finasteride για τριχοπτωση και υπερτροφια προστατη!!

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

FITNESSMAN

New Member
καλο μεσημερι! υπερτροφια προστατη παρουσιαζει το μεγαλυτερο ποσοστο των ανδρων!! ειναι μια παθηση που εχει σοβαρες παρενεργειες..εχουμε αναρωτηθει ποτε μηπως η ηπια χρηση φιναστεριδης(μικροτερη απο 1,25mg) για την τριχοπτωση μας βοηθαει μελοντικα στην μη υπερτροφια του προστατη? ειναι ενα θεμα που σηκωνει συζητηση.εγω εθεσα το ερωτημα...φιλικα Γιαννης!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

akishellas3

Well-Known Member
Απ: finasteride για τριχοπτωση και υπερτροφια προστατη!!

το ξεχασα πρεπει να το κοψουμε κ αυτο :p

danceworld_2001

Well-Known Member

εμένα η φιναστερίδη σε 1/4 χ 3 χρόνια και 1/3 χ 1μιση χρόνο οδήγησε σε σμύκρινση του προστάτη. Όταν την έκοψα εντελώς, μετά απο 2 μήνες ο προστάτης προσπάθησε να μεγαλώσει στο φυσιολογικό του παρουσίασα έντονα συμπτώματα προστατίτιδας που διήρκησαν 1 χρόνο (μέγιστη ένταση φαινομένων 3-4 μήνες). Δεν είναι αποδεδειγμένο το παραπάνω με εξετάσεις, αλλά με προσωπικά συμπτώματα, κοινή λογική και θεωρεία απο κορυφαίο καθηγητή ουρολογίας.

GK

New Member

danceworld_2001 είπε:
εμένα η φιναστερίδη σε 1/4 χ 3 χρόνια και 1/3 χ 1μιση χρόνο οδήγησε σε σμύκρινση του προστάτη. Όταν την έκοψα εντελώς, μετά απο 2 μήνες ο προστάτης προσπάθησε να μεγαλώσει στο φυσιολογικό του παρουσίασα έντονα συμπτώματα προστατίτιδας που διήρκησαν 1 χρόνο (μέγιστη ένταση φαινομένων 3-4 μήνες). Δεν είναι αποδεδειγμένο το παραπάνω με εξετάσεις, αλλά με προσωπικά συμπτώματα, κοινή λογική και θεωρεία απο κορυφαίο καθηγητή ουρολογίας.

Έπερνες που έπερνες την φίνα, εξετάσεις πρίν και εξετάσεις κατά την διάρκεια δεν έκανες ? Τουλάχιστον κάθε τρίμηνο δεν πρέπει να κάνεις, κάνω, κάνουμε ?
Η υπερτροφία ή σμύκρινση του προστάτη με τις εξετάσεις γίνεται με PSI ή χρειάζεται "δάχτυλο" ?

Family Guy - Prostate Exam :D

ANAR

Well-Known Member

Ωραιο βιντεακι :lmao: :lmao:

danceworld_2001

Well-Known Member

δεν έκανα την συγκεκριμένη, θα κάνω όμως τώρα που ξαναπέρνω φίνα. Και μεταξύ μας φίλε μου, επειδή διαβάζω οτι φοβάσει την φίνα, πίστεψε με, είναι η μόνη λύση το "μπουρλότο" να γίνει ξανά αναδασωτέα περιοχή. Σε φωτό που έχω βάλει σε άλλο μου post, έπαιρνα μινόξ 1 χρόνο χωρίς φίνα και έγινε ζημιά. Είμαι σε θεραπεία τώρα με φίνα 1/4 αυστηρά 7 μήνες και μινόξ πρωί βράδυ, μισό μήνα πριν πρόσθεσα και fungoral shampoo, τίποτα άλλο, νομίζω το shedding σταμάτησε πλέον και βλέπω αξιόλογες διαφορές, θα ποστάρω εν καιρώ φωτό.

Η στρατηγική μου είναι να μην βάλω ακόμη οτι υπάρχει πάνω μου γιατί πιστεύω το κεφάλι σιγά σιγά συνηθίζει. Με big 2 σκέτο παλιά είχα θειικά αποτελέσματα. Με μινόξ μόνο απλά επιβραδυνόμενη τριχόπτωση (τριχόπτωση όμως!!!). Τώρα είμαι σε big 3 και αν και με αργό ρυθμό, βλέπω πρόοδο. Στο μέλλον όταν θα δω πως το big 3 δεν είναι αρκετό, θα προσθέτω σιγά σιγά και άλλα προϊόντα για να σοκάρω το κεφάλι (revivogen κτλ κτλ).

Αν σε 10 χρόνια πες δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα ότι και να βάλω, θα το πάρω απόφαση να πάω Hasson για μια καλή μεταμόσχευση. Μπορούσα να το κάνω και τώρα αλλά δεν το έκανα, έδωσα πρόσφατα τα χρήματα και πήρα rx8. Σε 5 χρόνια θα τα έχω πάλι θα κοιτάξω να δώσω μια πιο οριστική λύση στο κεφάλι μου, οχι επειδή το θέλω, αλλά επειδή αποτι διαβάζω οι θεραπείες μας δεν θα λειτουργούν όπως πρώτα.

GK είπε:
[quote author=danceworld_2001 link=topic=1678.msg32364#msg32364 date=1272031251]

Έπερνες που έπερνες την φίνα, εξετάσεις πρίν και εξετάσεις κατά την διάρκεια δεν έκανες ? Τουλάχιστον κάθε τρίμηνο δεν πρέπει να κάνεις, κάνω, κάνουμε ?
Η υπερτροφία ή σμύκρινση του προστάτη με τις εξετάσεις γίνεται με PSI ή χρειάζεται "δάχτυλο" ?

Family Guy - Prostate Exam :D
[/quote]

Άκης

Administrator

Η φινα μικραίνει τον προστάτη με τον καιρό.

danceworld_2001 μερικά από τα συμπτώματα που έχεις αναφέρει, τα έχω παρατηρήσει και εγώ όταν μείωσα την δοσολογία.

Είχα ρωτήσει μια φορά έναν γιατρό σχετικά και μου είπε ότι ο προστάτης ελέγχεται με δάχτυλο συνήθως γιατί είναι ποιο σωστή η διάγνωση του (μέγεθος πχ). Αλλά υπάρχουν και μηχανήματα που σου τα "τοποθετούν", για να δουν τι παίζει.
Όπως και να έχει, η διάγνωση του, απαιτεί θυσίες...

ANAR

Well-Known Member

Άκης είπε:

danceworld_2001 μερικά από τα συμπτώματα που έχεις αναφέρει, τα έχω παρατηρήσει και εγώ όταν μείωσα την δοσολογία.

Είχα ρωτήσει μια φορά έναν γιατρό σχετικά και μου είπε ότι ο προστάτης ελέγχεται με δάχτυλο συνήθως γιατί είναι ποιο σωστή η διάγνωση του (μέγεθος πχ). Αλλά υπάρχουν και μηχανήματα που σου τα "τοποθετούν", για να δουν τι παίζει.

Για κάποιους ειναι ευχαρίστηση :D :D

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

danceworld_2001

Well-Known Member

Φίλε Άκη, μίλαγα με ενα φίλο νεφρολόγο αυτές τις μέρες. Ήταν ο ίδιος που με είχε πείσει τον Σεπτέμβριο του 2008 να κόψω την φίνα για να καθαρίσουν νεφρά ήπαρ κτλ. Αυτός διαφωνεί με την χρήση τις φίνας και θεωρεί οτι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα γονιμότητας, στύσης και μειωμένες επιδόσεις σε δύναμη στο γυμναστήριο. Μετάνιωσα που άκουσα τις συμβουλές του διότι το απότομο κόψιμο έφερε τις τρελές παρενέργειες που είπαμε. Επίσης ήρθα πολύ πίσω στην θεραπεία και απο 2 πήγα κλίμακα 3. Τώρα παλεύω να πάρω πάλι προαγωγή.

Παίρνω σταθερά 1/4 φίνα και σύμφωνα με τον νεφρολόγο φίλο θα εφαρμόσω την στρατηγική tapering (σταδιακή μείωση δοσολογίας). Τώρα κάνω το ακόλουθο, 1/4 κάθε 4 μέρες, μετά 1/5 για 5 μέρες, μετά πάλι 1/4 για 4 μέρες κτλ κτλ. Σε 1-2 μήνες θα καθιερώσω 1/5 τις περισσότερες μέρες και 1/4 μόνο 4 μέρες το μήνα ώσπου μεσα στο καλοκαίρι θα εδραιώσω μόνιμα δόσεις 1/5, και θα αρχίσω να παίζω μετά τον 1 χρόνο χρήσης με 1/5 και 1/6 και θα μείνω στο 1/6 για αρκετό καιρό. Ίσως λίγο υπερβολικό χρονοδιάγραμμα, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θέλω να μικρύνει πάλι υπερβολικά ο προστάτης και μετά να με βιάσει.

Άκης είπε:

geofish

New Member

Άκης είπε:

Αυτά τα λένε κάτι ξεπερασμένοι ουρολόγοι που τσιγκουνεύονται να δώσουν κανένα φράγκο για μηχανήματα. Είναι δυνατόν με το δάκτυλο να σε υπολογίσει το μέγεθος του προστάτη, αυτά τώρα γίνονται με υπερηχογράφημα.

GK

New Member

geofish είπε:
Αυτά τα λένε κάτι ξεπερασμένοι ουρολόγοι που τσιγκουνεύονται να δώσουν κανένα φράγκο για μηχανήματα. Είναι δυνατόν με το δάκτυλο να σε υπολογίσει το μέγεθος του προστάτη, αυτά τώρα γίνονται με υπερηχογράφημα.

Είναι σίγουρο αυτό ? Γιατί εάν είναι να αποφύγουμε την ορθοσκόπηση τότε είμαστε τυχεροί..

EDIT: Τελικά και με υπερήχους την "εισβολή" δεν την γλυτώνουμε :D
http://theprostatebook.com.au/blog/wp-content/uploads/2009/01/prostate-ultra.jpg

geofish

New Member

Σίγουρο, όταν είχα προσβληθεί από προστατίτιδα και πήγα σε ένα πολύ καλό ουρολόγο πριν την εξέταση τον ρώτησα <<γιατρέ θα μας βάλεις χέρι>> άρχισε να γελάει και μου είπε << όχι ρε, αυτά γίνονταν παλιά>>.
Τώρα αυτό που έδειξες στην φωτογραφία δεν το ξέρω όπως και δεν ξέρω κανέναν να έκανε αυτού του είδους την εξέταση.

GK

New Member

geofish είπε:
Σίγουρο, όταν είχα προσβληθεί από προστατίτιδα και πήγα σε ένα πολύ καλό ουρολόγο πριν την εξέταση τον ρώτησα <<γιατρέ θα μας βάλεις χέρι>> άρχισε να γελάει και μου είπε << όχι ρε, αυτά γίνονταν παλιά>>.
Τώρα αυτό που έδειξες στην φωτογραφία δεν το ξέρω όπως και δεν ξέρω κανέναν να έκανε αυτού του είδους την εξέταση.

Πάρα πολύ ωραία τότε! Πως έγινε δλδ η εξέταση και θυμάσαι πόσο σου κόστισε ?

Έβαλα στο google, prostate exam + ultrasounds και μου έβγαλε αυτό.. υπέθεσα ότι έτσι γίνοντε με τους υπέρηχους, ευτυχώς που δεν ισχύει.

giannis1991

Well-Known Member

geofish είπε:
[quote author=Άκης link=topic=1678.msg32386#msg32386 date=1272048135]

[/quote]

ή τσιγκουνευονται ή τους αρεσει...δεν ξες.... :D

geofish

New Member

GK είπε:
Πάρα πολύ ωραία τότε! Πως έγινε δλδ η εξέταση και θυμάσαι πόσο σου κόστισε ?

Έβαλα στο google, prostate exam + ultrasounds και μου έβγαλε αυτό.. υπέθεσα ότι έτσι γίνοντε με τους υπέρηχους, ευτυχώς που δεν ισχύει.

Η εξέταση γίνετε περίπου όπως στις εγκύους. Με το μηχάνημα του υπέρηχου εξετάζει περιμετρικά το σώμα σου κάτω από την κοιλιακή χώρα παίρνοντας μερικά σταθερά σημεία για να σου υπολογίσει τον συνολικό όγκο του προστάτη.
Το κόστος είναι 50 ευρώ.

mindtrapper

Member

Πάντως σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο, πρόσφατα, έχω δει την εξέταση που έβαλε ο GK στην φώτο. Πολύ πιθανό να την σταματάνε σιγά σιγά και να κάνουν αυτό που λέει ο geofish, σαν λιγότερο invasive τεχνική. Καλύτερα, ειδικά αν τα αποτελέσματα του είναι ακριβή.

Πάντως γενικά στην ιατρική, η δαχτυλική εξέταση είναι απεριορίστου αξίας και δεν πρέπει να ακούγονται απόψεις του τύπου "Είναι δυνατόν με το δάκτυλο να σε υπολογίσει το μέγεθος του προστάτη". Ναι αν είναι έμπειρος μπορεί, ξέρει πως είναι ένας φυσιολογικός προστάτης και θα καταλάβει τη διόγκωση. Επίσης δεν την κάνουν μόνο ουρολόγοι την εξέταση. Τρομερής αξίας για τους χειρούργους και τους παθολόγους επίσης.

Είναι μια ιατρική πράξη που θεωρείται απαραίτητη.

Άκης

Administrator

Ναι, δεν έχει να κάνει τόσο με τα λεφτά πιστεύω (άλλωστε, "βγάζουν"), αλλά με το θέμα αξιόπιστο τεστ. Ή, μπορεί παλιάς σχολής γιατροί, τπτ μεγάλοι που θα βγουν στην σύνταξη σε λίγα χρόνια, να μην θέλουν να πάρουν νέα μηχανήματα.
Βασικά και με το μηχάνημα να σε εξετάσουν, πάλι κάτι θα σου "τοποθετήσουν", δεν αλλάζει αυτό.

Φοβάμαι τους γιατρούς που εξετάζουν με το δάχτυλο, εκτός από το να έχουν τπτ δάχτυλα χοντρά "μπετατζή", να μην αποφασίσουν πάνω στην εξέταση να βάλουν και 2ο για καλύτερη εξέταση...

danceworld_2001 είπε:
Φίλε Άκη, μίλαγα με ενα φίλο νεφρολόγο αυτές τις μέρες. Ήταν ο ίδιος που με είχε πείσει τον Σεπτέμβριο του 2008 να κόψω την φίνα για να καθαρίσουν νεφρά ήπαρ κτλ. Αυτός διαφωνεί με την χρήση τις φίνας και θεωρεί οτι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα γονιμότητας, στύσης και μειωμένες επιδόσεις σε δύναμη στο γυμναστήριο. Μετάνιωσα που άκουσα τις συμβουλές του διότι το απότομο κόψιμο έφερε τις τρελές παρενέργειες που είπαμε. Επίσης ήρθα πολύ πίσω στην θεραπεία και απο 2 πήγα κλίμακα 3. Τώρα παλεύω να πάρω πάλι προαγωγή.

Παίρνω σταθερά 1/4 φίνα και σύμφωνα με τον νεφρολόγο φίλο θα εφαρμόσω την στρατηγική tapering (σταδιακή μείωση δοσολογίας). Τώρα κάνω το ακόλουθο, 1/4 κάθε 4 μέρες, μετά 1/5 για 5 μέρες, μετά πάλι 1/4 για 4 μέρες κτλ κτλ. Σε 1-2 μήνες θα καθιερώσω 1/5 τις περισσότερες μέρες και 1/4 μόνο 4 μέρες το μήνα ώσπου μεσα στο καλοκαίρι θα εδραιώσω μόνιμα δόσεις 1/5, και θα αρχίσω να παίζω μετά τον 1 χρόνο χρήσης με 1/5 και 1/6 και θα μείνω στο 1/6 για αρκετό καιρό. Ίσως λίγο υπερβολικό χρονοδιάγραμμα, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θέλω να μικρύνει πάλι υπερβολικά ο προστάτης και μετά να με βιάσει.
Εδώ φίλε με βρίσκεις σύμφωνο, αλλά μην σου πω ότι είναι σαν να με .... διαβάζω. Τα ίδια έχω δει και εγώ πάνω κάτω.
Πιστεύω ότι η φινα επηρεάζει απόδοση στο γυμναστήριο αλλά και θέμα κιλών (σωματικών). Πιστεύω ότι βάζει το χεράκι της στο θέμα "καύση", ή επηρεάζει τα κύτταρα που αποφασίζουν τι θα καεί για ενέργεια, τι θα πάει σε μυς και τι θα αποθηκευτεί.
Όχι, δεν το έχω δει να το γράφουν πουθενά (μήπως η merck "μαλώνει"), αλλά το θεωρώ ότι κάτι παίζεται εκεί...

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα