Erdogan vs lorenzo

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
"Καλησπέρα σε όλους. CVIAL, αν θέλεις παρουσίασέ μας το σκεπτικό που σε έκανε να προτιμήσεις τον dr. Lorenzo από τον dr. Koray. Ήταν μόνο η χρήση του pen; Είδες κάποια άλλη διαφορά στην τεχνική ή στα αποτελέσματά τους;

Κατα καιρούς έχεις επισημάνει σημεία σύγκρισης αλλά νομίζω ότι αξίζει να αντιπαρατεθούν τα specs των συγκεκριμένων δυο γιατρών, δεδομένου ότι ο ένας είναι από τους οικονομικότερους γιατρους, διεθνούς εμβέλιας και επιπέδου, και ο άλλος είναι διεθνώς "el fenomeno"."

Μου το ζήτησε ο Cloud πριν 9 μέρες. Θα πω και εγώ την αποψή μου αλλά θα ήθελα πριν και τις δικές σας.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Flosk

Well-Known Member
Για μενα οι καλυτεροι στον κοσμο εχουν ανεβασμενα βιντεο στο Youtube (και οχι φωτογραφιες) και τα αποτελεσματα μιλανε απο μονα τους. Μιλαμε για παρα πολλα βιντεο απο Hasson και Lorenzo. Οι φωτογραφιες συνηθως κατι κρυβουν ή στην καλυτερη αποπροσανατολιζουν. Τωρα υπαρχουν παρα πολλοι επιπεδου Erdogan δεν χρειαζεται να λεμε ονοματα αλλα μενουν στις φωτογραφιες. Νομιζω ο τροπος που τα καταφερνει ο καθενας εχει σημασια μονο οταν μιλαμε για μαχες στηθος με στηθος.
Στο συγκεκριμενο post δεν νομιζω πως υπαρχει κατι τετοιο απο τη στιγμη που τα αποτελεσματα που βλεπουμε απο τους 2 γιατρους ειναι σε αλλη μορφη. Αλλο στατικη φωτογραφια με επιλεγμενο φωτισμο και αλλο να μπαινει μια χτενα αναμεσα και να πηγαινει τα μαλλια προς καθε κατευθυνση σε κινηση και σε HD..

Cloud

Member
Συμφωνώ με τον Flosk, το βίντεο παρουσιάζει σαφώς πιο τίμια το αποτέλεσμα. Βέβαια, κοινή πρακτική είναι ακόμα οι φωτογραφίες. Παρ' όλα αυτά, νομίζω πως υπάρχουν μέλη εδώ που μπορούν να παραμετροποιήσουν τις διαφορές των συγκεκριμένων δυο γιατρών. Δίνω κι εγώ την άποψή μου για παραπάνω συζήτηση:

- Ώς προς την τιμή: Απ' όσο μπορώ να καταλάβω από τις εικόνες/βίντεο που έχουν στους ιστοτόπους τους, φαίνεται ότι και οι δυο κάνουν πολύ καλή δουλειά. Η διαφορά στην τιμή τους (αλλά και οι διαφορές με τους άλλους γιατρούς) πρέπει να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη διαφορετική εντόπια οικονομία.

- Ώς προς το αποτέλεσμα: εγώ τουλάχιστον δε μπορώ να διακρίνω μεγάλες διαφορές με το μάτι. Δίνουν και οι δυο φυσικό αποτέλεσμα. Πρόχειρα θα έλεγα ότι ο Erdogan μου φαίνεται πως ανεβάζει λίγο περισσότερο την πυκνότητα της μετωπιαίας γραμμής, ενώ ο Lorenzo φαίνεται να αφήνει σε κάπως καλύτερη κατάσταση τη δότρια. Δεδομένου όμως ότι οι δυο γιατροί διαφημίζονται για το αντίστροφο, μάλλον κάποιο λάθος κάνω.

Αυτό που θα με ενδιέφερε να δω είναι σύγκριση ως προς τη στρατηγική τους στη μμ και τη διαχείριση της δότριας. Επίσης, υπάρχουν τύποι μαλλιών ή αραίωσης για τους οποίους ο ένας γιατρός είναι προτιμότερος από τον άλλο;

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Η διαφορά στην τιμή τους (αλλά και οι διαφορές με τους άλλους γιατρούς) πρέπει να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη διαφορετική εντόπια οικονομία.

Ο Lorenzo κατά βάση δουλεύει με Ισπανικό κοινό αλλά και με αρκετούς ξένους (70-30), ο Koray σχεδόν αποκλειστικά με ξένους. Η διαφορά στην τιμή τους δεν έχει σχέση με την τοπική οικονομία. Ο Lorenzo για Ισπανία είναι πανάκριβος αλλά λόγω του πολύ καλού ονόματος που έχει φτιάξει μπορεί και "πουλάει" το προιόν του (και ειδικότερα τον εαυτό του) αφού κάνει την τοποθέτηση μόνο αυτός. Θεωρώ ότι εφαρμόζει μια "τίμια" εμπορική πολιτική αφού δεν σε "φορτώνει" με graft για να κάνει μεγαλύτερο τζίρο και στα πολλά graft o μέσος όρος πέφτει σημαντικά. Ο Koray, ειδικά με το splitting που εφαρμόζει, έχει μια πιο "ανατολίτική" προσέγγιση αφού είναι δεδομένο ότι σε φορτώνει με παραπανίσια graft και splitting. Η μέση τιμή του ανά graft είναι σίγουρα 3+€.

Ώς προς το αποτέλεσμα: εγώ τουλάχιστον δε μπορώ να διακρίνω μεγάλες διαφορές με το μάτι. Δίνουν και οι δυο φυσικό αποτέλεσμα. Πρόχειρα θα έλεγα ότι ο Erdogan μου φαίνεται πως ανεβάζει λίγο περισσότερο την πυκνότητα της μετωπιαίας γραμμής, ενώ ο Lorenzo φαίνεται να αφήνει σε κάπως καλύτερη κατάσταση τη δότρια. Δεδομένου όμως ότι οι δυο γιατροί διαφημίζονται για το αντίστροφο, μάλλον κάποιο λάθος κάνω.

Αμφότεροι δίνουν πολύ καλά αποτελέσματα. Ως προς τις πυκνότητες δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Σίγουρα ο Lorenzo κάνει καλύτερη διαχείρηση δότριας (και ήταν ένας από τους λόγους που πήγα) όχι μόνο ως προς το ότι είναι πιο συντηρητικός αλλά και ως προς το ότι έχεις μια δεύτερη ευκαιρία να διορθώσεις πράγματα που δεν σου αρέσουν και τα αντιλαμβάνεσαι μετά την φύτρωση. Ο Koray έχει την αντιληψή του περι ομογενοποίησης (εμένα δεν με έπεισε πλήρως) αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι εκ του αποτελέσματος δικαιώνεται.

Μετά από 1 ώρα τετ α τετ και με τους δύο, με εξαντλητική ανάλυση της περιπτωσής μου, ο Lorenzo με έπεισε για αυτά που μου πρότεινε περισσότερο σε σχέση με αυτά που μου είχε πει ο Koray (o οποίος έκανε και ένα μικρο λαθάκι σε μια διάγνωση του - θα τα πούμε εν καιρώ). Το ότι μου έκανε καλύτερη εντύπωση σαν άνθρωπος και σαν γιατρός έπαιξαν ρόλο άλλα δεν είχαν μεγάλο ειδικό βάρος στην επιλογή μου. Τέλος το pen (τo οποίο το πιστεύω πολύ) και η απευθείας επικοινωνία μαζί του για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα, η οποία ξεκίνησε από το consultation και συνεχίζεται αδιαλείπτως μέχρι τώρα χωρίς ενδιάμεσους είναι πολύ σημαντική.

Cloud

Member
Ομογενοποίηση σημαίνει ότι προσπαθεί να ισοφαρίσει τη δότρια και τη λήπτρια σε πυκνότητα;

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ναι παίρνοντας όμως από μεγαλύτερο εύρος δότριας και εφαρμόζοντας splitting έτσι ώστε να μην έχεις μεγάλα κενά στην δότρια

Cloud

Member
κατάλαβα.. από τη μια λοιπόν το splitting ακούγεται καλό, αφού δεν αφήνει μεγάλα κενά, αλλά από την άλλη δαπανά τη δότρια.

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση!

Επίσης, σήμερα που αξιώθηκα να τραβήξω τις σχετικές selfies, τις έστειλα και στους δυο για "quotation". Είμαι πολύ περίεργος να δω τί εκτίμηση μπορούν να κάνουν από αυτές...

Cloud

Member
Λοιπόν, η απάντηση του Lorenzo ήταν αμεσότατη. Μου γράφει ότι είμαι NW4 και ότι αυτή τη στιγμή χρειάζομαι 4000FUs. Όμως, επειδή είμαι 35 χρονών, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν έχει σταθεροποιηθεί η αραίωση και θεωρεί πιθανό να χάσω και άλλο στην κορυφή. Αυτό συνήθως μπορεί να διαπιστωθεί στα 45. Προτείνει να σταθεροποιήσω την αραίωση με φίνα για 6-8 μήνες και να ακολουθήσει consultation από κοντά.

Αν και φυσικά δε μου αρέσε η απάντηση:(.. φαίνεται ότι ο άνθρωπος είναι προσεκτικός και σέβεται τον ασθενή του (ασθενή ως προς τα μαλλιά).

Ερωτήσεις:
  1. Υπάρχει τρόπος/εξέταση ώστε να μάθω με κάπως μεγαλύτερη ακρίβεια ποιά θα είναι η πιθανή εξέλιξη της τριχόπτωσής μου; Το ιστορικό μου δε βοηθάει και πολύ αφού είμαι ο πρώτος στο σόι.
  2. Πιστεύετε ότι θα είχε νόημα να κάνω ένα consultation από κοντά πρίν ξεκινήσω ο,τιδήποτε (ακόμα και φίνα);

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
1. Όχι με σιγουριά.
2. Αν δεν θες να πάρεις φίνα μην πάρεις (είναι δικαιωμά σου και δεν είναι μονόδρομος), κλείσε consultation και συζήτησέ το από κοντά. Είναι σίγουρο ότι θα κάνεις πολύ καλύτερη ανάλυση αφού θα υπάρχει χρόνος και προφορικός λόγος.

Cloud

Member
Καλημέρα σε όλους!
Ερώτηση: τα FUE mega-sessions (υποθέτουμε με κορυφαίο γιατρό) επιρρεάζουν:
  • την ανάρρωση της δότριας; Π.χ. υπάρχει κίνδυνος να έχουμε:
    - μεγαλύτερες ουλές;
    - μόνιμο shock-loss στη δότρια;
  • το ποσοστό φύτρωσης;
  • το shock-loss στη λήπτρια;
ΥΓ: η ερώτηση δεν ταιριάζει και πολύ με το θέμα του νήματος αλλά επειδή σκοπεύω να δώσω συνέχεια στο νήμα την έβαλα εδώ.

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα