Propecia,Avodart και Καρκινος

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Panos1982

Well-Known Member
Απ: Propecia,Avodart και Καρκινος

mojo είπε:
Μπορείς να μου υποδείξεις το λάθος μου?

φιλε mojo δεν εχω τον χρονο να κοιταξω τα σαιτ που αναφερεις αυτη τη στιγμη.......ουτε σχολιασα αν αυτα που ανεφερες πριν ειναι σωστα η λαθος......
απλα ειπα οτι δεν ειχαν σχεση με την ερευνα που ανακοινωσε ο hairlosscursed....
η ερευνα μιλουσε και για το προπεσια του 1μγ και λεει οτι πρεπει πανω σε ολα αυτα τα κουτια των (προσκαρ-αβοταρντ-προπεσια) θα πρεπει να αναγραφεται η ενδειξη οτι υπαρχει κυνδινος να αναπτυχθει επιθετικης μορφης καρκινος του προστατη.....για να το γνωριζει ο κοσμος που τα χρησιμοποιει......οπως γινεται με τα τσιγαρα (που γραφει πανω στο κουτι οτι προκαλουν καρκινο κτλ κτλ...).....αυτο ελεγε η ερευνα εν ολιγης....

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

mojo

New Member

Πάνο, νομίζω ότι έγινε παρεξήγηση. Αυτό που μας έδειξε ο hairlosscursed δεν είναι έρευνα αλλά μιλάει για την απόφαση του FDA να αναγράψει την ένδειξη που λες (και καλώς κατά την γνώμη μου).
Η απόφαση αυτή βασίστηκε κυρίως στα δεδομένα της έρευνας που έβαλα στο πρώτο λινκ. Για το 1μγ απλά δεν έχουμε διαθέσιμα στοιχεία.
Το θέμα είναι κατά τη γνώμη μου να μην τρελαινόμαστε (δεν εννοώ εσένα) και να βλέπουμε τα πράγματα ψύχραιμα. Γι' αυτό έβαλα και το δεύτερο λινκ. Γενικά το όλο θέμα δεν μας λέει κάτι καινούργιο που δεν ξέραμε από το 2003. Αυτό που λέει και ο Bluearmy δηλαδή.

α μισο λεπτο,τι λεμε τωρα;προφανως η ερευνα δεν εγινε σε ανθρωπους π ηταν ηδη καρκινοπαθεις και χρησιμοποιησαν το φαρμακο για πιο σοβαρους λογους και οχι για την τριχοπτωση;ηδη δεν ειχαν καποια προδιαθεση δλδ;δευτερον,ακομη και αν δεχθω κατι τετοιο μιλαμε για 1MG και οχι 5(!)....οπως ειπε και καποιος πιο πριν αυτο θα συμβει (αν συμβει ) μακροπροθεσμα (ισως και με την προυποθεση οτι εχεις κηρονομικη προδιαθεση)σαν το τσιγαρο οπως ειπε και καποιος πιο πριν...μη μας τρελενετε και τα παρατησουμε ρε παιδια..ο αλλος ο ογκολογος που ανεβασε το λινκ το παιδι (προφανως σοβαρος επιστημονας )αρνηθηκε να δεχθει κατι τετοιο...η MERK τι θα κανει τωρα;μαλλον πρπεει να περιμενουμε και την δικη της απαντηση,οπως επισης πρπεει να ξαναπουμε οτι αυτο (ο καρκινος)αν συμβει -και στατιστικα πλεον-αφορα ενα μικρο,πολυ μικρο ποσοστο ανδρων...εγω συνεχιζω κανονικα χιλιαρικα για μεταμοσχευσεις δεν εχω,ορεξη να καραφλιασω απο τα 20 επισης δεν εχω....

και ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ λοιπον αφου δεν απανταει κανεις,ειναι δυαντον ενα φαρμακο με τοσα χρονια κυκλοφοριας να δημιουργει ΚΑΡΚΙΝΟ απο μονο του;χωρις ο χρηστης να εχει ηδη η να ειχε καρκινο η τουλαχιστον προδιαθεση;ειναι δυνατον;σγνωμη αν φαινεται να κανω τον εξυπνο,ΔΕΝ τον κανω...20 χρονων ειμαι μονο...οι περισσοτεροι εχετε πολυ περισσοτερες εμπειριες,αλλα μην τρελαθουμε κιολας....ελεος...δημοσιευμενη εκθεση απο το 2003 την διαβασαμε τωρα και τρομαξαμε...αν ειναι δυνατον...

ΑΝ και το υποστηριζω γενικα, αυτο που ρωτας, η απαντηση ειναι

Ναι ειναι δυνατον. Υπαρχει ιστορικο με φαρμακα που ηταν σε κυκλοφορια πολλα χρονια και μετα αποσυρθηκαν.

Το θεμα ειναι να μη πεζουμε και με τις λεξεις. Τι παει να πει προδιαθεση και τι "απο μονο του καρκινο".

Αν εσυ ηρακλη εχεις προδιαθεση 10% να κανεις καρκινο και στο κανει 50%, ειναι επειδη ειχες προδιαθεση αν το βγαλεις το καρκινο η "απο μονο του"? Καταλαβαινεις τι θελω να πω ;)

δλδ φιλε σκεπτικιστη αυτο π πρεπει να περιμενουμε τωρα ειναι η αποσυρση του φαρμακου...σωστα;αν το φαρμακο ελοχευει κινδυνουν θα απορριφθει...για να δουμε λοιπον....ο θεος να με συγχωρησει εγω συνεχιζω....ειμαι νεος και ισως να μην κινδυνευω ΤΟΣΟ (χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν επιβαρυνομαι) αλλα συνεχιζω με να δω πως θα καταληξει η ολη υποθεση....

Εγω αρχιγε την καταπινω καθε μερα τη φινα μου. Πουθενα δεν μιλησα για αποσυρση.
Οπως εχω πει πολλες φορες correlation does not imply causation.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα