prp η θεραπεια με το αίμα? εχει δοκιμάσει κανεις?

sally

New Member
γεια σας παιδιά. Πριν εναμιση μήνα ξεκίνησα τη θεραπεία στην bergman kord με τα φυτικα προιοντα και το laser ακομη οχι μονο δεν εχω δει αποτελεσμα αλλα πεφτουν με τρομαχτικο ρυθμο τα μαλλια μου. εχω τριχοπτωση 6 χρονια( ειμαι γυναικα, 32χρ.) αλλα ποτε τοσο πολυ οσο τωρα με αυτη τη θεραπεια. Στην αρχη μου ειπαν απο την bergman οτι ειναι φυσιολογικο να αυξηθει η τριχοπτωση γιατι πεφτουν τα αρρωστα και να μην ανυσηχω γιατι σιγουρα θα εχουμε αποτελεσματα. συγκεκριμενα η υπευθυνη μου ελεγε καθε φορα οταν διατυπωνα τις ανησυχιες μου οτι "εμενα με βλεπεις να ανησυχω?"! το θεμα ειναι οτι δεν λεει να σταματησει! ε και τοτε αρχησε να ανησυχει και αυτη! Αφου εισαν και αποειδαν μου ειπαν οτι ειναι πολυ εντονο το προβλημα και να δοκιμασουμε αλλη μεθοδο αυτη με το αιμα(PRP). ειμαι προθυμη να δοκιμασω αρκει να γλυτωσω τα μαλακια μου. Εχει δοκιμασει κανεις αυτη τη θεραπεια?? Σας παρακαλω αν ναι ας με ενημερωσει. Ευχαριστω πολυ.:s
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Atermon

Member
Θα σου απαντήσουν άλλοι που ξέρουν περισσότερα για αυτή τη θεραπεία, αλλά γιατί έχεις τριχόπτωση σε πρώτη φάση; Το 'χεις ψάξει με εξετάσεις;
 

sally

New Member
ναι ναι και εξετασεις σιδήρου και ορμονικες. τιποτα. τωρα περιμενω κατι αποτελεσματα για πιο εξειδικευμενες ορμονικες εξετασεις και ο θεος βοηθος. Παντως αν εχει δοκιμασει κανεις αυτο το PRP ας μου πει μια γνωμη βρε παιδια... ευχαριστω πολυ
 

giwrgos athina

Active Member
Sally αν θες να μην κλαις τα λεφτουδακια σου σταματα της συνεδριες..Δεν προκειται να δεις αποτελεσμα ειμαξ απατεωνιες αυτα...
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
sally, για να μην είμαστε και εντελώς απόλυτοι, μιας και ούτε εγώ την έχω δοκιμάσει ως θεραπεία, αυτό που έχω διαβάσει κατά καιρούς να αναφέρουν όσοι το δοκίμασαν (όσοι από αυτούς φυσικά δεν είναι βαλτοί) από τους 10 οι 3 να έχουν κάτι θετικό να πουν το οποίο είναι ένα boost - φούντωση της τριχοφυϊας και μείωση της τριχόπτωσης, αλλά με ημερομηνία λήξης μέσα στο 6μηνο με 1 χρόνο, ανάλογα με την επιθετικότητα της τριχόπτωσης, ενώ την δεύτερη φορά που ξαναδοκίμασαν prp, δεν είδαν τίποτα από τα οφέλη της πρώτης φοράς.

Συνεπώς αν τυχόν θες να το δοκιμάσεις, να υπολογίζεις κατ εμε ένα 20-30% να δεις κάτι, (πολύ αισιόδοξο και αυτό) αλλά ακόμα και έτσι, δεν θα σου λύσει το πρόβλημά σου σε μόνιμη βάση.
 

sally

New Member
μαλιστα δηλαδη εν ολιγης ειμαστε καταδικασμένοι να κυκλοφορουμε με περουκα. απ οτι καταλαβαινω δεν υπαρχει καμια απολυτως μονιμη και αξιοπιστη λυση χωρις παρενεργειες για την τριχοπτωση...εξαιρετικα. Ευχαριστω πολυ παντως για την ενημερωση παιδια, καλη επιτυχια σε ότι και αν δοκιμαζετε.
 

Stripar

Established Member
Εγώ το έχω δοκιμάσει @sally πρίν τρία χρόνια...πεταμένα λεφτά!

Καλύτερα να τα φάς στα μπουζούκια , σε παπούτσια ή ρούχα.
Ποίο πολύ τόπο θα ποιάσουν!...
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
sally είπε:
μαλιστα δηλαδη εν ολιγης ειμαστε καταδικασμένοι να κυκλοφορουμε με περουκα. απ οτι καταλαβαινω δεν υπαρχει καμια απολυτως μονιμη και αξιοπιστη λυση χωρις παρενεργειες για την τριχοπτωση...εξαιρετικα. Ευχαριστω πολυ παντως για την ενημερωση παιδια, καλη επιτυχια σε ότι και αν δοκιμαζετε.

Αν πρόκειται για ανδρογενετική αλωπεκία ναι, δυστυχώς δεν υπάρχουν και πολλά που μπορεί να κάνει κάποιος... Είσαι σίγουρη ότι έχεις τέτοιο θέμα?

Αυτό πάντως που θεωρητικά λείπει από το prp, είναι οι αυξητικοί παράγοντες που μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω. (Cytokine Rich Plasma, CRP)

Κάτι ανάλογο κάνουν εδώ
http://www.grecohairrestoration.com/blog/what-is-the-difference-between-prp-and-crp/

και αν οι φοτο όντως είναι αληθινές, φαίνεται σίγουρα καλύτερο από σκέτο prp. Δεν νομίζω ότι στην Ελλάδα κάνουν κάτι τέτοιο προς το παρόν, μιας και εκκρεμεί το πατεντάρισμα της τεχνολογίας αυτής, αλλά αν θες μπορείς να το ρωτήσεις.


Επίσης, στατιστικά το prp έχει περισσότερες πιθανότητες κάποιου, έστω και μικρού αποτελέσματος στις γυναίκες, παρά στους άντρες. Οπότε αν σε ενδιαφέρει, να κοιτάς αναφορές κυρίως από γυναίκες.


http://www.womenshairlossproject.com/womens-hair-loss/8th-platelet-rich-plasma-therapy-prp-dr-joseph-greco/
 

sally

New Member
μαλιστα, σας ευχαριστω ολους πολυ για τις απαντησεις σας, κατα πως φαινετε δεν μπορεις να εμπιστευτεις αυτα τα ινστιτουτα για την τριχοπτωση...


ασε που ειναι και πανακριβα. η θεραπεια με τα φυτικα και το λειζερ 160 ευρω την πρωτη φορα για να παρεις σαμπουαν και αμπουλες και αλλα και μετα 40 ευρω τη φορα για καθε θεραπεια που σου κανουν αυτοι μια φορα την βδομαδα για 3 μηνες... οσο για το prp 700 ευρω ζητησανε!!!!!!
 

Jen

Active Member
Sally, έχεις κάνει εξετάσεις και για βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία πέρα από τον σίδηρο και τις ορμονικές? Μπορείς να δοκιμάσεις αμινοξέα για την τριχόπτωση (Zinc, L-Cysteine, Arginine κτλ.). Εμένα με βοήθησαν. Επίσης, ρίξε μια ματιά στην "ενέσιμη" θεραπεία που κάνει ο Kapa με τη βοήθεια του roller. Είναι κάτι που σκέφτομαι να κάνω κι εγώ.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

sally

New Member
εχω κανει γενικη αιματος και ουρων οπως επισης ορμονικες και για θυροειδη. ευχαριστω θα το κοιταξω. αυτα τα αμινοξεα ειναι σε μορφη χαπιων με την ονομασια zinc, arginine κλπ?
 

Jen

Active Member
sally είπε:
εχω κανει γενικη αιματος και ουρων οπως επισης ορμονικες και για θυροειδη. ευχαριστω θα το κοιταξω. αυτα τα αμινοξεα ειναι σε μορφη χαπιων με την ονομασια zinc, arginine κλπ?

Ναι, κι εγώ αυτές είχα κάνει και ήταν όλα φυσιολογικά, αλλά η τριχόπτωση συνεχιζόταν. Βέβαια, να πω ότι παρόλο που ο σίδηρός μου ήταν αρκετά ψηλός, η φερριτίνη μου ήταν σε οριακά επίπεδα όσον αφορά την υγεία των μαλλιών. Ενώ δηλαδή ήταν γύρω στα 50, ο δερματολόγος μου είπε ότι πρέπει να φτάσει τουλάχιστον στα 70 αν υπάρχει πρόβλημα στα μαλλιά.

Τώρα, τις υπόλοιπες εξετάσεις που σου είπα δεν τις έχω κάνει ούτε εγώ ακόμα. Απλά είναι κάποια στοιχεία που αν τα έχεις ήδη σε αρκετή ποσότητα στον οργανισμό σου, παίρνοντας κάποια συμπληρώματα μπορεί να δημιουργήσεις μεγαλύτερο κακό (π.χ. βιταμίνη Α). Προς το παρόν παίρνω χαπάκια Zinc, Κυστεϊνη και Μεθονίνη και ενώ πριν από λίγες μέρες περνούσα το χέρι απ' τα μαλλιά και βγαίναν 10-15 τρίχες, τώρα ζήτημα να βγει μία. Βέβαια κι αυτά δεν πρέπει να τα παίρνεις για πάρα πολύ καιρό. 3-5 μήνες, διακοπή 1-2 μήνες και συνεχίζεις πάλι.
 

sally

New Member
σ ευχαριστω για την απαντηση. σε ποιο δερματολογο πηγες? εγω ειμαι θεσσαλονικη...αυτα τα χαπακια σου τα εδωσε δερματολογος??για να τα παρεις πρεπει να κανεις πρωτα εξετασεις?? επισης θελω να σε ρωτησω, εδρασαν τοσο γρηγορα αυτα που μεσα σε λίγες μερες σταματησε η εντονη τριχοπτωση?? εμενα περισσοτερο μου πεφτουν οταν λουζομαι, ειδικα στη μαλακτικη εκει να δεις..χαμος. φοβαμαι να λουστω αλλα μου ειπαν οτι ΠΡΕΠΕΙ να λουζομαι οσο ποιο συχνα γινετε...περιμενω την απαντηση σου με αγωνια!! ευχαριστω!


επισης ηθελα να σε ρωτησω ποσο καιρος εχεις προβλημα?? εγω ταλαιπωρουμαι χρονια, ωρες ωρες απορω πως εχω ακομη μαλλια...σ'ευχαριστω
 

d.tonia85

Member
Κοριτσια και γω εκανα φερριτινη αλλα επειδη βγηκε 40 δηλαδη φυσιολογικη και εχω αιματοκριτη 45 φοβαμαι να παρω σιδηρο αν και ο σιδηροσ μου ειναι συνηθως κατω απο τα ορια. Εσεις τι αιματοκριτη εχετε? Αυτα για τη μεθειονινη και μενα μου τα εγραψε δερματολογοσ τα αγορασα αλλα τα πηρα 1 2 μερες και μετα τα εκοψα μεσα σε μια κριση απογοητευσης!Αλλα αφου το λετε θα τα ξεκινησω μπας και δω αποτελεσμα. Εμενα βεβαια πεφτουν πανω απο 200 τριχες τη μερα τι να μου κανουν αλλα τεσπα.. Σε καμια βδομαδα λετε να δω αποτελεσμα αν τα ξεκινησω? Για σιδηρο λετε να παθω τιποτα αν παρω με τετοιο αιματοκριτη??
 

Jen

Active Member
@Sally, εγώ τριχόπτωση είχα από παιδάκι, βούλωνα τη μπανιέρα! Αλλά είχα μαλλί αφάνα και δεν με ένοιαζε τότε. Σίγουρα έχει λιγοστεψει το μαλλί μου, η μεγάλη αλλαγή έγινε τα τελευταία 3 χρόνια. Αν και πάλι το μαλλί μου είναι πολύ και ευτυχώς φουντωτό το νιώθω σίγουρα λιγότερο ή τουλάχιστον με λιγότερο όγκο από παλιά.
Όσο για τα χαπάκια αυτά (και κάποια στοιχεία ακόμα), μου τα είχε δώσει πέρυσι δερματολόγος και τα πήρα για 3 μήνες τουλάχιστον σε διάφορους συνδυασμούς. Ο δερματολόγος τότε μου είχε πει ότι βλέπει τις τρίχες να βγαίνουν πιο δυνατές αλλά κι εγώ θυμάμαι ότι η τριχόπτωση είχε περιοριστεί. Πριν ένα μήνα πήγα σε ένα φαρμακείο να ρωτήσω αν έχουν να μου προτείνουν κάτι αυτοί για την τριχόπτωση και από μόνοι τους μου πρότειναν στην ουσία την ίδια θεραπεία με τα τρία αυτά χαπάκια: κυστίνη, κυστεϊνη+μεθονίνη και ψευδάργυρο. Το θέμα είναι ότι όλες οι θεραπείες θέλουν μήνες για να φανούν αποτελέσματα. Εγώ τα παίρνω τώρα 10 μέρες περίπου και βλέπω αρκετή μείωση στην τριχόπτωση, αυτό όμως μπορεί να οφείλεται και στη λήξη της εξεταστικής, η οποία πάντα συνοδεύεται για μένα από πολύ άγχος. Στο μπάνιο δεν το συζητάω, ακόμα βγαίνουν τούφες, αλλά εγώ δεν κάνω κάθε μέρα μπάνιο, μπορεί να αφήσω και 2 μέρες ανάμεσα, οπότε λογικό είναι να μαζεύονται τρίχες που έχουν ήδη πέσει και απλά έχουν πλεχτεί στα υπόλοιπα μαλλιά. Η διαφορά όμως που είδα ήταν τις υπόλοιπες ώρες όταν περνάω τα χέρια από τα μαλλιά μου.

@d.tonia85, έχω ακριβώς το ίδιο "πρόβλημα". Ο αιματοκρίτης μου είναι λίγο πάνω από 47, δηλαδή ελάχιστα πάνω από το ανώτερο όριο για γυναίκες. Η φερριτίνη μου είναι 50 αλλά ο δερματολόγος πρότεινε να την ανεβάσω στα 70 τουλάχιστον. Δεν ξέρω αν είδες την ερώτηση που έκανα στο φόρουμ, αλλά ένα μέλος μου απάντησε ότι η αύξηση της φερριτίνης δεν οδηγεί απαραίτητα σε αύηξηση του αιματοκρίτη. Βέβαια ούτε ο πολύ ψηλός σίδηρος είναι καλός, εννοώ πάνω από το όριο. Αν όμως ο σίδηρός σου έχει περιθώριο αύξησης μέσα στα όρια, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις συμπληρώματα και να παρακολουθείς τον αιματοκρίτη σου. Ρώτα και κάποιον/κάποια γιατρό όμως. Όσο για τη διάρκεια της θεραπείας, σίγουρα θέλει πάνω από μήνα για να φανούν σοβαρά αποτελέσματα, και σίγουρα θέλει τουλάχιστον 3μηνο για να φτάσει στο αποκορύφωμα ό,τι έχει να δώσει. Αυτό ισχύει για τις περισσότερες θεραπείες, σε 10 μέρες δεν μπορείς να δεις κάτι. Πρέπει να έχεις υπομονή και να ολοκληρώνεις μια θεραπεία για να δεις αν λειτούργησε ή όχι, μην ξεκινάς κάτι για 5-10 μέρες, το κόβεις, ξεκινάς κάτι άλλο κτλ., εκτός αν παρατηρήσεις ότι σου προκαλεί πρόβλημα στο τριχωτό. Ειδικά για τη φερριτίνη δεν αρκεί απλά να φτάσεις την επιθυμητή τιμή, που μπορεί να πάρει μήνες, αλλά να παραμείνεις και αρκετούς μήνες σε αυτή την τιμή. Το καταλαβαίνω ότι πάνω στον πανικό μας νομίζουμε ότι θα χάσουμε πολυτιμο χρόνο αν περιμένουμε τόσο καιρό και τελικά δεν λειτουργήσει η θεραπεία, αλλά μάλλον δεν γίνεται αλλιώς. Εκτός αν είσαι σίγουρη για το τι ακριβώς σου προκαλεί την τριχόπτωση. Αν όχι, αναγκαστικά λειτουργείς δοκιμαστικά.

Πάντως μια καλή λύση θα ήταν εμείς οι γυναίκες να συζητάμε με την/τον γιατρό μας για κάποιο αποτελεσματικό και σχετικά ασφαλές dht blocker από νωρίς. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο τεστ για τη "διάγνωση" της αιτίας της τριχόπτωσης/αραίωσης και ίσως θα πρέπει να είναι το πρώτο που θα πρέπει να εξετάσουμε/αποκλείσουμε πριν μπούμε στις άπειρες άλλες πιθανές αιτίες που σχετίζονται με την έλλειψη ουσιών. Αν το dht blocker δουλέψει σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με ΑΑ ή τουλάχιστον ΚΑΙ με ΑΑ, αν όχι, τότε μπορούμε να στραφούμε στα άλλα ενδεχόμενα.
 

YNWA

New Member
Sally καλησπέρα και από μένα...

Έχω κάνει PrP στην κλινική που αναφέρεις πριν 1 χρόνο περίπου... Δεν έμεινα ικανοποιημένος, δεδομένου και των χρημάτων που έδωσα. Βάση των φωτογραφιών που μου έδειξαν (πριν-μετά) είχε κάποια θετική επίδραση... Πιστεύω το PrP δίνει ένα Boost στο μαλλί αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μόνη λύση... Δεν θα το επιχειρούσα 2ευτερη φορά σε καμία περίπτωση...
 

sally

New Member
σορυ που αργησα να απαντήσω αλλα είμουν εκτός! ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις, πραγματικά μου δίνει θάρος να το συζητάω με κάποιον που έχει το ίδιο πρόβλημα γιατι αν δεν το περνας δεν καταλαβαίνεις πόσο σοκαριστικο είναι να κανεις μπανιο και να μαζευεις 3 τούφες τρίχες απο την μπανιέρα. τωρα η φεριτινη ειναι το TSH? γιατι εγω ειχα 0.718 η τεστοστερόνη 0.40 τελοσπάντων ο ορμονολόγος μου ειπε ότι όλα ειναι φυσιολογικα και δεν σου κρύβω ότι οταν πηγαινα ηλπιζα να μου έχει βρει κάτι ετσι ώστε να ξερω τι φταιει και να το αντιμετωπισω με κάποια φαρμακευτικη αγωγη...παντως ειδικα για μας τις γυναικες ειναι ακόμη ποιο φρικτο να μας πεφτουν τα μαλλια πιστευω χωρις να θελω να υποτιμησω τις δυσκολιες που περναν και οι αντρες. Αχ ελπιζω να βρεθει μια λύση συντομα γιατι απο εκει που ειχα πλουσιο μαλλι και σκεφτομουν να το κανω και αραιωση(!!!!!!!!!!!) κοντευω να χρειαζομαι περουκα! σας ευχαριστω πολυ παιδια!!!


σ'ευχαριστώ πολυ. δηλαδη αλλη μία πλάνη τον ινστιτουτων... 600 ευρω θα πηγαιναν πεταμενα
 

Jen

Active Member
sally είπε:
σορυ που αργησα να απαντήσω αλλα είμουν εκτός! ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις, πραγματικά μου δίνει θάρος να το συζητάω με κάποιον που έχει το ίδιο πρόβλημα γιατι αν δεν το περνας δεν καταλαβαίνεις πόσο σοκαριστικο είναι να κανεις μπανιο και να μαζευεις 3 τούφες τρίχες απο την μπανιέρα. τωρα η φεριτινη ειναι το TSH? γιατι εγω ειχα 0.718 η τεστοστερόνη 0.40 τελοσπάντων ο ορμονολόγος μου ειπε ότι όλα ειναι φυσιολογικα και δεν σου κρύβω ότι οταν πηγαινα ηλπιζα να μου έχει βρει κάτι ετσι ώστε να ξερω τι φταιει και να το αντιμετωπισω με κάποια φαρμακευτικη αγωγη...παντως ειδικα για μας τις γυναικες ειναι ακόμη ποιο φρικτο να μας πεφτουν τα μαλλια πιστευω χωρις να θελω να υποτιμησω τις δυσκολιες που περναν και οι αντρες. Αχ ελπιζω να βρεθει μια λύση συντομα γιατι απο εκει που ειχα πλουσιο μαλλι και σκεφτομουν να το κανω και αραιωση(!!!!!!!!!!!) κοντευω να χρειαζομαι περουκα! σας ευχαριστω πολυ παιδια!!!


σ'ευχαριστώ πολυ. δηλαδη αλλη μία πλάνη τον ινστιτουτων... 600 ευρω θα πηγαιναν πεταμενα



Καλημέρα Sally,
H TSH είναι ορμόνη που έχει να κάνει με τον θυρεοειδή, δεν έχει καμία σχέση με τη φερριτίνη. Η φερριτίνη σχετίζεται με τον σίδηρο, δείχνει στην ουσία πόσος σίδηρος αποθηκεύεται στον οργανισμό.
Όσον αφορά τις τιμές των ορμονών σου, για μένα μακάρι να μην είναι αυτό το πρόβλημα. Δεν είναι και τόσο εύκολο να ρυθμίσεις τις ορμόνες, ακόμα και για μας τις γυναίκες, χωρίς να είναι βέβαια ακατόρθωτο. Αλλά το γεγονός ότι οι τιμές σου είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια δεν σημαίνει ότι δεν ευθύνονται οι ορμόνες. Έχεις εξηγήσει στον ενδοκρινολόγο σου για ποιο λόγο έκανες τις εξετάσεις? Θα πρέπει να δεις αν είναι σχετικά υψηλές ή χαμηλές οι τιμές, και το καλύτερο θα ήταν να τις ελέγξει δερματολόγος και όχι γυναικολόγος ή ενδοκρινολόγος μόνο. Το λέω αυτό γιατί οι τιμές αυτές μπορεί να μην προκαλούν κάποιο πρόβλημα σε γυναικολογικό π.χ. επίπεδο, και ο γυναικολόγος να σου λέει "όλα καλά τα βλέπω", αλλά να υπάρχει μια μικρή απόκλιση από τις ιδανικές τιμές που να δημιουργεί πρόβλημα στα μαλλιά, την οποία απόκλιση μπορεί να την εντοπίσει ο δερματολόγος με βάση την εμπειρία του.

Επίσης, να ρωτήσω κάτι άλλο: σε ποια περιοχή του κεφαλιού σου παρατηρείς αραίωση? Εμφανίζεται π.χ. και στα πλαϊνά (πάνω και πίσω από το αυτί) και στο πίσω μέρος του κεφαλιού? Ή μόνο στο επάνω μέρος του κεφαλιού και μπροστά? Αν αραιώνεις παντού, είναι πολύ πιο πιθανό να είναι ΤΕ και όχι ΑΑ και να είναι κάτι χρόνιο μεν αλλά αναστρέψιμο. Αν είναι ΤΕ πάντως δεν το θεωρώ απίθανο να βοηθήσει το PRP. Ίσως θα πρέπει να ρωτήσεις γνώμες ατόμων που το δοκίμασαν και είχαν ΤΕ και όχι ΑΑ.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα!
 

sally

New Member
καλημέρα! Νομίζω ότι παντου υπαρχει αραίωση αλλα κυριως μπροστα, ξες εκει ειδικά που είναι η χωρίστρα. ευτυχως ακόμη δεν φαινονται κενά αλλα μέχρι πότε δεν ξέρω. Ευχαριστω θα πάω κατευθειαν σε δερματολόγο. δεν ξέρω μήπως εχετε κάποιον να προτείνετε στη θεσσαλονικη...
 
Μπλουζα