Απ: Finasteride vs Dutasteride
Καλησπέρα και πάλι φίλε danceworld_2001 
Απαντάω άμεσα στα ερωτήματα :
1 - Απο τα charts βλέπω οτι 0,5 mg/day dutas ειναι η χρησή τομή μεταξύ benefit vs cost (sides). Αν αυτός που κάνει θεραπεία για τα μαλλιά παίρνει 0,5 mg/day, αυτός με τον προστάτη πόσο παίρνει, 5 χάπια την ημέρα? Πχ στην φίνα εμείς παίρνουμε 1 mg, οι πάσχοντες απο ΚΥΠ 5 mg.
Η duta δε είναι εγκεκριμένο φάρμακο για την τριχόπτωση. Το 0,5mg/day είναι για αυτούς που πάσχουν από υπερπλασία του προστάτη. Αν κάποια στιγμή εγκριθεί η duta για τα μαλλάκια πολύ αμφιβάλλω αν η συνιστώμενη δοσολογία της θα ξεπερνά τα 0,1mg/day
2 - Δόση 0,5 mg / δεύτερη μέρα λογικά θα μειώνει τα sides, η αποτελεσματικότητα όμως σε σύγκριση με 1 mg finas?
Σίγουρα όσο πιο μικρή δόση από duta λαμβάνεις τόσο πιο λίγες θα είναι και οι παρενέργειες. Όσο αφορά την αποτελεσματικότατα ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και 0,5mg/2 days είναι πολύ πιο αποτελεσματικά όχι από 1mg fina αλλά και από 5mg fina !!! Πρόσεξε το δεύτερο διάγραμμα που επισυνάπτω και βάλε το επιπλέον στοιχείο του πολύ μεγάλου χρόνου ημίσιας ζωής της duta.
3 - Εσύ έπαιρνες ποτέ σου φίνα? Αν ναι, για πόσο καιρό και για την σταμάτησες αλλάζοντας σε ντούτα?
Ξεκίνησα με duta (λόγο μεγάλης τρέλας με τα μαλλάκια) και υπήρξε περίοδος που έπαιρνα ταυτόχρονα και duta και fina (για πειραματικούς λόγους).
4 - Εκτός απο σημαντικά μειωμένη λίμπιντο και άλλες σεξουαλικές παρενέργειες, η ντούτα άκουσα πως μπορεί να προκαλέσει μείωση της άμυνας, να κρυώνεις εύκολα, brain fog και άλλα πολλά. Αληθεύει, εσύ συνολικά τι sides αντιμετώπισες απο ντούτα, θα ήθελα εδώ να είσαι αναλυτικός αν γίνεται.
Από τη duta είδα μειωμένη λίμπιντο, αδυναμία καλής και δυνατής στύσης (ειδικά τον πρώτο καιρό), μειωμένη αίσθηση κατά τη σεξουαλική επαφή. Με τον καιρό όλα αυτά βελτιώθηκαν αλλά ποτέ δεν ήμουν όπως πρώτα (μη ξεχνάς ότι έχουν περάσει 6+ πλεόν χρόνια και ότι τώρα είμαι 41 χρονών). Το ότι κρυώνεις εύκολα είναι μύθος όσο για το brain fog δεν το αποκλείω το έχω διάβασει αλλά δεν είναι εύκολα μετρήσιμο μέγεθος ...
5 - Για να σκοπεύεις να συνεργαστείς ξανά με HDC σημαίνει λογικά πως σε ικανοποίησαν σαν κλινική. Αντιλαμβάνομαι πως ειναι η μοναδική επιλογή για hairline repair. Θα με παρότρυνες να τους προτιμήσω ή οχι? Βλέπω οτι εισαι κατά του στριπ, γιατί? Στον Χάσον ο Πάνος είχε τέλειο αποτέλεσμα, το ίδιο και ο Μάχος στην Κύπρο, όμως ακούω πως δεν τα πάνε καλά στα strip οι Κύπριοι σε θέμα ουλής. Επίσης με φόβισαν ορισμένοι για shockloss μιας και έχω αρκετά μαλλιά ακόμη στους κροτάφους ψηλά και θα γίνει μια πύκνωση στα υπάρχοντα εκτός απο κάλυψη των εντελώς καραφλών περιοχών. Επίσης δεν στοχεύω σε χαμήλωμα της hairline στον δικό σου βαθμό αλλά σε ευθυγράμμηση και γέμισμα.
Στην HDC πρώτα από όλα οι άνθρωποι είναι τίμιοι. Πανάκριβοι (όπως όλοι που κάνουν σοβαρή δουλεία στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών) αλλά τίμιοι. Μπορούν να φτάσουν μέχρι ένα πολύ υψηλό επίπεδο μια μεταμόσχευση το οποίο ίσως δεν είναι το καλύτερο που υπάρχει στον πλανήτη αλλά είναι αρκετά ικανοποιητικό.
Προσωπικά δεν είμαι υπερ του strip για το θέμα της τομής. Θεωρώ ότι αν μπορείς να το αποφύγεις, το αποφεύγεις. Αν όχι τότε το κάνεις ως δεύτερη λύση. Σίγουρα με strip έχεις καλύτερες πιθανότητες να επιβιώσουν πιο πολλά μοσχεύματα αλλά αν :
1. Έχεις πολλά και καλά μαλλάκια στη δότρια για FUE
2. Δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα
3. Είσαι διατεθιμένος να προχωρήσεις στο μέλλον και σε άλλες συμπληρωματικές επεμβάσεις αν χρειαστεί
θα σου έλεγα να προτιμήσεις FUE.
Αν από τη άλλη θέλεις να πας "μια και έξω" κάνε strip. H FUE είναι πολυτέλεια...