Body grafts

Δημητρης38

Active Member
Σημερα ειχα μια ωραια συζητηση με εναν φιλο μου, που ζει στο Λονδινο και ασχολειται με τις επεμβασεις των μ/μ. Του αναφερα οτι μεγαλο ποσοστο απο τα μοσχευματα που τοποθετησα πριν αρκετα χρονια και μετα την 10ετια παρατηρουσα οτι δεν τα ξαναεβλεπα. Ετσι λοιπον ξεκινησαμε μια ωραια κουβεντα που αν και η ωρα ειναι περασμενη θα γραψω περιληπτικά οσα συζητησαμε.

Αυτο που προβληματιζει πολλες απο τις κλινικες ειναι το αποτελεσμα που θα εμφανισει ο ασθενης μετα απο πολλα χρονια. Και αυτο γιατι μεγαλο ποσοστο απο τα μοσχευματα δεν θα μεγαλωνουν properly ή πολλα απο αυτα θα εχουν καταστραφει. Επισης η αυξηση του norwood, η ληψη μοσχευματων απο μη safe areas, φλεγμονες δερματος, κακη αιματωση και πολλοι ακομα παραγοντες μπορουν να δημιουργησουν μελλοντικα ενα πολυ ασχημο αισθητικα αποτελεσμα. Ενας νεος ανθρωπος που εξαφανιζει ολη την δοτρια του στα 23-30 ειναι παρα πολυ πιθανο στα 40-50 ετων να χρειαστει οπωσδηποτε repair.

Το θεμα αυτο προβληαμτιζει πολλες απο τις κλινικες (ή εστω καποιες απο αυτες που ενδιαφερονται πραγματικα για τους πελατες τους). Τι θα γινει σε μελλοντικο χρονικο διαστημα με τα περιστατικα τους ειδικοτερα αυτα που πανε για μεγαλα norwood ?

Ακομα και η Φιναστεριδη ή τα αλλα φαρμακευτικα σκευασματα μετα απο καποιο χρονικο διαστημα παυουν να εχουν την ωφελιμοτητα του πρωτου χρονικα διαστηματος ή δινουν παρενεργειες που προκαλουν τον χρηστη να διακοψει την θεραπεια.

Η λυση λοιπον ειναι επεμβασεις με μοσχευματα απο το σωμα.
Απο τα χερια, απο το στηθος, απο τα γενια, απο την πλατη ακομα και απο τα ποδια.
Οσο τραγικο και αν ακουγεται...παρα πολυ κοσμος στο μελλον θα στραφει στις συγκεκριμενες επεμβασεις.
Το προβλημα ειναι το εξης ομως.
Οι κλινικες που ειδικευονται και στα body grafts τα αφηνουν τελευταια επιλογη ως εσχατη λυση.
Λογω της διαφορετικης υφης της τριχας, του μηκους αναπτυξης, του χαμηλου ποσοστου φυτρωσης τα body grafts χρησιμοποιουνται ή θα χρησιμοποιουνται μονο για να μπαινουν αναμεσα σε τριχες της δοτριας για να καλυπτουν τυχον κενα, μοσχευματα που χαθηκαν ή repair απο τις ουλες των προηγουμενων επεμβασεων. Μονο απο το στηθος μου ανεφερε περιστατικο με 5.000 μοσχευματα.
Οποτε αν λεφτα υπαρχουν, λυση μπορει να υπαρξει (εστω και αν δεν ειναι η ενδεδειγμενη).

Θεραπεια να βγαλουμε μαλλια οπως οταν ημασταν 18 χρονών θα βρεθει τον ρωτησα ?
Οταν βρουνε το χαπι της νεοτητας και της αιωνιας ζωης μου απαντησε ... ολα τα αλλα ξεχασε τα !!!

Καλη ανασταση παιδες !!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα