Proscar vs Ladose??

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

lostanyhope

New Member
Απ: Proscar vs Ladose??

μόνο φιναστερίδη, αλλά σκέφτομαι να αρχίσω πάλι το ladose (το χρησιμοποιούσα παλιότερα, γτ πραγματικά είναι τονωτικό της διάθεσης και όπως και να το κάνουμε η απώλεια των μαλλιών επηρεάζει τη διάθεση αρνητικά) Απλώς αυτό που φοβάμαι είναι μην πάει στράφι η θεραπεία, γτ το συγκεκριμένο φάρμακο αναφέρει ως μια από τις αντενδείξεις την αλωπεκία. Βέβαια ρώτησα και το δερματολόγο μου αν αναιρείαται η δράση της φινα με ταυτόχρονη χορ΄γηση φλουοξετίνης και μου είπε ότι αυτό συμβαίνει σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις.
Άπλως, τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς και τα δύο από δω μέσα, κι αν τί έχει παρατηρήσει?

tropheus

Well-Known Member

lostanyhope είπε:
μόνο φιναστερίδη, αλλά σκέφτομαι να αρχίσω πάλι το ladose (το χρησιμοποιούσα παλιότερα, γτ πραγματικά είναι τονωτικό της διάθεσης και όπως και να το κάνουμε η απώλεια των μαλλιών επηρεάζει τη διάθεση αρνητικά) Απλώς αυτό που φοβάμαι είναι μην πάει στράφι η θεραπεία, γτ το συγκεκριμένο φάρμακο αναφέρει ως μια από τις αντενδείξεις την αλωπεκία. Βέβαια ρώτησα και το δερματολόγο μου αν αναιρείαται η δράση της φινα με ταυτόχρονη χορ΄γηση φλουοξετίνης και μου είπε ότι αυτό συμβαίνει σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις.
Άπλως, τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς και τα δύο από δω μέσα, κι αν τί έχει παρατηρήσει?

Aπό όσο έψαξα στο net δε βρήκα σοβαρή συσχέτιση του ladose (ΦΛΟΥΟΞΕΤΙΝΗ) με αλωπεκία ούτε αλληλεπίδραση με τη finasteride και δε βρίσκω και το λόγο να υπάρχουν αν κρίνω από τον τρόπο δράσης του ladose ...

Διάβασα κάπου το εξής αστείο : "Hair loss occurs in between 1 in 100 and 1 in 1,000 people who take Prozac/Ladose"
Πλάκα μας κάνουν;;;; Ωραίο όριο !!!

Να και οι επίσημες ανεπιθύμητες ενέργειες και οι αλληλεπιδράσεις οι οποίες δεν αναφέρουν την αλωπεκία :

Ladose (ΦΛΟΥΟΞΕΤΙΝΗ)

Ανεπιθύμητες ενέργειες:
Nαυτία, έμετος, διάρροια, ανορεξία με απώλεια βάρους, δυσπεψία, νευρικότητα, άγχος, κεφαλαλγία, ζάλη, αϋπνία, ξηροστομία, υπνηλία, σπασμοί, πυρετός, ιδρώτες, σεξουαλική δυσλειτουργία, δυσκινησίες, τρόμος, αλλεργικές αντιδράσεις, φαρυγγίτιδα, δύσπνοια (σπάνια πνευμονική φλεγμονή ή ίνωση), υπομανία ή μανία, συμπτώματα κακοήθους νευροληπτικού συνδρόμου, σύγχυση, εκχυμώσεις, σπάνια αιματολογικές δυσκρασίες, υπονατριαιμία, αυτοκτονικός ιδεασμός, παγκρεατίτιδα, κολπική αιμορραγία, βίαιη συμπεριφορά.

Αλληλεπιδράσεις:
Σοβαρές αλληλεπιδράσεις με αναστολείς της MAO. Aπαιτείται μεσοδιάστημα 2 εβδομάδων από τη διακοπή αναστολέα της MAO και μεσοδιάστημα 5 εβδομάδων από τη διακοπή της φλουοξετίνης. Kατά την ταυτόχρονη χορήγηση με τρυπτοφάνη έχουν παρατηρηθεί ανησυχία και γαστρεντερικές ανωμαλίες.

lostanyhope

New Member

Aπό όσο έψαξα στο net δε βρήκα σοβαρή συσχέτιση του ladose (ΦΛΟΥΟΞΕΤΙΝΗ) με αλωπεκία ούτε αλληλεπίδραση με τη finasteride και δε βρίσκω και το λόγο να υπάρχουν αν κρίνω από τον τρόπο δράσης του ladose ...

Διάβασα κάπου το εξής αστείο : "Hair loss occurs in between 1 in 100 and 1 in 1,000 people who take Prozac/Ladose"
Πλάκα μας κάνουν;;;; Ωραίο όριο !!!

Να και οι επίσημες ανεπιθύμητες ενέργειες και οι αλληλεπιδράσεις οι οποίες δεν αναφέρουν την αλωπεκία :

Ladose (ΦΛΟΥΟΞΕΤΙΝΗ)

Ανεπιθύμητες ενέργειες:
Nαυτία, έμετος, διάρροια, ανορεξία με απώλεια βάρους, δυσπεψία, νευρικότητα, άγχος, κεφαλαλγία, ζάλη, αϋπνία, ξηροστομία, υπνηλία, σπασμοί, πυρετός, ιδρώτες, σεξουαλική δυσλειτουργία, δυσκινησίες, τρόμος, αλλεργικές αντιδράσεις, φαρυγγίτιδα, δύσπνοια (σπάνια πνευμονική φλεγμονή ή ίνωση), υπομανία ή μανία, συμπτώματα κακοήθους νευροληπτικού συνδρόμου, σύγχυση, εκχυμώσεις, σπάνια αιματολογικές δυσκρασίες, υπονατριαιμία, αυτοκτονικός ιδεασμός, παγκρεατίτιδα, κολπική αιμορραγία, βίαιη συμπεριφορά.

Αλληλεπιδράσεις:
Σοβαρές αλληλεπιδράσεις με αναστολείς της MAO. Aπαιτείται μεσοδιάστημα 2 εβδομάδων από τη διακοπή αναστολέα της MAO και μεσοδιάστημα 5 εβδομάδων από τη διακοπή της φλουοξετίνης. Kατά την ταυτόχρονη χορήγηση με τρυπτοφάνη έχουν παρατηρηθεί ανησυχία και γαστρεντερικές ανωμαλίες.

Ναι όντως το όριο δεν είναι και ιδιαίτερα καθυσηχαστικό. Αλλά anyway ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

lostanyhope

New Member

Η αλήθεια είναι ότι δεν μ'αρέσει να παίρνω φάρμακα για νιώθω καλά, αλλά αυτή η κατάσταση με την απώλεια τριχών μ'έχει εξαντλήσει ψυχικά πολύ, με αποτέλεσμα η διάθεσή μου και η ψυχολογία μου γενικότερα να είναι συνέχεια μεταβαλλόμενη, μία ζέστη μία κρύο, οι μέρες που νιώθω καλά και μια αισιοδοξία μέσα μου εναλλάσσονται συνέχεια με περιόδους όπου βαριέμαι και τα βάφω μαύρα και πάμε πάλι από την αρχή. Και το να μην έχεις μια στάνταρ ψυχολογία δεν είναι και ό,τι καλύτερο σε ό,τι κι αν κάνεις γενικά στη ζωή.

Είχα αποχαιρετήσει τους κροτάφους μου από τα 15 μου και αυτό δεν ήταν κάτι που δέχτηκα. Τότε δεν είχα και την ευχέρεια για θεραπείες (μινοξιδίλη και προσκάρ), συνεπώς για να μη διαλυθώ ψυχολογικά, έπαιρνα ladose, σίγουρα δε έλυνε το πρόβλημά μου, αλλά τουλάχιστον με βοηθούσε να νιώθω πάντα καλά και να είμαι συνέχεια κεφάτος και γενικά να τα βλέπω όλα θετικά.
Όταν τελείωσα το σχολείο,σταμάτησα το ladose και για 8 μήνες δεν ασχολήθηκα καθόλου με τα μαλλιά μου (οι κρόταφοι είχαν αδειάσει παντελώς), χωρίς βέβαια σε αυτό το διάστημα να παύει να μην με απάσχόλει το ζήτημα με τα μαλλιά μου, και ξεκίνησα τη θεραπεία με μινοξιδίλη αρχικά και ύστερα από ένα χρόνο ξεκίνησα το προσκάρ (αυτή τη στιγμή έχω συμπληρώσει 9 μήνες προσκαρ).

Εντάξει, δεν τρελαίνομαι και τόσο με τα μέχρι ως τώρα αποτελέσματα (οι τρίχες που έχουν βγει στο πίσω μέρος των κροτάφων αυξάνονται και επιμηκύνονται με πολύ αργό ρυθμό, ενώ η αλήθεια έιναι ότι η φινα κάνει δουλειά,κάθως τα χνούδια που βγήκαν από τη μινοξιδίλη στα πλάγια των κροτάφων παχύνανε, σκούρυναν και επιμηκύνονται πιο γρήγορα σε σχέση με τις πρώτες) (βέβαια σίγουρα κάτι έχει γίνει σε σχέση με αυτό που ήταν πριν τη θεραπεία),
αν και θέλω να ευελπιστώ ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα (για τη φινα θέλω να περιμένω άλλο ένα 6μηνο να δω πως θα πάει), και ως τελική σκέφτομαι τη μεταμόσχευση (αν και έιμαι μόλις 20 χρονών), γιατί πραγματικά θέλω να αλλάξει αυτή η κατάσταση, και γιατί αρχίζει να με κουράζει πολύ ψυχολογίκά πια και γίατί το φαλακρό δεν θα μου πήγαινε καθόλου, μια φορά είχα κουρευτεί γουλί στο γυμνάσιο και περίμενα πως και πως να ξαναμεγαλώσουν οι τρίχες, πολύ δράμα (θα μου πεις φανταράκι τι θα κάνεις, θα σου (εννοώ γενικά μιλώντας) πω γουλί για κάτι μήνες είναι εφικτό αλλά για μια ζώη το πράγμα αλλάζει.)

Γι'αυτό λοιπόν ρωτάω για τo ladose, γιατί τα σκαμπανεβάσματα της ψυχολογίας δεν είναι καθόλου χρήσιμα, κι αν μπορώ έστω και με τεχνητό τρόπο να αισθάνομαι καλά (χωρίς βέβαια να μειώνω την αποτελεσματικότητα της θεραπείας), θα ναι κάτι καλό.

kapa

Μέλος του προσωπικού

Γι'αυτό λοιπόν ρωτάω για τo ladose, γιατί τα σκαμπανεβάσματα της ψυχολογίας δεν είναι καθόλου χρήσιμα, κι αν μπορώ έστω και με τεχνητό τρόπο να αισθάνομαι καλά (χωρίς βέβαια να μειώνω την αποτελεσματικότητα της θεραπείας), θα ναι κάτι καλό.
αν σε επηρεαζει τοσο πολυ στην ψυχολογια,υπαρχουν και πολυ δυνατες θεραπειες για την Α.Α. που θα βελτιωσουν την ψυχολογια σου και χωρις το ladose ;)

xDante

Member

φιλαράκο έχω ακούσει ότι τα αντικαταθλιπτικά χάπια είναι placebo και δεν βοηθούν πράγματι τον ασθενή...

όσο για την φαλακρίτσα μην σκας και μάθε να ζεις με αυτό και για σενα θα είναι καλύτερο και για τον οργανισμό σου..

το ξέρω οτι είναι δύσκολο αλλά δεν αξίζει να πέφτεις ψυχολογικά για τα μαλλιά σου .......

πίστεψε με τα πέρασα κ εγω αυτά..

επίσης θα σου πρότεινα να περιηγηθείς λίγο στο φορουμ και να μπεις λίγο στο κλίμα να δεις εντυπώσεις και συναισθήματα αλλονών παιδιων που είναι ομοιοπαθείς και συνειδητοποιήσεις περισσότερο και ανακουφιστείς απο αυτα ..

ελπίζω να βοήθησα λίγο ;)

lostanyhope

New Member

Ευχαριστώ και πάλι για την ανταπόκριση.
Iga No, τί θεραπείες εννοείς?
XDante, κοίτα εντάξει, συνειδητοποιώ ότι ναι ασχολούμαι με τρίχες, αλλά η αλήθεια είναι πως το φαλακρό δεδομένων των χαρακτηριστικών μου δεν θα μου πήγαινε καθόλου, οπότε ναι το παράδεχομαι δεν μπορώ να δεχτώ αυτό το ενδεχόμενο, και σίγουρα σε αυτή τη ζώη υπάρχουν τρισεκατομύρια χειρότερα που συμβαίνουν σε συνανθρώπους μας, γιαυτό όντως αντικειμενικά οι τρίχες δεν είναι πρόβλημα ή πιο σωστά δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά.
Αλλά άμα σου κολλήσει κάτι και θες οπωσδήποτε να το βελτιώσεις ή και να το εξαφανίσεις (δεδομένων και των υπάρχοντων θεραπειών και επιστημονικών προσεγγίσεων που σου δημιουργούν μια κάποια ελπίδα) λες θέλω να αναστρέψω την κατάστηση σε τέτοιο βαθμό ώστε να αισθάνομαι εγώ καλά.
Tώρα για το ladose, επειδή το έχω χρησιμοποιήσει και παλιότερα, τουλάχιστον εμένα με είχε βοηθήσει στην ψυχολογία. όταν το λαμβάνεις, κάθε φορά που πας να αισθανθείς ότι ξέρεις δεν θα τα καταφέρεις ή ότι όλα σκ*τα θα πάνε, νιώθεις αστραπιάια εκείνη τη σιγμή μια κλαή διάθεση και σου ανεβαίνει το ηθικό και η αισιοδοξία (όπως ξαναείπα βέβαια σίγουρα δεν μαρέσει να αισθάνομαι καλά με μη φυσικό τρόπο. αλλά από το να μου ανεβοκατεβαίνει όλη την ώρα η ψυχολογία, το προτιμώ, αρκεί να μην επηρεάζει τη θεραπεία)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα