10 μηνες μετα την μεταμοσχευση, μπορω να προχωρησω σε δευτερη;

londonakis

New Member
Γειά σας παιδιά και καλώς σας βρήκα. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σε όποιο μέλος μπορεί να βοηθήσει: Έχω κάνει πριν 10 μήνες μεταμόσχευση και στο μεταξύ έχω χάσει μερικά από τα δικά μου μαλλιά, μπορώ να ξανακάνω σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Κάποια μέλη λέτε σε ένα άλλο νήμα ότι πρέπει να περιμένω 12 μήνες αλλά ο γιατρός μου λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στους 10 μήνες μιας και δεν θα επέμβουμε τόσο στην περιοχή που είχα κάνει αλλά δίπλα από αυτή. Εσείς τι λέτε;; Είμαι 28 και χάνω περισσότερο μπροστά..

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Flosk

Well-Known Member
Γεια σου φιλε, ποσα εβαλες ?Εισαι ευχαριστημενος με αυτα που βγηκανε? Παντως με το να περιμενεις δεν χανεις και τιποτα..

n094

Active Member
Αγαπητέ londonakis,
Με γνώμονα ότι το 90-95% του αποτελέσματος είναι εμφανές μέχρι τον 10 μήνα θεωρώ ότι κάποιος μπορεί να προχωρήσει σε 2 μμ στο ίδιο σημείο ακόμα και στον 10 μήνα (εγώ για παράδειγμα το έχω κάνει, δες στο νήμα μου). Τώρα αν μου λες ότι δεν θα επέμβετε στο σημείο που έκανες πριν 10 μήνες τότε σίγουρα δεν βλέπω λόγο ανησυχίας και θεωρώ ότι μπορείς να κάνεις τώρα (ακόμα και πιο νωρίς, πιστεύω ότι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις και σχετίζεται κυρίως με την επούλωση και ανάπαυση της δότριας).

Πάντως μιας και αναφέρεις ότι στους 10 μήνες έχασες και άλλο μαμά μαλλί, θα σου πρότεινα να αρχίσεις και μια θεραπεία για να κρατήσεις τα υπάρχοντα, ούτως ώστε να μη βρεθείς στο ίδιο σημείο να ρωτάς ή να σκέφτεσαι τα ίδια του χρόνου.

londonakis

New Member
_damn_ είπε:
Τι τώρα, τι σε 2 μήνες... Δεν περιμένεις καλύτερα;

Δεν μπορώ να το κάνω μετά τον Οκτώβριο για επαγγελματικούς λόγους. Αν δεν το κάνω τώρα θα πρέπει να το κάνω το καλοκαίρι.

Floskara είπε:
Γεια σου φιλε, ποσα εβαλες ?Εισαι ευχαριστημενος με αυτα που βγηκανε? Παντως με το να περιμενεις δεν χανεις και τιποτα..

Γεια σου Floskara, έβαλα 700 περίπου μοσχεύματα, (1200 τρίχες) μέχρι στιγμής μου έχουν πει ότι έχω μια φύτρωση κοντά στο 90% εγώ από την πλευρά μου είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Ωστόσο υπάρχουν κάποια σημεία κυρίως στον δεξί κρόταφο που χρειάζονται λίγη πύκνωση. Αν βρω χρόνο θα ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες για να δεις.

n094 είπε:
Αγαπητέ londonakis,
Με γνώμονα ότι το 90-95% του αποτελέσματος είναι εμφανές μέχρι τον 10 μήνα θεωρώ ότι κάποιος μπορεί να προχωρήσει σε 2 μμ στο ίδιο σημείο ακόμα και στον 10 μήνα (εγώ για παράδειγμα το έχω κάνει, δες στο νήμα μου). Τώρα αν μου λες ότι δεν θα επέμβετε στο σημείο που έκανες πριν 10 μήνες τότε σίγουρα δεν βλέπω λόγο ανησυχίας και θεωρώ ότι μπορείς να κάνεις τώρα (ακόμα και πιο νωρίς, πιστεύω ότι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις και σχετίζεται κυρίως με την επούλωση και ανάπαυση της δότριας).

Πάντως μιας και αναφέρεις ότι στους 10 μήνες έχασες και άλλο μαμά μαλλί, θα σου πρότεινα να αρχίσεις και μια θεραπεία για να κρατήσεις τα υπάρχοντα, ούτως ώστε να μη βρεθείς στο ίδιο σημείο να ρωτάς ή να σκέφτεσαι τα ίδια του χρόνου.

Αγαπητέ n094 σε ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες, έχω δει το νήμα σου και το αποτέλεσμά σου είναι πολύ καλό, όσο για τη θεραπεία που αναφέρεις, έχεις να μου προτείνεις κάτι συγκεκριμένο; Διαβάζω εδώ και αρκετές μέρες το φόρουμ και έχω μπερδευτεί τελείως, ήθελα να αρχίσω προσκάρ, αλλά με τόσες διαφορετικές απόψεις έχω αρχίσει λίγο και το σκέφτομαι…

n094

Active Member
Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με την Big3 (μινοξ-φινα-κετοκοναζόλη) δες εδώ όλα τα σχετικά θέματα: http://www.hairlossgr.com/forum/forum-2.html
Αν δεις παρενέργειες από τη φίνα (προσκάρ) τότε μπορείς να πας σε ένα πιο ήπιο DHT blocker ίσως τοπικό, από αυτά που πουλάνε στο εμπόριο ή από τα πολλά που έχουν δημιουργήσει τα μέλη αυτού (και άλλων) φόρουμ. Γενικά θα σου πρότεινα να μείνεις «πιστός» στη θεραπεία που θα διαλέξεις για τουλάχιστον 6 μήνες, τόσο περίπου είναι το διάστημα κατά το οποίο μπορείς να καταλάβεις τι μπορεί να σου προσφέρει. Έχε επίσης κατά νου, ότι στις περισσότερες θεραπείες που δουλεύουν, μπορεί στην αρχή να υπάρξει έντονη τριχόπτωση, αυτό δεν θα πρέπει να σε φοβίσει μιας και όλα τα μαλλιά που θα πέσουν θα ξαναβγούν μαζί με άλλα… Αν τώρα σκέφτεσαι να κάνεις την μεταμόσχευση, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις τη θεραπεία μετά (τουλάχιστον τη μινοξιδίλη, γιατί λόγω αυξημενης αιμάτωσης που δημιουργεί δυσκολεύει την επέμβαση).

londonakis

New Member
n094 είπε:
Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με την Big3 (μινοξ-φινα-κετοκοναζόλη) δες εδώ όλα τα σχετικά θέματα: http://www.hairlossgr.com/forum/forum-2.html
Αν δεις παρενέργειες από τη φίνα (προσκάρ) τότε μπορείς να πας σε ένα πιο ήπιο DHT blocker ίσως τοπικό, από αυτά που πουλάνε στο εμπόριο ή από τα πολλά που έχουν δημιουργήσει τα μέλη αυτού (και άλλων) φόρουμ. Γενικά θα σου πρότεινα να μείνεις «πιστός» στη θεραπεία που θα διαλέξεις για τουλάχιστον 6 μήνες, τόσο περίπου είναι το διάστημα κατά το οποίο μπορείς να καταλάβεις τι μπορεί να σου προσφέρει. Έχε επίσης κατά νου, ότι στις περισσότερες θεραπείες που δουλεύουν, μπορεί στην αρχή να υπάρξει έντονη τριχόπτωση, αυτό δεν θα πρέπει να σε φοβίσει μιας και όλα τα μαλλιά που θα πέσουν θα ξαναβγούν μαζί με άλλα… Αν τώρα σκέφτεσαι να κάνεις την μεταμόσχευση, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις τη θεραπεία μετά (τουλάχιστον τη μινοξιδίλη, γιατί λόγω αυξημενης αιμάτωσης που δημιουργεί δυσκολεύει την επέμβαση).

Σε ευχαριστώ πολύ n094. Μετά τις απαντήσεις σας αποφάσισα να την κάνω για την Τετάρτη που μας έρχεται. Θα προσπαθήσω μέσα στο σκ να βγάλω μερικές φωτογραφίες και να τις αναρτήσω. Ευχαριστώ παιδιά

n094

Active Member
Καλή επιτυχία αγαπητέ. Αν θες, μαζί με τις φωτογραφίες (που δεν ανάρτησες το ΣΚ) δώσε μας και κάποιες ακόμα πληροφορίες: που, τιμή, αριθμό μοσχευμάτων κλπ. Από τα γραφόμενα σου καταλαβαίνω ότι θα την κάνεις εκεί που έκανες και την πρώτη…

londonakis

New Member
Ναι συγνώμη, δεν ανέβασα φωτογραφίες γιατί ψάχνοντας παρατήρησα ότι δεν έχω ενδεικτικές του πριν και του μετά την πρώτη μεταμόσχευση. Zήτησα σήμερα από τη κλινική και μου στείλανε κάποιες. Για κάποιο λόγο δεν μπορούσα να τις αναρτήσω από το φόρουμ, οπότε τις έβαλα σε ένα άλμπουμ. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος σε αυτό;
http://imgur.com/a/y32hK#0
Οι τελευταίες είναι του 8μήνου γιατί δεν είχαν άλλες, τώρα στο 10 μηνο είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα, όχι τόσο από άποψη επιπλέον τριχών, όσο του ότι οι τρίχες μεγαλώνουν καλύτερα και έχουν πιο ''κοινή δομή'' με τις υπόλοιπες. Αν μπορέσω θα τραβήξω κάποιες πριν την Τετάρτη για να δείτε, απλά πρέπει να το κάνω μόνος μου και νομίζω ότι θα δυσκολευτώ. Το κενό που θέλω να καλύψω δε φαίνεται πολύ καλά στο 8μηνο μιας και μεγάλωσε και άλλο μέσα στο καλοκαίρι, αλλά είναι μεταξύ της πρώτης μεταμόσχευσης και των φυσικων μαλλιών, εκεί υπάρχει μια εμφανή αραίωση και χνουδοποίηση.
Εχω βάλει 700 μοσχεύματα μπροστά και περίπου 500 στη κορυφή κατά την πρώτη μεταμόσχευση όπου και δεν θα επέμβω καθόλου μιας και εκεί η εικόνα είναι πολύ καλή. Συμφωνήσαμε με το γιατρό μου ότι εκτός από το μικρό κενό που δημιουργήθηκε από την πτώση των φυσικών μου μαλλιών τους τελευταίους μήνες, θα βάλουμε και μερικά μοσχεύματα μπροστά στην περιοχή που είχαμε επέμβει, για να αυξήσουμε την πυκνότητα. Η μεταμόσχευση θα γίνει στην DHI, θα κάνω το small session με κόστος 1000 ευρώ και εγγυημένο αριθμό μοσχευμάτων (όπως μου είπαν) το λιγότερο 500. Αν και μου είναι οικεία η όλη διαδικασία..πάλι νιώθω λίγο περίεργα.. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να πάει καλά αλλά και να μη χάσω άλλα μαλλιά. Σκέφτομαι σοβαρά να ξεκινήσω το propecia μαζί με τη μινοξιδίλη αυτή τη φορά.

n094

Active Member
Londonakis,
Σου εύχομαι καλή επιτυχία και ναι καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες ότι νοιώθεις κάπως και εγώ το ίδιο ένοιωθα πριν από κάθε μου επέμβαση, είμαι σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά. Τώρα σχετικά με τις φωτογραφίες, πρέπει να πατήσεις το «κουμπί» «Απάντηση» και όχι «Γρήγορη Απάντηση». Εκεί, ανάμεσα στο κουτί που γράφεις και την επιθεώρηση θέματος υπάρχει ένας πίνακας με τίτλο «Συνημμένα» εκεί μπορείς επιλέξεις μέχρι 5 αρχεία-φωτογραφίες (μία μια) τις οποίες μπορείς να αναρτήσεις μαζί με την απάντησή σου. Παρατηρώντας τις φωτογραφίες σου, αν και είναι οκταμήνου, θεωρώ ότι το αποτέλεσμά σου είναι καλό (κυρίως στην κορυφή) αναφορικά με του κρόταφους και γενικά την hairline πιστεύω ότι θα έπρεπε εξ αρχής να μπούνε λίγα περισσότερα μοσχεύματα και καλώς σου πρότεινε ο γιατρός σου (αλήθεια ποιος θα στην κάνει την επέμβαση) να προσθέσετε μερικά ακόμα μοσχεύματα για πύκνωση. Πάντως για 700 μοσχεύματα σε κρόταφους και hairline το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, θεωρώ ότι με άλλα 300-350 θα είσαι σούπερ. Καλή επιτυχία και πάλι λοιπόν στην αυριανή σου επέμβαση.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

londonakis

New Member
Ευχαριστώ παιδια να είστε καλά. Ο γιατρός λέγεται Πατεδάκης.
Δυστηχώς δεν υπάρχει η επιλογή συνημμένα για τις φωτογραφίες...

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
@londonakis

Δες αυτήν την φωτογραφία που σου έβαλα πιο κάτω, εκεί που έχω κυκλώσει, κάνεις κλικ δεξιά στην επιλογή "αναζήτηση" , βρίσκεις την φωτογραφία απο τον υπολογιστή σου και την φορτώνεις. Ανθες θες να φορτώσεις και άλλη, θα σου έχει βγάλει και δεύτερη κενή σειρά απο κάτω και φορτώνεις και άλλες φωτογραφίες με τον ίδιο τρόπο, και πατάς "δημοσίευση" και δημοσιεύετε η απαντηση σου μαζί με τα συνημμένα.

Μπλουζα