Minoxidil, πόσο πρέπει να μένει στο κεφάλι;

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

ntinos04

Member
Έχω ανοίξει αρκετά posts το τελευταίο καιρό, παρακαλώ όμως την κατανόηση σας σαν νέος χρήστης...
Επειδή είμαι με την κοπέλα μου στο σπίτι και δε τις ξεφεύγει τίποτα βάζω minoxidil (kirkland) το βράδυ. Επειδή όμως το πρωί θα φαίνομαι σαν το Βέγγο θέλω να λούζομαι πριν πηγαίνω για ύπνο, γιατί δεν είναι να σε βλέπει άνθρωπος έτσι...

1) Μπορώ να λούσω το κεφάλι αφού βάλω minox και μετά; Αν ναι μετά από πόσες ώρες μπορώ να λουστώ, δηλαδή πόσο χρόνο πρέπει να μείνει στο κεφάλι μέχρι να απορροφηθεί;

2) Αν δε τα λούσω θα υπάρχει πρόβλημα; Τη κρέμα π.χ. τη fungoral αν τη βάλουμε πρέπει μετά από κάποιο διάστημα να λουστούμε, ισχύει το ίδιο και για τη minox;

3) Αρκετά μεγάλο ποσοστό της minox μένει και στις τρίχες. Απορροφάτε από τον οργανισμό μόνο το ποσοστό που είναι στο δέρμα του κεφαλιού ή και αυτό που έχει μείνει στις τρίχες; Αυτό απορροφάτε μετά από την τρίχα/ το κεφάλι ή πάει στην ουσία χαμένο;

Αυτά τα λίγα 8)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
Απ: Minoxidil, πόσο πρέπει να μένει στο κεφάλι;

it03136 είπε:
Έχω ανοίξει αρκετά posts το τελευταίο καιρό, παρακαλώ όμως την κατανόηση σας σαν νέος χρήστης...
Επειδή είμαι με την κοπέλα μου στο σπίτι και δε τις ξεφεύγει τίποτα βάζω minoxidil (kirkland) το βράδυ. Επειδή όμως το πρωί θα φαίνομαι σαν το Βέγγο θέλω να λούζομαι πριν πηγαίνω για ύπνο, γιατί δεν είναι να σε βλέπει άνθρωπος έτσι...

1) Μπορώ να λούσω το κεφάλι αφού βάλω minox και μετά; Αν ναι μετά από πόσες ώρες μπορώ να λουστώ, δηλαδή πόσο χρόνο πρέπει να μείνει στο κεφάλι μέχρι να απορροφηθεί;

2) Αν δε τα λούσω θα υπάρχει πρόβλημα; Τη κρέμα π.χ. τη fungoral αν τη βάλουμε πρέπει μετά από κάποιο διάστημα να λουστούμε, ισχύει το ίδιο και για τη minox;

3) Αρκετά μεγάλο ποσοστό της minox μένει και στις τρίχες. Απορροφάτε από τον οργανισμό μόνο το ποσοστό που είναι στο δέρμα του κεφαλιού ή και αυτό που έχει μείνει στις τρίχες; Αυτό απορροφάτε μετά από την τρίχα/ το κεφάλι ή πάει στην ουσία χαμένο;

Αυτά τα λίγα 8)
ολες οι λοσιον πρεπει να μεινουν ωρες για να δρασουν
1)καλυτερα να λουστεις πρωτα και μετα να βαλεις μινοξ,αν παλι σου φαινετε πολυ η λαδιλα που αφηνει η kirkland,μπορεις να την βαλεις πριν τον υπνο και το πρωι να την ξεπλινεις
2)δεν θα υπαρχει προβλημα,δεν υπαρχει κανενα χρονικο οριο και για τα δυο,οσο ποιο πολυ μεινουν στο κεφαλι τοσο καλυτερα θα ειναι τα οφελη
3)αποροφατε μονο το ποσοστο που ειναι στο δερμα,το υπολοιπο θα το φαει η μπανιερα
επισης υπαρχει και το rogain foam που δεν λαδωνει καθολου απο οτι λενε οσοι το χρησιμοποιουν
μπορεις να το χρησιμοποιεις τις ωρες που θα εισαι εξω και τις ωρες που εισαι μεσα kirkland ;)

sakis9282

Member

Το rogaine foam είναι όπως ο κλασικός αφρός μαλλιών για χτένισμα.Το βάζεις,φορμάρεις και το μαλλί και είσαι και ο πρώτος.Οταν είναι να βγω έξω αυτό βάζω.Σε σπρέι βάζω μόνο απόγευμα regaine ή kirkland εφόσον όμως δεν θα έχω σκοπό να βγώ έξω.Αλλιώς πάλι foam.

gelisva

New Member

οταν ξυπναω το πρωι ξεπλενω με νερο το κεφαλι και βαζω μινοξ hairway στα καπακια φευγω για δουλεια με μηχανη αλλα δεν βαζω κρανος μεχρι το γραφειο με αποτελεσμα σαν να εχω κανει μπιστολακι,η μινοξ εξατμιζεται?ειναι σαν να μην βαζω τι λετε?

mindtrapper

Member

Εγώ λέω να το πεις στην κοπελιά τι βάζεις και γιατί. Έτσι θα βάζεις όποτε θες.

sofo85

New Member

gelisva είπε:
οταν ξυπναω το πρωι ξεπλενω με νερο το κεφαλι και βαζω μινοξ hairway στα καπακια φευγω για δουλεια με μηχανη αλλα δεν βαζω κρανος μεχρι το γραφειο με αποτελεσμα σαν να εχω κανει μπιστολακι,η μινοξ εξατμιζεται?ειναι σαν να μην βαζω τι λετε?
εαν δεν κανω λαθος η μινοξ πρεπει να εφαρμοζεται σε στεγνο κεφαλι...κρανος να φορας ΠΑΝΤΑ.Και εγω στη δουλεια παω με μηχανη φροντιζω το πρωτο πραγμα που κανω ειναι να βαλω μινοξ ετσι ωστε μεχρι να φορεσω κρανος να εχει ψιλοστεγνωσει(μιση ωρα μεσολαβει περιπου)

mikipitri

Member

Ξεθάβω ένα πιο παλιό θέμα με την εξής απορία:
όταν βάζω μινοξ ποτέ δεν απορροφάται ολόκληρη από το κεφάλι αλλά πάντα αφήνει μικρούς άσπρους κόκκους (κάτι σαν το αλάτι από τη θάλασσα ένα πράμα).
αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν τη βάζω σε εντελώς καραφλές περιοχές!
συνήθως λούζομαι πρωί, μετά βάζω μίνοξ και μετά ξαναβάζω το βράδυ. την επόμενη μέρα ξανά λούσιμο και πάει λέγοντας.
κάνω κάτι λάθος με το χρόνο που την αφήνω? μήπως δεν κάνω αρκετό μασάζ για να απορροφήθει? (ένα δίλεπτο κάνω περίπου)
συμβαίνει σε κάποιον άλλο κάτι παρόμοιο?

kapa

Μέλος του προσωπικού

mikipitri είπε:
όταν βάζω μινοξ ποτέ δεν απορροφάται ολόκληρη από το κεφάλι αλλά πάντα αφήνει μικρούς άσπρους κόκκους (κάτι σαν το αλάτι από τη θάλασσα ένα πράμα).
συνήθως λούζομαι πρωί, μετά βάζω μίνοξ και μετά ξαναβάζω το βράδυ. την επόμενη μέρα ξανά λούσιμο και πάει λέγοντας.
κάνω κάτι λάθος με το χρόνο που την αφήνω? μήπως δεν κάνω αρκετό μασάζ για να απορροφήθει? (ένα δίλεπτο κάνω περίπου)
μηπως βαζεις περισοτερο απο οσο χρειαζεται?
η σωστη ποσοτητα ειναι μεχρι να υγρανθει το δερμα χωρις δευτερη στρωση

mikipitri

Member

ίσως και να έχεις δίκιο kapamarou!!!
συνήθως βάζω παραπάνω από 1ml θεωρώντας ότι θα είναι καλύτερα!
μεγάλη βλακεία μου... ίσως να είναι και χειρότερα
θα προσπαθήσω όπως είπες να βάζω ποσότητα ίσα για να υγρανθεί!
(το γεγονός ότι θα στεγνώνεισχεδόν αμέσως μήπως είναι αρνητικό? :chinscratch)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού

mikipitri είπε:
ίσως και να έχεις δίκιο kapamarou!!!
συνήθως βάζω παραπάνω από 1ml θεωρώντας ότι θα είναι καλύτερα!
μεγάλη βλακεία μου... ίσως να είναι και χειρότερα
θα προσπαθήσω όπως είπες να βάζω ποσότητα ίσα για να υγρανθεί!
(το γεγονός ότι θα στεγνώνεισχεδόν αμέσως μήπως είναι αρνητικό? :chinscratch)
δεν ειναι αρνητικο,το δερμα μπορει να αποροφησει μια συγκεκριμενη ποσοτητα,το υπολοιπο μενει σε μορφη καταλοιπου.
με το να βαζουμε μεγαλη ποσοτητα μονο παρενεργειες και ζημια στην τσεπη προκαλουμε

LOK

Member

mikipitri είπε:

Το παθαίνω κι εγώ αυτό... :chinscratch

kapamarou είπε:
δεν ειναι αρνητικο,το δερμα μπορει να αποροφησει μια συγκεκριμενη ποσοτητα,το υπολοιπο μενει σε μορφη καταλοιπου.
με το να βαζουμε μεγαλη ποσοτητα μονο παρενεργειες και ζημια στην τσεπη προκαλουμε

Ναι..., αλλα η συνιστώμενη δοσολογία είναι το 1ml ανα 12ωρο... Εμένα που είμαι nw3 μου πέφτει πολύ το 1ml...? Να βάζω πιο λίγο...?

kapa

Μέλος του προσωπικού

Ναι..., αλλα η συνιστώμενη δοσολογία είναι το 1ml ανα 12ωρο... Εμένα που είμαι nw3 μου πέφτει πολύ το 1ml...? Να βάζω πιο λίγο...?
φυσικα.
ακομα θυμαμαι στις αχρες της μινοξιδιλης που εβαζα 8 ψεκασμους για τους κροταφους μονο.
αποτεσμα τιποτα,ερεθισμους,ταχυκαρδειες και εναν σκασμο λεφτα στο regaine.
τελικα η δοσολογεια ηταν ενας ψεκασμος σε καθε κροταφο.
με 1 ml προφανος ενοει ολη την επιφανεια nw6

JackSheppard

New Member

δεδομενου οτι στα τεστ δεν δοκιμαστηκε στο μπροστινο τμημα του κεφαλιου, αποκλειεται με 1ml να εννοουν ολη τη nw6 περιοχη. Εγω πιστευω οτι ειναι 1ml για το τμημα στην κορυφη (crown) οπου και δοκιμαστηκε η βελτιστη δοση και μετρηθηκαν αποτελεσματα. Κατα τα αλλα για να απορροφηθει θελει νομιζω γυρω στις 3 ωρες, οποτε λουσιμο μετα το 3ωρο για να παρεις ολο το οφελος.

joner

Member

Εγώ πάντως βάζω 1 ml (6 ψεκασμους δηλ. Στο vertex).
Τώρα που θέλω να βάλω και στους κροταφους πόσο πρέπει
Να βάλω;;
Σκέφτομαι να αρχίσω με 2 ψεκασμούς άνα κροταφο;;
Τι λέτε;;

kapa

Μέλος του προσωπικού

joner είπε:
Εγώ πάντως βάζω 1 ml (6 ψεκασμους δηλ. Στο vertex).
Τώρα που θέλω να βάλω και στους κροταφους πόσο πρέπει
Να βάλω;;
Σκέφτομαι να αρχίσω με 2 ψεκασμούς άνα κροταφο;;
Τι λέτε;;
Βάζεις πολυ για τις περιοχές που θέλεις να καλύψεις,3 ψεκασμοί στο vertex είναι υπέρ αρκετοί.
Έναν σε κάθε κροταφο,μασάζ με δυο δάχτυλα το πας σε όλη την επιφάνεια του κροταφου.

UberAlles13

New Member

παιδια για την γαμωφαγουρα απο την μινοξ τι μπορω να κανω? (kirkland)

Georgex6

Well-Known Member

4 ωρες ειναι το ελαχιστο το γραφει και στις οδηγιες...

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

UberAlles13 είπε:
παιδια για την γαμωφαγουρα απο την μινοξ τι μπορω να κανω? (kirkland)

Μπορείς να δοκιμάσεις ζελέ από αλόη βέρα ή oil. Πχ βάζεις λίγη αλόη 1 ώρα πριν ή μετά την χρήση μινοξιδίλης. Ή αλλάζεις μινοξιδίλη με κάποια σαν αυτή που έχει γλυκερίνη αντί για Propylene Glycol : http://www.minoxidilsolutions.com/products/540/

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα