fungoral

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

karaflas_1

New Member
Παναγιωτη σημερα αγορασα fungoral και λουστικα δεν μου εκανε ερεθισμους θα το χρησιμοποιω 1 φορα την εβδομαδα ειχατε δικιο το χρησιμοποιουσα μερα παρα μερα γιαυτο εγινε αυτο που εγινε!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: fungoral

ωραια κρατα το για 2 εβδομαδες μια φορα την εβδομαδα
και μετα αν ολα ειναι καλα μπορεις μεχρι 2 φορες την εβδομαδα αλλα οχι δευτερα και τριτη
εγω το χρησιμοποιω μια φορα καθε 5 μερες και ειμαι οκ

αλλα και μια φορα την εβδομαδα ειναι καλα
ελπζιω να εχεις το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα στην θεραπεια σου

karaflas_1

New Member

Eιναι καλο σαμπουαν και πολυ φτηνο 6,50 ευρω απλα εγω εκανα πολυ χρηση μιλαμε για 3-4 φορες την εβδομαδα γιαυτο επαθα οτι επαθα απο τωρα ξεκινησα 1 φορα την εβδομαδα ειναι οκ πιστευω

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

ναι το παρακανες λιγο με την δοσολογια αλλα ολοι την εχουμε πατησει καποια στιγμη
ουτε ο πρωτος εισαι ουτε ο τελευταιος
εξαλλου και εγω στο μελλον καποια στιγμη θα την πατησω
να φανταστεις ειχα ενα φιλο που επερνε proscar ενα ολοκληρο την μερα μιλαμε για 5 mg ενω η συνηστομενη ημερισια δοσολογια ειναι 1 mg φαντασου 5 φορες πιο πανο απο το κανονικο
ευτυχος δεν επαθε τπτ αν και του ειπα ποσο ειναι η δοση συνεχιζε να παιρνει 1 ολοκληρο
γιατι ηθελε να δει γρηγορα αποτελεσματα
βλεπεις εκανε ενεσιμη χρηση τεστοστερονης και του πεσαν πολυ αποτομα τα μαλλια
τελικα ζει και ειναι μια χαρα βεβαια τωρα τα εκοωε ολα και το Proscar και την τεστοστερονη
τεσπα μια μικρη ιστοριουλά

ελπιζω φιλε στρατο να τα πας περιφημα αυτην την φορα

για πες μας τι ακριβως παιρνεις και πως το παιρνεις δοσολογιες κτλ

karaflas_1

New Member

Λοιπον χρησιμοποιω το lazer που αγορασα και regaine 5% και το σαμπουαν που πηρα σημερα (και αλλα 2 το βιοκαπ και το crescina 700) δηλαδη τιποτα ουσιαστικο και δραστικο ακομα
Περιμενω να ερθει το revivogen και μακαρι να ερθει με ανισυχει γιατι εσεις το πειρατε γρηγορα
Θελω να παραγγηλω το xandrox 15% plus και το tricomin μολις πληρωθω τελος του μηνα. Το xandrox 15% plus ειναι τοπικο διαλυμα δεν νομιζω να εχει φοβερες παρενεργειες εκτος απο τους ερεθισμους και θα εχει και καλα αποτελεσματα

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

για regaine k revivogen ειμαι μαζι σου τα δοκιμασα και εχω να πω καλα λογια
για xandrox μολις τελειωσει το revivogen θα παρω σιγουρα η αποψη μου ειναι πως πρεπει να δουλευουν καλα
γιατι και ο τσακαλος που εχει ψωνισει απο lee δεν μας ειπε κατι αρνητικο

για τα αλλα λαιζερ σου εχω πει πολυς κοσμος υποστιριζει πως δεν κανει δουλεια μαλιστα και γιατροι απο το εξωτερικο
για βιοκαπ δεν γνωριζω πολλα για κρεστινα η γνωμη μου δεν αξιζει τα λεφτα του

το ρεβιβοτζεν και το regaine μια φορα την μερα
εγω προσπαθω το πρωι revivogen και βραδυ regaine
το πρωι ειναι αποδεδειγμενο πως η τεστο μας ειναι πανα πιο αυξημενη

ακομη μου στειλαν μηνυμα απο revivogen πως το 95% της δουλειας το κανει το scalp therapy και 5% το σαμπουαν

Άκης

Administrator

Ναι, το σαμπουάν συμπληρώνει την θεραπεία, αλλά δεν κάνει τίποτα από μόνο του.
Βασικά περιέχει μερικά απο τα συστατικά της λοσιόν. Καθαρίζει το κεφάλι από την dht και διατηρεί το καθαρό της κεφαλής γενικά.

pelopas

New Member

Επειδή παρατηρώ ότι σε διάφορα σημεία του site προτείνεται η χρήση προιόντων που περιέχουν τη δραστική αντιμυκητιασική ουσία κετοκοναζολη (fungoral, nizoral) να σημειώσω ότι χρησιμοποιείται ως σαμπουαν για την πυτιρίδα και όχι για την τριχόπτωση. Απέτυχε να λάβει έγκριση στις ΗΠΑ από τον FDA για την τριχόπτωση.

Η γενικότερη επιφύλαξη που έχω όμως είναι ότι το συγκεκριμένο αντιμυκητιασικό μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ανθεκτικών στελεχών των μυκήτων όταν υπερχρησιμοποιείται (και όχι για την καταπολέμηση μυκήτων όπως στην περιπτωση μας). Είναι σαν να κάνεις κατάχρηση αντιβιοτικών......
Κατά συνέπεια, προσωπικά θα απέφευγα τη χρήση του για τους παραπάνω λόγους, ακόμη και αν υπάρχει υποψία ότι έχει κάποια επίδραση στην τριχόπτωση......

Άκης

Administrator

pelopas είπε:
Επειδή παρατηρώ ότι σε διάφορα σημεία του site προτείνεται η χρήση προιόντων που περιέχουν τη δραστική αντιμυκητιασική ουσία κετοκοναζολη (fungoral, nizoral) να σημειώσω ότι χρησιμοποιείται ως σαμπουαν για την πυτιρίδα και όχι για την τριχόπτωση. Απέτυχε να λάβει έγκριση στις ΗΠΑ από τον FDA για την τριχόπτωση.

Το συγκεκριμένο ΔΕΝ κάνει τπτ για την τριχόπτωση. Έχει ενεργή δράση σαν regrowth όμως και μάλιστα στο 2% (υπάρχει και έρευνα σχετικά).

pelopas είπε:
Η γενικότερη επιφύλαξη που έχω όμως είναι ότι το συγκεκριμένο αντιμυκητιασικό μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ανθεκτικών στελεχών των μυκήτων όταν υπερχρησιμοποιείται (και όχι για την καταπολέμηση μυκήτων όπως στην περιπτωση μας). Είναι σαν να κάνεις κατάχρηση αντιβιοτικών......
Κατά συνέπεια, προσωπικά θα απέφευγα τη χρήση του για τους παραπάνω λόγους, ακόμη και αν υπάρχει υποψία ότι έχει κάποια επίδραση στην τριχόπτωση......

Επίσης, η περίπτωση μας δεν είναι η καταπολέμηση κάποιων μυκητών (δεν έχουμε σμηγματορροική δερματίτιδα αλλά ούτε και γυροειδή αλωπεκία, αλλιώς θα πέρναμε κορτιζόνη) αλλά το μπλοκάρισμα της DHT.

Μήπως, το συγκεκριμένο ποστ σου το διάβασες από κάπου που πιθανών να ανέφερε να ΜΗΝ χρησιμοποιήτε από άτομα που μπορεί να έχουν προσβληθεί από κάποιου είδος μύκητα και το μπέρδεψες;

liako

New Member

Admin είπε:
[quote author=pelopas link=topic=121.msg1770#msg1770 date=1221427616]

Το συγκεκριμένο ΔΕΝ κάνει τπτ για την τριχόπτωση. Έχει ενεργή δράση σαν regrowth όμως και μάλιστα στο 2% (υπάρχει και έρευνα σχετικά).

pelopas είπε:

Επίσης, η περίπτωση μας δεν είναι η καταπολέμηση κάποιων μυκητών (δεν έχουμε σμηγματορροική δερματίτιδα αλλά ούτε και γυροειδή αλωπεκία, αλλιώς θα πέρναμε κορτιζόνη) αλλά το μπλοκάρισμα της DHT.

Μήπως, το συγκεκριμένο ποστ σου το διάβασες από κάπου που πιθανών να ανέφερε να ΜΗΝ χρησιμοποιήτε από άτομα που μπορεί να έχουν προσβληθεί από κάποιου είδος μύκητα και το μπέρδεψες;
[/quote]

Ενεργή δράση σαν regrowth αναφέρουν και οι οδηγίες χρήσης στην συσκευασία...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

pelopas

New Member

liako είπε:
[quote author=Admin link=topic=121.msg1791#msg1791 date=1221490930]

pelopas είπε:

[/quote]

Ενεργή δράση σαν regrowth αναφέρουν και οι οδηγίες χρήσης στην συσκευασία...
[/quote]

Ολα αυτά που έγραψα αφορούν την κετοκοναζόλη. Επ αυτών των συγκεκριμένων ανησυχιών δεν μου αναφέρεις κάτι. Από το Fda πάντως δεν έχει λάβει άδεια. Αν αναφέρει ότιδήποτε σχετικό με τριχόπτωση δεν είναι επιβεβαιωμένο ούτε έχει λάβει σχετική άδεια (δεν αποκλείει αυτό να έχει κάποια δράση).

Δεν ειναι όμως αυτό το κυρίως θέμα. Το κυρίως αφορά τη διαρκή χρήση ενός αντιμυκητιασικού φαρμάκου πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη ανθεκτικών στελεχών (κατάχρηση αντιβιοτικών/αντιμυκητιασικών). Το επιπρόσθετο κακό είναι ότι πολλοί μήκητες που έχουν ανοσία στην κετοκοναζόλη εμφανίζουν διασταυρούμενη ανοσία και στις άλλες αζόλες (π.χ. ιτρακοναζόλη).

Ο καθένας κάνει τις επιλογές, αρκεί να γνωρίζει καλά τι κάνει.....

liako

New Member

dim74 είπε:
γραφουν λες λιακο οι οδηγιες χρησεως σαν regrowth το fungoral?

Λοιπόν ζητώ συγγνώμη καθώς λίγο που έψαξα δεν το βρήκα για να το επιβεβαιώσω.
Βρήκα μόνο αυτό
"Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα και η πιτυρίδα για τις οποίες χρησιμοποιείται κυρίως το σαμπουάν κετοκοναζόλης, συνοδεύονται συνήθως με πτώση των μαλλιών. Αυτό μπορεί επίσης, να εμφανισθεί με την χρήση του σαμπουάν κετοκοναζόλης όταν χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις αυτές."
http://www.janssen-cilag.gr/bgdisplay.jhtml?itemname=fungoralshampoo2_medication_compliance&product=none
Μπορεί να μπερδεύτικα γιατί θυμάμαι ότι είπα στον πατέρα μου ότι το παίρνω και μου είπε και αυτός οτι του είχαν πει ότι δρα και σαν regrowth (το έπαιρνε για άλλο λόγο)

Άκης

Administrator

Φίλτατε pelopa, το να κατακρίνεις ένα ίσως από τα κορυφαία σαμπουάν που κυκλοφορούν, επέτρεψε μου να σου πω ότι κάνεις λάθος.
Δεν θα σου απαντήσω σαν κάποιος ειδικός ή επιστήμονας ή γιατρός, αλλά σαν άτομο που συμμετέχει σε συζητήσεις σε πολλά forums σχετικά αλλά και σαν χρήστης του συγκεκριμένου σαμπουάν για ένα περίπου χρόνο και κάθε Δε-Τε-Πα.
pelopas είπε:
Απέτυχε να λάβει έγκριση στις ΗΠΑ από τον FDA για την τριχόπτωση.
Πήρε σαν σαμπουάν για την πιτυρίδα, αλλά δεν έφτασε τα στάνταρ του FDA για τριχόπτωση, γιατί δεν κάνει για τριχόπτωση.
Εντούτοις, έχει δείξει ότι παρέχει τον ίδιο βαθμό τριχοφυίας με το regaine 2%.
pelopas είπε:
Όπως λες μπορεί. Και το proscar μπορεί να σε κάνει να μην ξαναδείς στύση αν υπερβείς την δόση σου, το depon να σου προκελέσει βαριές βλάβες στο συκώτι και οξεία δηλητηρίαση, η μινοξιδίλη ζαλάδες, τριχοφυία σε όλο το σώμα κλπ και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Ο κατασκευαστής συνιστά 2 φορές την εβδομάδα. Οι όποιες φοβίες σου, είναι μηδαμινές αν ακολουθείς αυτήν την δοσολογία. ΜΗΝ φοβίζεις τους άλλους, εκτος αν έχεις κάποιο έγκυρο link που να αναφέρει άτομα που έπαθαν όσα αναφέρεις απο την συνιστώμενη χρήση του.

pelopas είπε:
Ολα αυτά που έγραψα αφορούν την κετοκοναζόλη. Επ αυτών των συγκεκριμένων ανησυχιών δεν μου αναφέρεις κάτι. Από το Fda πάντως δεν έχει λάβει άδεια. Αν αναφέρει ότιδήποτε σχετικό με τριχόπτωση δεν είναι επιβεβαιωμένο ούτε έχει λάβει σχετική άδεια (δεν αποκλείει αυτό να έχει κάποια δράση).
Παρέχει και μάλιστα επιβεβαιωμένα τριχοφυία. Το ότι ΔΕΝ κάνει κάτι για την τριχόπτωση, δεν μας ενδιαφέρει, έχουμε ουκ ολίγες επιλογές.
Στο FDA "πήγε" για την τριχόπτωση, γι'αυτό και απέτυχε.

pelopas είπε:
Δεν ειναι όμως αυτό το κυρίως θέμα. Το κυρίως αφορά τη διαρκή χρήση ενός αντιμυκητιασικού φαρμάκου πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη ανθεκτικών στελεχών (κατάχρηση αντιβιοτικών/αντιμυκητιασικών). Το επιπρόσθετο κακό είναι ότι πολλοί μήκητες που έχουν ανοσία στην κετοκοναζόλη εμφανίζουν διασταυρούμενη ανοσία και στις άλλες αζόλες (π.χ. ιτρακοναζόλη).
Ο καθένας κάνει τις επιλογές, αρκεί να γνωρίζει καλά τι κάνει.....
Δεν κάνουμε κατάχρηση. Και χωρίς να είμαι γιατρός, που σημαίνει ότι αυτό που θα γράψω πιθανόν να μην ισχύει, αλλά είναι τοπικό διάλυμα. Δεν δρα εσωτερικά, που σημαίνει ότι ο οργανισμός μας δεν το μαθαίνει, όπως θα συμβεί με οποιοδήποτε άλλο που το λαμβάνουμε από το στόμα ή ενέσιμο.
Αυτό που ισχυρίζεσαι, πολύ πιθανών να ισχύει σε λήψη χαπιού με κετοκοναζόλη.

pelopas

New Member

Admin είπε:
Φίλτατε pelopa, το να κατακρίνεις ένα ίσως από τα κορυφαία σαμπουάν που κυκλοφορούν, επέτρεψε μου να σου πω ότι κάνεις λάθος.
Δεν θα σου απαντήσω σαν κάποιος ειδικός ή επιστήμονας ή γιατρός, αλλά σαν άτομο που συμμετέχει σε συζητήσεις σε πολλά forums σχετικά αλλά και σαν χρήστης του συγκεκριμένου σαμπουάν για ένα περίπου χρόνο και κάθε Δε-Τε-Πα.
Απέτυχε να λάβει έγκριση στις ΗΠΑ από τον FDA για την τριχόπτωση.
Πήρε σαν σαμπουάν για την πιτυρίδα, αλλά δεν έφτασε τα στάνταρ του FDA για τριχόπτωση, γιατί δεν κάνει για τριχόπτωση.
Εντούτοις, έχει δείξει ότι παρέχει τον ίδιο βαθμό τριχοφυίας με το regaine 2%.
pelopas είπε:
Όπως λες μπορεί. Και το proscar μπορεί να σε κάνει να μην ξαναδείς στύση αν υπερβείς την δόση σου, το depon να σου προκελέσει βαριές βλάβες στο συκώτι και οξεία δηλητηρίαση, η μινοξιδίλη ζαλάδες, τριχοφυία σε όλο το σώμα κλπ και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Ο κατασκευαστής συνιστά 2 φορές την εβδομάδα. Οι όποιες φοβίες σου, είναι μηδαμινές αν ακολουθείς αυτήν την δοσολογία. ΜΗΝ φοβίζεις τους άλλους, εκτος αν έχεις κάποιο έγκυρο link που να αναφέρει άτομα που έπαθαν όσα αναφέρεις απο την συνιστώμενη χρήση του.

[/quote]

Εσυ μπορείς να μου προσκομίσεις έγκυρες έρευνες που να αναφέρονται στην επιτυχία της κετοκοναζόλης; Εκτός από μια του 1998 που χρηματοδοτήθηκε από την εταιρίας που παράγει το σαμπουάν;

Επίσης αν η χρήση ενός προιόντος (έστω και τοπικού) επί 2 φορές τη βδομάδα για απροσδιόριστο χρονικό ορίζοντα δε συνιστά διαρκή χρήση του προιόντος αναρωτιέμαι πως μπορεις να την χαρακτηρίσεις;

Επίσης αναφορικά με τη συνιστώμενη χρήση μπορείς να με παραπέμψεις που λέει ότι χρησιμοποιείται συνιστώμενα για ανάπτυξη μαλλιών;

Άκης

Administrator

Φαντάζομαι pelopa, πλακα κάνεις...
pelopas είπε:
Εσυ μπορείς να μου προσκομίσεις έγκυρες έρευνες που να αναφέρονται στην επιτυχία της κετοκοναζόλης; Εκτός από μια του 1998 που χρηματοδοτήθηκε από την εταιρίας που παράγει το σαμπουάν;
Έγκυρες έρευνες ή πηγές; Δεν σου φτάνουν τα χιλιάδες posts που το συνιστούν; Ή το ότι υπάρχει post σε Αμ. forum που βγήκε υπεύθυνος κλινικών ερευνών της Merck και είπε ότι τα αποτελέσματα γίναν ορατά όταν πρόσθεσαν nizoral?
Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά θα κοιτάξω να βρω το post.

Υπάρχει η εξής έρευνα για regrowth στα ποντίκια και είναι αυτή που έχω στα νέα. Έχει τίτλο
Jiang, J. Tsuboi, R., Kojima, Y. and Ogawa, H. Topical application of ketoconazole stimulates hair growth in C3H/HeN mice. J Dermatol. 2005 Apr
2005 και όχι '98. Και το Revivogen χρηματοδότησε την κλινική έρευνα του, τί πάει να πεί; Τα αποτελέσματα τα είδα και τα βιώνω μαζί με άλλους.
Ξαναθυμήζω, REGROWTH όχι HAIRLOSS, κάπου τα μπερδεύεις.

pelopas είπε:
Επίσης αν η χρήση ενός προιόντος (έστω και τοπικού) επί 2 φορές τη βδομάδα για απροσδιόριστο χρονικό ορίζοντα δε συνιστά διαρκή χρήση του προιόντος αναρωτιέμαι πως μπορεις να την χαρακτηρίσεις;
Το χρησιμοποιείς μέχρι να δεις κάποιο αποτέλεσμα από αυτό που θες. Η εταιρεία το συνιστά για ένα μήνα.
Διάβασε και λίγο το φυλλάδιο του προϊόντος, υπάρχει online, προτού γράψεις κάτι...
Εμείς το χρησιμοποιούμε παραπάνω, αφού δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

pelopas είπε:
Επίσης αναφορικά με τη συνιστώμενη χρήση μπορείς να με παραπέμψεις που λέει ότι χρησιμοποιείται συνιστώμενα για ανάπτυξη μαλλιών;
Απαγορεύεται να αναφέρει ότι κάνει για τριχοφυία, από την στιγμή που δεν έχει λάβει έγκριση για κάτι τέτοιο...
Εξυπνάδες μου ακούγοντε αυτά από ημιμαθείς...

Επίσης, ποιός σου είπε ότι το nizoral το χρησιμοποιούμε μόνο για regrowth? Κάνει δουλειά, αλλά κάνει και πολλά άλλα.
πχ είναι αντιφλεγμονώδες και απαιτείται στην θεραπεία για την τριχόπτωση, μιας και φλεγμωνή μπορεί να γίνει και ας μην το νιώσουμε στην αρχή.
Επίσης είναι ήπιο αντιανδρογώνο. Μας κάνει το δέρμα της κεφαλής υγιές, πράγμα αναγκαίο για να μπορέσουν να αποροφηθούν πλήρως τα άλλα τοπικά και να γίνει αποτελεσματική η θεραπεία μας.

Και κάτι άλλο. Το ότι φοβάσαι ή ξέρω και 'γω τί άλλο, δικαίωμα σου και πρόβλημα σου. Το να προσπαθείς να μας πείσεις για τα χειρότερα για κάποιο προϊόν που συνιστάτε από χιλιάδες χρήστες ανα τον κόσμο, ΔΕΝ είναι δικαιωμά σου.
Και αυτός είναι και ένας λόγος που υπάρχει αυτό το forum.
Αν εσύ το έγραφες το συγκεκριμένο σου post σε κάποιο μεγάλο forum και το διαβάζαν ουκ ολίγοι, αυτομάτος θα τους απομάκρυνες από το συγκεκριμένο σαμπουάν.
Αν εσύ, μου βρείς έστω 10 έγκυρες αναφορές για προβλήματα που βρήκαν κάποιοι από αυτό το σαμπουάν, προβλήματα που αναφέρεις, όχι τα κλασικά κοκκινίλες και τα λοιπά γνωστά, θα το διαγράψω από τα συνιστώμενα προϊόντα του site, στην αρχή του portal.

Επίσης, όταν διαβάζω κάτι τέτοια θέματα, περιμένω κάπου στο τέλος να πει αυτός που κατηγορεί κορυφαίο προϊόν
... "ενώ με το τάδε σαμπουάν, που τυχαίνει να πουλώ και εγώ και online μάλιστα, δεν θα δείτε το παραμικρό γιατί έχει φυτικά συστατικά"

pelopas

New Member

Admin είπε:
Επίσης, όταν διαβάζω κάτι τέτοια θέματα, περιμένω κάπου στο τέλος να πει αυτός που κατηγορεί κορυφαίο προϊόν
... "ενώ με το τάδε σαμπουάν, που τυχαίνει να πουλώ και εγώ και online μάλιστα, δεν θα δείτε το παραμικρό γιατί έχει φυτικά συστατικά"

Μάλλον θα περιμένεις πολύ.....Καλή υπομονή!

Αναρωτιέμαι αφού είναι τόσο κορυφαίο το προιόν και το χρησιμοποιούν χιλιάδες χρήστες γιατί δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη έγκριση από τον fda ότι κάνει αυτά που λες όπως και γιατί πέρα από μια μελέτη που έγινε σε ποντίκια(!!) και μια που χρηματοδότησε η εταιρία δεν έχουν γίνει άλλες σε ανθρώπους από ένα προιόν τόσο αθώο.....Τόσο δύσκολο είναι; Αν τα πράγματ είναι τόσο αυτονόητα όσο τα παρουσιάζεις.......

Άκης

Administrator

pelopas είπε:
Το εύχομαι.

pelopas είπε:
Αναρωτιέμαι αφού είναι τόσο κορυφαίο το προιόν και το χρησιμοποιούν χιλιάδες χρήστες γιατί δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη έγκριση από τον fda ότι κάνει αυτά που λες όπως και γιατί πέρα από μια μελέτη που έγινε σε ποντίκια(!!) και μια που χρηματοδότησε η εταιρία δεν έχουν γίνει άλλες σε ανθρώπους από ένα προιόν τόσο αθώο.....Τόσο δύσκολο είναι; Αν τα πράγματ είναι τόσο αυτονόητα όσο τα παρουσιάζεις.......
Καταρχάς οι μελέτες στο σύνολο τους ξεκινούν από ποντίκια (!!!!!). Και γιατί τα ποντίκια, μπορούν να βρεθούν απο όλους που θέλουν να κάνουν μελέτες και μάλιστα ακίνδυνες μελέτες, που μπορεί να τις παρουσιάσει και κάποιος σε εργασία του.
Και δεν απαιτούντε τεράστια ποσά, που θα απαιτούσε αντίστοιχη σε ανθρώπους (γνώμη μου αυτό).

Τώρα για αυτά που λες, δεν με απασχολεί κιόλας γιατί και πώς. Δεν είμαι στους απο μέσα.
Οι μελέτες απαιτούν χρήμα, ποιός θα τα πληρώσει; Ο Ε.Σ.?
Γι'αυτό και τα πληρώνει συνήθως ο κατασκευαστής. Τι περίμενες, κάθε εβδομάδα να κάνουν και νέες κλινικές έρευνες για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο;
Για να το χρησιμοποιούν χιλιάδες χρήστες και να είναι μέσα στο Big 3, αυτό τα λέει όλα.
Σε κάθε post που γίνεται σχετικά με θεραπεία, το συνιστούν όλοι.
Τώρα για ποιό λόγο δεν ξέρω το συνιστούν. Να κάνει δουλειά γι'αυτό; Μπα, θα τα παίρνουν όλοι φαντάζομαι...
Επίσης, το ότι είναι μεσα στο Big 3 έχει γίνει από την community παγκοσμίος και δεν είναι απλώς "Akis' Recommended"...

Κάνει δουλειά; Οκ. Δεν έχει παρενέργειες; Οκ ξανά. Το χρησιμοποιώ. Αυτήν την λογική "δουλεύω".
Τώρα ούτε συνέταιρος είμαι με την McNeil ούτε με καμία άλλη. Ούτε θα χάσω, ούτε θα κερδίσω αν δεν το πάρεις εσύ ή κανείς άλλος. Ενημέρωση παρέχω και παρέχουν και οι υπόλοιποι που το δοκιμάζουν και το γράφουν εδώ ή σε άλλα foras.

pelopas είπε:
και γιατί πέρα από μια μελέτη που έγινε σε ποντίκια(!!) και μια που χρηματοδότησε η εταιρία δεν έχουν γίνει άλλες σε ανθρώπους από ένα προιόν τόσο αθώο.....Τόσο δύσκολο είναι; Αν τα πράγματ είναι τόσο αυτονόητα όσο τα παρουσιάζεις.......
Google is ur friend my friend...

Pierard-Franchimont C, De Doncker P, Cauwenbergh G, Pierard GE. Ketoconazole shampoo: effect of long-term use in androgenic alopecia. Dermatology. 1998;196:474–477. MEDLINE | CrossRef

Jiang J, Tsuboi R, Kojima Y, Ogawa H. Topical application of ketoconazole stimulates hair growth in C3H/HeN mice. J Dermatol. 2005;32:243–247. MEDLINE

Eil C. Hair Loss Study Abstract: Ketoconazole binds to the human androgen receptor.Horm Metab Res, 24: 8, 1992 Aug, 367-70

Υπάρχει και μία Ιαπωνική έρευνα για την κρέμα με 2%, από που και οι πριν και μετά photos:
PIIS0923181106002490.gr1.lrg.jpg

pelopas

New Member

Admin είπε:
[quote author=pelopas link=topic=121.msg1832#msg1832 date=1221575428]
Το εύχομαι.

pelopas είπε:
Καταρχάς οι μελέτες στο σύνολο τους ξεκινούν από ποντίκια (!!!!!). Και γιατί τα ποντίκια, μπορούν να βρεθούν απο όλους που θέλουν να κάνουν μελέτες και μάλιστα ακίνδυνες μελέτες, που μπορεί να τις παρουσιάσει και κάποιος σε εργασία του.
Και δεν απαιτούντε τεράστια ποσά, που θα απαιτούσε αντίστοιχη σε ανθρώπους (γνώμη μου αυτό).

Τώρα για αυτά που λες, δεν με απασχολεί κιόλας γιατί και πώς. Δεν είμαι στους απο μέσα.
Οι μελέτες απαιτούν χρήμα, ποιός θα τα πληρώσει; Ο Ε.Σ.?
Γι'αυτό και τα πληρώνει συνήθως ο κατασκευαστής. Τι περίμενες, κάθε εβδομάδα να κάνουν και νέες κλινικές έρευνες για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο;
[/quote]

Ας συνοψίσουμε σε τι διαφωνώ. Ενα προιον για να πάρει έγκριση στον fda και στους άλλους οργανισμους θα πρέπει να συνοδεύεται από κάμποσες κλινικές μελέτες που:

1) να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του

2) να δείχνουν ότι δεν έχει περισσότερες παρενέργειες από τα προβλήματα που λύνει (το λέω όσο πιο συνοπτικά γίνεται)

Η Ketoconazole σε σαμπουάν δεν πληρεί την πρώτη προδιαγραφή γιαυτό και δεν έχει πάρει άδεια. Τα αποτελέσματα της μέλετης του 1998 μέχρι σήμερα δεν έχουν επαναληφθεί σε άλλη κλινική μελέτη. Αυτό κάτι δείχνει είτε θες να το δεις είτε όχι (μάλλον πως δε θες)
Αν υπήρχε η δυνατότητα το φάρμακο να κάνει σε τοπική χρήση αυτά που θεωρείς τότε η εταιρία σίγουρα θα είχε κάνει και άλλες μελέτες ή θα είχαν κάνει και άλλοι να δουν την αποτελεσματικότητα του, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη αγορά είναι πολύ 'χρυσοφόρα' και σίγουρα θα έβγαζε τα χρήματα της στο πολλαπλάσιο. Και παρά τα όσα ισχυρίζεσαι θα τη συνέφερε να είχε κάνει και άλλες μελέτες σε ανθρώπους (προφανώς).

Τα μόνα φάρμακα που πληρούν τις παραπάνω προυποθέσεις και έχουν λάβει άδεια για την τριχόπτωση είναι ως γνωστόν η μινοξιδίλη και η φιναστερίδη.
Το δευτερο από αυτά απαιτεί από του στόματος λήψη και είναι δραστικό. Τα άλλα που απαιτούν τοπική χρήση δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι κάνουν την ίδια 'δουλειά' (dht blocking) εφόσον η μετατροπή γίνεται εντός του σώματος και όχι εκτός και γιαυτό και ελλείπουν κλινικές μελέτες (και όχι φυσικά επειδή είναι ακριβές όπως ισχυρίζεσαι).

Τις ίδιες επιφυλάξεις εξέφρασα και στο νήμα για το προιόν Follon και γιαυτό και ρώτησα μήπως κανείς έχει υπόψιν του κλινικές μελέτες που να υποστηρίζουν τη δράση του (εγώ δεν ξέρω καμιά).

Υ.Γ. Το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα παραπάνω προιόντα (συμπεριλαμβανομενου του συγκεκριμένου αντιμυκητιασικού ευρέως φάσματος) σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί ότι συνιστά επιβεβαίωση ούτε της αποτελεσματικότητας τους ούτε της ασφάλειας τους.
Θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα από το χώρο της διατροφής. Χιλιάδες λάνθρωποι χρησιμοποιούν δίαιτες (π.χ. με βάση την ομάδα αίματος ή αλλες) που επιστημονικά θεωρούνται επιβλαβείς. Επίσης υπάρχουν πάρα πολλά φόρουμ που τις προπαγανδίζουν για διάφορους λόγους. Τι σημαίνει αυτό κατά τη λογική σου; ότι οι διαίτες είναι ασφαλείς και υγιείς;

ΥΓ2.
Πρόσεξε ένα σημαντικό σημείο στη δεύτερη έρευνα:
It should be noted, however, that the dose of ketoconazole required for 50% occupancy of the androgen receptor is not likely to be achieved in vivo, at least in plasma

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα