CG 210

Atermon

Member
Μέχρι πόσο διάστημα είναι ασφαλές λέμε ότι η τριχόπτωση είναι λόγω shedding;
Π.χ. αν βάζω cg 3 μήνες και έχω ακόμα τριχόπτωση, αυτό σημαίνει ότι δε λειτουργεί.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Reve

Active Member
Atermon είπε:
Π.χ. αν βάζω cg 3 μήνες και έχω ακόμα τριχόπτωση, αυτό σημαίνει ότι δε λειτουργεί.

Διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά σε γενικά πλαίσια shedding θεωρείται από 2 έως 4 εβδομάδες. Τώρα κάποιοι λένε ότι είχα shedding 2 μήνες αλλά δε ξέρω κατά πόσο στέκει αυτό. Χρησιμοποιείς το cg 3 μήνες και έχεις ακόμα τριχόπτωση?

weznem

Well-Known Member
Πως ανοιγει το μπουκαλι του cg? ειναι εφικτο κατι τετοιο διοτι δεν βλεπω με το χερι να ανοιγει..
βγαζεις το ψεκαστηρι και μετα δεν ξεβιδωνει,φοβαμαι μην το χλασψ αν προσπαθησω να το ανοιξω βιαια...
αν ξερει κανεις ας βοηθησει..

kostas

Member
weznem είπε:
Πως ανοιγει το μπουκαλι του cg? ειναι εφικτο κατι τετοιο διοτι δεν βλεπω με το χερι να ανοιγει..
βγαζεις το ψεκαστηρι και μετα δεν ξεβιδωνει,φοβαμαι μην το χλασψ αν προσπαθησω να το ανοιξω βιαια...
αν ξερει κανεις ας βοηθησει..

Πάρε ένα ψαλίδι και όπως είναι κλειστό το ψαλίδι βάλτο κάτω από τον κύκλο βαλε λίγη κόντρα με τον αντίχειρα και θα βγει αμέσως δεν χαλάσει είναι κουμπωτό.
Αν το βάλεις σε άλλο μπουκαλάκι φρόντισε να είναι λευκό για να μην φθείρεται από το φως.
Η καλύτερη επιλογή είναι άμα έχεις κανένα άδειο μπουκαλάκι kirkland. Ο dropper της kirkland για μένα είναι ο καλύτερος και κάνει πολύ οικονομία.

Atermon

Member
Reve είπε:
Atermon είπε:

Διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά σε γενικά πλαίσια shedding θεωρείται από 2 έως 4 εβδομάδες. Τώρα κάποιοι λένε ότι είχα shedding 2 μήνες αλλά δε ξέρω κατά πόσο στέκει αυτό. Χρησιμοποιείς το cg 3 μήνες και έχεις ακόμα τριχόπτωση?

Όχι εγώ, αλλά ένα παλικάρι σε αυτό το thread:
διεκοψα το regain και ξεκινησα με το cg 210 -πτωση των μισων μαλλιων

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Οτιδήποτε αυξάνει το κολλαγόνο μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα. Αν κάποιος βλέπει αυξημένη τριχόπτωση για μεγάλο διάστημα, να το σκεφτεί όλο το θέμα από την αρχή.

dk1984

Member
GOMI είπε:
Οτιδήποτε αυξάνει το κολλαγόνο μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα. Αν κάποιος βλέπει αυξημένη τριχόπτωση για μεγάλο διάστημα, να το σκεφτεί όλο το θέμα από την αρχή.

εγω δε μπορω να καταλαβω πως γινεται να συνδιαζονται μινοχ και cg210 απο τη μια το ενα παει τις τριχες σε τελογενει φαση ενω το cg210 κανει το αντιθετο κανω λαθος?

gianniskritikos2

Active Member
ρε παιδια μην παραλοζομαστε η μινοξ δεν φερνει τελογενη φαση .. αλλα αναγεγενη φαση.. ριχνει πρωτα τις αδυναμες τις παει γρηγοροτερασ ε τελογενη και βγαινουν νεες σε αναγενη φαση με μεγαλυτερη διαρκια ζωης... ο συνδιασμος στεκει με την ενοια οτι η μινοξ βγαζει νεα μαλλια σαν ρεγκρουθ και το cg σταματαει την τριχοπτωση και δινει δυναμη στις νεες οπως φανταζομαστε αρα μαζι ειναι ενας καλος συνδιασμος οσο για το παλικαρι που εχει 2 - 3 μηνες σεντινκ εκοψε την μινοξ μην λεμε οτι νανε... η μινοξ ειναι ενα φαρμακο το οποιο προσφερει ψευτικα μαλλια.. με το που το κοψεις πανε .. ειναι σαν ψευτικα.. το cg ειναι κατι σαν μπλοκερ με δυναμοτικο δεν μπορει να συγρηθει με μινοξ.. αμα βαζεις μινοξ 5 μηνες και την αλαξεις με φινα θα δεις σεντινκ αλλο το ενα αλλο το αλλο φαρμακο.. μην λεμε οτι ετσι στο ξεκαρφοτο ενα ατομο ειδε σεντινκ 3 μηνες.

mimis giova

Active Member
το ξεκινησα κ εγω..2 φορεσ πρωι βραδυ κ το μεσημερι μινοχ..οχι καθε μερα γιατι δεν ξερω αν μ βγαινει..στο χρονο μ..

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
dk1984 είπε:
GOMI είπε:

εγω δε μπορω να καταλαβω πως γινεται να συνδιαζονται μινοχ και cg210 απο τη μια το ενα παει τις τριχες σε τελογενει φαση ενω το cg210 κανει το αντιθετο κανω λαθος?

Για να μην τα μπερδεύουμε, όσον αφορά το cg, κάπου είχαμε αναφέρει πιο αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας του, εκτός της αντιφλεγμονώδης δράσης του.

Το μέγα αρνητικό του θέμα, για το οποίο αποφεύγω προς το παρόν να το δοκιμάσω, είναι αυτό.

Bearing this in mind, it is important to understand the action mechanisms of this new active agent.
When tested in vitro using endothelial cells, Cellium ®GC showed the ability to stimulate angiogenic response, while an in vivo study showed a significant increase in the concentration of perifollicular collagen.

Nevertheless, it is proving difficult to link the results of the two studies to the efficacy of the active substance withregard to either hair growth or hair loss. Therefore, further testing, aimed at identifying any additional action mechanismsresponsible for the efficacy y of Cellium ®GC at a concentrationof 210 mg/ml in patients affected by AGA, is warranted.

Εν ολίγοις, σε in vitro μελέτες έδειξε αγγειογένεση, κάτι που θα το θέλαμε με 1000, σε in vivo όμως, έδειξε ότι αυξάνει το περιθυλακικό κολλαγόνο.

Το δεύτερο, είναι αυτό που προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε στην ουσία, μιας και είναι αυτό που αυξάνεται στα φαλακρά κεφάλια με γρηγορότερους ρυθμούς απ οτι στα μη φαλακρά και σιγά σιγά προκαλεί ίνωση. Δηλαδή σκληραίνει και πνίγει τον θύλακα, ενώ εμποδίζει τον όλο μηχανισμό που θα μπορούσε να το οδηγήσει σε απόπτωση. (τα έχουμε αναφέρει πιο αναλυτικά στο θέμα του derma roller)
Αυτό το ινώδες κολλαγόνο πασχίζουν σε όλα τα φορούμ να διαλύσουν με τα roller.
Επίσης, ο ίδιος ο Γαλλικός κατασκευαστής του σκευάσματος, αναφέρει πως αυτό το θέμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως και πως πρέπει να γίνει περαιτέρω έρευνα.
Τότε γιατί το έχουν βγάλει επίσημα σε κυκλοφορία εφόσον σε in vitro μελέτες έδειξε άλλο τρόπο λειτουργίας απ ότι σε in vivo?
Στου κασίδη το κεφάλι θα μάθουν τι ισχύει?

Για να καταλάβουμε περίπου τι εννοώ, από έρευνα του ινστιτούτου Rockefeller φαίνεται πως η πάχυνση - αλλοίωση της σύστασης του κολλαγόνου προκαλεί το πρόβλημα στους θύλακες.

“The cells in the lower part are required to activate the cells in the upper part and so help to maintain the follicle function. The thickening of collagen in the connective tissue sheath, which sits around the base of the hair follicle, prevents the movement of stem cells from the lower reservoir to the upper reservoir. Bit by bit, the follicle is squeezed and causes the follicles to grow smaller and smaller.”

Indeed, research from The Rockefeller University in New York suggests movement between the two groups of stem cells is crucial in normal hair growth.

Ακόμα πιο αναλυτικά,

It is in an environment mainly made of COLLAGEN, at the heart of the dermis, which the hair follicle develops. The collagen must necessarily remain supple, especially at the papilla level and all around the follicle (perifollicular collagen). If it loses its elasticity, that is, if it hardens under the action of free radicals, then it locks everything into a stranglehold, and curbs its activity.

Το κολλαγόνο το οποίο είναι η περιοχή που δραστηριοποιείται ο θύλακας είναι το όλο θέμα για την ανάπτυξή του. Αυτό πρέπει απαραίτητα να είναι εύπλαστο και ελεγχόμενο .

Δείτε σε εικόνα τι εννοεί,

follicule_couleur.jpg

MATRIX
Located at the basis of the root, it is the starting point for the production chain. This is where the keratinocytes, the hair’s mother cells, are located. They break into daughter cells at an unbridled pace (the fastest in the body). New daughter cells continuously appear, and drive away the previous ones, which climb upwards in a queue, and die. This stacking up of the dead cells makes the keratin and shapes the surface of the hair stem, as we see it. That is how the hair grows.

Το cg, εδώ φαίνεται να λειτουργεί πολύ θετικά, το μεγάλο ερώτημα παραμένει τι ακριβώς συμβαίνει με το κολλαγόνο και αυτό είναι που θέλει προσοχή και ξεκάθαρη απάντηση από την εταιρεία, γιατί διαφορετικά, μακροχρόνια θα κάνει το πρόβλημα χειρότερο και οχι καλύτερο.

Cellium GC improved the skin’s immune defense and the proliferation of keratinocytes

mpimpos

Member
φιλε gomi μια χαρα τα λες,φαινετε εχεις πολλες γνωσεις περι του θεματος,μηπως αν δεν σου κανει κοπο να στειλεις ενα μαιλ στην Libytec να δουμε τι θα σου πουν αυτοι?γτ εμεις εδω απλοι χρηστες ειμαστε,γνωριζουμε μονο τα βασικα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πριν 3 εβδομάδες περίπου ο φίλος reve, είχε κάνει αυτή την ερώτηση επειδή και τότε το είχα εκφράσει ως απορία. Επισυνάπτω την απάντηση από τις προηγούμενες σελίδες.

4) Και κάτι τελευταίο (φίλε GOMI για σένα την έκανα κυρίως την ερώτηση). Το ότι αυξάνει το κολλαγόνο γιατί πρέπει να θεωρηθεί σαν θετικό?
Απάντηση: Διότι το κολλαγόνο "κρατάει" τα μαλλιά πιο στέρεα στην θέση τους , προσδίδοντας καλύτερη υφή και ελαστικότητα αλλά κυρίως κλείνει κάποιες μικρο οπές που υπάρχουν στο κεφάλι μας, μη επιτρέποντας έτσι ρυπογόνους παράγοντες να εισέρχονται , οι οποίοι προκαλούν μίκρο φλεγμονές οι οποίοι συμβάλουν στην ΑΑ σύμφωνα με μελέτες.

Η επίσημη απάντηση λοιπόν σε αυτό το θέμα, ήταν αυτή.

Μπορεί κάποιος να κάνει ένα λογικό συλλογισμό? Εγώ δεν μπόρεσα...

mpimpos

Member
εγω φιλε προσωπικα απο ιατρικα δεν σκαμπαζω κ πολλα!τωρα κολλαγονα,ινωσεις φλεγμονες κτλ,μου φαινοντε αγνωστα τελειως..!η μπακαλιστικη αποψη μου ειναι,οτι αν εχουμε το γονιδιο να πεσουν,αργα η γρηγορα θα το κανουν...

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Είναι σαν να λες πως αν έχω ζάχαρο θα τρώω γλυκά και αν είναι να πεθάνω θα πεθάνω. Και αυτό όπως και η χοληστερίνη, διαβήτης κ.α οφείλονται σε κληρονομικούς - γονιδιακούς παράγοντες. Είτε λόγω ελλείψεων είτε λόγω υπερεκφράσεων αυτών.
Εννοώ πως αν ξέραμε την ακριβή αιτία που γίνεται αυτό και τι το προκαλεί, θα μπορούσαμε να το ελέγχουμε. Το πρόβλημα είναι ότι μια σταθερή και αποδεδειγμένη αιτία, δεν υπάρχει και απ ότι φαίνεται, ούτε θα υπάρξει.

Reve

Active Member
Εννοώ πως αν ξέραμε την ακριβή αιτία που γίνεται αυτό και τι το προκαλεί, θα μπορούσαμε να το ελέγχουμε. Το πρόβλημα είναι ότι μια σταθερή και αποδεδειγμένη αιτία, δεν υπάρχει και απ ότι φαίνεται, ούτε θα υπάρξει.

Γεια σου ρε GOMI!!! Πραγματικά δίνεις άλλη πνοή στο Site. Κοίτα νομίζω ότι στην Ελληνική εταιρεία που σε παραπέμπουν τα τηλέφωνα του site τους δεν ήξεραν τι να μου πουν όσο αφορά το κολλαγόνο ή καλύτερα πως θα μου το πουν. Εχθές που τους ρώτησα αν περνάς φάση shedding με το cg δεν ήξεραν τι είναι αυτό. Και όταν τους εξήγησα και τους ενημέρωσα ότι κάποιοι περνάμε με ρώταγαν αν έκοψα την μινοξιδίλη και αν έχω θυροειδή, το ίδιο απάντησαν και από το official email τους στο εξωτερικό. Δηλαδή έθεσα την ερώτηση και σε Ελλάδα και σε εξωτερικό. Και μάλιστα δήλωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν τους έχει αναφερθεί πότε ξανά και ούτε στις κλινικές έρευνες με τους 400 εθελοντές. Όσο αφορά την Ελληνική εταιρεία γνωρίζουν μεν κάποια πράγματα άλλα αν τους πάρεις τηλέφωνο και τους ρωτήσεις όλα αυτά που γράφεις μην περιμένεις απάντηση. Ίσως αν στείλεις στο Αγγλικό email τους , προσωπική μου άποψη, ακόμα και αν υπάρχει κάτι το αρνητικό (μακροχρόνια) δεν νομίζω να στο πουν φάτσα φόρα. Μακάρι όλα να πάνε καλά.

Φίλε weznem πάρε dropper γιατί και εγώ έχω το ίδιο μήκος μαλλιού με σένα και τόσο καιρό μάλλον πήγαινε στα μαλλιά και λάδωναν σε μεγάλο βαθμό. Με το dropper "στοχεύω" κεφάλι και δεν λαδώνει σχεδόν καθόλου η τρίχα.

Mh2012

Member
Φίλε gomi το όλα καλά στην αρχή και μετά ερχεται η καταστροφή καταλαβαίνεις ότι εμένα τουλάχιστον ίσως και πολλούς άλλους μας έχει πανικοβάλει ! Γιατι δεν το ανέφερες νωρίτερα?

aetos

Member
ρωτήστε παιδιά να μάθουμε τι γίνεται ακριβώς με το κολλαγόνο...μην μας πέσουν νωρίτερα...αν και το προιόν έχει περάσει πολλά τεστ για να βγεί στην αγορά..Δεν νομίζω να έπαιρνε εγκρίσεις και βραβεία σε τόσες χώρες και να κρύβει τέτοιες ύπουλες ενέργειες..όταν λέμε βλάπτει μακροπρόθεσμα τι εννοούμε? σε δέκα χρόνια το μαλλι θα μειωθεί ουτως ή άλλως..:huh:

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Mh2012, αφορά μόνο την αιτία που δεν το έχω δοκιμάσει εγώ. Γενικότερα όμως, εγώ δοκιμάζω ανορθόδοξα πράγματα, τα οποία έχουν περισσότερο πειραματική διαδικασία. Μέχρι στιγμής τα περισσότερα μου βγαίνουν, μέχρι ένα σημείο φυσικά, γι αυτό και συνεχίζω στο ίδιο μοτίβο.
Δεν σημαίνει ότι έχω δίκαιο, ή ότι κάνω είναι σωστό. Απλά μ αρέσει να πειραματίζομαι, αλλά οτιδήποτε πλέον βάζω στο κεφάλι μου, θέλω να το έχω ψάξει και σιγουρέψει από πολλές πλευρές.

Για το cg, πρώτον, φαίνεται ότι σε πολλά παιδιά έχει θετική επίδραση μέχρι στιγμής και δεύτερον, το θέμα του κολλαγόνου δεν είναι ξεκάθαρο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί τελικά να έχει και θετικό αντίκτυπο, όπως πχ να αλλάζει την σύσταση του κολλαγόνου που περιέχει φλεγμονώδη κύτταρα και σιγά σιγά να το επαναφέρει σε φυσιολογική μορφή.

Αυτό βέβαια κατά κανόνα θα πρέπει να ακολουθήσει μια αποπτωτική διαδικασία, η οποία θα πρέπει κάπως να εκτονωθεί. (π.χ shedding δερματικών κυττάρων) Το να μπορεί να αλλάξει απλά τη σύστασή του δίχως αυτή τη διαδικασία, πιστεύω ότι μπορεί να γίνει μόνο σε αρχικά στάδια. Τουλάχιστον με τα όσα γνωρίζω. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Επίσης, γενικότερα οι αντιφλεγμονώδες ιδιότητες που έχει, φαίνονται πολύ καλές. Ένα προϊόν κρίνεται σαν σύνολο και όχι μεμονωμένα, που σημαίνει ότι ίσως κάποιοι αρνητικοί παράγοντες, στο τελικό αποτέλεσμα να καλύπτονται από τους θετικούς και να δίνει ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Δεν ήθελα να αποτρέψω κανέναν και πόσο μάλλον για κάτι που δεν έχω δοκιμάσει. Απλά καλό θα ήταν να μπορούσαμε να έχουμε μια εικόνα στο τι ακριβώς συμβαίνει με το κολλαγόνο.

Reve είπε:

Γεια σου ρε GOMI!!! Πραγματικά δίνεις άλλη πνοή στο Site. Κοίτα νομίζω ότι στην Ελληνική εταιρεία που σε παραπέμπουν τα τηλέφωνα του site τους δεν ήξεραν τι να μου πουν όσο αφορά το κολλαγόνο ή καλύτερα πως θα μου το πουν. Εχθές που τους ρώτησα αν περνάς φάση shedding με το cg δεν ήξεραν τι είναι αυτό. Και όταν τους εξήγησα και τους ενημέρωσα ότι κάποιοι περνάμε με ρώταγαν αν έκοψα την μινοξιδίλη και αν έχω θυροειδή, το ίδιο απάντησαν και από το official email τους στο εξωτερικό. Δηλαδή έθεσα την ερώτηση και σε Ελλάδα και σε εξωτερικό. Και μάλιστα δήλωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν τους έχει αναφερθεί πότε ξανά και ούτε στις κλινικές έρευνες με τους 400 εθελοντές. Όσο αφορά την Ελληνική εταιρεία γνωρίζουν μεν κάποια πράγματα άλλα αν τους πάρεις τηλέφωνο και τους ρωτήσεις όλα αυτά που γράφεις μην περιμένεις απάντηση. Ίσως αν στείλεις στο Αγγλικό email τους , προσωπική μου άποψη, ακόμα και αν υπάρχει κάτι το αρνητικό (μακροχρόνια) δεν νομίζω να στο πουν φάτσα φόρα. Μακάρι όλα να πάνε καλά.

Φίλε weznem πάρε dropper γιατί και εγώ έχω το ίδιο μήκος μαλλιού με σένα και τόσο καιρό μάλλον πήγαινε στα μαλλιά και λάδωναν σε μεγάλο βαθμό. Με το dropper "στοχεύω" κεφάλι και δεν λαδώνει σχεδόν καθόλου η τρίχα.

Να σαι καλά reve. Το ίδιο πιστεύω και εγώ γι αυτό δεν μπήκα στον κόπο...

weznem

Well-Known Member
Reve είπε:

\ναι αλλα και παλι δεν θελει μασαζ για να το απλωσεις?παλι θα παει σε τριχες οσο και αν δεν το θελεις..

Reve

Active Member
ναι αλλα και παλι δεν θελει μασαζ για να το απλωσεις?παλι θα παει σε τριχες οσο και αν δεν το θελεις..

Εγώ με την μύτη από το dropper το απλώνω σε όλο το κεφάλι. Οπότε δεν βάζω χέρια και δεν λαδώνουν ιδιαίτερα (σχετικό είναι αυτό πάντα).

Μπλουζα