τριχοπτωση πολυ μικρων τριχων

alean

Member
παιδια,

εδω κι ενα μηνα εφαρμοζω το βουρτσισμα.

την πρωτη βδομαδα τα μαλλια γινανε ατσαλινα.

δεν επεφτε τιποτα.
απ το αγγιγμα και μονο εννοιωθες τη δυναμη που ειχαν.
(πραγματικα κορυφαιο συναισθημα. το εχω νοιωσει 4 φορες κατα τη διαρκεια της μαχης μου και μπορω να πω μονο το sex το ξεπερναει! :) )

πριν κανα δυο βδομαδες κι αφου η αποδοση απ το βουρτσισμα ειχε αρχισει να υποχωρει για τα καλα,
βουρτσιζοντας τυχαια πανω απ το νιπτηρα,
μαζι με τις 10 τριχες τις μεγαλες που επεσαν,
ειδα και καμια 50αρια μπορει και παραπανω πολυ μικρες. 2mm-5mm.

δεν ξερω αν απεφταν παντα γιατι ποτε δεν ειχα προσεξει στη μπανιερα η στο νιπτηρα.
αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι πλεον τις παρατηρω καθημερινα απο εκεινη τη μερα κατα τη διαρκεια του βουρτσισματος.
ειναι εκει. παντα.

αν εχει κανεις την παραμικρη ιδεα τι μπορει να συμβαινει και βλεπω μονο αυτο το μηκος μονο, ας το μοιραστει.
(ειναι σαν να τις εχουν κοψει. δεν εχουν την φυσιολογικη ομαλη ακρη μιας τριχας που μεγαλωνει. σαν γενια ξυρισμενα φανταστειτε. μονο που εχουν εννοειται διαφορετικο παχος. απο λεπτες μεχρι παχιες. αλλα οχι με ομαλη ακρη. σαν κομμενες ειναι.)

οποιοσδηποτε μπορει να προσφερει τον οβολο του ας το κανει.

ευχαριστω παρα πολυ πραγματικα εστω κι αν μου δωσει καποιος μια κατευθυνση κι ας φαινεται εν πρωτοις τελειως γελοια κι ακυρη.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καλημέρα alexan. (ίσως χρειαστεί να μεταφέρουν το θέμα στην αντίστοιχη ενότητα οι διαχειριστές)

Όσον αφορά το βούρτσισμα, έχεις την ίδια αντίδραση που είχαν και άλλοι φίλοι και που είχα και γω. Στην αρχή νιώθεις πως ότι και να κάνεις στα μαλλιά σου, τρίχες δεν θα φύγουν.
Αυτό δείχνει ότι όντως κάτι κάνει. Παρόλο που σαν μέθοδος είναι κάτι απλό και σε αρκετούς φαίνεται γελοίο, όμως κάτι κάνει.

Εγώ το κάνω σχεδόν 2 χρόνια τώρα. Δεν είναι αυτό που θα σου δώσει πίσω μαλλιά, τουλάχιστον απ΄οσα έχω δει σε μένα, αλλά με έχει κρατήσει σταθερό από τότε. Πριν 3 μήνες μόνο έχασα μεγάλο έδαφος από πειραματισμούς με ρολλερ και γλυκολικό οξύ, που ευτυχώς με βοήθησε κάποιο τοπικό να επανέλθω.

Οι μικρές τριχούλες που αναφέρεις, είναι αδύναμες τρίχες που δεν έχουν την δύναμη να αναπτυχθούν όπως πρέπει. Φαντάσου ότι κατά την είσοδο της τρίχας στην αναγενή φάση, πόσοι παράγοντες υπάρχουν που συντελούν ώστε η τρίχα αυτή να πάρει όλα τα απαραίτητα στοιχεία (από διαφοροποίηση κυττάρων μέχρι διατροφικά συστατικά) ώστε να αναπτυχθεί κανονικά.

Αυτό που κάνει το βούρτσισμα, εκτός των όσων έχουμε αναφέρει στην αντίστοιχη ενότητα, αφορά και την ποιότητα του δέρματος.
Είναι δεδομένο πως το δέρμα στα φαλακρά κεφάλια, ή σε όσα έχουν τάση, αλλάζει την σύστασή του εξαιτίας της ανάπτυξης ινώδη ιστού.
Αυτό που βοηθάει έναν τένοντα, όπως είναι η nw6 περιοχή να μα"λ"ακώσει και να περιορίσει τη φλεγμονή, είναι το μασάζ. Η μάλαξη της περιοχής να στο πω έτσι.
Αν δοκιμάσεις για παράδειγμα βούρτσα με ξύλινα δόντια, θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα σε αυτόν τον τομέα.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, μα"λ"ακώνοντας λίγο το ινώδη κολλαγόνο, δίνεις την ευκαιρία στους θύλακες να έχουν καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης καθώς κύτταρα που θα διαφοροποιηθούν στο θύλακα για να παράξουν τρίχα, βρίσκονται ήδη στην επιδερμίδα τα οποία κατά την αναγενή φάση μεταναστεύουν. Ένα ινώδες περιβάλλον, δεν μπορεί να επιτρέψει αυτή τη μετανάστευση. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, γι αυτό και το βούρτσισμα ως μόνη θεραπεία δεν μπορεί να σταθεί. Είναι όμως ένα συν στην όλη διαδικασία.

Μικρές τριχούλες όπως λες εσύ, βλέπω και εγώ ακόμα κατά καιρούς, αλλά πάντα αποκαθίστανται και σε μερικά σημεία, κατάφεραν να μεγαλώσουν περισσότερο. Δηλαδή άδειασμα δεν είδα καθόλου αυτά τα 2 χρόνια, παρά μόνο με αυτό που ανέφερα για το 3 μηνο του πειραματισμού.

Αν τώρα θες να καλύπτεις και τα 2 ενδεχόμενα ώστε να μπορείς να παρακολουθείς και να κρίνεις αποκλειστικά και ο ίδιος προς τα που πάει η δουλειά στο κεφάλι σου, δες το όλο θέμα ως εξής.

Ενδεχόμενο 1.
Οι μικρές τρίχες είναι αδύναμες και αναπτύσσονται μέχρι ένα σημείο. Χωρίς βούρτσισμα θα έμεναν στο κεφάλι σου για μεγαλύτερο ενδεχομένως διάστημα, αλλά στο τέλος θα έπεφταν ούτως η άλλως.
Το βούρτσισμα λοιπόν απλά σου συντομεύει αυτή την ούτως ή άλλως προκαθορισμένη διαδικασία. Το αν θα παρατηρήσεις αραίωση στην πορεία, αφορά καθαρά το πόσο σου συντομεύει τη διαδικασία το βούρτσισμα και τον χρόνο που θα έχουν οι νέες τρίχες να βγούν όπως και το αν θα αποκατασταθούν όλες όσες φύγανε.
Οπότε εδώ κρίνεις ανάλογα την ψυχολογία σου και την πίστη σου σε αυτό που βλέπεις. Αν σε χαλάει, απλά το σταματάς, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη ότι εξαιρέσεις, είτε θετικές, είτε αρνητικές, υπάρχουν παντού και πάντα, όπως επίσης και το απλό ενδεχόμενο οι τρίχες σου να σπάνε.

Ενδεχόμενο 2.
Δράση παρόμοια με την πάθηση telogen effluvium, όπου μετά το αρχικό σοκ των θυλάκων, η πτώση των μαλλιών αφορά μικρότερες σε μήκος τρίχες διότι από κάτω νέες τρίχες με μεγαλύτερες αξιώσεις "σπρώχνουν" σε πτώση τις αδύναμες.
Εδώ πλεόν, η τρίχα που έχει πάρει τα ανάλογα μηνύματα για να αναπτυχθεί, αφορά άλλους παράγοντες που το βούρτσισμα δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Οπότε παρατηρείς, κρίνεις και αποφασίζεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
alexan είπε:
παιδια,

εδω κι ενα μηνα εφαρμοζω το βουρτσισμα.

την πρωτη βδομαδα τα μαλλια γινανε ατσαλινα.

δεν επεφτε τιποτα.
απ το αγγιγμα και μονο εννοιωθες τη δυναμη που ειχαν.

πριν κανα δυο βδομαδες κι αφου η αποδοση απ το βουρτσισμα ειχε αρχισει να υποχωρει για τα καλα,
τα ιδια ακριβώς.
μετα την πρωτη εβδομαδα και για τις υπολοιπες 3 εβδομαδες.
μετα τελος

GOMI είπε:
Καλημέρα alexan. (ίσως χρειαστεί να μεταφέρουν το θέμα στην αντίστοιχη ενότητα οι διαχειριστές)

Όσον αφορά το βούρτσισμα, έχεις την ίδια αντίδραση που είχαν και άλλοι φίλοι και που είχα και γω. Στην αρχή νιώθεις πως ότι και να κάνεις στα μαλλιά σου, τρίχες δεν θα φύγουν.
Αυτό δείχνει ότι όντως κάτι κάνει. Παρόλο που σαν μέθοδος είναι κάτι απλό και σε αρκετούς φαίνεται γελοίο, όμως κάτι κάνει.

Εγώ το κάνω σχεδόν 2 χρόνια τώρα. Δεν είναι αυτό που θα σου δώσει πίσω μαλλιά, τουλάχιστον απ΄οσα έχω δει σε μένα, αλλά με έχει κρατήσει σταθερό από τότε. Πριν 3 μήνες μόνο έχασα μεγάλο έδαφος από πειραματισμούς με ρολλερ και γλυκολικό οξύ, που ευτυχώς με βοήθησε κάποιο τοπικό να επανέλθω.

Οι μικρές τριχούλες που αναφέρεις, είναι αδύναμες τρίχες που δεν έχουν την δύναμη να αναπτυχθούν όπως πρέπει. Φαντάσου ότι κατά την είσοδο της τρίχας στην αναγενή φάση, πόσοι παράγοντες υπάρχουν που συντελούν ώστε η τρίχα αυτή να πάρει όλα τα απαραίτητα στοιχεία (από διαφοροποίηση κυττάρων μέχρι διατροφικά συστατικά) ώστε να αναπτυχθεί κανονικά.

Αυτό που κάνει το βούρτσισμα, εκτός των όσων έχουμε αναφέρει στην αντίστοιχη ενότητα, αφορά και την ποιότητα του δέρματος.
Είναι δεδομένο πως το δέρμα στα φαλακρά κεφάλια, ή σε όσα έχουν τάση, αλλάζει την σύστασή του εξαιτίας της ανάπτυξης ινώδη ιστού.
Αυτό που βοηθάει έναν τένοντα, όπως είναι η nw6 περιοχή να μα"λ"ακώσει και να περιορίσει τη φλεγμονή, είναι το μασάζ. Η μάλαξη της περιοχής να στο πω έτσι.
Αν δοκιμάσεις για παράδειγμα βούρτσα με ξύλινα δόντια, θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα σε αυτόν τον τομέα.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, μα"λ"ακώνοντας λίγο το ινώδη κολλαγόνο, δίνεις την ευκαιρία στους θύλακες να έχουν καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης καθώς κύτταρα που θα διαφοροποιηθούν στο θύλακα για να παράξουν τρίχα, βρίσκονται ήδη στην επιδερμίδα τα οποία κατά την αναγενή φάση μεταναστεύουν. Ένα ινώδες περιβάλλον, δεν μπορεί να επιτρέψει αυτή τη μετανάστευση. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, γι αυτό και το βούρτσισμα ως μόνη θεραπεία δεν μπορεί να σταθεί. Είναι όμως ένα συν στην όλη διαδικασία.

Μικρές τριχούλες όπως λες εσύ, βλέπω και εγώ ακόμα κατά καιρούς, αλλά πάντα αποκαθίστανται και σε μερικά σημεία, κατάφεραν να μεγαλώσουν περισσότερο. Δηλαδή άδειασμα δεν είδα καθόλου αυτά τα 2 χρόνια, παρά μόνο με αυτό που ανέφερα για το 3 μηνο του πειραματισμού.

Αν τώρα θες να καλύπτεις και τα 2 ενδεχόμενα ώστε να μπορείς να παρακολουθείς και να κρίνεις αποκλειστικά και ο ίδιος προς τα που πάει η δουλειά στο κεφάλι σου, δες το όλο θέμα ως εξής.

Ενδεχόμενο 1.
Οι μικρές τρίχες είναι αδύναμες και αναπτύσσονται μέχρι ένα σημείο. Χωρίς βούρτσισμα θα έμεναν στο κεφάλι σου για μεγαλύτερο ενδεχομένως διάστημα, αλλά στο τέλος θα έπεφταν ούτως η άλλως.
Το βούρτσισμα λοιπόν απλά σου συντομεύει αυτή την ούτως ή άλλως προκαθορισμένη διαδικασία. Το αν θα παρατηρήσεις αραίωση στην πορεία, αφορά καθαρά το πόσο σου συντομεύει τη διαδικασία το βούρτσισμα και τον χρόνο που θα έχουν οι νέες τρίχες να βγούν όπως και το αν θα αποκατασταθούν όλες όσες φύγανε.
Οπότε εδώ κρίνεις ανάλογα την ψυχολογία σου και την πίστη σου σε αυτό που βλέπεις. Αν σε χαλάει, απλά το σταματάς, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη ότι εξαιρέσεις, είτε θετικές, είτε αρνητικές, υπάρχουν παντού και πάντα, όπως επίσης και το απλό ενδεχόμενο οι τρίχες σου να σπάνε.

Ενδεχόμενο 2.
Δράση παρόμοια με την πάθηση telogen effluvium, όπου μετά το αρχικό σοκ των θυλάκων, η πτώση των μαλλιών αφορά μικρότερες σε μήκος τρίχες διότι από κάτω νέες τρίχες με μεγαλύτερες αξιώσεις "σπρώχνουν" σε πτώση τις αδύναμες.
Εδώ πλεόν, η τρίχα που έχει πάρει τα ανάλογα μηνύματα για να αναπτυχθεί, αφορά άλλους παράγοντες που το βούρτσισμα δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Οπότε παρατηρείς, κρίνεις και αποφασίζεις.
GOMI
παρολο που με αυτην την θεραπεια εχω δει τα καλυτερα στην αρχη,στην πορεια χανει παρα πολυ.
δεν το αποκλειω βεβαια να το ξανα ξεκινησω

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
kapa, δοκιμάζω κάτι μαζί με αυτό και έκλεισα μήνα. Προσπαθώ να καταπολεμήσω ταυτόχρονα τους περισσότερους παράγοντες που έχουν αναφερθεί κατά καιρούς μαζί. Αν δεν δουλέψει καθόλου και αυτό...δεν ξέρω φίλε...νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνουμε...

kapa

Μέλος του προσωπικού
GOMI είπε:
kapa, δοκιμάζω κάτι μαζί με αυτό και έκλεισα μήνα. Προσπαθώ να καταπολεμήσω ταυτόχρονα τους περισσότερους παράγοντες που έχουν αναφερθεί κατά καιρούς μαζί. Αν δεν δουλέψει καθόλου και αυτό...δεν ξέρω φίλε...νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνουμε...

oral η τοπικο?
εγω σκεφτομαι να δοκιμασω οτι υπαρχει σε oral,εκτος των αντιανδρογονων γιατι εχω αλεργια.
μου περναει σαν σκεψη και ενα σχημα Ω3 με τοκοτριενολες.

alean

Member
gomi το βουρτσισμα δε το σταματαω. το εκανα και παλιοτερα καθε βραδυ πριν τον υπνο.
τυχαια φυσικα το εφαρμοσα λογω της φαγουρας του rogaine αλλα φυσικα οχι σε αυτη τη διαρκεια.
γυρω στα 30 περασματα. αλλα και οποτε αλλοτε ειχα φαγουρα και ηταν ανακουφιση τεραστια.

μαζι με αυτην την παρατηρηση (την πτωση των μικρων τριχων) εχω αυξησει τη duta σε 1mg/μερα.

φυσικα αλλιως ανταποκριθηκα στη duta στα 32 μου.
τωρα στα 38, ειδωμεν.

kapa εσενα απο τα post σου εχω παρατηρησει σου εδινε σχεδον μισο χρονο.
αυτο και μονο εμενα θα με κραταγε να το συνεχισω.

θυμηθηκα τωρα που στα 16 μου ειχα διαβασει στην βιβλιοθηκη για το θεμα τριχοπτωση που καποιος προτεινε μιση ωρα μασαζ
και ελαφρυ βουρτσισμα... επρεπε να τον ειχα παρει στα σοβαρα αλλα δυστυχως απο μικρα μας μαθαινουν να ημαστε
παθητικοι δεκτες της ιατρικης με φαρμακα και καμιας αλλης εναλλακτικης με αποτελεσμα να εχω επιβαρυνει (εγω και αλλα
6 δις ανθρωποι σε ολο τον κοσμο) τον οργανισμο μου με ενα καρο χημικα. ολα στο βωμο του χρηματος με σκοπο το κερδος.

kapa

Μέλος του προσωπικού
alexan είπε:
kapa εσενα απο τα post σου εχω παρατηρησει σου εδινε σχεδον μισο χρονο.
αυτο και μονο εμενα θα με κραταγε να το συνεχισω.

θυμηθηκα τωρα που στα 16 μου ειχα διαβασει στην βιβλιοθηκη για το θεμα τριχοπτωση που καποιος προτεινε μιση ωρα μασαζ
και ελαφρυ βουρτσισμα... επρεπε να τον ειχα παρει στα σοβαρα αλλα δυστυχως απο μικρα μας μαθαινουν να ημαστε
παθητικοι δεκτες της ιατρικης με φαρμακα και καμιας αλλης εναλλακτικης με αποτελεσμα να εχω επιβαρυνει (εγω και αλλα
6 δις ανθρωποι σε ολο τον κοσμο) τον οργανισμο μου με ενα καρο χημικα. ολα στο βωμο του χρηματος με σκοπο το κερδος.
το βουρτσιμα αν και δεν το χρησιμοποιω αυτην την στιγμη δεν το εχω αποριψει σαν θεραπεια.
ειχα τα ιδια αποτελεσματα με αυτα που περιγραφεις,μονο οι χρονοι μας διαφερουν λιγο.
το μαλλι μου μετα την πρωτη εβδομαδα ειχε γινει σαν αχινος O0

malloumpas

New Member
Αυτήν την απορία την έχω και εγώ, ασχετα που δεν βουρτσίζω. Παρατηρώ κάποιες φορές μικρές τριχούλες (μικρότερο μήκος και διάμετρος) να πέφτουν και δεν ξέρω που οφείλεται. Τουλάχιστον να ξαναβγαίνουν πιο δυνατές.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
kapa είπε:
GOMI είπε:

oral η τοπικο?
εγω σκεφτομαι να δοκιμασω οτι υπαρχει σε oral,εκτος των αντιανδρογονων γιατι εχω αλεργια.

τοπικό είναι kapa, που το φτιάχνω μόνος μου και εχθές μου τελείωσε η πρώτη παρτίδα και το ενίσχυσα κ άλλο.
oral ξεκίνησα cofactors της βιταμίνης d3 γιατί παρόλο που έπαιρνα συμπλήρωμα d3, δεν κατάφερα να την ανεβάσω όπως πρέπει, οπότε δοκιμάζω και πλάγια οδό.

Γενικότερα καταλαβαίνω ένα φάρμακο όπως πχ η μινοξ, η κορτιζόνη κλπ να χάσουν σιγά σιγά σε απόδοση με τον καιρό. Δεν μπορώ όμως να βρω λογική εξήγηση γιατί κάτι όπως το βούρτσισμα σταματάει το boost που δίνει στην αρχή...

alean

Member
GOMI είπε:
kapa είπε:
GOMI είπε:

oral η τοπικο?

τοπικό είναι kapa, που το φτιάχνω μόνος μου και εχθές μου τελείωσε η πρώτη παρτίδα και το ενίσχυσα κ άλλο.
oral ξεκίνησα cofactors της βιταμίνης d3 γιατί παρόλο που έπαιρνα συμπλήρωμα d3, δεν κατάφερα να την ανεβάσω όπως πρέπει, οπότε δοκιμάζω και πλάγια οδό.

Γενικότερα καταλαβαίνω ένα φάρμακο όπως πχ η μινοξ, η κορτιζόνη κλπ να χάσουν σιγά σιγά σε απόδοση με τον καιρό. Δεν μπορώ όμως να βρω λογική εξήγηση γιατί κάτι όπως το βούρτσισμα σταματάει το boost που δίνει στην αρχή...

αυτο ακριβως κι εγω αδυνατω να κατανοησω. ισως με τα το βουρτσισμα αλλαζει το δερμα και παλι ευννοει την φλεγμονη.

σιγουρα αμα ειχαμε κεντρο ερευνας και καταλληλο εξοπλισμο και καναμε αναλυσεις θα λυνοταν η απορια.

[Ζουν ανάμεσα μας πολλοί Λύδιοι τελικά. Εγώ έχω σταματήσει να εκνευρίζομαι με τέτοιους τύπους πλέον γιατί τους αγνοώ, αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν καταλαβαίνουν οι mods ότι οι τύποι αυτοί γελοιοποιούν το φόρουμ και διώχνουν παλιά σοβαρά μέλη. Εδώ έγραψε ο άλλος χθες, ότι έπαθε κάταγμα η θεία του και παίρνοντας ένα βότανο έγινε καλά...]

malloumpas επειδη το προηγουμενο με τον αυνανισμο εκλεισε θα σου απαντησω εδω σε μια υστατη προσπαθεια μηπως και καταλαβεις αφου πιστευω διαθετεις το στοιχειωδες iq αλλα προπαντων για να μην ακολουθησουν κι αλλα μελη το παραδειγμα σου και καταστρεφουν το foroum.

αντι να καταλαβεις το λαθος σου και να ζητησεις συγγνωμη για τη συμπεριφορα σου συνεχιζεις την ειρωνια κακοχαρακτηρισμους κτλ.

εφ' οσον συνεχιζεις δε μπορω παρα να καταληξω στο οτι η συμπεριφορα σου δειχνει ατομο ξεροκεφαλο που εχει μεγαλυτερη ταση προς το κακο παρα προς το καλο.

γι' αυτο θα σου απαντησω στο ιδιο στυλ που καταλαβαινεις.

βλεπω εχεις 300+ post.

θελω να πιστευω οτι τουλαχιστο, τουλαχιστο το 10% αυτων να προσφερες κατι κι οχι μονο να εδειχνες τον κακοαναθρεμενο χαρακτηρα σου.

γιατι αν ειναι ολα τα ποστ σου ειναι σε αυτο το ασχημο στυλ ειρωνιας χαρακτηρισμων κτλ και ηταν στο χερι μου, θα ειχες παρει το μεγα πουλο απο δω μεσα ετσι ωστε οταν θελει καποιος να βρει κατι που τον ενδιαφερει να το βρισκει αμεσως και να μη χανεται στα κακοπροαιρετα ποστ.

η μονη περιπτωση να ανεχομουνα τα κακοηθεστατα ποστ σου και το υφακι 16 χρονου που θελει να εντυπωσιασει την απεναντι γκομενιτσα ειναι μονο αν ειχες στα σκαρια τη θεραπεια για τον καρκινο.

αν την εχεις τοτε καταπινω την αναρμοστη συμπεριφορα σου.

hell in that case you can do whatever you like and nobody can touch you!!! :DDDDDDD

Μπλουζα