Mouratidis, fut, 3139 grafts, 10/8/2011

Mouratidis

New Member
Καλημερα σε ολους παιδια.
Ανοιγω θεμα σχετικα με την μεταμοσχευση μου που ελαβε μερος στην HDC( Κυπρος) στις 10/8. Ειμαι 31 χρονων και παιρνω propecia και μινοξιδιλη τα τελευταια 5 χρονια. Μετα απο μακροχρονη αναζητησης μου στο ιντερνετ και επαφης με πολλες κλινικες της ευρωπης και αμερικης αποφασισα τελικα οπως και αλλοι φιλοι του site αυτου να καταφυγω στη εν λογω κλινικη
Ο σκοπος με την επεμβαση ηταν να χαμηλωσω το hairline που ηταν απο ανεκαθεν ψηλο και με περιοριζε, καθως και να πυκνωσω λιγο ορισμενες αραιες περιοχες στην εμπροσθια περιοχη. Τα graft δυστυχως δεν ηταν αρκετα για να εισχωρησουμε ικανοποιητικα αναμεσα στα υπαρχοντα μαλλια αλλα η δουλια μπροστα με την καινουρια hairline φαινεται εξαιρετικη. Οι απαιτησεις μου για την πυκνοτητα της hairline και της προσθιας περιοχης ειναι πολυ ψηλες και της ειχα τονισει στην κλινικη στα διαφορα consultation που ειχα μαζι τους. Ελπιζω το τελικο αποτελεσμα να ειναι το προσδοκουμενο διοτι η αγωνια ειναι μεγαλη.
Επισυναπτω φωτογραφιες για την δικη σας εκτιμηση και θα χαρω πολυ να εχω τα σχολια σας.
Θα προσπαθησω να ενημερωνω το site με καινουριες φωτογραφιες και σχολια καθε μηνα αφου ετσι πιστευω οτι θα βοηθησω πολλα παιδια που σκεφτονται την μεταμοσχευση να σχηματισουν μια αποψη και να λαβουν τις αποφασεις τους.

Συνημμένα

• DSCN4855.JPG
    DSCN4855.JPG
    1.4 MB · Προβολές: 1,086

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mouratidis

New Member
Απ: Μεταμοσχευση HDC 3139 grafts strip

Φιλοι εσεις που εχετε εμπειρια με μεταμοσχευσεις, ποτε περιπου αναμενεται να πεσουν τα μεταμοσχευμενα μαλλια? Ποτε αρχιζει η ασφαλης περιοδος που θα μπορω να χτενιζω και να συμπεριφερομαι στα υπαρχοντα μου μαλλια οπως πριν χωρις να εχω τον κινδυνο να βλαψω τα μεταμοσχευμενα?

Θα ηθελα την γνωμη και αλλων φιλων,συναγωνιστων για το αποτελεσμα μου

hater_of_baldness

Active Member

Ο,τι καλύτερο εύχομαι!!! Θα ήθελα πληροφορίες:

1) Πόσα grafts έβαλες;
2) Πόσο κόστισε;
3) Πόνος;
4) Οι γιατροί σου είπαν να συνεχίσεις τα φάρμακα;

;)

pavlos

Member

Φαίνεται πολυ καλη δουλειά σου εύχομαι το καλυτερο αποτελεσμα , εαν μπορεις βάλε μία φώτο με την ουλή

g-tsak

New Member

καλή αποκατάσταση εύχομαι φίλε mouratidi!!
να σε ρωτήσω και εγώ κάτι μίας και με ενδιαφέρει... πόση πυκνότητα σου έχουν φτιάξει μπροστά (δηλ. 40 τρίχες ανα τετραγωνικό χιλιοστό, λέω εγώ για παράδειγμα)

kapa

Μέλος του προσωπικού

Mouratidis είπε:
Φιλοι εσεις που εχετε εμπειρια με μεταμοσχευσεις, ποτε περιπου αναμενεται να πεσουν τα μεταμοσχευμενα μαλλια? Ποτε αρχιζει η ασφαλης περιοδος που θα μπορω να χτενιζω και να συμπεριφερομαι στα υπαρχοντα μου μαλλια οπως πριν χωρις να εχω τον κινδυνο να βλαψω τα μεταμοσχευμενα?

Θα ηθελα την γνωμη και αλλων φιλων,συναγωνιστων για το αποτελεσμα μου
στον δευτερο με τριτο μηνα θα αρχισουν να πεφτουν,
προσοχη στον υπνο,προσπαθησε να κοιμασαι ανασκελα για να μην τα τραυματησεις.
οσο θα περναει ο καιρος θα ειναι και λιγοτερο επιρρεπει σε τραυματισμους

Mouratidis

New Member

Eυχαριστω Damn. O πονος ηταν υποφερτος κατα την διαρκεια της εγχειρησης και μονο οταν η ενεργεια των αναισθητικων εξαντλωνταν και χρειαζοταν ενισχυση. Τιποτα σημαντικο. Τα λεφτα λιγο περισσοτερα απο 8000 ευρο. Τα γραφτς 3139. Οσον αφορα τα φαρμακα συνεχιζω με φινα και λογαριαζω να αρχισω και παλι με μινοξιδιλη οταν μου αφαιρεσουν τις ραφες συμφωνα με τους γιατρους.

Ευχαριστω πολυ φιλε Pavlo ελπιζω πραγματικα το αποτελεσμα να δικαιωσει τις θυσιες που κανω αυτο καλοκαιρι και τα λεφτα του. Επισυναπτω και φωτογραφια με την ουλη ακριβως μετα απο το χειρουργειο

Φιλε g-tsak, ευχαριστω και σου ευχομαι με την σειρα μου καλη επιτυχια και σε σενα στην προσεχη σου μεταμοσχευση.
Ο γιατρος μου υποσχεθηκε για μια πυκνοτητα γυρω στα 70 γραφτς ανα τετραγωνικο cm στην hairline(δηλ τα μονοτριχα). Δεν εχουμε μετρησει ακριβως την πυκνοτητα μετα το χειρουργιο για να ξερω αν προσεγγισαμε αυτην τιμη αλλα θα το κανω την αλλη εβδομαδα οταν θα αφαιρεσουμε την ραφη. Επανερχομαι οσον αφορα τον ακριβες αριθμο αργοτερα

koskar

Member

Φιλε ελπίζω να έχεις το αποτέλεσμα που προσδοκείς καθώς πλέον ο χρόνος δουλεύει υπέρ σου.

Αναφορικά με τις φωτογραφίες σου ίσως να έδινα περισσότερη βαρύτητα στην πύκνωση της hairline και λιγότερο στην επέκταση αυτής.
Το αναφερω αυτό διότι οι ΗΤ αυτού του τύπου που χαρακτηρίζονται ως "επιθετικές", είναι πιο ασφαλές να τις κάνει κάποιος σε μεγαλύτερη ηλικία (όπως ο τροφέας). Σε ηλικία κοντα στα 30 και με μακροχρονια ήδη λήψη φαρμακευτικής αγωγής έχω αμφιβολίες (δηλαδή ίσως κρατούσα μια πιο αμυντική στάση) για το μακροχρόνιο αποτέλεσμα για μια τέτοια επέκταση της hairline. Δεν ξέρω και ποια ήταν η γνώμη της HDC στο θέμα αυτό.

Εννοείται ότι το βασικότερο ειναι η εικόνα που θέλει ο καθένας για τον εαυτό του και μόνο αυτό μετράει στην τελική, απλώς αναφερω μια άλλη εκδοχή.

τα μεταμοσχευμενα ξεκιναν να πεφτουν απο την πρωτη βδομαδα.
υποτιθεται οτι μπαινοντας στην τριτη (με το που βγαζεις το ραμμα δηλαδη) μπορεις να τα χτενιζεις αλλα better safe than sorry, αποφυγε την επαφη με το σκαλπ
καλα αποτελεσματα

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mouratidis

New Member

καλησπερα φιλε koskar και ευχαριστω για το σχολιο σου. Οντως πηρα το ρισκο να το κανω αυτο γιατι ηθελα μια πιο νεανικη hairline. Αυτη ηταν η επιθυμια μου και ο λογος που με εκανε τελικα να αποφασισω για την εγχειρηση. Ελπιζω να μην το μετανοιωσω μακροπροθεσμα γιατι οπως σωστα λες υπαρχει αυτο το ρισκο. Οι αποψεις της ΗDC διιστανται. Αλλοι μου ειπαν για λιγο ποιο ψηλο hairline και αλλοι οτι ειναι ενταξει στο σημειο αυτο που το εχω κατεβασει και οτι εχω δυνατοτητα να προβω σε νεες μεταμοσχευσεις στο μελλον αν υπαρξει αυτη η αναγκη.

Ευχαριστω φιλε blackblackheart. Μολις εχω κλεισει την πρωτη εβδομαδα αλλα δεν εχει πεσει τιποτα απο τα μεταμοσχευμενα ακομη. Τα πηγματα ακομη δεν εχουν καθαρισει εντελως. Ελπιζω να ειναι φυσιολογικο αυτο. Το ραμμα μου ειπαν οτι αφαιρειται στις 12-15 μερες.

Mouratidis

New Member

Εχω κλεισει μια εβδομαδα απο την εγχειρηση και ακομη φοβαμαι να βαλω καπελακι η να βαλω φανελες με κλειστο λαιμο μηπως τραυματισω τα μεταμοσχευμενα.
Τι λενε οι εμπειροι φιλοι του site αυτου? Να περιμενω ακομη λιγω πριν επιχειρησω να γινω πιο χαλαρος η να αρχισω απο τωρα τις εξοδους με το καπελακι? Η κυρια μου αγωνια ειναι μηπως τραυματισω τα πλαινα τριγωνακια με την τριβη.

φιλε μην τρελαινεσαι :ρ
το καθημερινο λουσιμο, λογω του οτι υγραινεται το σημειο με τα πηγματα, βοηθαει στην επουλωση. οχι υπερβολες βεβαια, ουτε νερο με πιεση φυσικα.
το καπελο αν δεν εφαρμοζει εκει πανω ειναι οκ

tropheus

Well-Known Member

Καλά αποτελέσματα και από εμένα φίλε Μουρατίδη :)
Θα σου έλεγα αν την παλεύεις να μη βάλεις ακόμα καπελάκι λόγο των πλαϊνών μοσχευμάτων. Για τα πείγματα μην αγχώνεσαι θα φύγουν.
Όσο αφορά την πυκνότητα το θέμα είναι πόσο υψηλές απαιτήσεις έχεις.
Εγώ για παράδειγμα με 70 grafts (η και 80 grafts) ανά τετραγωνικό εκατοστό δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος και για το λόγο αυτό θα προβώ σε νέα μεταμόσχευση είτε στην HDC είτε αλλού αρκεί να με διαβεβαιώσουν ότι μπορούν να πετύχουν αυτό που θέλω.
Με αυτό που σου λέω δε θέλω να σε αγχώσω απλά θα πρέπει να πατάμε στη γη και να ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουμε.

Και πάλι σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ !!!

Mouratidis

New Member

Ευχαριστω φιλε blackblackheart για την συμβουλη. Ειμαι ακομη απειρος και ανησυχω διοτι θελω να τα κανω ολα τελεια για το ιδανικο αποτελεσμα. Το λουσιμο το κανω καθημερινα 2 φορες οπως μου ειπαν με χαμηλη πιεση νερου. Το μονο που δεν κανω ακομη ειναι το ελαφρυ μασαζ που μου ειχαν προτεινει μετα την πεμτη μερα κατα το λουσιμο στην ληπτρια περιοχη. Ισως να ειναι σημαντικο για να φυγουν εντελως τα πηγματα αλλα φοβαμαι να το κανω μηπως και τα τραυματισω.

Φιλε tropheus ευχαριστω πολυ για τις ευχες και τις συμβουλες σου.
Εχω και εγω πολυ ψηλες απαιτησεις οσον αφορα το hairline τις οποιες τονισα πολλες φορες στην εν λογω κλινικη. Μου υποσχεθηκαν μια πυκνοτητα γυρω στα 70/cm2 στην εμπροσθια περιοχη αλλα δεν ξερω αν αυτο επιτευθηκε . Δεν καταφεραμε ουτε να μετρησουμε την πυκνοτητα μετα το περας της εγχειρησης αφου ειχαμε τελειωσει αργα και μου υποσχεθηκαν οτι θα το κανουμε σε δευτερο χρονο οταν θα βγαλουμε τις ραφες.
Η πυκνοτητα στην hairline παιζει το ποιο σημαντικο ρολο και ειναι αυτο που με ανησυχει και εμενα ιδιαιτερα. Σου ευχομαι φιλε πραγματικα να αποκτησεις ΑΚΡΙΒΩς αυτο που θελεις με μια δευτερη μεταμοσχευση.
Μια ερωτηση. Ποτε να αναμενω περιπου οτι θα πεσουν τα μεταμοσχευμενα μαλλακια? ποτε θα νοιωθω ασφαλης να χτενιζω τα υπαρχοντα μου μαλλια οπως θελω χωρις τον φοβο να τραυματισω την μεταμοσχευμενη περιοχη? Ποσο περιπου % απο τα μεταμοσχευμενα υπολογιζεις οτι θα επιβιωσουν τελικα και θα φυτρωσουν? Ειδες εσυ καθολου shockloss στα υπαρχοντα σου μαλλια απο την μεταμοσχευση?
Ευχαριστω εκ των προτερων φιλε tropheus για την συμβολη σου

michalisGTi

New Member

Φίλε Mouratidi σου εύχομαι οτι καλύτερο με τα μαλλιά σου και τα αποτελέσματα σε σημείο να βλέπεις τον καθρέπτη και να μπερδεύεις την φάτσα σου με τον Tom Cruise. Θέλουμε αναλυτικά την διαδικασία συνύπαρξης σου με τα νέα μαλλιά και εύχομαι να γίνεις παράδειγμα προς μίμηση για μας με το καλό σου αποτέλεσμα!!!

Mouratidis

New Member

Eυχαριστω φιλε michalisGTi για την υπεροχη ευχη σου :)
Θα ενημερωνω το site αννελιπως καθε μηνα για να βοηθησω ολα τα παιδια που σκεφτονται την μεταμοσχευση να σχηματισουν μια γνωμη και να παρουν τις αποφασεις τους. Ετσι βοηθηθηκα και εγω απο αυτο το υπεροχο site, και ειναι οφελος ολων εμας να το αναβαθμησουμε.

Mouratidis

New Member

kapamarou¨>
στον δευτερο με τριτο μηνα θα αρχισουν να πεφτουν,
προσοχη στον υπνο,προσπαθησε να κοιμασαι ανασκελα για να μην τα τραυματησεις.
οσο θα περναει ο καιρος θα ειναι και λιγοτερο επιρρεπει σε τραυματισμους

Φιλε καπαμαρου. ευχαριστω για την συμβουλη. Προσπαθω να τα ακολουθησω ολα κατα γραμμα. Ο πρωτος καιρος ειναι ο δυσκολος μεχρι να εξοικοιωθεις με την νεα κατασταση. Μετα πιστευω γινεται ρουτινα

Mouratidis

New Member

Καλησπερα παιδια.
Παραθετω καποιεςς φωτογραφιες μετα την αφαιρεση των ραφων εχθες(12 μερα μετα απο χειρουργιο)
Η περιοχη της ουλης φαινεται λιγο κοκκινη μετα απο αφαιρεση της ραφης αλλα τιποτα εμφανες με το μηκος των μαλλιων μου πισω. Εχουν βγει μικρες τριχουλες στην περιοχη της ραφης και αυτο ειναι ευχαριστο.
Θα αρχισω επισης την εφαρμογη της μινξιδιλης απο την 15 μερα οπως συστηνεται στην recepient περιοχη και μπροστα.
Αυτο που με ανησυχει λιγο ειναι οτι ειδα αρκετο shedding(πτωση μεταμοσχευμενων μαλλιων) απο προχθες που αρχησα να κανω καλυτερο καθαρισμο με ελαφρυ τριψιμο της περιοχης κατα τα λουσιματα. Ειναι φυσιολογικο χρονικα η εχει επερθει λιγο πιο γρηγορα σε μενα?
Μπορει να με ενημερωσει κανενας φιλος απο δικες του εμπειριες ποτε αρχιζει η φυσιολογικη πτωση των μεταμοσχευμενων μετα την εγχειρηση και ποτε αναμενεται να ολοκληρωθει?

Μπλουζα