Saw Palmetto - Προσοχή στις ετικέτες !!!

gerassis

Well-Known Member
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Saw Palmetto (Serenoa serrulata-serenoa repens) είναι ένας μικρός φοίνικας (σημαίνει φοίνικας νάνος)και προέρχεται από τις Δυτικές Ινδίες και τις ακτές του Ατλαντικού της Αμερικής. Παραδοσιακά, ο Φοίνικας αυτός χρησιμοποιείται για την υγεία του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος.

Το μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται είναι ο ΚΑΡΠΟΣ του

ΜΟΡΦΕΣ ΧΡΗΣΗΣ.

To saw Palmetto κυκλοφορεί κυρίως σε ξηρές κάψουλες (Berries) – ολόκληρους αποξηραμένους καρπούς – Σκόνη η υγρό διάλυμα σαν βάση για δικες σου αλχημείες – Μαλακες κάψουλες – υγρή Lotion. – καθώς και σε τσάι.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Η Ανδρογενής Αλωπεκία προκαλείται από την συσσώρευση της διυδροτεστοστερόνης (DHT), παράγωγο της τεστοστερόνης, στους αντίστοιχους υποδοχείς των τριχοθυλακίων όπου αυτοί υπάρχουν. Υποστηρίζεται ότι το 95% της DHT συσσωρεύεται στα τριχοθυλάκια της κεφαλής που διαθέτουν αυτούς τους υποδοχείς (συνήθως hairline & crown και όχι σε όλους). Η τρίχα αδυνατίζει και στο τέλος πέφτει . Το εκχύλισμα του Saw Palmetto μπορεί να καταστείλει το σχηματισμό και τη συσσώρευση της διυδροτεστοστερόνης μέσω της καταστολής του ενζύμου 5Α – Αναγωγάση το οποίο αντιδρώντας με τη Τεστοστερόνη παράγει τη DHT. Μια δράση δλδ παρόμοια της φιναστερίδης αλλά λιγότερο αποτελεσματική (περίπου το 50-60% του αποτελέσματος)

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πάρα πολλά σκευάσματα – συμπληρώματα διατροφής σε τιμές που κυμαίνονται από 14€ έως 45-50€. Κυκλοφορούν συμπληρώματα σε ξηρές κάψουλες πχ Now adam με μεγάλη περιεκτικότατα πχ 550mg ανά κάψουλα άλλα με μικρή πχ 60mg άλλα με 160mg και άλλα με 320mg. Η προτεινόμενη πρόσληψη για τη τριχόπτωση είναι 320mg ημερησίως κυρίως μετά το φαγητό.



ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ SAW PALMETTO –SOS- SOS-SOS

ΕΙΣΑΓΩΓΗ


Το προϊόν που χρησιμοποίησα εγώ ήταν το Saw palmetto Complex της SCITEC (160mg 60caps) το οποίο και αγόρασα στη πολύ συμφέρουσα τιμή των 14,5€. Παράλληλα χρησιμοποιούσα και την πολύ καλή πολυβιταμίνη της Now Adam Mens Superior η οποία και περιέχει 55mg Saw ανά κάψουλα και τη lotion Palmogen Evdermia 15% saw Palmetto οπότε και θεώρησα ότι είμαι καλυμμένος και ότι θα κάνω δουλεία. Επίσης αγόρασα σε πολύ καλή τιμή 2 κουτιά Now Adam Saw palmetto (berry) 100caps 550mg δηλαδή συνολικά 200 κάψουλες στην τιμή των 32€!!!!!.. Κάπου εκεί ήρθε η ανατροπή…..



ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΣΩΝ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΗΞΕΡΑ

Χάρις στον χρήστη Manly_Man ενημερώθηκα για την ύπαρξη του παρακάτω βίντεο. https://www.youtube.com/watch?v=_TPn1hjwTrc
Προς το τέλος ο γιατρός αναφέρει κατηγορηματικά ότι τα μόνα συμπληρώματα που δουλεύουν είναι αυτά που έρχονται σε μορφή κάψουλας μαλακής γέλης - SOFT GEL – και ότι άλλο και να πάρεις είναι ανενεργό και δεν δουλεύει . Στο τέλος του βίντεο βέβαια ο γιατρός προτείνει το δικό του θαυματουργό χάπι πράγμα το οποίο και με έβαλε σε υποψίες. Οπότε άρχισα να σερφάρω στο διαδίκτυο οπού τελικά μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στα εξής.

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ

Τι γράφεται στο Ιντερνετ …

  • Several studies suggest that the fatty acids in saw palmetto extracts are responsible for its ability to inhibit 5α-reductase. Some research suggests that saw palmetto phytosterols (β-sitosterol, campesterol, stigmasterol), inhibit 5α-reductase.
  • About 10 percent of testosterone in all adults is converted to DHT with the help of an enzyme called 5-alpha reductase (5-AR). Once it’s freely flowing through your bloodstream, DHT can then link to receptors on hair follicles in your scalp, causing them to shrink and become less capable of supporting a healthy head of hair.
  • With your doctor’s consent, you may want to consider saw palmetto tablets/capsules, made by a reputable company.
  • You should carefully read the label and ensure the content are standardized to contain 85% to 95% fatty acids and sterols
  • Some saw palmetto may be labelled ‘standardized’, yet still fall short of the these amounts. Be sure to check the label and ensure that the quantity of fatty acids and sterols is not below 85%.
  • recommend the same dosage of standardized saw palmetto for hair loss – 160 mg twice a day.
  • Dried berry supplements contained 11.6%–13.4% fatty acids
Στο δια ταύτα λοιπόν.

  • Προτιμήστε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία γράφουν τη λέξη STANDARDIZIED.
  • Ελέγξτε εξονυχιστικά την ετικέτα ώστε να αναγράφει 85%-95% Fatty Acids καθώς αυτά μαζί με τις στερόλες που έχει ο καρπός είναι υπεύθυνα κατά πόσο θα ενεργήσει το προϊόν. Όλα τα υπόλοιπα είναι χαμένος χρόνος και λεφτά.
  • Προτιμήστε αποκλειστικά τις κάψουλες μαλακής Γέλης – SOFTGEL CAPS
  • Αποφύγετε εντελώς τα προϊοντα τυπου Berries.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • 1 «Ο Φοίνικας»
  • 2 «Ο Καρπός»
  • 3 «Το προϊόν που χρησιμοποιώ τώρα και μέχρι να τελειώσει σαν συμπλήρωμα με μόνο 25% Fatty acids»
  • 4 «Το προϊόν που χρησιμοποιώ τοπικά σαν λοτιόν saw palmetto 15%»
  • 5 «Το Ελληνικό προϊόν που θα χρησιμοποιώ από εδώ και πέρα και πληρεί όλες τι προϋποθέσεις»
6-7-8-9 «Δύο προϊόντα από την ίδια εταιρία. Το ένα αποτελεσματικό (8-9)και το άλλο αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Προσοχή στις ετικέτες και ευχαριστώ ξανα Manly_Man τα προϊοντα ανατικαταστάθηκαν.
 

Συνημμένα

  • Foto 1.jpg
    Foto 1.jpg
    65.3 KB · Προβολές: 57
  • Foto 2.jpg
    Foto 2.jpg
    8.8 KB · Προβολές: 68
  • Foto 3.jpg
    Foto 3.jpg
    39.9 KB · Προβολές: 85
  • Foto 4.jpg
    Foto 4.jpg
    16 KB · Προβολές: 138
  • Foto 5.png
    Foto 5.png
    379.2 KB · Προβολές: 174
  • Foto 7.jpg
    Foto 7.jpg
    19.1 KB · Προβολές: 149
  • Foto 6.jpeg
    Foto 6.jpeg
    322.7 KB · Προβολές: 145
  • Foto 8.jpg
    Foto 8.jpg
    137 KB · Προβολές: 155
  • Foto 9.jpg
    Foto 9.jpg
    159 KB · Προβολές: 166
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

manly_Man

Well-Known Member
Παρακαλω @gerassis ! Μπράβο σου που μπήκες στον κόπο να τα παρουσιάσεις ολα αυτα σε ενα νεο topic, καθως ειναι χρησιμα ωστε να πληροφορηθουν και τα υπολοιπα μελη του φορουμ οτι όλα τα συμπληρώματα saw palmetto δεν ειναι ιδια και βαση ερευνων μονο ενας τυπος saw palmetto extract με 85-95% fatty acids σε softgel ειναι αυτος που εχει τα ενεργα συστατικα για να αναστείλει την παραγωγη της 5α-αναγωγασης, και κατ' επεκταση να συντελλέσει στην μείωση της παραγωγης της ορμόνης DHT που ειναι υπεύθηνη για την ΑΓΑ στο μεγαλύτερο ποσοστό των αντρων. Ολα αυτα βεβαια για κάποιον που δεν θέλει να πάρει το φαρμακο φιναστερίδη και προτίμαει κατι πιο ήπιο κ φυτικο.

Επίσης να τονιστεί οτι οι φαρμακοβιομηχανίες δεν εχουν κάποιο οφελος στο να προωθήσουν φυτικα προιοντα και να αποδείξουν με πολλες έρευνες την αποτελεσματικότητα τους λόγω ελειψης κέρδους απο αυτα, αλλα προτιμουν να αποδεικνύουν μόνο την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων μινοξιδίλη, φιναστερίδη απο τα οποία θα εχουν οικονομικό οφελος.
 

gerassis

Well-Known Member
Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στο παρακάτω προϊον της

Now Foods Pygeum & Saw Palmetto – 120 softgels

το οποίο δύσκολα θα το βρεις στην Ελλάδα αντίθετα με το evdermia Palmogen softgels 320mg.

Διαβάζοντας την ετικέτα έχει:

  • Saw palmetto Extract (Απο τον καρπό) με ελάχιστο 85% Fatty Acids
  • Pygeum 50mg with 13% φυτοστερόλες
  • Pumpkin Seed Oil 1.5gr
Και τα τρία (3) είναι αποδεδειγμένα DHT blockers. H ποσότητα που παιρνεις σε Saw δεν ειναι η ενδεδειγμένη αλλά εδώ έχεις τρία δραστικά συστατικά. Πχ για το Pumpkin Seed Oil βρήκα:
"A 2014 studyTrusted Source of 76 men with male pattern baldness showed a 40 percent increase in average scalp hair count after taking 400 milligrams of pumpkin seed oil every day for 24 weeks."

δλδ σε 76 ανδρες με ΑΓΑ χορηγήθηκαν επί 6 μήνες 400mg απο την ουσία και διαπιστώθηκε 40% αύξηση του αριθμού στις τρίχες του κεφαλιού.
 

Συνημμένα

  • agora1.png
    agora1.png
    499.1 KB · Προβολές: 158
  • Agora2.jpg
    Agora2.jpg
    60.1 KB · Προβολές: 134
  • agora3.jpg
    agora3.jpg
    60.7 KB · Προβολές: 120

gerassis

Well-Known Member
Ναι γιαυτό κοιτάω ΚΑΙ κάτι σε φθηνό στα 160mg soft gel για επιπλέον ενίσχυση. Η Now Adam μαλλον μας κάνει πλάκα. Το ένα σκεύασμα εχει ολο το saw που χρειάζεσαι αλλα δεν έχει την ποσότητα Pumpkin Seed Oil , το άλλο εχει αλλα δεν εχει τη ποσότητα saw palmetto , κάποιο έχει τη μιση και κάποιο αλλο επιπλέον αντι-DHT ουσία. Όλα μελετημένα για να μας τα τρώνε και τπτ πλήρες με τα πάντα.
Έχεις δει διαφορά με το saw ?
 

mic6

Well-Known Member
Μετά από δύο μήνες δεν ξαναείδα τρίχα στο χέρι μου κατά την εφαρμογή του regain όπου πάντα έβλεπα. Επίσης, έχω δει και διάφορα στην ούρηση αλλά αυτό μπορεί να είναι placibo ή να φταίνε τα μπυρόνια
 

mic6

Well-Known Member

Αυτό δείχνει πολύ τούρμπο 320 saw palmetto, 1000 pumpkin seed oil και διάφορα άλλα όπως κουρκουμά που κάνει καλό παντού. Ίσως πάρω αυτό όταν τελειώσουν
 

gerassis

Well-Known Member
Όχι αυτό το ειδα και εγω, αν και αυτό που παίρνω τωρα μεχρι να τελειώσει δεν ειναι καλής ποιόητας. Αυξήθηκε κατά πολύ η πόσότητα στα ούρα καθώς προκαλεί αυξημένη αποβολή υγρών. Γιαυτό και συστήνεται μεγαλύτερη πρόσληψη υγρών κατα τη χρήση.
 

mic6

Well-Known Member
Δεν κατάλαβα εγκρίνεις ή δεν εγκρίνεις το τελευταίο; Με μπέρδεψε το όχι στην αρχή της πρότασης
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

thatcher

Active Member
Παιδιά για χρήστες φιναστεριδης θα δουλέψει συνδυαστικά αρμονικά ή όχι; Κοιτάω και στο iherb. Αν δε κάνω λάθος μέχρι 22 ευρώ δεν παίζει τελωνείο
 

Harris_G

Well-Known Member
Μαγκες αν οντως το saw palmetto ριχνει το DHT παλι θα υπαρχουν πιθανοτητες για side effects. Τα side effects προκυπτουν απο την πτωση του DHT οχι απο κατι άλλο που περιέχει ως φαρμακο η φινα. Απλα καθεται καλυτερα ψυχολογικα το saw ως φυτικο προιον. Το πιο πιθανο ειναι να μη δουλεψει οσο η φινα και ως εκ τουτου να μην υπαρχουν και side effects.
 

manly_Man

Well-Known Member
ναι οντως υπαρχουν πιθανοτητες για side effects, απλα με πικροτερη πιθανοτητα εμφανισης σε σχεση με τη φίνα και οχι τοσο ισχυρα καθως η φινα σου μειωνει πιο πολυ την dht σε σχέση με το saw palmetto.

(κάποιος που εμφανισε side effects με φινα πιθανον να μην εμφανίσει με saw palmetto, ενω καποιος που εμφανισε με saw palmetto ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα εμφανισει και με φίνα) όπως και η duta θα προκαλέσει πιο ευκολα παρενέργειες απο φινα. (saw palmetto < fina < duta)
 
Τελευταία επεξεργασία:

gerassis

Well-Known Member
Για το saw palmeto της hairgen τι γνώμη έχετε?
Αν είναι απλά saw palmetto soft gel με τις ιδιότητες που περιγράψαμε παραπάνω είναι ακριβό. Στο vita4you υπάρχει το Palmogen 320mg στα 25 οι 30 softgels
 

Georgie

Well-Known Member

Αυτό δείχνει πολύ τούρμπο 320 saw palmetto, 1000 pumpkin seed oil και διάφορα άλλα όπως κουρκουμά που κάνει καλό παντού. Ίσως πάρω αυτό όταν τελειώσουν
Θα το πάρω αυτο , υπαρχει και εδω στην Ιρλανδία 60 softgels για 9.80€ , Ελλαδα ειναι φθηνότερο ?
 

Spotlight

Member
Εγω πάντως περνω αυτό
https://www.amazon.co.uk/Doctors-Be...o&qid=1570557590&sprefix=saw+,aps,218&sr=8-18
Εχει πολυ καλες κριτικες στα forum ,συμφερει και οικονομικα γιατι χρειαζεται μονο 1 καψουλα την ημερα και σε καλυπτει 2 μηνες.
Επισης υπαρχει και σε συσκευασια των 180 softgels (για 6 μηνες)
Μπορει να βρεθει σε amazon-ebay
Στο iherb.com .εχει πολυ καλυτερη τιμη αλλα και καποια μεταφορικα εξοδα που και παλι ειναι φθηνοτερα σε τελικο κοστος.
https://gr.iherb.com/pr/Doctor-s-Be...ed-Extract-with-Euromed-320-mg-60-Softgels/24
 
Μπλουζα