τι βελτίση πρεπει να περιμένουμε από την τοπική θεραπε

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

GUK

New Member
Για σας και από μένα παιδιά,είμαι καινούργιος στο forum και είμαι nw5.Έχω τριχοφυία απάνω αλλά λιγοστή(φαίνεται το κρανίο)και φυσικά το hairline είναι ανύπαρκτο σχεδόν.Το μόνο σκεύασμα που χρησιμοποιώ είναι το Regaine,μήπως ήρθε η ώρα τις μεταμόσχευσης ή έχω κάτι να προσμένω από την τοπική θεραπεία?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

SHOOTER

Member
Απ: τι βελτίση πρεπει να περιμένουμε από την τοπική θερ

GUK είπε:
Για σας και από μένα παιδιά,είμαι καινούργιος στο forum και είμαι nw5.Έχω τριχοφυία απάνω αλλά λιγοστή(φαίνεται το κρανίο)και φυσικά το hairline είναι ανύπαρκτο σχεδόν.Το μόνο σκεύασμα που χρησιμοποιώ είναι το Regaine,μήπως ήρθε η ώρα τις μεταμόσχευσης ή έχω κάτι να προσμένω από την τοπική θεραπεία?
Καλωσήρθες! Τι ηλικία έχεις και πόσο καιρό χρησιμοποιείς regain;

GUK

New Member

Το χρησιμοποιούσα για 1 χρόνο και μετά το έκανα διακοπή χωρίς ιδιαίτερο λόγο βλέπε side effects μετά πέρασε χρονικό διάστημα ενός έτους που δεν έβαζα κάτι και μου έπεσαν αρκετά έτσι έστω και καθηστερημένα αποφάσισα να ξαναξεκινήσω εδώ και μία εβδομάδα,το θέμα μου είναι σε τι μπορώ να ελπίζω από κάποια τοπική θεραπεία.Φιναστερίδη η Ντουταστερίδη δε θέλω να πάρω λόγω παρενεργειών .

SHOOTER

Member

GUK είπε:
Το χρησιμοποιούσα για 1 χρόνο και μετά το έκανα διακοπή χωρίς ιδιαίτερο λόγο βλέπε side effects μετά πέρασε χρονικό διάστημα ενός έτους που δεν έβαζα κάτι και μου έπεσαν αρκετά έτσι έστω και καθηστερημένα αποφάσισα να ξαναξεκινήσω εδώ και μία εβδομάδα,το θέμα μου είναι σε τι μπορώ να ελπίζω από κάποια τοπική θεραπεία.Φιναστερίδη η Ντουταστερίδη δε θέλω να πάρω λόγω παρενεργειών .
Ψάξε στις ιδιοκατασκευές.Υπάρχουν αρκετές και με διαφορετικές δράσεις.Τα αποτελέσματα διαφέρουν στον καθέναν μας, αλλά γενικά δουλεύουν.

SHOOTER

Member

Γενικά τοπική θεραπεία δεν συνίσταται σε μεγάλα nw...Επίσης δεν μας είπες ηλικία.

kos1987

New Member

Καλως ηρθες
Απο ξενα φορουμ το πιο αποτελεσματικο τοπικο ειναι το ru58841.καποιοι ισχυριζονται οτι τους κραταει το μαλλι, καλυτερα και απο ντουτα,ομως απο μονο του δεν κανει επανεκφυση. Το βρισκεις πανακριβα στη μαυρη αγορα ουσιαστικα σε κατι κινεζοεργαστηρια.Ομως νομιζω κανεις δεν το εχει δοκιμασει εδω μεσα...
Τωρα απο τις υπολοιπες "συνταγες" που υπαρχουν εδω μεσα καποιες βγαζουν sides γι'αυτο πρεπει να ξεκινησεις απο χαμηλες συγκεντρωσεις.Υπαρχουν αρκετα μελη εδω μεσα με τεραστια εμπειρια στα τοπικα.

Σημ.Οταν λες ειχες παρενεργειες απο regain μπορεις να μας πεις τι ηταν και ποσο εβαζες?

GUK

New Member

Όχι,δεν είχα καμία παρενέργεια από το regaine,απλά είχε αρχίσει να με εκνευρίζει αρκετά το λάδωμα που έκανε στο μαλλί και επίσης ένα διάστημα δεν κυκλοφορούσε το πεντάρι στα ελληνικά φαρμακεία έτσι που το μόνο διαθέσιμο για μεγάλο διάστημα ήταν το2% που δε νόμιζα πως έκανε δουλεία.Ευτυχώς το καινούργιο δεν λαδώνει καθόλου.Επίσης έχω παραγγείλει και το revivogen(διάβασα καλά πράγματα για αυτό εδώ μέσα).Κανονικά για την finasteride δε θα έπρεπε να έχω αντιρρήσεις διότι λόγο δουλείας ( είμαι ουρολόγος) την συνταγογραφώ συχνά και δεν έχω δεχθεί παράπονα ούτε στο 5% τον επιπλοκών που περιγράφουν τα βιβλία αλλά αυτό ίσως οφείλεται ότι την δίνουμε σε ηλικιωμένους με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη και το τελευταίο που τους αφορά ειναι η γονιμότητα τους ή η στύση τους .Όπως και να έχει είναι αντιανδρογόνο-μπλοκάρει την 5α ρεδουκτάση με ότι συνεπάγεται αυτό.Για όποιον θέλει να πάρει πάντως προτήνω ντουταστερίδη καθώς δράει πιο γρήγορα και μπλοκάρει και τους δύο τύπουσ υποδοχέων της ρεδουκτάσης ενώ μειώνει κατά 20% περισσότερο την dht στο πλάσμα.

tropheus

Well-Known Member

GUK είπε:
Όχι,δεν είχα καμία παρενέργεια από το regaine,απλά είχε αρχίσει να με εκνευρίζει αρκετά το λάδωμα που έκανε στο μαλλί και επίσης ένα διάστημα δεν κυκλοφορούσε το πεντάρι στα ελληνικά φαρμακεία έτσι που το μόνο διαθέσιμο για μεγάλο διάστημα ήταν το2% που δε νόμιζα πως έκανε δουλεία.Ευτυχώς το καινούργιο δεν λαδώνει καθόλου.Επίσης έχω παραγγείλει και το revivogen(διάβασα καλά πράγματα για αυτό εδώ μέσα).Κανονικά για την finasteride δε θα έπρεπε να έχω αντιρρήσεις διότι λόγο δουλείας ( είμαι ουρολόγος) την συνταγογραφώ συχνά και δεν έχω δεχθεί παράπονα ούτε στο 5% τον επιπλοκών που περιγράφουν τα βιβλία αλλά αυτό ίσως οφείλεται ότι την δίνουμε σε ηλικιωμένους με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη και το τελευταίο που τους αφορά ειναι η γονιμότητα τους ή η στύση τους .Όπως και να έχει είναι αντιανδρογόνο-μπλοκάρει την 5α ρεδουκτάση με ότι συνεπάγεται αυτό.Για όποιον θέλει να πάρει πάντως προτήνω ντουταστερίδη καθώς δράει πιο γρήγορα και μπλοκάρει και τους δύο τύπουσ υποδοχέων της ρεδουκτάσης ενώ μειώνει κατά 20% περισσότερο την dht στο πλάσμα.

Να κάνω μια καλοπροαίρετη ερώτηση. Αφού είσαι ουρολόγος και δεν έχεις αντίρρηση και μάλιστα το προτείνεις γιατί δεν παίρνεις εσύ άμεσα dutasteride; :chinscratch :chinscratch :chinscratch

Προσωπικά πάντως το τελευταίο που θα πρότεινα σε κάποιον να πάρει - για τα μαλλιά - είναι dutasteride ...

GUK

New Member

Γιατί προσπαθώ να κάνω παιδί και τοσο η φιναστερίδη όσο και η ντουταστερίδη είναι απόλυτη αντένδειξη ,πρέπει να γίνεται διακοπή σε αυτές τις περιπτώσεις

tropheus

Well-Known Member

GUK είπε:
Γιατί προσπαθώ να κάνω παιδί και τοσο η φιναστερίδη όσο και η ντουταστερίδη είναι απόλυτη αντένδειξη ,πρέπει να γίνεται διακοπή σε αυτές τις περιπτώσεις

Όταν λες "απόλυτη αντέδειξη" φίλε GUK τι ακριβώς εννοείς;;; Λόγο της μείωσης της libido που προκαλούν και τα δυο φάρμακα;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kos1987

New Member

Actions of 5alpha-reductase inhibitors on the epididymis.
Robaire B, Henderson NA.
Source

Departments of Pharmacology and Therapeutics and of Obstetrics and Gynecology, McGill University, Montréal, Qué., Canada. [email protected]
Abstract

Testosterone is converted to the more biologically active androgen, dihydrotestosterone (DHT), by steroid 5alpha-reductase. Two isozymes of 5alpha-reductase, types 1 and 2, are abundantly expressed in the epididymis. DHT is the androgen found in the nuclei of epididymal cells and is essential for the maturation of spermatozoa. Thus, one approach to block androgen action in the epididymis is to inhibit DHT formation. Several compounds have been reported to inhibit either one or both forms of 5alpha-reductase in many tissues. The first commercially available inhibitor of 5alpha-reductase, finasteride, has a predominant effect on the type 2 isozyme, while more recently developed agents, such as dutasteride, PNU157706 and FK143, act as dual inhibitors. We found that the treatment of adult rats with such agents results in pronounced effects on the expression of genes essential to the formation of the optimal luminal microenvironment that is required for proper sperm maturation. Furthermore, drug treatment caused a significant decrease in the percentage of progressively motile and morphologically normal spermatozoa in the cauda epididymides. Mating females to treated males resulted in fewer successful pregnancies and a higher rate of pre-implantation loss. Thus, there may be a role for dual 5alpha-reductase inhibitors as potential components of a male contraceptive.

PMID:
16476520
[PubMed - indexed for MEDLINE]

Λογικα αυτα ισχυουν και για μας.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

@GUK :welc: Καλωσόρισες φίλε και καλή συνέχεια!!! Για μεγάλα norwood προτείνετε η χρήση δυνατών προιόντων. Θα βοηθούσε αν έβαζες μια φωτογραφία να βλέπαμε την κατάσταση σου.

tropheus

Well-Known Member

kos1987 είπε:
Actions of 5alpha-reductase inhibitors on the epididymis.
Robaire B, Henderson NA.
Source

Departments of Pharmacology and Therapeutics and of Obstetrics and Gynecology, McGill University, Montréal, Qué., Canada. [email protected]
Abstract

...... adult rats ..... Furthermore, drug treatment caused a significant decrease in the percentage of progressively motile and morphologically normal spermatozoa in the cauda epididymides....

Λογικα αυτα ισχυουν και για μας.

Η αλήθεια είναι ότι αν ότι ίσχυε για τα ποντίκια ίσχυε και για εμάς θα ήμουν εδώ και χρόνια τρελός μαλλιούφας... O0
Θα ήθελα να δω μια έρευνα πάνω σε ανθρώπους ....

Παρόλα αυτά δεν αποκλείω να υπάρχει επίδραση των φαρμάκων αυτών και στον άνθρωπο σε όλα τα επίπεδα ...
Πάντως σε συζήτηση επί του θέματος με το γυναικολόγο της γυναίκας μου όταν του έθεσα το θέμα ήταν κατηγορηματικός ότι τα φάρμακα αυτά θα μπορούσαν να επιδράσουν στον άνθρωπο σε επίπεδο ικανότητας προς τεκνοποίηση αλλά όχι σε γονιδιακό επίπεδο στα σπερματοζωάρια...

kos1987

New Member

tropheus είπε:
Η αλήθεια είναι ότι αν ότι ίσχυε για τα ποντίκια ίσχυε και για εμάς θα ήμουν εδώ και χρόνια τρελός μαλλιούφας... O0
Θα ήθελα να δω μια έρευνα πάνω σε ανθρώπους ....

Παρόλα αυτά δεν αποκλείω να υπάρχει επίδραση των φαρμάκων αυτών και στον άνθρωπο σε όλα τα επίπεδα ...
Πάντως σε συζήτηση επί του θέματος με το γυναικολόγο της γυναίκας μου όταν του έθεσα το θέμα ήταν κατηγορηματικός ότι τα φάρμακα αυτά θα μπορούσαν να επιδράσουν στον άνθρωπο σε επίπεδο ικανότητας προς τεκνοποίηση αλλά όχι σε γονιδιακό επίπεδο στα σπερματοζωάρια...

Η παραπανω μελετη λεει οτι η dht βρισκεται στον πυρηνα των κυτταρων της επιδιδυμιδας .Ακομη, τονιζει οτι τα φαρμακα αυτα επηρεαζουν σε εντονο βαθμο την εκφραση γονιδιων (που αφορουν την επιδιδυμιδα), που συμβαλλουν στη δημιουργια του απαραιτητου μικροπεριβαλλοντος για την ωριμανση των σπερματοζωαριων.

Παντως, το γεγονος οτι ουρολογος δεν θελει να μπλεξει με φινα και ντουτα μονο και μονο για να σωσει καποιες τριχες, εμενα μου λεει πολλα, παρα πολλα.

GUK

New Member

Ολα αυτά ντουταστερίδη, φιναστερίδη περνάνε σε μεγάλες συγκεντρώσεις στο σπέρμα ,ο κατασκευαστής απαγορεύει ενδοκολπική εξπερμάτιση αν γίνεται με σκοπό την τεκνοποίηση όπως και κατά την περίοδο της γαλουχίας και γενικά απαγορεύει καθε επαφή των δισκίων με την σύντροφο εάν η σύντροφος ειναι εγκυος.Το τι προκαλεί στο σπέρμα μας η στον άξονά είναι αλλη υπόθεση ( αν και προσώπικη μου άποψη ειναι οτι δεν προκαλλεί ανεπανόρθωτες αλλαγές) δεδομένου ότι είναι το πίο ήπιο αντιανδρογόνο πού υπάρχει.Εδώ παπουδες με LHRH συναγώνιστές που μπλοκάρουν τον άξονα καθολοκληρία στα πλαίσια του διακοπτώμενου αντδρογονικού στην θεραπεία του καρκίνου του προστάτη,οταν το κόβουν για κάποιους μήνες μαμάνε κανονίκα.Αποκαθήστατε ο άξονάς δηλ.

kos1987

New Member

Γιατρε μιας και εισαι ευκαιρος θα ηθελα να σε ρωτησω κατι.
Η καθηγητρια μας στη σχολη μας ελεγε οτι υποπλασια, υπερπλασια,ατροφια, οργανου ή ιστου σε πολλες περιπτωσεις μπορει να αξιολογηθει ως προνεοπλασια.Μας ελεγε μαλιστα και ενα παραδειγμα για υπολασια του σπερματικου επιθηλιου στην κρυψορχιδια που συνδεεται στο σκυλο και στον ανθρωπο με ογκους του γεννητικου επιθηλιου του ετεροπλεσυρου αδενα ισως λογω ανισορροπιας ορμωνων.Ακομη υπαρχει 10 φορες μεγαλυτερη πιθανοτητα στους κρυψορχεις να αναπτυξουν σερτολιωμα.
Υπαρχει καποια ερευνα σε νεαρα ατομα για δημιουργια νεοπλασματων στο γενετικο μετα απο παρατεταμενη χορηγηση φαρμακων οπως η ντουταστεριδη?

GUK

New Member

Kαταρχήν η κρυψορχία ευθύνεται για το 10% τον καρκίνων του ορχεων κυριως σεμινώματα δεν έχει καμία σχέση όμως σαν μήχανισμός με τους αναστολής 5α ρεδουκτάσης.Όσο αφορά το καρκίνο του προστάτη γιατι αυτός μας αφορά στην προκειμένη περίπτώση ελλατώνει την πιθανότητα να συμβεί οστόσο εάν συμβεί εχεί παρατηρηθεί οτι συνδιάζεται με πιό επιθετικές μορφές,οσο αφορά το υπολοιπο ουρογεννητικό συστημα δεν προκαλεί καρκίνο σε κανένα οργανο .

danceworld_2001

Well-Known Member

Αγαπητέ φίλε GUK καλησπέρα. Παίρνω το θάρρος να σου μιλήσω όντας χρήστης φιναστερίδης απο το 2005 με ενα έτος διακοπής το 2008. Η ουσία μου συνταγογραφήθηκε απο δερματολόγο αλλά έχω ρωτήσει πολλούς γιατρούς γύρω απο την επικινδυνότητα της ουσίας. 3 διαφορετικοί ουρολόγοι μου απέκλεισαν την παρουσίαση προβλημάτων στην ποσότητα του 1 mg που την θεωρούν ασήμαντη. Παθολόγος με διαβεβαίωσε πως ακόμη και η πολύ μακροχρόνια χρήση της δεν επιβαρύνει νεφρά και συκώτι, μάλιστα μου είπε πως ασθενείς με ΚΥΠ λαμβάνουν και 2 ολόκληρα χάπια προσκάρ (10 mg) ημερησίως για πάνω απο 10 χρόνια χωρίς καμία επιβάρυνση στα προαναφερόμενα όργανα. Κάποιοι άλλοι γιατροί την φοβούνται την ουσία χωρίς όμως να έχουν σίγουρο πόρισμα, πιστεύουν πως προκαλεί ορμονικές διαταραχές και μπορεί να βλάψει νευρικό σύστημα ή εγκέφαλο. Προσωπικά δεν βίωσα ποτέ παρενέργειες απο την ουσία εκτός απο το 2008 που την σταμάτησα, μετά απο 2 μήνες είχα συμπτώματα προστατίτιδας παρότι σε όλες μα όλες τις εξετάσεις που προβλέπεται να κάνεις βγήκα καθαρός. Εκτιμήθηκε οτι επειδη για 2 χρόνια έπαιρνα μεγάλες δόσεις (1/3 προσκάρ) ο προστάτης είχε μικρύνει και μετά την διακοπή άρχισε να επανέρχεται στο φυσιολογικό του και ενοχλούσε την ουρήθρα.

Τι απο τα παραπάνω αληθεύει και τι όχι? Γιατί δεν παίρνεις τα φάρμακα αυτά στις μικρές δόσεις ώστε να σώσεις τα μαλλιά σου? Τι κακό πιστεύεις μπορεί να κάνουν σε ενα χρήστη νέας ηλικίας με μακχροχρόνια χρήση?

GUK

New Member

Aν ρωτάς βάση της εμπειρίας μου πιστεύω οτι η αλλαγές που μπορεί να επιφέρει(επιπλοκές) είναι ασήμαντες και αναστρέψιμες και μιλάω για μια ήπια μείωση της στυτικής ικανότητας και της libido ,aαν θες να κάνεις παιδί πρέπει να την αποφεύγεις μειώνει την κινητικότητα και την ωρίμανση του σπέρματος μια που ρυθμίζεται απ'ο την τεστοστερόνη και την dht στις επιδυδιμίδες και επιπλέον για τον λόγο που αναφέρεται παραπάνω. Σχετικά με την εκσπερμάτιση αλλά αυτό συμβαίνει με δόση 5 mg μπορεί να κάνει μείωση του όγκου του σπέρματος έως και unejaculation, λογικό εφόσον μειώνει το μέγεθος του προστάτη και εφόσον ο όγκος του σπέρματος ρυθμίζεται κυριως απο προστάτη και σπερματοδόχες κύστες.Επιπλέον μπορεί να κάνει γυναικομαστία ή και μαστοδυνία πάλι σε δόσεις τον 5 mg. Κατα την γνώμη μου οι επιπλοκές σε μικρές δόσεις περιορίζονται σε θέματα γονιμότητας ,λίμπιντο και στύσης μικρής έκτασης όμως.Η επιλογή είναι του καθενός....Εγώ δε παίρνω γιατί είμαι σε διαδικασία να κάνω παιδί.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα