big 3 και δερματολόγοι

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

anieros36

New Member
χαιρετώ τους φίλους του forum

επισκέφτηκα στην επαρχιακή πόλη που ζω, παλιό γυμνασιακό συμμαθητή και φίλο δερματολόγο για να ακούσω τις συμβουλές του σχετικά με την τριχόπτωση που με ταλαιπωρεί και μου @#$@#$ την ψυχολογία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο!
Λοιπόν, ο συμμαθητής απεδείχθη καλά πληροφορημένος και ενημερωμένος με το θέμα τριχόπτωση, άλλωστε αντιμετωπίζει πρόβλημα και ο ίδιος.

Στο δια ταύτα για να μην σας κουράζω.

όσον αφορά την μεταμόσχευση κάνει λόγο μόνο για κύπρο και καναδά....

Θεραπεία τώρα.

1. μινοξιδίλη 5%, με επιφύλαξη δέχτηκε τις kirkland που του πήγα, έχει ένα φόβο για τις παραγγελίες από νετ. πρόσθεσε σε αυτήν MOMECORT και μου είπε να βάζω 1 ml το βράδυ. δεν ήθελε να βάζω πρωί, βράδυ, ίσως με βάση τα δικά μου χαρακτηριστικά.

2. libroman σαμπουάν κετοκοναζόλη 2%, το κλασικό 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.

και πάμε στα ωραία...

- «και φυσικά θα πάρεις χάπι» (προσκάρ)
- «έλα ρε φίλε, φοβάμαι να πάρω, έχω διαβάσει τα μύρια όσα»
- «παπαριές έχεις διαβάσει, η ασφαλής δόση είναι 1.25 μην ακούς τι λέει ο καθένας.»
- «εσύ ρε φίλε παίρνεις;»
- «φυσικά, βέβαια δεν μπορείς να παίρνεις συνέχεια, την έκοψα αλλά τώρα θα ξαναρχίσω. σέβομαι όμως τον φόβο σου οπότε θα χρησιμοποιήσουμε για αρχή κάτι πιο ήπιο.»

οπότε:

3. palmogen spray, saw palmetto ουσιαστικά

4. βιναμινούλες cystiphane, πανάκριβες με βασικό συστατικό την κυστίνη, απαραίτητη για μαλλιά και νύχια έφη

5. καθημερινό σαμπουάν hairgen, το οποίο έχει και αυτό απ- ό,τι είδα saw palmetto, πολύ ωραίο άρωμα και κάνει τα μαλλιά «σκληρά» όπως το hair force...

Όλα αυτά για τρεις μήνες και βλέπουμε τι θα κάνουμε παρακάτω...

Μου ζήτησε και εξετάσεις αίματος αλλά σαν τυπικός έλληνας αμέλησα να πάω ακόμα. θα το κάνω την επόμενη εβδομάδα..

Όπως καταλαβαίνετε, ο συμμαθητής μου, μου συνταγογράφησε ένα πολύ ωραίο big 3 που από επιλογή μου δεν πήρα τη φίνα...

Αν δε δω όμως τα αποτελέσματα που θέλω, αναγκαστικά θα καταφύγω σ αυτήν...

Δύο είναι τα συμπεράσματα για μένα.

Το πρώτο είναι ότι το forum κινείται στους σωστούς δρόμους, πολύ περισσότερο προηγείται της πλειοψηφίας των ελλήνων δερματολόγων.

Το δεύτερο είναι ότι πάντοτε χρειάζεται ένας καλός δερματολόγος. αφενός γιατί, αυτά που ήδη ξέρουμε μπορεί να μας τα εξατομικεύσει ανάλογα με την περίπτωσή μας και βέβαια, οκ μπορεί να ξέρει κάτι παραπάνω στην αλληλεπίδραση των φαρμάκων, αφετέρου για ψυχολογικούς λόγους που είναι κατ εμέ πολύ σημαντικός παράγοντας..

Και βέβαια, μου είπε ότι υπάρχουν και άλλα φάρμακα για τη συνέχεια (κορτιζόνη κ.α.)

ΥΣ! για τους χαζούς σαν και μένα μου υπενθύμισε ότι τα φάρμακά που έχουμε σε υγρή μορφή μινοξιδίλες κτλ τα διατηρούμε πάντοτε στο ψυγείο!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Σου έδωσε ήδη κορτιζόνη (MOMECORT) μαζί με την μινοξιδίλη, τα οποία κορτιζονούχα έχουν ως παρενέργεια μακροχρόνιας χρήσης την λέπτυνση της επιδερμίδας, εν ολίγης αναγκαστικά θα την σταματίσης και θα χασεις το αποτέλεσμα που σου έδωσε, ή στην χειρότερη την συνεχίζεις, λεπτένει το δέρμα, και χάνεις και πάλι το αποτέλεσμα.

cool11

Well-Known Member
Ακριβες οι βιταμινες ρε παιδια.
Και δεν μπορουμε να παραγγειλουμε κι απο εξωτερικο. Κανονικο γδαρσιμο στα ελληνικα φαρμακεια.

MANKAR

Active Member
cool11 είπε:
Ακριβες οι βιταμινες ρε παιδια.
Και δεν μπορουμε να παραγγειλουμε κι απο εξωτερικο. Κανονικο γδαρσιμο στα ελληνικα φαρμακεια.

δεν θα δεις και πολλα πραγματα με τις βιταμινες , κατα καποιο τροπο ειναι πεταμενα λεφτα!!

absurd

New Member
Κάποια σχόλια:

1. Οι βιταμίνες είναι πεταμένα λεφτά. Καμιά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.

2. Συμφωνώ για τη φιναστερίδη, αλλά διαφωνώ ως προς τη δόση. Δόσεις > 0.2 mg/d και σίγουρα <= 1mg/d, ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος, είναι αποτελεσματικές και σχετικά ασφαλείς.

3. Την κορτιζόνη χρησιμοποίησε τη μόνο για βραχύ χρονικό διάστημα.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα