Saw palmetto στις γυναίκες

Sandy

Active Member
Να σας ρωτησω εχω ακούσει ότι μπορούν κ οι γυναίκες να πάρουν saw palmetto για την τριχοπτωση!
Διάβασα ότι κάποια μελοι του φορουμ το πήραν κ μείωσε την τριχοπτωση τους,ειδικότερα σε αυτούς που είχαν εποχιακή τριχοπτωση!
Εγω που δεν εχω ακόμη κατασταλάξει δυστυχώς τι είδους τριχοπτωση εχω εάν κ πιστεύω εποχιακή που κρατάει μήνες ,μπορω σαν γυναίκα να πάρω το συγκεκριμένο συμπλήρωμα ; Εχει σοβαρές παρενέργειες στην γυναικείο οργανισμό; Γτ ξερω ότι επιρεαζει τον προστάτη στους άντρες κτλ κτλ σε εμάς;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Πήρα saw palmetto, 320 mg την ημέρα για κάποιους μήνες, αλλά δεν έβγαλα σαφή συμπεράσματα.

Αφ'ενός είδα βελτίωση στο θέμα της τριχόπτωσης, αλλά το διάστημα εκείνο συνέπεσε με χειμερινούς μήνες (που ούτως ή άλλως παρατηρώ τέτοια βελτίωση), καλή ψυχολογία κλπ.

Αφ' ετέρου όταν το έκοψα είχα εφιαλτικό πολύμηνο "επεισόδιο" shedding, αλλά και αυτό συνέπεσε με τη σύντομη χορήγηση (και στη συνέχεια σταμάτημα) ορμονικού σκευάσματος από γυναικολόγο.

Επομένως δε ξέρω να σου πω με βεβαιότητα ούτε αν θα δεις βελτίωση κατά τη λήψη του, ούτε αν το σταμάτημά του θα έχει αρνητικές συνέπειες.

Το μόνο για το οποίο με προειδοποίησε ο δερματολόγος που με ενθάρρυνε να το πάρω, είναι πως ίσως να έβλεπα επιπλέον τριχοφυΐα στη φαβορίτα, κι αυτή να "κατέβαινε" πιο χαμηλά στο πρόσωπο. Κάτι τέτοιο πάντως δεν παρατήρησα.
 

Sandy

Active Member
Ευχαριστω για την απάντηση!
Γιατί το έπαιρνες εσυ; για θέμα τριχόπτωσης;
Έχεις κ εσύ περιοδικότιτα στην τριχοπτωση :;;; εμένα αρχίζει Ιούνιο σταματάει Δεκεμβρίο !
 
Το έπαιρνα για την τριχόπτωση, ναι. Κι εμένα ξεκινάει με τις ζέστες και σταματάει με το κρύο. Πιστεύω πως πιθανότατα έχει να κάνει με την αύξηση της λιπαρότητας τους ζεστούς μήνες.
 
Μπλουζα