Regaine και εγκυμοσύνη

maria12

New Member
Καλησπέρα,
παίρνω εδώ και καιρό regaine 2%.
Σκοπεύω να κάνω παιδάκι.
Ρώτησα τον γιατρό πότε πρέπει να σταματήσω το regaine και μου είπε 1 μήνα πριν τις προσπάθειες για να μείνω έγκυος.
Όμως αυτό με φοβίζει διότι δεν ξέρω πότε θα μείνω έγκυος. Και αν αρχίζουν και πέφτουν τα μαλλιά τότε η ψυχολογία θα είναι χάλια και τότε είναι που θα δυσκολέψουν τα πράγματα.
Έχει καμία εμπειρία πάνω στο θέμα;
Ευχαριστώ.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

hairlosscursed

Well-Known Member
Πραγματικα απορω γιατι πρεπει να κοβεις το regain για λογους εγκυμοσυνης.
Το να κοβεις ο αντρας το propecia και η γυναικα να μην ερθει σε επαφη μαζι του εχει μια λογικη.
Το regain γιατι ;;;

maria12

New Member
Καλημέρα,
δεν γνωρίζω ακριβώς, υποθέτω ότι περνάει από το δέρμα στο αίμα κάποια ποσότητα.
Αλλά πόση; Είναι τόση ώστε να προκαλέσει πρόβλημα στο έμβρυο;
Είναι της τάξης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που δεν κάνει καλό αλλά την υπομένουμε;
Εγώ αποδέχομαι μόλις καταλάβω ότι είμαι έγκυος να το σταματήσω αμέσως για λόγους πρόληψης αλλά μπορεί να προκαλέσει κάτι κακό για τις 2-3 πρώτες εβδομάδες; Φοβάμαι το ότι να το σταματήσω πριν την εγκυμοσύνη και μέχρι να προκύψει εγκυμοσύνη και το να βλέπω το κεφάλι μου να αδειάζει ραγδαία όπως και το έχει ζήσει θα είναι πολύ επώδυνο και άσχημο για την ψυχολογία μου.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καλημέρα.
Τη μινοξιδίλη πόσο καιρό την εφαρμόζεις? Έχεις δει αποτελέσματα από αυτή? Και αν ναι, πιστεύεις ότι διατηρούνται ή έχεις κάποια υποχώρηση?

Ο γιατρός κατ εμέ, πολύ σωστά σου είπε να την κόψεις πριν αποφασίσεις να συλλάβεις και στο εξωτερικό, αρκετοί γιατροί το προτείνουν και 3 μήνες νωρίτερα.
Υπάρχει μια έρευνα από το 2003 που αναφέρει κάποιες σημαντικές επιπλοκές σε έγκυο από χρήση μινοξιδίλης.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14745922

Είναι φυσικά λίγο τραβηγμένη ως περίπτωση, αλλά όταν αποφασίζεις να κάνεις μωράκι πρέπει να περιορίζεις όσο το δυνατόν κάποιους κινδύνους για το έμβρυο. Μια άλλη περίπτωση που είχα διαβάσει, ήταν υπερτρίχωση του μωρού, αλλά δεν μπορούσαν να αποδείξουν ότι ήταν από τη μινοξιδίλη και στηρίχτηκαν σε υποθέσεις.

Από την άλλη, έχεις πολύ σημαντικές πιθανότητες τα μαλλιά σου να μην πέσουν, εφόσον γίνει η σύλληψη, γιατί η αύξηση της προγεστερόνης και κυρίως των οιστρογόνων βοηθούν τα μαλλιά να παραμείνουν περισσότερο καιρό σε αναγενή φάση, κάτι που όχι μόνο θα αντισταθμίσει τις απώλειες της μινοξιδίλης, αλλά μπορεί να δεις και ακόμα καλύτερα πράγματα από ποιότητα τρίχας.

Atermon

Member
Συμφωνώ, καλύτερα να μη ρισκάρεις την υγεία του παιδιού σου. Αν τυχόν σου παρουσιαστεί τριχόπτωση μετά τη διακοπή, σκέψου ότι μόλις το ξαναρχίσεις θα σου ξαναφυτρώσουν. Και όταν θα είσαι έγκυος, όλοι θα ρωτάνε για το μωρό σου και κανείς δε θα ασχολείται με τα μαλλιά σου. Οπότε μη σε ανησυχεί αυτό.

maria12

New Member
Δεν έχω ξεκινήσει ακόμα τις προσπάθειες, ρωτάω από τώρα για να ξέρω τι πρέπει να κάνω. Πάνω από όλα για την ασφάλεια του παιδιού και κατά δεύτερον με το μικρότερο δυνατό κόστος στην ψυχολογία μου που θα επιβαρυνθεί με την ραγδαία πτώση των μαλλιών όταν το σταματήσω.
Το έχω ζήσει το σκηνικό να χάνω πολλά μαλλιά και όσο και αν προσπάθησα να το φιλοσοφήσω και να το δω αλλιώς δεν απέφυγα το στρες και την θλίψη. Και με φοβίζει αν θα μπορέσω να μείνω έγκυος όταν θα είμαι στρεσαρισμένη και με άσχημη ψυχολογία. Γι'αυτό ίσως το συζητάω πιο πολύ το θέμα. Γιατί θα είναι το πρώτο παιδί δεν ξέρω πως θα πάει. Πόσο χρόνο θα χρειαστεί μέχρι να συλλάβω.

Μπλουζα