12 μήνες fina και εξέλιξη με Dr. Freitas

Thanos92

Active Member
Μετά απο 1 χρόνο και κάτι μέρες (ξεκίνησα 01/12/22) θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου με την φιναστερίδη 1mg/μέρα. Μέχρι και τους 9-10 μήνες πραγματικά δεν καταλάβαινα αν έχω βελτίωση. Σε συνδιασμό δε με το seasonal shedding μετά το καλοκαίρι οπου έχανα αρκετά μαλλια στο λούσιμο είχα φρικάρει και νόμιζα οτι είμαι απο αυτούς που η φίνα τους προσπερνάει. Όμως απο αρχές Νοεμβρίου άρχισα να καταλαβαίνω ότι το crown μου έχει πεικνώσει και το μαλλί δυναμώσει και το παρατήρησα μάλιστα σε βρεγμένο μαλλί. Έχουν μειωθεί κάπως και οι τρίχες που βλέπω στο λούσιμο αλλά δεν πιστεύω οτι αυτό παίζει τόσο ρόλο μιας και έχω σγουρό μαλλι και αρκετά πυκνό. Οπότε μπορώ να πω σε αυτούς που περιμένουν να δούν βελτίωση απο τους 6 μήνες (που γράφουν πολλα marketing campaigns του φαρμάκου αυτού) και δεν βλέπουν θετική αλλαγή, να μην απελπίζονται και σίγουρα να συνεχίσουν για τουλάχιστον 1 φουλ χρόνο πριν αποφασίσουν αν θα σταματήσουν η όχι! Φυσικά δεν μου έχει βγάλει μαλλία στο hairline που τα έχω χάσει και είναι γυμνό δέρμα αλλά έτσι κ αλλιώς δεν ήταν σκοπός αυτός η κάτι που περίμενα !

Τώρα στο θέμα της μεταμόσχευσης στον Freitas που είχα προγραμματισμένη για 7 & 8 Μαρτίου 2024. Δυστυχώς λόγο οικογειακών και επαγγελματικών θεμάτων δεν θα μπορέσω να πάω τον Μάρτιο και ήλπιζα (μονος μου :p) οτι αν τους ρωτήσω θα με βάλουν τέλη Μαίου 2024 η Ιούνιο που μπορώ.
Πριν ενημερώσω την κλινική για την ακύρωση της επεμβασης του Μαρτίου και τους ζητήσω αλλαγή ημερομηνίας (πριν μια εβδομάδα περίπου) μου έστειλαν μήνυμα ότι μέχρι 18 Δεκεμβρίου 2023 θα πρέπει να καταβάλω την δεύτερη δόση. (Εδώ να πώ οτι το ραντεβου για τον Μαρτιο του 2024 το έκλεισα απο τον Νοέμβριο του 2022 όπου και κατέβαλα μια προκαταβολή για να κατοχυρώσω την ημερομηνία. Μιλάμε για 1.5 χρόνο αναμονή!)
Τέλος πάντων τους είπα οτι δεν μπορώ να πάω τον Μάρτιο του 24 και τους παρακάλεσα να με ενημερώσουν για τυχών ακυρώσει απο τέλη Μαίου 2024 και μετά που θα μπορώ. Μου είπαν οτι επόμενο διαθέσιμο ραντεβου είναι για τις 13 &14 Μαρτιου του 2025 ! :'( και οτι μόλις κλείσω νέα ημερομηνία τότε θα μπορούν να με ενημερώσουν για τυχόν ακυρώσεις για το διαστημα που ενδιαφέρομαι. Ξενερωσα ΦΟΥΛ γιατί ο Μαρτιος του 2025 φαντάζει πολύ μακρία για εμένα αλλα το αποδέχτεικα γιατι δεν μπορώ να κάνω αλλιώς και με την ελπίδα ότι ΤΙ ΣΚΑΤΑ θα υπάρξουν ακυρώσεις στις ημερομηνίες που θέλω (ειδανικα Μάιο - Σεπτέμβριο). Σκέφτομαι να τους βάλω την δεύτερη δόση για την αρχική ημερομηνια επέμβασης που είναι 2000 ευρώ (εκείνοι μου είπαν οτι πλέον δεν είναι απαραίτητο γιατί θα το κάνω 3 μήνες πριν την επέμβαση του 2025 !) μπας και τους πιέσω λίγο παραπάνω και φιλοτιμηθούν να με βάλουν για επέμβαση το ερχόμενο το καλοκαίρι που με βολεύει. Πιστεύετε οτι αυτό έχει μια λογική ? Εδώ να πώ οτι δεν ανέφεραν κάτι για λίστα αναμονής για άλλους που περιμένουν ακυρώσεις όπως εγώ αλλά φανταζομαι οτι μπορεί να υπάρχει λίστα και να μην είμαι πχ ο πρώτος που θα ενημερώσουν. Για αυτό και σκέφτομαι να στείλω την δεύτερη δόση. Μπας και έχω ένα προβάδισμα....

Πείτε μου γνώμες και σκέψεις παρακαλώ! Ευχαριστώ !
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

bobby

Well-Known Member
Ένας από τους λόγους που ποτέ δεν θα πήγαινα σε γιατρό με αναμονή πάνω από 6 μήνες… αν σου τύχει δηλαδή κάτι και τον Μάρτιο του 25 μετά θα πας Μάρτιο 26; Σε τέτοια θέματα δεν μπορείς να κάνεις τόσο μακροχρόνιο προγραμματισμό…. Με αυτή τη λογική δεν θα μπεις ποτέ για ΜΜ γιατί όλο και κάτι θα τυχαίνει. Αν μπορείς πάρε πίσω τα λεφτά και πήγαινε αλλού.
 

kollaps

Member
Δύσκολο δίλημμα, αν είσαι υπομονετικός άνθρωπος θα σου έλεγα να κλείσεις για το 2025 και στο πίσω μέρος του μυαλού σου να έχεις μια μικρή ελπίδα ότι θα ακυρωθεί κάτι μέσα στο 2024 και θα σου δώσουν προτεραιότητα. Είχες μιλήσει με άλλες κλινικές στο εξωτερικό πριν κλείσεις Φρέιτας; Μήπως αρχίσεις να παίζεις μπάλα και με άλλες και να τους ρωτήσεις για τις ημερομηνίες που έχουν στο 2024.
 

TopBoy

Member
Εγώ θα έκλεισα για την επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία που μου πει και θα έμπαινα και στη λίστα αναμονής για ακυρώσεις. Πάντα υπάρχουν ακυρώσεις οπότε θα έμπαινες πολυ πιο πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία, αρκεί να τους βάλεις τα λεφτά ώστε να δειξεις οτι ενδιαφέρεσαι πραγματικά και να έχεις προτεραιότητα σε σχέση με άλλους. Όσο πιο γρηγορα το κλείσεις και βάλεις τα λεφτά θα έχεις και μεγαλύτερη προτεραιότητα...
Γενικά για hairline ειναι κορυφή ο Freitas και γενικά η λύση του εξωτερικού ειναι μονόδρομος αν θες κορυφαίο γιατρό.
 

Thanos92

Active Member
Τους έχω πει ήδη να με κλείσουν για Μαρτιο του 2025 αλλά να με ενημερώσουν άμεσα αν υπαρξει ακύρωση απο Μάιο 2024 και μετά. Η αλήθεια είναι πως ποντάρω σε ακύρωση μέσα στις ημερομηνίες που θέλω, πράγμα που πιστεύω ότι σίγουρα συμβαίνει γενικά όπως συνέβη σε εμένα πχ. Είναι 6 μήνες μέχρι τον Μάιο και έχω ενημερώσει απο τώρα. Και μέσα στο καλοκαίρι με βολεύει φουλ εμένα. Το θέμα είναι να λειτουργεί η κλινική τότε και να μην υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής για ακυρώσεις.

@bobby Δεν θα το αντέξω αν συμβει αυτό :p Ποντάρω σε ακύρωση. Όταν λες αλλού, που σε αυτό το level ;

@kollaps δεν έχω μιλήσει με άλλες κλινικές γιατί μόνο ο Freitas με ενθουσίασε τοσο στα αποτελέσματα του. Είχα στείλει στον Couto τοτε που έστειλα και στον Freitas και μου ειπαν οτι προς το παρον δεν κλείνουν ραντεβού. Λογικά η λίστα αναμονής ειναι 2 χρόνια εκει.

@TopBoy Αυτό ακριβώς θα κάνω
 

ManCyprus87

Well-Known Member
Όπως είπε και ο @TopBoy , εσύ ναι είσαι τυπικός και σωστός με τις οικονομικές σου υποχρεώσεις, ώστε να σε έχουν προτεραιότητα εαν υπάρξει ακύρωση.
Στατιστικά λογικά θα υπάρξει ακύρωση μιας και ο Φρέιτας κάνει 10δες ή μάλλον 100δες επεμβάσεις μέσα σε 1 χρόνο.
Μιας και η ΜΜ σου θα παίξει καθαρά στο front/3, και με το επίπεδο και τη λεπτομέρεια που θες να πιάσεις στη χερλαιν, θα έλεγα να μείνεις εκεί και να μην ψαχτείς αλλού.
 

dlazaros

Well-Known Member
Προσωπικά δεν θα προγραμμάτιζα κάτι τόσο μακρυά και με προκαταβολή καθώς πολλά μπορούν να συμβούν και σε μένα και στον γιατρό.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού

Gianney

Well-Known Member
Υπάρχουν εξαιρετικοι συναδελφοι και ευχομαι σε ολους σας να μπορσετε να εχετε το αποτελεσμα που
ονειρευεστε οποιον και να διαλέξετε!
Εσύ γιατρέ νομίζω μεταξύ αλλων στις hairline είσαι πολύ δυνατός.Φυσικο αποτέλεσμα και σχήμα που μου αρέσει.Λιγο temporal peaks νομίζω υπάρχουν περιθώρια στα δικά μου μάτια.
 

ManCyprus87

Well-Known Member
Εσύ γιατρέ νομίζω μεταξύ αλλων στις hairline είσαι πολύ δυνατός.Φυσικο αποτέλεσμα και σχήμα που μου αρέσει.Λιγο temporal peaks νομίζω υπάρχουν περιθώρια στα δικά μου μάτια.
Συμφωνώ αλλά μετά τα 35-40 προσωπικά για μένα δεν είναι και αυτοσκοπός τα temporal peaks.
Καλύτερα να τα ρίξεις όλα σε μια πυκνή, φυσική, και μαεστρικά σχεδιασμένη ώριμη (όχι κάτω από τα 7.5-8cm) χερλαιν με micro-irregulations.
 

Thanos92

Active Member
Τελικά φίλε @Thanos92 πότε θα πας στον Φρέιτας;
Είναι ακόμα ανοιχτό το πότε θα πάω...το επίσημο ραντεβού πήγε για Μάρτιο του 2025 αλλά είμαι σε αναμονή για να μπω σε τυχών ακυρωση που μπορεί να προκύψει απο τέλη Μαίου 2024 και μετά...Θα πιέσω και εγώ με συχνές ερωτήσεις και θα καταβάλω και την δεύτερη δόση που δεν είναι υποχρεωτικό ακόμα, μπας και βοήθησει.
 

ManCyprus87

Well-Known Member
Είναι ακόμα ανοιχτό το πότε θα πάω...το επίσημο ραντεβού πήγε για Μάρτιο του 2025 αλλά είμαι σε αναμονή για να μπω σε τυχών ακυρωση που μπορεί να προκύψει απο τέλη Μαίου 2024 και μετά...Θα πιέσω και εγώ με συχνές ερωτήσεις και θα καταβάλω και την δεύτερη δόση που δεν είναι υποχρεωτικό ακόμα, μπας και βοήθησει.
Καλά θα κάνεις με τις δόσεις, να είσαι κομπλέ με αυτά.
Υπομονή, το καλό πράγμα αργεί να έρθει.
 
Μπλουζα