It's all about androgens...

tasos

Active Member
GOMI είπε:
tasos είπε:
Φοβερά αποτελέσματα αλλά........αστα να πάνε !

Gomi, το σμήγμα και τα μικρόβια δεν μπορούμε να τα περιορίσουμε με φυσικό τρόπο (τοπικά) ???

Το σμήγμα με μάσκες μαλλιών και τα μικρόβια με Grape Fruit Seed Extract ???

To δεύτερο θεωρείτε απο τα ισχυρότερα αντιμικροβιακά σκοτώνει πάνω απο 90% των πιο ανθεκτικών μικροβίων.....παλιά στα νοσοκομεία αυτό χρησιμοποιούσαν για απολυμαντικό !!

Έχω δοκιμάσει και ακόμα δοκιμάζω πολλά φυσικά έλαια που αναφέρουν τέτοιες ιδιότητες, αλλά για να είμαστε ειλικρινής, μέχρι στιγμής δεν κάνουν σχεδόν τίποτα.
Ως πάθηση, η υπερπλασία σμηγματογόνων αδένων δεν είναι θεραπεύσιμη μέχρι αυτή τη στιγμή, αλλά σε αρχικά στάδια αν καταπολεμηθεί η αιτία, μπορούν να επανέλθουν. Κάτι τέτοιο έγινε και με τον κινέζο. Το έπιασε από τα αρχικά στάδια κατευθείαν στην πηγή.

Εγώ δίνω κάποια μεγάλα ποσοστά σε αυτή τη θεωρία, περί σμήγματος, γιατί όσες φορές χρειαστεί να πάρω αντιβίωση (λόγω του προβλήματος στα ούλα) το μαλλί μου καλυτερεύει.

Γενικότερα μιλάμε για τοξικό σμήγμα + νεκρά κύτταρα δέρματος + βρωμιές + χημικά κατάλοιπα από σαμπουάν + μύκητες + αναερόβια βακτήρια.

Τα αναερόβια βακτήρια, εκκρίνουν από την επιφάνεια τους τοξικές ουσίες σε 2 περιπτώσεις.
Πρώτον όταν τρέφονται, προφανώς από το αυξημένο σμήγμα και δεύτερον όταν στρεσαριστούν. Όταν νίωθουν ότι απειλούνται δηλαδή, όπως πχ με τοπική κετοκοναζόλη και άλλα αντιμυκητιασικά.
Μερικά από τα χιλιάδες είδη που υπάρχουν, εκκρίνουν και τοξικές ουσίες κατά τη διάρκεια του οργίου αναπαραγωγής.

Θεωρητικά, η μέθοδος τύπου detumescence πρέπει να μπορεί να βοηθήσει να απεγκλωβιστεί σιγά σιγά αυτό το συμπαγές μείγμα. Προς το παρόν βέβαια, δεν έχω δει κάτι, ίσα ίσα που είμαι και χειρότερα, αλλά δεν ξέρω αν ευθύνεται αυτό, γιατί κάνω και ορμονική αγωγή.

Επίσης απ΄οτι έχω δει, βοηθάνε πολύ τα led laser, blue light 415nm + red light 630-660 nm.
Ειδικά το πρώτο, έχει πολύ καλά στατιστικά στο να σκοτώνει βακτήρια κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Και τα 2 κυμαίνονται κοντά στα 200 ευρώ για ερασιτεχνική χρήση.

Από τοπικά έλαια, διάβασα για gamma linolenic acid, όπως safflower oil, Evening primrose oil (ήδη ο soralteno έχει αναφέρει θετικά πράγματα από αυτά) και επίσης pumpkin seed oil, jojoba oil, cypress oil, nettle, azelaic acid, tea tree oil κ.α.

Από χημικής πλευράς υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά δρουν όπως η tretinoin, δηλαδή στερεύουν τους αδένες εντελώς (80-90%) από σμήγμα δίχως να καταπολεμάνε την αιτία. Πολλοί αναφέρουν χειροτέρευση από αυτή, οπότε για το τι ακριβώς παίζει, μόνο υποθετικά μπορούμε να πούμε. (Ας πούμε εγώ σκέφτομαι πως αν οι αδένες στερεύουν, προκαλείται τοπική ξηρότητα, άρα οι αδένες πρέπει να πιέζονται περισσότερο να παράξουν σμήγμα, μιας και δεν καταπολεμάται η αρχική αιτία και αυτό γίνεται με το ένζυμο 5ar, άρα τραβάνε περισσότερη dht στην περιοχή, γι αυτό και η τρετινοϊνη δεν μειώνει το μέγεθός τους όπως άλλα φάρμακα τύπου diane 35)

Τα παραπάνω μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο του σμήγματος, εφόσον φυσικά απορροφούνται αρκετά για να φτάνουν στο στόχο τους, αλλά τίποτα προς το παρόν δεν μπορεί να μακακώσει και να διώξει το εγκλωβισμένο σμήγμα. Γι αυτό είπα πως το καλύτερο ίσως να είναι η μέθοδος DT...

Gomi, για τα μικρόβια που ζουν στο τριχωτο κυρίως αναφέρομαι στα demodex....

τρέφονται με το σμήγμα, υπήρχαν πολλές συζητήσεις πιο παλιά σε ξένα site και κυρίως στο regrowth.com αλλά τώρα δεν τις βρίσκω αυτές τις συζητήσεις !!!

Ισως να κάνουν συζητήσεις και στο φόρουμ του Immortal Hair !!!

Τα σκοτώναν με το Citricidal Grape Fruit Seed Extract...... http://www.iherb.com/product-reviews/NutriBiotic-GSE-Grapefruit-Seed-Extract-Liquid-Concentrate-4-fl-oz-118-ml/4215/?p=1 το οποίο είναι συμπηκνωμένο το αραιώνεις με νερό, το βάζεις σε ενα ψεκαστήρι και ψεκάζεις 4-5 φορές την ημέρα !!!

Τουλάχιστον έτσι κάναν αυτοί, συμπηκνωμένο λέει ήταν πολύ δυνατό.
Μπορείς και σε όλο το σώμα να ψεκάσεις, αλλά και να το πιείς βέβαια αραιωμένο.

Χαρακτηριστικό των demodex είναι η φαγούρα στο δέρμα

Υ.Γ. μπορείς να δώσεις λίνκ με τα laser ??
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Θα το κοιτάξω αυτό που λες, αν και το πρόβλημα με τα βακτήρια δεν λύνεται ποτέ μιας και πάει κάπως έτσι.

Αυξημένη παραγωγή σμήγματος + τοξίνες όπου φτιάχνουν ένα ιδανικό περιβάλλον για να αναπαραχθούν. Σε φυσιολογικές συνθήκες, όλοι έχουμε παθογόνους οργανισμούς και βακτήρια στο δέρμα μας. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αυτά πολλαπλασιάζονται εξαιτίας του ιδανικού αναερόβιου περιβάλλοντος. Ακόμα και όλα να τα σκοτώσεις, σε 1 εβδομάδα θα έχουν αυξηθεί πάλι. Ουσιαστικά το περιβάλλον είναι αυτό που πρέπει να διορθωθεί και μετά να τα καταπολεμήσεις.

Για τα laser

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3806074/

http://carestylishness.com/where-to-buy-acne-blue-red-led-light-therapy-38-led-bulb-for-treatment-acne-and-acne-scars-415nm-660nm/

Blue
http://www.ebay.com/itm/NEW-Blue-MD-High-Power-LED-Acne-Hands-Free-Light-Therapy-Treatment-/360956702717?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item540ab22ffd

red
http://www.vlasyproject.com/official%20listing.html

Υπάρχουν και συσκευές που έχουν ταυτόχρονα και τα 2 led, αλλά ξεχωριστά είναι καλύτερο από πολλές απόψεις.

Το red πάντως το έχω στο πρόγραμμα να το πάρω. Για το blue ίσως το σκεφτώ στην πορεία...
 

tasos

Active Member
μμμμ.....για να διορθώσουμε το περιβάλλον όπως λές και για να να περιορίσουμε γενικά στο σώμα μας την δράση των μυκήτων και μικροβίων, πρέπει να κρατάμε το PH στο αίμα μας στο 5,5 (ουδέτερο αν δεν κάνω λάθος).

Με υγιεινή διατροφή.

Λόγω της σύγχρονης διατροφής λέγεται ότι το PH τείνει προς το όξινο και αυτό δημιουργεί κατάλληλο περιβάλλον για τα μικρόβια.

Για το λίνκ που εδωσα για το Citricidal Grape fruit Seed Extract..... θεωρούταν απο τα καλύτερα ή αν θες το πιο δημοφιλές, Αλλά τα τελευταία reviews λένε ότι αλλάξαν μάλλον την σύνθεση και δεν είναι τόσο αποτελεσματικό !!!

Γι'αυτά τα φάρμακα που παίρνει ο κινέζος πάντως είναι επικίνδυνα....στην Γαλλία το έχουν αποσύρει το Diane 35 και μόνο στην Αυστραλία λένε έχει δοθεί αδεια για κυκλοφορία αλλά μόνο για κατά της ακμής θεραπεία.

Ενώ σε πολλές χώρες το συνταγογραφούν σαν αντισυλληπτικό στις γυναίκες
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Διάβασα τα review και όντως αναφέρουν πως δεν έχει την πικρή γεύση που είχε. Παρόλο αυτά, στη μικρότερη συσκευασία τα τελευταία review αναφέρουν ιδιαίτερη πικρότητα, οπότε τσίμπησα ένα μαζί με μια πρωτείνη που ήθελα.

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί αν εστιάζουμε σε λάθος περιοχή. Δηλαδή όλοι ψάχνουν την Α.Α. τοπικά γύρω από το θύλακα, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να προέρχεται από κάποιες γενετικές ελλείψεις του ίδιου του ανοσοποιητικού.

Δες για παράδειγμα εδώ

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8757755

These results support the hypothesis that reactive oxygen species are involved in the pathogenesis of sebaceous gland hyperplasia in male pattern baldness.

Και εδώ για τα ROS

http://www.biotek.com/resources/articles/reactive-oxygen-species.html

Reactive Oxygen Species (ROS) have long been known to be a component of the killing response of immune cells to microbial invasion.

Λόγω της περιοδοντίτιδας που με επισκέφθηκε τα 2 τελευταία χρόνια, έχω συζητήσει πολλά πράγματα με το γιατρό γύρω από τις αιτίες και τα μικρόβια που αναπτύσσονται και όλα ξεκινάνε από το πεπτικό σύστημα και το ανοσοποιητικό. Αν η μάχη χαθεί εκεί, μετά δεν κερδίζεται με τίποτα...
Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να συμβαίνει και με τους σμηγματογόνους αδένες.
Επίσης άνοιξη και φθινόπωρο, εκ φύσεως πολλαπλασιάζονται (όπως επίσης και από το χρόνιο στρες) και είναι οι εποχές που πάντα μου δίνει αντιβίωση.
 

tasos

Active Member
μμμ..... ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος , αλλά με φυσικούς τρόπους γιατι και οι αντιβιώσεις δεν είναι λύση !
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
mimis giova είπε:
παιζει ρολο ρε παιδια π εχω χαλια ανοσοποιητικο??λογο σπληνεκτομης...??

Θα δείξει...είναι το τελευταίο πράγμα το θέμα των αδένων που θα πειραματιστώ...(με το που γυρίσω από διακοπές) αν δεν δείξει τίποτα ενδιαφέρον, θα τα αφήσω στην τύχη τους μάλλον
 
Μπλουζα