Billy_tramp, fue, 3080 grafts, 4/10/2012

vag25

Well-Known Member
και απο την αλλη εχουν αναπτυξει αδικαιολογητο , υπερμετρο φοβο και αγχος για ενα φαρμακο που για αυτους μπορει να κανει τη νυχτα μερα. Και ο φοβος τους μαζι με λοιπα προβληματα εχει παραμερισει την επιστημονικη μεθοδο , τη συνεση , τη λογικη , ολα τα οπλα που εχουν για να ζουν τη ζωη τους καλυτερα .

Eχω παει σε πανω απο 10 δερματολογους στην ζωη μου και ενας μονο μου προτεινε φινα με την λογικη οτι δεν εχει παρενεργειες.
Οταν μπηκε η συζητηση με 2-3 απο αυτους μου ειπαν ΟΧΙ μην παρεις. Προφανως εχουν δει τι παιζει απο τους πελατες.
O Ενδοκρινολογος και ανδρολογος ηταν ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ αντιθετoi. Tυπου ουτε καν μη το σκεφτεις για τριχες να παρεις φιναστεριδη.
Σε αλλα φαρμακα που εχω παρει απο τον ανδρολογο, οταν το ρωταγα για παρενεργειες, μου ελεγε δεν θα σου πω γιατι μπορει να τις βαλεις στο μυαλο σου. ΔΕΝ εκανε το ιδιο με την φινα. Απλα μου ειπε μην παρεις.
Ειναι κοινο μυστικο και αναφερεται σε ολες τις καινουριες ερευνες για τριχοπτωση στο introduction οτι η φινα εχει παρενεργειες.
Ποιος αδικαιολογητος φοβος? Η ιδια η επιστημη το παραδεχεται εμμεσα οτι εκανε λαθος.

Μακη μπαινεις στην διαδικασια να πιστεψεις οτι υπαρχει μια παγκοσμια συνωμοσία κατα της φινα, αντι να δεχτεις οτι καποια μαλακια εχει παιχτει εδω.
Respect στην επιστημονικη μεθοδο, αλλα υπαρχουν και εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν τον κανονα(οτι η επιστημη δουλευει πραγματι ειναι οντως ο κανονας). Η φινα βρισκεται σε αυτες τις εξαιρεσεις.

Ο αλλος δεν βγαζει βυζακι ως nocebo...
δεν παιζει φιλε μου κατι τετοιο.
Και στο κατω κατω, ποσοι σε ποσοστο ειναι αυτοι που απο φαρμακα εχουν κατα φαντασιαν παρενεργειες. Αν ξεσκονιζουμε τις ερευνες δεν παιζει να βρουμε τα ποσοστα που βλεπουμε για παραπονα κατα της φινα. Υπαρχει φαρμακο που προκαλεί nocebo στο 90% των ''ασθενων''? η απλα...ετυχε σε ολα τα φορουμ του κοσμου να τρελαινονται στις παρενεργειες με φινα?

Εχω φιλο που δεν καταλαβαινει χριστο απο την φινα, οπως και εσυ πιθανοτατα. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχει σοβαρες η ηπιες παρενεργειες το πανω απο 50% των ανθρωπων που το δοκιμαζουν.

Δεν θα πεθανεις απο την φινα, οποτε ΣΥΜΦΩΝΩ οτι αν ειναι να σου καταστρεψει την ζωη η απωλεια μαλλιου(και δεν εχεις βρει λυση με καποιο ψυχολογο), να παρεις φινα με την ευχη μου και φανταζομαι με την ευχη ολων των γιατρων. Η δουλεια του γιατρου ειναι να ζυγίσει την κατασταση. Ναι το τσιγαρο ειναι χειροτερο απο την φινα για την ζωη σου, αυτο δεν λεει κατι.

Αλλα μην μιλαμε για το χαπακι σαν να ειναι ασπιρινη γιατι δεν ειναι.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dim d

Well-Known Member
Eχω παει σε πανω απο 10 δερματολογους στην ζωη μου και ενας μονο μου προτεινε φινα με την λογικη οτι δεν εχει παρενεργειες.
Οταν μπηκε η συζητηση με 2-3 απο αυτους μου ειπαν οχι μην παρεις.
O Ενδοκρινολογος και ανδρολογος ηταν ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ αντιθετoi. Tυπου ουτε καν μη το σκεφτεις για τριχες να παρεις φιναστεριδη.

Μακη μπαινεις στην διαδικασια να πιστεψεις οτι υπαρχει μια παγκοσμια συνομοσια κατα της φινα, αντι να δεχτεις οτι καποια μαλακια εχει παιχτει εδω.
Respect στην επιστημονικη μεθοδο αλλα υπαρχουν και εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν τον κανονα(οτι η επιστημη δουλευει πραγματι ειναι οντως ο κανονας). Η φινα βρισκεται σε αυτες τις εξαιρεσεις.

Ο αλλος δεν βγαζει βυζακι ως nocebo...
δεν παιζει φιλε μου κατι τετοιο.

Εχω φιλο που δεν καταλαβαινει Χριστο απο την φινα, οπως και εσυ πιθανοτατα. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχει σοβαρες η ηπιες παρενεργειες στο πανω απο 50% των ανθρωπων που το δοκιμαζουν.
Εγω δεν ειμαι της γνωμης μην παρεις με τπτ αλλα ειμαι της γνωμης διαβασε, αξιολογησε και κανε αυτο που νομιζεις. Η λογικη ειναι εγκεκριμμενο φαρμακο αλλα οκ δεν ειναι απολυτα σωστη. Ολα τα χαπια ας πουμε εχουν εκδοχα που ζοριζουν το συκωτι.Για αυτο δεν παιρνουμε για παντα ακομα και βιταμινες. Συμφωνω με τον φιλο οτι οι ελληνες ειδικα κατηγορουν πραγματα αλλα οταν εχουν τεραστιες ελλειψεις στην καθημερινοτητα τους σε θεματα υγειας ( αθληση, διατροφη, υπνος κλπ). Απο την αλλη αν καταλαβαινεις την δεσμευση που μπαινεις, εχεις μεγαλο προβλημα και δεν μπορεις να δεχτεις τον εαυτο σου αλλιως, τοτε φυσικα και το ξεκινας...
 

makis25

Well-Known Member
αντε παλι τα ιδια . Αυτο βεβαια με τους 10 δερματολογους και τις αλλες ειδικότητες νομιζω ειναι ακομη ενα απο τα ελληνικα τερτίπια , παραγωγα αλλων καταστασεων , δεν συμβαινει στο εξωτερικο .Οσες φορες εχω μιλησει για φαρμακα παντα υπαρχουν αντεπιχειρηματα που στρεβλωνουν τα λεγομενα μου . Πες μου που ακριβως εγραψα πως δεν υπαρχουν παρενεργειες . Δειξε μου σε παρακαλω παλι που στο προηγουμενο μου ποστ μιλησα για ποσοστα και τα ειδη παρενεργειων . Που σε ποιο σημειο ; Τα εχουμε ξανασυζητησει αυτα , σχεδον καθε μηνα πλεον . Ειναι τοσο βαρετο να επαναλαμβανομαι . Αν θελει καποιος ας ψαξει το ιστορικο με τα δικα μου ποστ , θα βρει απαντησεις για ολα ξανα και ξανα .

Οι περισσοτεροι που συγχύζονται εδω μεσα μου θυμιζουν ενα περιστατικο που μου χει μείνει στη μνημη εντονα , ασθενης με μεταστατικο θυλωμα κυστεως κατηγορουσε τα ντεπον που πηρε προ δεκαπενταετιας για την κατασταση του ενω ηταν καπνιστης απο την εφηβεια και για 30 χρονια.
 

vag25

Well-Known Member
makis25
Δεν ειπα καπου οτι δεν το παραδεχεσαι για τις παρενεργειες. Αυτο που λεω ειναι οτι προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι ειναι στο ποσοστο του 3%. Ενω δεν ειναι.
Το κυριοτερο ειναι οτι επισης προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι το nocebo effect με την φινα ξαφνικα ανεβαινει σε αστρονομικα επιπεδα. Κατι που απλα δεν μπορει να ισχυει επιστημονικα.

Αν αυριο παρω το φαρμακο(μπορει και να το κανω) και δεν εχω παρενεργειες, δεν θα προσπαθησω να πεισω κανεναν οτι ολα αυτα περι παρενεργειων ειναι στο μυαλο του.
Αυτο κανεις.

Πραγματικα δεν βλεπεις τι γινεται με τη φινα?
Τα πιο διαβασμενα μελη του φορουμ γιατι δεν παιρνουν?
O Cvial, η πιο ορθολογιστικη φωνη του φορουμ μακραν, δεν παιρνει...
 
Τελευταία επεξεργασία:

Billy_tramp

Member
Μίλησα με την κλινική και μου είπαν να ξεκινήσω με 1 mg. Και ο παθολόγος, μου έδωσε το οκ. Χαρακτηριστικά μου είπε να το δοκιμάσω και αν δω κάποια παρενέργεια να το σταματήσω.
 

vag25

Well-Known Member
Μίλησα με την κλινική και μου είπαν να ξεκινήσω με 1 mg. Και ο παθολόγος, μου έδωσε το οκ. Χαρακτηριστικά μου είπε να το δοκιμάσω και αν δω κάποια παρενέργεια να το σταματήσω.

Εχει ενδιαφερον να δουμε αν θα δυναμωσουν και τα μεταμοσχευμενα(με την λογικη οτι θα δυναμωσει η δοτρια)
 

makis25

Well-Known Member
vag25 δεν προσπαθω να πεισω τον εαυτο μου για τιποτα , δεν εχω αναγκη για κατι τετοιο η επιστημονικη μου καταρτιση ειναι αρκετη για να μπορω να διαβασω διπλη-τυφλη μελετη , τυχαιοποιημενη , με placebo ελεγχομένη . Ξερω τι σημαινει peer review , ποσο βαναυσος και αυστηρος μπορει να γινει ο ελεγχος και ξερω απο πρωτο χερι της ερευνα και τον ελεγχο της δημοσιευσης . Επισης αν υπονοεις πως προσπαθω να πεισω υποψηφιους χρηστες φινα να την παρουν , η αληθεια ειναι πως το μονο που θα ηθελα θα ηταν παιδια που μπορουν να κανουν κατι για το μαλλι τους να το κανουν για νη νοιωθουν ετσι οπως ενοιωθα εγω οταν ημουν μικροτερος. Η ζωη μπορει να ειναι δυσκολη ετσι και αλλιως , πολλοι την κανουν δυσκολοτερη γιατι μπουκώνουν απο τον φοβο .

Δεν ειμαι απολογητης κανενος ο cvial στα 53-54 ξερει καλα μονος του τι κανει για το μαλλι και τι οχι , αν θες ρωτα αυτον . Στα τελευταια 2 περιστατικα που τολμησα ( ακους εκει ε) να προτεινω φιναστεριδη ως θεραπεια για το μαλλι , τα 2 παιδια στην ηλικια του cvial δε θα εχουν δοτρια ουτε για τη μιση μεταμοσχευση του cvial .
 

vag25

Well-Known Member
Φιλε μου ολα αυτα τα γνωριζω, peer review, διπλη τυφλη κτλ. Με science ασχολούμαι και οχι απο χομπι...
Δεν ξερω απλα να διαβαζω ερευνες, τις χρησιμοποιω.
Για αυτο και σου ειπα προηγουμενως οτι εχω απεριόριστο σεβασμο στην επιστημη. Αυτο δεν σημαινει οτι εθελοτυφλω οταν κατι δεν μου κολλαει.
Και σου ξαναλεω και το προσπερνας, οτι ολες οι ερευνες για τριχοπτωση αναφερονται στην fina, παντα διπλα με την λεξη παρενεργειες. Αν ηταν σε τοσο μικρο ποσοστο δεν θα υπηρχε καμια αναφορα και τωρα ολοι θα ημασταν με φινα by default.

Δεν εξεταζουμε το αν εχεις δικιο που προτεινες φιναστεριδη για το μαλλι τους (με βαση την κατασταση των 2 παιδιων).
Και εγω θα προτεινα στην θεση σου και συμφωνω μαζι σου. Οταν θες ρεαλιστικα να πετυχεις σοβαρο αποτελεσμα μμ χωρις να κυνηγας μπαλωματα, χρειαζεσαι φιναστεριδη ακομα και NW2 για ΝW0 να πηγαινεις. Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για τον Billy.
Xωρις φινα δεν προκειται ξεκαθαρα να πετυχει TIΠOTA.

Με ειδες πουθενα να γραφω μη παρετε φινα? Ποτέ. Ειμαι 10 χρονια στο φορουμ.

Διαφωνω μαζι σου μονο στο οτι προσπερνας το πραγματι μεγαλο ποσοστο των παρενεργειων, με την δικαιολογια οτι τα περισσοτερα βγαινουν απο το μυαλο των ληπτων. Κατι που δεν ισχυει και δεν μπορει να ισχυει. Ελαχιστη εμπειρια να εχεις απο την hairloss κοινότητα παγκοσμιως το καταλαβαινεις.
Εκει και μονο εκει εχω διαφωνήσει μαζι σου και πουθενα αλλου:)

Για μενα μεταμοσχευση εχει ουσιαστικο νοημα μονο με φινα.
 

naruto

Well-Known Member
χιλλιοειπωμενα πραγμτα συζηταμε παλι,
ναι η φινα εχει παρενεργειες.Και ποιο φαρμακο δεν εχει αλλωστε?
Το αν ειναι σε ποσοστο 3% ειναι κατι το οποιο αμδισβητειτε

Αν καραφλιαζει καποιος με πιο αργους ρυθμους,και δεν εχει και τοσο μεγαλες απαιτησεις για τσιμεντο μαλλι,τοτε μονο με μεταμοσχευσεις και μινοξ μπορει να πετυχει το ζητουμενο.Τα παραδειγματα στο φορουμ ειναι πολλα αλλωστε .Ο john-john ,ο Δημητρης,ο Πανος κλπ.Με σωστες μεταμοσχευσεις,την σωστη στιγμη πετυχαν μια χαρα μαλλακι

Τωρα αν καποιος καραφλιαζει πολυ επιθετικα,και εχει μεγαλες απαιτησεις για το μαλλι του,τοτε σορρυ αλλα δεν υπαρχει αλλος τροπος.Φινα-μινοξ και μεταμοσχευση ΟΛΑ ΜΑΖΙ.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

naruto

Well-Known Member
Για την ιστορια δεν εχω νιωσει ποτε παρενεργεια με φαρμακο στην ζωη μου. Παιζει και με φινα να μην καταλαβαινα τιποτα.
Oυτε κ εγω,
με τη φινα δεν καταλαβα τιποτα πραγματικα.Σαν μην την επαιρνα καθολου ενα πραγμα.
Ποιο πιστευεις οτι ειναι το ποσοστο που εμφανιζουν παρενεργειες με τη φινα?
 

makis25

Well-Known Member
δεν εχει σημασια τι πιστευει κανεις , τι ψυχανεμιζεται , τι ακουσε καποιον καπου να λεει, δεν εχουν σημασια τα anecdotals , δεν εχει σημασια τι νομιζει κανεις πως νοιωθει πως ειναι η αληθεια , οι παγκοσμιες συνομοσιες κτλ , σημασια εχουν μονο αυτα που μπορουν να αποδειχτουν , σημασια εχουν μονο τα περιστατικα που αντεχουν την διεξοδικη ερευνα . Το μεγαλυτερο προβλημα με τη φιναστεριδη εχει διπλο προσωπο . Πρωτον ενα τσουρμο αντρες λανθασμενα παγκοσμιως εχουν συνδεσει τον ανδρισμό τους με το ποση dht κυκλοφορει στο αιμα τους , πραγμα αστειο , δευτερον , το priming της ιδεας πως οι τριχες στο κεφαλι τους φταινε για πολλα αν οχι ολα ψυχολογικα προβληματα που ηδη εχουν και προβληματα στη ζωη τους εν γενει και ετσι η προσδοκια πως η φινα θα τους αλλαξει εντελως τη ζωη . Στη δευτερη κατηγορια , ανθρωποι δηλαδη που εχουν ηδη ψυχικες διαταραχες , ειναι κακη ιδεα να δινεις φιναστεριδη , και μαλιστα υπαρχει μελετη που ειχα αναφερει πριν μερικους μηνες . Γιατι η χρηση του φαρμακου τους κανει χειροτερα . Το ζητημα ηταν πως και το χαπι ζαχαρης τους εκανε χειροτερα. Μεχρι τωρα καμια μελετη δεν εχει δειξει καταληκτικά πως η φιναστεριδη προκαλει μονη της μονιμες ψυχικες διαταραχες .
 

vag25

Well-Known Member
Για το ψυχολογικο κομματι οκ.

Εκει που με προβληματιζει το θεμα φινα, ειναι το γεγονος οτι ειναι το μονο φαρμακο που γνωριζω, του οποιου τα μικρα ποσοστα παρενεργειων δεν τα βλεπεις στην πραξη πουθενα.
Οποτε το ριχνουμε στο...nocebo το οποιο ξαφνικα για την fina ανεβαινει σε δυσθεώρητους αριθμους.

Αν υπαρχει καποιο προβλημα υγειας(αν θεωρησουμε οτι ειναι υγειας) που οι ανθρωποι θα εκαναν να παντα για να πεισουν τους εαυτους τους οτι ενα φαρμακο δουλευει, αυτο ειναι η τριχοπτωση(Ακομα και ανθρωποι που εχουν σοβαρα προβληματα υγειας και χανουν τα μαλλια τους, εχουν τεραστιο θεμα με αυτη την απωλεια που μπορει να επισκιαζει και την αρρωστια τους).

Μου κολλαει περισσοτερο το placebo στο θεμα φινας παρα το nocebo. Δλδ καποιος να εχει παρενεργειες και να μην θελει να της δει. Εδω ειπαμε μεχρι και ηρωίνη θα παρουν καποιοι για τα μαλλιά.

Εσυ παιρνεις Duta αλλωστε, ειναι εγκεκριμενο και ασφαλες για την τριχοπτωση? Εχω χασει επεισοδια?

Μη μου το πας συνεχως εκει:
δεν εχει σημασια τι πιστευει κανεις , τι ψυχανεμιζεται , τι ακουσε καποιον καπου να λεει, δεν εχουν σημασια τα anecdotals , δεν εχει σημασια τι νομιζει κανεις πως νοιωθει πως ειναι η αληθεια , οι παγκοσμιες συνομοσιες κτλ , σημασια εχουν μονο αυτα που μπορουν να αποδειχτουν , σημασια εχουν μονο τα περιστατικα που αντεχουν την διεξοδικη ερευνα .

Γιατι παντα θα ''νικας''. Δεν μπορω να σου πω κατι για αυτο, γιατι πολυ απλα εχεις δικιο.
Υπαρχει μια ανακολουθια σε αυτη τη περιπτωση ομως που προσωπικα δεν μπορω να εξηγησω και ουτε εσυ μπορεις να αρνηθεις.

Ο καθε νεος που θα μπει εδω, ειτε εχει διαβασει για τη φινα ειτε δεν εχει διαβασει εχει 50% πιθανοτητες(το λιγοτερο) να βγαλει παρενεργειες. Εδω απανταω και στον naruto.
 

makis25

Well-Known Member
αυτο το 50% και παραπανω , εχεις citations σε παρακαλω , θα ηθελα να διαβασω δημοσιευμενες μελετες που δειχνουν αυτα τα νουμερα σε παρενεργειες .
Αυτο που λες στη πραξη δε τα βλεπεις πουθενα αυτα τα μικρα ποσοστα παρενεργειων , εξηγησε μου σε παρακαλω που μιλησα εγω για ποσοστα παρενεργειων σε αυτο το νημα , και δευτερον που κοιτας και βλεπεις τα τεραστια νουμερα ανθρωπων που υποφερουν; Σε φορουμ οπως αυτο; σε αντιστοιχα του εξωτερικου; Το εχω ξανα αναλυσει και αυτο , εν ταχει θα σου πω πως ολοι αυτοι δεν αποτελουν τυχαιοποιημενο δειγμα , ουτε υπαρχει control group . Δεν ειναι αντικειμενικοι κριτές , και συνηθως τα φορουμ για φαρμακα και παρενεργειες ειναι echo chambers ( δηλαδη ετσι κι αλλιως ειναι τυποι που εχουν απο πριν τις ιδιες ιδεες για το τι ειναι και το τι κανει το φαρμακο . ) Το ολο ζητημα με τη φιναστεριδη μοιαζει πολυ με το κινημα των αντιεμβολιαστων .

Σχετικα με την duta , ναι υπαρχουν πλεον χωρες ( ιαπωνια , κορεα) που εχει εγκριθει για την τριχοπτωση , ειδικα τα τελευταια χρονια που βγηκε εκτος πατεντας . Και αυτο ηταν το κλειδι ( η πατεντα).

Οχι ο καθε ενας που θα μπει εδω , αν αποφασισει να παρει φινα , δεν εχει 50% η παραπανω πιθανοτητες για παρενεργειες . Επισης οταν εμφανιζονται παρενεργειες , τα λεγομενα σου , τα οποια μπορει να τρομαζουν καποιον νεο χρηστη φιναστεριδης , δεν περιγραφουν ουτε τα ειδη απο τις παρενεργειες , ουτε το αν ειναι περαστικες η οχι . Ενω τα στοιχεια δειχνουν πως για τη συντριπτικη πλειοψηφια το φαρμακο ειναι ασφαλες , και αυτοι που αντιμετωπιζουν παρενεργειες ειτε συνεχιζουν να το παιρνουν και οι παρενεργειες περνανε , ειτε το σταματανε και οι παρενεργειες περνανε .
 

vag25

Well-Known Member
αυτο το 50% και παραπανω , εχεις citations σε παρακαλω , θα ηθελα να διαβασω δημοσιευμενες μελετες που δειχνουν αυτα τα νουμερα σε παρενεργειες .

Citation για τα μελη του φορουμ?

εγραψα:
Ο καθε νεος που θα μπει εδω, ειτε εχει διαβασει για τη φινα ειτε δεν εχει διαβασει εχει 50% πιθανοτητες(το λιγοτερο) να βγαλει παρενεργειες. Εδω απανταω και στον naruto.
Δεν εγραψα καπου οτι οι ερευνες βγαζουν αυτο το αποτελεσμα. Ξερουμε τι βγαζουν.

Με ενα προχειρο search καταλαβαινεις τι γινεται. Εμενα με προβληματιζει αυτο, εσενα μπορει οχι.


Σχετικα με την duta , ναι υπαρχουν πλεον χωρες ( ιαπωνια , κορεα) που εχει εγκριθει για την τριχοπτωση , ειδικα τα τελευταια χρονια που βγηκε εκτος πατεντας . Και αυτο ηταν το κλειδι ( η πατεντα).
Thanks,
εχεις πηγη?

Οχι ο καθε ενας που θα μπει εδω , αν αποφασισει να παρει φινα , δεν εχει 50% η παραπανω πιθανοτητες για παρενεργειες .

Συγνωμη οχι το 50% , θα ελεγα το 80%
Και αν βαλουμε το νερωμένο σπερμα/πονο ορχεις μεσα σε αυτες θα ελεγα οτι το 100% εμφανιζει παρενεργειες.:)

Tο συμπερασμα σου για το γεγονος οτι ενας τεραστιος αριθμος ανθρωπων αποφευγει την φινα σε συγκριση με αλλα φαρμακα(που στα χαρτια δινουν ιδιο ποσοστο παρενεργειων) ποιο ειναι?
Γιατι τετοια απεχθεια για την φινα? μαλλι βγαζει μεσα σε ενα εξαμηνο. Μη μου το συγκρινεις με τα εμβολια για τα οποια ενας τεραστιος αριθμος τσαρλατανων παταει πανω σε αυτες τις μαλακιες για να βγαλει φραγκα.

Ειπαμε..σε ενα 6μηνο η φινα δουλευει χωρις υποθεσεις και ''αν'' εχει και παρενεργειες στο 3%...

Γιατι?
 
Τελευταία επεξεργασία:

vag25

Well-Known Member
Δεν ξερω αν εισαι παλιος στο φορουμ, αλλα εγω επειδη ειμαι σχεδον απο την αρχη θα σου πω τι βλεπω.

Tα πρωτα χρονια το forum ηταν Big 3 ολέ και αγιος ο θεος. Oι περισσοτεροι ελεγαν αυτα που λες σημερα. Οτι οι ερευνες ...κτλ. Μην ακουτε τι λενε, επιστημονικη μεθοδος μπλα μπλα(echo chambers απο την αναποδη).
Οι ιδιοι που τα ελεγαν, παρατησαν πρωτοι τη fina...Γιατι?

Επειτα το φορουμ στραφηκε στις εναλλακτικες(βοτανα, βουρτσισμα, ρολερ κτλ) αφου απογοητευτηκε απο την ''ακίνδυνη'' φινα.
και επειδη δεν ειδε ουτε εκει σοβαρο αποτελεσμα...

...σημερα οπως θα παρατηρεις ο κανονας στο φορουμ ειναι μεταμοσχευση ΧΩΡΙΣ φινα.

Γιατι?

Γιατι η κοινοτητα δεν εμπιστευεται το φαρμακο? Γιατι οι γιατροι δεν το εμπιστευονται? Ειναι χαζοι, βαλτοι?

Ξερω τι θα μου απαντησεις.

ΥΓ. Για να σε προλαβω. Δεν ειμαι των θεωριών συνωμοσίας, δεν πιστευω οτι η γη ειναι επιπεδη, δεν πιστευω στα ζωδια και στην ομοιοπαθητικη/βιοσυντονισμο κτλ. Ειναι ψευδοεπιστημες, και οι αρχηγοι των κινηματων αντιεμβολιασμου τσαρλατανοι.
 
Τελευταία επεξεργασία:

makis25

Well-Known Member
για την ιστορια γραφτηκα στα hairlosshelp , hairlosstalk , hairsite , απο το φθηνοπορο του 2002 δηλαδη 16 χρονια πριν , χρησιμοποιησα πρωτη φορα μινοξιδιλη το σεπτεμβριο του 1999 μαζι με φουγκοραλ και κορτιζονη , και πρωτη φορα φιναστεριδη τον φλεβαρη του 2003 . Εδω νομιζω γραφτηκα πριν 8 και βαλε χρονια . Το ιδιο μοτιβο συμπεριφορων το εχω δει αμετρητες φορες και στα ξενα και πλεον και εδω . Αυτο που ακολουθει , μετα απο καποιο διαστημα , συνηθως απο μερικους μηνες ως 2-3 χρονια μετα, ειναι μελη που εριχναν στη φιναστεριδη ολα τα κακα του κοσμου , να την ξεκινουν διχως προβληματα . Δηλαδη το ειδα τοσες φορες εχασα το λογαριασμο . Και παντα , παντοτε παντου υπαρχουν λιγοι φωνακλαδες , που δεν αμφιβαλω πως εχουν προβληματα , ομως δεν ξερεις ουτε την ποιοτητα , ουτε την ποσοτητα των προβληματων τους , και φυσικα δεν ξερεις και απο που πηγαζουν . Ναι , ο κανονας στο φορουμ εδω στην Ελλαδα ειναι μεταμοσχευση διχως φινα και οι περισσοτεροι κατω των 35 που το κανουν αυτο ενδεχεται να το μετανοιωσουν . Αλλοι συντομα αλλοι λιγο πιο μετα . Η κοινοτητα δεν εμπιστευεται το φαρμακο επειδη υπαρχει ανεπαρκεια ενημερωσης , ελλειψη κριτικης σκεψης , και καποιος δινει το ιδιο βαρος στα λογια καποιου που ασχολειται με ματζουνια με τα λογια καποιου που εβγαλε σπυρια ο πισινος του διαβαζοντας . Για τη ντουτα που ρωτησες κορεα την συνταγογραφουν για τριχοπτωση εδω και 9 χρονια , στην ιαπωνια 3 χρονια . Σε δυο δοσεις νομιζω . Ολα τα επειχηρηματα σου βασιζονται στην προσωπικη εμπειρια , anectodals , και το προβλημα ειναι πως συμβαινουν δυο πραγματα σε αυτες τις περιπτωσεις . Confirmation bias και cherry picking . Οι προσωπικες μαρτυριες δεν εχουν αξια , δεν ειναι τυχαιοποιημενο δειγμα , δεν υπαρχει placebo control group . Να στο πω λιανα , αν υπηρχε στο φορουμ οντως κανονικοποιημενο δειγμα χρηστων , και μελετουσες τους 100 χρηστες , τοτε τα προβληματα θα τα εβρισκες οντως στα ποσοστα που ανακοινωνουν οι μελετες .
 

vag25

Well-Known Member
Mακη ειναι παντου αυτο που βλεπεις εδω.
Δεν ξερω αν δεν θες να το δεις ή εχουμε για καποιο λογο εντελως διαφορετικη εικονα.

Ηξερα τι θα γραψεις και δυστυχως δεν εχω απαντηση σε αυτο, γιατι υποτιθεται οτι εχω μαθει να εμπιστευομαι τις ερευνες και εχω ''σπουδασει'' ουσιαστικα κριτικη σκεψη. Η συνολικα εικονα ομως που εχω δεν κολλαει με τα αποτελεσματα των ερευνων. Πραγμα που δεν παρατηρω με οτιδηποτε αλλο εχει μελετηθει.

Εισαι σε ενα φορουμ που θα πουλαγαν νεφρο για μια τριχα παραπανω και βλεπεις οτι το καλυτερο φαρμακο του πλανητη για την τριχοπτωση εχει μαζικα απορριφθει στο ιδιο φορουμ, ενω αυτη η κοινότητα ξεκινησε προσκυνωντας το.
Το ιδιο εργο ξανα και ξανα παντου.

Δεν ξερω, μακαρι να εχεις δικιο και να ειναι ολα στην φαντασια του κοσμου και της δικης μου.

Διορθωσε με. Η φινα για τα 5 πρωτα χρονια δεν εχει μελετηθει?
 

nikolakis

Well-Known Member
Ρεε μάγκες ο θεός σας έβαλε σε άσχετο θέμα να δώσετε τόσο πολυ λεπτομερείς κ αναλυτικές πληροφορίες για τη φίνα; Ευχαριστώ το θεό πραγματικά εδω κ πέντε μερες ξεκίνησα φίνα κ ήθελα μια τόσο εμπεριστατωμένη διαμάχη που θα έβγαζε τόσο πλούσια συμπεράσματα...
Πραγματικά ειμαι κωλος κ που εγινε αυτή η κουβέντα αλλα κ που δεν εχω καμια απολύτως ενόχληση η παρενέργεια.
 
Μπλουζα