Καλοκαιρι ζεστη και οτι χειροτερο για την αα!

giannis1991

Well-Known Member
Gomi εχεις ψαξει το smp...σε ρωταω γτ ψαχνομσι σε αυτο απλα ειναι δυδκολο να δω λαιβ αποτρλεσμα...παντως καποια αποτελεσματα οπως της μιλενα λαρντι μου αρεσουν πολυ....
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

mimis giova

Active Member
Ο τρόπος ζωής δεν είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα σαφώς, αν και κάποιους μπορεί να τους βοηθάει μια διατροφή υψηλή σε υδατάνθρακες εφόσον το σώμα τους μπορεί να χειρίζεται σωστά την ινσουλίνη ή μέχρι τα κύτταρά τους να αρχίσουν να μειώνουν την ευαισθησία τους.
Από κει και πέρα, σε αυτό που έχω καταλήξει με προσωπικούς πειραματισμούς, είναι πως τα περισσότερα, εκτός της φιναστερίδης, μπορεί κάποιους να μας βοηθήσουν, αλλά όλα είναι προσωρινά. Ο λόγος είναι πως ότι και αν δουλέψει, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και ταυτόχρονα να μιμηθούμε με διάφορα τοπικά όλες τις φυσιολογικές μεταβολές που χρειάζεται ένας κατεστραμμένος κύκλος μαλλιών.

Για παράδειγμα κράτησα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Ιούλιο που έφυγα για διακοπές και ήταν από τα μεγαλύτερα διαστήματα που έχω κρατήσει εκτός της μινοξιδίλης του παρελθόντος. Αρκούσαν όμως 24 ημέρες διακοπών να με γυρίσει στα περσινά επίπεδα. Το μόνο που άλλαξα, ήταν η σχεδόν ολοήμερη έκθεση στον ήλιο. Φαντάσου δεν με επηρέασαν ενέσεις HCG που κάνω από το χειμώνα και έχουν φτάσει την τεστοστερόνη μου σε πολύ υψηλά επίπεδα όπως επίσης και τα ανδρογόνα τα οποία για μήνες είναι πολύ υψηλότερα από τα φυσιολογικά. Οπότε η δράση του VDR, μου φαίνεται ως η μόνη λογική εξήγηση.

Σε κανένα 20ήμερο θα ξεκινήσω πάλι τον τραυματισμό και αν καταφέρω να ξαναπάρω το ίδιο καλά αποτελέσματα, το επόμενο καλοκαίρι θα είμαι προετοιμασμένος καλύτερα και αν πάλι έχω τα ίδια, έχω καταλήξει προς το παρόν σε ένα SMP και εφόσον πετύχει, θα αφήσω το κεφάλι μου να ηρεμήσει 1-2 χρόνια και μετά βλέπουμε.

Πολλοί από εμάς έχουμε εκφράσει κατά καιρούς την άποψη πως στο θέμα μαλλιών οι επιλογές είναι 2. Ή ρισκάρεις τις σχεδόν σίγουρες παρενέργειες της φιναστερίδης (που και αυτό δεν είναι σίγουρο πως θα βοηθήσει) ή αποδέχεσαι το πρόβλημα και συνεχίζεις την ζωή σου.
Το ύπουλο πράγμα της τριχόπτωσης είναι το ότι δεν σε αφήνει να ηρεμήσεις. Παράδειγμα φτάνεις ένα norwood 3 και σταθεροποιείσαι για κάποια χρόνια. Λες οκ, το αποδέχομαι. Έλα όμως που ξαφνικά ξεκινάει η πορεία για μεγαλύτερο nw και αρχίζεις να μπαίνεις πάλι στο ίδιο τρυπάκι του να αποδεχθείς ένα χειρότερο αποτέλεσμα που δεν ξέρεις που θα σταματήσει...
Γι αυτό όταν κάποιος αποφασίζει να αποδεχθεί την φαλάκρα, πρέπει πάντα να έχει στο μυαλό του πως αυτό που αποδέχεται είναι ένα καθαρό 6αρι και όχι την παρούσα φάση που βρίσκεται.
Αν μπορεί να το κάνει καλώς. Όσο για την ηλικία που αναφέρουν αρκετοί, για εμένα η εμφάνιση είναι πάντα σημαντική. Είτε είσαι νέος είτε 40 είτε 50, έχει πάντα σημασία να σου αρέσει ο εαυτός σου και αυτό είναι και το μόνο που αλλάζει ηλικιακά. Στα 20 σε ενδιαφέρει περισσότερο τι θα πουν οι άλλοι και κυρίως οι γυναίκες. Από τα 40 και μετά, σε ενδιαφέρει τι πιστεύεις ο ίδιος για τον εαυτό σου...(τέλος αμπελοφιλοσοφίας:) )
Gommi...που λες για smp???????
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σιγουρα υπαρχουν πολλες θεωριες για το μαλλι οπως το δερμα,η κυκλοφορια του αιματος,τεστοστερονη κοκ αλλα νομιζω υπαρχει και μια ακομα πολυ σημαντικη αιτια που βλεπω στο φορουμ δεν εχουμε ασχοληθει αρκετα οπου ειναι οι μυκητες το εχω γραψει και σε ενα θεμα μου πριν ενα χρονο πως μολις χρησιμοποιησα φαρμακευτικο σαμπουαν δαοχαιρ 1% απο τις 50-80 τριχες που επεφταν καθε μερα περιοριστικαν στις 7-10 μολις το σταματουσα αρχιζε ξαφνικα παλι 50-80 τριχες να πεφτουν ....πιστευω πως και οι μυκητες παιζουν μεγαλο ρολο στο θεμα τριχοπτωση.Ηθελα να γραψω αυτο το μηνυμα γιατι βλεπω πολλους να λενε να αρχισω φινα και μινοξ ενω στην πραγματικοτητα πασχουν απο μυκητες και μπαινουν στα βαθια χωρις λογο

Σωστά και είχα ξεχάσει να το αναφέρω. Διάβασε αν θες για τον VDR και τα βακτήρια. Είναι αλληλένδετα...δηλαδή μειώμενη δράση του vdr, αύξηση των βακτηρίων και αντίστροφα...
http://mpkb.org/home/pathogenesis/vitamind/metabolism
Επίσης κάποια από αυτά που αναφέρει τα πιάνει και η αντιβίωση και θυμάμαι κάποιοι αναφέρουν βελτίωση όταν παίρνουν...
 
Τελευταία επεξεργασία:

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
@giannis1991 @mimis giova Και εγώ Ιταλία σκεφτόμουν μιας και θα πάω ούτως ή άλλως μετά τα Χριστούγεννα, αλλά είναι πανάκριβα και θέλει και 2 επισκέψεις ακόμα μετά απ όσο είδα. Δεν ξέρω, τα εδώ της DHI δυστυχώς στο αντίστοιχο θέμα έμεινε μόνο αρνητική εντύπωση.
Για να μην ξεφεύγουμε κάποια στιγμή θα τα συζητήσουμε εκεί και θα επικοινωνήσω και μαζί τους (DHI) να μου πουν κάποια πράγματα που θέλω, γιατί δεν αξίζει να δώσεις πολλά χρήματα για κάτι προσωρινό...Ο μόνος λόγος που δεν το έχω κάνει ακόμα πάντως, είναι γιατί θα μου λείψει το ρολλερ..:)
 

aggelos88

Active Member
Εχω κανει smp στην DHI θεσσαλονικης και εμεινα ευχαριστημενος με το αποτελεσμα,
αλλα το θεμα ειναι οτι εδωσα πολλα λεφτα, 700 ευρω μου πηρε ...

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειναι τοσο ακριβα
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εχω κανει smp στην DHI θεσσαλονικης και εμεινα ευχαριστημενος με το αποτελεσμα,
αλλα το θεμα ειναι οτι εδωσα πολλα λεφτα, 700 ευρω μου πηρε ...

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειναι τοσο ακριβα

Όποτε έχεις όρεξη και χρόνο γράψε αν θες εδώ μερικά πράγματα όπως πχ πόση ώρα συνολικά, περιοχές κάλυψης κλπ. Είχα την εντύπωση πως η ώρα ήταν 200 ευρώ
http://www.hairlossgr.com/threads/Θεραπεία-τύπου-smp-στην-κλινική-d-i-αθηνών.10041/

Τα άσχετα θα τα σβήσω μετά
 

tasos33

Well-Known Member
χθες ημουν σε ενα γαμο και ειδα ενα παππου καθαρο εξαρι με πιο πολυ μαλλι απο μενα.
Τον παρατηρουσα σα χαζος ειληκρινα δεν μπορεσα να καταλαβω πως εκανε τοσο τελεια καλυψη αποκρυψη με το side by side....Κρατουν καλα το μυστικο σαν την συνταγη της γιαγιας...
Τι έννοιες side by side συντεκνε
 

nikolakis

Well-Known Member
John δάκρυσα απο τα γέλια με την περιγραφή του παππού! Θυμήθηκα τον πατέρα ενός φίλου που κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα με τη παγκόσμια ομως πρωτοτυπία οτι τις περιοχές που δεν μπορεί να καλύψει με τα side by side τις βάφει με την μπογιά που περισσεύει απο αυτήν που βάφει τα μαλλιά του κ δεν φαινεται απολύτως τιποτα!!!! Εκπληκτικό αποτέλεσμα με μόνο εχθρό τον δυνατό άνεμο.
χθες ημουν σε ενα γαμο και ειδα ενα παππου καθαρο εξαρι με πιο πολυ μαλλι απο μενα.
Τον παρατηρουσα σα χαζος ειληκρινα δεν μπορεσα να καταλαβω πως εκανε τοσο τελεια καλυψη αποκρυψη με το side by side....Κρατουν καλα το μυστικο σαν την συνταγη της γιαγιας...[/QUOTE
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

leas

Well-Known Member
Gomi τη μμ δεν την θεωρείς μια λύση γιατι βλεπω αναφέρεις μόνο τον συμβιβασμό με την αα ή τα φαρμάκια-ματζούνια;
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Gomi τη μμ δεν την θεωρείς μια λύση γιατι βλεπω αναφέρεις μόνο τον συμβιβασμό με την αα ή τα φαρμάκια-ματζούνια;

Αν και έχουμε ξεφύγει εντελώς από το θέμα, πιστεύω πως η μεταμόσχευση δεν είναι για όλους, θέλει πολλά χρήματα και αρκετή τύχη ώστε να έρθουν τα πράγματα όπως τα υπολογίζει κάποιος. Χειρότερο από ένα φαλακρό κεφάλι, είναι ένα κεφάλι με αποτυχημένη μεταμόσχευση
 

leas

Well-Known Member
Gomi 'εχεις δίκιο για το νήμα.,Θα ήθελα να όμως να ρωτήσω και κάτι ακόμη..Ας υποθέσουμε πως ξεκινάω και έχω τριχοπτωση και τα μαλλία μου αραιώνουν ποια είναι τα αίτια εκέινα που μπορεί να ευθύνονται για την απώλεια μαλλιών πέρα φυσικά απο το κληρονομικό κομμάτι.(πχ έλλειψη σιδήρου,θυροειδής,μύκητες, σ.δ.)υπάρχει κάτι άλλο που κάποιος πρέπει να ψάξει πρώτα ωστε μετα να πει πολύ απλά δεν φταίει ούτε το αγχος, ούτε το καλοκαίρι, ούτε τίποτα, αλλά ο μπάρμπας η θειός μου που αντι να κληρονομήσω απο αυτόν κανα χωράφι πήρα την "κατάρα".
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να απαντήσει μονολεκτικά σε κάτι τέτοιο, αλλά η τριχόπτωση είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα από το miniaturization της τρίχας. Μια μεταβολή στον κύκλο της τρίχας και υπερβολική τριχόπτωση δεν είναι πάντα κακό σημάδι όταν υπάρχει το σωστό ratio μεταξύ αυτών που πέφτουν και αυτών που βγαίνουν.
Εφόσον κάθε θύλακας λειτουργεί αυτόνομα, δηλαδή δεν έχουν όλα τα μαλλιά στο κεφάλι μας τον ίδιο κύκλο στο ίδιο timing, είναι ανησυχητικό μόνο όταν αρχίζει και φαίνεται αραίωση ή λέπτυνση ή ακόμα χειρότερα και τα δύο.
Η κάθε περίπτωση αφορά διαφορετική διαταραχή του κύκλου με την χειρότερη αυτής της ΑΓΑ που απλά ο κύκλος αρχικά διαταράσσεται και στο τέλος σταματάει εντελώς. Σε άλλες περιπτώσεις απλά υπολειτουργεί και αν βρεθεί η αιτία, μπορεί να επανέλθει με χρονικό όριο συνήθως ως "κλειδί" τον 1 χρόνο, λόγω του ότι μετά έχουν αρχίσει και επηρεάζονται και άλλα πράγματα στο περιβάλλον του.

Η δυσκολία ώστε να μπορέσεις να βρεις τι φταίει εκτός της κληρονομικότητας έγκειται στο ότι η διαταραχή δεν είναι απαραίτητο να εμφανιστεί αμέσως όταν κάτι δεν πάει καλά στο σώμα σου ή στις εξετάσεις, αλλά στο μαλλί μπορεί να αποτυπωθεί 3 ή και παραπάνω μήνες μετά μιας και ένας ολοκληρωμένος κύκλος για να φανεί πως διαταράσσεται πρέπει να μπει σε προσπάθεια νέου, εκτός των περιπτώσεων του σοκ.

Αν αναλογιστούμε ότι τα γονίδια που μεταβάλλονται διαρκώς γύρω από μια και μόνο τρίχα είναι αμέτρητα, φαντάζει πιο εύκολο να βρούμε τον ψύλλο στ άχυρα, παρά την αιτία της πτώσης μιας τρίχας.

Όλα αυτά φυσικά δεν έχει νόημα να τα ψάξει κάποιος που έχει ΑΓΑ μιας και εδώ τα πράγματα προς το παρόν είναι απλά και δεν είναι τυχαίο που ο ίδιος ο Χριστός αναφέρθηκε στις τρίχες, πως και αυτές είναι αριθμημένες και πως ούτε μια τρίχα δεν πέφτει αν δεν το θέλει ο ίδιος, δείχνοντας πως ακόμα και για κάτι τόσο φαινομενικά απλό, είμαστε εντελώς ανίκανοι να κάνουμε κάτι....:)
 

vag25

Well-Known Member
Gomi μια μερα απο αυτες εψαχνα κατι παλια μηνυματα σου για να ενημερωθω γιατι κατι συγκεκριμενο και απο περιέργεια κοιταξα και στο πρωτο σου μηνυμα στο hairlossgr στα 33 σου περιπου. Εδειχνες να μην γνωριζεις και πολλα(λογικο) για την τριχοπτωση και εκανες χαρακτηριστικα την εκτιμηση οτι σε 2-3 χρονια θα εισαι...αεροδρομιο. Δηλαδη στα 35 σου.

Σημερα εισαι 40 και αυτο που βλεπω εγω σαν παρατηρητης ειναι οτι απο τοτε καθε φορα εισαι και καλυτερα με τις κλασικα πανω κατω σου.
4 χρονια μετα την προβλεψη σου οτι σε 2-3 χρονια θα εισαι αεροδρομιο, δεν ησουν αεροδρομιο...
Με την ''φυσικη θεραπεια''(βουρτσισμα) ειχες καποια θεαματικα αποτελεσματα.

ακομα πιο εντυπωσιακα...
7 χρονια μετα την προβλεψη σου οτι σε 2-3 χρονια θα εισαι αεροδρομιο , δεν ησουν αεροδρομιο...
Με την θεραπεια ρολερ+διαφορα(3 μερες μετα το ρολαρισμα) εβγαλες αποτελεσματα καλυτερα απο αυτα της ''φυσικης θεραπειας''.

Μη μου λες λοιπον για τατου και αλλα τετοια. Δεν θελω να τα ακουω απο εσενα αυτα.:D
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Gomi μια μερα απο αυτες εψαχνα κατι παλια μηνυματα σου για να ενημερωθω γιατι κατι συγκεκριμενο και απο περιέργεια κοιταξα και στο πρωτο σου μηνυμα στο hairlossgr στα 33 σου περιπου. Εδειχνες να μην γνωριζεις και πολλα(λογικο) για την τριχοπτωση και εκανες χαρακτηριστικα την εκτιμηση οτι σε 2-3 χρονια θα εισαι...αεροδρομιο. Δηλαδη στα 35 σου.

Σημερα εισαι 40 και αυτο που βλεπω εγω σαν παρατηρητης ειναι οτι απο τοτε καθε φορα εισαι και καλυτερα με τις κλασικα πανω κατω σου.
4 χρονια μετα την προβλεψη σου οτι σε 2-3 χρονια θα εισαι αεροδρομιο, δεν ησουν αεροδρομιο...
Με την ''φυσικη θεραπεια''(βουρτσισμα) ειχες καποια θεαματικα αποτελεσματα.

ακομα πιο εντυπωσιακα...
7 χρονια μετα την προβλεψη σου οτι σε 2-3 χρονια θα εισαι αεροδρομιο , δεν ησουν αεροδρομιο...
Με την θεραπεια ρολερ+διαφορα(3 μερες μετα το ρολαρισμα) εβγαλες αποτελεσματα καλυτερα απο αυτα της ''φυσικης θεραπειας''.

Μη μου λες λοιπον για τατου και αλλα τετοια. Δεν θελω να τα ακουω απο εσενα αυτα.:D

Ανασκόπηση ε....χαχα:)

Όλα αυτά που ανέφερες, είναι πράγματα που έχω αναρωτηθεί πολλές φορές, ειδικά τον τελευταίο χρόνο που έχω αρχίσει να σκέφτομαι το smp.
Όλα αυτά όμως έχουν και την αρνητική τους πλευρά, στα θετικά δεν θα αναφερθώ μιας και πιστεύω είναι αυτονόητα.

Κατ αρχήν σε ένα μήνα κλείνω τα 41 και όπως λες με δικά μου και μόνο μέσα το πολεμάω από τα 33, χώρια την μινοξιδίλη που είχα ξεκινήσει από τα 17 μου.
Αν σου κάνω τον απολογισμό σε οικονομικό επίπεδο των όσων έχω δοκιμάσει από τα 33 μόνο και μετά, το ποσό θα είναι υπέρογκο. Θα μπορούσα για παράδειγμα να είχα κάνει μια πανάκριβη μεταμόσχευση και αν είχε πετύχει να είχα ξεμπερδέψει, αλλά δεν ήθελα και δεν θέλω προς το παρόν για τους δικούς μου λόγους.

Η γυναίκα μου παραπονιέται πως περνάω πολλές ώρες στον υπολογιστή και οι περισσότερες από αυτές, είναι ψάχνοντας, γνωρίζοντας πιστεύω τι..

Μια παρενέργεια των όσων δοκιμάζω και που έχω ξεχάσει πολλές φορές να αναφέρω, είναι ένας ελαφρύς αποχρωματισμός (whitening) του δέρματος κάτι που θεωρητικά είναι θεμιτό σε πράγματα που θεωρούνται anti aging μιας και αυξάνεται η αντιοξειδωτική προστασία του δέρματος.
Το θέμα είναι αν γίνει κανένα ξαφνικό μπαμ και φύγουν όλα, δεν θα είναι ωραίος συνδυασμός με το υπόλοιπο πρόσωπο.

Ένα από τα κυριότερα πράγματα που με έχει κουράσει, είναι οι εντελώς αντικρουόμενες έρευνες πάνω σε ένα συγκεκριμένο πράγμα. Πχ βρίσκω κάτι που πιστεύω θα δουλέψει όπως θέλω βασιζόμενος σε έρευνες που έχω συλλέξει, αλλά ταυτόχρονα βρίσκω άλλες τόσες που λένε εντελώς διαφορετικά πράγματα, οπότε στο τέλος αυτό που μένει, είναι το να κάνω το κεφάλι μου πειραματόζωο.

Επίσης πάρα μα πάρα πολλά πράγματα που έχουμε δοκιμάσει και τα έχουμε απορρίψει, πιστεύω δεν έχουν δοκιμαστεί όπως ακριβώς θα έπρεπε, ούτε ως προετοιμασία του διαλύματος, ούτε ως προς την συγκέντρωση, ούτε ως προς τα μέσα απορρόφησής του.
Δυστυχώς για να γίνει σωστά ένα τέτοιο πράγμα, θέλει εργαστηριακό εξοπλισμό κάτι που δεν διαθέτω φυσικά, ούτε βέβαια ισχυρίζομαι πως έχω και τις αντίστοιχες γνώσεις.
Ένα ακόμα παράδειγμα πάνω σε αυτό είναι πως π.χ διαβάζεις μια καταξιωμένη έρευνα πως το τάδε τοπικό αυξάνει την συγκέντρωση των dp cells γύρω από το θύλακα και προκαλεί αύξηση τριχοφυΐας.
Αν και αυτό όντως μπορεί να ισχύει, όταν αυτό το τοπικό το δοκιμάζεις στο κεφάλι σου, ακόμα και όλα να τα έχεις κάνει σωστά, υπάρχουν άπειρα γονίδια που μπορούν να το εξοντώσουν ως δράση πριν προλάβει να φτάσει στο θύλακα.
Άλλο θέμα λοιπόν το λεγόμενο cultured των ερευνών και άλλο θέμα το τι γίνεται στην πράξη.
Για να προσπεραστεί και αυτό το θέμα, θα πρέπει και πάλι κάποιος να γίνει πειραματόζωο.

Ένα επίσης αρνητικό είναι πως υπάρχουν τρομερές μεταπτώσεις. Δηλαδή τίποτα δεν κρατάει μόνιμα. Παράδειγμα και εδώ είναι πως με το πρωτόκολλο του wounding, πήρα ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα και σε πύκνωση αλλά και σε ποιότητα τρίχας και κράτησε αρκετούς μήνες, (κάπου 8-9) και μάλιστα σε τέτοιο σημείο που για ένα διάστημα το θέμα μαλλί δεν με απασχολούσε.
Αυτή τη στιγμή όμως, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, είμαι λίγο πολύ στα ίδια επίπεδα με τα περσινά.
Είναι προφανές πως ότι και να κάνουμε, δεν μπορούμε να επαναφέρουμε τη φυσιολογική λειτουργία του θύλακα, η οποία αργά ή γρήγορα ακολουθεί τα σκατένια γονίδια που έχουμε.
Με τις όποιες διαθέσιμες θεραπείες έχουμε, απλά ανακατεύουμε λίγο την τράπουλα, αλλά το παιχνίδι είναι στημένο.

Δεν λέω πως δεν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος αν θέλει, αλλά κάποια στιγμή, σίγουρα θα κουραστεί. Πριν από εμένα υπήρχαν στο φόρουμ επίσης αξιόλογα μέλη που αν παρατηρήσεις έχουν πάψει εδώ και χρόνια να μπαίνουν, έστω και αν οι λογαριασμοί τους είναι ακόμα ενεργοί.
Πιστεύεις ότι βρήκαν την λύση και εξαφανίστηκαν ή απλά το αποδέχθηκαν? Το ίδιο και σε όλα τα φόρουμ του κόσμου.

Ένα ακόμα αρνητικό είναι πως τουλάχιστον στο δικό μας φόρουμ, δεν υπάρχει διάθεση. Μπορώ να σου δείξω άπειρα pm που δέχομαι κάθε μέρα και όλα είναι του στυλ, γεια σου, έχω αυτό, είμαι τόσο χρονών, πες μου τι βάζω να τελειώνουμε να πάω για καφέ.
Βαριούνται ακόμα και να ανοίξουν νέο θέμα για το προβλήμά τους, ή έστω να γράψουν σε ήδη υπάρχον για γνώμες.
Κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί, τα θέλουν όλα έτοιμα και είναι κοινό χαρακτηριστικό μας. Σε ξένα φόρουμ αμέσως μόλις βγει στη φόρα κάτι, τρέχουν να κάνουν groupbuy, να το δοκιμάσουν και να γράψουν τις εμπειρίες τους.
Εδώ σε εμάς δεν κινείται απολύτως τίποτα.
Ακόμα και κάτι να τους πεις να βάλουν στο κεφάλι τους, δεν θα ξέρουν γιατί το κάνουν...
Οι Έλληνες ανέκαθεν ήμασταν έξυπνος και πρωτοπόρος λαός και αν θέλαμε ακόμα και τώρα θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα, δεν ξέρω γιατί έχουμε καταντήσει έτσι...

Πολλές φορές με έχουν κατηγορήσει ανοιχτά ότι το παίζω επιστήμονας, ξερόλας κλπ κλπ...Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλουν από το φόρουμ.

Τέλος αυτό που με κάνει να σκέφτομαι πως είναι ο τελευταίος χρόνος που θα ασχοληθώ, είναι πως υπάρχουν πράγματα που θα ήθελα να δοκιμάσω, γιατί πιστεύω πολύ στο θέμα δέρματος, αλλά οι παρενέργειες είναι πολύ επικίνδυνες και δεν έχω την τρέλα που είχα παλιότερα ώστε να ρισκάρω τόσο.
Να σου δώσω και πάνω σε αυτό ένα παράδειγμα που είναι και το μόνο που αφορά κάπως το παρόν θέμα.
Ένας τρόπος να επαναφέρεις την βλάβη που έχει κάνει (αν φυσικά έχω δίκαιο και έχει γίνει ζημιά στο DNA από τον ήλιο) είναι η 5-fluorouracil.
Εύκολο κιόλας, πας στο φαρμακείο της γειτονίας και την παίρνεις.
Πρέπει να κλειστείς στο σπίτι για κανα μήνα βέβαια, αλλά το θέμα είναι πως θα ξαναβγείς...
Υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα πράγματα που έχω καταλήξει, όπως πχ egf blockers, αλλά όπως σου είπα, δεν έχω πλέον την τρέλα του να ρισκάρω τόσο.

Το smp για μένα είναι μια λύση προσωρινή, 1-2 χρόνια ώστε να ηρεμήσει και λίγο το δέρμα μου και εφόσον φυσικά έχω έστω και τα λίγα μαλλιά που έχω τώρα, τα οποία είναι αρκετά ώστε το smp να συμπληρώνει απλά κάποια που θέλω και όχι να φαίνεται ένα αστείο πράγμα. Διαφορετικά δεν θα το σκεφτόμουν.
Εξάλλου το ξυρισμένο look το έχω υιοθετήσει αρκετό καιρό τώρα και μου αρέσει.

Τέσπα, όλα αυτά δεν είναι προτροπή ώστε να μην ασχοληθεί κάποιος, απλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του, δοκιμάζει και κρίνει.
Αν και η φαλάκρα δεν πιστεύω πως είναι θέμα αποδοχής, αλλά συμβιβασμού, το να αποδέχεσαι κάτι δεν είναι καθόλου κακό. Το κακό είναι να το αποδέχεσαι δίχως να έχεις προσπαθήσει, που είναι και η μόνη διαφορά μεταξύ αποδοχής και παραίτησης.
 
Τελευταία επεξεργασία:

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
GOMI ΓΡΑΦΕΙΣ (Θα μπορούσα για παράδειγμα να είχα κάνει μια πανάκριβη μεταμόσχευση και αν είχε πετύχει να είχα ξεμπερδέψει, αλλά δεν ήθελα και δεν θέλω προς το παρόν για τους δικούς μου λόγους)

Εισαι ενα διαβασμενο ενεργο μελος και ξερεις και ο ιδιος οτι πλεον οποιοσδηποτε μπορει να κανει μια επιτυχημενη μεταμοσχευση με μεγαλο ποσοστο επιτυχιας τουλαχιστον για εμας που ξερουμε πανω κατω τι παιζει και το που θα ηταν καλυτερα να παμε για να το επιτυχουμε.
Εφοσον γραφεις οτι προς το παρον δεν θελεις να κανεις σημαινει οτι οικονομικα θα αντεχες να το κανεις.
Ποιος ο λογος να παιδευεσαι τοσα χρονια με διαφορες θεραπειες να δινεις τοσα λεφτα και να κουραζεσαι καθημερινα ενω θα μπορουσες να ξεμπερδεψεις πολυ πιο ευκολα?
Τι πια τοσο οι λογοι που ακομα δεν προχωρας?
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
@John_John1 είναι αρκετοί και δεν νομίζω ότι θα ενδιαφέρει κανέναν να τους αναλύσω όλους. Θα εστιάσω λοιπόν σε πιο συγκεκριμένα πράγματα.

Καταρχήν όπως είπα είμαι πλέον 41 χρονών, που σημαίνει ότι μεγάλωσα με το μικρόβιο της "τριχοφοβίας" σε ένα περιβάλλον γεμάτο αποτυχημένες μεταμοσχεύσεις. Τις έβλεπα παντού, στο δρόμο, στο γυμναστήριο στη δουλειά... παντού χαρακτηριστικά κεφάλια με ένα τεράστιο strip πίσω και διάσπαρτες τρίχες που ξεπρόβαλαν από κάτι "τεράστιες τρύπες" σε ένα άδειο κατα τ άλλα κεφάλι, που και αν δεν ήταν στην αρχή, στην πορεία γινόταν.
Ο απόλυτος ψυχολογικός τρόμος στην μόνη θεωρητικά ελπίδα του τότε. Ο ορισμός της κατάθλιψης :)
Στα δικά μου μάτια, ήταν 10 φορές χειρότερο από την ίδια την φαλάκρα.

Θα συμφωνήσω ότι πλέον τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, αλλά επειδή κάποια πράγματα από μικροί παραμένουν φωτογραφικά στο μυαλό μας, δεν θα έπαιζα με πιθανότητες, αλλά μόνο με το 100% εγγυημένο.
Στο fue ένα θέμα που με απασχολεί είναι και το white dots μιας και είμαι του ξυρισμένου look, κάτι που για μένα ακόμα θέλει δουλειά και δεν μπορώ απλά να το αφήσω στο χέρι του γιατρού, όσο καλή μέρα και αν έχει.

Φεύγοντας από αυτό, ένας ακόμα λόγος είναι πως έχω περάσει το δέρμα μου από διάφορες διακυμάνσεις που κάποιοι μπορούν ως λεγόμενα να τους φανούν αστεία. Παρόλο αυτά έχω αποκτήσει τρομερή παρατηρητικότητα στο θέμα "scalp" και κατά καιρούς έχω καταφέρει να μηδενίσω σχεδόν αυτό το λεγόμενο καρούμπαλο που όλοι μας θεωρούμε πως απλά είναι οστό, ενώ άλλες φορές επανέρχεται είτε μειωμένο είτε στα ίδια επίπεδα, κάτι που με κάνει να πιστεύω πως πρόκειται απλά για τύπο οιδήματος.
Επίσης αλλαγές κατά καιρούς υπήρξαν στην ελαστικότητα, στο θέμα γυαλάδας, στο skin shedding, στο πάχος κλπ, κάτι που δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία των μοσχευμάτων.

Οι όλες διακυμάνσεις που βλέπω κατά καιρούς στο μαλλί, που δεν είναι υπερβολή να πω πως αλλάζω έστω ένα nw, δεν είναι και ότι καλύτερο ως σύμβουλος σταθερότητας για να φτιάξω σχεδιαστικό πλάνο grafts.

Για να σκεφτώ την μεταμόσχευση, θα πρέπει να αφήσω για τουλάχιστον 2 χρόνια το κεφάλι μου ήσυχο από το οτιδήποτε, ώστε να δω που θα φτάσει.
Και αν φτάσω στο 6αρι? Τι μεταμόσχευση να κάνω? Για μένα πάντα, πάνω από nw 3v, με ελαφρά έστω διάχυτη, η μεταμόσχευση απομακρύνεται ως λύση.

Επίσης το συναίσθημα του να βλέπεις τα δικά σου μαλλιά (στην φυσική τους θέση εννοώ) να πυκνώνουν και να γεμίζουν κενά στο κεφάλι σου, δεν ξέρω αν συγκρίνεται με της μεταμόσχευσης. Δεν είμαι απόλυτος σε αυτό βέβαια, μιας και η εμπειρία μου είναι μονόπλευρη.
Τέλος, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, κάνω ορμονικές θεραπείες με την οριστική TRT να είναι προ των πυλών. Κάτι που από μόνο του ζητάει παράταση για οποιαδήποτε σχέδια.

Γενικότερα έχω μπει σε ένα τρυπάκι, που πλέον η οποιαδήποτε απόφαση, θέλει πολύ πολύ σκέψη και ως γνωστόν, η πολύ σκέψη οδηγεί σε απραξία...:)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα