Rogaine / Regaine FAQ

lalakos

Member
Απ: Rogaine / Regaine FAQ

tropheus, σε βλέπω λίγο υπερβολικό.... Το edit σου στην εικόνα παρουσιάζει πως είτε είσαι σε θεραπείες είτε είσαι 3 λαλούν και 2 χορεύουν πάνω στην 5ετία είναι το ίδιο και αυτό. Η γραμμή πχ της θεραπείας με minox και φίνα μετά από 5 χρόνια είναι πάνω στην γραμμή με καμιά θεραπεία. Το να σε κρατήσει μια θεραπεία για παράδειγμα σε norwood 2 από το να φτάσεις σε norwood 4 ή 5 δεν το θεωρούμε ως καλό αποτέλεσμα? Ο κάθετος άξονας είναι το haircount και όχι η αποτελεσματικότητα. Θέλει προσοχή. Για δέστο λίγο ξανά....

Επίσης δεν είναι κανόνας πως ό,τι κερδίζεις με minox θα το χάσεις. Έχει να κάνει καθαρά με τον καθένα και φυσικά σε ποια φάση το πρόλαβε/ξεκίνησε. Υπάρχουν success stories που εδώ και 10 χρόνια έχουν διατηρήσει το αποτέλεσμά τους....

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tropheus

Well-Known Member

geofish είπε:
Tropheus, εγώ πάλι κατά την γνώμη μου νομίζω ότι το γράφημα μας δείχνει ότι μόνη της η μινοξιδίλη δεν είναι αρκετή στο να σου διατηρήσει τα μαλλιά λογο της DHT, παρά με την μη αποτελεσματικότητα της με την πάροδο του χρόνου.
Αν ισχύει αυτό που λες ότι χάνει την αποτελεσματικότητα της σε βάθος χρόνου τότε σύμφωνα με το γράφημα η γραμμή μετά από 3 χρόνια θα είχε την ίδια πορεία με αυτήν όταν σταματάμε την χρήση της.
Όλα αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο γιατί ο καθένας ξέρει καλύτερα για τον εαυτό του.

Τα μαλλάκια που βγάζει κάποιος λόγω της minox είναι εξαρτημένα από τη minox και μόνο. Δεν έχουν να κάνουν με τη DHT.
Και τα υπόλοιπα μαλλάκια ωφελούνται από τη χρήση της minox άλλωστε αυτό το βλέπουμε άμμεσα από την αύξηση στη διάμετρο της τρίχας.

Το όφελος αυτό χάνεται με τη διακοπή της minox και μάλιστα το σοκ της διακοπής οδηγεί σε επιτάχυνση του κύκλου της τρίχας ακριβώς όπως έγινε στην αρχή της θεραπείας με αποτέλεσμα
να βλέπεις μια απότομη πτώση αλλα και επαναφορά μετά από μικρό χρονικό διάστημα.

Οπως φαίνεται από το διάγραμμα που παρουσίασα πράγματι ισχυρίζομαι ότι μετά από 3 περίπου χρόνια το haircount είναι το ίδιο με αυτό που θα είχες αν δεν έκανες ποτέ τη θεραπεία με minox
Αυτό όπως που μένει - σε κάποιο βαθμό - και ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ είναι η μεγαλύτερη διάμετρος των τριχών η οποία δίνει μια καλύτερη εικόνα...

tropheus

Well-Known Member

lalakos είπε:
Το edit σου στην εικόνα παρουσιάζει πως είτε είσαι σε θεραπείες είτε είσαι 3 λαλούν και 2 χορεύουν πάνω στην 5ετία είναι το ίδιο και αυτό. Η γραμμή πχ της θεραπείας με minox και φίνα μετά από 5 χρόνια είναι πάνω στην γραμμή με καμιά θεραπεία.

Όχι ακριβώς ... ή γραμμή της θεραπείας με minox και φίνα είναι πιο πάνω ακόμη και από τη γραμμή χωρις θεραπεία και μετά την πενταετία αλλά ΠΡΑΓΜΑΤΙ όχι πολύ πιο πάνω.

lalakos είπε:
Το να σε κρατήσει μια θεραπεία για παράδειγμα σε norwood 2 από το να φτάσεις σε norwood 4 ή 5 δεν το θεωρούμε ως καλό αποτέλεσμα?

Σαφέστατα και αυτό που λες θεωρείται super αποτέλεσμα αλλά τέτοια θεραπεία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...
Αν γονιδιακά είναι προγραμματισμένο από NW2 να γίνεις NW5 τότε μια θεραπεία (με τα υπάρχοντα φάρμακα) θα καθυστερήσει τη διαδικασία αυτή αλλά τελικά δε θα την αποτρέψει ...
ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΩ...

lalakos είπε:
Επίσης δεν είναι κανόνας πως ό,τι κερδίζεις με minox θα το χάσεις. Έχει να κάνει καθαρά με τον καθένα και φυσικά σε ποια φάση το πρόλαβε/ξεκίνησε.

Και όμως (δυστυχώς) είναι κανόνας ... ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗ MINOXIDIL

lalakos είπε:
Υπάρχουν success stories που εδώ και 10 χρόνια έχουν διατηρήσει το αποτέλεσμά τους....

Πολύ θα ήθελα να δω άτομα που μετά από 10 χρόνια ότι κέρδισαν (όχι ότι είχαν) το διατήρησαν...

Επειδή όλοι εμείς το θέλουμε πάρα πολύ ..... δίνουμε μεγάλη σημασία στα άτομα που βγαίνουν στα διάφορα forums και ανεβάζουν success stories κυρίως τα πρώτα 1,2 η και 3 χρόνια θεραπείας. Από εκεί και πέρα οι περισσότεροι εξαφανίζονται.

Αυτοί που βλέπουμε μετά από 5, 6, 7 ή και παραπάνω χρόνια θεραπέιας να έχουν μαλλάκια ούτως ή άλλος θα τα είχαν. Aπλά λόγο της θεραπείας έχουν και λίγα παραπάνω.

George3V

Member

[align=left]tropheus
Αν δεν κάνω λάθος είσαι από τους ανθρώπους που το έχουν ψάξει πολύ το θέμα και για αρκετά χρόνια,ως εκ τούτου η άποψή σου για μένα είναι σημαντική.
Ουσιαστικά αυτό που εγώ καταλαβαίνω από τα λεγόμενά σου είναι ότι η όλη δουλειά της θεραπείας είναι για περίπου 3 χρόνια. Οκ σίγουρα αυτό εξαρτάται από τον καθένα μας,άλλος θα έχει λίγο καλύτερα αποτελέσματα και άλλος όχι αλλά πάνω κάτω βλέπω ότι θέτεις τα 3 χρόνια ως όριο απόδοσης. Από κει και πέρα (αν όχι νωρίτερα) ξεκινάει η κατηφόρα και είναι μη αναστρέψιμη. Απλά αντί να "κουτρουβαλήσεις" κατεβαίνεις λίγο πιο αξιοπρεπώς αν παίρνεις συνδυαστική θεραπεία.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι συνήθως λέμε για 8μήνες με 1 χρόνο μέχρι να δούμε αποτελέσματα τότε το καθαρό διάστημα του όποιου κέρδους σε σχέση με το παρόν haircount είναι 2 χρόνια.​

2 χρόνια δεν είναι πολύ λίγα για να μπει κανεις σε όλη αυτή τη διαδικασία? Αξίζει για 2 μόνο χρόνια όφελος να υποβαλλόμαστε σε θεραπείες ορμονικές,να κάνουμε τα στραβά μάτια σε κάποιες παρενέργειες και να ψεκαζόμαστε κάθε τρεις και λίγο?

Από την άλλη βλέπω ότι κ εσύ παρά ότι θεωρείς τα αποτελέσματα της θεραπείας εφήμερα, χρησιμοποιείς φάρμακα από τα πιο δυνατά που κυκλοφορούν και αρκετά συμπληρωματικά σκευάσματα.

Δεν ξέρω είμαι μπερδεμένος ,είχα ξεκινησει με την πίστη ότι μπορώ να διατηρήσω τουλάχιστον αυτά που έχω με το big 3 για μια πενταετία (και βάλε). Ίσως να περίμενα και κάποιο regrowth που να μην εξαφανιστεί ως δια μαγείας σε 1-2 χρόνια.
Θα περιμένω να ακούσω και άλλες απόψεις....[/align]

lalakos

Member

χμμμ, οι δοκιμές της μέρκ όμως κράτησαν 5 χρόνια. Σε αυτά τα 5 χρόνια δεν διάβασα πουθενά κανένας να χειροτέρεψε. Μιλάμ ε πάντα για αυτούς που αντέδρασαν θετικά στη φίνα.

George3V

Member

Λοιπόν αντιγράφω από το επίσημο site της μερκ για το propecia:

After 2 years of treatment:
99% of men had visible results (growth or no further hair loss).a

* 66% had hair growth
* 33% had no further hair loss
* 1% had a visible decrease of hair

After 5 years of treatment:
90% of men had visible results (growth or no further hair loss).b

* 48% (134 of 279) had hair regrowth with PROPECIA
* 42% (117 of 279) had no further hair loss with PROPECIA
* 10% (28 of 279) had a visible decrease of hair

Και απο κάτω κάτι αρκετά σημαντικό :
Results based on global photographic assessment of the top of the head by an independent panel of dermatologists.

Άρα σύμφωνα με τα παραπάνω:
1)Πολύ καλή ανταπόκριση τα πρώτα 2 χρόνια.
2)Αρκετά καλή αν και ελαφρά μειωμένη στα 5 χρόνια.
3)Μιλάμε όμως για το πίσω μέρος -κορυφή του κεφαλιού μιας και οι δερματολόγοι αυτό εξετάζαν στις φωτογραφίες. Ουσιαστικά η μελέτη δεν αναφέρεται σε κροτάφους και mid-scalp.
Αν ενδεχομένως τα συνυπολογίσουμε τότε τα ποσοστά να είναι αρκετά μικρότερα και να πλησιάζουν τα λεγόμενα του
tropheus.

Η εταιρεία πάντως λέει οτι το προιόν είναι δραστικό στην κορυφή και mid-scalp.

ΥΓ Σόρυ για το σχετικά off-topic .

tropheus

Well-Known Member

George3V είπε:
Από την άλλη βλέπω ότι κ εσύ παρά ότι θεωρείς τα αποτελέσματα της θεραπείας εφήμερα, χρησιμοποιείς φάρμακα από τα πιο δυνατά που κυκλοφορούν και αρκετά συμπληρωματικά σκευάσματα.

Δεν ξέρω είμαι μπερδεμένος ,είχα ξεκινησει με την πίστη ότι μπορώ να διατηρήσω τουλάχιστον αυτά που έχω με το big 3 για μια πενταετία (και βάλε). Ίσως να περίμενα και κάποιο regrowth που να μην εξαφανιστεί ως δια μαγείας σε 1-2 χρόνια.

Ακριβώς επειδή θεωρώ τα αποτελέσματα εφήμερα οδηγήθηκα στην απόφαση και κάνω χρήση των (σχεδόν) πιο ισχυρών φαρμάκων για να επιμηκύνω τη διάρκεια αυτών των αποτελεσμάτων. Και παρακολουθώ με ενδιαφέρον και άλλες χημικές λύσεις με μεγάλο ενδιαφέρον που πιθανώς κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσω ...

Το big 3 είναι σχεδόν ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή για τα μαλλιά σου... Σίγουρα μέσα στην πενταετία θα έχεις περισσότερα μαλλιά από ότι θα είχες αν δεν ακολουθούσες καμία θεραπεία. Αυτό είναι σίγουρο !

tropheus

Well-Known Member

George3V είπε:
.......................

Άρα σύμφωνα με τα παραπάνω:
1)Πολύ καλή ανταπόκριση τα πρώτα 2 χρόνια.
2)Αρκετά καλή αν και ελαφρά μειωμένη στα 5 χρόνια.
3)Μιλάμε όμως για το πίσω μέρος -κορυφή του κεφαλιού μιας και οι δερματολόγοι αυτό εξετάζαν στις φωτογραφίες. Ουσιαστικά η μελέτη δεν αναφέρεται σε κροτάφους και mid-scalp.
Αν ενδεχομένως τα συνυπολογίσουμε τότε τα ποσοστά να είναι αρκετά μικρότερα και να πλησιάζουν τα λεγόμενα του
tropheus.

Η εταιρεία πάντως λέει οτι το προιόν είναι δραστικό στην κορυφή και mid-scalp.

.....................

Σωστές οι επισυμάνσεις σου George3V ...

....και να προσθέσω πως ότι και να έλεγε η Merck (ειδικά στην αρχή), πλέον έχουν περάσει πολλά χρόνια από την πρωτη κυκλοφορία του φαρμάκου οπότε γνωρίζουμε
μέσα από τη χρήση του στην πράξη την αποτελεσματικότητα του...

ANAR

Well-Known Member

Eρωτηση
Ειναι καλυτερο μετα απο 2 χρονια να βαζουμε συνεχεια η να το σταματαμε πχ για κανα 2μηνο και να το ξεκιναμε παλι ωστε να το ξεσυνηθίζει ο οργανισμος

sovagg

New Member

tropheus είπε:
Λοιπόν μετά από Photoshop τροποποίησα το διάγραμμα ώστε κατά την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ να φαίνεται πιο ρεαλιστικό...

wwwwwwwt.jpg

Μια στιγμη φιλε tropheus γιατι κατι δεν εχω καταλαβει.Παιρνω 0.7mg φινα/ημερα και βαζω 2 ml μινοξ+5 καψακια ντουτας καθημερινα.Πιστευω οτι με φινα oral κ ντουτα τοπικα μειωνω κατα πολυ την dht που ειναι η αιτια της τριχοπτωσης.Εαν μετα απο 4 χρονια π.χ συνεχιζω ακαθεκτος τη θεραπεια που κανω τωρα,γιατι να μην "δουλευουν" τα φαρμακα αυτα ακριβως οπως θα δουλεουν τωρα??Αφου τις ιδιες ποσοτητες θα παιρνω κ μετα απο 4 χρονια,τις ιδιες παιρνω κ τωρα..Δηλ αν υπαρχει π.χ μια μειωση της dht 80% τωρα,η ιδια θα υπαρχει κ μετα απο 4 χρονια αφου θα χρησιμοποιω ακριβως τα ιδια φαρμακα...Συνεπως πρεπει να εχω διατηρησει τουλαχιστον το 80% των μαλλιων που εχω κ τωρα(χωρια οι τριχες που βγαινουν απ τη μινοξ οι οποιες εξαρτωνται μονο απ αυτην κ οχι απ το μπλοκαρισμα της dht).Αρα δεν μιλαμε για εφημερα αποτελεσματα ουσιαστικα αλλα για μακροχρονια..Μπορεις να μου δωσεις μια απαντηση ρε αρχοντα??

tropheus

Well-Known Member

sovagg είπε:
Μια στιγμη φιλε tropheus γιατι κατι δεν εχω καταλαβει.Παιρνω 0.7mg φινα/ημερα και βαζω 2 ml μινοξ+5 καψακια ντουτας καθημερινα.Πιστευω οτι με φινα oral κ ντουτα τοπικα μειωνω κατα πολυ την dht που ειναι η αιτια της τριχοπτωσης.Εαν μετα απο 4 χρονια π.χ συνεχιζω ακαθεκτος τη θεραπεια που κανω τωρα,γιατι να μην "δουλευουν" τα φαρμακα αυτα ακριβως οπως θα δουλεουν τωρα??Αφου τις ιδιες ποσοτητες θα παιρνω κ μετα απο 4 χρονια,τις ιδιες παιρνω κ τωρα..Δηλ αν υπαρχει π.χ μια μειωση της dht 80% τωρα,η ιδια θα υπαρχει κ μετα απο 4 χρονια αφου θα χρησιμοποιω ακριβως τα ιδια φαρμακα...Συνεπως πρεπει να εχω διατηρησει τουλαχιστον το 80% των μαλλιων που εχω κ τωρα(χωρια οι τριχες που βγαινουν απ τη μινοξ οι οποιες εξαρτωνται μονο απ αυτην κ οχι απ το μπλοκαρισμα της dht).Αρα δεν μιλαμε για εφημερα αποτελεσματα ουσιαστικα αλλα για μακροχρονια..Μπορεις να μου δωσεις μια απαντηση ρε αρχοντα??

Επειδή είμαστε οff topic θα ανοίξω νέο θέμα για να το συζητήσουμε ....

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

show_palmettos

New Member

H MINOx αυξανει τις μιτωσεις δηλαδη τα αυλακια στο θυλακα και γιαυτο χαρη σε αυτην δημιουργουνται οι προυποθεσεις να δημιουργηθει περισσοτερο μαλλι.....παντα θα δρα η μινοξ....κι ακομα κι αν γεμισει ο θυλακας φουλ με μιτωσεις παντα θα κανει αγγειοδιαστολη...το θεμα ειναι τι θα γινει αν τη σταματησουμε για λιγο..απλα για λιγο θα ξαναπεσουν τα μαλλια αλλα μολις την ξαναρχισουμε παλι η διαδικασια της αυξησης του ρυθμου δημιουργιας μιτωσεων θα ξεκινησει

baybars

New Member

Προς ολα τα μελη του Forum που κάνουν χρήση regaine:
Σας συμβουλεύω να κάνετε τακτικές εκσετάσεις αίματος, ελέγχοντας τη θρομβοπλαστίνη σας. Λεπτομέρειες θα σας δώσω σύντομα για το γιατί...

Teri

New Member

Καλημέρα.

Ακολουθώ την θεραπεία που έχω στην υπογραφή μου. Έχω την εντύπωση όμως ότι το Regaine δεν μπορεί να μου δώσει κάτι πλέον. Βέβαια να είμαι ειλικρινής το είχα κόψει τελείως πάνω απο 1 μήνα τώρα (κακώς) και ξεκίνησα παλι καθημερινά εδώ και μία εβδομάδα 1 φορά την μέρα. Το βάζω όμως εδώ και 4 χρόνια. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο εναλλακτικό growth stimulant στην υπάρχουσα θεραπεία μου η να συνεχίσω καθημερινά πλέον με Regain και βλέπουμε?

ΥΓ: Baybars περιμένω τις λεπτομέρειες του παραπάνω post σου.

Teri

New Member

captkostas

New Member

magic810 είπε:
[quote author=nothing link=topic=47.msg18866#msg18866 date=1254952602]
Επειδη δεν μπορω να χρησιμοποιω τη μινο πρωι-βραδυ, μπορω να βαζω 1ml (ή και λιγοτερο) το απογευμα (περιπου στις 18.30) και μετα το βραδυ (κατα τις 1)? Ή να τη χρησιμοποιω μια φορα μονο (2 ml) καθε βραδυ?

Το ζητουμενο ειναι να μενει η μινοξιδιλη στον οργανισμο 24 ωρες..για αυτο το λογο και η προτεινομενη διαφορα ωρων ειναι 12 μεγιστο και 8 το ελαχιστο....
Η πρωτη περιπτωση ειναι πιο καλη...

[/quote]

Το xandrox αξιζει? δουλευη και σαν blocker με το azelaic που περιεχει?
εχεις δει βελτιωση?
Το σκεφτομαι και αυτο και το αλλο xandrox με το Retin -A πρωι - βραδυ

kirkland 5 % morning - night
Spiro 5% Dr Lee - morning - night
Fungoral 3 times X week

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

Λευτέρης είπε:
[quote author=Σπύρος link=topic=47.msg20409#msg20409 date=1258105585]
Λευτέρη
είτε προσθέτεις κάτι μόνος σου - http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,463.0.html ,
ή αγοράζεις έτοιμο - spectral DNC/DNC-L/RS ;D

Σπύρο αυτό απ ότι είδα δεν είναι μινοξιδίλη.Πόσο καιρό το βάζεις και αν έχεις δει κάποια διαφορά με αυτό?
[/quote]
συνδυαστική μινοξ. είναι(πολλά καλά συστατικά) και χωρίς μινοξ. το RS
περιμένω τέλους του χρόνου να ποσταρω συμπεράσματα-καλά πάει

captkostas

New Member

[/quote]

Το xandrox αξιζει? δουλευη και σαν blocker με το azelaic που περιεχει?
εχεις δει βελτιωση?
Το σκεφτομαι και αυτο και το αλλο xandrox με το Retin -A πρωι - βραδυ

kirkland 5 % morning - night
Spiro 5% Dr Lee - morning - night
Fungoral 3 times X week
[/quote]

Magic, για εσενα η ερωτηση,

magic810

New Member

Φιλε μου captkostas εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος....
Προσωπικα απο τοτε που το ξεκινησα εχει σταματησει η τριχοπτωση....Ισως ακουγεται υπερβολικο αυτο που λεω....
στο μπανιο χανω καμμια δεκαρια τριχες και στο μαξιλαρι μου δεν υπαρχει τριχα....Δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι μονο απο αυτο ομως.....
Τωρα για αυτο με την ρετινολη δεν ξερω γιατι εχω βαλει τρετινοινη στη θεραπεια μου δοκιμαστικα οποτε σε πρωτη φαση δεν εχω σκεφτει να παρω και αυτο με την ρετινολη....
Παντως σε ξενα site ο συγκεκριμενος συνδυασμος εχει εισπαξει πολλα θετικα σχολια....

Μπλουζα