Strip σε μικρή ηλικία.και τώρα τι κάνω?

andy.k

Active member
Φιλε, για να διορθώσεις το πρόβλημα θες αρκετά grafts...έχουν μείνει τα μμ μπροστά αλλά όλα τ αλλά έχουν αραιωσει πολύ...και αν πας κ βάλεις πχ 4000 gts από τα 27 σου για να έχεις ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα μπορεί να χάσεις κι άλλα μαλλιά στο μέλλον και να γίνεις σα παζλ αν φας όλη τη δοτρια από τωρα...η καλύτερη επιλογή είναι όσο το δυνατόν πιο εγγυημένος γιατρός, ανάλογα πάντα κ με το μπάτζετ σου. Επειδή έχω καταλάβει ότι σε απασχολεί πολύ κ εφόσον μπορείς, κανε επιλογή που να μηδενίζει όσο το δυνατόν τις πιθανότητες αποτυχίας...δεν εχεις grafts για χάσιμο κ φαίνεται ότι θα χρειαστείς αρκετά στο μέλλον...πάντως για εμένα πριχωρησε το αφου ψαχτεις πολυ, εφόσον χαλάει η διάθεση κ η ψυχολογία σου...
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Serifis

Active Member
Φιλαράκο δες και την επιλογή της φίνας. Δεν σου την προτείνω γιατί ούτε και εγώ την έχω ξεκινήσει, αλλά πρέπει να βάλεις κάτω τα πράγματα και να τα ζυγίσεις...Από ότι καταλαβαίνω σε ενοχλεί πολύ το όλο πράγμα και λογικό, μαζί σου, αυτή την στιγμή είναι η μόνη σου επιλογή συνδιάζοντας την με άλλα πράγματα που δοκιμάζουν τα παιδιά εδώ. Γνώμη μου είναι πως με μια μμ δεν θα κάνεις την τέλεια δουλειά, θέλεις και θεραπεία. Μικρός είσαι, πάλεψε το αλλά και με θεραπείες. Ξέρω και εγώ δεν έχω την καλύτερη άποψη για φίνα αλλά τι να πώ, κάνω τόσες άλλες καταχρήσεις και ώρες ώρες λέω πραγματικά, η φίνα θα είναι το πρόβλημά μου;
 

zotrix

Active Member
στη θέση σου και αν είχα budget θα το έψαχνα για εμφύτευση εξωτερικό (Κύπρο ή Βέλγιο) και θα έβαζα και μπόλικα grafts από το σώμα (πχ γενια) στην τομή για να φαίνεται λιγότερο. Αλλά χρειάζεσαι τουλάχιστον 10-12χιλιαρικα, γιατί είσαι μεγάλο nw. Δεν θα έπαιρνα το ρίσκο για Ελλάδα προσωπικά, αλλά αυτό είναι δική σου απόφαση μετά από ώριμη σκέψη και πολύ ψάξιμο. Δεν χάνεις τίποτα να στείλεις 4-5 emails σε γνωστές κλινικές για να δεις αν σε αναλαμβάνουν και σε τι τιμή.

Μπορείς να βάλεις και μόνο grafts στην τομή για να φαίνεται λιγότερο, να τα ξυρίσεις και να τα γράψεις όλα στα α$%*δια σου. Βέβαια δεν θα εξαφανιστεί εντελώς η τομή αλλά θα φαίνεται πολύ λιγότερο. Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα χρειαστείς και τόσο μεγάλο budget.

Εχε υπόψη σου ότι αν κάνεις δεύτερο στριπ μπορεί να 'πατήσει' πάνω στο πρώτο και αν ο γιατρός είναι καλός να φαίνεται πολύ λιγότερο.

Τέλος, είναι προφανές ότι το crown θα ανοίξει και άλλο. Σκέψου να αρχίσεις φίνα μπας και σταματήσει ή καθυστερήσει αυτό. Δεν είναι και λίγο πράγμα να καθυστερήσει η τριχόπτωση. Αλλά η φίνα δεν είναι αστεία πράγματα, ψάξε το καλά το θέμα πριν τη ξεκινησεις και ζύγισε τις επιπτώσεις στο μυαλό σου.

Καλή τύχη ότι επιλέξεις
 
Τελευταία επεξεργασία:

piros75

Well-Known Member
Για μένα:

1) Όσα μοσχεύματα χρειάζονται για να καλυφθεί η τομή και να μπορείς να τα κόβεις κοντά
2) Λίγα μοσχεύματα μπροστά (1.300-1500) Α και Β ζώνη για να καλύψεις λίγο την χοντροκοπιά των μεγάλων μοσχευμάτων που μπήκαν από την ΣΤΡΙΠ και για μια πιο φυσική εικόνα.
3) υπομονή ένα χρόνο με σωστό κούρεμα για να δεις τι θα σου δώσουν τα παραπάνω 1&2 και να δεις να μπορείς και αν αξίζει να επεκταθείς στην κορυφή που χρειάζεσαι και τα περισσότερα μοσχεύματα καθώς και για το αν πρέπει να πυκνώσεις την Ακαι Β επιπλέον (που θα πρέπει).
 

kasinios27

New Member
Γεια σε όλους και ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.
Δεν μπόρεσα να γράψω αυτές τις μέρες γιατί είχα πολύ δουλεία και λίγο χρόνο.Στον χρόνο που διέθετα συνέχισα το ψάξιμο μπας και βγάλω κάποια άκρη.Τελικά κατέληξα να μην ασχοληθώ προς το παρών τουλάχιστον με άλλη μμ και να περιμένω να ωριμάσει περισσότερο αυτή η επιλογή μου.Κυρίως ο τρόπος που θα πρέπει να αξιοποιήσω την δότρια βλέποντας και λίγο το μέλλον όπως είπε και ο andy μην καταλήξω να γίνω σαν παζλ.Λέω να ξεκινήσω κάποια ή κάποιες θεραπείες ώστε να κερδίσω λίγο χρόνο με ένα αποτέλεσμα(μπορεί να βγει και κάτι καλό στην τελική) και ταυτοχρόνως να μιλήσω και με άλλες κλινικές για να δω πως το βλέπουν και αυτοί το θέμα και να συγκρίνω και τιμές.
Αυτά προς το παρών.Πως σας φαίνεται αυτό το σκεπτικό?
Όσο μπορώ διαβάζω στο forum για τις θεραπείες αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα το πως να κινηθώ.Ποια νομίζεται ότι είναι η ποιο αποτελεσματική θεραπεία?
Παιδιά φινα δεν θα πάρω δεν θέλω να παίξω με τις ορμόνες μου.
 

kasinios27

New Member
Γεια σε όλους και πάλι μετά από πολύ καιρό.
Αυτόν τον καιρό όσο μπορούσα έμπαινα και διάβαζα στο φόρουμ και ήρθα σε επικοινωνία με διάφορες κλινικές.Με κάποιες έκλεισα ραντεβού για να τα πούμε από κοντά και με άλλες μίλησα τηλεφωνικός(για την ακρίβεια με μια μίλησα στο τηλέφωνο με τις άλλες δύο από κοντά).
Θα σας παρουσιάσω τις τιμές που μου δώσανε και τις προτάσεις τους και θα ήθελα την άποψη σας.
Πρώτα οι τιμές:
hdc 2.50 το grf
Γεωργίου 1.90 το grf
dhi όπου μου είπαν 1 μέρα 3000-4000 τρίχες 2900 ευρό και για δύο μέρες 5000-6000 τρίχες 5000 ευρό και ότι ακριβώς θα μου απαντούσαν όταν θα με βλέπανε από κοντά(λόγο του ότι μίλησα τηλεφωνικός μαζί τους) και ότι ίσως να μου κάνανε και κάποια προσφορά.
Οι προτάσεις:
Αρχικά η δότρια μου έχει να δώσει περίπου 4500 grf.
Η hdc μου πρότεινε μια δυνατή hairline και α ζώνη στην πρώτη(2500 grf) και μετά μια δεύτερη για β και γ ζώνη.
Ο Γεωργίου μου πρότεινε και αυτός hairline και α ζώνη στην πρώτη(2500 grf) μια δεύτερη για β περίπου 2000 grf και μια τρίτη με όσα μείνανε για γ.
Η dhi και λόγο ότι δεν με είδαν από κοντά μου μιλήσανε υποθετικά πράγμα που το θεωρώ σωστό για hairline και α ζώνη αρχικά και μετά β και γ.
Θα ήθελα πολύ να ακούσω προτάσεις και την γνώμη σας.
 

Tsek

Well-Known Member
Η dhi σου ζητάει 5.000 ευρώ για 5-6 χιλιάδες τριχες δηλαδή 2.500-2.800 γκραφς.
Κάνε 2.500 χ 1.90 που σου εδωσε ο Γεωργιου και θα καταλάβεις το δούλεμα που σου κάνει η dhi..
Πολύ καλή η τιμή του Γεωργίου
 

kasinios27

New Member
Τους έχω κάνει τους υπολογισμούς απλά ήθελα να παραθέσω όλα τα στοιχεία που έχω για να τα συζητήσω μαζί σας.
Τι γνώμη έχεις για τον Γεωργίου; Η dhi δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε αυτές τις προσδοκίες;
 

Tsek

Well-Known Member
Όχι. Χαμηλες πιθανοτητες απο dhi.
O. Γεωργίου εδώ λενε αρκετά καλα λόγια και ειναι πιό πανω απο αυτούς
 

kasinios27

New Member
Καλημέρα σε όλους.
Συνειδητοποιώντας πλέον την έκταση την κατάστασης και καθώς έχοντας αποδεκτή ότι δεν θα είμαι ποτέ όπως στα 18 αλλά και ότι δεν θα μπορέσω ποτέ να τα ξυρίσω όλα λόγο της ουλής θα πρέπει να κινηθώ με ένα πιο συντηρητικό πλάνο που θα επενδύει στο μέλλον.Σκοπός μου είναι να ελευθερωθώ από αυτό και όχι να κοιτάζω πίσω.
Έχοντας στο μυαλό μου τις προτάσεις των γιατρών καταλήγω ότι οπωσδήποτε θα πρέπει να κάνω 2 μμ για να έχω κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα.Οι προτάσεις τους αναφέρονται λίγο πιο πάνω και είναι επικεντρωμένες στην hairline και α ζώνη πράγμα που συμφωνώ απόλυτα γιατί είναι η φάτσα η εικόνα που βλέπει κάποιος.
Αν παρατηρήσετε τις φωτογραφίες https://www.hairlossgr.com/attachments/dsc01767-jpg.10940/,
https://www.hairlossgr.com/attachments/dsc01769-jpg.10942/, https://www.hairlossgr.com/attachments/dsc01764-jpg.10941/
θα δείτε ότι μπορώ να τα ¨φτιάξω¨ κατά κάποιον τρόπο και με λίγο τόπικ γίνονται μια χαρά.Αυτό που δεν μπορώ να κουμαντάρω καλά είναι το πίσω μέρος.
Ερώτηση αν έκανα την πρώτη μμ σε hairline ας πούμε περίπου 500 με 800 grf και τα υπόλοιπα 2000 περίπου σε β ζώνη σε πρώτη φάση και μετά από 2 χρόνια σε α ζώνη και λίγο γ ζώνη ότι μείνει θα ήτανε κάτι που θα μπορούσε να πετύχει;Με αυτόν τον τρόπο σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να κερδίσω χρόνο χρησιμοποιώντας και λίγο τοπικ φυσικά.
Εσείς τι λέτε για αυτήν την σκέψη;Με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σας.
Αν θα ήθελαν να απαντήσουν και τα πιο διαβασμένα μέλη θα το εκτιμούσα πολύ γιατί πιστεύω ότι εσείς και οι πολύτιμες σας γνώσεις είναι η καρδία του forum και μια αξιόλογη συμβουλή για όλους εμάς που ψάχνουμε μια λύση.
Ευχαριστώ.
 

leas

Well-Known Member
Γεια σου φιλαρακι.
Απο μικρος στα "βασανα" οπως αρκετοι εδω μεσα..
Η ταπεινη μου αποψη απο αυτα που εχω αποκομισει απο το φορουμ ειναι η εξης,,

Το πλανο να ριξω 2000 εκει πισω και αντε 800 μπροστα ειναι λαθος και εχει αναφερθει αρκετες φορες..Ξεκιναμε απο το μπροστινο μερος, οπου με βαση την δοτρια σου, συντηρητικο πλανο και σοβαρο γιατρο θα δουλεψει α&β περιοχες ωστε να εχεις μια αξιοπρεπη εικονα στη βιτρινα σου πηγαινοντας προς τις πιο πισω ζωνες.Σε μια δευτερη φαση και αφου στην πρωτη ολα εχουν παει καλα, μαζευουμε το κραουν και πισω ζωνες που μπορουν να καταβροχθισουν μεγαλο αριθμο grafts και ακομα να μην ειναι τοσο πυκνα λογω της φορας των τριχων εκει..Οσα graft εχουν μεινει μπορουν να αποτελεσουν καβα για την αραιωση που μακαρι να σταματησει να μεγαλωνει..
Με λιγα λογια ξεκιναμε απο μπροστα πηγαινοντας προς τα πισω. Αν χαζεψεις περιστατικα μεγαλογιατρων θα το συνειδητοποιησεις και εσυ ο ιδιος πως μπροστα πχ στο forelock πρεπει να εχεις καπως πιο μεγαλη πυκνοτητα και αυτο να δινει την ψευδαισθηση της γενικοτερης πυκνοτητας.. Προς τα πισω λοιπον η πυκνοτητα θα ειναι μικροτερη γιατι η δοτρια δυστυχως δεν ειναι ανεξαντλητη..

Τωρα θα μπορουσες να βαλεις στο παιχνιδι τα φαρμακα που ειναι αρκετα σημαντικα λογω της μικρης σου ηλικιας(το σημειο αυτο ειναι αυτο που εγω πχ χωλαινω)

Ακομη οσον αφορα την τεχνικη για εμενα η περιπτωση σου αφου ηδη εχεις χαμογελακι πισω θα επρεπε να ειναι συνδυασμος οπως για παραδειγμα το μελος πανος 1982 που εκανε πρωτα στριπ και μετα fue με τον τροπο αυτο μπορεις να παρεις τον μεγαλυτερο αριθμο grafts απο την δοτρια σου..
Ολα αυτα βεβαια ειναι εικασιες γιατι δεν γνωριζουμε τι ζημια εχει γινει απο την πρωτη μμ στην ελαστικοτητα του δερματος σου κλπ..

Οπως και να εχει μελετησε περιστατικα και αποψεις και κοιτα να πας σε σοβαρο γιατρο, με μια μικρη ερευνα μπορεις να καταλαβεις τι μπορει να προσφερει ο καθενας.

Και μια ερωτηση απο κληρονομικοτηρα πως παμε στο σοι ο πατερας παππουδες κλπ?
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

crossfire

Well-Known Member
Ερώτηση αν έκανα την πρώτη μμ σε hairline ας πούμε περίπου 500 με 800 grf και τα υπόλοιπα 2000 περίπου σε β ζώνη σε πρώτη φάση και μετά από 2 χρόνια σε α ζώνη και λίγο γ ζώνη ότι μείνει θα ήτανε κάτι που θα μπορούσε να πετύχει;

Το αντίθετο.
Πρώτα α και σβήνεις προς τα πίσω στη β.
Στην 2η μεταμόσχευση γεμίζεις β και όσο το δυνατόν γ........ταυτόχρονα φτιάχνεις ατέλειες στην α.
Αυτο ειναι το σωστό.
 

kasinios27

New Member
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Έχετε δίκιο για τον τρόπο προσέγγισης από μπροστά προς τα πίσω.Αυτό μου είπαν και στις συναντήσεις που έκανα με τις κλινικές.
Είναι το πρώτο πλάνο και το επικρατέστερο και για εμένα.
Χωρίς να επιμένω για αυτό και σαν σκέψη μου ήρθε ότι με έναν καλό και ικανό γιατρό αν θα είχα αποτέλεσμα με μια προσέγγιση hairline και β ζώνη για το λόγο ότι θα μπορούσα να τα καλύψω αποτελεσματικά μέχρι την επόμενη μμ.
Αν όμως αυτό το πλάνο έχει ως αποτέλεσμα να σπαταλήσω grf ή να μην έχω ένα καλό σχεδιασμό και όλα αυτά για να κερδίσω λίγο χρόνο τότε καλύτερα να περιμένω.
leas για φάρμακα δεν είμαι τα θεωρώ σύμμαχο για την τριχόπτωση αλλά εχθρό για την υγεία.Όσο για την κληρονομικότητα και οι δύο οι παππούδες με ραφλα ειδικά από την πλευρά της μάνας μου και πατέρας αρκετά αλλά όχι κάτι παράλογο για την ηλικία του.
 
Μπλουζα