Mark84, fue, γκαρτσονίκα-κοντογιάννη, 2864 grafts, 15-16/06/2017 (νικητής κλήρωσης έως 6000 τρίχες)

Mark84

Member
Καλησπέρα,

Είμαι ο νικητής της κλήρωσης της DHI για την δωρεάν μεταμόσχευση που αφορούσε έως 6000 τρίχες, η οποία και πραγματοποιήθηκε το διήμερο 15-16 Ιουνίου 2017. Η ηλικία μου είναι 33 ετών με σταθερή τριχόπτωση τα τελευταία 5-6 χρονιά από όσο θυμάμαι αλλά κυρίως τα τελευταία 1-2 χρόνια το πρόβλημα έκανε εντονότερα την εμφάνιση του με αποτέλεσμα την εγγραφή μου και στο φόρουμ.
Μπορώ να πω ότι δεν ήμουν ιδιαίτερα ενεργό μέλος με την έννοια του να γράφω διότι προσωπικά δεν είχα να προσφέρω σε γνώσεις, εντούτοις όμως οφείλω να ομολογήσω ότι αυτή η κοινότητα με βοήθησε σε μεγάλο βαθμό να ενημερωθώ και τελικά μέσα από αυτή να μάθω και για την κλήρωση όπου και τελικά στάθηκα τυχερός. Όποτε λίγο ή πολύ θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον καθένα από εσάς διότι μέσα από αυτή τη διαδικασία βοηθήθηκα πολύ να καταλάβω και να ενημερωθώ.
Στα πλαίσια αυτής της μεταμοσχευσης μου ζητήθηκε από την κλινική να γράψω για αυτή μου την εμπειρία ελεύθερα (χωρίς φόβο και πάθος) και προς έκθεση όλων να είμαστε όλοι μάρτυρες της πορείας μου.
Μιας και είμαι ο νικητής της κλήρωσης και δεν υπήρξε από μέρος μου κάποια οικονομική επιβάρυνση ως προς αυτό νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω όλο το νοσηλευτικό, ιατρικό και υποστηρικτικο προσωπικό της κλινικής στο σύνολο του για την φιλοξενία τον επαγγελματισμο και την φροντίδα που ένιωσα να επιδεικνύουν ως προς το πρόσωπο μου
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mark84

Member
Στα της μεταμόσχευσης...

Το πρόβλημα της τριχόπτωσης μου αντιλήφθηκα να μου χτυπάει την πόρτα στην ηλικία των 28 ετών όπου το πρώτο σοκ για μένα ήταν η εμφανής τότε αραίωση στο crown (κορυφή ή μπιφτέκι). Εκείνη την εποχή απευθύνθηκα σε μια δερματολόγο όπου μου είχε συστήσει χρήση μινοξιδίλης 5% παράλληλα με κάποια συμπληρώματα διατροφής σε χάπι τα οποία περιείχαν κυρίως ψευδάργυρο, σύμπλεγμα βιταμίνης Β, μεθειονινη, κυστινη κλπ. Μπορώ να πω ότι εκείνη την εποχή είχε γίνει μια μίνι έκρηξη στο κεφάλι μου όπου με εξέπληξε θετικά. Ακολουθώντας την παραπάνω αγωγή και με μερικά διαλείμματα ενίοτε είδα το πρόβλημα μου να μεγαλώνει και να φθίνει όταν έπιασα τα 30. Απευθηνόμενος πάλι στην ίδια δερματολόγο τότε μου έγραψε να ακολουθήσω αγωγή φιναστερίδης. Εκείνη την εποχή περίπου ξεκίνησα να διαβάζω και λίγο το φόρουμ όπου έβλεπα σε κάποιες περιπτώσεις παρενέργειες από την χορήγηση του φαρμάκου αυτού. Ίσως και γιατί ήμουνα σε στρεσογόνη περίοδο η φιναστεριδη μέσα σε ένα μηνά μου εμφάνισε λίγο πολύ κάποιες παρενέργειες (νερωμένο σπέρμα, πεσμένη λίμπιντο, αίσθημα κόπωσης ίσως από κακή ψυχολογία) οπότε και την έκοψα.
Με την πάροδο του χρόνου συνειδητοποιούσα ότι έπρεπε να λάβω υπόψη μου σοβαρά την λύση της μεταμόσχευσης. Με αφορμή λοιπόν τον διαγωνισμό που έτρεχε και τυχαία είδα στο φόρουμ είπα κι εγώ να δηλώσω συμμετοχή αφού προηγήθηκε και μια προηγούμενη προσπάθεια που δεν απέδωσε καρπούς για το workshop. Με μεγάλη μου έκπληξη δέχτηκα τηλεφώνημα για μια πρώτη συνάντηση στο χώρο της DHI για μια πρώτη γνωριμία και εξέταση για την περίπτωση μου κι αν πραγματικά πληρούσα τις προϋποθέσεις για την περίπτωση των 6000 τριχών. Η αλήθεια είναι ότι έχοντας ήδη κάνει δυο συναντήσεις με άλλες κλινικές το είδα σαν μια καλή ευκαιρία να γνωρίσω και να δω μια ακόμη υποψηφία κλινική που για τα δεδομένα μου (Ελλάδα, μπάτζετ) έπαιζε σοβαρά στο μυαλό μου.
Επειδη έχει λιγη ωρα που γύρισα επιτρεψτε μου αναλυτικα στοιχεια με την πρωτη ευκαιρία μεσα στο σκ....
 

Mark84

Member
Συνεχίζουμε...

Δεχόμενος το τηλεφώνημα από την DHI για μια πρώτη γνωριμία κλείστηκε το ραντεβού στο χώρο τους όπου και συναντήθηκα με το διευθυντή της κλινικής κ.Στάθη. Στο χώρο της κλινικής μου έγινε μια πρώτη ξενάγηση και αφού μιλήσαμε για το πρόβλημα μου εξετάσαμε για καλή μου τύχη με αρκετούς ανθρώπους την στρατηγική γενικώς που θα έπρεπε να ακολουθήσω, τι πατερν μου άρεσε τι είδους θα φαινόταν και πως. Το λέω αυτό γιατί είναι πολλές φόρες σημαντικό να ακούγεται η γνώμη σου αν και άσχετος με το θέμα και όχι ο καθένας να προσπαθεί να σου επιβάλλει αυτό που ο ίδιος θεωρεί ως καλό δηλαδή τι πραγματικά θα ήθελα εγώ πως θα προτιμούσα τον εαυτό μου και κατά πόσο αυτό είναι εφικτό η τι θα μπορούσε να προκύψει η να περιμένω. Στην κλινική έγινε επισκόπηση με μια κάμερα στο τριχωτό της κεφαλής και παρατήρησα ο ίδιος την διάφορα του πως με έβλεπα στον καθρέφτη, πως με έβλεπαν οι άλλοι και πως τελικά είναι οι τρίχες μου στον μικρόκοσμο του κεφαλιού μου. Η συζήτηση έγινε καθαρά σε πλαίσιο εκτός διαγωνισμού όπου μου ξεκαθαριστηκαν οι προϋποθέσεις (το είδος του περιστατικού) που χρειαζόταν κάποιος για να είναι υποψήφιος.
Λίγες ήμερες αργότερα δέχτηκα με χαρά το τηλεφώνημα όπου μου ανακοινώθηκε ότι είμαι ο νικητής της κλήρωσης και ότι θα έπρεπε να περάσω για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες. Η διαδικασία έγινε σε 2 μέρες και με σύμπραξη 2 γιατρών όπως αναφέρω και στον τίτλο του νήματος το οποίο βοήθησε αρκετά τη διαδικασία κατά τη γνώμη μου. Καθ όλη τη διάρκεια υπήρχε και η εποπτεία μεταξύ των γιατρών εναλλάξ.
Η διαδικασία την πρώτη μέρα είχε ως εξής:
Εξαγωγή 1478 μοσχευμάτων αντιστοιχούμενα σε 3152 τρίχες με λόγο 2,13 η οποία έγινε χειροκίνητα και από τις δυο γιατρούς με εργαλείο 1.1mm. Την πρώτη μέρα η τοποθέτηση έγινε στην περιοχή του crown ενώ την δεύτερη μέρα σκοπός ήταν η τοποθέτηση στην Α ζώνη όπου και υπήρχε το μεγαλύτερο πρόβλημα, με ενίσχυση της Β ζώνης σε πυκνότητα διότι υπήρχαν ήδη τρίχες.

1τριχα: 385
2τριχα: 627
3τριχα: 363
4τριχα: 91
5τριχα: 12
Σύνολο 1478

Η διαδικασία την δεύτερη μέρα είχε ως εξής:
Εξαγωγή 1386 μοσχευμάτων αντιστοιχούμενα σε 3193 τρίχες με λόγο 2,3 η οποία έγινε χειροκίνητα και από τις δυο γιατρούς με εργαλείο 1.2mm

1τριχα: 320
2τριχα: 543
3τριχα: 341
4τριχα: 152
5τριχα: 25
6τριχα: 4
7τριχα: 1
Σύνολο: 1386

Η όλη διαδικασία κάθε ήμερα έγινε παρουσία 3 ατόμων (2 γιατρών 1 νοσηλεύτρια). Αυτό που μου άρεσε ήταν μετά το πέρας της μεταμοσχευσης κάθε ημέρας υπέγραφα εγώ ο ίδιος ως μάρτυρας για την καταστροφή των εργαλείων μιας χρήσης που γινόταν μπροστά μου. Έγινε ένα διάλειμμα 20λεπτου όπου ξεκουράστηκα και μου προσέφεραν φαγητό, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μπορούσαμε να διακόψουμε για τουαλέτα ή να αλλάξω λίγο τη στάση του σώματος μου.
Όσον αφορά τον πόνο επί της διαδικασίας ουσιαστικά το μόνο που νιώθεις είναι τα τσιμπιματακια της νάρκωσης που σου γίνονται στην αρχή ενώ καθ όλη τη διαδικασία δε νιώθεις τίποτα και υπάρχει συνεχής μεριμνά από το γιατρό ώστε να σου χορηγείται νάρκωση για καλύτερη εξέλιξη της διαδικασίας άλλα και για να μην πονάς. Θέλω επίσης να αναφέρω ότι οι χώροι όλοι ήταν προσεγμένοι, καθαροί και ακολουθούνταν συγκεκριμενες διαδικασίες για καθετί. Ξεχωριστός χώρος κουρέματος πριν την επέμβαση από κουρέα, λούσιμο σε ξεχωριστό πάλι χώρο μέχρι τον απομονωμένο χώρο που προοριζόταν για την μεταμόσχευση. Καθετί εκεί μέσα μου έδινε την αίσθηση ότι γίνεται για κάποιο λόγο και με συγκεκριιμενο τρόπο. Όλα αυτά τα αναφέρω γιατί ένα τέτοιο σκηνικό σε παραπέμπει σε οργάνωση ενός χώρου και προσδίδει μια μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας.
 
Τελευταία επεξεργασία:

aeratos28

Just aeratos
Καλη επιτυχια..καμια φωτο δεν εβαλες..καλη η υπεραναλυση,αλλα 1 εικονα,1000 λεξεις..επισης για ποιο λογο χρησιμοποιηθηκαν πομονες 1.1 και 1.2?????κεφαλοτυρι θα γινεις πισω εχε υποψη σου
 

dimitris50423

Well-Known Member
Καλη τυχη mark. Βαλε φωτο πριν και μετα την τοποθετηση. Οντως γιατι αραγε τετοια punch; νομιζω συνηθως μεχρι 1.0 χρησιμοποιουν. Βγαλε καθαρες φωτο δοτρια ληπτρια και πως ησουν προ μμ.
 

Mark84

Member
Καλη επιτυχια..καμια φωτο δεν εβαλες..καλη η υπεραναλυση,αλλα 1 εικονα,1000 λεξεις..επισης για ποιο λογο χρησιμοποιηθηκαν πομονες 1.1 και 1.2?????κεφαλοτυρι θα γινεις πισω εχε υποψη σου
Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά γινόταν με 2 εργαλεία οπότε δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά σε αυτό το κομμάτι. Απλα αυτά νομίζω χρησιμοποιηθηκαν αν είναι μείζονος σημασίας θα προσπαθήσω να μάθω συγκεκριμένα και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Όσον αφορά τις φωτογραφίες δεν έχω τις αρχικές οπότε μόλις παραλάβω υλικό από την κλινική στα χέρια μου θα είναι διαθέσιμο να το δούμε και να το αξιολογησουμε σιγά σιγά όλοι μαζί. Σας ευχαριστώ εξ αρχής και θα ήθελα να πω προκαταβολικα πως ότι λάθη εντοπίζονται στην παρουσίαση ή παραλείψεις να αναφερθούν μιας και γίνεται εξ'ολοκλήρου από μένα όποτε μπορεί κάτι να μη το εκφράσω αρκετά σωστά γιατί όντως δεν κατέχουμε όλοι τις ίδιες γνώσεις.
 

Mark84

Member
Eυχομαι τα καλύτερα!!!
Σε ποιες ζώνες μπήκανε τα μοσχεύματα?
Θα τα δείξω και θα τα δούμε και στις φώτο και πραγματικά με εξιτάρει ευχάριστα η ανυπομονησία σας παιδιά. Την πρώτη μέρα η τοποθέτηση έγινε στο crown και την δεύτερη κυρίως στην Α ζώνη και λιγότερο στη Β. Δείτε και την παρουσίαση νομίζω το αναφέρω.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καλη επιτυχια..καμια φωτο δεν εβαλες..καλη η υπεραναλυση,αλλα 1 εικονα,1000 λεξεις..επισης για ποιο λογο χρησιμοποιηθηκαν πομονες 1.1 και 1.2?????κεφαλοτυρι θα γινεις πισω εχε υποψη σου
Υποτίθεται ότι η DHI κάνει καλύτερη διαχείριση δότριας από άλλες εγχώριες κλινικές λόγω μικρού αριθμού graft ανά session. Εύχομαι η χρήση τόσο μεγάλων punch να έχει σχέση με μια πιθανή ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης περίπτωσης (μεγάλο πάχος τρίχας, σγουρή, κλπ). Αν δεν έχει και η κλινική χρησιμοποιεί τέτοια punch γενικότερα, τότε "κλάφτα Χαράλαμπε". Οι τοπ κλινικές ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις σπάνια υπερβαίνουν το 1.0mm, ακόμα και αν μιλάμε για πολυτριχα. Να θυμίσω την περίπτωση μου με χοντρή και αρκετά σγουρή τρίχα που χρησιμοποιήθηκε 0.9 ένω έγινε και προσπάθεια για 0.8 και 0.85. Το φαινόμενο του dotting είναι απόλυτα σχετιζόμενο με την διάμετρο του punch.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

aeratos28

Just aeratos
Cvial και εγω το ευχομαι να υπαρχει καποιος λογος ..βασικα και εγω για σγουρο μαλλι σκεφτηκα και χοντρη τριχα.ομως και παλι το ανωτερο που θα επρεπε να χρησιμοποιηθει,παλι θα επρεπε να ηταν μεχρι 1.0 mm..εδω και χρονια ειναι το μεγιστο που πρεπει να χρησιμοποιηται σε μια επεμβαση..οτι ειναι παραπανω απο αυτο,αφηνει τις δοτριες οπως παλια..λες και εχεις κανει smp αλλα με ασπρο χρωμα..κεφαλοτηρι σκετο σου λεω.!για να δουμε ποτε θα ανεβασει τις φωτο,να εχουμε μια εικονα και ξανασυζηταμε
 

dimitris50423

Well-Known Member
Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά γινόταν με 2 εργαλεία οπότε δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά σε αυτό το κομμάτι. Απλα αυτά νομίζω χρησιμοποιηθηκαν αν είναι μείζονος σημασίας θα προσπαθήσω να μάθω συγκεκριμένα και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Όσον αφορά τις φωτογραφίες δεν έχω τις αρχικές οπότε μόλις παραλάβω υλικό από την κλινική στα χέρια μου θα είναι διαθέσιμο να το δούμε και να το αξιολογησουμε σιγά σιγά όλοι μαζί. Σας ευχαριστώ εξ αρχής και θα ήθελα να πω προκαταβολικα πως ότι λάθη εντοπίζονται στην παρουσίαση ή παραλείψεις να αναφερθούν μιας και γίνεται εξ'ολοκλήρου από μένα όποτε μπορεί κάτι να μη το εκφράσω αρκετά σωστά γιατί όντως δεν κατέχουμε όλοι τις ίδιες γνώσεις.
Δεν χρειαζεται να περιμενεις τις φωτο της κλινικης. Παρε το κινητο σου και τραβα ληπτρια και δοτρια. Και αν εχεις καμια με το πως ησουν πριν.
Οταν σου δωσουν και τις κλινικης τις βαζεις.
 

Flosk

Well-Known Member
Cvial ισως θα ηταν ενδιαφερον να κανεις μια μικρη αναφορα για το μεγεθος των εργαλειων που χρησιμοποιουν οι κλινικες για τις οποιες γινεται λογος στο forum για να γινονται και οι απαραιτητες συγκρισεις.
 

dimitris50423

Well-Known Member
Καλη επιτυχια mark. Εκανες καποια θεραπεια πριν; μινοξιδιλη φινα;
Πολλες μαμα αδυναμες τριχες στις αραιωμενες περιοχες και μπροστα και στο crown.
 
Μπλουζα