QUIZ στρατηγικής για δυνατούς λύτες!

manly_Man

Well-Known Member
Manly και εγώ βλέπω βίντεο στο youtube με εξωγήινους και άλλα τέτοια παλαβά. Αλίμονο να πιστεύαμε κάθε τι που ανεβαίνει στο διαδίκτυο και ειδικά όταν είναι κατευθυνόμενο μάρκετινγκ. Αν θες να μάθεις πέντε πράγματα για τις μμ έτσι ώστε να μπορείς να κρίνεις αυτά που βλέπεις έχει καλώς, αλλιώς μπορείς να καταπίνεις αμάσητα ότι σου σερβίρουν. Όλα ξεκινάνε από την θεωρία. Και η θεωρία λέει ότι τέτοιου είδους μμ είναι επικίνδυνες για την δότρια. Μπορεί μερικές να πετυχαίνουν και να ανεβαίνουν στο διαδίκτυο για να εντυπωσιάζονται οι άσχετοι αλλά υπάρχουν δεκάδες κατεστραμμένοι που δεν τους βλέπεις ποτέ. Είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να μιλάμε για συνολικό απόλυτο αριθμό graft. Πρέπει πάντα να μιλάμε για ποσόστο (%) των διαθεσίμων graft που έχει η δότρια. Αυτό το νούμερο είναι που πάντα προσδιορίζει ο ΚΑΛΟΣ γιατρός και δεν παρεκκλίνει. Σε κάποιους μπορεί να είναι 2500g σε κάποιους μπορεί να φτάσει και 4500g. Με το splitting που κάνει ο Erdo μπορεί υπό προυποθέσεις (και με αυξημένο ρίσκο) να ανέβει και λίγο παραπάνω σε κάποιες περιπτώσεις. To σίγουρο όμως είναι ότι όσο πιο "μαλακά" χειριστείς την δότρια σου παίρνοντας τα διαθέσιμα graft σε 2 επεμβάσεις αντί να τα ξηλώσεις με την μία, τότε α) πέραν του ότι ελαχιστοποιείς το permanent shock loss, ελαχιστοποιείς και το φαινόμενο του dotting, b) έχεις πολύ καλύτερη επούλωση και τα συνολικά graft που θα μπορείς να πάρεις στο μέλλον (με την 2η ή και τις επόμενες) θα είναι περισσότερα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και η επιστημονική αλήθεια. Τα άλλα είναι όπως έγραψα πιο πάνω ...τσίρκο και δεν χρειάζεται να διαβάσω και άλλα (κερδοσκοπικού χαρακτήρα) φόρουμ για να με πείσουν ότι ο ήλιος ανατέλλει από τη δύση.
Με αυτη την λογικη, ουτε εσένα θα επρεπε να πιστευουμε τοτε, αφου λες οτι τα αλλα φορουμ ειναι κερδοσκοπικα..καλλιστα θα μπορουσες να κανεις κ εσυ το ιδιο και να προωθεις τα δικα σου συμφεροντα...

Επετρεψε μου να κρινω εγω ποια αποτελεσματα ειναι επιτυχημενα, κρινοντας απο πολλους παραγοντες...και σιγουρα ξερω να κρινω σωστα.

Και τον συγκεκριμενο (για τα τσιρκα που λες) τον ανεβασα, επειδη απαντησα στον tasos33, για τον αν γινονται τοσο μεγαλες επεμβασεις..μονο κ μονο για αυτο. Υπαρχουν αλλες κορυφαιες κλινικες γνωστες που κανουν μεγαλα διημερα sessions 4500-5000 + grafts.... χωρις κανενα προβλημα και με πληρη επιτυχια.

Συμφωνω οτι θα ηταν ιδανικοτερο και ασφαλεστερο να χωριζονταν οι επεμβασεις σε μικροτερα sessions, γιατι ποτε δεν ξερεις τι μπορει να γινει, παντα υπαρχει το ρισκο σε μια μεταμοσχευση. Δεν ειπα το αντιθετο.

Απλα το ανεφερα οτι μπορει να γινουν σε γνωστους γιατρους του εξωτερικου 2ημερα sessions με τον παραπανω αριθμο grafts,ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ 2 ΚΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ.... και θελει να παρει μεγαλυτερο ρικσκο. Ελπιζω να εγινα κατανοητος.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Με αυτη την λογικη, ουτε εσένα θα επρεπε να πιστευουμε τοτε, αφου λες οτι τα αλλα φορουμ ειναι κερδοσκοπικα..καλλιστα θα μπορουσες να κανεις κ εσυ το ιδιο και να προωθεις τα δικα σου συμφεροντα...

Επετρεψε μου να κρινω εγω ποια αποτελεσματα ειναι επιτυχημενα, κρινοντας απο πολλους παραγοντες...και σιγουρα ξερω να κρινω σωστα.

Και τον συγκεκριμενο (για τα τσιρκα που λες) τον ανεβασα, επειδη απαντησα στον tasos33, για τον αν γινονται τοσο μεγαλες επεμβασεις..μονο κ μονο για αυτο. Υπαρχουν αλλες κορυφαιες κλινικες γνωστες που κανουν μεγαλα διημερα sessions 4500-5000 + grafts.... χωρις κανενα προβλημα και με πληρη επιτυχια.

Συμφωνω οτι θα ηταν ιδανικοτερο και ασφαλεστερο να χωριζονταν οι επεμβασεις σε μικροτερα sessions, γιατι ποτε δεν ξερεις τι μπορει να γινει, παντα υπαρχει το ρισκο σε μια μεταμοσχευση. Δεν ειπα το αντιθετο.

Απλα το ανεφερα οτι μπορει να γινουν σε γνωστους γιατρους του εξωτερικου 2ημερα sessions με τον παραπανω αριθμο grafts,ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ 2 ΚΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ.... Ελπιζω να εγινα κατανοητος.

Εξαρτάται τι εννοείς κατανοητός. Αυτά που γράφεις είναι ασαφή γιατί δεν προτείνεις κάποιον κανόνα που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο συγκεκριμένο παράδειγμα. Επίσης δεν μίλησες για 4500 & 5000g όπως αναφέρεις τώρα αλλά πόσταρες περιστατικά με 6000 & 7000g, άρα δεν προσδιορίζεις και κάποιο όριο. Το αν κάποιος δεν θέλει να μπει 2 ή και περισσότερες φορές στο χειρουργείο δεν εξαρτάται από τον ίδιο αλλά από τον γιατρό και το κεφάλι του. Αλίμονο να αποφασίζουν οι ασθενείς για τέτοια σημαντικά θέματα χωρίς τις απαιτούμενες γνώσεις. Αν θεωρείς "συμφέρον" την επιστημονική αναζήτηση και αλήθεια, ναι όντως αυτά προωθώ.
 

manly_Man

Well-Known Member
Εξαρτάται τι εννοείς κατανοητός. Αυτά που γράφεις είναι ασαφή γιατί δεν προτείνεις κάποιον κανόνα που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο συγκεκριμένο παράδειγμα. Επίσης δεν μίλησες για 4500 & 5000g όπως αναφέρεις τώρα αλλά πόσταρες περιστατικά με 6000 & 7000g, άρα δεν προσδιορίζεις και κάποιο όριο. Το αν κάποιος δεν θέλει να μπει 2 ή και περισσότερες φορές στο χειρουργείο δεν εξαρτάται από τον ίδιο αλλά από τον γιατρό και το κεφάλι του. Αλίμονο να αποφασίζουν οι ασθενείς για τέτοια σημαντικά θέματα χωρίς τις απαιτούμενες γνώσεις.
Εννοειται οτι εξαρταται απο τον γιατρο, αναλογως σε ποιον γιατρο θα απευθυνθει βεβαια (καθενας εχει την δικια του τακτικη). Σου εξηγησα για ποιον λογο ποσταρα τα περιστατικα με τα 6-7κ grafts, μονο κ μονο επειδη ρωτησε ο tasos33 για το αν γινονται (δεν ειπα οτι θα επρεπε να φτασουμε σε αυτον τον αριθμο).
Συμφέρον ξερεις πολυ καλα τι εννοω... με τους εμμεσους τροπους περι "επιστημονικών αναζητησεων" προωθεις αυτους που θες ;) . Δεν θα το συνεχισω. Καλη συνεχεια!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Κωνσταντίνος Αναστασάκης

Χειρουργός Αποκατάστασης Τριχωτού
Manly και εγώ βλέπω βίντεο στο youtube με εξωγήινους και άλλα τέτοια παλαβά. Αλίμονο να πιστεύαμε κάθε τι που ανεβαίνει στο διαδίκτυο και ειδικά όταν είναι κατευθυνόμενο μάρκετινγκ. Αν θες να μάθεις πέντε πράγματα για τις μμ έτσι ώστε να μπορείς να κρίνεις αυτά που βλέπεις έχει καλώς, αλλιώς μπορείς να καταπίνεις αμάσητα ότι σου σερβίρουν. Όλα ξεκινάνε από την θεωρία. Και η θεωρία λέει ότι τέτοιου είδους μμ είναι επικίνδυνες για την δότρια. Μπορεί μερικές να πετυχαίνουν και να ανεβαίνουν στο διαδίκτυο για να εντυπωσιάζονται οι άσχετοι αλλά υπάρχουν δεκάδες κατεστραμμένοι που δεν τους βλέπεις ποτέ. Είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να μιλάμε για συνολικό, απόλυτο, αριθμό graft. Πρέπει πάντα να μιλάμε για ποσόστο (%) των διαθεσίμων graft που έχει η δότρια. Αυτό το νούμερο είναι που πάντα προσδιορίζει ο ΚΑΛΟΣ γιατρός και δεν παρεκκλίνει. Σε κάποιους μπορεί να είναι 2500g σε κάποιους μπορεί να φτάσει και 4500g. Με το splitting που κάνει ο Erdo μπορεί υπό προυποθέσεις (και με αυξημένο ρίσκο) να ανέβει και λίγο παραπάνω σε κάποιες περιπτώσεις. To σίγουρο όμως είναι ότι όσο πιο "μαλακά" χειριστείς την δότρια σου παίρνοντας τα διαθέσιμα graft σε 2 επεμβάσεις αντί να τα ξηλώσεις με την μία, τότε α) πέραν του ότι ελαχιστοποιείς το permanent shock loss, ελαχιστοποιείς και το φαινόμενο του dotting, b) έχεις πολύ καλύτερη επούλωση και τα συνολικά graft που θα μπορείς να πάρεις στο μέλλον (με την 2η ή και τις επόμενες) θα είναι περισσότερα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και η επιστημονική αλήθεια. Τα άλλα είναι όπως έγραψα πιο πάνω ...τσίρκο και δεν χρειάζεται να διαβάσω και άλλα (κερδοσκοπικού χαρακτήρα) φόρουμ για να με πείσουν ότι ο ήλιος ανατέλλει από τη δύση.

@CVIAL Χαιρομαι που αντιλαμβανεστε τοσο εύστοχα τις "παγιδες" της ΜΕΤ!
Πολλοί (και γνωστοί!) ιατροί σε συνέδρια μιλάνε με λιγότερη σύνεση από εσας που δεν είστε και ιατρός.
Πράγματι, το φαινόμενο ...ρεκόρ, έχει ξεκινήσει από το 2004 με Ελληνική κλινική που τότε μεταμόσχευσε 9500 τριχοθυλάκια
με FUE + Body Hair FUE σε ;ena kak;omoiro ασθενή από το εξωτερικό.
Αναφέραν ότι έκανα ρεκορ Guinness, και η χαρα του ιδιοκτητη της κλινικής ήταν αμέτρητη! Πούρα, σαμπανιες....
Σε 18 μήνες μετα δεν έιχε φυρτώσει ΤΙΠΟΤΑ, περίπου 10%.
Νομίζω λεγόνταν Joe....
Ο άνθρωπος κατασταφηκε, αλλα πλέον κανεις δεν τον θυμάται...
Και πρεπει να πλήρωσε και 40-50.000$ περίπου

Οι ...ηρωικές, εντυπωσιακες μεταμόσχευσεις και τα ...GIGA-sessions είναι μονο για το τσιρκο και για να εντυπωσιαζονται οι ανιδεοι.
Δυστυχώς δουλευει ως τεχνική ακόμα...

Έχω ξαναπει πως επειδή ειμαι ΤΡΙΤΗΣ γενιας ιατρός και έχω το ονομα μου και μια ιστορία να τιμήσω, το ΜΟΝΟ που με νοιάζει είναι το καλύτερο για τον ασθενή μου ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ.
θα ...πιέσω την τύχη μου μόνο όταν το ρίσκο ειναι υπολογισμένο και μικρό και η απολαβή μεγαλύτερη της ...πιθανής χασούρας.
Οτιδήποτε άλλο ειναι ανωριμότητα, απρονοησία και ερασιστεχνισμός και δεν με αφορούν
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εννοειται οτι εξαρταται απο τον γιατρο, αναλογως σε ποιον γιατρο θα απευθυνθει βεβαια (καθενας εχει την δικια του τακτικη).

Μα για αυτό υπάρχει το φόρουμ. Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε (και να ελέγξουμε σε ένα βαθμό) αυτά που μας λένε οι γιατροί και να ξεχωρίσουμε τους καλούς από τους απατεώνες. Υπάρχουν 2 τρόποι. Ο δύσκολος και ο εύκολος. Ο εύκολος είναι αυτός που βασίζεται στην φήμη του γιατρού από μαρτυρίες άλλων που θεωρούμε σοβαρά πρόσωπα. Ο δύσκολος είναι αυτός που θέλει αναλυτική προσέγγιση. Όταν λοιπόν ξέρεις ότι μπορείς να πάρεις με ασφάλεια πχ το 20% περίπου της δοτριάς σου σε 1μμ και μετρήσεις την δότρια σου στα 20.000g συνολικά, τότε ξέρεις ότι περί τα 4000g συν/πλην είναι το σωστό νούμερο για σένα. Όταν λοιπόν αρχίσουν να σου μιλάνε για 5500-6000 απλά κάτι δεν πάει καλά. Για αυτό έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου για έρευνα αγοράς και ποσοτικοποιημένα consultation. Στον σωστό γιατρό δεν τα χρειάζεσαι, τα χρειάζεσαι όμως για να τον βρεις (τον σωστό) όταν ψάχνεις για value for money.
 

Harris_G

Well-Known Member
Giga-sessions μονο με FUT και οχι πανω απο 7000 χονδρικα. Πχ Hattingen εχουν ειδικευση σε τετοια και ειναι consistent.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ακόμα και με FUT μιλάς για περιστατικά με εξωπραγματικές ελαστικότητες (ίδε φώτο) που δεν είναι ο κανόνας. Άρα πάλι εξαρτάται από το κεφάλι και δεν είναι προς γενική χρήση.

record_ht_2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:

Bill1991

Active Member
Καλά η κατάσταση πάει να γίνει αστεία κάποιες φορές. Ο ασθενής έχει αποφασίσει το πλάνο του μαζί με τον γιατρό. Κάντε υπομονή γιατί το συγκεκριμένο περιστατικό είναι πολύ ενδιαφέρον !εγώ να ευχηθώ καλή τύχη και επιτυχία στον ασθενή , τον γιατρό και όλη την ομάδα του.
 

Κωνσταντίνος Αναστασάκης

Χειρουργός Αποκατάστασης Τριχωτού
Giga-sessions μονο με FUT και οχι πανω απο 7000 χονδρικα. Πχ Hattingen εχουν ειδικευση σε τετοια και ειναι consistent.
Ξερετε ποιος ειναι ο ιατρός σε αυτη την κλινική?
Διότι δεν μπόρεσα να βρω κάτι.,
Επίσης, "ειδικευση" σε GIGA-session θα έλεγα πως δεν έχει κανείς.
Εμπειρία, ναι, αλλα δεν ξέρω κάποιον σε αυτη την πλευρα του Ατλαντικού...
 

gregkont13

Verified MM member
Ξερετε ποιος ειναι ο ιατρός σε αυτη την κλινική?
Διότι δεν μπόρεσα να βρω κάτι.,
Επίσης, "ειδικευση" σε GIGA-session θα έλεγα πως δεν έχει κανείς.
Εμπειρία, ναι, αλλα δεν ξέρω κάποιον σε αυτη την πλευρα του Ατλαντικού...
Τον sever muresanu δεν τον ξερετε;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Harris_G

Well-Known Member
Βρηκα με 7000 σου κανει; ή θες με 6000;

7000 grafts (5600 απο κεφαλι, 1400 απο γενια) σε 3ημερο session.

Πήραν τα πάνω τους οι Ινδοί. Εχουν μερικα αποτελεσματα διαστημικά.Τους αποθεώνουν αρκετά από Αμερική. Αλλά ακόυστε και αυτό: 4ευρω το graft χωρις φόρο 18%. Για να σου κάνει το χειρουργείο η Bansal ή ο Sethi που ειναι οι επικεφαλείς ιατροί.
 

manly_Man

Well-Known Member
Πήραν τα πάνω τους οι Ινδοί. Εχουν μερικα αποτελεσματα διαστημικά.Τους αποθεώνουν αρκετά από Αμερική. Αλλά ακόυστε και αυτό: 4ευρω το graft χωρις φόρο 18%. Για να σου κάνει το χειρουργείο η Bansal ή ο Sethi που ειναι οι επικεφαλείς ιατροί.
Ναι harri, τα εχω δει και εγω. Κάνουν και μεγαλα διημερα sessions με 5000-6000 grafts στα μεγάλα norwood χρησιμοποιώντας beard grafts.
 

veg

Active Member
Επειδη οι προγραφοντες ,εχουν πολυ περισσοτερες γνωσεις για τεχνικες αναλυσεις , να πω κατι ασχετο . Οι ανθρωποι που ειναι 'αδειασμενοι ' και 'καθαροι 'οπως ο συγκεκριμενος ανθρωπος , φαινονται καλυτερα αρκετες φορες απο τους defuse hairloss ,η τους 'ασχημα ' αδειασμενους σε ορισμενα μονο σημεια . Και οχι μονο επειδη φαινονται πιο 'ομαλοι ' .Αναγκαστικα αυτοι το 'καταπινουν ' και προχωρανε σε αλλα θεματα της ζωης ,με ενα πολυ κοντο κουρεμα για οσο δυνατον εξαλειψη της αντιθεσης , ενω οι δευτεροι ασχολουνται πως το προβλημα θα φαινεται λιγοτερο με αλλα λογια κουβαλανε το 'θεμα ' . Ολα αυτα πριν απο την αποφαση μμ.
 
Μπλουζα