2016- θεραπείες - που βρισκόμαστε?

LostUser

Active Member
Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ μετά λύπης μου το forum να έχει μονοπωληθεί σε forum μεταμοσχεύσεων... O κόσμος,τουλάχιστον στο ελληνική μας βερσιόν έχει πιθανώς κουραστεί από την έλλειψη νέων,αποτελεσματικών θεραπειών και ψάχνεται μόνο σε μεταμοσχεύσεις. Αυτό όμως δεν ισχύει και στα ξένα forums και στο ίντερνετ γενικότερα.
Προσωπική άποψη μου είναι ότι οι Μ/Μ αποτελούν μια "κοσμιτική" και ημιτελής λύση του προβλήματος.

Οδεύοντας λοιπόν πλέον στο 2ο μισό του 2016, χρονιά που πολλοί είχαν και έχουν πολλές προσδοκίες, η κατάσταση όσον αφορά τις θεραπείες που δοκιμάζονται/πρόκεται να κυκλοφορήσουν θα αναλυθεί στην συνέχεια, όσο πιο έγκυρα μπορώ. Ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος να εμπλουτίσει το thread με στοιχεία και νέες πληροφορίες.

1)Kerastem. Δεν γνωρίζω για ποιον λόγο δεν έχει γίνει πολύ γνωστή, αλλά είναι μια θεραπεία που εφαρμόζεται ήδη.
Αναλυτική παρουσίαση εδώ: http://kerastem.com/
Πρόκειται για μια αρκετά τίμια μέθοδο, η οποία δεν υπόσχεται θαύματα αλλά αξιοπρεπές ποσοστό regrowth και διατήρηση των υπαρχόντων μαλλιών. Όπως εξηγούν και στο βίντεο, παίρνουν λίπος από τον ασθενή, το επεξεργάζονται και το εκχύουν στο τριχωτό της κεφαλής. Στο εξωτερικό αρχίζουν σιγά σιγά να το δοκιμάζουν, έχει γίνει και crowd funding μάλιστα και μέχρι στιγμής το feedback είναι θετικό.
https://www.hairlosstalk.com/interact/threads/who-would-fund-a-kerastem-therapy.97424/page-21
Αναμένουμε διάρκεια αποτελεσμάτων στον μέλλον.

2) Κλωνοποίηση τριχοθυλακίων1- Replicel. H Replicel διεξάγει ήδη δοκιμές για κλωνοποίηση τριχοθυλακίων και μάλιστα συνεργάζονται με την ιαπωνική Shiseido. Υποστηρίζουν πως έχουν πολύ καλά αποτελέσματα.
Στα + είναι ότι πρόκεται μέχρι στιγμής για σοβαρή προσπάθεια και το προιόν θα φτάσει τουλάχιστον για εμάς τους Ευρωπαίους γρήγορα στα χέρια μας λόγω του νομοθετικού πλαισίου της Ιαπωνίας που δεν κάνει τα τερτίπια του FDA στην Αμερική.
Στα - ότι η εταιρεία έχει χάσει αρκετά χρήματα τελευταία από την πορεία της στο χρηματιστήριο αλλά μέτοχοι την στηρίζουν συνεχώς.
Εκτίμηση για λανσάρισμα στην αγορά: 2019+

3)Κλωνοποίηση τριχοθυλακίων2-Histogen. Ο δεύτερος παίχτης στο παιχνίδι της κλωνοποίησης. Δεν υπάρχει ιδιαίτερο feedback πέρα από το γεγονός ότι πάνε στην τελική φάση των trials στο Μεξικό. Αυτό βέβαια είναι από μόνο του θετικό καθώς δεν θα προχωρούσαν και λόγω χρόνου και λόγω κόστους σε τόσες φάσεις δοκιμής.
Εκτίμηση για λανσάρισμα στην αγορά: 2018+


4)pgd2 blockers-setipiprant-Kythera. Η μεγάλη, προσωπικά, απογοήτευση για εμένα. Είναι αρκετά γνωστή η ανακάλυψη του Cotsarelis για την pgd2. Η Kythera πήρε τα δικαιώματα και παίζοντας με περίεργο τρόπο (googlαρετε και θα καταλάβετε τι ενννοώ) λανσάρει το setipiprant και υπόσχεται πως θα βγάλει και νέα έκδοση,πιο αποτελεσματική. Νομίζω πως το seti, αν δούλευε,θα το ξέραμε όλοι και θα έκανε πάταγο...
Το χειρότερο δε στην ιστορία είναι ότι κακές γλώσσες,αλλά μάλλον καλά ενημερωμένες, λένε ότι ο Cotsarelis όπως και άλλοι ακαδημαικοί κάνουν τα πάντα για να πάρουν χρηματοδοτήσεις και προσπαθούν να πείσουν ότι έχουν βρει κάτι. Κατά βάθος γνωρίζουν ότι αυτό που βρήκαν δεν είναι λύση ούτε θα είναι εμπορική λύση.

Το περίεργο βέβαια είναι πως πείστηκε η Kythera να αγοράσει τα δικαιώματα... Ξεγελάστηκε? Απέτυχε ενώ έδειχνε να υπάρχει potential? Η' απλά δουλεύει ακόμα σε εκλεκτικούς αναστολείς της pgd2, με την παραδοχή πάντα πως η ανεβασμένη pgd2 είναι η αιτία, και όχι ένα αποτέλεσμα της τριχόπτωσης...


Αυτή είναι οι πιο πιθανοί και πιο κοντά στην λύση μέχρι στιγμής για την τριχόπτωση. Παραθέτω ένα καταπληκτικό link με ακόμη πιο εκτενή λίστα. Δεν ανέφερα τις άλλες εταιρείες από εκεί λόγω έλλειψης στοιχείων και λίγου χρόνου (σκοπεύω να το κάνω μελλοντικά).
http://www.folliclethought.com/ultimate-guide-to-hair-regeneration/



Άποψη μου είναι να μην απογοητεύεστε (απογοητευόμαΣΤΕ). Μην λαμβάνετε πολύ υπόψην σας και ενθουσιάζεστε με ειδήσεις από το τάδε πανεπιστήμιο και τον τάδε γιατρό. (Πχ ντόρος έχει γίνει και για 2 τοπικά που ετοιμάζονται από Ιταλία και Τουρκία και υπόσχονται θαύματα, και feedback 0)
Υπάρχουν εκεί έξω σοβαρές εταιρείες που ρίχνουν εκατομμύρια,δουλεύοντας σιωπηλά και στην αφάνεια, γιατί φυσικά όταν θα βγάλουν κάτι θα κάνει τόσο εκκωφαντικό πάταγο και θα βγάλουν δις.
Το πότε θα γίνει, ειλικρινά δεν το γνωρίζω... Ξέρω πως θα πείτε ότι μια ζωή ακούτε για θεραπεία που θα βγει στην 5ετία. Θυμηθείτε όμως ότι αρκεί να γίνει 1 φορά ένα μπαμ. Και κάθε φορά είμαστε όλο και πιο κοντά. Τέλος, όλο και πιο πολλοί επιστήμονες αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει μάλλον μια μαγική λύση, ένα silver bullet δηλαδή αλλά μια συνδυαστική αντιμετώπιση που θα δίνει αξιοπρεπέστατα αποτελέσματα και σίγουρη πρόληψη.
Αυτά (τα ολίγα) από εμένα, με σκοπό και μόνο να ανακινήσω το ενδιαφέρον του κόσμου για τις θεραπείες και να αναπτερωθεί το ηθικό μας για μελλοντική λύση.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

naruto

Well-Known Member
Πολυ ενδιαφεροντα τα στοιχεια που μας παρεθεσες.
Εγω πιστευω πως αν ειναι να δουμε κατι θα το δουμε απο REPLICEL κ HISTOGEN.
Βεβαια μεχρι τοτε κραταω μικρο καλαθι.Αν κραταω κιολας...
 

nine

Active Member
Σχετικα με το πρωτο που ειπες για το forum που εχει γινει forum μεταμοσχευσεων ειναι λογω του οτι δεν υπαρχει καμια θεραπεια που να κραταει στο χρονο και να βγαζει νεα μαλλια. Και ολα αυτα εν ετη 2016.

Το θεμα για ολους εδω που ειναι σε ηλικια απο 20 εως 30 ποσο θα δουλεψουν στην κατασταση που θα ειναι το 2020 και τι αποτελεσματα θα δουν για πουν οχι σε μια ΜΜ. Πιστευω πως στην αρχη για καμια 15ετια θα ειναι ολα δοκιμαστικα οταν βγουν για να δουμε ποσο μονιμες ειναι οι θεραπειες. Ασφαλη συμπερασματα θα εχουμε αρκετα μετα αφου κυκλοφορησουν στην αγορα,
 
Μπλουζα