τι βελτίση πρεπει να περιμένουμε από την τοπική θεραπε

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

3746741

Member
Απ: τι βελτίση πρεπει να περιμένουμε από την τοπική θερ

GUK είπε:
Aν ρωτάς βάση της εμπειρίας μου πιστεύω οτι η αλλαγές που μπορεί να επιφέρει(επιπλοκές) είναι ασήμαντες και αναστρέψιμες και μιλάω για μια ήπια μείωση της στυτικής ικανότητας και της libido ,aαν θες να κάνεις παιδί πρέπει να την αποφεύγεις μειώνει την κινητικότητα και την ωρίμανση του σπέρματος μια που ρυθμίζεται απ'ο την τεστοστερόνη και την dht στις επιδυδιμίδες και επιπλέον για τον λόγο που αναφέρεται παραπάνω. Σχετικά με την εκσπερμάτιση αλλά αυτό συμβαίνει με δόση 5 mg μπορεί να κάνει μείωση του όγκου του σπέρματος έως και unejaculation, λογικό εφόσον μειώνει το μέγεθος του προστάτη και εφόσον ο όγκος του σπέρματος ρυθμίζεται κυριως απο προστάτη και σπερματοδόχες κύστες.Επιπλέον μπορεί να κάνει γυναικομαστία ή και μαστοδυνία πάλι σε δόσεις τον 5 mg. Κατα την γνώμη μου οι επιπλοκές σε μικρές δόσεις περιορίζονται σε θέματα γονιμότητας ,λίμπιντο και στύσης μικρής έκτασης όμως.Η επιλογή είναι του καθενός....Εγώ δε παίρνω γιατί είμαι σε διαδικασία να κάνω παιδί.

Εγω καν χρηση 1 mg (ημαρησιως) κ εχω δει αισθητη μειωση του σπερματος!!

Ειναι αυτο καμπανακι πως πρεπει να διακοψω??

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GUK

New Member

Στη μείωση του σπέρματος παιζουν και αλλα πράγματα σημασία όπως συχνότητα εξπερματίσεων ,ουρολοιμώξεις κτλ καλο είναι να κάνεις ενα σπερμοδιάγραμμα με αποχή 3-5 ημερών και μια κ/α σπερματος για να ξέρεις αν φταίει το φάρμακο και πόσο

3746741

Member

GUK είπε:
Στη μείωση του σπέρματος παιζουν και αλλα πράγματα σημασία όπως συχνότητα εξπερματίσεων ,ουρολοιμώξεις κτλ καλο είναι να κάνεις ενα σπερμοδιάγραμμα με αποχή 3-5 ημερών και μια κ/α σπερματος για να ξέρεις αν φταίει το φάρμακο και πόσο

Θα ηθελα να σου κανω 2 ερωτησεις Guk!

1.σπερματοδιαγραμμα που μπορω να κανω?π.χ. σε κλινικη τυπου Βιοτ%πος κανουν τετοια εξεταση?

2.κ/α σπερματος που ειπες τι ειναι??

GUK

New Member

Kαλ/α σπερματος κάνεις για να δείς αν έχεις κάποια ουρολοίμωξη κυρίως προστατίτιδα στην οποία μπορεί να οφείλεται εν μέρη η μείωση σπέρματος.Το σπερμοδιάγραμμα το κανεις σε οποιοδήποτε μικροβιολογικό εργαστήριο αλλά σου είπα παίζει ρόλο και πόσο συχνά εξπερματίζεις.

danceworld_2001

Well-Known Member

Κατάλαβα, σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.

Κάτι τελευταίο, σε περίπτωση που θέλω να τσεκάρω την γονιμότητα μου πριν βάλω μπρος για παιδί, τι εξέταση πρέπει να κάνω?

Για τεκνοποίηση επίσης πρέπει να έχω κόψει την φιναστερίδη για πόσο το ελάχιστο (και λέω το ελάχιστο γιατί δεν θέλω να χάσω τα μαλλιά).

Και τρίτον, σχετικά με αυτό που σου είπα παραπάνω με την προστατίδια (χωρίς βακτήριο) που είχα πάθει και την θεωρία περι rebound του συρικνωμένου προστάτη μετά την διακοπή, τι γνώμη έχεις?

GUK είπε:
Aν ρωτάς βάση της εμπειρίας μου πιστεύω οτι η αλλαγές που μπορεί να επιφέρει(επιπλοκές) είναι ασήμαντες και αναστρέψιμες και μιλάω για μια ήπια μείωση της στυτικής ικανότητας και της libido ,aαν θες να κάνεις παιδί πρέπει να την αποφεύγεις μειώνει την κινητικότητα και την ωρίμανση του σπέρματος μια που ρυθμίζεται απ'ο την τεστοστερόνη και την dht στις επιδυδιμίδες και επιπλέον για τον λόγο που αναφέρεται παραπάνω. Σχετικά με την εκσπερμάτιση αλλά αυτό συμβαίνει με δόση 5 mg μπορεί να κάνει μείωση του όγκου του σπέρματος έως και unejaculation, λογικό εφόσον μειώνει το μέγεθος του προστάτη και εφόσον ο όγκος του σπέρματος ρυθμίζεται κυριως απο προστάτη και σπερματοδόχες κύστες.Επιπλέον μπορεί να κάνει γυναικομαστία ή και μαστοδυνία πάλι σε δόσεις τον 5 mg. Κατα την γνώμη μου οι επιπλοκές σε μικρές δόσεις περιορίζονται σε θέματα γονιμότητας ,λίμπιντο και στύσης μικρής έκτασης όμως.Η επιλογή είναι του καθενός....Εγώ δε παίρνω γιατί είμαι σε διαδικασία να κάνω παιδί.

GUK

New Member

Για σου φίλε μου,άργισα λίγο να το δώ αλλά τελικά το ειδα :) κοίταξε ,αν παίρνεις τώρα φιναστερίδη κάνε ενα σπερμοδιάγραμμα να δείς που βρίσκεσαι αν είναι επηρεασμένο απλά το συζητάμε και κάνεις κάποιες άλλες εξετάσεις ανάλογα με τις τιμές.Αν δεν είναι σταματάς τη φιναστερίδη γιά όσο καιρό προσπαθείς να κάνεις παιδί (δηλαδή απο μία μέρα μέχρι ένα χρόνο) να σε ρωτήσω ,πως βγηκε διάγνωση αβακτηριακή?όταν κόβεις τη φιναστερίδη ο προστάτης επανέρχεται στο φυσιολογικό του μέγεθος κάνε και μία καλλιέργεια σπέρματος...

danceworld_2001

Well-Known Member

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για της απαντήσεις σου. Δεν πρόκειται να κάνω παιδί τώρα, απλά ρωτάω για το μέλλον, πες οτι παντρεύομαι σε 1-2 χρόνια, 32 είμαι τώρα, πριν τα 35 χλωμό να γίνεται κάτι τέτοιο. Οπότε κάνω σπερμοδιάγραμμα και ανάλογα με αυτό βλέπω σε τι φάση ειμαι και αν ειναι δυνατό το σπέρμα κτλ? Σωστά?

Για την τεκνοποίηση δεν σε κατάλαβα... πες οτι το σπέρμα μου ειναι οκ, εγώ κατάλαβα οτι πρέπει να την σταματήσεις γιατί αμα μείνει η γυναίκα έγγυος και εγώ παίρνω φίνα, αυτό ειναι επικίνδυνο για τον τοκετό και το παιδί, λέω κάτι λάθος? Δηλαδή αμα το σπέρμα ειναι καλό δεν υπάρχει λόγος να την σταματήσω? Η πρέπει έτσι και αλλιώς να κοπεί για λόγους ασφάλειας?

Τέλος για την τύπου προστατίτιδα, δεν βγήκε μη βακτηριακή. Έκανα καλλιέργεια ούρων, σπέρματος, δακτυλική εξέταση προστάτη, υπέρηχο προστάτη, στο όσχεο και στα νεφρά καθώς και 4 pissing cups test και αίματος. Πουθενά δεν βρέθηκε βακτήριο. Ίσως είχα προστατοδυνία ή απλά μη βακτηριακή προστατίτιδα ή το πιθανότερο όπως εικάζει πανεπιστημιακός καθηγητής προστατίτιδας στο Σεισμανόγλειο, είχα μικρύνει τον προστάτη λόγω μεγάλεων δόσεων φίνας. Τι λές εσυ? Πάντως στις καλλιέργεις τότε όλα ηταν τέλεια, και στις γενικές μου πριν 6 μήνες και τσέκαρα και PSA και θυρεοειδή.

Τέλος, ενας χρήστης στο φόρουμ (skeptikistis) είχε αναφέρει οτι εμείς οι χρήστες φιναστερίδης θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν παρακολουθούμε τον PSA διότι με την φιναστερίδη τα επίπεδα DHT στο αίμα πέφτουν πάνω απο 50% και έτσι επηρεάζεται και ο δείκτης με αποτέλεσμα να μειώνεται και να αποκρύπτει την πιθανότητα θεμάτων με τον προστάτη όπως καρκίνο κτλ. Ελπιζω να τα λέω σωστά, ας με διορθώσει ο σκεπ!! Έτσι πρέπει να διπλασιάζουμε τον δείκτη κατα την αξιολόγηση του. Πχ εγώ είχα 0,34 με όρια αναφορά 0 - 3. Να υποθέσω ειμαι σε safe ορια ακόμη και αν τον διπλασιάσω η και τετραπλασιάσω?

GUK είπε:
Για σου φίλε μου,άργισα λίγο να το δώ αλλά τελικά το ειδα :) κοίταξε ,αν παίρνεις τώρα φιναστερίδη κάνε ενα σπερμοδιάγραμμα να δείς που βρίσκεσαι αν είναι επηρεασμένο απλά το συζητάμε και κάνεις κάποιες άλλες εξετάσεις ανάλογα με τις τιμές.Αν δεν είναι σταματάς τη φιναστερίδη γιά όσο καιρό προσπαθείς να κάνεις παιδί (δηλαδή απο μία μέρα μέχρι ένα χρόνο) να σε ρωτήσω ,πως βγηκε διάγνωση αβακτηριακή?όταν κόβεις τη φιναστερίδη ο προστάτης επανέρχεται στο φυσιολογικό του μέγεθος κάνε και μία καλλιέργεια σπέρματος...

GUK

New Member
Απ: τι βελτωίση πρεπει να περιμένουμε από την τοπική θε

Φίλε σε βρίσκω πολύ ενημερωμένο,γενικά ότι είπες είναι πάνω κάτω σωστά....τα επίπεδα του PSA σου είναι εντάξει όσο αφορά την μείωση του psa με φιναστερίδη είναι επίσης σωστό το psa μπορεί να πέφτεί επι δύο όμως και ο ουρολόγος το πολλαπλασιάζει επί δύο εάν του πεις ότι παίρνεις ,οστόσο η φιναστερίδη δε σου κανε το πρόβλημα του χρόνιου πυελικού άλγους.Για το σπερμοδιάγραμμα αν είναι καλές οι εξετάσεις δε διακόπτεις την φιναστερίδη.

kos1987

New Member

Φιλε guk για να συνεχισω το θεμα αυτο που ειναι εδω και καιρο :eek:fft: θελω να σε ρωτησω κατι αφου ξεκαθαρισω κατι.Ειμαι κατα της ληψης φαρμακων που μειωνουν την παραγωγη dht σε ολο το σωμα.Το θεωρω βλακωδες καποιος ενω πλεον γνωριζει οτι τα πραγματα δεν ειναι οπως ελεγε η εταιρια πχ 2% θα εμφανισουν παρενεργειες :D. να παρει το εν λογω σκευασμα μονο και μονο να κερδισει αντε 5,6 χρονια(συμφωνα παντα με τα γραφηματα της εταιριας με τη μελετη).Παλι στην ιδια θεση θα βρεθει γιατι τα τριχ/κια γινονται με την παροδο του χρονου πιο ευαισθητα στις ορμονες.
Θελω να μου σχολιασεις ως επιστημων τα εξης:
1)Επιπτωσεις λογω 5ar blocker ελλειψη παραγωγης πρεγνανολόνης.(Μηπως γι'αυτο τωρα κατηγορουνται για πλαστες ερευνες?Μηπως γι'αυτο καποιοι το λενε ως brain fog αλλα δεν μπορουν να το προσδιορισουν ακριβως?
2)Υπαρξη ενεργων ανδρογενων υποδοχεων στον υποθαλαμο.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

kos1987 είπε:
Παλι στην ιδια θεση θα βρεθει γιατι τα τριχ/κια γινονται με την παροδο του χρονου πιο ευαισθητα στις ορμονες.

Φίλε kos1987 δεν προσπαθεί κάποιος να νικήσει την τριχόπτωση με τις θεραπείες. Απλά παράταση του προβλήματος κάνουμε. Όπως είχα πει και παλιότερα, δεν είναι ίδιο να χάσει κάποιος τα μαλλιά του στα 20 - 25 και δεν είναι το ίδιο να τα χάσει στα 30 και άνω.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kos1987

New Member

Fenimore είπε:
Φίλε kos1987 δεν προσπαθεί κάποιος να νικήσει την τριχόπτωση με τις θεραπείες. Απλά παράταση του προβλήματος κάνουμε. Όπως είχα πει και παλιότερα, δεν είναι ίδιο να χάσει κάποιος τα μαλλιά του στα 20 - 25 και δεν είναι το ίδιο να τα χάσει στα 30 και άνω.

+1000 σ'αυτο που λες ομως ο guk σαν ουρολογος εγραψε: Για όποιον θέλει να πάρει πάντως προτήνω ντουταστερίδη καθώς δράει πιο γρήγορα και μπλοκάρει και τους δύο τύπουσ υποδοχέων της ρεδουκτάσης ενώ μειώνει κατά 20% περισσότερο την dht στο πλάσμα
Και ρωταω εγω: Η ντουτα προκαλει ελλειψη αλλοπρεγνανολονης μαζι με ολα τα αλλα.(προγεστερονη-dhπρογεστερονη μεσω 5ar...αλλοπρεγνανολονη)
Μηπως τελικα οι βιοχημικοι δρομοι στο σωμα μας δεν ειναι τοσο σημαντικοι οπως μας μαθαινουν στη σχολη και μπορουμε ετσι να παρατεινουμε το προβλημα διχως να βαζουμε στη ζυγαρια τπτα ως αντισταθμισμα?Μηπως πρεπει να αρχισω και γω ντουτα να το "ρισκαρω" για τις επιδρασεις στον εγκεφαλο? Για αυτο που λετε μειωση της ποσοτητας σπερματος ειναι απολυτα λογικο να συμβαινει και δεν με ανησυχει.Για την στυση λογικα εχουν καποια επιδραση στο παρασυμπαθητικο...
Ειναι οτι πιο δυνατο αυτο το φαρμακο και για την αα οποτε γιατι να μην το δοκιμασω αφου ολες οι παρενεργειες ειναι αντιστρεπτες ? :chinscratch
Καλημερα.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

@kos1987 Άλλο αυτό για την συζήτησή σας. Εγώ απάντησα μόνο στην πρόταση που έκανα παράθεση ;)

danceworld_2001

Well-Known Member
Απ: τι βελτωίση πρεπει να περιμένουμε από την τοπική θε

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Είμαι ενημερωμένος χάρις στο site μας και επειδή τότε που είχα τα συμπτώματα προστατίτιδας, είχα διαβάσει αρκετά!! Δεν είχα χρόνιο άλγος, 3 μήνες ήταν τα μέγιστα συμπτώματα, στον 1 χρόνο είχα αποθεραπευτεί πλήρως και απο το παραμικρό σύμπτωμα. Και πάλι όμως έχω μια απορία παρότι κατάλαβα οτι μου είπες. Γιατί προτείνουν να μην αφήσεις έγγυο μια γυναίκα όταν παίρνεις φίνα? Μπορεί να πάθει κάτι το έμβρυο μιας και η σύλληψη έγινε με σπέρμα που έχει φιναστερίδη? Το λέω απλοικά!!

Και τέλος, μου λες πως η φιναστερίδη ουσιαστικά δεν προκάλεσε τα συμπτώματα προστατίτιδας. Εφόσον όμως τα είχα και για πολλούς μήνες, όχι όμως σε χρόνια κατάσταση, μικρόβιο - βακτήριο ουδέποτε παρουσιάστηκε, και τα συμπτώματα εμφανίστηκαν 2 μήνες μετά την διακοπή μακροχρόνιας χρήσης φιναστερίδης, γιατί αποκλείεις οι δόσεις των 1,66 mg που λάμβανα ημερησίως να μίκρυναν τον προστάτη και αυτός μετα την διακοπή επανήλθε και έγινε οτι έγινε? Δεν ευσταθεί σαν θεωρία? Και δεν την έβγαλα μόνος μου.

GUK είπε:
Φίλε σε βρίσκω πολύ ενημερωμένο,γενικά ότι είπες είναι πάνω κάτω σωστά....τα επίπεδα του PSA σου είναι εντάξει όσο αφορά την μείωση του psa με φιναστερίδη είναι επίσης σωστό το psa μπορεί να πέφτεί επι δύο όμως και ο ουρολόγος το πολλαπλασιάζει επί δύο εάν του πεις ότι παίρνεις ,οστόσο η φιναστερίδη δε σου κανε το πρόβλημα του χρόνιου πυελικού άλγους.Για το σπερμοδιάγραμμα αν είναι καλές οι εξετάσεις δε διακόπτεις την φιναστερίδη.

danceworld_2001

Well-Known Member

Φιλε kos... θεραπεία δεν κάνουμε για να λύσουμε το πρόβλημα οριστικά, κερδίζουμε χρόνο απλά. Τώρα, αυτό που λένε διάρκεια θεραπείας με αποτελέσματα 5 χρόνια, ειναι σχετικό, εξαρτάται απο την επιθετικότητα της τριχόπτωσης, γονιδιακούς παράγοντες, ανταπόκριση στην θεραπεία, συνέπεια στην εφαρμογή της και πολλά ακόμη. Εγώ πχ αν δεις στο ποστ των αποτελεσμάτων μου ενα timeline που έκανα, το 2004 προ θεραπείας ειμαι σε χάλια φάση, σχεδόν 8 χρόνια μετά ειμαι αγνώριστος. Είχα μια κορύφωση αποτελεσμάτων το 2006-2008 και μετά φθορά λόγω διακοπής φίνας 1 έτος, όμως και πάλι καλά κρατιέμαι. Οι κρόταφοι συνεχίζουν να αραιώνουν αλλά με παρα πολύ αργό ρυθμό, το middle και crown διατηρούνται τέλεια στον χρόνο. Όσο για την φίνα, οτι και να λέει ο καθένας.... κανείς δεν ξέρει, ο χρόνος θα δείξει. Είναι ενα ρίσκο που θα πρέπει να πάρεις αν θες τα μαλλιά σου ζυγίζοντας τα + και -. Εφόσον πχ εγώ δεν είχα ποτέ την παραμικρή παρενέργεια, ρισκάρω. Εγώ δεν πιστεύω οτι μπορεί στο 1 mg να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες σε τομείς όμως υποθάλαμο, νευρικό σύστημα ή εγκέφαλο. Πιστεύω οτι μπορει να μικρύνει προστάτη, να επηρεάσει την σεξουαλική λειτουργία, το ουροποιητικό και να παραπλανήσει τον δείκτη παρακολούθησης καρκίνου, με τις περισσότερες απο αυτές σε αναστρέψιμη μορφή, όμως και πάλι οτι ισχύει σε εμένα δεν ισχύει σε άλλους. Ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά, και εγώ πχ μπορεί να αντέχω την ουσία για πάντα ενώ άλλος σε άμεσο χρόνο να βγάλει χοντρές ζημιές και μόνιμες.

kos1987

New Member

Εννοειται οτι ολες οι "θεραπειες" που υπαρχουν ειναι για να παρουμε μια παραταση για το αναποφευκτο.Ετσι το βλεπω εγω.Τωρα δεν εχω κατι εναντιον με κανεναν, απλως γνωριζω οτι εαν αρχισω φινα θα μου παρατεινει - βελτιωσει το αισθητικο προβλημα αλλα μετα απο καποια χρονια θα αρχισει παλι η αραιωση...και μετα τι? Επειδη εχουν συμβιβαστει αλλοι με τη νεα εικονα τους , η πλειοψηφια αρχιζει τη ντουτα για την οποια αναφερω κυριως παραπανω, με αποτελεσμα να δημιουργου αλυσιδωτα προβληματα στον οργανισμο τους.Δεν ειναι τυχαιο οτι γινονται μελετες οσο αφορα τα φαρμακα αυτα με το αλτσχαιμερ.Θελω να καταληξω στο οτι οτι επειδη ακομη δεν εμφανιζονται συμπτωμα δεν σημαινει οτι δεν τρεχει τπτα με τον οργανισμο μας.Μπορει να δρουν αθροιστικα και μολις μερασουν ενα σημεια να αρχισουν οι μη αντιστρεπτες επιπτωσεις για το μυαλο.Δεν θελω να ρισκαρω να παρω ντουτα ας πουμε και στα 65 εαν φτασω να μη θυμαμαι πως με λενε... Δεν ειναι το ιδιο καποιος που ειναι 65-70 να παιρνει τετοιες ουσιες για αλλο λογο σε σχεση με ενα 20-25-30χρονο για αλλο προβλημα.
Απλως επειδη το θεμα αυτο αφορα την τοπικη θεραπεια θελω να πω οτι απο εμπειριες αλλων στο εξωτερικο μονο το ru58841 ειναι αυτο που μπορει να αντικαταστησει tα συστηματικα 5ar blockers.

GUK

New Member

H ντουταστερίδη δεν αναφέρεται πουθενά (δεν εχω ψάξει φυσικά και ολατα papper) να εμπλέκεται με την αλλοπρογνανολολη ή γενικά με την προγεστερόνη

nikosgf7

New Member

Παιδια ας μην φρικαρουμε με το παραμικρο.Σιγουρα η φινα κ η ντουτα δεν ειναι αθωες αφου οπως κ τα περισσοτερα φαρμακα σημερα στην δραση τους εχουν μια αντιδραση :'(.Προσωπικα θεωρω οτι ειναι πολυ δυσκολο να επελθουν μονιμες παρενεργειες.Ποσους απο εδω η στα ξενα φορουμ εχετε δει με μονιμες περενεργειες? 8) που παιρνα :Dουν φινα μεχρι 5-6 χρονια?Εδω ο φιλος που ειναι γιατρος λεει για παππουδια που το διεκοψαν κ μαμανε μετα :D ενω ολοι σχεδον οι γιατροι το συστηνουν προσεχτε οχι για παντα αλλα για λιγοτερο απο 10 χρονια :grandpa:.Απο εκει κ πανω οταν μπλοκαρεις μια ορμονη για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα ο οργανισμος συνηθιζει κ μπορει να επελθει καποια διαφοροποιηση στο γονιδιωμα κ εκει τελειωσες :(

GUK

New Member

Πάντως για μετά τα 40 δεν το θεωρώ κακό να παίρνει κάποιος dht-blocker δεδομένου οτι αυτή είναι η ηλικία που αρχίζει και η υπερτροφία του προστάτη αρκεί να το αναφέρει στον ουρολόγο ενα χρειαστει να πάει ή εαν κάνει screening του προστατη μετα τα 50 ή τα 40 εαν εχει κληρονομικότητα για καρκίνο

kos1987

New Member

GUK είπε:
H ντουταστερίδη δεν αναφέρεται πουθενά (δεν εχω ψάξει φυσικά και ολατα papper) να εμπλέκεται με την αλλοπρογνανολολη ή γενικά με την προγεστερόνη

The endogenous production of allopregnanolone starts with the converting of progesterone into dihydroprogesterone by 5α-reductase. After that, 3α-hydroxysteroid oxidoreductase isoenzymes (also referred to as 3α-hydroxysteroid dehydrogenase) converts this intermediate into allopregnanolone.

Allopregnanolone has pharmacological properties similar to other positive modulators of GABAA receptors, including anxiolytic and anticonvulsant activity.[1]

Allopregnanolone aids neurogenesis and has been found to reverse neuron creation and cognitive deficits in mouse model of Alzheimer’s disease.[2]

Main article: 5-alpha-reductase inhibitor

5-Alpha-reductase inhibitor drugs are used in benign prostatic hyperplasia, prostate cancer, and baldness. Both isoforms are also produced in the brain, where they serve to create the neurosteroid allopregnanolone (5AR type I) and convert T to DHT(5AR type II)(1). Finasteride inhibits the function of only one of the isoenzymes (type 2), whereas dutasteride inhibits both forms.

πηγη wikipedia

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα