pantene pro v - κακη επιλογη;

χρησιμοποιω εδω και χρονια το pantene pro v για περισσοτερο ογκο.
ακουσα ομως οτι υπαρχει προβλημα με το εν λογω προιον (γενικα με τη μαρκα - ειναι και η πιο διαφημισμενη αλλωστε).
αλλος λεει οτι εχει τοξικες ουσιες, αλλος οτι εκανε κακο στα μαλλια του...

ενδεικτικα:
http://www.healthboards.com/boards/archive/index.php/t-146815.html

http://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=pantene+toxic&ie=UTF-8&oe=UTF-8

τι εμπειριες εχετε; ξερετε κατι για το θεμα;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: pantene pro v - κακη επιλογη;

Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη μάρκα είναι τίγκα στα χημικά συστατικά. :down

ANAR

Well-Known Member

blackblackheart είπε:
χρησιμοποιω εδω και χρονια το pantene pro v για περισσοτερο ογκο.
ακουσα ομως οτι υπαρχει προβλημα με το εν λογω προιον (γενικα με τη μαρκα - ειναι και η πιο διαφημισμενη αλλωστε).
αλλος λεει οτι εχει τοξικες ουσιες, αλλος οτι εκανε κακο στα μαλλια του...

ενδεικτικα:
http://www.healthboards.com/boards/archive/index.php/t-146815.html

http://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=pantene+toxic&ie=UTF-8&oe=UTF-8

τι εμπειριες εχετε; ξερετε κατι για το θεμα;

Αν θες οπωσδήποτε να αγωραζεις σαμπουαν απο τα μαρκετ χρησιμοποίησε ΜΟΝΟ τα παιδικα...προδερμ και τζονσον...ειναι τα ποιο αθώα.

γκαντ ντεμ
ειμαι της αποψης οτι με τα περισσοτερα σκευασματα ειναι θεμα το πως θα σου κατσει, π.χ. αν δειτε το θρεντ για το fungoral εγω ψιλοφοβηθηκα να πω την αληθεια. ρουλετα..

απο θεμα καθαριοτητας εκανε καλη δουλεια, ειχε καλο αρωμα σχετικα και το κυριοτερο που ηταν το θεμα του ογκου, εδινε καποιον ογκο τουλαχιστον τη μερα του λουσιματος. οποτε το συνηθισα.

ειχε κανεις εμπειρια απ' το συγκεκριμενο προϊον ή μαρκα;

παμε για αλλα μαλλον παντως.

kapa

Μέλος του προσωπικού

γκαντ ντεμ
ειμαι της αποψης οτι με τα περισσοτερα σκευασματα ειναι θεμα το πως θα σου κατσει, π.χ. αν δειτε το θρεντ για το fungoral εγω ψιλοφοβηθηκα να πω την αληθεια. ρουλετα..

απο θεμα καθαριοτητας εκανε καλη δουλεια, ειχε καλο αρωμα σχετικα και το κυριοτερο που ηταν το θεμα του ογκου, εδινε καποιον ογκο τουλαχιστον τη μερα του λουσιματος. οποτε το συνηθισα.

ειχε κανεις εμπειρια απ' το συγκεκριμενο προϊον ή μαρκα;

παμε για αλλα μαλλον παντως.

παρε ενα johnson baby shampoo απο super market που ειναι εντελως ουδετερο στην θεραπεια και θα βρεις την υγεια σου.
αυτο χρησιμοποιω και εγω,δεν εχει ουτε καν ψευδαργυρο :hdanc:

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

Ούτε τα παιδικά σαπουάν δεν είναι free από ύποπτες ουσίες :grandpa:

Johnson's Baby Shampoo
Water, Cocamidopropyl Betaine, PEG-80 Sorbitan Laurate, Sodium Trideceth Sulfate, PEG-150 Distearate, Fragrance, Polyquaternium-10, Tetrasodium EDTA, Quaternium-15, Citric Acid, Yellow 10, Orange 4.

xk

Active Member

τοσα και τοσα φαρμακευτικα σαμπουαν ρε παιδια...

το τζονσον ειναι μεν ''ελαφρυ'' αλλα η οψη που αφηνει στο μαλλι δε βοηθαει οπτικα αυτους που εχουν αραιωση,λεπταινει καπως την τριχα...μηδεν ογκος.+ δεν κανει καθολου αφρο και πρεπει να αδειασεις το μισο σαμπουαν..βεβαια πανε χρονια που το χρησιμοποιουσα αλλα μετα τα φαρμακευτικα δε γυριζω πισω στο σουπερ

.

bz

New Member

Εχω ψάξει αρκετά και εγώ το θέμα του σαμπουάν , έχω σκάσει αρκετά λεφτά σε σαμπουάν που πολυδιαφημίζονται ( εννοώ σε φόρα στο ιντερνετ ) και έχω ψιλοαπογοητευτεί.

Γενικά , όπως σωστά επισημαίνεις , αν κάποιος κάτσει και διαβάσει στο ιντερνετ το τι γράφεται και τα πάρει τοις μετρητοίς θα πρέπει να πάει να ζήσει σε καμιά σπηλιά τρώγοντας ραδίκια και πλενόμενος μόνο με αλυσίβα (the first rule of fight club is...) 8)

Γενικά να έχουμε στο μυαλό μας πώς
α ) Χημικό δεν σημαίνει απαραίτητα βλαβερό ή καρκινογόνο
β ) Βιολογικό δεν σημαίνει απαραίτητα ασφαλές . Είπε κάποιος αφού έφαγε κάτι μανιτάρια...
γ ) Η δοσολογία και οι συνδυασμοί παίζει μεγάλη σημασία . Η ίδια ουσία με 1mg διαφορά μπορεί από φάρμακο να γίνει δηλητήριο.Η γλυκερίνη μπαίνει σε σαπούνια , μπαίνει και σε βόμβες.

Με αυτά θέλω να πώ οτι το επιχείρημα , "έχει χημικά άρα κάνει κακό" από μόνο του δεν στέκει.

Τώρα να κάποιος ψυχολογικά νιώθει καλύτερα να λούζεται με ελαιόλαδο ή πράσινο σαπούνι ή με πανάκριβα σαμπουάν φαρμακείου ας το κάνει . Αν νιώθει το κεφάλι του καθαρό και υγιές αυτό έχει σημασία .(Τα φαρμακευτικά σαμπουάν δεν περιέχουν χημικά ; )

Γενικά και χωρίς να είμαι ειδικός , δεν πιστεύω οτι ένα σαμπουάν μπορεί να προκαλέσει είτε τριχόπτωση , είτε καρκίνο είτε αλτσχάιμερ όπως διαβάζω στα διάφορα σάιτ

Δείτε και εδώ http://www.snopes.com/inboxer/household/shampoo.asp
τι λέγεται για τη γνωστή φιλολογία περί sodium laureth sulfate.

kapa

Μέλος του προσωπικού

εγω τωρα να πω πως ενα τσιγαρο την ημερα ειναι 50 φορες ποιο βλαβερο απο ενα λουσιμο με johnson baby shampoo? ::)

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

bz είπε:
Γενικά να έχουμε στο μυαλό μας πώς
α ) Χημικό δεν σημαίνει απαραίτητα βλαβερό ή καρκινογόνο
β ) Βιολογικό δεν σημαίνει απαραίτητα ασφαλές . Είπε κάποιος αφού έφαγε κάτι μανιτάρια...
γ ) Η δοσολογία και οι συνδυασμοί παίζει μεγάλη σημασία . Η ίδια ουσία με 1mg διαφορά μπορεί από φάρμακο να γίνει δηλητήριο.Η γλυκερίνη μπαίνει σε σαπούνια , μπαίνει και σε βόμβες.

Με αυτά θέλω να πώ οτι το επιχείρημα , "έχει χημικά άρα κάνει κακό" από μόνο του δεν στέκει.

α) Όχι απαραίτητα. Τα συστατικά που ο κόσμος πρέπει να προσέχει στην κοσμητική είναι χημικά τα οποία επιστημονικά είναι συνδεδεμένα με επιβλαβείς επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.
β) Συμφωνώ αλλά η επιλογή κάποιου βιολογικού συστατικού γίνετε επειδεί είναι ασφαλές να αντικαταστήσει το χημικό. Στην κοσμητική δεν θα δεις κάποιο προιόν βιολογικό και επιβλαβές όσο και το χημικό.
γ) Για πια γλυκερίνη λές? Την φυτική ή την πετροχημική? ;) Η δεύτερη γλυκερίνη μπορεί να περιέχει υπολοίματα πετρελαίου μέσα της και στην τελική μορφή.

Ο όρος "χημικό" δεν παίζει ρόλο, και το απλό φυτικό σαπούνι "χημικό" θεωρείτε στην τελική του μορφή, αλλά όχι επιβλαβές.

bz είπε:
Τώρα να κάποιος ψυχολογικά νιώθει καλύτερα να λούζεται με ελαιόλαδο ή πράσινο σαπούνι ή με πανάκριβα σαμπουάν φαρμακείου ας το κάνει . Αν νιώθει το κεφάλι του καθαρό και υγιές αυτό έχει σημασία .(Τα φαρμακευτικά σαμπουάν δεν περιέχουν χημικά ; )

Γενικά και χωρίς να είμαι ειδικός , δεν πιστεύω οτι ένα σαμπουάν μπορεί να προκαλέσει είτε τριχόπτωση , είτε καρκίνο είτε αλτσχάιμερ όπως διαβάζω στα διάφορα σάιτ

Δείτε και εδώ http://www.snopes.com/inboxer/household/shampoo.asp
τι λέγεται για τη γνωστή φιλολογία περί sodium laureth sulfate.

Δεν είναι μόνο η ασφάλεια του οργανισμού. Πχ αν κάποιος κάνει κάποια θεραπεία με τοπικά δεν είναι καλό να λούζετε με τέτοια σαμπουάν. Πέραν του ότι δεν ξέρουμε τι επιπτώσεις θα έχουν τέτειες ουσίες στο τριχωτό, το τάδε χ σαμπουάν μπορεί να έχει συστατικά όπως dimethicone (σιλικόνη) η οποία να κολάει στο δέρμα και στα μαλλιά χαρίζοντας όγκο και λάμψη. Αυτό μόνο καλό δεν κάνει σε τοπικές θεραπείες. Εγώ προτιμώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο από τέτειες ουσίες και να ξέρω ότι πέρνω το μαξιμουμ από τις τοπικές θεραπείες, παρά να μου χαρίζουν προσωρινό όγκο και λάμψη και να υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να επιδρά αρνητικά στις τοπικές θεραπείες.

Δεν μπορούν να προκαλέσουν Ανδρωγενετική Αλωπεκία, Δεν ξέρεις όμως αν χάσεις κάποιες τρίχες ότι θα οφείλετε σε τέτεια συστατικά ή όχι.

kapamarou είπε:
εγω τωρα να πω πως ενα τσιγαρο την ημερα ειναι 50 φορες ποιο βλαβερο απο ενα λουσιμο με johnson baby shampoo? ::)

Ναι είναι πιο βλαβερό, αλλά δεν καπνίζουν όλοι, και ειδικά τα μωρά και τα παιδιά στα οποία προτείνετε το συγκεκριμένο σαμπουάν ;)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

bz

New Member

Προφανώς δεν αναφερομαι σε συγκεκριμένες ουσίες ( σιλικόνη πχ ) που αποδεδειγμένα προκαλούν πρόβλημα σε κάποια θεραπεία . Και οι οποίες μπορεί να είναι βιολογικές όσο και χημικές . Υπάρχει επίσης και η περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης κάποιου σε μια ουσία , που μπορεί να είναι είτε χημική είτε φυσική . Αμα σε ένα σαμπουάν βάλεις φυσικότατο λάδι κανέλλας σε συγκεκριμένη ποσότητα το κεφάλι σου θα γίνει μπουρλότο .
Αλλά δεν νομίζω να υπάρχει συγκεκριμένη απόδειξη οτι κάποιο σαμπουάν προκαλεί τριχόπτωση ανδρογεννετική ή άλλη. Δεν μιλάμε για σπάσιμο τρίχας .Μιλάμε για μόνιμες καταστάσεις .Και εκεί απ όσο ξέρω , όσο μπορείς να είσαι σίγουρος για τα χημικά σαμπουάν μπορείς να είσαι και για τα "φυτικά".Δοκιμάζεις και βλέπεις ..Στη σφαίρα βέβαια των αστικών μύθων ,πολλά θα ακούσεις . Υποψιάζομαι δε , οτι όπως και σε πολλές άλλες κατηγορίες προιόντων , πολλοί εκμεταλλεύονται την άγνοιά μας , την προκατάληψη απέναντι στα χημικά και την αγιοποίηση οποιουδήποτε φυσικού προιόντος για να μας πουλήσουν πανάκριβα σαμπουάν , τρόφιμα και λοιπά .

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

bz είπε:
Προφανώς δεν αναφερομαι σε συγκεκριμένες ουσίες ( σιλικόνη πχ ) που αποδεδειγμένα προκαλούν πρόβλημα σε κάποια θεραπεία . Και οι οποίες μπορεί να είναι βιολογικές όσο και χημικές . Υπάρχει επίσης και η περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης κάποιου σε μια ουσία , που μπορεί να είναι είτε χημική είτε φυσική . Αμα σε ένα σαμπουάν βάλεις φυσικότατο λάδι κανέλλας σε συγκεκριμένη ποσότητα το κεφάλι σου θα γίνει μπουρλότο .
Αλλά δεν νομίζω να υπάρχει συγκεκριμένη απόδειξη οτι κάποιο σαμπουάν προκαλεί τριχόπτωση ανδρογεννετική ή άλλη. Δεν μιλάμε για σπάσιμο τρίχας .Μιλάμε για μόνιμες καταστάσεις .Και εκεί απ όσο ξέρω , όσο μπορείς να είσαι σίγουρος για τα χημικά σαμπουάν μπορείς να είσαι και για τα "φυτικά".Δοκιμάζεις και βλέπεις ..Στη σφαίρα βέβαια των αστικών μύθων ,πολλά θα ακούσεις . Υποψιάζομαι δε , οτι όπως και σε πολλές άλλες κατηγορίες προιόντων , πολλοί εκμεταλλεύονται την άγνοιά μας , την προκατάληψη απέναντι στα χημικά και την αγιοποίηση οποιουδήποτε φυσικού προιόντος για να μας πουλήσουν πανάκριβα σαμπουάν , τρόφιμα και λοιπά .

Το πρόβλημα είναι ότι παράγωγα σιλικόνης και διάφορων άλλων ουσιών που κολάνε στο δέρμα και φεύγουν με δυσκολία υπάρχουν σε πάρα πολλά σαμπουάν του εμπορίου. Δεν είναι μειονότητα δηλαδή.
Για τα οργανικά προιόντα συμφωνώ μαζί σου ότι υπάρχει εκμετάλευση όσον αφορά στο κέρδος. Αλλά αυτό δεν σημένει απαραίτητα ότι είναι ίδια με τα κοινά σαμπουάν, όσον αφορά την ασφάλεια τους. Επίσης εκμετάλευση σε κέρδος έχουν και όσοι φτιάχνουν κοινά σαμπουάν με ύποπτα συστατικά, αλλά ως κέρδος εννοώ με άλλο τρόπο. Δηλαδή θα προτιμήσουν ως πρώτες ύλες να βάλουν συστατικά που πρώτα απ όλα θα είναι φθηνά για αυτούς και μετά το πόσο ασφαλή είναι.
Αν αγοράζεις έξυπνα μπορείς να εξασφαλίσεις και κέρδος και ποιοτικότερα προιόντα καθαρισμού ως προς την ασφάλεια που έχουν απ' ότι τα κοινά σαμπουάν.

bz

New Member

Ναι αλλά η σιλικόνη δεν νομίζω οτι προκαλέι πρόβλημα αν ΔΕΝ κάνεις θεραπείες .Άλλωστε κυκλοφορεί νομίζω και σαν προιόν στάιλινγκ.
Εκεί που εγώ εστιάζω , και κλείνω για να μην επαναλαμβάνομαι , είναι ότι το φυτικό επειδή είναι φυτικό δεν είναι ντε φάκτο ούτε ποιοτικότερο , ούτε ασφαλέστερο . Είναι βεβαια πάντα ακριβότερο

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

bz είπε:
Ναι αλλά η σιλικόνη δεν νομίζω οτι προκαλέι πρόβλημα αν ΔΕΝ κάνεις θεραπείες .Άλλωστε κυκλοφορεί νομίζω και σαν προιόν στάιλινγκ.
Εκεί που εγώ εστιάζω , και κλείνω για να μην επαναλαμβάνομαι , είναι ότι το φυτικό επειδή είναι φυτικό δεν είναι ντε φάκτο ούτε ποιοτικότερο , ούτε ασφαλέστερο . Είναι βεβαια πάντα ακριβότερο

Όχι, προκαλεί πρόβλημα. Είναι καλό για τους πόρους και το σμήγμα του δέρματος όταν έχει κολήσει σιλικόνη επάνω του?
Για styling δεν υπάρχει πρόβλημα αφού το βάζεις στα μαλλιά και όχι στο δέρμα.
Ποιοτικότερο (εμφάνιση, άρωμα κτλ) όχι, ασφαλέστερο ναι. Επίσης όχι δεν είναι ακριβότερο, αν ξέρεις να επιλέγεις όπως είπα. Οποιοδήποτε 100% φθηνό φυτικό σαπούνι είναι μακράν πιο ασφαλές, ήπιο, και σε πολλές περιπτώσεις φθηνότερο από τα σαμπουάν με ύποπτα συστατικά.

Μπλουζα