υπολογισμός κόστους μεταμόσχευσης

Scrooge

Member
Λύστε μου μια (πιθανώς αφελή) απορία:
Έστω ότι η κλινική στην οποία πήγαμε για μμ μας είπε για την περίπτωσή μας απαιτούνται πχ 3000 grafts.
Πώς θα γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των grafts που μας είπαν, μεταμοσχεύθηκαν πραγματικά ;
Βασιζόμαστε σε αυτό που μας λέει ο γιατρός ;
Τα μετράει κάποιος φωναχτά κατά τη μεταμόσχευση ; (!)
Υπάρχει κάποια συσκευή που τα μετράει αξιόπιστα ;
Ποιός μας εξασφαλίζει ότι θα πάρουμε αυτό ακριβώς που πληρώσαμε ;
Αν το κόστος είναι πχ 4 €/graft, τότε αν μας "κλέψουν" ακόμα και 100 grafts, μιλάμε για κόστος 400€.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να σου το εξασφαλίσει αυτό.
Επαφίεται στον επαγγελματισμό του ιατρού ή στην έλλειψη αυτού. Αν σε βλέπει σαν χαρτονόμισμα με πόδια έχει ένα εκατομμύριο τρόπους να σε γδύσει. Ενας κλασσικός είναι ο: "ξέρω ότι συμφωνήσαμε 3000 τριχοθυλάκια αλλά βγήκαν 3600. Τα θέλεις ή να τα πετάξω;"

n094

Active Member
Όπως τα λέει ο Soranlteno είναι τα πράγματα.... Επιπρόσθετα, στην στριπ (αλλά και στην FUE κάποιες φορές) υπάρχει και η άλλη κοροϊδία: σου βγάζουν ένα τετρατριχο μόσχευμα και το κόβουν στα 2 ή στα 3 και στο χρεώνουν διπλά και τριπλά.... Γι' αυτό εγώ επιμένω ότι όσες κλινικές χρεώνουν με το sesion δλδ με την ώρα και όχι με το μόσχευμα ή με την τρίχα, έχουν καλύτερο σύστημα, που ευνοεί περισσότερο τις παρθένες δότριες...

Flosk

Well-Known Member
Ρε N094 και με αυτή τη μέθοδο αν θέλει ο άλλος να σε κλέψει σε κλέβει..το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ειναι να προσέχουμε ποιον εμπιστευόμαστε..

n094

Active Member
Ναι φλοσκ απλά όταν χρεώνουν με την ώρα είναι ποιο δύσκολο να σε κλέψουν γιατί απλά όταν είναι από πάνω σου ο γιατρός τον καταλαβαίνεις ότι δουλεύει, ενώ με την χρέωση των μοσχευμάτων ή των τριχών δεν μπορείς να καταλάβεις απόλυτα τι παίζει. Το θέμα είναι ότι μια σωστή και γνωστή κλινική ή γιατρός, δύσκολα θα κάνει τέτοιες τσαρλατανιές με κίνδυνο να "μαυρίσει" το όνομά του.

Flosk

Well-Known Member
Και εκτός των άλλων δεν δουλεύουν όλοι οι γιατροί ή τα επιτελεία τους με τους ίδιους ρυθμούς! Πχ σε μια κλινική δουλεύουν 8 άτομα και σε μια άλλη 5..Επίσης ο χρονος που πληρώνεις ειναι ο χρόνος της εξαγωγής μόνο ή όλης της διαδικασίας;;; Δεν νομίζω οτι αυτή η προσέγγιση μπορεί να σε κάνει να νιώθεις πιο ασφαλής! Και να σου πω και το άλλο..Οταν μου βάζαν εμένα τα μοσχεύματα η κοπέλα που δούλευε απτον ένα κροταφο για ίδια δουλειά τελείωσε νωρίτερα από την άλλη! Αρα..

n094

Active Member
Φλοσκ... σηκώνει πολύ κουβέντα το θέμα και εν μέρει έχεις δίκιο, παίζει ρόλο και πόσο ικανός και γρήγορος είναι ο γιατρός και άλλα πολλά, απλά αν υπάρχει εγγύηση ελάχιστων μοσχευμάτων ανά συνεδρία πιστεύω ότι είναι καλύτερο να πληρώνεις με την ώρα... αλλά και πάλι σηκώνει πολύ κουβέντα...

Faderberg

Member
Κάποιες κλινικές νομίζω μπορούν να τραβαξουν video αν το ζητησεις.
Και νομίζω μόνο για προσωπική σου χρήση, όχι δηλαδή με την προυπόθεση ότι μετά θα το δείχουν στις διαφημίσεις τους, κάνοντας έκπτωση στην τιμή.

Οποιος κανει consultation ας ρωταει και αυτο καλυτερα και να ενημερώνει, για να ξέρουμε.

Μπλουζα