσεις κατά πόσο μια κοινωνία που κάθε ανταλλαγή γενετικού υλικού γίνεται μόνο ανάμεσα σε ομόφυλους και μια κοινωνία που η ανταλλαγή γενετικού υλικού γίνεται ανάμεσα σε ετερόφυλους μπορούν να ζήσουν και να αναπαραχθούν ανεξάρτητα η μία από την άλλη, που ισχύει μόνο στην δεύτερη περίπτωση. Το ότι ισχύει η δεύτερη περίπτωση όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι τόσο οι ομοφυλόφιλοι όσο και οι ετεροφυλόφιλοι μπορούν να ζήσουν και να αναπαραχθούν ανεξάρτητα οι μεν από τους δε. Όσο και να το πιστεύεις, δεν έχεις αποδείξει κάτι τέτοιο. Και φυσικά αυτό που λες δεν εξηγεί γιατί το επιχείρημά μου ενάντια σε αυτούς που λένε ότι η ομοφυλοφιλία είναι ανωμαλία επειδή οι ομοφυλόφιλοι δεν τεκνοποιούν είναι αβάσιμο.



Λες: «Jen καταρχάς να σου πω ότι στηρίζεις όσα λες στα στείρα ζευγάρια (σε αυτά που δηλαδή έχουν πρόβλημα) με τα ομοφυλόφιλα που έχουν/δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Δηλαδή πετάς πχ όλο το 90% για να στηρίξεις τα επιχειρήματα σου? Δεν συγκρίνεις 2 ομοια πράγματα, 2 υγιείς διαφορετικές επιλογές αλλα εκείνα που σε συμφέρουν για να στηρίξεις όσα θες. Είναι λάθος.»

Bouklas, αυτό που λες τώρα είναι αντιφατικό. Καταρχήν μόλις είπες ότι δεν θεωρείς την ομοφυλοφιλία ανωμαλία και επίσης είπες «Το ότι ένα ζευγάρι ετερόφυλων έχει πρόβλημα τεκνοποίησης και καταφέρνει να βρει μια λύση δεν μπορείς στο όνομα της οποιας βάσης να την αποκαλέσεις ανωμαλία». Τώρα λες «στηρίζεις όσα λες στα στείρα ζευγάρια (σε αυτά που δηλαδή έχουν πρόβλημα)». Και μετά λες «Δεν συγκρίνεις 2 ομοια πράγματα, 2 υγιείς διαφορετικές επιλογές αλλα εκείνα που σε συμφέρουν για να στηρίξεις όσα θες.» Θα ήθελες λοιπόν να μου ξεκαθαρίσεις αν τα θεωρείς και τα δύο μη υγιείς καταστάσεις/ανωμαλίες ή μόνο το ένα ή κανένα; Αν δεν θέλεις να συγχέουμε το «φυσιολογικό» με το «υγιές» πρότεινε εσύ έναν όρο για να καταλαβαινόμαστε.

Επίσης, όταν κάποιος προσπαθεί να αποδείξει την ακυρότητα ενός επιχειρήματος, προφανώς και θα χρησιμοποιήσει εκείνα τα παραδείγματα που το ακυρώνουν και προφανώς αυτά τα παραδείγματα μπορεί να είναι πολύ συγκεκριμένα. Το ότι υπάρχουν άλλα παραδείγματα που δεν ακυρώνουν ένα συλλογισμό δεν σημαίνει τίποτα. Από τη στιγμή που υπάρχει ΕΝΑ παράδειγμα που το ακυρώνει σημαίνει ότι ο συλλογισμός δεν ευσταθεί. Αν εσύ μου πεις, για παράδειγμα, ότι «χωρίς τον ήλιο οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν» (λέω τώρα), κι εγώ σου αποδείξω ότι υπάρχει ένα χωριό στο οποίο ο ήλιος δεν έχει καμία πρόσβαση αλλά οι άνθρωποι ζουν μια χαρά, αυτό σημαίνει ότι η υπόθεσή σου όπως την διατύπωσες είναι άκυρη και ή δεν ισχύει καθόλου ή θα πρέπει να επαναδιατυπωθεί ορίζοντας κάποιες προϋποθέσεις ή να εξηγήσεις τι ακριβώς συμβαίνει με τους συγκεκριμένους ανθρώπους που αποτελούν εξαίρεση, είτε φαινομενικά είτε ουσιαστικά. Δεν είναι ανάγκη να σου αποδείξω ότι όλος ο κόσμος μπορεί και ζει χωρίς τον ήλιο για να σου ακυρώσω το επιχείρημά σου. Η έννοια της γενίκευσης είναι ακριβώς αυτή, να έχει καθολική ισχύ. Αν δεν έχει καθολική ισχύ έστω και σε 1 από τις 1.000.000 περιπτώσεις, τότε δεν ισχύει.

Και προφανώς οι ομοφυλόφιλοι και οι στείροι ετεροφυλόφιλοι είναι παρόμοια παραδείγματα, γιατί και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για μειονότητες οι οποίες δεν αναπαράγονται με τον «παραδοσιακό» τρόπο, δηλαδή με άμεση σεξουαλική επαφή των συντρόφων, αλλά με παρέμβαση κάποιου τρίτου ατόμου με το οποίο δεν υπάρχει σχέση ερωτικής συντροφικότητας με το άλλο μέλος του ζευγαριού.



Το θέμα είναι λοιπόν ότι στην περίπτωση των στείρων ετεροφυλόφιλων θεωρείς ότι όλα είναι οκ επειδή ικανοποιείται η ετερόφυλη συνθήκη ενώ στην άλλη δεν είναι οκ γιατί ικανοποιώντας την ετερόφυλη συνθήκη θεωρείς αυτόματα ότι αυτό πάει κόντρα στην ομοφυλοφιλική συνθήκη. Και πάλι δηλαδή συγκρίνεις δύο πράγματα που δεν είναι το ίδιο. Το θέμα λοιπόν είναι να συγκρίνουμε κατά πόσο οι δύο πρακτικές ικανοποιούν το ετεροφυλοφιλικό/ομοφυλοφιλικό ή ετεροφυλικό/ομοφυλικό πρότυπο αντίστοιχα ή κατά πόσο τίθεται όντως θέμα ικανοποίησης των προτύπων αυτών, όχι τη μια να μιλάμε για ετεροφυλία και την άλλη για ομοφυλοφιλία. Εσύ λοιπόν λες ότι το να κάνει σεξ ένα ομοφυλόφιλο άτομο με ένα άτομο του αντίθετου φύλου, πάει κόντρα στη σεξουαλικότητά του γιατί κάνει κάτι που δεν το γουστάρει. Η σεξουαλική έλξη όμως δεν έχει να κάνει μόνο με το φύλο. Δεν σημαίνει ότι ανάμεσα σε όλα τα ομοφυλόφιλα άτομα ή σε όλα τα ετεροφυλόφιλα άτομα υπάρχει σεξουαλική έλξη. Το ότι ένας άντρας και μία γυναίκα είναι ετεροφυλόφιλοι και κάνουν σεξ και η γυναίκα μένει έγκυος προφανώς και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει αμοιβαία σεξουαλική έλξη ανάμεσά τους (δεν μιλάω για βιασμό), σημαίνει ότι πήραν την απόφαση να το κάνουν για κάποιο λόγο και υπήρξαν ή με κάποιο τρόπο δημιουργήθηκαν εκείνες οι συνθήκες που επέτρεψαν τη συνουσία (δηλαδή κυρίως τη στύση του άντρα). Πριν την ανακάλυψη της τεχνητής γονιμοποίησης πολλοί άνθρωποι που είχαν πρόβλημα υπογονιμότητας καλούσαν κάποιον φίλο ή κάποιον εντελώς άγνωστο (συνήθως στην περίπτωση που ο άντρας ήταν αυτός με το «πρόβλημα») και η γυναίκα έκανε σεξ μαζί του. Θεωρείς ότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχει αυτόματα σεξουαλική έλξη μόνο και μόνο επειδή το σεξ γίνεται ανάμεσα σε άτομα του αντίθετου φύλου; Θεωρείς ότι αυτή η γυναίκα το γούσταρε; Αντίστροφα, όταν ένα ομοφυλόφιλο άτομο κάνει συνειδητά σεξ με άτομο του αντίθετου φύλου δεν μιλάμε για συνθήκες «βιασμού». Το ότι δεν σε ολοκληρώνει ένα άτομο σεξουαλικά λόγω φύλου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όταν κάνεις σεξ μαζί του φτύνεις αίμα. Αν είναι να φτάσεις σε τέτοιο σημείο, δεν το κάνεις και καταφεύγεις σε τεχνητή γονιμοποίηση ή υιοθεσία. Ξέρω ομοφυλόφιλα -και όχι αμφισεξουαλικά- άτομα που είχαν σεξουαλικές επαφές με άτομα του αντίθετου φύλου και προφανώς δεν είναι κάτι που τους κάλυπτε 100% και ούτε θα το έκαναν ξανά εφόσον δεν υπάρχει λόγος και εφόσον αυτό που τους καλύπτει πραγματικά είναι κάτι άλλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έπαθαν κρίση ταυτότητας ή ότι ένιωσαν άσχημα ή σαν να τους βιάζουν.



Και αυτές φυσικά σήμερα είναι οι λιγότερες περιπτώσεις καθώς οι περισσότερες αφορούν είτε τεχνητή γονιμοποίηση που περιέγραψα νωρίτερα, είτε υιοθεσία. Εσύ δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι το να πάρει ένα κουπάκι κάποιος άντρας που όχι μόνο δεν είναι σύντροφος μιας ετεροφυλόφιλης γυναίκας αλλά συνήθως είναι και εντελώς ξένος, να αδειάσει το σπέρμα του στο κουπάκι, να πάρει ο γιατρός μια σύριγγα και να το βάλει στον κόλπο της ετεροφυλόφιλης γυναίκας ώστε να μείνει αυτή έγκυος, ικανοποιεί το ετεροφυλοφιλικό πρότυπο; Καταρχήν δεν σου λέει κανείς ότι το σπέρμα προέρχεται από ετεροφυλόφιλο άντρα και όχι από ομοφυλόφιλο. Αλλά και πάλι, δεν τίθεται καν θέμα έλξης, άρα πού είναι το ετεροφυλοφιλικό πρότυπο εδώ; Ενώ αντίστοιχα αν αυτό γίνει από μια ομοφυλόφιλη γυναίκα αυτό αυτόματα σημαίνει ότι πάει κόντρα στο ομοφυλοφιλικό πρότυπο και αυτο-αναιρείται; Αφού λοιπόν δεν τίθεται κανένα θέμα έλξης και σεξουαλικότητας για τα ετεροφυλόφιλα άτομα που αποκτούν παιδιά με τεχνητή γονιμοποίηση, για ποιο λόγο πρέπει να τίθεται θέμα έλξης όταν κάνουν το ίδιο πράγμα οι ομοφυλόφιλοι; Είναι μια απρόσωπη ανταλλαγή γενετικού υλικού ανάμεσα σε άτομα που δεν γνωρίζονται καν. Πώς λοιπόν αυτό πάει κόντρα στη σεξουαλικότητα ενός ομοφυλόφιλου;



Το ότι οι άνθρωποι δεν λειτουργούν όπως τα ζώα ήταν από τα πρώτα πράγματα που είπα και σε προηγούμενα σχόλια. Όταν όμως εσύ χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα ένα υποθετικό σενάριο, σου απαντάω κι εγώ ότι και υποθετικά να το πάρουμε, δεν υπάρχει τίποτα στη φύση που να δείχνει ότι η υπόθεσή σου ευσταθεί. Όσο για τη Wikipedia, ο λόγος που σε παρέπεμψα εκεί είναι γιατί προφανώς δεν μπορώ να αφιερώσω τόσο χρόνο ώστε να συλλέξω δεκάδες σχετικά άρθρα και να τα ποστάρω. Το Wikipediaόμως παραπέμπει σε αυτά τα άρθρα και αν θέλεις μπορείς να τα κοιτάξεις ένα ένα. Σε ξαναρώτησα και στην αρχή. Εσύ μπορείς να μου παραθέσεις πηγές που θεωρείς σοβαρές στις οποίες να αποδεικνύεται ότι αφενός αν όλοι ήμασταν ομοφυλόφιλοι δεν θα υπήρχαμε τώρα και αφετέρου ότι όταν οι ομοφυλόφιλοι πραγματοποιούν μια ετερόφυλη ανταλλαγή γενετικού υλικού αυτό σημαίνει ότι πάνε κόντρα στη σεξουαλικότητά τους; Και μην μου απαντήσεις ότι είναι αυτονόητο, γιατί δεν είναι.

Από το "Βάζω στοίχημα ότι ΠΟΛΛΟΙ από εσάς που θεωρείτε την ομοφυλοφιλία ανωμαλία κινείστε στον χώρο του BDSM" έφτασες στο "σε ΟΠΟΙΟΝ αρέσει το BDSM"; Και επίσης, όχι, δεν μιλάω αβάσιμα. Συμμετέχω λόγω ερευνητικού ενδιαφέροντος σε διάφορα σχετικά fora και γνωρίζω άτομα με τέτοιες αντιλήψεις, όπως αντίθετα και άτομα που λένε «όπως κανείς δεν έχει δικαίωμα να με αποκαλέσει ανώμαλο, έτσι κι εγώ δεν έχω κανένα δικαίωμα να αποκαλέσω ανώμαλο έναν ομοφυλόφιλο». Το point μου είναι ότι δυστυχώς πολλοί άνθρωποι βλέπουμε τα πράγματα μόνο όπως μας συμφέρει: εμείς προφανώς και είμαστε φυσιλογικοί, παρόλο που μπορεί να κάνουμε κάτι που για τους άλλους να θεωρείται μη φυσιολογικό, αλλά κατά τα άλλα κι εμείς οι ίδιοι θα κρίνουμε με την ίδια ευκολία τους άλλους.
Ούτως ή άλλως απευθύνθηκα στα ίδια τα άτομα αυτού του lifestyle που βρίσκονται εδώ μέσα, τα οποία έχουν το ελεύθερο να με επιβεβαιώσουν ή να με διαψεύσουν.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

zotrix

Active Member
Και κάτι ακόμη που ξέχασα. Όταν η αποψη/γνώμη/ερευνα κάποιου ακαδημαικού είναι αντίθετη προς τη ταση της εποχης που θεωρεί την ασυδοσία ελευθερία και κάνει τα πάντα εναν αχταρμά, ξεκινάει μία συντονισμένη πολεμική εναντίον του, από δημοσιογράφους, πολιτικούς, οργανώσεις κλπ με στόχο την απαξίωση της έρευνας του. Για παράδειγμα όταν ένας καθηγητής στο Ωστιν δημοσίευσε ένα άρθρο ( http://www.markregnerus.com/uploads/4/0/6/5/4065759/regnerus_july_2012_ssr.pdf ) που δεν άρεσε στις LGBT οργανώσεις, του έγιναν ακόμη και μηνύσεις. Το αποτέλεσμα είναι ο κατεξοχήν χώρος της ελευθερίας έκφρασης που είναι το πανεπιστήμιο να ποδηγετείται.
 

Jen

Active Member
Το ''παράδειγμα'' με τους ναυαγους νομίζει ότι κλείνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, χιλιετίες αμφισβήτησης και αντεγκλήσεων σχετικά με την ομαλότητα ή μη του ομοφυλοφιλικού έρωτα.
img_wilson_castaway_volleyball_5.jpg

Το παράδειγμα, αγαπητέ, ήταν αντίστοιχο της υπόθεσης που έθεσε ο Bouklas. Όταν κάποιος μου φέρνει σαν επιχείρημα την υπόθεση "αν όλοι ήμασταν ομοφυλόφιλοι..." θα απαντήσω με υποθετικό παραδείγμα όπου όλοι είμαστε ομοφυλόφιλοι. Θα σε παρακαλούσα να μην ειρωνεύεσαι, λοιπόν. Αν έχεις κάποιο επιχείρημα, πέστο. Τη δική σου υπόθεση πάντως δεν μπόρεσες να την αποδείξεις.

Επίσης, μπορείς να μας ποστάρεις ποια ακριβώς ήταν η διαφωνία στο άρθρο που λες και πού βασιζόταν; Γιατί εσύ θεωρείς δεδομένο ότι αυτό έγινε επειδή απλά δεν "άρεσε" στην lgbtqi+ κοινότητα, και όχι επειδή τέθηκαν θέματα επιστημονικής ορθότητας της έρευνας. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις αυτό; Ή είναι σαν την προηγούμενή σου υπόθεση περί παιδεραστίας;

Το συμπέρασμα του άρθρου που μας έστειλες ήταν αυτό:
"As scholars of same-sex parenting aptly note, same-sex couples have and will continue to raise children. American courts are finding arguments against gay marriage decreasingly persuasive ( Rosenfeld, 2007 ). This study is intended to neither undermine nor affirm any legal rights concerning such. The tenor of the last 10 years of academic discourse about gay and lesbian parents suggests that there is little to nothing about them that might be negatively associated with child devel-opment, and a variety of things that might be uniquely positive. The results of analyzing a rare large probability sample reported herein, however, document numerous, consistent differences among young adults who reported maternal lesbian behavior (and to a lesser extent, paternal gay behavior) prior to age 18."
Και
"Although the findings reported herein may be explicable in part by a variety of forces uniquely problematic for child development in lesbian and gay families—including a lack of social support for parents, stress exposure resulting from persistent stigma, and modest or absent legal security for their parental and romantic relationship statuses—the empirical claim that no notable differences exist must go. While it is certainly accurate to affirm that sexual orientation or parental sexual behavior need have nothing to do with the ability to be a good, effective parent, the data evaluated herein using population-based estimates drawn from a large, nationally-representative sample of young Americans suggest that it may affect the reality of family experiences among a significant number"

Αυτό που σου λέει λοιπόν η έρευνα αυτή είναι ότι τα όσα προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει ένα παιδί ομοφυλόφιλων γονιών δεν έχει καμία σχέση με το ότι οι ίδιοι οι γονείς ως ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να μεγαλώσουν ένα υγιές παιδί. Αυτό που σου λέει είναι ότι αυτά τα προβλήματα οφείλονται ακριβώς σε εκείνους τους ανθρώπους και τις κοινωνικές δομές που κάνουν τη ζωή αυτών των ανθρώπων δύσκολη. Εσύ λοιπόν τι βλέπεις να λέει το άρθρο; Ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν πρέπει να υιοθετούν παιδιά επειδή οι ίδιοι είναι ανεπαρκείς ή ότι η υπόλοιπη κοινωνία και η πολιτεία πρέπει επιτέλους να σταματήσει τον στιγματισμό και την απομόνωση αυτών των ανθρώπων από τη στιγμή που δεν υπάρχει τίποτα που να αποδεικνύει ότι υπάρχει κάποιο εγγενές πρόβλημα σε μια ομοφυλοφιλική οικογένεια με παιδιά;
 
Τελευταία επεξεργασία:

zotrix

Active Member
Γιατί εσύ θεωρείς δεδομένο ότι αυτό έγινε επειδή απλά δεν "άρεσε" στην lgbtqi+ κοινότητα, και όχι επειδή τέθηκαν θέματα επιστημονικής ορθότητας της έρευνας. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις αυτό; Ή είναι σαν την προηγούμενή σου υπόθεση περί παιδεραστίας;

Αυτό που σας είπα ακριβώς από πάνω. Δημοσιεύει κατι ένας καθηγητής στο Ωστιν (που είναι σχετικά καλό πανεπιστημιο) και ξεκινάει αμέσως η γνωστή ιστορία περί επιστημονικής ορθότητας της έρευνας. Από την άλλη, λέει μία (συμπαθής κατά τα άλλα) προγραμματίστρια Python ότι οι gay μπορεί μεν να υιοθετούν περισσότερο αγόρια από ότι κορίτσια αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι σε κάποια μέρη του κόσμου η υιοθεσία κοριτσιών μπορεί να θεωρηθεί παιδεραστια κλπ (το έχει πάρει από LGBT site). Τώρα αν το δεύτερο έχει μεγαλυτερη επιστημονική βάση από μια έρευνα καθηγητή κοινωνιολογίας σε Journal της Elsevier, το αφήνω στην κρίση σας. Και σαν να μην εφτανε αυτό επιμένεις και απαιτείς από τον άλλο να αποδείξει ότι οι gay δεν είναι ελέφαντες όταν υιοθετούν αγόρια σε μεγαλύτερο ποσοστό από ότι κοριτσια σε σχέση με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Και κατι ακόμη: Μήπως έχεις καμία ερευνα υπόψη σου αν η πιθανότητα τα υιοθετημένα παιδιά από gay γονείς να γίνουν gay είναι ''λιγουλάκι'' μεγαλύτερη από των υπόλοιπων παιδιών; Ξέρω τι θα ακούσω (αν υπάρχει, ρωτάω δεν ξέρω!): Ότι πρέπει εγώ να αποδείξω ότι και αυτό δεν οφείλεται στο ότι μεγάλωσαν σε ένα gay περιβάλλον και θα μου φέρεις μια έρευνα (τεκμηριωμένη και επιστημονικά καταρτισμένη από ''πολύχρωμο'' site φυσικά) που λέει ότι αυτο είναι μεν έτσι αλλά μπορεί να... και μπορεί να.... και μπορεί να...

Τι είναι αυτό το lgbtqi+ πάλι ?! προστέθηκαν και άλλα chars στο τέλος βλέπω, έχω χάσει επεισόδια!
 

zotrix

Active Member
Τώρα είδα το τελευταίο σκέλος της απάντησης σου. Αν θες την προσωπική μου αποψη εμένα ως νομική του κάλυψη μου φαίνεται αυτο που γράφει στο τελος και ιδίως αυτό που λέει για arguments against gay marriage decreasingly persuasive ( Rosenfeld, 2007 ) και ότι This study is intended to neither undermine nor affirm any legal rights concerning such. Αν διαβάσεις όμως το section 3 (results) θα βρεις και κάτι tables και όχι μόνο, πχ: In concurrence with several studies of late, the NFSS reveals that the children of lesbian mothers seem more open to same-sex relationships κλπ. Κοίταξε τα και αυτά αν θες.
 

Jen

Active Member
@zotrix, αυτό τώρα που λες είναι απόδειξη ότι η μήνυση που έγινε, έγινε για τέτοιους λόγους; Μιλάμε για μήνυση. Δεν υπήρχε κατηγορητήριο; Πού βασιζόταν; Έτσι, ο καθένας κάνει μήνυση για οποιονδήποτε λόγο; Δεν υπήρξε σχετική απόφαση; Τι έλεγε;

Όπως σου ξαναείπα -και είναι απλά αστείο να επιμένεις- οποιαδήποτε έρευνα μπορεί να ποσταριστεί σε οποιοδήποτε site. Κι εγώ στο δικό μου μπορώ να ποστάρω ό, τι θέλω, αυτό σημαίνει ότι η αξιοπιστία της έρευνας που ποστάρω εξαρτάται από την αξιοπιστία τη δική μου; Οι έρευνες που σου ανέφερα πραγματοποιήθηκαν από επίσημους φορείς: American Psychological Association, The Child Molestation Research & Prevention Institute, η έρευνα της Charlotte Patterson (μέλος της American Psychological Association), έρευνες που δημοσιεύτηκαν στο Official Journal of the American Academy of Pediatrics, καθώς και η έρευνα του Dr. Goldberg. Αν εσύ λοιπόν θεωρείς ότι οι έρευνες όλων αυτών είναι άχρηστες επειδή τα αποτελέσματά τους ποσταρίστηκαν σε sites που είναι gay-friendly, τι να πω. Βασικά δεν χρειάζεται να πω τίποτα.

Εγώ, αγαπητέ μου, στο ξαναλέω. Κάνε όσο καλαμπουράκι θέλεις. Είσαι αστειάτορας. Επιστήμονας όμως δεν είσαι, τουλάχιστον όχι με βάση αυτά που λες. Σου είπα κάτι πολύ απλό, πήγαινε σε 2-3 μεγαλοκαθηγητάδες στατιστικολόγους, δείξε όλη τη συζήτηση (ακόμα κι αυτό που είπες στο τέλος για τη σεξουαλικότητα των παιδιών με ομοφυλόφιλους γονείς) και πες μας τι είπαν και στείλε μας και τα mail τους. Εγώ θα το κάνω. Μέχρι τότε, κάνε και καμιά έρευνα μόνος σου για το τι δηλώνουν οι χαρακτήρες. Δεν θα πάθεις τίποτα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

zotrix

Active Member
@zotrix, αυτό τώρα που λες είναι απόδειξη ότι η μήνυση που έγινε, έγινε για τέτοιους λόγους; Μιλάμε για μήνυση. Δεν υπήρχε κατηγορητήριο; Πού βασιζόταν; Έτσι, ο καθένας κάνει μήνυση για οποιονδήποτε λόγο; Δεν υπήρξε σχετική απόφαση; Τι έλεγε;

Ποιος μίλησε για απόδειξη αγαπητη; Είπα ότι έτσι όπως είναι διατυπωμένη η φράση This study is intended to neither undermine nor affirm any legal rights concerning such και δεδομένων των όσων γράφει στο section 3, εμένα μου φαίνεται ότι επιχειρει να έχει νομική κάλυψη εναντίον των LGBTFTVH+++ οργανώσεων που θα σκύλιαζαν εναντίον του μετά. Δεν ξέρω αν υπηρξε σχετικη απόφαση, διάβασα ότι κάποιοι σκόπευαν να ζητησουν περαιτέρω στοιχεία για την ερευνα του.


@zotrix
Όπως σου ξαναείπα -και είναι απλά αστείο να επιμένεις- οποιαδήποτε έρευνα μπορεί να ποσταριστεί σε οποιοδήποτε site.
Αστείο είναι να λες ότι μπορεί μεν οι ομοφυλόφιλοι να υιοθετούν περισσότερο αγορια αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στην προδιάθεση η υιοθεσία κορίτσιου να συνδέεται κοινωνικά με την παιδεραστία.

@zotrix
Κι εγώ στο δικό μου μπορώ να ποστάρω ό, τι θέλω, αυτό σημαίνει ότι η αξιοπιστία της έρευνας που ποστάρω εξαρτάται από την αξιοπιστία τη δική μου; Οι έρευνες που σου ανέφερα πραγματοποιήθηκαν από επίσημους φορείς: American Psychological Association, The Child Molestation Research & Prevention Institute, η έρευνα της Charlotte Patterson (μέλος της American Psychological Association), έρευνες που δημοσιεύτηκαν στο Official Journal of the American Academy of Pediatrics, καθώς και η έρευνα του Dr. Goldberg. Αν εσύ λοιπόν θεωρείς ότι οι έρευνες όλων αυτών είναι άχρηστες επειδή τα αποτελέσματά τους ποσταρίστηκαν σε sites που είναι gay-friendly, τι να πω. Βασικά δεν χρειάζεται να πω τίποτα.

Σαφώς και κάθε site μπορεί να αναδημοσιεύσει οποιαδήποτε έρευνα. Όπως όμως η κάθε LGBTUVIGII%^& οργάνωση έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί μια ερευνα οπως την παραπάνω, έτσι έχει δικαίωμα και οποιοσδήποτε άλλος να αμφισβητεί έρευνες που αναδημοσιεύουν αυτές.

@zotrix
Είσαι αστειάτορας.

Είσαι προγραμματίστρια

@zotrix
Επιστήμονας όμως δεν είσαι, τουλάχιστον όχι με βάση αυτά που λες. Σου είπα κάτι πολύ απλό, πήγαινε σε 2-3 μεγαλοκαθηγητάδες στατιστικολόγους, δείξε όλη τη συζήτηση (ακόμα κι αυτό που είπες στο τέλος για τη σεξουαλικότητα των παιδιών με ομοφυλόφιλους γονείς) και πες μας τι είπαν και στείλε μας και τα mail τους. Εγώ θα το κάνω.
Ναι, πρώτη μου δουλειά σήμερα μόλις κατέβω πανεπιστήμιο είναι να δείξω τη συζήτηση αυτή σε όλο το faculty!
 

Jen

Active Member
"Είπα ότι έτσι όπως είναι διατυπωμένη η φράση This study is intended to neither undermine nor affirm any legal rights concerning such και δεδομένων των όσων γράφει στο section 3, εμένα μου φαίνεται ότι.."
Στο πρώτο σου σχόλιο αυτό είπες; Ή το παρουσίασες ως δεδομένο γεγονός; Και μάλιστα ως μια "συντονισμένη πολεμική εναντίον του, από δημοσιογράφους, πολιτικούς, οργανώσεις κλπ με στόχο την απαξίωση της έρευνας του";

"Αστείο είναι να λες ότι μπορεί μεν οι ομοφυλόφιλοι να υιοθετούν περισσότερο αγορια αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στην προδιάθεση η υιοθεσία κορίτσιου να συνδέεται κοινωνικά με την παιδεραστία."
Έχω ήδη μιλήσει με δικηγόρους που ασχολούνται με το διεθνές δίκαιο. Θα έχεις σύντομα απάντηση γι' αυτό. Και φυσικά δεν είπα αυτό ακριβώς που λες παραπάνω. Αλλά anyway, κοντός ψαλμός...

"Σαφώς και κάθε site μπορεί να αναδημοσιεύσει οποιαδήποτε έρευνα. Όπως όμως η κάθε LGBTUVIGII%^& οργάνωση έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί μια ερευνα οπως την παραπάνω, έτσι έχει δικαίωμα και οποιοσδήποτε άλλος να αμφισβητεί έρευνες που αναδημοσιεύουν αυτές."
Η αμφισβήτηση είναι δεκτή όταν γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια, αντεπιχειρήματα και νέες έρευνες που αποδεικνύουν κάτι άλλο, ΌΧΙ επειδή δεν μας αρέσουν τα αποτελέσματα. Αυτό ισχύει για κάθε έρευνα, είτε είναι υπέρ είτε κατά της φυσιολογικότητας της ομοφυλοφιλίας. Όταν όμως εγώ σου ζήτησα να μου εξηγήσεις για ποιο λόγο η lbgtqi κοινότητα εξέφρασε τις δικές της αμφισβητήσεις στην έρευνα που πόσταρες, τα γύρισες και τώρα λες ότι είναι δική σου εντύπωση ότι έγινε κάτι τέτοιο, κάτι άκουσα κτλ. Αν λοιπόν όντως μπορείς να αποδείξεις ότι πραγματικά εξέφρασαν ενστάσεις και ότι όντως οι δικές τους αμφισβητήσεις αποδειχθούν ότι είναι αβάσιμες, φυσικά και θα το αποδεχτώ. Και στην τελική όπως σου εξήγησα η έρευνα που πόσταρες δεν λέει κάτι ενοχοποιητικό για τους ομοφυλόφιλους γονείς. Το αντίθετο μάλιστα. Εσύ προσωπικά που αμφισβητείς τις τόσες έρευνες που σου πόσταρα εγώ, σε ποια ακριβώς επιστημονικά δεδομένα στηρίζεις την αμφισβήτησή σου;

"Είσαι προγραμματίστρια"
Είμαι ο Batman.

"Ναι, πρώτη μου δουλειά σήμερα μόλις κατέβω πανεπιστήμιο είναι να δείξω τη συζήτηση αυτή σε όλο το faculty!"
Πρώτη σου δουλειά όμως πρωί πρωί ήταν να απαντήσεις στα σχόλιά μου.
 

zotrix

Active Member
"Είπα ότι έτσι όπως είναι διατυπωμένη η φράση This study is intended to neither undermine nor affirm any legal rights concerning such και δεδομένων των όσων γράφει στο section 3, εμένα μου φαίνεται ότι.."
Στο πρώτο σου σχόλιο αυτό είπες; Ή το παρουσίασες ως δεδομένο γεγονός; Και μάλιστα ως μια "συντονισμένη πολεμική εναντίον του, από δημοσιογράφους, πολιτικούς, οργανώσεις κλπ με στόχο την απαξίωση της έρευνας του";

Συγνώμη αλλά αλλα λέω και αλλα καταλαβαίνεις, με αποκορύφωμα αυτό που είχες πει οτι υποστήριξα ότι οι gay που υιοθετούν παιδιά θα τα κακοποιούν. Παρουσίασα ως δεδομένο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής δέχθηκε πολεμική απο lgbt, κάτι το οποίο είναι εύκολο να διαπιστώσεις στη wiki σελίδα του και παρακάτω έγραψα ότι η συγκεκριμένη φράση του ''This study is intended...'' εμένα μου φαίνεται οτι αποσκοπεί στην προστασία του απο επικείμενες διώξεις εναντίον του απο πολιτικούς, lgbt κλπ που θα είχε με την έρευνα του αυτή. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις από αυτό και αν δεν καταλαβαίνεις κάτι, πές μου να σου το εξηγήσω καλύτερα.

"Αστείο είναι να λες ότι μπορεί μεν οι ομοφυλόφιλοι να υιοθετούν περισσότερο αγορια αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στην προδιάθεση η υιοθεσία κορίτσιου να συνδέεται κοινωνικά με την παιδεραστία."
Έχω ήδη μιλήσει με δικηγόρους που ασχολούνται με το διεθνές δίκαιο. Θα έχεις σύντομα απάντηση γι' αυτό. Και φυσικά δεν είπα αυτό ακριβώς που λες παραπάνω. Αλλά anyway, κοντός ψαλμός...

Δεν είπες αυτό;;;! Τελοσπαντων, περιμένω τα στοιχεία και κυρίως αυτά με τα ποσοστά που σου ζήτησα (αν υπαρχουν).

"Σαφώς και κάθε site μπορεί να αναδημοσιεύσει οποιαδήποτε έρευνα. Όπως όμως η κάθε LGBTUVIGII%^& οργάνωση έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί μια ερευνα οπως την παραπάνω, έτσι έχει δικαίωμα και οποιοσδήποτε άλλος να αμφισβητεί έρευνες που αναδημοσιεύουν αυτές."

Η αμφισβήτηση είναι δεκτή όταν γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια, αντεπιχειρήματα και νέες έρευνες που αποδεικνύουν κάτι άλλο, ΌΧΙ επειδή δεν μας αρέσουν τα αποτελέσματα. Αυτό ισχύει για κάθε έρευνα, είτε είναι υπέρ είτε κατά της φυσιολογικότητας της ομοφυλοφιλίας. Όταν όμως εγώ σου ζήτησα να μου εξηγήσεις για ποιο λόγο η lbgtqi κοινότητα εξέφρασε τις δικές της αμφισβητήσεις στην έρευνα που πόσταρες, τα γύρισες και τώρα λες ότι είναι δική σου εντύπωση ότι έγινε κάτι τέτοιο, κάτι άκουσα κτλ. Αν λοιπόν όντως μπορείς να αποδείξεις ότι πραγματικά εξέφρασαν ενστάσεις και ότι όντως οι δικές τους αμφισβητήσεις αποδειχθούν ότι είναι αβάσιμες, φυσικά και θα το αποδεχτώ. Και στην τελική όπως σου εξήγησα η έρευνα που πόσταρες δεν λέει κάτι ενοχοποιητικό για τους ομοφυλόφιλους γονείς. Το αντίθετο μάλιστα. Εσύ προσωπικά που αμφισβητείς τις τόσες έρευνες που σου πόσταρα εγώ, σε ποια ακριβώς επιστημονικά δεδομένα στηρίζεις την αμφισβήτησή σου;

Και ξαναρωτάω: Το να αναφέρει μια ερευνα ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες υιοθετούν περισσότερο αγόρια απο κοριτσια, γιατί μπορεί να θεωρηθεί ότι η παιδοθεσία κοριτσιού έχει να κάνει με παιδοφιλια είναι σοβαρό επιχείρημα το οποίο πρέπει να αντικρούσουμε ή απλά να γελάσουμε μόλις το ακούσουμε; Για παράδειγμα αν εγώ έχω αγοράσει ένα λαχείο και το δώσω σε κάποιον να το φυλάξει και αυτός το χάσει, μπορώ πω μετά Δωσε μου 3-4 μύρια γιατί μπορεί να κέρδιζα; Η αντίκρουση ενός (αντ)επιχειρήματος ειναι επιβεβλημένη σε ένα διάλογο (έρευνα) όταν αυτό -τουλαχιστον- δεν είναι αστείο. Επίσης διάβασε καλά το paper του τύπου (στο λέω για τρίτη φορά) και μετά μου λες αν λέει κάτι εναντίον.

"Είσαι προγραμματίστρια"
Είμαι ο Batman.

Πρέπει να είσαι αντρας για να είσαι batman καταρχήν. Batwoman μπορεί να είσαι αλλά batman όχι!

"Ναι, πρώτη μου δουλειά σήμερα μόλις κατέβω πανεπιστήμιο είναι να δείξω τη συζήτηση αυτή σε όλο το faculty!"
Πρώτη σου δουλειά όμως πρωί πρωί ήταν να απαντήσεις στα σχόλιά μου.

Μα δεν ήταν πρωι, εδώ που μένω. Πάλι έξω έπεσες.
 

Jen

Active Member
"Παρουσίασα ως δεδομένο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής δέχθηκε πολεμική απο lgbt, κάτι το οποίο είναι εύκολο να διαπιστώσεις στη wiki σελίδα του και παρακάτω έγραψα ότι η συγκεκριμένη φράση του ''This study is intended...'' εμένα μου φαίνεται οτι αποσκοπεί στην προστασία του απο επικείμενες διώξεις εναντίον του απο πολιτικούς, lgbt κλπ που θα είχε με την έρευνα του αυτή."

Όχι, αγαπητέ @zotrix, δεν είπες αυτό στο αρχικό σου σχόλιο. Μίλησες για "συντονισμένη πολεμική" της lgbtqi κοινότητας με σκοπό να φιμώσει κάποιες αλήθειες που δεν βόλευαν τους ομοφυλόφιλους και την ασυδοσία τους που επιβάλει η "τάση" της εποχής. Είπες: "Όταν η αποψη/γνώμη/ερευνα κάποιου ακαδημαικού είναι αντίθετη προς τη ταση της εποχης που θεωρεί την ασυδοσία ελευθερία και κάνει τα πάντα εναν αχταρμά, ξεκινάει μία συντονισμένη πολεμική εναντίον του, από δημοσιογράφους, πολιτικούς, οργανώσεις κλπ με στόχο την απαξίωση της έρευνας του. Για παράδειγμα όταν ένας καθηγητής στο Ωστιν δημοσίευσε ένα άρθρο (...) που δεν άρεσε στις LGBT οργανώσεις, του έγιναν ακόμη και μηνύσεις."

Δηλαδή εδώ μου παρουσιάζεις ως δεδομένο ότι καταρχήν έγιναν μηνύσεις και κατά δεύτερον ότι ο λόγος που έγιναν αυτές οι μηνύσεις είναι επειδή τα δεδομένα αυτά δεν βόλευαν την ασύδοτη lgbtqi κοινότητα και όχι άλλοι επιστημονικοί λόγοι.

Αν λοιπόν δεν εννοείς ότι η πολεμική αυτή ήταν αβάσιμη επιστημονικά, τότε για ποιο ακριβώς λόγο το άνεφερες όλο αυτό το σκηνικό; Να αποδείξεις τι; Ότι η lbgtqi κοινότητα άσκησε κριτική πάνω σε μια έρευνα που ήταν αντιεπιστημονική; Και πού είναι το κακό σε αυτό και το αναφέρεις;


"Δεν είπες αυτό;;;! Τελοσπαντων, περιμένω τα στοιχεία και κυρίως αυτά με τα ποσοστά που σου ζήτησα (αν υπαρχουν)."

Όχι, δεν είπα αυτό. Είπα ότι θα πρέπει καταρχήν να αποδείξεις ότι ο λόγος που οι ομοφυλόφιλοι καταλήγουν στην απόφαση να υιοθετήσουν αγόρι είναι επειδή οι ίδιοι θέλουν ντε και καλά να υιοθετήσουν αγόρι, και ότι ακόμα και όταν όντως θέλουν ντε και καλά να υιοθετήοσουν αγόρι ο λόγος είναι αυτός που λες και όχι όλοι οι άλλοι που έχουν αναφερθεί στις έρευνες, και φυσικά να αποδείξεις ότι όντως οι ομοφυλόφιλοι που υιοθετούν είναι πιο πιθανό να είναι παιδεραστές από τους ετεροφυλόφιλους. Προς το παρόν υπάρχει έρευνα με στατιστικά στοιχεία (που σου πόσταρα) που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ΌΤΑΝ οι ομοφυλόφιλοι άντρες έχουν κάποια προτίμηση στο φύλο αυτούς του παιδιού (γιατί στις περισσότερες δεν έχουν), τότε υπάρχει μια ελαφριά προτίμηση προς το αρσενικό φύλο, και αυτοί οι λόγοι δεν έχουν να κάνουν με αυτό που λες. Ταυτόχρονα, έχουμε τις προσωπικές εμπειρίες αντρών που έχουν μπει στη διαδικασία υιοθεσίας, τους ρητούς νόμους συγκεκριμένων κρατών που απαγορεύουν την υιοθεσία κοριτσιών σε άντρες, τις μαρτυρίες ατόμων που εργάζονται σε adoption agencies τα οποία επιβεβαιώνουν τη δυσκολία του να υιοθετήσει ένας άντρας ένα κοριτσάκι κτλ., δεδομένα τα οποία οφείλεις να λάβεις υπόψη σου και να βεβαιωθείς ότι δεν αποτέλεσαν τον λόγο που το ομοφυλόφιλο ζευγάρι κατέληξε τελικά να υιοθετήσει αγόρι, ενώ θα προτιμούσε να υιοθετήσει κορίτσι ή δεν είχε καν καμία προτίμηση στο φύλο.

"Και ξαναρωτάω: Το να αναφέρει μια ερευνα ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες υιοθετούν περισσότερο αγόρια απο κοριτσια, γιατί μπορεί να θεωρηθεί ότι η παιδοθεσία κοριτσιού έχει να κάνει με παιδοφιλια είναι σοβαρό επιχείρημα το οποίο πρέπει να αντικρούσουμε ή απλά να γελάσουμε μόλις το ακούσουμε; Για παράδειγμα αν εγώ έχω αγοράσει ένα λαχείο και το δώσω σε κάποιον να το φυλάξει και αυτός το χάσει, μπορώ πω μετά Δωσε μου 3-4 μύρια γιατί μπορεί να κέρδιζα; Η αντίκρουση ενός (αντ)επιχειρήματος ειναι επιβεβλημένη σε ένα διάλογο (έρευνα) όταν αυτό -τουλαχιστον- δεν είναι αστείο. Επίσης διάβασε καλά το paper του τύπου (στο λέω για τρίτη φορά) και μετά μου λες αν λέει κάτι εναντίον."

Όχι, αγαπητέ μου, αυτό που λες στο παράδειγμα με το λαχείο είναι ακριβώς αυτό που κάνεις εσύ. Το θέμα είναι ότι για να ξέρεις αν θα πρέπει να διεκδικήσεις λεφτά ή όχι από τον φίλο σου, θα πρέπει να ξέρεις αν έγινε η κλήρωση, τι κληρώθηκε και αν κέρδισες. Αυτό ακριβώς λέμε. Ότι μπορεί είτε να έχεις κερδίσει είτε να μην έχεις κερδίσει. Αν ξεκινήσεις με την υπόθεση ότι έχει κερδίσει, πρέπει να πας στο προποτζίδικο και να τσεκάρεις πρώτα αν όντως ισχύει και μετά κάνεις ό, τι κάνεις. Εσύ ξεκινάς με μία υπόθεση έχοντας ήδη δώσει μια απάντηση που έχει προκύψει από το μυαλό σου μόνο. Σαν να λες δηλαδή στο παράδειγμά σου ότι εσύ έχεις πειστεί ότι το άλλο άτομο είναι κλέφτης και προσποιείται ότι και καλά έχει χάσει το λαχείο για να σου φάει τα λεφτά, ενώ καλά καλά δεν έχεις πρώτα τσεκάρει αν έχεις κερδίσει ή όχι. Από πού κι ως πού λοιπόν εσύ βγάζεις το συμπέρασμα ότι ο λόγος που δεν σου φανερώνει το λαχείο είναι ότι θέλει να σε κλέψει; Αν το λαχείο σου δεν έχει κερδίσει καν, τι λογική έχει αυτή η κατηγορία απέναντί του; Αν πάλι όντως έχει κερδίσει, και πάλι δεν μπορεί να θεωρείς δεδομένο ότι ο άλλος προσπαθεί να σε κλέψει.

Αγαπητέ, μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι λέμε. Κάθε κράτος έχει συγκεκριμένους νόμους που αφορούν την υιοθεσία, π.χ. ποια είναι τα κριτήρια για να μπορεί κάποιος/κάποια να υιοθετήσει. Υπάρχουν λοιπόν χώρες στις οποίες ο νόμος του κράτους απαγορεύει ρητά ένας άντρας ανύπαντρος να υιοθετεί κορίτσι. Για τους ευνόητους λόγους που είπες κι εσύ. Εγώ προσωπικά δεν είπα ότι συμφωνώ με το μέτρο, δεν το κρίνω ως σωστό ή λάθος. Το θέμα είναι ότι ισχύει. Ωραία; Αν λοιπόν στην ίδια χώρα τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν μπορούν να υιοθετήσουν ως ζευγάρι, τότε την υιοθεσία την κάνει το ένα μέλος του ζευγαριού ως ανύπαντρος άντρας. Το κράτος λοιπόν αυτό το άτομο το βλέπει σαν ανύπαντρο άντρα που θέλει να υιοθετήσει. Με βάση το νόμο του κράτους λοιπόν αυτό το άτομο έχει δικαίωμα επιλογής του φύλου του παιδιού; Όχι. Και κορίτσι να προτιμάει, αγόρι θα υιοθετήσει. Και να μην έχει προτίμηση στο φύλο του παιδιού, πάλι αγόρι θα υιοθετήσει. Και τελικά το παιδί θα είναι νόμιμος γιός του ενός μόνο μέλους, αλλά θα ζει στην ομοφυλόφιλη οικογένεια. Σημαίνει λοιπόν αυτό ότι το ζευγάρι ήθελε ντε και καλά να υιοθετήσει αγόρι;

Ακόμα όμως και να μην υπάρχει ρητός νόμος του κράτους για κάτι τέτοιο, όπως π.χ. στην Ελλάδα, οι υπηρεσίες που αναλαμβάνουν την υιοθεσία θέτουν πολύ αυστηρά κριτήρια αλλά και μία ιεράρχηση/προτεραιότητα στα άτομα που κάνουν αίτηση για υιοθεσία. Έτσι ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι έχει προτεραιτότητα από μία ανύπαντρη γυναίκα ή έναν ανύπαντρο άντρα. Επίσης, γίνεται πολύ αυστηρή εξέταση των αιτούντων από κοινωνική/-ό λειτουργό με συνεχείς επισκέψεις στο σπίτι, συνεντεύξεις, επιβλέψεις κτλ., και η υιοθεσία θα προχωρήσει μόνο αν το άτομο αυτό δώσει το οκ. Σου εξηγώ λοιπόν ότι αν μιλήσεις με άτομα του σχετικού τομέα θα σου πουν ότι όταν λάβουν μια αίτηση από άντρα που θέλει να υιοθετήσει κορίτσι η αξιολόγηση αυτή θα είναι και πολύ δυσκολότερη αλλά και πιο χρονοβόρα. Μιλάμε ότι ο μέσος όρος του χρόνου που χρειάζεται για μια υιοθεσία στην Ελλάδα είναι 5 χρόνια. Αυτά όλα που σου λέω είναι δεδομένα. Δεν είναι υποθέσεις και θεωρίες. Αν λοιπόν ένας ομοφυλόφιλος άντρας που θέλει να υιοθετήσει με τον σύντροφό του και δεν μπορεί να το κάνει ως ζευγάρι, άρα πρέπει να το κάνει ως "ανύπαντρος άντρας" και ξέρει ότι η αίτησή του μπορεί να μην γίνει καν δεκτή ή αυτό το ήδη πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο αν ως ανύπαντρος άντρα ζητήσει κορίτσι, εσύ τι περιμένεις να κάνει; Το ότι τελικά θα υιοθετήσει αγόρι σημαίνει ότι ήθελε ντε και καλά αγόρι; Ή ότι και να ήθελε, το ήθελε για το συγκεκριμένο λόγο που υπονόησες;

Για να μην αναφέρω και το πόσο αστεία ήταν η κωλοτούμπα σου σχετικά με τις έρευνες που πόσταρα. Που μέχρι τώρα τις κορόιδευες και τις θεωρούσες της πλάκας και στημένες ΕΠΕΙΔΗ ήταν ποσταρισμένες σε gay sites και τώρα τα γυρίζεις και λες ότι έχουμε δικαίωμα να αμφισβητήσουμε έρευνες όπου κι αν είναι ποσταρισμένες. Δηλαδή μας έπρηξες τόσες μέρες για το είδος του site στο οποίο ήταν ανεβασμένα αυτά που σου είπα και το θεωρούσες λόγο αναξιοπιστίας της έρευνας και τώρα ξαφνικά δεν σε πειράζει το site, σε πειράζει το περιεχόμενο. Δεν φτουράει πια αυτό το κολπάκι, άρα τώρα το αλλάζουμε. Δηλαδή για το περιεχόμενο εσύ, ξαναρωτάω, έχεις ενστάσεις με επιστημονική βάση;

Και σου ξαναλέω για τελευταία φορά. Ξεκίνησες με μια υπόθεση. Την απέδειξες; Βρήκες το πινακάκι που ψάχνεις; Αφού δεν το βρήκες και δεν το ανέλυσες, τι συζητάμε λοιπόν; Το ότι δεν σου βρήκαμε το πινακάκι που ζητάς (!!!) ή το ότι εσύ θεωρείς ότι δεν έχω αποδείξει εγώ το δικό μου αντεπιχείρημα δεν επιβεβαιώνει, αγαπητέ μου, την δική σου υπόθεση.

Μην κάνεις την πάπια λοιπόν και προσπαθείς να γυρίσεις το παιχνίδι όπως σε συμφέρει. Δεν είσαι εσύ σε θέση να ζητάς από μένα δεδομένα και στοιχεία. Εσύ διατύπωσες την υπόθεση, εγώ είμαι αυτή που ζητάει από σένα να την αποδείξει. Σου ζητάω λοιπόν να μου βρεις και να μου ποστάρεις τα δεδομένα και τις έρευνες που αποδεικνύουν ότι η ομοφυλοφιλία συνδέεται με την παιδεραστία επειδή ένα μέρος ομοφυλόφιλων ζευγαριών προτιμά να υιοθετεί αγόρια. Εγώ αναζήτησα τα στοιχεία που με ενδιαφέρουν εμένα και την προσωπική μου έρευνα. Αν δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο, μην διατυπώνεις τέτοιες υποθέσεις.


Είναι προσέγγιση επιστήμονα το να σου λέει "ε για ποιον άλλο λόγο οι ομοφυλόφιλοι να προτιμούν να υιοθετούν αγόρια"? Αυτή είναι η δουλειά σου, να κάτσεις και να βρεις ποιοι είναι οι λόγοι, όχι να θεωρείς δεδομένο εκ των προτέρων αυτό που υποτίθεται ότι προσπαθείς να αποδείξεις.


Σου λέω λοιπόν εγώ ότι στη Νέα Ζηλανδία το 1996 τα περισσότερα άνεργα άτομα ήταν γυναίκες (διάβαζα μια σχετική έρευνα γι' αυτό). Ε να πω κι εγώ μετά: προφανώς αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχει σύνδεση του γυναικείου φύλου με την τεμπελιά. Για ποιον άλλο λόγο να υπάρχει αυτή η διαφορά στα ποσοστά αντρών-γυναικών;

Ε, όσο γελοίο και αυθαίρετο ακούγεται αυτό που λέω εγώ, τόσο γελοίο και αυθαίρετο ακούγεται αυτό που λες εσύ. Δεν θα έπρεπε λοιπόν κι εγώ να κάτσω και να ξεχωρίσω ποιες καταρχήν γυναίκες δεν εργάζονται επειδή το επιλέγουν συνειδητά και ποιες επειδή "αναγκάζονται"; Είναι δυνατόν να είμαι επιστήμονας και να κάνω στατιστική έρευνα και να μην λάβω υπόψη μου αυτή τη διάκριση αν θέλω να αποδείξω ότι οι γυναίκες συνδέονται με την τεμπελιά; Μπορεί τελικά η έρευνά μου να αποδείξει ότι δεν υπάρχει καμία που να μην εργάζεται επειδή δεν βρίσκει δουλειά, μπορεί να αποδείξει ότι όλες δεν εργάζονται επειδή δεν βρίσκουν δουλειά ή ότι υπάρχουν και οι μεν και οι δε. Σημασία έχει ότι εφόσον υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει άλλος λόγος πρέπει να τον λάβω υπόψη μου. Είναι δυνατόν να καταμετρήσω τις γυναίκες που είναι άνεργες αλλά ψάχνουν για δουλειά ως πιθανόν τεμπέλες; Και αφού αφαιρέσω αυτό το ποσοστό, δεν πρέπει να κάτσω και να εξετάσω ποιοι είναι όλοι οι πιθανοί λόγοι που οι γυναίκες αυτές επιλέγουν να μην δουλέψουν; Είναι επειδή είναι πλούσιες και δεν χρειάζεται; Είναι επειδή δεν τις αφήνει ο άντρας τους; Είναι γιατί δεν έχουν χρόνο επειδή μεγαλώνουν τα παιδιά τους; Είναι επειδή όντως είναι τεμπέλες; Ε αυτό πρέπει να κάνεις κι εσύ. Είναι δυνατόν να θεωρείς αυτόματα ότι οι ομοφυλόφιλοι που υιοθετούν αγόρι το υιοθετούν συνειδητά επειδή θέλουν ντε και καλά αγόρι και μάλιστα ότι το υιοθετούν για το συγκεκριμένο λόγο που αναφέρεις; Και ξαναλέω, μου λες ότι έχεις μεταπτυχιακό στη στατιστική φυσική;



"Πρέπει να είσαι αντρας για να είσαι batman καταρχήν. Batwoman μπορεί να είσαι αλλά batman όχι!"

1) Ήμουν σίγουρη ότι θα το πεις

2) Το λογοπαίγνιο αφορά τη φράση-σλόγκαν "I'm Batman". Δεν υπάρχει αντίστοιχη φράση για την Batwoman -μακάρι να υπήρχε, γιατί θα ταίριαζε απόλυτα, καθώς η Batwoman, την οποία και διαβάζω συστηματικά, είναι λεσβία :)

3) Όχι, δεν πρέπει να είσαι άντρας για να είσαι ο Batman. Αντρική είναι η ταυτότητα και η εικόνα του ρόλου του Batman που τον υποδύεται το άτομο πίσω από τη μάσκα και τη στολή. Το άτομο που υποδύεται τον ρόλο αυτό πίσω από τη μάσκα και τη στολή του Batman μπορεί να είναι όποιος και όποια θέλει.

4) Θα μπορούσα να σου υπενθυμίσω βέβαια ότι "man" στα αγγλικά σημαίνει και "άνθρωπος", όχι μόνο "άντρας", εξού και "mankind", αλλά ως φεμινίστρια γλωσσολόγος δεν αποδέχομαι καν αυτό το στοιχείο γλωσσικού σεξισμού.



"Μα δεν ήταν πρωι, εδώ που μένω. Πάλι έξω έπεσες."

Καλά, πείσε μας για την πρώτη φορά και μετά πάμε στο "πάλι".
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα