Fina and dose permanent

Apo-Tol

New Member
Δεν έχω βρει κάτι παρόμοιο στο forum και είπα να κάνω καινούργιο thread. Να ξεκαθαρίσω ότι χρησιμοποιώ μινόξ και φίνα εδώ και 2 χρόνια σχεδόν. Πριν κανένα 2μηνο έβλεπα κάποια τριχόπτωση μέτρια όμως λόγω του ότι η μινόξ άρχισε να παίρνει πίσω τα δανεικά της. Για αυτό το λόγο αύξησα την δόση της φίνας στα 2,5 mg πριν κανένα μήνα (ήμουν στο 1,25mg παλιά). Παρατήρησα ότι στην αρχή δεν είχα διαφορά στην τριχόπτωση. Εδώ και μερικές μέρες άρχισα να χάνω αρκετή τρίχα. Θα μπορούσε να είναι shedding? Όταν πρωτοπήρα φίνα είχα τρομερό shedding απο το 2ο έως το 4ο μήνα. Έχω αρχίσει να αραιώνω λίγο αλλά θα χρειαστεί κανένα μήνα μέχρι να γίνει αντιληπτό σε αυτόν τον ρυθμό. Κανένας που να έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο? Πάντως είχα αρχικά αρκετά επιθετική μορφή τριχόπτωσης.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Gio

New Member
Φίλε, μισό χάπι proscar νομίζω είναι "έγκληματικη πράξη" για την υγεία σου. Ξανά σκέψου το! Και εγω είμαι χρήστης Φίνας άλλα όχι και έτσι! 1.25 max. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα σου έλεγα ότι το shedding είναι καλό σημάδι αλλά με τέτοια δοσολογία δεν ξέρω..

Apo-Tol

New Member
Ελπίζω το ίδιο να έχω και εγώ εδώ που είμαι. Απλά διαφέρει σε κάθε οργανισμό. Άπαξ και παίρνεις φίνα Gio δεν θεωρώ ότι έχει τεράστια διαφορά η δόση, αρκεί βέβαια να μην σου έχει δημιουργήσει παρενέργειες. Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η αλλαγή στη δόση μετά από 1 μήνα μου έδωσε τριχόπτωση. Ίσως είναι καλό ίσως πάλι όχι. Για αυτό το έγραψα, θα ήθελα να δω αν έτυχε σε κάποιον κάτι παρόμοιο. Θα συνεχίσω έτσι τώρα και βλέπουμε.

weznem

Well-Known Member
πιστευω οτι δεν χρειαζεται κοψιμο παρε και τα 5μλ αφου ειναι καραμελα το προσκαρ..επισης οταν θα δεις κατηφορα και με τετοια δοση θεωρω οτι πρεπει να παιρνεις 2-3 χαπακια ολοκληρα σε μια μερα μεχρι να φθασεις στο ενα κουτι την μερα αφου θα βλεπεις κατηφορα..ωραια λογικη δεν λεω.. το κοστος της ομως το εχεις υπολογισει?

σημαντικα τα μαλλια αλλα για ολα τα πραγματα υπαρχουν ορια στην ζωη για ολα ομως... οταν τα ξεπερναμε μονο εξυπνα οντα δεν ειμαστε..

danceworld_2001

Well-Known Member
Και εγώ ειμαι κατά των μεγάλων δόσεων, όμως η φίνα ειναι ένα φάρμακο δοσοεξαρτώμενο. Γενικά είμαι κατα της φίνας και των φαρμάκων, όμως ειναι τό μόνο που δουλεύει πάνω μου και έχω κρατήσει 10 χρόνια μεγάλο μέρος των μαλλιών μου. Φίλε Apo-Tol δεν νομίζω να έχεις shedding λογω αλλαγής δόσης, πρόκειται για εποχιακή τριχόπτωση εκτιμώ. Δώσε χρόνο στο φάρμακο να δράσει. Weznem μην τον γελάς, άλλοι παίρνουν και 2-3 χάπια proscar. Ο τροφέας πχ παίρνει 2 ολόκληρα χάπια avodart ημερησίως όταν η συνιστώμενη δόση ειναι 1 χάπι κάθε 2-3 μέρες γιατί το avodart μένει αρκετό χρόνο στο αίμα. Εγώ σκέφτομαι τώρα να παω σε 1/3 προσκάρ δόση αλλά φοβάμαι, το ξέρω όμως το ζητάει ο οργανισμός μου, αλλιώς να πειραματιστώ σε avodart κάθε 3 μέρες.

Apo-Tol

New Member
Δόξα το θεό δεν έχω κανένα side ως τώρα. Δεν έχω σκοπό όπως το βλέπω να πάω παραπάνω. Πάντως όσο αφορά τη δόση της φίνας σκέψου το εξής, μερικά mg όπως 1-2 θα σου δώσουν ένα μικρό ποσοστό 4-5% extra μείωση της DHT (εφόσον ήσουν στην δόση 1mg), ίσως σου είπα και πολύ. Μπορεί να κάνουν την διαφορά όμως προς το καλύτερο. Επίσης μιλάμε για μια ουσία η οποία φεύγει από τον οργανισμό σου σε μερικές μόλις ημέρες οπότε δεν πρόκειται να συσσωρεύσεις τόνους όπως μπορεί να γίνει με την duda. Κοίτα να δεις είμαι 23 και είναι δύσκολο κάπως να αποχωριστώ από τώρα τα μαλλιά μ. Δεν είμαι 30 και με παιδί να μην με νοιάζει τόσο. Αν φτάσω τότε δεν θα παίρνω ούτε φίνα ούτε τπτ. Απλά προς το παρόν θα το τραβήξω όσο πάει. Dancewolrd έχω δει τα αποτελέσματα σου και είναι πραγματικά πολύ καλά για τόσα χρόνια θεραπείας. Πάντως θα συνεχίσω όπως λες και εσύ έτσι γιατί έτσι και αλλιώς δεν έχω πολλές εναλλακτικές. Όσο αφορά τη duda πάντως εκείνο που δείχνει κυρίως ανησυχητικό είναι ότι μπλοκάρει και τους 2 τύπους.
Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας!

krhtikos21

Member
από τα 21 παίρνεις φίνα? δεν είναι επικίνδυνο αυτό για τις ορμόνες σου?
παρενέργειες δεν είχες ποτε?

danceworld_2001

Well-Known Member
Apo-Tol συμφωνώ εν γένει με όσα λές, και ειδικά οτι είσαι 23 και θές να κρατήσεις τα μαλλιά σου. Να ξέρεις πως ορμονικά εξακολουθείς να διαμορφώνεσαι ως και τα 25 και μέχρι το όριο αυτό δεν θα λάμβανα φίνα σύμφωνα με γιατρούς. Στα 25 την ξεκίνησα τυχαία, χωρίς να ξέρω ολα αυτά απλά επειδή τότε πήγα στον γιατρό. Πάντως μην νομίζεις πως αν πας μεγάλος θα σταματήσεις την φίνα. Αν σου δίνει αποτέλεσμα χωρίς παρενέργεια, θα την παίρνεις όσα πάει, εφόρου ζωής μέχρι να βγεί αν βγεί ποτέ μια μέρα μια οριστική θεραπεία. Απλά όσο μεγαλώνεις και ειδικά αμα κατασταλάξεις στα αισθηματικά σου, χαλαρώνεις, δεν σε καίει πχ αν εισαι nw 1 ή 3 (οχι βέβαια να είσαι λόμπας). Εγώ πριν 1-2 χρόνια καιγόμουν για μεταμόσχευση και τώρα δεν τρελαίνομαι και τόσο, το θέλω όμως, το έχω στο πρόγραμμα.

Apo-Tol

New Member
Κοίτα ότι διαμορφώνομαι ορμονικά μέχρι και τα 25 δεν το ήξερα είναι η αλήθεια, αλλά δεν είναι αυτό που θα μπορούσε να με κάνει να μετανιώσω για κάτι αυτή τη στιγμή. Παρενέργειες που ρώτησε το παραπάνω παιδί είχα όταν πρωτοπήρα φίνα αλλά ήταν μικρές και μπορώ να πω ότι εξαφανίστηκαν μετά το 1ο μήνα. Όταν πήγα από το 1 mg στο 1,25 είχα μία ψύχωση και μπορώ να πω ότι τις πρώτες μέρες είχα μια φαγούρα εκεί κάτω έως τσιμπήματα, αλλά γενικά ήμουν σε άσχημη φάση και διάβαζα συνέχεια το forum για τις παρενέργειες κτλ. Τώρα που αισθάνομαι πολύ καλύτερα λόγω του ότι καταφέρνω και κάνω πράγματα που είναι αρκετά σημαντικά και η ψυχολογία είναι σε καλά επίπεδα μπορώ να πω ότι πήγα στο 2,5 χωρίς να καταλάβω καμιά διαφορά. Ξέρω τι λες Dancewolrd και τα έχω σκεφτεί πολλάκις. Αν δίνει ναι, έχεις δίκιο μάλλον. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τελείως τον τρόπο σκέψης σου μιας και εσύ το ζεις αλλά γενικά καταλαβαίνω πως τα βλέπεις τα πράγματα και συμφωνώ μαζί σου. Απλά είμαι ακόμα στη φάση που με καίει αρκετά.

elmajiko

Member
Mε αυτες τις δοσεις το "εργαλειο" εργαζεται ή ποιος νοιαζεται για μικροπραματα αφου το μαλλι κυματιζει?

Οταν αναφερουμε και αλλα ατομα και μεγαλυτερες δοσεις ας εχουμε υποψη οτι μπορει να παιζουν αρκετα υποβοηθητικα κατα τη διαρκεια του sex γιατι αλλιως δεν ανορθωνεται το "παληκαρι".

Το οτι καποιος ειναι 20-25 και δεν εχει τωρα προβλημα λογω υψηλης τεστο δε σημαινει οτι η φινα δε λειτουργει αρθροιστικα και σε λιγα χρονια θα απενεργοποιηθει ισως και πληρως το "περιπετειωδες εργο" εκει κατω και γινει thriller...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

weznem

Well-Known Member
elmajiko είπε:
Mε αυτες τις δοσεις το "εργαλειο" εργαζεται ή ποιος νοιαζεται για μικροπραματα αφου το μαλλι κυματιζει?

Οταν αναφερουμε και αλλα ατομα και μεγαλυτερες δοσεις ας εχουμε υποψη οτι μπορει να παιζουν αρκετα υποβοηθητικα κατα τη διαρκεια του sex γιατι αλλιως δεν ανορθωνεται το "παληκαρι".

Το οτι καποιος ειναι 20-25 και δεν εχει τωρα προβλημα λογω υψηλης τεστο δε σημαινει οτι η φινα δε λειτουργει αρθροιστικα και σε λιγα χρονια θα απενεργοποιηθει ισως και πληρως το "περιπετειωδες εργο" εκει κατω και γινει thriller...

γι αυτο ειπα και εγω οτι θελει νηφαλιοτητα το ολο θεμα αλλα που μυαλο.. οταν θα ερθει το προβλημα και φας τον γλαρο με τα πούπουλα τοτε ισιωνεις για τα καλα, αλλα ισως να ναι αργα..

Gio

New Member
Για κάθε θεραπεία με φαρμακευτικό σκεύασμα υπάρχει και συγκεκριμένη δοσολογία. Οταν η ίδια η Merck ορίζει το 1mg σαν αποτελεσματική δόση δεν μπορούμε και δεν γίνεται να κάνουμε πειράματα! Ακόμα και το 1.25 είναι οριακά ανεκτό σαν δοσολογία. Αν ήταν θα μας έλεγαν να περνάμε τα 5mg που είναι για την υπερπλασία του προστάτη και θα καθαρίζαμε. Δεν είναι έτσι όμως. Μεγαλύτερο ποσοστό φίνας στο οργανισμό μας δεν σημαίνει καλύτερα αποτελέσματα!

Chs

Μέλος του προσωπικού
Gio είπε:
Για κάθε θεραπεία με φαρμακευτικό σκεύασμα υπάρχει και συγκεκριμένη δοσολογία. Οταν η ίδια η Merck ορίζει το 1mg σαν αποτελεσματική δόση δεν μπορούμε και δεν γίνεται να κάνουμε πειράματα! Ακόμα και το 1.25 είναι οριακά ανεκτό σαν δοσολογία. Αν ήταν θα μας έλεγαν να περνάμε τα 5mg που είναι για την υπερπλασία του προστάτη και θα καθαρίζαμε. Δεν είναι έτσι όμως. Μεγαλύτερο ποσοστό φίνας στο οργανισμό μας δεν σημαίνει καλύτερα αποτελέσματα!

Αγαπητέ Gio μεγαλύτερο ποσοστό φίνας στον οργανισμό (π.χ. 1mg - 5mg είναι γνωστό ότι μειώνει πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα την dht). Όμως μεγαλύτερο ποσοστό στον οργανισμό σημαίνει και καλύτερα αποτελέσματα, το τρικ είναι στον χρόνο ζωής της ουσίας στον οργανισμό. Για παράδειγμα, άτομα που ήταν στο 1mg έβλεπαν υποχώρηση, μόλις πήγαν στο 1,25 η στο 1,5mg είδαν βελτίωση μεγάλη και μερικοί και επανέκφυση.

Βρίσκει ο κάθε ένας πόσο αντέχει το σώμα του και προχωράει με αυτό, υπάρχουν κάποιοι που τα 5mg είναι καραμέλα και κάποιοι που ακόμα και το 0,5mg τους στέλνει για τσάι. Άρα ο πειραματισμός σε κάποιον που θα αποφασίσει να την ξεκινήσει είναι απαραίτητος, ειδικά στην πορεία μετά από καιρό.

weznem

Well-Known Member
εγω διαφωνω με αυτο το σκεπτικο..αλλιως δεν θα υπηρχε συνιστώμενη δοση.. απο κει και περα καθενας οτι γουσταρει κανει στην ζωη του.. εγω δεν θα κουμπωνα 2,5 μγ φινα που να μην ειχα την παραμικρηπαρενεργεια μεσοπροθεσμα.. διοτι μακροπροθεσμα λεω οτι μπορει να κλαιμε με μαυρο δακρυ μετα...

Chs

Μέλος του προσωπικού
weznem είπε:
εγω διαφωνω με αυτο το σκεπτικο..αλλιως δεν θα υπηρχε συνιστώμενη δοση.. απο κει και περα καθενας οτι γουσταρει κανει στην ζωη του.. εγω δεν θα κουμπωνα 2,5 μγ φινα που να μην ειχα την παραμικρηπαρενεργεια μεσοπροθεσμα.. διοτι μακροπροθεσμα λεω οτι μπορει να κλαιμε με μαυρο δακρυ μετα...

Η συνιστώμενη δόση είναι το 1mg σωστά, είναι μελετημένο για ισορροπία μεταξύ αποτελεσμάτων και παρενεργειών. Δεν σημαίνει όμως ότι για όλους κάνει το 1mg. Για κάποιους είναι πολύ, για κάποιους λίγο. Τώρα το αν θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ θα το δείξει ο χρόνος, μέχρι στιγμής από ότι έχω μελετήσει ένα μικρό ποσοστό είχε σοβαρά προβλήματα από αυτή, και στους περισσότερους κάτι έτρεχε από πριν, τα οποία ανέφεραν και βρέθηκαν στην πορεία.

Δεν λέμε ότι είναι panadol εννοείται.. από τη στιγμή που κάνει κάποιο τζιζ στα γεννητικά όργανα, μιλάμε για ένα σοβαρό φάρμακο. Όμως δεν είναι όσο τραγικά τα έχουν κάνει κάποιοι να φαίνονται τα πράγματα. Όλα θέλουν την στρατηγική τους.

danceworld_2001

Well-Known Member
Και όμως μεγαλύτερο ποσοστό φίνας δίνει αποδεδειγμένα καλύτερα αποτελέσματα, υπάρχει και σχετικό διάγραμμα που είχε ποστάρει παλαιά ο τροφέας. Το θέμα πως μετά απο έρευνες και δοκιμές σε ανθρώπινα πειραματόζωα, αποδείχθηκε πως η δόση του 1 mg αποτελεί την χρυσή τομή σε αποτέλεσμα και παρενέργειες. Σε περιπτώσεις επιθετικοτατης τριχόπτωσης, χρόνιων θεραπειών, μεγαλύτερων ηλικών 35+ κτλ, η απόδοση της φίνας μειώνεται, και τότε μόνο μεγαλύτερες δόσεις finasteride ή ισχυρότερα φάρμακα όπως dutasteride δίνουν λύση - αποτέλεσμα, με το ανάλογο τίμημα βέβαια σε παρενέργειες. Επίσης κατα την χρήση φίνας μέγα λάθος το 1 mg κάθε 2 μέρες. Καλύτερα όσο αντέχεις, πχ 0,5 κάθε μέρα παρα 1 κάθε 2 μέρες. Η φίνα απαιτεί σταθερή και καθημερινή λήψη χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις στην δόση και στην χρόνο λήψης.

Μπλουζα