Tυχερος και ατυχος μαζι

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

panos21

New Member
Καλησπερα μαγκες

Θα καταθεσω την δικη μου προσωπικη εμπειρια μετα απο 7 μηνες χρησης Procar 1/4.
Λογο σμηγματορροϊκή δερματίτιδας,το δερμα μου αρνειται να δεχτει οτιδηποτε εχει να κανει με μινοξιδιλη ακομα και προιoντα χωρις αλκοολ μεσα(Rogaine Foam).Οποτε εμεινα μονο με την φιναστεριδη και Fungoral για καθαρισμο.Στην αρχη απογοητευτικα καθως νομιζα θα κανω μια τρυπα στο νερο χωρις μινοξ.Μετα απο 7 μηνες καθημερινης χρησης Proscar μπορω με 100% βεβαιοτητα να πω πως τα αποτελεσματα μου ειναι πολυ ενθαρρυντικα.Το πισω μερος του κεφαλιου εχει γεμισει με νεες πιο σκουρες και σκληρες τριχες καθως και το πανω μερος.Η γενικοτερη εικονα της τριχας ειναι καλητερη και πλεον με δυσκολια παρατηρω κενα στα μαλλια μου.Ευτυχως δεν ειχα κανενα side effect,και γενικα ειναι τρομερα σπανιο να σου συμβει κατι το μη ανατρεψιμο.Η χρηση της φινεσταριδης ειναι βασικα για να κρατησεις οτι μαλλια εχεις και οχι για να βγαλεις κατι καινουργιο,ομως σε ενα 20% ειπαρχει επανεκφηση και εκει προφανος ανηκω και εγω.

Εν ολιγοις χωρις φινα δουλια δεν γινετε και πρωτα μια σωστη θεραπεια ξεκιναει απο φινα.Ο γιατρος που με τσεκαρει μου ειπε θα παιρνω για 5 χρονια ακομα(ειμαι 25) και μετα αναλογα τα ποσοστα dht η θα την κοψω τελειος η θα παιρνω μικροτερη δοση.Αυτα που λενε για παρενεργειες ειναι πολυ σπανια και τα περισσοτερα ειναι στο μυαλο μας.Ακομα και κατι να συμβει ειναι τελειος αναστρεψιμο με την διακοπη της.

Ενα πολυ σημαντικο hint που θα ηθελα να δωσω ειναι τα εξυπνα κουρεματα.Αξιζει να δωσεις κατι παραπανω αλλα να πας σε εναν μαγκα κουρεα που ξερει την φαση και μπορει να σου κανει ενα κουρεμα που να καλυπτει οτι κενα εχει το κεφαλι σου.Ακομα και συμβουλες πως να τα χτενιζεις η πως να χρησιμοποιείς το gel ωστε να δινεις ογκο στα μαλλια σου.Ειδικα στους κροταφους που πλεον πολυ δυσκολα μπορω να κανω κατι για να τους γεμισω,με μια αλλαγη στο hairstyle ουτε καν φενεται το προβλημα.

Φινα και υπομονη μαγκες μου.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vag25

Well-Known Member
Απ: Tυχερος και ατυχος μαζι

H ΣΔ εχει βελτιωθει με την φινα?

Εχω το ιδιο προβλημα και δεν ξερω αν φταιει ΑΑ ή ΣΔ για την τριχοπτωση.

panos21

New Member

Οχι vag25 δεν εχω δει διαφορα στην ΣΔ με την χρηση της φινας.Βασικα τον χειμωνα με ενοχλει περισσοτερο αλλα απο οτι μου ειπε ο doc,η ΣΔ θα μεινει εκει και θα πρεπει να το ελενχω αναλογα με τα ξεσπασματα που θα συμβουν.Το Fungoral κανει καλη δουλεια για την ΣΔ αλλα και παλι αν ειναι να κανει επιθεση θα την κανει οτι και να βαλεις στο κεφαλι σου.Πεζει μεγαλο ρολο και η ψυχολογια.Καθαρο τριχωτο της κεφαλης=καλητερη ανταποκριση σε οτι θεραπεια και να κανεις.

Προσωπικα με 5-6 φορες τον μηνα Fungoral και την φινα ειμαι πολυ οκ.

Πρεπει να κανεις τριχοριζόγραμμα να βρουνε ακριβως πιο ειναι το ειδος τριχοπτωσης που εχεις η αν σχετιζεται και με την ΣΔ.Οπως και να εχει οσο πιο γρηγορα το αντιμετωπισεις τοσο καλητερα για σενα.

vag25

Well-Known Member

Ειναι βεβαιο οτι μπορουν να κανουν διαγνωση με το τριχοριζόγραμμα?
Και αν θες,μπορεις να μου πεις 2 λογια για την διαδικασια?

Τωρα για το θεμα φινα.Στους ιδιους μηνες χρησης,φιλος μου ειχε τα ιδια ακριβως αποτελεσματα με τα δικα σου και μαλιστα ισως ειχε και αυξημενη λιμπιτο(αυτος ειναι βεβαιος,αλλα βαζω ενα ''μαλλον'' γιατι μπορει να ειναι ιδεα του)

panos21

New Member

Σου κανω copy-paste απο το site του γιατρου που με τσεκαρει.

Πρόκειται για εξέταση που μας βοηθά πολύ στη διάγνωση αλωπεκιών και τριχοπτώσεων.

Με το ψηφιακό τριχοριζόγραμμα (μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και ψηφιακής κάμερας) μπορούμε να βρούμε των αριθμό των αναγεννών, καταγεννών, τελογεννών και δυστροφικών τριχών, του τριχωτού της κεφαλής.

Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζουμε ασφαλή διάγνωση του αιτίου της αλωπεκίας ή της τριχόπτωσης και προχωράμε στην αποτελεσματικότερη κατά περίπτωση θεραπεία.

Επίσης λόγω της ηλεκτρονικής καταγραφής, έχουμε δυνατότητα σύγκρισης και εκτίμησης της πορείας της θεραπείας, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα πιο πολλα ειναι στο μυαλο μας.Και εγω νομιζα οτι ειχα παρενεργειες και μολις σταματησα να σκεφτομαι θεραπειες.παρενεργειες, τριχοπτωση και καραφλα...7 μηνες τωρα παω τρενο την θεραπεια.Δεν λεω οτι δεν ειπαρχουν παρενεργειες προς Θεου,αλλα οσο πιο πολυ ψειρας εισαι με αυτα τοσο περισσοτερο κακο κανεις στον εαυτο σου.Επισης μπορεις να κανεις εξετασεις αιματος ανα πασα στιγμη να δεις αν εχεις προβληματα η οχι.

vag25

Well-Known Member

Ευχαριστω φιλε panos21.

Προσωπικα με επεισε η πορεια του φιλου μου(γιατι οσο και να διαβαζεις φορουμς,οταν το βλεπεις σε εναν δικο σου ανθρωπο ειναι διαφορετικα) και αρχισα σιγα να ενημερωνομαι.Δεν το σκεφτομαι για αμεση χρηση,αλλα μεσα στα επομενα 2 χρονια ισως.

Ο φιλος μου ειχε σιγουρα αποτελεσμα και μαλιστα φαινοταν η διαφορα(δεν τα κρατησε μονο αλλα βελτιωσε και την εικονα) καθως ειχα να τον δω περιπου απο τοτε που αρχισε την χρηση.

panos21

New Member

Η φινα ειναι το στανταρ που θα αρχισεις,οταν χρειαστει.Απο εκει και περα αν αντεχει το δερμα σου μινοξιδιλη τοτε πας για full θεραπεια.Οπως και να εχει κερδισμενος εισαι και μονο με την φινα.Η ΣΔ ερχεται και φευγει αναλογα με τις κ@υλ3ς της :p

vag25

Well-Known Member

Θα ηθελα να αντιμετωπισω πρωτα την ΣΔ ή να μαθω αν οφειλεται εκει το αδειασμα.
Οποτε δεν εχω φαγουρα ,δεν εχω και τριχοπτωση..

αλλα κοιταω και προς φινα για μελλον.Θα δουμε:)

panos21

New Member

Αστα να πανε σε καταλαβενω απολυτα.Ειναι ζορι μεγαλο η ΣΔ.

Τριχοριζογραμμα για να παρεις την απαντηση που ολοι ψαχνουν(ακομα και αυτοι που δεν εχουν ΣΔ)και μετα βλεπωντας και κανοντας :)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

xk

Active Member

panos21 είπε:
Ο γιατρος που με τσεκαρει μου ειπε θα παιρνω για 5 χρονια ακομα(ειμαι 25)

αισιοδοξο νουμερο τα 5 χρονια...σου δινω 1,5 βαρια 2 χρονια μεχρι να πεις δε παει αλλο το κοβω.

Καλη συνεχεια(δε το λεω ειρωνικα,το εννοω...μακαρι να μη εχεις ποτε κανενα θεμα με τη φινα,να εισαι η εξαιρεση :) )

vag25

Well-Known Member

panos21 είπε:
Αστα να πανε σε καταλαβενω απολυτα.Ειναι ζορι μεγαλο η ΣΔ.

Tι χρησιμοποιεις για την ΣΔ?Moνο fungoral?
O Δερματολογος που πας ''το εχει'' με τις τριχες(γιατι εχω κακιστες εμπειριες μεχρι τωρα).Αν ναι μπορεις να μου πεις ποιος ειναι μεσω pm?

Τωρα για την φινα που λεει ο φιλος xk,αλλου διαβαζω οτι οι εξαιρεση ειναι αυτοι που εχουν παρενεργειες και αλλου αυτοι που δεν εχουν...
Αντε να βγαλεις ακρη:p

panos21

New Member

Μονο Fungoral τα τελευταια 2 χρονια.Ειναι κολοκατασταση γιατι δεν εχει στανταρ ημερες που μπορει να σκασει μυτη η ΣΔ και ετσι γινεται τελειος απροβλεπτη σαν δερματοπαθηση.Για αυτο δεν ειπαρχει ''θεραπεια'' αλλα μονο προληψη.Σου στελνω σε pm τον doc.Περιτο να σου πω οτι ο καθενας λεει και προτινει οτι να ναι για την ΣΔ,ειναι ο 4ος δερματολογος που πηγα σε 3 χρονια και σταθηκα τυχερος...το θεμα ειναι να βρεις εναν γιατρο που εμπιστευεσαι και να μην πειραματιζεσαι.

Οσο για την φινα....Μιλωντας μαζι του μου εξηγησε τις παρενεργειες,και πως κανοντας καποιες εξετασεις καθε 6αμηνο θα προσαρμοζεται η δοση που θα περνω αν χρειαστει.Αρα νιωθω και εγω καποια ασφαλεια οταν ξερω οτι ειπαρχει καποιος ελενχος σε αυτο που κανω.Μου κανει παντος τρομερη εντυπωση πως καποιος ξεκιναει καποια θεραπεια χωρις καν να ξερει πιο ειναι το προβλημα του...ετσι πας και πινεις χαπια,βαζεις λοσιον,αλοιφες στο κεφαλι σου χωρις να εχεις μια εικονα για τον λογο που εχεις τριχωπτωση...τεσπα ο καθενας κανει κουμαντο στον εαυτο του και στις τριχες του.

vag25

Well-Known Member

panos21 είπε:
Μονο Fungoral τα τελευταια 2 χρονια.Ειναι κολοκατασταση γιατι δεν εχει στανταρ ημερες που μπορει να σκασει μυτη η ΣΔ και ετσι γινεται τελειος απροβλεπτη σαν δερματοπαθηση.Για αυτο δεν ειπαρχει ''θεραπεια'' αλλα μονο προληψη.Σου στελνω σε pm τον doc.Περιτο να σου πω οτι ο καθενας λεει και προτινει οτι να ναι για την ΣΔ,ειναι ο 4ος δερματολογος που πηγα σε 3 χρονια και σταθηκα τυχερος...το θεμα ειναι να βρεις εναν γιατρο που εμπιστευεσαι και να μην πειραματιζεσαι.

Ασε τα ξερω για την ΣΔ.Aπλα θεωρω οτι ισως αυτη ειναι η πηγη του κακου στην περιπτωση μου.
Τωρα για τους γιατρους αστα να πανε.Η τελευταια μου εδωσε regain oταν της ειπα οτι εχω μαλλον ΣΔ και συμφωνησε(αναθεμα αν εκανε διαγνωση).... furious3
Φυσικα και δεν πηρα regain..

panos21 είπε:
Οσο για την φινα....Μιλωντας μαζι του μου εξηγησε τις παρενεργειες,και πως κανοντας καποιες εξετασεις καθε 6αμηνο θα προσαρμοζεται η δοση που θα περνω αν χρειαστει.Αρα νιωθω και εγω καποια ασφαλεια οταν ξερω οτι ειπαρχει καποιος ελενχος σε αυτο που κανω.Μου κανει παντος τρομερη εντυπωση πως καποιος ξεκιναει καποια θεραπεια χωρις καν να ξερει πιο ειναι το προβλημα του...ετσι πας και πινεις χαπια,βαζεις λοσιον,αλοιφες στο κεφαλι σου χωρις να εχεις μια εικονα για τον λογο που εχεις τριχωπτωση...τεσπα ο καθενας κανει κουμαντο στον εαυτο του και στις τριχες του.

Το προβλημα ειναι ρε συ,να βρεις πιο ειναι το προβλημα.Αυτο ειναι το δυσκολοτερο πιστευω.Ισως εχω τυχει σε οτι να ναι γιατρους βεβαια και τελικα ειναι πιο ευκολο απ'οτι νομιζω.

panos21

New Member

LOL!!!! Εχω χειροτερη εμπειρια...
''Γιατρε εχω ΣΔ''
''Μαλιστα''
''Τι μπορω να κανω?''
''Τιποτα θα φυγει απο μονη της''
''Ωραια....''
''Τελειωσαμε,50 ευρω για την επισκεψη''

vag25

Well-Known Member

Πω ρε γμτ.Δλδ στο θεμα δερματος του κεφαλιου και στις τριχες ειναι ΑΣΧΕΤΟΙ οι περισσοτεροι Δερματολογοι.Δεν μπορω να καταλαβω τι τους μαθαινουν.

Εμενα μου ειπε οτι ειναι απο το αγχος(και μονο απο αυτο).Θα δεχομουν να μου πει οτι την επιβαρυνει το αγχος,αλλα δεν δεχομαι οτι την προκαλει αυτο...
8 χρονια εχω αυτο το προβλημα.Δεν ειμαι παντα αγχωμενος.

Τουλαχιστον ο Γιατρος ο συγκεκριμενος που πηγες(ευχαριστω για το Pm) σου εδωσε ρε π@@στη μου τα ΣΩΣΤΑ φαρμακα(με ή χωρις τις παρενεργειες ειναι τα καλυτερα οπως και να το δεις).
Κατι ειναι και αυτο.

Σε αυτους που εχω παει μεχρι σημερα αν τους πεις φινα,αμφιβαλλω αν γνωριζουν τι ειναι.Και μιλαμε για το καλυτερο-γνωστοτερο φαρμακο που υπαρχει αυτη τη στιγμη διαολε... :knup:

Τι να πεις...

panos21

New Member

Κοιτα...παιζουν γιατροι που απλα περνουν το διπλωμα τους και μετα αραζουν...και παιζουν γιατροι που συνεχιζουν να μαθαινουν και να ψαχνονται συνεχεια.Για μενα ειναι καθαρα θεμα τυχης να βρεις καλους γιατρους σε ολες τις ειδικοτητες.Επισεις ειπαρχουν γιατροι που προωθουν συγκεκριμενα φαρμακα...γιατι περνουν προμηθεια απο τις φαρμακευτικες.

Ειναι λογικο να μου δωσει την σωστη-πιο λογικη θεραπεια απο την στιγμη που εκανε τριχοριζογραμμα.

vag25

Well-Known Member

pano με το τριχοριζογραμμα σου τραβαει πολλες τριχες απο τυχαια σημεια?

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα