108 grafts/cm

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Bouklas

Well-Known Member
Ωραίος ο γιατρός.
Να είχε όμως το πριν και το μετά να δούμε τι φύτρωσε από τα 109 grafts. :D

Flosk

Well-Known Member
Σε ενα εκατοστο μπορει να βγουνε και ολα. Σε 60 εκατοστα ισως τα μισα.. Μου φανηκε ενδιαφερον ομως και για αυτο το ανεβασα

Panos1982

Well-Known Member
καποια στιγμη μες τις μερες θα μετρησω σε μια περιοχη στη hairline που ξερω οτι δεν ειχα φυσικα μαλλια κ μπηκαν μονο μεταμοσχευμενα για να δω ποσες μεταμοσχευμενες εχουν φυτρωσει κ να δω ποσους θυλακες εχω ανα τετραγωνικο εκατοστο μιας κ δε το εχω κανει ποτε θα το κανω τωρα γτ εχω την περιεργεια.... αν ειναι δυνατον θα βγαλω και φωτογραφια...

Ινδία, τί περιμένετε; Μόνο "χειρούργοι" του δρόμου μπορούν να κάνουν τέτοια θαύματα.

108 grafts/cm2 είναι πάνω κάτω η μέση πυκνότητα ενός "Καυκάσιου" χωρίς ΑΓΑ. Ακόμα και αν υπήρχαν τα άπειρα τριχοθυλάκια διαθέσιμα για αυτή τη δουλειά (μιλάμε για τουλ 20-22.000 για μεγάλα norwood) το βασικό πρόβλημα είναι ότι συμβαίνει shock loss και μόνιμη απώλεια των μοσχευμάτων όταν η πυκνότητα εμφύτευσης ξεπερνά ένα όριο.

Γενικά ως ασφαλής θεωρείται η κάλυψη μέχρι 50-60 grafts/cm2 που στους περισσότερους παρέχει το illusion του γεμάτου κεφαλιού. O λόγος είναι ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στη δημιουργία νέου δικτύου τριχοειδών αγγείων που θα τροφοδοτούν τα μοσχεύματα όταν η πυκνότητα ξεπερνά αυτό το όριο. Όπως ξέρουμε με την εμφάνιση της ΑΓΑ και την απόπτωση των τριχοθυλακίων λόγω γενετικού προγραμματισμού, ο οργανισμός "διαλύει" το μεγαλύτερο τμήμα από το δίκτυο των τριχοειδών που ήταν πριν χρήσιμο.

Flosk

Well-Known Member
Dermatologist 50-60 αναφερασαι για hairline ή και για ολο το κεφαλι;επισης αυτο το νουμερο πιστευεις οτι επιτυγχανεται με ασφαλεια εστω και με 2 προσπαθειες χωρις απωλειες ή παλι δεν αντεχει το αιματολογικο δικτυο;

αναφέρομαι γενικώς και όχι μόνο στη hairline. 50-55 grafts/cm2 θεωρείται εξαιρετικό αποτέλεσμα αλλά κανένας σοβαρός χειρούργος δεν το επιχειρεί σε μία μόνο συνεδρία γιατί και τότε υπάρχει κίνδυνος εκτός αν η περιοχή κάλυψης είναι μικρή.

Να πω ακόμα ότι η πυκνότητα είναι καθαρά ενδεικτικό μέγεθος. Μεγαλύτερη σημασία έχει το πως "δειχνει". Οι αφροαμερικάνοι είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι για hair translplant καθώς η πολύ σγουρή τραχιά τρίχα σε συνδυασμό με την μικρή διαφορά "contrast" αναμεσα στην τρίχα και το δέρμα, παρέχει συνήθως πολύ καλή κάλυψη. Από την άλλη οι ασιάτες είναι οι λιγότερο ευνοημένοι. Γενικά πιο αραιή donor περιοχή, μεγάλες χρωματικές αντιθέσεις κτλ

Flosk

Well-Known Member
Ευχαριστω για την απαντηση Dermatologist. Εσυ δουλευες σε καποια κλινικη; Και αν ναι σε ποια;

tropheus

Well-Known Member
dermatologist είπε:
...
Γενικά ως ασφαλής θεωρείται η κάλυψη μέχρι 50-60 grafts/cm2 που στους περισσότερους παρέχει το illusion του γεμάτου κεφαλιού.
...

Στους καυκάσιους πάντως προσωπικά θεωρώ ότι τα 50-60 grafts/cm2 δε δίνουν στην πλειοψηφία ικανοποιητικό οπτικό αποτέλεσμα.
Απλά επειδή αυτό το νούμερο είναι δυνατό να επιτευχθεί μέσω μεταμοσχεύσεων διαφημίζεται ως πολύ καλό, χωρίς όμως να είναι.

danceworld_2001

Well-Known Member
Τα λογια του dermatologist βλεπω να ειναι κοντα στην δικη μου θεωρια περι απωλειας μεταμοσχευμενων μαλλιων σε κρητικο και μπουκλα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

flosk έχω δουλέψει στο Λονδίνο και σκοπεύω να ξαναπάω εκεί για περαιτέρω ειδίκευση από αρχές Οκτώβρη.

Tropheus για κάποιον που έχει *ρεαλιστικές* προσδοκίες για την μεταμόσχευση μαλλιών, το νούμερο ειναι εξαιρετικό από κάθε άποψη και λίγοι μπορούν να το πιάσουν δεδομένων και των δυσκολιών.
Ένας εμπειρικός κανόνας λέει ότι αν αποκαταστήσουμε το 50% της μέσης πυκνότητας, το αποτέλεσμα θα είναι ένα "γεμάτο" κεφαλι. Από εκεί και πέρα μεγάλο ρόλο παίζουν και άλλοι παράγοντες όπως είπα παραπάνω για το τελικό οπτικό αποτέλεσμα

ΥΓ Προφανως Δεν είναι ρεαλιστική η προσδοκία ότι θα έχει κάποιος ξανά τα μαλλιά που είχε όταν ήταν 12 χρόνων.

tropheus

Well-Known Member
dermatologist είπε:
...
Ένας εμπειρικός κανόνας λέει ότι αν αποκαταστήσουμε το 50% της μέσης πυκνότητας, το αποτέλεσμα θα είναι ένα "γεμάτο" κεφαλι. Από εκεί και πέρα μεγάλο ρόλο παίζουν και άλλοι παράγοντες όπως είπα παραπάνω για το τελικό οπτικό αποτέλεσμα
...

Αυτό που "λέει" ο εμπειρικός αυτός κανόνας είναι διατυπωμένους (κατασκευασμένος) ακριβώς από αυτούς που κάνουν τις μμ γιατί απλά δεν μπορούν να πάνε παραπάνω σε πυκνότητα.

Στους καυκάσιους οι πρϋποθέσεις που αναφέρεις dermatologist δεν ισχύουν κατά πλειψηφία και γι'αυτό και τα αποτελέσματα σε αυτές τις πυκνότητες για τα δικά μου δεδομένα είναι συνήθως μέτρια.

danceworld_2001

Well-Known Member
Φιλε φλοσκ κατι λεει για σοκ λος ο dermatologist σε μμ με προσπαθεια μεγαλης πυκνωσης, για αγγεια αιματολογικο δικτυο κτλ. Κατι παρομοιο ειχα πει σαν εκδοχη για την περιπτωση απωλειας σε μπουκλα και κρητικο, δες στο νημα "αποτυχια μεταμοσχευσης" στις σελιδες 16-18 αν θυμαμαι καλα.

Αυτό που προσπαθώ να σου πω Τροφέα είναι ότι τα όρια δεν τα βάζουμε εμείς αλλά η ίδια η Φυση. (Με εξαίρεση τους ινδους θαυματοποιούς και τους άλλους απατεώνες που ψάχνουν το γρήγορο χρήμα.). Τα όρια είναι προφανώς το πεπερασμένο των διαθέσιμων τριχοθυλακίων αλλά και οι αναγκαστικοί περιορισμοί στην πυκνότητα ώστε να μην χαθεί το 80% των μοσχευμάτων. Τόσο υπολογίζεται η απώλεια αν ο οργανισμός δεν κατορθώσει να αιματώσει τα μοσχέυματα.

Ωστόσο αν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος από την μ.τ. μπορεί κάλλιστα να καταφυγει σε άλλες λύσεις όπως hair systems που κατα τη γνώμη μου τα τελευταία είναι εξαιρετικά, μιμούνται τέλεια το ανθρώπινο μαλλί και μπορούν να ξεγελάσουν τους πάντες.

lmg 7

Active Member
φιλε dermatologist (σορυ π ειμαι λιγο off topic) επειδη υπαρχει περιπτωση απο του χρονου να ζω λονδινο,καποια φημισμενη κλινικη μ.μ που γνωριζεις υπαρχει ?

tropheus

Well-Known Member
dermatologist είπε:
Αυτό που προσπαθώ να σου πω Τροφέα είναι ότι τα όρια δεν τα βάζουμε εμείς αλλά η ίδια η Φυση. (Με εξαίρεση τους ινδους θαυματοποιούς και τους άλλους απατεώνες που ψάχνουν το γρήγορο χρήμα.). Τα όρια είναι προφανώς το πεπερασμένο των διαθέσιμων τριχοθυλακίων αλλά και οι αναγκαστικοί περιορισμοί στην πυκνότητα ώστε να μην χαθεί το 80% των μοσχευμάτων. Τόσο υπολογίζεται η απώλεια αν ο οργανισμός δεν κατορθώσει να αιματώσει τα μοσχέυματα.

Συμφωνώ απόλυτα dermatologist και έχω πει και εγώ δεκάδες φορές ότι η τεχνολογία των μεταμοσχεύσεων (όπως γίνεται αυτή τη στιγμή) είναι πολύ πίσω ακόμα. Υπάρχουν προβλήματα όπως αυτά που αναφέρεις για την αιμάτωση που με τις τρέχουσες τεχνικές δεν ξεπερνιούνται.

dermatologist είπε:
Ωστόσο αν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος από την μ.τ. μπορεί κάλλιστα να καταφυγει σε άλλες λύσεις όπως hair systems που κατα τη γνώμη μου τα τελευταία είναι εξαιρετικά, μιμούνται τέλεια το ανθρώπινο μαλλί και μπορούν να ξεγελάσουν τους πάντες.

Πράγματι η ποιότητα των hair systems είναι πλέον πολύ καλή αλλά αυτή η συντήρησή τους είναι ένα μικρό δράμα (πάντως αρκετά μικρότερο από ότι παλαιότερα).
Υπάρχουν πάντως άτομα μέσα σε κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών που δεν έχουν επιλέξει τη μεταμόσχευση αλλά χρησιμοποιούν κάποιο hair system...

Στην μεταμόσχευση τριχοθυλακίων, η τεχνολογία δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, όσο η τεχνική, η υπομονή, η έμφαση στο καλό αποτέλεσμα και οπωσδήποτε όχι όταν βλέπεις τον υποψήφιο σαν μια τσέπη μόνο που έχεις σκοπό να την αδειάσεις.
Η τεχνολογία για το κύριο στάδιο της επέμβασης επικεντρώνεται στην ασφαλή αφαίρεση του τρ/κίου, (για τη FUE) με τη μικρότερη δυνατή πληγή, που πάλι απαιτει ειδική δεξιότητα από τον χειρούργο.

Η φύση κάνει πάλι το θαύμα της. Πολύ χονδρικά, είναι τα stem cells που βρίσκονται στο τριχοθυλάκιο και δίνουν την εντολή για την ανάπτυξη του τριχοθυλακίου και τη δημιουργία του δικτύου τριχοειδών αγγείων και νευρικών απολήξεων μέσα από μια διαδικασία που λίγα ξέρουμε γι' αυτή. Τεχνητός τρόπος για την κατασκευή ή την ενίσχυση αυτού του δικτύου δεν υπάρχει. Ο χειρούργος απλώς τοποθετεί σωστά το μόσχευμα με βάση κοινά παραδεκτούς κανόνες που ξέρουμε ότι δουλεύουν. Η φύση φροντίζει για τα υπόλοιπα

-----------------
Από ένα φίλο μου στη Μ. Βρετανία που είχε hair system δηλαδή περούκα, αυτο που θυμάμαι είναι ότι κάθε 1.5-2 μήνες έπρεπε να πάει στο studio όπου άλλαζε το παλιό με καινούργιο το οποίο μάλιστα το κούρευε ώστε η μειξη με τα φυσικά μαλλιά να είναι η καλύτερη. Όπως με διαβεβαίωνε η αίσθηση ήταν εντελώς φυσική, λουζόταν κανονικά, και ήταν αδύνατον να καταλάβεις ότι φορούσε πρόσθετο ακόμα και αν το κοίταζες από κοντα. Είναι βέβαια κάπως ακριβό σπόρ.

Με αυτά και με αυτά ξέχασα να γράφω το σημαντικότερο: Ότι εξ αιτίας της αδυναμίας αιμάτωσης πολύ πυκνά φυτεμένων μοσχεύματων δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη η εμφάνιση γάγγραινας στα σημεία αυτά. Κοινώς το δέρμα και τα μοσχεύματα σαπίζουν και πρέπει να αφαιρεθούν χειρουργικά. Τελικά η απώλεια μοσχευμάτων δεν είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί όταν επιχειρούμε να ξεπεράσουμε τα όρια.

Μπλουζα