proscar-ηπατιτιδα

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
σημερα παιδια ειχα ασχημα νεα...οι τρανσαμινασες μου ειναι σε τρομερα υψηλα επιπεδα και μαλλον εχω ηπατιτιδα...αυριο θα ξερω.Περιμενω τα αποτελεσματα των αντισωματων για να δω αν ειναι θετικα η αρνητικα.Επειδη ουτε ναρκωτικα περνω,εχω σταθερη σχεση νμε μια κοπελα π δινει αιμα εθελοντικα και ειναι καθαρη παιζει να φταιει το 1 MG προσκαρ π περνω τη μερα εδω και 2 χρονια;πριν ενα διμηνο ηταν φυσιολογικες οι τιμες του συκωτιου μου,πριν 4 μηνες ηταν ανεβασμενες ομως αλλα οχι πολυ γυρω στο 60...τωρα ειναι στο 350 και οι δυο τρανσαμινασες μου...βοηθηστε παρακαλω!!!!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

xDante

Member
καταρχήν φίλε ηρέμησε γιατί το άγχος και ο πανικός δεν οδηγεί πουθενά... παραθέτω απο κάτω μία παράγραφο απο το product mongraph του proscar

In a hepatotoxicity test, 40 mg/kg/day of finasteride was given orally to dogs for 28 days. Venous
blood was analyzed for ALT (SGPT) and AST (SGOT). Neither transaminase was increased,
illustrating that finasteride did not cause liver damage.

εδώ βέβαια μιλάει για τα σκυλιά αλλά δεν έχει αναφερθεί σε ανθρώπους οτι ανεβάζει τις τρανσαμινάσες...

επίσης υπατίτιδα δεν κολάς μόνο αν παίρνεις ναρκωτικά αλλά και απο άλλες 1002 αιτίες...

επίσης αν παίρνεις και άλλα φάρμακα μπορεί να έχεις φαρμακευτική υπατίτιδα.. και απο depon Μπορείς να πάθεις ....

απο ποτό πως πάμε?
επίσης να έχεις υπόψιν σου οτι όλες οι μορφές υπατίτιδας πλέον θεωρούνται αντιμετωπίσιμες και δεν θα πρέπει να ανησυχείς...
συμβουλή μου είναι να ξεκινήσεις ASAP MILK THISTLE
ένα βότανο που αποδεδειγμένα βοηθάει στην θεραπεία του ύπατος...[/u]

δεν πινω καθολου...και γω δεν πιστευω οτι ειναι υπαιτιο ενα mg φινας τη μερα...καπου αλλου ειναι η αιτια...κανεις αλλος ρε παιδια καποια απαντηση;;;

AKHS

Member
Συγγνώμη και με όλο το σεβασμό στην κατάσταση που περνάς γιατί δεν ρωτάς κανένα γιατρό και περιμένεις με αγωνία απάντηση από εδώ μέσα για ένα τόσο σοβαρό θέμα…

δεν καταλαβαινεις οτι ολοι οι γιατροι ακομη και αν δεν φταιει το φαρμακο το κατηγορουν και θα το κατηγορησουν ως μοναδικο αιτιο με τρομερα επιχειρηματα π ηδη εχω ακουσει οπως 20 χρονων προσκαρ.. η οτι η φαλακρα δεν ειναι και τοσο κακη,να μην κοιταω την εμφανιση κτλπ;

absurd

New Member
Φίλε μου, τα proscar/propecia μπορούν να αυξήσουν τις τρανσαμινάσες.

Σου παραθέτω τα spc των φαρμάκων.

http://www.medicines.org.uk/emc/medicine/1190/SPC/#UNDESIRABLE_EFFECTS

http://www.medicines.org.uk/emc/medicine/3680#UNDESIRABLE_EFFECTS

Παρ'όλα αυτά κάνε λίγο υπομονή να πάρεις τα αποτελέσματα των αντισωμάτων.

AKHS

Member
iraklisbowie είπε:
δεν καταλαβαινεις οτι ολοι οι γιατροι ακομη και αν δεν φταιει το φαρμακο το κατηγορουν και θα το κατηγορησουν ως μοναδικο αιτιο με τρομερα επιχειρηματα π ηδη εχω ακουσει οπως 20 χρονων προσκαρ.. η οτι η φαλακρα δεν ειναι και τοσο κακη,να μην κοιταω την εμφανιση κτλπ;

Οκ! αφού δεν ξέρουν οι γιατροί και δεν είναι το αίτιο το προσκαρ όπως λες, συνέχισε να το παίρνεις, δεν έχω να σου πω κάτι άλλο

δεν εχω υπατητιδα,τωρα ψαχνουν για λιμοδη μονοπυρινωση στην οποια βγηκα θετικη.Ο μικροβιολογος-παθολογος μου προβαλλει ως πρωτη αιτια την μονοπυρυνωση και ο δευτερος παθολογος το προσκαρ...και μονο το προσκαρ....λεει θα με οδηγησει σε υπατιτιδα....danceworld μπορεις ναμ ε διαφωτησεις λιγο;μπορεις να προβεις σε λεπτομερειες αναφορικα με το τι σ ειπαν οι γιατροι;

danceworld_2001

Well-Known Member
Μπούρδες λέει νομίζω. Εμένα 2 διαφορετικοί παθολόγοι μου είπαν πως έχουν ασθενείς που λαμβάνουν 2 χ 5 mg proscar ημερησίως για περισσότερα απο 15 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Η ποσότητα στο 1 mg ειναι αστεία για το συκώτι και δεν το επιβαρύνει ούτε 0,1 %. Την ίδια πληροφορία διασταύρωσα και με άλλους γιατρούς απο ειδικότητες όπως νεφρολόγους, δερματολόγους, καρδιολόγους, ουρολόγους. Μιλάμε πάντα για ήπαρ και προσκαρ έτσι!! Αν ήταν να είχα πάθει ηπατίτιδα τότε θα ήμουν ήδη νεκρός μετά απο 7 χρόνια χρήσης.

iraklisbowie είπε:
δεν εχω υπατητιδα,τωρα ψαχνουν για λιμοδη μονοπυρινωση στην οποια βγηκα θετικη.Ο μικροβιολογος-παθολογος μου προβαλλει ως πρωτη αιτια την μονοπυρυνωση και ο δευτερος παθολογος το προσκαρ...και μονο το προσκαρ....λεει θα με οδηγησει σε υπατιτιδα....danceworld μπορεις ναμ ε διαφωτησεις λιγο;μπορεις να προβεις σε λεπτομερειες αναφορικα με το τι σ ειπαν οι γιατροι;

ακριβως......ας μ πουν για τις ορμονες μου και τον προστατη οοοοοτι θελουν...και ας κατηγορισουν το προσκαρ...αλλα δεν δεχομαι με τπτ να ενοχοποιουν το προσκαρ για παθηση του ηπατος,την ωρα π η αιτια ειναι σιγουρα η μονοπυρινωση!!!απο περιεργεια,μηπως εχεις τηλ.απο καν α γιατρο απο αυτους να επικοινωνισω μαζι τους;ευχαριστω!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kos1987

New Member
Οταν ενας γιατρος κανει διαγνωση στη διαφορικη θα βαλει και την οποια φαρμακευτικη αγωγη θεωρει οτι επηρεαζει...τωρα εσυ ξερεις τι εχεις οποτε?
ααα πυρετο,φαρυγγιτιδα εμφανισες?
τεσπα καλη αναρρωση και προσοχη στα σπορ γιατι ο σπληνας ειναι ευαισθητος τωρα...

οχι δεν εμφανισα φαρυγγιτιδα...μονο πυρετο...το ξερω οτι ο σπληνας ειναι ευαισθητος καθως και διογκωμενος...ουτε sex δεν κανουμε δλδ;;;βρε ναι,αλλα αυτος δεν θεωρει οτι επιρεαζει,αυτος θεωρει οτι ειναι πρωτη αιτια το προσκαρ!θελω τροπο να του αποδειξω οτι δεν ειναι...μου προτεινεις καποιον;πχ να παω να δωσω αιμα ενω δεν εχω παρει προσκαρ και επισης να δωσω αιμα και οταν εχω παρει και να δει τα αποτελεσματα των αιματολογικων...τι λες;

kos1987

New Member
Η Λ.Μ οφειλεται σε ιο...τι σχεση εχει η φινα?οκ μπορει να επηρεαζει, οπως και ενα σωρο αλλα φαρμακα αλλα μεχρι εκει, οχι οτι το προκαλει, μην τρελαθουμε τελειως.Δεν μπορω να σου προτεινω καποιον γιατρο, καθως δεν ειμαι απο Αθηνα, ουτε αυτο χρειαζεται με τις αιματολογικες, βασικα δεν εχει κανενα νοημα...καλη αναρρωση.

xDante

Member
και προσοχή μην κολλήσεις και την κοπέλα σου (αν δεν σε κόλλησε αυτή) οι αυξημένες τρανσαμινάσες οφείλωνται στην φλεγμονή που υπόκειται ο σπλήνας σου... οπότε κολοκύθια τούμπανα ....

xDante

Member
iraklisbowie είπε:
εσυ xdante πιστευεις οτι φταιει το φαρμακο για ολο αυτο;

όχι...

xDante είπε:
iraklisbowie είπε:
εσυ xdante πιστευεις οτι φταιει το φαρμακο για ολο αυτο;

όχι...
αλλά πρόσεξε εγώ θα σε συμβούλευα να την διακόψεις για την περίοδο που είναι σε άμυνα ο οργανισμός σου ενάντια στην Λ.Μ όλα τα όργανά σου χρειζονται όσο ποτέ τα ανδρογόνα σου ...

την εχω διακοψη...θα την διακοψω για 20 μερες οπου θα κανω παλι εξετασεις...

ελπιζω να μην μ φυγουν ολα τα κεκκτημενα 2 ετων σε 20 μερες...

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα