τριχοπτωση

xclusive

New Member
Καλησπερα παιδες... ειμαι 21 ετων και ειμαι καινουριος στο forum αν και το παρακολουθω εδω κ 3-4 μηνες που εχω παρατηρησει τριχοπτωση κ αραιωση στην κορυφη και στους κροταφους.. εχω παει σε 3 διαφορετικους δερματολογους, ο ενας μου ειπε οτι δεν ειναι τιποτα, μαλλον εποχιακο και μου εδωσε μια losion και ενα sampoo.. η 2η μου ειπε οτι ειναι αλωπεκια και μου εδωσε ενα μιγμα να το φτιαξει ο φαρμακοποιος και ο 3ος μου ειπε το ιδιο και μου εδωσε μια λοσιον hairway minoxidil 5% dynamic solution, ενα sampoo conditioner Oliprox (χ3/βδομαδα) και το Biotrin, υγρο καθαρισμου (χ3/βδομαδα).. τα οποια κ χρησιμοποιω εδω και ~3 βδομαδες-1 μηνα.. σαν παιδι και εγω δεν μπορω να λουζομαι καθε μερα, ενω πρεπει 6 μερες τη βδομαδα.. τελος παντων.. κανω αυτο το post γιατι το αγχος εχει χτυπησει κοκκινο λογω της τριχοπτωσης και της αραιωσης κυριως στη κορυφη και θα ηθελα να με βοηθησετε οσο κ εσεις μπορειτε ειτε με πληροφοριες ειτε με συμβουλες, ευχαριστω εκ των προτερων..

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

weznem

Well-Known Member
αγχος για πιο λογο? συνηθως οι δεμρατολογοι δεν βοηθουν οποτε διαβασε εδω μεσα το φορουμ καλαααααα

baldy

Member
και να συμπληρωσω και χωρις φωτο ειναι λιγο δυσκολο να εχουμε την οποιαδηποτε αποψη

xclusive

New Member
αγχος γιατι το μαλλι μου το θελω :/ εχω δεθει με αυτο.. διαβαζω οτι αρθρο βρω που να ειναι λιγο ξεκαθαρο μιας και δεν ξερω πολλα για το θεμα, πρωτη φορα ασχολουμαι.. αλλα και παλι ειναι μεγαλο το forum και δεν εχω τον χρονο να κατσω να τα διαβασω ολα, εξου και το Post.. φωτο δεν χρειαζεται μιας κ ειναι η κλασσικη αραιωση στην κορυφη, ενα στρογγυλο ασπρο φαινεται στις φωτο.. για να γινω πιο συγκεκριμενος, θα ηθελα να μου πειτε αν παιρνω τις απαραιτητες ουσιες για να ξαναβγει το μαλλι και να μη συνεχισει η τριχοπτωση, και αν με αυτα που παιρνω θα γινει δουλεια η λειπει κατι και αν ναι, ποσο καιρο θελει περιπου?(ξερω οτι καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος, απλως εναν αριθμο στο περιπου αν ξετε).. επισης παρατηρησα λιγη παραπανω τριχοπτωση οταν αρχισα να βαζω τη minoxidil αλλα απ'οτι διαβασα σημαινει οτι κανει δουλεια, στεκει αυτο η ειμαι λαθος? το οτι χανω 1-2 λουσιματα παιζει ρολο? sorry για τις πολλες ερωτησεις, θελω να τα κανω πιο απλα τα πραγματα να μη κουραζεστε κ εσεις :p
Edit: απ'οσα εχω διαβασει σκεφτομαι να πω στον δερματολογο αν ειναι να ξεκινησω propecia μαζι με τη minoxidil.. η γνωμη σας?

gianniskritikos2

Active Member
εμενα η γνωμη μου ειναι εισαι 21 κατσε με μινοχ να δεις πως πας αμα σε παει καλα στο χρονο μπορει να εχουμε βρει και τιποτα νεο ... οποτε αραζεις με την μινοχ αν δεν βρουμε κατι πριν υποχωρισεις το ξανασκεφτεσε για φινα διοτι εισαι 21 και δεν θα αναπτυχθεις τελειως σαν αντρας ....1 χρονος αν τον γλυτοσεις σε αυτη την ηλικια ειναι πολυ καλο οποτε κρατησου

Antinoos

Member
Μετα απο λιγους μηνες φιλε μου. Οπως ειπες και πιο πανω καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος. Δεν υπαρχει κατι στανταρ. Η τριχοπτωση που ειδες ειναι φυσιολογικη. Εχει παρατηρηθει απο πολλους αρκετες φορες. Απλα καλυτερα μεινε μινοξιδιλη και δες κατα ποσο καλα θα σε πιασει. Μην πεφτεις απο τωρα στα βαρια. εισαι μικρος ακομα

xclusive

New Member
ναι μινοξ εχω διαβασει οτι ειναι βασικο για τη τριχοπτωση, απλα ψαχνω αν υπαρχει κατι αλλο, οχι τοσο βαρυ που να μπορω να βαλω για ισως καλυτερα αποτελεσματα.. sorry φιλε δεν ξερω τι ειναι το λεγομενο μπιφτεκι :p πρωτη φορα αντιμετωπιζω θεμα με τα μαλλια... αυτο που μπορω να σου πω προς το παρων ειναι οτι κανω αραιωση στη κορυφη του κεφαλιου (μαλλον αυτο ειναι το μπιφτεκι) στους κροταφους και μπροστα μπροστα στο κουτελο, καταλαβες ελπιζω :p δεν ειναι εντονη η αραιωση ακομα φαινεται πχ οταν πεφτει φως πανω, εκτος απο τη κορυφη που φαινεται γενικα γιατι εχω πυκνο μαλλι, απλα προσπαθω να τα προλαβω γιατι διαβασα οτι οσο περναει ο καιρος κ φευγουν τριχες τοσο το χειροτερο.. απλα εχω αγχωθει με το ολο θεμα σε περιπτωση που δεν πιασει η θεραπεια που κανω.. ξερω οτι δεν πρεπει μεν αλλα δεν γινεται αλλιως :p προσπαθω να το δω αλλιως αλλα με πιανει μερικες φορες κ ξενερωνω.. τελος παντων.. ευχαριστω για τις απαντησεις σας μεχρι τωρα :D αν καποιος εχει κατι να προσθεσει η να προτεινει, παρακαλω :D

xclusive

New Member
Επισης μια τελευταια ερωτηση/επισημανση, τα σταδια της θεραπειας με αυτα που ειπα οτι παιρνω ειναι: στην αρχη, περισσοτερη τριχοπτωση, μετα, απο 2-4 λεπτες τριχες (στη δικια μου περιπτωση) αρχιζουν και εμφανιζονται ολο και περισσοτερες χοντρες τριχες(?),το επομενο σταδιο, αρχιζουν και μειωνονται οι τριχες που πεφτουν και τελος βγαινουν καινουριες(σε περιπτωση που ξεκινησε νωρις η θεραπεια), πιο χοντρες και πιο δυνατες..
Αυτη ειναι η εντυπωση που εχω για τη θεραπεια με βαση αυτα που εχω διαβασει απο το forum/google.. αν κανω καποιο λαθος πειτε το μου παρακαλω ^^
Τελος.. υπαρχει περιπτωση να μη πιασει η θεραπεια? :( και αν ναι, συμβαινει συχνα? και σε περιπτωση που παρω fina ειναι πολυ μεγαλυτερη η πιθανοτητα να πιασει η θεραπεια? (οταν λεω θεραπεια εννοω το αποτελεσμα της να ειναι οχι αραιωση στο τριχοτο της κεφαλης)
Εχω ξενερωσει λιγο με το ολο θεμα οποτε αν καποιος ξερει κατι σχετικα με το θεμα η εχει κατι να πει, ας το κανει please ^^ να με calmarei καπως..

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

gianniskritikos2

Active Member
η μινοχ προκαλεσε τελογενη φαση θα πεσουν καποιες τριχες οι οποιες θα βγουνε ποιο χοντρες και με μεγαλυτερη διαρκια ζωης αν την σηνεχισεις ετσι νομιζω παει η φινα σταματαει σχεδον τελειος οχι τελειος την τριχοπτωση δες εδω http://www.bernsteinmedical.com/medical-treatment/patient-photos/ ο δευτερος κανει χρηση μονο φινας και οχι και μινοχ δες αποτελεσμα.... η μινοχ σε βοηθαει για 2 χρονια θα σε πυκνος μετα αρχιζει και χανει σε δυναμη αν κραταγε παντα δεν θα χαμε προβλημα με την τριχοπτωση οποτε θελουμε ενα μπλοκερ μετα μπλοκερ σημαινει μπλοκαρουμε την DHT την σταματαμε την μειωνουμε ωστε να μην πεσουν τα μαλλια και με την μινοχ τους δινουμε δυναμη... οποτε η φινα κανει αυτη τη δουλεια σταματαει την τριχοπτωση και δινει καποια πυκνωτιτα αλλα οχι σαν της μινοχ η μινοχ ομως την δινει για λιγο καιρο 2-3 χρονια μαχ πιστευω...μετα χανει... η φινα οσο την περνεις καλυπτεσαι οποτε γιαυτο σου ειπα αμα κρατιθεις 2 χρονια με μινοχ φτασεις 23 τοτε καλυτερα να ξεκινισεις φινα θα εχεις αναπτυχθει σχεδον τελειος οποτε δεν θα σου χαλασει αναπτυξη μυικη αναπτυξη αντρικη γενια χαρακτιριστικα προσωπου και σωματος.... οποτε αστην για λιγο καιρο ακομα οσο την καθηστερισεις τοσο το καλυτερο απλα μην χασεις κιαλο εδαφος αυτο να προσεχεις περιπτωσεις που δεν πετιχε η θεραπια με μινοχ νομιζω ειναι 1/100 δεν πολυ δυσκολο α και ενα βασικο αν εχεις λιπαρη επιδερμιδα και αν στη χειροτερη βγαζεις σμηγμα δηλαδει λαδερη ξυροδερμια αν παρατηρησεις πανω σου τετοιο πραγμα μακρια απο μινοχιδιλι σε λοσιον να πας σε αφρο γιατι ι λοσιον αντι για γλυκερινη εχει προπυλενογλυκολη που ευνοιει την σμηγματοροικη δερματιτιδα...

Μπλουζα