Dutasteride vs finasteride

makis25

Well-Known Member
vag
Τι είναι οι «τυχαιοποιηµένες» µελέτες΄

Οι περισσότερες κλινικές µελέτες είναι «τυχαιοποιηµένες µελέτες». Εάν συµµετάσχετε σε µια τυχαιοποιηµένη µελέτη, ένας υπολογιστής, και όχι ένας γιατρός, θα αποφασίσει ποια/ποιο θεραπεία/φάρµακο θα σας δοθεί. Αυτή η απόφαση θα είναι τυχαία και βασίζεται στην τύχη µόνο, και όχι σε κάποια απόφαση του γιατρού σας. Η τυχαιοποίηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να κατανέµονται όλοι οι άνθρωποι στις διαφορετικές οµάδες µιας µελέτης µε παρόµοιο και δίκαιο τρόπο. Με τη σύγκριση παρόµοιων οµάδων ασθενών, οι ερευνητές µπορούν να είναι βέβαιοι ότι η µελέτη τους ελέγχει τη διαφορά µεταξύ των θεραπειών/φαρµάκων που µελετώνται, και όχι τις διαφορές µεταξύ των ασθενών που συµµετέχουν στην κλινική µελέτη. Η τυχαιοποίηση είναι σηµαντική επειδή οι ερευνητές πρέπει να εξασφαλίσουν ότι οι ερευνητές που διεξάγουν την κλινική µελέτη θα είναι αµερόληπτοι και δεν θα επηρεάζεται το αποτέλεσµά της µελέτης. Είναι αρκετά εύκολο για τους ανθρώπους να µεροληπτούν χωρίς να το συνειδητοποιούν.

Όταν υπάρχει προκατάληψη που µπορεί να οδηγήσει σε αναληθή συµπεράσµατα για τις επιπτώσεις µιας θεραπείας, αυτό λέγεται ‘µεροληψία’. Είναι πραγµατικά σηµαντικό να αποφεύγετε η µεροληψία στις έρευνες για την υγεία, δεδοµένου ότι µπορεί να διαστρεβλώσει τα αποτελέσµατα και να οδηγήσει σε επισφαλείς ή ανεπαρκείς θεραπείες/φάρµακα να πάρουν άδεια για χρήση, ή τις χρήσιµες θεραπείες να αγνοηθούν. Οι ερευνητές προσπαθούν να αποφύγουν την µεροληψία µε τη χρησιµοποίηση της τυχαιοποίησης και µε την «τύφλωση» εκείνων που διαχειρίζονται τα φάρµακα και που αξιολογούν τα αποτελέσµατα αυτών.

το δειγμα σε γνωστους , σε φορουμ , δεν ειναι τυχαιο , και υπαρχει μεροληψια . Επισης δεν υπαρχει εικονικο φαρμακο ( placebo) δεν υπαρχει control group . Ολα αυτα ειναι κριτηρια αποκλεισμου . Ετσι λεγονται .

Για παραδειγμα αν εχεις 10 φιλους . Δινεις στους 5 φινα , στους αλλους 5 χαπι απο αλευρι , κανεις δε ξερει αν παιρνει αλευρι η φινα , ουτε εσυ ξερεις ποιος παιρνει τι , παρα μονο ενας υπολογιστης η καποιος τριτος . Και μετα τους εξεταζεις και τους 10 και βλεπεις ποια ειναι τα πραγματικα νουμερα . Θα ειναι αυτα που δημοσιευονται .
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vag25

Well-Known Member
Μακη Bsc εχω και στα γεραματα παω για Μsc.
Το 95% της σχολης ηταν διαβασμα μελετων και labs oπου μαθαιναμε να κανουμε την δικη μας ερευνα. Πρωτο slide σχολης για το πρωτο ετος : ''τι ειναι επιστημονικη μεθοδος''.
Η σχολη εδινε περισσοτερο βαση στο critical thinking παρα στην αποκτηση γνωσης.

Δεν θα διαφωνησω σε κατι. Θα αποφυγω να γραψω παλι τα ιδια πραγματα ομως, εχεις καταλαβει τι λεω. Εχω καταλαβει τι λες.
Συμφωνησες οτι κατι συμβαινει(σε προηγουμενα post σου) και οτι το μελετανε ηδη. Για να δουμε.
 
Τελευταία επεξεργασία:

vlafo

Well-Known Member
Σαν χρόνιος χρήστης φινας θα ήθελα να σας πω τα εξής απλά:
Οι κλινικές μελέτες και όλα τα ερευνητικά προγράμματα που γίνονται,καταλήγουν πάντα στην παραγωγή των κατάλληλων εκάστοτε φαρμάκων που λύνουν τον πρόβλήμα της κάθε ασθένειας. Σε ένα βαθμό.
Τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι πάντοτε σύμφωνα με τη διαδικασία που αναφέρει ο Μάκης.
Πάντοτε όλα τα φάρμακα έχουνε κσι αντενδείξεις. Ασπιρίνη π.χ.ΌΛΑ.
Όλες οι μελέτες που γίνονται είναι αντικρουομενες μέχρι να καταληξουνε οριστικά και αποδεδειγμενα σε ασφαλή συμπεράσματα.
Άρα όταν βγαίνει ένα φάρμακο στην παραγωγή οφείλεις να ξέρεις να διαβάζεις και να εμπιστεύεσαι αυτο που γράφει.Είναι νόμος αυτό σε όλα.
Ότι σου λέει ο επίσημος κατασκευαστής κάνεις. Αυτό είναι το ευαγγέλιο σου. Είναι σαν να μου λες το αμάξι μου έχει αυτές τις προδιαγραφές που ορίζει ο κατασκευαστης, αλλά εγώ τις αλλάζω. Ότι θέλεις κάνεις αλλά είσαι λάθος και οι συνέπειες δικές σου.
Οταν ξεκίνησα τη φινα δεν υπήρχανε δεκαετεις μελέτες,το έψαξα πολύ, οι γιατροί ο καθένας είχε διαφορετική προσέγγιση,παρόλο που δεν υπηρχε ακομα ασφαλές δείγμα ακόμα αν και ήταν ήδη σε κυκλοφορία ,οπότε κάποια στιγμή παίρνεις την απόφαση δική σου και καταλήγεις.
Αυτό που θέλω να πω καταλήγοντας είναι ότι αν καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, μπορώ να επικαλεστω πολλά δηθεν προβληματα απο τη φινα.
Ότι μου έπεσε ο αιματοκριτης μια φορά από το 46 στο 40 ότι αυξήθηκε το λίπος μου από 7% σε 10%.Αυτά δεν είναι σοβαρά. Όπως αντίστοιχα μπορώ να επικαλεστω και άλλους 10 φίλους που δεν είχανε πότε κανένα πρόβλήμα.
Η ουσία είναι ότι το κόβεις αν σου προκαλεί πρόβλημα αλλιώς προχωράς με βάση τις μελέτες και τα επίσημα στοιχεία και όχι τι λεω εγώ και τι ο άλλος.
 
Τελευταία επεξεργασία:

tasos33

Well-Known Member
Χωρίς παρεξήγηση..


Πλέον η συζητηση αυτή η οποία λαμβάνει χώρα και σε άλλο νήμα αν δεν κάνω λαθος, δεν έχει νόημα, έχει εξαντληθεί το θέμα,δεν παρέχονται συγκεκριμένες επιστημονικες μελέτες από τους μεν και δεν, καλό θα ήταν να αναρτήθουν μελέτες αν υπάρχουν δθαθεσιμες.
 

vlafo

Well-Known Member
Τώρα τι να κάνουμε δηλαδή να κατεβάσουμε τη διεθνή βιβλιογραφία και να την αναρτήσουμε στο φορουμ;
Αυτό θα παρέχει σωστή και έγκυρη πληροφορία;
Ας το κάνει ο Μάκης λοιπόν αλλά νομίζω ότι το θέμα αυτό έχει εξαντληθεί όπως λες και δεν έχει νόημα να το αναλύουμε άλλο.
"Subject is closed" οπως λένε και οι Αμερικάνοι.
Τουλάχιστον για μένα.
 

makis25

Well-Known Member
Ενταξει , θα το κανω . Οχι σημερα γιατι ειναι κουραστικό αλλα θα παραθεσω με τη σειρα ολες τις πηγες μου .
 

vag25

Well-Known Member
δεν παρέχονται συγκεκριμένες επιστημονικες μελέτες από τους μεν και δεν, καλό θα ήταν να αναρτήθουν μελέτες αν υπάρχουν δθαθεσιμες.

H μελετες Τασο συμφωνουν με την αποψη του Μακη.

Αυτο το λεω απο την αρχη σε αυτη την ''αντιπαραθεση''.
 

hairlosscursed

Well-Known Member
Παιδιά ξεκολλήσετε ...ΟΛΑ τα φάρμακα έχουν παρενέργειες.αν δεν είχαν σημαίνει πως δεν έχουν δράση καθότι δράση προκαλεί αντιδραση.
Και τέλος οποίος νομιζει πως μπορεί να έχει win win κατασταση γελιεται οικτρα.οπως σε ΟΛΑ έτσι και εδώ κάτι κερδίζεις κάτι χανεις
 

mimis

Member
Δεν έβαλα φίνα στο στόμα μ!Και είμαι μια χαρά καράφλα.3 Φίλοι μ έβαλαν και άσχετοι κιόλας με φόρουμ κτλ.απλα τους πρότεινε ο δερματολόγος!Ε ρε φίλε και οι 3 έψαχναν τον π@ύτσο τους.σε 2-3 μήνες την ειχαν κόψη. Ε τυχαίο;Και όχι Τώρα..Που υπάρχει και αρκετή γνώση με σχέση παλιότερα..Πριν 8 χρόνια.
 

giannis1991

Well-Known Member
Διαβαζω αυτο το νημα και υπαρχει κλασικα αυτος ο πολεμος...οι μεν καμμενοι να λεμε τις πραγματικα φρικτες εμπειριες μας και οι αλλοι επειδη δεν ειχαν καποια παρενεργεια(τουλ. ετσι λενε...δεν το λεω ειρωνικα αλλα υπαρχει μελος που ειναι χρονια σε αυτα τα φαρμακα να μου παραδεχεται οτι χρησιμοποιει π.χ βιαγκρα για ερωτικη επαφη ) να ειναι υπερμαχοι της φινας και της ντουτας και ουσιαστικα να λενε ''φλωρακια'', ''ψυχασθενεις'' ,και τρελους (καποιοι απο αυτους)αυτους που βγαλαν προβλημα...
Δεν τους κατηγορω τοσο γιατι και εγω οταν επαιρνα φινα και ενιωθα λυτρωμενος ουσιαστικα την υπερασπιζομουνα αυτην την ουσια και ελεγα οτι απλα σε αλλους πιανει και σε αλλους βγαζει παρενεργειες...το θεμα ομως και η ουσια δεν ειναι τι κανουμε εμεις αλλα αυτος που ειναι αναποφασιστος και διαβαζει αυτο το νημα να εξαγει σωστα συμπερασματα και να καταληξει στην επιλογη του εχοντας γνωση των οποιων ρισκων θα παρει...οποτε θελω να πω οτι οποιος θελει να μπει σε αυτον τον χορο πρεπει και καλο ειναι να να ξερει τις παρενεργειες αλλα να μπει αποφασισμενος,να ξερει καλα τον εαυτο του για να συγκρινει με ασφαλεια και απλα να εχει στο πισω μερος του μυαλου του ολα αυτα τα κακα ωστε να αν δει κατι περιεργο να διακοψει....
Το καλο ειναι οτι αν βγαλει παρενεργειες και κοψει το χαπι τοτε 90-99% θα φυγουν οι παρενεργειες απλα θα του παρει καποιο καιρο και θα περασει καπως δυσκολα ψυχολογικα...Κατα την γνωμη μου ομως,η οποια δεν ειναι βγαλμενη (μονο)απο την κεφαλα μου αλλα απο προσωπικη εμπειρια και απο αποψεις αλλων μελων αλλα και προσωπικων φιλων που χρησιμοποιησαν φινα,αυτο το φαρμακο δεν ειναι ασφαλες για τους περισσοτερους χρηστες για πολλους λογους που εχουμε γραψει πολλες φορες....

ΥΓ. Μακη σεβαστη η γνωμη σου αλλα ακομα και εμεις που εχουμε βγαλει παρενεργειες δεν γραφουμε στον κοσμο ΞΥΠΝΗΣΤΕ και αλλα τετοια...γραψε την γνωμη σου και μην παθιαζεσαι τοσο...
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Panos1982

Well-Known Member
Ομως παντα θα ειναι weird για μενα το γεγονος οτι το 3% της φινα ειναι παντα γυρω μου. Στις κοινοτητες, στην γειτονια μου, εκει που θα παω για καφε, στην συζητηση με γιατρους. Παντα στο 3% πεφτω. Και δεν με εχει βοηθησει κανεις να καταλαβω το γιατι(μεχρι σημερα).

Αυτο δεν ειναι αληθεια.... εγω σε εχω βοηθησει.
Ειναι για το χρημα Vag , το propecia ειναι ενα απο τα πιο hot brand name drug της μερκ
και της αποφερει κερδη 400 εκ δολλαρια το χρονο !!!! Καταλαβαινεις το νουμερο ετσι ??
Το google ειναι παντα προθυμο να σε βοηθησει αν σε ενδιαφερει το θεμα .

Αυτο το νουμερο θα ηταν εντονα μικροτερο αν αναφερονταν τα πραγματικα νουμερα (που συνανταμε συνεχεια κι εμεις :) )
Ειναι θεμα μαρκετινγκ.

Το μεγαλο προβλημα της μερκ δεν ειναι τοσο στο ποσοστο παρενεργειων που ισχυριζεται οτι ειναι 2%
που δεν ειναι φυσικα γιατι οπως ειπες ολοι γυρω μας συνανταμε κυριως τους 2 απ τους 100.

Τα κυρια της προβληματα ολα αυτα τα χρονια ειναι 3.

1) οτι εχει φαει πολλες μυνησεις για αυτοκτονιες (λογο του brain fog και τις αλλαγες σε τμηματα της δομης του εγκεφαλου που προκαλει το φαρμακο )

2) οτι οι παρενεργειες σε πολλες περιπτωσεις συνεχιζονταν και μετα τα 6 χρονια διακοπης του φαρμακου (Κατι που δεν το αναφερει η μερκ (παλι για λογους μαρκετινγκ ) και εχει αποζημιωσει πολυ κοσμο για αυτο το λογο που εχει παει με εξετασεις απο γιατρους ενδοκρινολογους - ουρολογους κ εχει ιατρικα αποδεδειγμενα στυτικη δυσλειτουργια.
Τους εχει αποζημιωσει !!! Καταλαβαινεις οτι αναγνωριστηκε στο δικαστηριο η υπαιτιοτητα του φαρμακου ετσι ?
κι ομως δεν αναφερεται στο κουτι !!!!!

3) Οτι υπαρχουν ατομα που δεν ανεκαμψαν ποτε απ τις παρενεργειες του φαρμακου μετα την διακοπη.
Γι αυτο το λογο το Σουηδικο και το Αγγλικο Υπουργειο υγειας εκαναν ενστασεις στην κατασκευαστρια μερκ, και την υποχρεωσαν να αναγραφει επανω στα κουτια που προοριζονται για την χωρα τους οτι η φιναστεριδη μπορει να προκαλεσει ΜΟΝΙΜΕΣ ανεπιθυμητες ενεργειες , ακομα και μετα την διακοπη του φαρμακου.

Με λιγα λογια αν ησουν Σουηδος η Αγγλος και επερνες προπεσια θα εγραφε επανω το κουτι για irreversible side effects.
Καταλαβαινεις τωρα ποιος κανει τρομοκρατια ε...

Επισης επειδη το φαινομενο παρατηρηθηκε και στην αμερικη οπως ηταν φυσικο , τοτε αμερικανοι γιατροι και ιατρικοι συλλογοι εκαναν παλι ενστασεις στη μερκ για το γεγονος οτι αναφερει στις ευρωπαικες χωρες για μακροχρονια και πολλες φορες μη αναστρεψιμα προβληματα ενω κατι τετοιο δεν ανεφερετε στα κουτια που προοριζονται για την αμερικη.

Εν ολιγης μπαχαλο.

Το google ειναι παντα εδω για να σας επαληθευσει αυτα που γραφω ... ειστε ελευθεροι να μπειτε να τα βρειτε και να τα διαβασετε. Χρησιμοποιοντας τις λεξεις κλειδια που σας ενδιαφερουν καθε φορα.
Μπορω να βρω πολλους συνδεσμους κ να τους αντιγραψω εδω αλλα για λογους χρονου κ οικονομιας δε το κανω τωρα αλλα αν χρειαστει μπορω να το κανω υπαρχει απειρο υλικο
Επισης υπαρχουν και πολλα αλλα ιατρικα studies του φαρμακου που αναφερουν οτι τα ποσοστα τελικα δεν ειναι μονο 2% κ ειναι πολυ μεγαλυτερα αλλα αυτο ειναι ηλιου φαεινοτερο πλεον κ δεν ειναι κ ιδιαιτερο προβλημα για την μερκ οπως τα αλλα 3 που ανεφερα πιο πανω.
 
Τελευταία επεξεργασία:

karampalikis

Active Member
https://www.medicines.org.uk/emc/files/pil.2194.pdf

Effects on fertility
Infertility has been reported in men who took finasteride for long time and had other risk factors that may affect fertility. Normalisation or improvement of seminal quality has been reported after discontinuation of finasteride. Long-term clinical studies about the effects of finasteride on fertility in men have not been conducted.

Stop taking Propecia and talk to your doctor if you experience:
  • Symptoms of an allergic reaction: swelling of your lips, face, tongue and throat; difficulty swallowing; lumps under your skin (hives) and breathing difficulties. Stop taking Propecia and talk to your doctor immediately. 
  • Depression (feeling of severe sadness and unworthiness).
You should promptly report to your doctor any changes in your breast tissue such as lumps, pain, enlargement or nipple discharge as these may be signs of a serious condition, such as breast cancer.

Uncommon: may affect up to 1 in 100 people 
  • you may be unable to have an erection (impotence) 
  • you may have less desire to have sex 
  • you may have problems with ejaculation, for example a decrease in the amount of semen released during sex. This decrease in the amount of semen does not appear to affect normal sexual function

Frequency unknown:
  • breast swelling or tenderness 
  • palpitations (feeling your heartbeat) 
  • changes in the way your liver is working, which can be shown by a blood test
  • pain in the testicles 
  • persistent difficulty having an erection after discontinuation of treatment
  • persistent decrease in sex drive after discontinuation of treatment
  • persistent problems with ejaculation after discontinuation of treatment
  • male infertility and/or poor quality of semen 
  • anxiety

If any of these side effects gets serious, or if you notice any side effects not listed on this leaflet please tell your doctor or pharmacist. It will help if you make a note of what happened, when it started and how long it lasted.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Panos1982

Well-Known Member
" So, what gives? Why didn’t Merck update its U.S. labels back in, say, 2008, when it updated the Swedish warning? Why does the Propecia label still claim all instances of erectile dysfunction and decreased libido “went away in men who stopped taking PROPECIA?” Nobody these days thinks drug companies exist for the benefit of mankind — they’re all just profit-seeking enterprises that spend more on advertising than research

Merck, however, sells almost half a billion dollars worth of Propecia every year, Merck’s shareholder filings with the SEC report Propecia is one of its “Diversified Brands,”

There’s money to be made. Lots of it. Merck knows that leaving persistent erectile dysfunction of the list of true side effects exposes them to civil liability, but they don’t care. "

Αυτο ειναι ενα μικρο κομματι απο ενα μεγαλο αρθρο. Μπορειτε να κάνετε copy paste μια σειρα αυτου που ποσταρα κ θα βρειτε ολο το αρθρο.Ειναι μεγαλο γι αυτο εβαλα μονο ενα μικρο κομματι.

Που για οσους δε ξερουν Αγγλικα εξηγει οτι η μερκ βγαζει 500 εκ δολλαρια το χρόνο απ το προπεσια που ειναι ενα απ τα δυνατοτερα της brand name. Και ενω αλλαξε τις προδιαγραφες του φαρμακου σε χωρες οπως η σουηδια (το εκανε κ σε Αγγλια κ Ιταλια) λέγοντας οτι προκαλει μόνιμα προβληματα δεν εκανε κατι τετοιο στις υπολοιπες χωρες ουτε κ την αμερικη για λογους κερδους.Γιατι θα επεφταν οι πωλησεις.

Καπως ετσι εκανε κ με το ποσοστο 2%. Υπάρχουν πολλα αρθρα @vag25 αλλα ειναι στα Αγγλικα.
Σκοπος : το κερδος !!!
Για να σ λυθεί η απορια π ειχες πριν.
 

JORJE

Active Member
Κατα την προσωπική μου γνωμη ολα τα προαναφερθέντα ειναι σωστά,οι πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες όπως η Merck οταν διαχειρίζονται brand names φάρμακα όπως η φιναστεριδη,ποτε δεν δίνουν τα αληθή ποσοστά παρενεργειών απο το φάρμακο,για λόγους τεράστιων κερδών.Ειναι ευνόητο...Παντού γίνεται αυτό,σε ολα τα πανίσχυρα καινοτόμα και μοναδικά φάρμακα για συγκεκριμένες παθήσεις...Η αλήθεια κατα την ταπεινή μου άποψη βρίσκεται κάπου στη μέση,ουτε στο 1-2% οι παρενέργειες κατα τη Merck,αλλα ουτε κ σε αυτά τα τεράστια ποσοστά που αναφέρονται απο πολλούς..Το μονο σίγουρο ειναι οτι εμπλέκονται και ψυχοπαθητικόι λογοι κατα τη διάρκεια της θεραπείας..Και εξαρτάται και απο τον οργανισμό..Ο κάθε άντρας αντιδρά αλλιώς σε αυτά τα πανίσχυρα αντιανδρογονα..Χωρίς να εχω γνώσεις βίοπαθολογίας-βιοχημείας,ας με συγχωρέσουν αν κάνω κάπου λάθος κάποιοι γιατροί εντός forum,´η άλλοι έμπειροι αναγνώστες σε τέτοια θέματα,αν η περίσσεια DHT μετατρέπεται σε ελεύθερη τεστοστερόνη,τότε ολα καλα,καμία παρενέργεια,αν όμως μετατρέπεται σε κατι απο οιστρογόνα,αν γράφω καλα,τότε αρχίζουν οι γνωστές παρενέργειες..Εγω όντας χρήστης φινας 6 μηνών ειναι παρα πολυ καλα ανεκτή στο οργανισμό μου με πρόβλημα έντονο στο crown..Δουλεύει παρα πολυ καλα το φάρμακο σε συνδυασμό βέβαια με αφρό μινοξιδιλη....Εντονη libido με παρα πολυ δυνατές στυσεις κ πολυ μεγαλύτερη δύναμη στα βάρη γυμναστηρίου..Κάνω χρονια γυμναστήριο κ βλέπω χαοτικές διάφορες κ στον όγκο των μυών....Κάτι σαν αναβολικό...Φανταζομαι εχω πολυ αυξημένη την ελεύθερη τεστοστερόνη.Θα πάω την άλλη εβδομάδα να κάνω ορμονολογικές να δω που βρίσκομαι...Ο επίλογος μου ειναι οτι δοκιμάζεις το φάρμακο κ αν δεις προβλήματα με side effects σταματάς αμέσως..Ο κάθε άνθρωπος αντιδράει αλλιώς ..
 

JORJE

Active Member
Σωστά 41 ετών.Ξεκινησα τη φίνα 13 Μαρτίου..Δεν είχα την επιθετική τριχόπτωση των νέων 20-25 ετών,αλλα μια αργή εξελικτική τριχόπτωση μονο στο crown,κληρονομιά απο πατέρα και είδα πια οτι η μινοξιδιλη μόνη,δεν έκανε πλεον τιποτε..Σε συνεννόηση παντα με δερματολόγο,ξεκίνησα 1 μήνα με propecia κ εν συνέχεια με proscar 1,25,που κάποιες φορές τα κομμάτια τα κόβω ανισομερή,κ μπορεί να πάει απο 1 κ την επόμενη 1,50..Μια ζωή στο γυμναστήριο,πολεμικές τέχνες παρα πολλα χρονια,μια πολυ καλη ζωή..Ποτε φάρμακα αναβολικά κ τέτοιες αηδίες των γυμναστηρίων..ΠΟΤΕ..Έγκλημα..Τελοσπαντων,δεν εχω ευκαιρες φωτο σύγκρισης,είχα αδειάσει στην κορυφή κ άρχισε να εξελίσσεται η ΑΓΑ βραδέως προς ζώνη Β..Πληροφορώ με πάσα ειλικρίνεια,οτι η τριχόπτωση σταμάτησε εντελώς κ σε αυτό το διάστημα η τριχοφυΐα μου εχει επανέλθει σε βαθμό 30% παντα σε σύγκριση με τη μερα που ξεκίνησα το φάρμακο...Ο γιατρός,ηταν απόλυτα ικανοποιημένος που με εξέτασε προχτές στο 6μηνο κ κατόπιν προτροπής του,θα πάω για εξετάσεις αίματος,ορμονικές κυρίως κ τρανσαμινασες...Θεωρώ στο χρόνοπανω θα εχω επανακτήσει έναν πολυ μεγάλο αριθμό τριχών απο αυτές που έχασα απο τη ΑΓΑ,αν συνεχίσει έτσι το φάρμακο..Και φυσικά σαν παρενέργειες θετικές εχω αυτά που προανέφερα πριν...
 

vag25

Well-Known Member
Oκ ευχαριστω. Ηθελα να μαθω κατα ποσο επανερχεται το μαλλι οταν εχουν περασει πολλα χρονια με θεμα στο crown.

Και εγω εντοπισα θεμα στο crown πριν 15 χρονια και παει πολυ αργα. Δεν εχω αδειασει εντελως.
 

karampalikis

Active Member
Εμένα κυρίως με ανησυχεί
  • ότι οι δοκιμές πάνω στο φάρμακο δεν έγιναν για πολλά χρόνια άρα δεν ξέρουμε τι γίνεται μακροχρόνια και
  • το ότι κάποιες (σοβαρές) παρενέργειες που ανέβασα πιο πάνω έχουν άγνωστη συχνότητα και η ίδια η εταιρεία δεν ξέρει κατα πόσο σταματάνε μετά την διακοπή λήψης του φαρμάκου
 
Μπλουζα