15-16/12 o lorenzo στην αθήνα για consultation!

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Cvial για εμενα που δεν μπορουσα να ειμαι στο consulation αν ειμαι ετοιμος ψυχολογικα και χρηματικα θα μπορεσει να με αναλαβει χωρις να με δει απο κοντα.

Με τις κατάλληλες φωτό πιστεύω πως ναι πρέπει να συζητηθεί μαζί του


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vlafo

Well-Known Member
CVIAL μου κάνει εντύπωση όμως πως επιμένει στη χρήση φίνας ακόμα και σε περιπτώσεις σαν τη δική μου που πλέον δεν χρειάζεται και το τεκμηριώνω αμέσως. Εκεί ήταν και η μόνη διαφωνία μας και παρόλο που επέμεινα δεν το συνέχισα άλλο γιατί ήταν κάθετος.
Ηλικία πάνω από 42+,σταθεροποιημένη τριχόπτωση χρόνια τώρα χωρίς φίνα,δείχνει που πάω μελλοντικά αν και κανείς δεν το ξέρει(nw 5 πιθανότατα).Γιατί δεν μου είπε όπως σε εσένα π.χ να μην συνεχίσω να παίρνω όταν είμαι από τους λίγους που την έκοψα για να δω που πάω;
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σωστή παρατήρηση. Η μοναδική περίπτωση για χρήση φίνας ανεξάρτητα ηλικίας είναι περιπτώσεις diffused alopecia (όπως είσαι και εσύ) όπου υπάρχει ένδειξη αστάθειας δότριας. To θέμα με τις diffused περιπτώσεις είναι ότι συνήθως επηρεάζεται και η δότρια οπότε δεν υπάρχει ξεκάθαρο ισοζύγιο δότριας/λήπτριας. Εγώ δεν ήμουν τέτοια περίπτωση. Εϊχαμε άλλες 3 περιπτώσεις σαν και εσένα. Στους 2 παρατήρησε επίσης αστάθεια δότριας και έδωσε φίνα, στον 1 η δότρια ήταν εντελώς καθαρή με καλή ηλικία, δεν του έδωσε.

Επι τη ευκαιρία να σε συγχαρώ και για την προετοιμασία σου και τα σκιτσάκια σου που μου θύμισαν αυτά που είχα κάνει και εγώ
 
Τελευταία επεξεργασία:

vlafo

Well-Known Member
Απόλυτα σωστό αλλά υπάρχει χρονικός προσδιορισμός για ασφαλή εκτίμηση-σταθεροποίηση της δότριας;
Γιατί δεν μπορεί στα 55 και μετά να ξεκινήσει να αραιώνει η δότρια.Είναι λίγο εως πολύ αδύνατο.
Στις υπόλοιπες ζώνες δεν υπάρχει χρονικός προσδιορισμός οκ,αραιώνει παντού και πάντα.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Φυσικά και μπορεί να αραιώνει η δότρια μετά τα 55 (senile alopecia). Συμβαίνει σε όλους λόγω γήρανσης. Ο χρονικός περιορισμός για ασφαλη εκτίμηση δότριας έχει να κάνει με το είδος ΑΑ που έχεις. Αν δεν είσαι diffused, γύρω στα 42-43 έχεις μια πολύ καλή εικόνα και ξέρεις που πας, όπως ξέρεις και τι δότρια έχεις και μπορείς να σχεδιάσεις με σιγουριά. Όταν είσαι diffused το όριο ανεβαίνει και μπορεί να φτάσει τα 50. Δυστυχώς οι περιπτώσεις diffused είναι αργής εξέλιξης. Επειδή χάνεις σταθερά και σιγά σιγά δεν το καταλαβαίνεις (είδαμε μια τέτοια περίπτωση). Εκεί το θέμα δεν τόσο η λήπτρια, μπορεί να θεωρήσεις ότι θα τα χάσεις όλα και να σχεδιάσεις μια μμ με αυτό το δεδομένο, αλλά η δότρια αφού ότι βάζεις μπορεί σε διάστημα 4-5 ετών να χαθεί επίσης.
 

vlafo

Well-Known Member
Ναι αλλά έτσι δεν μπορείς να φτιάξεις πλάνο είναι στον αέρα.
Γιατί αν είσαι diffused σαν και εμένα και έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά που ανέφερες (που ήδη τα έχω)και υπολογίζοντας να χάσεις όλα τα μαλλιά στη λήπτρια θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα 50;Eκεί είναι και ο προβληματισμός ο δικός μου.Γιατί το σενάριο της μμ το υπολογίζω με βάση αυτό το δεδομένο.Να κάνεις 2 μμ και να τελειώνεις.
Τελειώνεις όμως;
 

Zob

Active Member
Cvial αν θυμαμαι και κατάλαβα καλά, κι εγω περίπτωση diffused είμαι (σε ολόκληρη την περιοχή πλην της δότριας), σωστά;
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μπορείς να κάνεις πλάνο μόνο με φίνα γιατί μόνο έτσι σταθεροποιείται η δότρια. Μπορείς να παίξεις με την δοσολογία, σε περιπτωσεις σαν τη δικία σου όταν δεν είναι πολύ επιθετική. Ακούγεται σκληρό αλλά έτσι είναι. Οι περιπτωσεις diffused που εμπεριέχουν και hidden DUPA ή BUPA (είδαμε 1 τέτοια περίπτωση, με φίνα, δότρια πειραγμενη από DUPA φαινόταν στο μικροσκόπιο, αλλά μια χαρά για μμ σε ηλικία 29) είναι οι πιο ύπουλες για αυτό βλέπουμε και περιπτωσεις επιτυχημένων μμ στον 1 χρόνο μετά από 5-6 χρόνια να παρουσίαζουν μια κακή εικόνα.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Τελευταία επεξεργασία:

vlafo

Well-Known Member
Άρα δυστυχώς οι περιπτώσεις diffused χωρίς φίνα είναι καταδικασμένες "αν" υποκρύπτουνε DUPA Ή BUPA.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mizerix

Active Member
Καλησπέρα, ήμουν κι εγώ ένας εκ των υποψηφίων για το consultation. Καταρχάς, πολλά συγχαρητήρια στον @CVIAL που αρχικά κατάφερε και έπεισε έναν κορυφαίο γιατρό να έρθει στην Ελλάδα και δεύτερον οργάνωσε άριστα το εγχείρημα.

Αναφορικά με την δίκη μου περίπτωση, όντας 27 χρονών και προδιάθεση για μεγάλο Norwood ο γιατρός ήταν κάθετα αντίθετος στο να προχωρήσω σε μεταμόσχευση. Τώρα είμαι Norwood II-III και μου συνέστησε να του στέλνω κάθε χρόνο φωτογραφίες προκειμένου να βλέπουμε την εξέλιξη της ΑΑ. Μου το είπε ξεκάθαρα ότι χωρίς την χρήση φιναστερίδης δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε έστω κι ένα συντηρητικό πλάνο. Προ 3ετίας είχα κάνει χρήση για 7 μήνες αλλά είχα σοβαρές παρενέργειες τις οποίες κάποιες εξ’ αυτών δεν έχω ξεπεράσει ακόμα.

Αν και ήμουν προετοιμασμένος ότι θα ακούσω ό,τι ακριβώς είχα στο μυαλό μου, εν τέλει όταν στο επιβεβαιώνει ένας κορυφαίος γιατρός ότι μέχρι τα 35 είναι σχεδόν αδύνατο να προχωρήσω σε οποιοδήποτε πλάνο, αισθάνεσαι μια «ανακούφιση».

Κλείνοντας θα ήθελα να προτρέψω όλους τους ενδιαφερόμενους προς μεταμόσχευση να ψάχνουν και να αναλύουν διεξοδικά το θέμα σε συνεργασία με κορυφαίους γιατρούς προκειμένου να μην χαλάνε πρωτίστως την ψυχολογία τους. Είναι θεωρώ προτιμότερο να αποδεχόμαστε κάποια πράγματα όσο σκληρά κι αν είναι, παρά να είμαστε «μαλλιάδες» με ημερομηνία λήξης και μετά να καταντάμε χειρότερα κι από όταν ήμασταν πριν ξεκινήσουμε μεταμοσχεύσεις. Ο νοών νοείτο.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Όχι γιατί έτσι και αλλιώς δεν αφορά άλλους παρά μόνο αυτούς που συμμετείχαν οπότε δεν έχει νόημα


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

giannis1991

Well-Known Member
Να πω και εγω 2 πραγματακια...θεωρω αψογο τον γιατρο ως προς το αυστηρο φιλτραρισμα των πελατων...αυτο δειχνει και πολυ ικανο γιατρο αλλα και ανθρωπο που μπορεις να συνεργαστεις μαζι του και να σε καθοδηγησει με αληθειες...τα αποτελεσματα μιλουν απο μονα τους οποτε τα λογια περιττα...
το μονο που με χαλαει ειναι οτι π.χ δεν θα αναλαβει καποιον που ειναι ας το πουμε ετσι καπως αμφιλεγομενος για μμ,αλλα αν ακολουθησει φινα τοτε δεν εχει προβλημα εφοσον με την αγωγη της φινας στρωσει καπως το προβλημα...και αυτο που με χαλαει ειναι 2 πραγματα...πρωτον οτι οδηγει κοσμο στην φινα χωρις να εχω ακουσει καποιον οτι τον προειδοποιησε για τις σοβαροτατες παρενεργειες που ενδεχομενως να εχει και δευτερον πως ειναι δυνατον να πονταρει σε ενα φαρμακο που αντικειμενικα μπορει σε διαφορετικο χρονικο διαστημα να σε ξαποστειλει και να σου τρελανει τις ορμονες(και μαλιστα το προτεινει μονο για 6 μηνες,ισα δηλαδη να δειξει μονο το μαλλι πως παει και οχι στο συνολο το ορμονικο προφιλ πως την δεχεται)?
Αυτο επισης το κανουν σχεδον ολοι οι γιατροι...προτεινουν φινα και οταν τους λες για παρενεργειες ειναι σαν μην τις βλεπουν ή να τις σνομπαρουν οπως π.χ ο Γεωργιου που 99% θα προβω σε μμ...

ΥΓ. Για να μην παρεξηγηθω αν ειχα τα χρηματα ας μη γελιομαστε θα πηγαινα σε αυτον χωρις δευτερη σκεψη,ουτε καν πρωτη,απλα σαν πρωην χρηστης φινας που ουτε καν φοβομουν τις παρενεργειες αυτες μου εμφανιστηκαν...οποτε βλεποντας αυτην την καθοδηγηση απο τον ισως νουμερο 1 γιατρο κατι μου ξινιζει...
 
Τελευταία επεξεργασία:

giannis1991

Well-Known Member
Όχι γιατί έτσι και αλλιώς δεν αφορά άλλους παρά μόνο αυτούς που συμμετείχαν οπότε δεν έχει νόημα


Sent from my iPhone using Tapatalk

καλα ουτε αυτο εχει νοημα ομως θεωρω...τουλαχιστον αν θελεις ξεκαθαρισε για ποιο λογο...
 

makis25

Well-Known Member
βλεπω πως ο γιατρος μαλλον εκανε διχως να το εχει στο νου του ενα μεγαλο καλο . Απο οσα καταλαβαινω ειδικα σε νεοτερους αντρες με πιο απροβλεπτη αλωπεκια , μιλησε στα ισα για τη φιναστεριδη . Αν θες μαλλι χρειαζεσαι κατα πασα πιθανοτητα φαρμακο. Για καθε ενα Γιαννη που ειχε προβλημα με το φαρμακο θα υπαρχουν δεκαδες αλλα παιδια που δεν θα ειχαν κανενα προβλημα με το φαρμακο και θα χασουν το μαλλι τους απο το φοβο τους αν δε το παρουν. Κριμα . Εγω τα χω πει αμετρητες φορες στο φορουμ. Ας ακουσουν το γιατρο , κορυφαιο μυαλο στην ευρωπη, αυτοι που ενδιαφερονται για το μαλλι τους . Αν σου λεει φινα στο λεει για να σου κανει τη ζωη καλυτερη , οχι χειροτερη. Εξαλου γιαυτο πηγες να τον δεις.
 

athenian

Well-Known Member
Δηλαδή στους περισσότερους από όσους πήγαν πρότεινε
φιναστεριδη? Γιατί αυτό καταλαβαίνω από τα λεγόμενα των μελών. Άρα μάλλον η αα έρχεται μαζί με dupa ή retro στις περισσότερες περιπτώσεις...
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα