Finasteride 1mg Ερωτηση

Γεια χαρα σε ολους, ειχα καιρο να ποσταρω μιας και τα πραγματα στο θεμα της τριχοπτωσης πηγαινουν περηφημα για μενα. Ειμαι μονο σε φινα 1 mg εδω και 2,5 χρονια και η κατασταση των τριχων πολυ καλη! Και επανεκφυση και πραγματικα η τριχοπτωση επεσε στο μηδεν σχεδον. Το θεμα ειναι οτι μιλησε ο γιατρος μου και μου ειπε οτι μετα απο 2,5 χρονια ηρθε η ωρα να τη σταματησω για ενα 1-1,5 μηνα και μετα να ξεκινησω παλι. Τι λετε εσεις? Τι πιστευετε? Να το κοψω οπως ειπε η να συνεχισω ?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
να μην την σταματησεις,δεν υπαρχει λογος να χασεις τα αποτελεσματα που σου εδωσε για το τιποτα,υπο την προιποθεση οτι δεν εχεις παρενεργειες.

Παρενεργειες σοβαρες δεν εχω μονο το πρωι δεν ειναι μια τουμπανος αλλα στο σεξ και απο ορεξη δεν εχω κανενα θεμα. Μου ειπε ο γιατρος οτι ειναι καλο να την σταματησω λιγο για 1 μηνα και ξαναξεκιναω μετα παλι. Δεν ξερω εχω προβληματιστει λιγο ειναι η αληθεια. Μεσα σε ενα μηνα θα αρχισουν να πεφτουν παλι?

kapa

Μέλος του προσωπικού
georgehairs είπε:
Παρενεργειες σοβαρες δεν εχω μονο το πρωι δεν ειναι μια τουμπανος αλλα στο σεξ και απο ορεξη δεν εχω κανενα θεμα. Μου ειπε ο γιατρος οτι ειναι καλο να την σταματησω λιγο για 1 μηνα και ξαναξεκιναω μετα παλι. Δεν ξερω εχω προβληματιστει λιγο ειναι η αληθεια. Μεσα σε ενα μηνα θα αρχισουν να πεφτουν παλι?
η αληθεια ειναι οτι ουτε ο γιατρος δεν ξερει το λογο που πρεπει να κανεις διακοπη.
και μονο που θα την σταματησεις και θα την ξεκινησεις μπορει να σου φερει παρενεργειες.
εισαι τυχερος που τα πας τοσο καλα στην θεραπεια

danceworld_2001

Well-Known Member
Μην διανοηθείς να την σταματήσεις. Την φίνα ή την σταματάς εντελώς για πάντα ή καθόλου. Μόνο για τεκνοποίηση θα δικαιολογούσα τέτοια διακοπή.

nikosgf7 είπε:
Για το οτι το πρωι δν εισαι τουμπανο τι σ λεει ο γιατρος??

Μου ειπε οτι δεν ειναι κατι ανυσηχιτκο και να μην δινω σημασια σε αυτο μιας κ αφου εχω κανονικες επαφες κανονικη διαθεση και το σπερμα μου δεν εχει αραιωση.

tropheus

Well-Known Member
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό του ....
Η φιναστερίδη επηρεάζει την ισορροπία των ορμονών. Αυτή τη στιγμή και μετά από 2,5 χρόνια χρήσης είναι σε κάποια ισορροπία γιατί να την ανατρέψεις κόβοντας την και μετά να την ξανα-ανατρέψεις ξεκινώντας τη και πάλι ;;;;;;

Πηγαίνεις ιδιωτικά στο γιατρείο του;

Άκης

Administrator
Για το πρωί που δεν είσαι τούμπανος οφείλεται στην (μικρή) αύξηση των οιστρογόνων.
Πιστεύω ότι ο γιατρός θέλει να το κόψεις, έστω για ένα μήνα, για να επανέλθει η ισορροπία στις ορμόνες σου, μιας και έχω διαβάσει ότι σε μακροχρόνια χρήση αντί ανδρογόνων παρατηρούνταν οι υποδοχείς ανδρογόνων να μην ανταποκρίνονταν μετά (την διακοπή) στα ανδρογόνα, που σημαίνει με λίγα λόγια, προβλήματα. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στην ανικανότητα που αναφέρουν πολλοί μετά από χρήση φίνας.

Στον ένα μήνα δεν θα χάσεις τα μαλλιά σου, ή θα χάσεις ελάχιστα, μιας και παίρνει περίπου 3 εβδομάδες να "πάρει μπροστά" ο μηχανισμός που ρίχνει τα μαλλιά, έπειτα από μακροχρόνια χρήση φινας.
Όταν δοκίμαζα εγώ, έκοβα κάθε 6 μήνες την φίνα για 3 εβδομάδες, όταν παρατήρησα ότι υπήρχε περίοδος που οι παρενέργειες της φίνας ήταν εντονότερες. Με αυτόν τον τρόπο περιορίστηκαν στο ελάχιστο οι παρενέργειες.

Για να μην συνηθιζει ο οργανισμος τη φιναστεριδη. Λεει οτι διακοπτωντας και ξαναξεκινωντας αφενος δε χανεις οτι εβγαλες και αντεχει περισσοτερο. Για το μερα παρα μερα τι λετε εσεις?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tropheus

Well-Known Member
Υπάρχουν έρευνες τόσο για τη φιναστερίδη όσο και για τη ντουταστερίδη που δείχνουν ότι δε χάνεται η δραστικότητα τους ακόμα και μετά από πολλά χρόνια συνεχούς χρήσης.

Προσωπικά είμαι κατά του να διακόψεις και μετά να ξαναρχίσεις τη φιναστερίδη. Ούτε καν βρίσκω το λόγο για το μέρα παρά μέρα που λες φίλε georgehairs ... Γιατί να διαταράξεις την ορμονολογική ισορροπία που έχεις τώρα;;;
Αν υπήρχε κάποιο θέμα παρενέργειας θα το καταλάβαινα...

Το μονο θεμα που δεν ξερω αν ειναι απο τη φιναστεριδη, ειναι οτι γενικα αυτη την περιοδο νιωθω εντονο στρες χωρις ομως καποιο συγκεκριμενο λογο. Το ειπα στο γιατρο και μου ειπε οτι δεν εχει σχεση καμια το στρες με τη φιναστεριδη. Οταν λεω αυτη την περιοδο ενω τους τελευταιους 6-7 μηνες

Ειμαι Norwood 2 ( εχω κροταφους αρκετα μεσα αλλα δεν εχω αραιωση). Οταν ξεκινησα με φινα ημουν το ιδιο φυσικα εχανα μαλλια,η ποιοτητα της τριχας ηταν πολυ πολυ λεπτη και κακη σε αντιθεση με τωρα που ειναι ζωντανη και αφρατη και η τριχοπτωση ειναι σχεδον ανυπαρκτη. Για το λογο αυτο απο σημερα το γυριζω σε μερα παρα μερα 1mg να δω πως θα ρολαρει, μιας κ εχει σταματησει η τριχοπτωση να δω αποτελεσματα.

Chs

Μέλος του προσωπικού
georgehairs είπε:
Ειμαι Norwood 2 ( εχω κροταφους αρκετα μεσα αλλα δεν εχω αραιωση). Οταν ξεκινησα με φινα ημουν το ιδιο φυσικα εχανα μαλλια,η ποιοτητα της τριχας ηταν πολυ πολυ λεπτη και κακη σε αντιθεση με τωρα που ειναι ζωντανη και αφρατη και η τριχοπτωση ειναι σχεδον ανυπαρκτη. Για το λογο αυτο απο σημερα το γυριζω σε μερα παρα μερα 1mg να δω πως θα ρολαρει, μιας κ εχει σταματησει η τριχοπτωση να δω αποτελεσματα.

Καλησπέρα φίλε George, πόσο καιρό είσαι στην φιναστερίδη και πότε περίπου άρχισε να ελαττώνεται η τριχόπτωση αισθητά?

Chs είπε:
georgehairs είπε:

Καλησπέρα φίλε George, πόσο καιρό είσαι στην φιναστερίδη και πότε περίπου άρχισε να ελαττώνεται η τριχόπτωση αισθητά?

Ειμαι στη Φινα ακριβως 2,5 χρονια κ μπορω να σου πω οτι η τριχοπτωση σταματησε περιπου στους 10 μηνες ισως και λιγο πιο μετα. Απλα μετα το 10-11ο μην πλεον δε με απασχολουσε η τριχοπτωση γιατι δεν εβλεπα τριχες να πεφτουν και τα πειραζα με μεγαλη ανεση...

Chs

Μέλος του προσωπικού
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου φίλε George. Και από ότι κατάλαβα πρέπει να είδες και πύκνωση - επανεκφυση και ειδικά παλιές λεπτές τρίχες έγιναν κανονικες αν όχι επανέκφυση

Μπλουζα