Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Πραγματικά μέσα από αυτή τη διαδικασία της κουβέντας στο forum μπορεί κανείς να τσεκάρει το συλλογισμό του και το αν αυτό που έχει αποφασίσει είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ή όχι. Απόλυτα σωστό και τέλειο δεν ξέρω αν υπάρχει άλλωστε.. Το θέμα είναι τουλάχιστον μέσες άκρες να γίνει μία σωστή επιλογή (έχω καεί στο χυλό την πρώτη φορά και φυσάω και το γιαούρτι..) Επίσης, σας ευχαριστώ γιατί μου δώσατε λίγο θάρρος να ελπίζω για αποδεκτό αποτέλεσμα.
Θα προσπαθήσω να απαντήσω στις ερωτήσεις.
Καταρχάς σκέφτομαι για Erdogan και όχι για Κύπρο, για 3 λόγους (με σειρά προτεραιότητας): ο Erdogan είναι μέλος IAHRS, έχει πολύ σύγχρονες και επαγγελματικές εγκαταστάσεις και έχω την εντύπωση ότι έχει πολλές δημοσιεύσεις περιστατικών του σε διεθνή forum. Παρόλα αυτά είπα να κάνω μία επίσκεψη και στον Γε@ργί@υ (αν και με αποθάρρυνε τώρα ο John με αυτά που γράψατε) για να δω και από κοντά μία άλλη οπτική.
Ξεκίνησα βασικά να σκέφτομαι να επιλέξω μεταξύ μελών του IAHRS που βρίσκονται στην Ευρώπη. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας ή κάποιος Κύπριος στη λίστα των μελών. Για Καναδά που ανέφερε ο poseidonas και για ΗΠΑ, αισθάνομαι ότι δεν έχω την χρονική και ενδεχομένως χρηματική πολυτέλεια να κοιτάξω προς τα εκεί. Άλλωστε είδα στα πεταχτά σε forum κάποια αμερικανάκια να θέλουν να επισκεφτούν τον Erdogan βάσει των αποτελεσμάτων που έβλεπαν.
Επιπλέον, δεδομένου ότι πιστεύω ότι πρέπει να επιλέξω μεταξύ μελών του IAHRS δεν ξέρω πόσο μεγάλες είναι οι διαφορές μεταξύ των γιατρών που είναι μέλη του και πως θα αποτυπωθούν αυτές οι διαφορές στη δική μου την περίπτωση, με επιπλέον δεδομένο ότι έχω αποκτήσει την εντύπωση ότι ο Erdogan έχει αρκετά καλές κριτικές (αν κάνω λάθος παρακαλώ διαψεύστε με).
Τώρα Δημήτρη όσον αφορά στις τρίχες στην περιοχή που αραίωσε, κάποιες από αυτές είναι από τη strip που έκανα και κάποιες πρέπει να είναι οι "φυσικές". Δεν έχω εικόνα να πω την αλήθεια. Αυτές που είναι στο μπροστά τμήμα του κεφαλιού στην πλειοψηφία τους είναι μεταμοσχευμένες πάντως. Τα grafts που μου έβαλαν στην 1η μεταμόσχευση αποτελούνταν όχι μόνο από 2 και 3, αλλά και από 5/6 τρίχες και μπήκαν από μπροστά έως τη μέση. Θα ανεβάσω φωτογραφία από την πρώτη μεταμόσχευση. Επειδή δεν ξέρω την πολιτική του forum μπορώ να πω ανοιχτά για την προ 10ετίας εμπειρία μου με τους διάφορους γιατρούς εδώ στην Ελλάδα? Οι δύο ήταν απαράδεκτοι, οι άλλοι δύο εντάξει και ένας πέμπτος ο οποίος μου είπε και σωστά πράγματα, αλλά δεν ξέρω και πόσο εντάξει ήταν. Εγώ δυστυχώς έκανα πολλούς λάθους συλλογισμούς και άκουσα και τους δύο τους απαράδεκτους, οπότε προφανώς έχω και εγώ μερίδιο ευθύνης..
Ως update να σας πω ότι έκλεισα ραντεβού με τον Erdogan στις 5 Ιουνίου. Βάσει όλων των παραπάνω που σας ανέφερα, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κλείσω και ημερομηνία πριν το ραντεβού αυτό, αλλά από την άλλη φοβάμαι μήπως είναι λάθος σήμα προς τον γιατρό αυτό (μήπως με θεωρήσει δεδομένο και δεν με προσέξει στο consultation). Είναι θέμα για μένα πάντως η ημερομηνία, γιατί αν χάσω αυτόν τον Αύγουστο πάω μάλλον για του χρόνου, λόγω εργασίας. Για αυτό και φαίνεται λίγο επιπόλαιο σε κάποιους. Στο ραντεβού ουσιαστικά θα πάω για να με δει από κοντά ένα δίμηνο πριν, να τον γνωρίσω και εγώ, να δω αν αυτά που λέγονται για τις εγκαταστάσεις ισχύουν, να δει από κοντά την περίπτωσή μου και να κατασταλάξω με τη βοήθεια του γιατρού σιγά σιγά στη στρατηγική εντός διμήνου.
Για το θέμα των 5.000 και 3.500 grafts, δεν έχω κάποια άποψη αυτή τη στιγμή. Καλώς ή κακώς δεν έχω κάτσει να κάνω αναλυτικούς υπολογισμούς όπως ο Cvial, ούτε ξέρω αν μπορώ. Αυτό που θέλω να δω πρώτα είναι πόση είναι η φέρουσα ικανότητα της δότριας περιοχής, καθώς θέλω να μου μείνουν κάποια grafts στο μέλλον για επιπλέον διόρθωση και δε θέλω να τα καταναλώσω όλα στη 2η μεταμόσχευση. Και το άλλο που με προβληματίζει για το crown είναι μήπως βγει κάποια θεραπεία εντός 5ετίας από εταιρείες στυλ repricel κτλ και επειδή θα έχω τρυπήσει όλο το κρανίο από μπροστά μέχρι πίσω, εγώ να μείνω εκτός θεραπείας (μπορεί να είναι και χαζός συλλογισμός αυτός).
Επίσης, δεν ξέρω και τι να κάνω με την ουλή της strip. Μήπως να την αφήσω για ένα body FUE στο μέλλον? Σκέφτομαι ότι είναι κρίμα να χαλάσω grafts για την ουλή. Γίνεται να περιοριστεί το εύρος της χειρουργικά ή θα μπλέξω σε περιπέτειες?