τριχόπτωση λόγω α.α και υποθυρεοειδισμού

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Γεια σου lena. Αν είχες αποφύγει το κρέας που αναφέρεις πριν τις εξετάσεις θα είχες λίγο καλύτερη εικόνα.

Παρόλο αυτά, η χοληστερόλη σου είναι αρκετά τσιμπημένη, ακόμα κ αν είχες φάει κρέας. Εγώ πολλές φορές έχω κάνει εξετάσεις και έχω καταναλώσει κρέας 12 ώρες πριν και το 197 δεν το έχω ξεπεράσει ποτέ. Συνήθως είμαι στο 180 και είμαι και 38χρ.
Με καλή διατροφή και άσκηση θα την ρίξεις, δεν είναι δύσκολο, αρκεί να μην το αμελήσεις.

Έχεις τιμές και για την καλή χοληστερόλη? Επίσης υπατικά ένζυμα?

Ο σίδηρος που αναφέρεις τώρα, φυσιολογικός είναι, αλλά το κρέας που έφαγες περιέχει επίσης σίδηρο. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να επηρεάσει τις τιμές του τόσο σύντομα, οπότε θα σε γελάσω σε αυτό.
Φεριτίνη έκανες? Είναι εξίσου σημαντική με τον σίδηρο και ίσως ακόμα περισσότερο.

Όσον αφορά το σάκχαρο σου, φυσικά και έπρεπε να ήταν φυσιολογικό. Μόνο όσοι έχουν προδιάθεση ή είναι υπερβολικά παχύσαρκοι μπορεί να έχουν τσιμπημένο σάκχαρο σε τέτοια ηλικία.

Η ινσουλινοαντίσταση, όπως την εννοούμε εδώ για το πρόβλημά μας, δεν έχει να κάνει με ανεβασμένο σάκχαρο, παρά μόνο αν ήμασταν ήδη διαβητικοί. Αν σου είχα προτείνει να κάνεις καμπύλη σακχάρου, ήταν απλά και μόνο για να δεις αν η ινσουλίνη σου συμβαδίζει μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια με την αύξηση της γλυκόζης σου.
Καθαρή εξέταση που να μπορεί να δείξει πρώιμη ή ακόμα και προχωρημένη ινσουλινοαντίσταση δεν υπάρχει. Αλλιώς πολλά πράγματα θα ήταν πιο ξεκάθαρα κατ εμέ.
Αλλά ακόμα και αν όντως υπήρχε μια τέτοια διάγνωση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να φτιάξει την διατροφή του και να ασκείται. Έτσι το αντιμετωπίζουν και πολλοί διαβητικοί.

Ο Νο1 κίνδυνος για ινσουλινοαντίσταση είναι τα λιπαρά. Είτε είναι καλά είτε όχι, πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο. Όταν ελεύθερα λιπαρά οξέα κυκλοφορούν στο αίμα, προκαλούν τέτοια φαινόμενα.

Αν θες ρίξε μια γρήγορη ματιά στις πρώτες παραγράφους εδώ (αν βαριέσαι να διαβάσεις το υπόλοιπο) να καταλάβεις τι περίπου εννοώ.

http://diabetesgr.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html

Και εν συντομία εδώ

http://thessdiet.gr/articles/kardiaki-aneparkeia-kai-sakcharodis-diabitis/o-rolos-ton-eleutheron-liparon-oxeon-ston-organismo

Μείωσε τα λιπαρά, φτιάξε γενικότερα ένα σωστό πλάνο διατροφής με 5 γεύματα, κάνε λίγη καθημερινή αερόβια και δες πως θα πάει.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

detumescence

New Member
Ναι gomi ,καλα το επιασες με τα λιπαρα.
Ακομη και αβοκαντο να φαω αρκετο με ελαιολοδα
παρατηρω φλεγμονη στο σωμα.

Ομως κατα περιεργο τροπο το ελαιολαδο δεν μου προκαλει κατι.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
detu, το αστείο είναι πως το 90% των διατροφών που προτείνουν οι ειδικοί για την ινσουλινοαντίσταση, αφορά μόνο τον γλυκαιμικό δείκτη τροφών που περιορίζεται στους υδατάνθρακες και κανείς τους δεν δίνει σημασία στα λιπαρά.
Επίσης όλοι τους λένε πως οι παχύσαρκοι δεν χάνουν λίπος γιατί η ινσουλίνη είναι αυτή που εμποδίζει τα λιποκύτταρα στο να αποβάλλουν Ελεύθερα Λιπαρά Οξέα στην κυκλοφορία τους αίματος, αλλά στην πραγματικότητα οι παχύσαρκοι έχουν μεγαλύτερη κυκλοφορία ΕΛΟ στον οργανισμό απ ότι οι αδύνατοι. Αυτό τους δημιουργεί την αντίσταση στην ινσουλίνη και όχι το αντίθετο.
Δίαιτες σαν την άτκινς και άλλες παρόμοιες που μειώνουν κατά πολύ τους υδατάνθρακες, έχουν προκαλέσει σε πολύ κόσμο τριχόπτωση και αρκετοί δεν επανήλθαν.

Το ελαιόλαδο και που και που λίγο λάδι καρύδας, είναι οι μόνες πηγές λιπαρών που έχω αφήσει στη διατροφή αλλά και αυτές μειωμένες σε σύνολο περίπου 2κ.σ

nenaki

New Member
GOMI δε ειχα ποτε ξανα υψηλη τιμη σε χοληστερολη κ τ περιεργο ειναι πως εκδηλωνεται κτ τετιο τωρα π κανω απ τελη ιουλιου διατροφη :/σχεδον ηταν δωδεκα κ κτ π εφαγα κ μ πηραν αιμα 9κ τεταρτο τ πρωι οποτε οταν τς ειπα οτι εφαγα 12μιση χοιρινο μπιφτεκι μονο π δε με εδειραν.ναι φεριτινη με κατωτατο οπως λεει το 4,6 κατα ποσο αληθευει τ οριο αυτο δε ξερω.τεσπα εγω ειχα λοιπν φεριτινη 81.γλυκοζη με ορια 70-115 ειχα 86 CHOL χοληστερινη ελεγε 272,τριγλυκεριδια με ορια50-150 ειχα 72

χοληστερολη HDL με ορια ως 60 εχω78 κ LDL με ανωτερο 160 εχω180.εξεταση οπωσδηποτε θα ξανακανω μεσω ικα σε ιδιωτικο γτ μ φαινονται λιγο αλλα ντι αλλων κ εμαθα κ απο πλ κοσμο οτι βρισκουν οτι να ναι κ τρομαξαν τσαμπα κοσμο.οπωσδηποτε λοιπν επαληθευση με αδειο στπμαχι απ
8 το βραδυ εππμενη φορα

weznem

Well-Known Member
η hdl καλη χοληστερολη δενε χει ανωτερα επιτρεπτα ορια μον κατωτερα το οριο ειναι νομιζω >50..
μερικες ερευενες που ειχα διαβασει βεβαια.. ελεγαν οτι καποιοι γιατροι εκφραζουν αντιρρήσεις για το ωφελιμο της υψηλης καλης χοληστερολης.. διοτι λενε οτι οταν εχεις υψηλα ποσοστα καλης χοληστερολης σημαινει οτι εχει και υψηλα ποσοστα στην κακη χοληστερολη.. αληθεια-ψεμα?δεν ξερω.. εγω παντως στις πρωτες εξετασεις με σχετικη διατροφη και γυμναστικη οταν ειχα 205 χοληστερολη γενικη και κακη κατω του 150 και καλη στο 48 σε 10 μερες κοβωντας την γυμναστικη και τα αυγα που ετρωγα(2αυγα βραστα μην φανταστεις) η χοληστερολη επεσε στο 190,8 αλλα επεσε και η καλη χοληστερολη στο 41,,
μετα απο μηνα με κομμενα τα ελαχιστα τηγανιτα που ετρωγα με προσεγμενη διατροφη,απωλεια γυμναστικης,πολυ νερο κτλ.. χοληστερολη στο 212, κακη χοληστερολη στο 160 καλη στο 31.. βγαλε ακρη τωρα.. και ηπατικα ενζυμα παντα και στις 3 φορες στα ορια η 2-3 μοναδες πιο κατω απο τα ανωτατα ορια.. ο ενας γιατρος μου λεει οτι θελει ψαξιμο και ο αλλος που τον συμβουλευτηκα να μου λεει ολα μια χαρα ειναι,για να εχει προβλημα θα επρεπε να ειναι 4 με 5 φορες πανω τα ηπατικα ενζημα.. και η χοληστερολη ολα κομπλε τα εβλεπε, η αποφαση ειναι η αναμονη για καινουργιο ραντεβου με νεο γιατρο ελπιζω να βγαλω ακρη..
οποτε να ξερεις οτι θελει λιγο ψαξιμο υη υποθεση και πρεπει να εισια τυχερος για να πετυχεις καλο γιατρο.. :(

nenaki

New Member
weznem δικιο εχσ!!μπερδεμα..οντως κγω διαβασα οτι η καλη χοληστ δεν εχει ανωτερα επιτρεπτα ορια τρ γτ στχαρτι εξετασσης απ τ νοσοκ λεει ετσι τι ν πω ο θεος κ η ψυχη τουσ!!!by the way με ρωτησεκ ο Gomi γθα ηπατικα ενζυμα κ ξεχασα ν απαντησω γτβασικα δε ξερω τι εννοιτε η πωςτα βρισκω συμβολισμενα στη αιματολογικη

nenaki

New Member
ωραοοοος καταλαβαα..λοιπον SGPT ηALT αλλιως με ορια 5-40 εγω εχω 24 καιSGOT η αλλιως AST με ορια5-40 εχω 13,γGT εχω21 με ορια 7-40 και αλκαλικη φωσφαταση ALP με ορια 25-125 εχω98

weznem

Well-Known Member
ναι αυτες ειναι :) καλα σε βρισκω εγω ειχα ορια 35 στην πρωτη(με την σειρα την δικα σου) 30 στην ast
και στην τελευταια εξεταση με το 212 χοληστερολη ειχα 37 και 34 δεν ξερω αν ευθυνεται η ανεβασμενη χοληστερολη για αυτες τις τιμες οπως δεν ξερω αν το αγχος αυξανει την χοληστερολη,αν και σε ερευνες διαβασα οτι συμβαινει,ο ενας γιατρος το απεκλεισε ως ενδεχομενο.. εγω ομως το πιστευω διοτι βαση λογικης τελευταια εκανα αν οχι καλυτερη διατροφη τουλαχιστον την ιδια διατροφη με πριν(που ειχα καλυτερες τιμες) και ομως τα αποτελσεματα με προσγειωσαν και νομιζω οτι αγχωμένος ημουν, διοτι σκεφτομουν τα λεφτα-το μελλον-τι θα κανω στην ζωη μου κτλ.. διαφορα τετοια ζητηματα..

nenaki

New Member
σε νιωθω κ γω τ ιδιο αγχος περναω μιαγιατ τριχοπτωση μια για τη καθημερινοτητα κ οτι αυτη περιλαμβανει..αυτο π δε μπορω ν κτλβω ειν πως εχω υψηλη χοληστερολη κ δεν πχ ουτε υψηλα τριγλικεριδια ουτε αυξησησε ηπατικα:$
μπερδευμαι..λες κατα τη γνωμησνα φταιει πεχω κ υψηλη τηκαλη χοληστ?ν ανεβαζει δλδ κ τη αλλημηπως τη κακη?

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
lena, ειλικρινά από τις τιμές αυτές άκρη δεν βγαίνει. Τπτ δεν συμβαδίζει με το άλλο.
Τέσπα, στο 98% των περιπτώσεων που έχω δει, κανείς δεν έβγαλε άκρη για την τριχόπτωση μέσω εξετάσεων.
Περισσότερο είναι για να δεις ότι όλα είναι οκ ως προς το θέμα της γενικότερης υγείας σου και όχι αν κάτι από αυτά σου προκαλεί τριχόπτωση. Αναφέρομαι πάντα στην Ανδρ. τύπου.
Δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα να τις επαναλάβεις...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

nenaki

New Member
φαντασου οτι τα ξανατσεκαρα κ τα χω γραψει ολοσωστα!οντως μπερδεμα..ολοι μ λενε πως δε παιζει χοληστερινη χωρις τριγλικεριδια κ οτι πανε ζευγαρι οποτε ειν παραδοξο π δεν εχω.εγω θελω μεσω ικα σε κπ ιδιωτικο ν τς επαναλαβω γτ μια γνωστη μ χρονια εργαζομενη σε αιματολογικο με επεπληξε χοντρα γ τ φαγητο τετια ωρα.κ θελω να τις επ(ναλαβω σωστα γτ θεωρω μ τετοια πραγματα δε πρεπει ν παιζουμε:/ σχετικα με το μαλλι απο 28 τ μηνος θα παω δερματολογο παιδια ευχηθειτε μ να ναι κατι απλο κ περαστικο γτ τελευτεα εχω πλ στ κεφαλι μ κ συν ενα θεμα τετιο θα με στειλει!!πραγμτικα ευχομαι να μη μπλεξω με ριζιτρι

με ριζοτριχογραφηματα δε ξερω αν τα λεω σωστα γ οικονομικους λογους κ γ ν μν καθυστερει,καθως εμαθα απ εδω πως οχι πλ συχνα απαιτειται αυτη η επιπροσθετη εξεταση

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν πονάει το τριχοριζόγραμμα ;D αλλά δεν λέει και κάτι.

Επίσκεψη στο δερματολόγο.

Δερματολόγος: Γεια σας

Εσυ: Γεια σας.

Δ. Τι πρόβλημα έχουμε?

Ε. Γιατρέ μου....

Δ. Αφήστε, μην πείτε τπτ, κατάλαβα, θέμα τριχόπτωσης ε?

Ε. Που το καταλάβατε?

Δ. Τι τα έχω τα 15 πτυχία στον τοίχο πίσω μου.

Μην ανησυχείτε, είναι κλασσική περίπτωση βλάβης (Α.Α)

Είναι κληρονομικό, από τη μαμά.

Ε. Μα η μητέρα μου δεν έχει πρόβλημα.

Δ. Τότε από το Μπαμπά.

Ε. Μα ούτε ο Μπαμπάς έχει πρόβλημα

Δ. Τότε ο Παππούς

Ε. Ούτε ο Παππούς.

Δ. Η γιαγιά τότε.

Ε. ούτε η γιαγιά.

Δ. Αν πάμε 7 γενιές πίσω σίγουρα κάποιος θα είχε πρόβλημα. Αυτή είναι η αιτία.

Θα πάρεις μινοξιδίλη 3%, θα προσθέσεις μέσα και λίγη κορτιζόνη να γίνει το μείγμα μπόμπα, μια βιταμίνη με κυστείνη και ένα σαμπουάν biotrin.

50 ευρώ παρακαλώ...

Σε περίπτωση που θελήσεις να πας σε high end καταστάσεις και σου προσθέσει και το κλασσικό ζελέ στην θεραπεία, η επίσκεψη διπλασιάζεται.:m02:

Πλάκα κάνω lena, αν θεωρείς ότι είναι της προκοπής και θες, πήγαινε, απλά συνήθως αυτή την εικόνα που σου περιέγραψα βλέπουμε.

Μακάρι να σου πάνε όλα καλά και να ηρεμήσεις.

nenaki

New Member
αχ υπεροχα:/ τ ξερω οτι δε ποναει απλα ξερεις δε θελω ν χανω χρονο κχρημα παραπανω:/ δεν ειν τοσο συχνο ε?λες να τη γλιτωσω?(αναφερομαι σε πααπανω εξετασουλεες τ τυπου ριζοτριχπγραμμα κ πυκνομετρηση) απ τ στομα σ κ στ θεου τ αυτι..αν κ τς φοβαμαι τς γιατρους απ την αποψη οτι τς εχω ικανουσ ν φορτωσουν ενα καρο πραγματα καππιον μονο κ μονο γ προωθηση σχετικων προιοντων,ςντωμεταξυ ολο αυτο το πακετο μ μινοξ κ τα λοιπα το ειπες σοβαρα ετσι;δε τη γλιτωνουμε τη παλιομινοξιδιλη?

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
nope...η μινοξ είναι σήμα κατατεθέν. Σαν την κοκα κολα, πάει με όλα.

Μερικοί λίγο πιο μοντέρνοι, τελευταία προτείνουν και το cg210. Αυτό όμως μπορείς να κοιτάξεις το σχετικό θέμα και να κρίνεις και μόνη σου. Δεν χρειάζεται να πληρώσεις επίσκεψη για όλα αυτά.

Αν τελικά πας, τα ξαναλέμε μετά να μας πεις τι σου είπε.

nenaki

New Member
μεχρι ν με δει γιατρος θα του μεινω στα χερια απ την αγωνια:p αυτο φοβαμαι τη μινοξ διαβασα τοσα εδω απ πολλα παιδια οτι κανει απο πρηξιματα μεχρι σε γερνα μεχρι κ γω δε ξερω τι..
κ οσο ναναι τρομαζω..οποτε στηνεσχατη θα το σκεφτομν γιααντικατασταση μεCG210 ,αληθεια τ χεις δοκιμασει?ξερεις τπτ ?το συστηνουν οι γιατροι?χιλια συγνωμη εντωμεταξυγ τβομβαρδιαμα ερωτησεων

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Για το cg, προσωπικά έχω αρκετές ενστάσεις, αλλά αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα. Σημασία έχει η γνώμη όσων παιδιών το δοκιμάζουν και όχι η δική μου που δεν το έχω.
Γι αυτό και σου είπα να διαβάσεις το σχετικό θέμα κ να κρίνεις μόνη σου.

crossfire

Well-Known Member
lena pap20 είπε:
μεχρι ν με δει γιατρος θα του μεινω στα χερια απ την αγωνια:p αυτο φοβαμαι τη μινοξ διαβασα τοσα εδω απ πολλα παιδια οτι κανει απο πρηξιματα μεχρι σε γερνα μεχρι κ γω δε ξερω τι..
κ οσο ναναι τρομαζω..οποτε στηνεσχατη θα το σκεφτομν γιααντικατασταση μεCG210 ,αληθεια τ χεις δοκιμασει?ξερεις τπτ ?το συστηνουν οι γιατροι?χιλια συγνωμη εντωμεταξυγ τβομβαρδιαμα ερωτησεων

η μινοξ ειναι καλη αν θελεις με 6 μηνες χρησης να μοιαζεις 5 χρονια μεγαλυτερη

μην ασχολεισαι με τη μινοξ.....θα χαλασει το προσωπακι σου

weznem

Well-Known Member
lena pap20 είπε:
σε νιωθω κ γω τ ιδιο αγχος περναω μιαγιατ τριχοπτωση μια για τη καθημερινοτητα κ οτι αυτη περιλαμβανει..αυτο π δε μπορω ν κτλβω ειν πως εχω υψηλη χοληστερολη κ δεν πχ ουτε υψηλα τριγλικεριδια ουτε αυξησησε ηπατικα:$
μπερδευμαι..λες κατα τη γνωμησνα φταιει πεχω κ υψηλη τηκαλη χοληστ?ν ανεβαζει δλδ κ τη αλλημηπως τη κακη?
δεν ξερω πραγματικα.. και εγω δεν εχω υψηλα τριγλυκεριδια με οριο το 160 εχω 96
:huh:

Μπλουζα