FROIKA Shampoo & Lotion (with momecort)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Spaced

New Member
Γεια χαρα,
Ειμαι 28 ετων. Ειχα απο νεαρος αραια μαλλια αλλα δεν με ενοχλουσε τοσο ωστε να απευθυνθω σε δερματολογο. Απλα λουζομουν περιστασιακα με σαμπουαν γνωστων κατασκευαστων (nivea, dercos, propoline κλπ και εβαζα που και που μερικες αμπουλες).

Προσφατα εκανα εγχειρηση στη μεση (σπονδυλοδεσια) λογω αθλητικου ατυχηματος και σε συνδυασμο με επιδεινωση απο τον στρατο. Ειχα μια περιπετεια κατα τη διαρκεια της επεμβασης (κοπηκε αρτηρια) με αποτελεσμα να χασω 8 λιτρα αιμα και να παθω οξεια νεφρικη ανεπαρκεια.
Μετα απο αρκετες αιμοκαθαρσεις, φαρμακα, ορους και μεγαλη απωλεια κιλων (γυρω στα 12 εχασα) πλεον τα αποτελεσματα ειναι καλα και εχω βαλει ξανα καποια κιλα, ομως διαπιστωνω οτι η αραιωση ειναι πιο μεγαλη.

Πριν μερικες μερες πηγα στη δερματολογο της ασφαλειας μου για να μου γραψει βεβαιωση για κολυμβητηριο και τη ρωτησα αν μπορει να μου προτεινει καποια θεραπεια για την αραιωση.
Χωρις να με δει, μου γραψε το σαμπουαν FROΪΚΑ Peptide Shampoo και την αντιστοιχη Lotion, αναμεμιγμενη με 30 ml momecort.

Ηδη τα εχω χρησιμοποιησει δυο φορες (τη λοσιον την βαζω μετα το μπανιο και δεν τα ξεπλενω τα μαλλια μεχρι να ξανακανω μπανιο, σωστα;) αλλα βλεπω οτι σε καθε χτενισμα (εχω κοντα μαλλια αλλα τα χτενιζω προς τα πισω) πεφτουν αρκετες τριχες σε σχεση με παλιοτερα.

Εκατσα να ψαξω για αυτα τα σαμπουαν και λοσιον, αλλα τζιφος. Το site του παραγωγου ειναι πεσμενο και εδω μεσα δεν βρηκα σχεδον τιποτα για αυτα τα προϊοντα.
Ηθελα να ρωτησω πρωτον αν ειναι παπας αυτα τα FROIKA και επεσα θυμα της δερματολογου (προμηθεια απο ιατρικους επισκεπτες/αντιπροσωπους) και δευτερον, αν οχι, ειναι φυσιολογικη αυτη η αυξημενη τριχοπτωση και ποτε περιπου θα δω καποια βελτιωση, οσο αντικειμενικο μπορει να ακουστει αυτο.

Σας ευχαριστω πολυ για τις μελλοντικες απαντησεις σας.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ANAR

Well-Known Member
Απ: FROIKA Shampoo & Lotion (with momecort)

Καλως ηρθες φιλε.

Πόσο τα πλήρωσες αν επιτρέπετε τα προϊόντα αυτα; :chinscratch

Spaced

New Member

Καλως σας βρηκα ;D
40 ευρω περιπου συνολο.
Το momecort 5 ευρω και 35 ευρω τα σαμπουαν και λοσιον μαζι.

Επειδη εχω δουλεψει παλιοτερα ως ιατρικος επισκεπτης (αλλα σε αλλη κατηγορια σκευασματων) δυστυχως ετσι μου μυριζει.
ουτε καν με ειδε δηλαδη (μονο βλεμμα προς το κεφαλι μου οταν καθομασταν και μου γραφε την βεβαιωση για το κολυμβητηριο) και μου τα γραψε χωρις δευτερη σκεψη.

dim74

Member

το σαμπουαν το βαζω κι εγω,ειναι καλο.η λοσιον ειναι εντελως πεταμενα λεφτα...

Spaced

New Member

Δηλαδη να μεινω μονο στο σαμπουαν;
Καλυτερα να παω σε εξωτερικο δερματολογο, να με εξετασει κανονικα;

dim74

Member

βασικο ειναι αν η πτωση των μαλλιων σου οφειλεται σε ανδρογενετική αλωπεκία η σε αλλο προβλημα που περιγραφεις....

baybars

New Member

Γειά σου κ από μένα φίλε.

Το σαμπουάν καλό μου φαίνεται, και η τιμή του λογική. Πρόσεξε όμως: όταν λέμε "καλό" για ένα σαμπουάν, μην περιμένεις να σου σταματήσει την τριχόπτωση από μόνο του, ή να ξαναβγάλεις μαλλιά μόνο με το σαμπουάν. Για την καλύτερη πληροφόρησή σου, η ουσία Sabal serrulata που περιέχει τόσο το σαμπουάν, όσο και η λοσιόν, είναι ουσιαστικά το saw palmetto (Sabal serrulata είναι η επιστημονική ονομασία του φυτού). Το saw palmetto δεν είναι όμως απόλυτα εξακριβωμένο εάν πραγματικά κάνει δουλειά στην ανδρογενετικού τύπου τριχόπτωση (οι μελέτες που έχουν γίνει έως τώρα είναι άλλοτε ενθαρρυντικές και άλλοτε όχι). Προσωπικά πιστεύω,οπως έχω ξαναγράψει και σε προηγούμενο post μου ότι η δραστική ουσία που περιέχεται στο saw palmetto είναι η b-sitosterol, αλλά τα περισσότερα σκευάσματα δεν γράφουν πόσο % standarized είναι το saw palmetto σε beta-sitosterol. :down

Η κανονική εξέταση που πρέπει να κάνει ένας δερματολόγος (κατά τη γνώμη μου) είναι :

- Εξέταση οικογενειακού ιστορικού ανδρογενετικής αλλωπεκίας
- Εξέταση αίματος (επίπεδα DHT,κτλ)
- Τριχοριζόγραμμα
- Διάγνωση εάν πρόκειται για ανδρογενετική αλλωπεκία (π.χ. υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν μαλλιά λόγω perrifoli?cular fibrosis και εκεί χρειάζεται ελαφρώς διαφορετική θεραπεία από αυτήν της ανδρογενετικής αλωπεκίας, καθώς οι μηχανισμοί που προκαλούν την συγκεκριμένη μορφή τριχόπτωσης είναι διαφορετικοί). Τονίζω πάντως ότι το 95% των ανδρών που χάνει τα μαλλιά του πάσχει από κληρονομικού τύπου ανδρογενετική αλλωπεκία.

Πιστεύω ότι πιθανότατα η περιπέτεια με την υγεία σου συνέβαλλε μάλλον στο να χάσεις περισσότερα μαλλιά, ειδικά εάν έπαιρνες και κάποια φαρμακευτική αγωγή μετά την επέμβαση, αλλά δεν είμαι ούτε γιατρός, ούτε ειδικός, απλά τη γνώμη μου λέω. Συμφωνώ πάντως ότι η συγκεκριμένη μάλλον δεν σε εξέτασε σωστά.

Y.Γ. Τι τράβηξες ρε φίλε...αμαν ρε με αυτά τα χειρουργεία, με όσα ακούω, φοβάμαι να περάσω ακόμα κι απέξω (κόπηκε η αρτηρία κ δεν τον πλάκωσες στο ξύλο τον χασάπη, που θέλει να λέγεται "χειρούργος"? ) - Καλό κουράγιο φίλε...

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα