Απ: τελικα μονο η φινα!!!
mindtrapper είπε:
Αρωματοποιείται και γίνεται οιστρογόνα; Δεν είμαι σίγουρος βέβαια, πρέπει να το ψάξω.
Ναι, όπως είναι η οιστραδιόλη. Μήπως παραπάνω τεστο = παραπάνω οιστρογόνα (τις γυναικείες ορμόνες) και μειωμένη dht άρα μειωμένη "αντίσταση" στις γυναικείες ορμόνες;
cmos516 είπε:
Τελος στο παραπανω ποστ μου ισως δεν καταλαβατε -υπερβαλο λιγο,προφανως κ δεν υπαρχει κ@βλι τοσο σκληρο σαν πετρα,ουτε εκπερματιση 20κυβικων.
Καταλάβαμε την υπερβολή σου. Απλώς με κάτι τέτοια ποστ, δημιουργούνται άλλες εντυπώσεις, από άτομα που θέλουν να πάρουν φινα.
xk είπε:
Ωραίος
Panos1982 είπε:
ασε που δεν καταλαβαινω γενικα την απορια του ακη....
δλδ τι που καταληγει η παραπανω τεστοστερονη???
καταρχην η τεστοστερονη που υπηρχε ηδη που καταληγει ας πουμε???
Θα σου απαντήσω στο τέλος τι θέλω να πω, να τελειώσω πρώτα με τα quotes ;D
Panos1982 είπε:
η τεστοστερονη που μενει λες οτι παει στους μυες!!! αυτο οκ λογικο ειναι.....
γιατι ομως αυτο το 10% παραπανω τεστοστερονη που υπαρχει να μην παει κι αυτο στους μυες?? δεν νομιζω να εχουν οι μυες καποιο προβλημα με αυτο......ισα ισα...πολυ αθλητες βαζουν με ενεσεις τοπικα τεστοστερονη στους μυες.....
Αρα γιατι αυτο το +10% να μην παει κι αυτο στους μυες και πιστευεις οτι γινεται οιστρογονα??? ποιος ο λογος??
tatini είπε:
Χωρίς να έχω κάποια βάσιμη πληροφορία, δε μου φαίνεται παράλογο αυτό που λέει ο Πάνος... Εδώ άλλοι σκίζονται στα χάπια τεστοστερόνης για να μεγαλώσει ο μυς (όχι ότι το προτείνω φυσικά), η ποσότητα που δημιουργείται από τη φίνα δε θα ξέρει πού να πάει;
Ας μην ξεχνάμε ότι αν ένας αθλητής παίρνει χάπια για να αυξήσει την τεστοστερόνη του ή του την δίνει ο γιατρός για χ λόγους, δεν μπλοκάρονται οι υποδοχείς ανδρογόνων όμως με φινα. Με αποτέλεσμα παραπάνω τεστοστερόνη = παραπάνω dht = μειωμένα οιστρογόνα.
tatini είπε:
cmos, μετά το αρθράκι σου περί μαλακοκαυλίασης σε συνδυασμό με τα όσα είχε γράψει ο φίλος Σαμψών για το ένα κουτάκι propecia, προτείνω να αρχίσουμε να μεταδίδουμε τις γνώσεις μας σε κάτι αγοράκια που συχνάζουν στη Συγγρού και πίνουν όλη μέρα χημειοθεραπείες και ορμόνες για να βγάλουν βυζάκι και να τους μαραθεί το απαυτό... "Παιδιά, ξεχάστε ό,τι παίρνετε, με ένα κουτάκι propecia έχετε εγγυημένα αποτελέσματα. Δεν συμπεριλαμβάνονται τα σαρκώδη χείλη".
Τα παιδιά αυτά, παίρνουν σπιρονολακτόνη btw..
Panos1982 είπε:
Απο τοτε που αρχισα φινα.....δεν υπαρχει κανενας διπλα μου..

.....λες να ειναι κι αυτο καποια παρενεργεια?? :
Πιθανών η παραπάνω τεστο να σε κάνει "ταύρο" από ταύλα και να φοβούνται όλοι
takis7 είπε:
ακη απ αυτα που διαβασα στο θρεντ <εναλακτικες δόσεις φινας>καταλαβα οτι δόσεις φινας κατω απο 0,5γμ ο οργανισμος τις συνηθίζει οποτε ειναι σα να μην παιρνεις καθόλου, έέ :chinscratch
Πάντα με βάση το τι είδα εγώ, αναφερόμουν. Όποτε έπαιρνα παραπάνω από το 1/8, παρατηρούσα πιο "άγρια" sides.
Να πω βασικά την απορία μου. Αν και δεν ήθελα να το "σκαλίσω", για να μην αρχίσουν τπτ ομηρικές μάχες, πολέμιοι vs χρήστες φινας

Επίσης να πω ότι ναι όλοι (και εγώ) λέμε ότι λένε οι έρευνες και οι γιατροί, αλλά πάντα όταν ακούω μερκ μου έρχεται στο μυαλό ο "κακός" της "παρέας" (όπου παρέα=φαρμακοβιομηχανία) και την φίνα πάντα την είχα για πολύ "ύπουλο" χάπι.
Ακόμη και από την αντίπαλο της, την ντουτα, την θεωρούσα χειρότερη.
Βέβαια, λέω ότι λένε και οι γιατροί έτσι; Όπως και εσείς που έχετε ρωτήσει/διαβάσει. Αλλά να μην ξεχνάμε ότι και αυτοί λένε ότι λένε οι κλινικές έρευνες.
Ωστόσο, την γνωρίζεται την φουστιά που κάνουν οι εταιρίες με το placebo (το χάπι που χρησιμοποιούν στις έρευνες) για να ξεγελάσουν το FDA;
Τι θέλω να πω για να μην σας μπερδεύω, πάντα πάω με ότι λένε οι γιατροί/έρευνες, αλλά και κρατάω και μια "πατινί" γιατί όλοι τους (βιομηχανίες) είναι κουφάλες.
Αυτό που μου είχε έρθει στο μυαλό όταν άρχισα να διαβάζω το τι παίζει με σκοπό να πάρω φινα , ήταν το εξής (μπακαλίστικα):
Αν το σώμα παράγει έναν αριθμό 10 τεστοστερόνης, το οποίο από αυτό ένα μέρος πάει στο σώμα μας (μυς, κόκαλα κλπ) και περίπου ένα 5% γίνεται DHT και εκεί συνεχίζει σαν DHT πλέον το έργο της.
Παίρνοντας κανείς φινα, απλώς μειώνει την dht του και αυτό ήταν; Δηλαδή μειώνοντας μια σημαντική αντρική ορμόνη παίρνοντας φίνα, απλώς μεγαλώνει η ποσότητα τεστοστερόνης, άρα να πάμε γυμναστήριο να κάνουμε μπράτσα (που αναφέρθηκε παραπάνω) ή έχει κάποιες συνέπειες;
Πχ παίρνοντας κανείς φινα, μειώνει την dht και αυξάνει την τεστοστερόνη, η οποία "παραπανίσια" τεστοστερόνη γίνεται οιστρογόνα, τα οποία οιστρογόνα δεν έχουν την DHT να τα σταματάει και μπορεί τα οιστρογόνα πιθανών να επηρεάσουν τις θυρεοειδικές ορμόνες. Δεν το αναλύω εδώ περισσότερο, μπορεί να κάνω και λάθος, άλλωστε είναι απλώς μια σκέψη που είχα. Ωστόσο, μερικά quotes από Ελληνικά sites για να μην μπλέκουμε με Αγγλικούς όρους
τι λέει το blog
endokrinologos):
Τα οιστρόγονα αυξάνουν τη συγκέντρωση μιας εκ των πρωτεινών που συνδέονται με τις θυρεοειδικές ορμόνες, της TBG, και επομένως αυξάνουν και τη συγκέντρωση της ολικής Τ3 και Τ4
Καταστάσεις που προκαλούν μειωμένες τιμές των ολικών θυρεοειδικών ορμονών χωρίς διαταραχή της λειτουργίας του αδένα:
Ανεπάρκεια της TBG προκαλείται από ψηλές συγκεντρώσεις ανδρογόνων, από τη χορήγηση γλυκοκορτικοειδών (κορτιζόνης) στις ενδοκρινικές νόσους μεγαλακρία και σύνδρομο Cushing.
ή τι λέει το
vita.gr
H υπέρ ή αντίστοιχα η υποπαραγωγή κάποιων από τις ορμόνες (οιστρογόνα, ανδρογόνα, θυρεοειδικές ορμόνες, κορτιζόλη κ.ά.) μπορεί να επηρεάσουν τη διάθεση και να προκαλέσουν εμφανή συμπτώματα, άλλοτε έντονα και άλλοτε όχι. Συχνά, πρόκειται για μία φυσιολογική διακύμανση (π.χ. κύκλος στις γυναίκες) και άλλες φορές για καταστάσεις που χρήζουν ιατρικής αντιμετώπισης (π.χ. υπερπαραγωγή θυρεοειδικών ορμονών ή κορτιζόλης).
Οι διαταραχές στις θυρεοειδικές ορμόνες μπορεί να προκαλέσουν ινσουλινοαντίσταση ή ακόμη περισσότερο, σε απώλεια
ιωδίου από το σώμα με αποτέλεσμα να επηρεάσει τον
υποθυρεοειδισμό.
Τώρα, αυτά είναι απλώς σκέψεις μου, μην αρχίζετε να καταριέστε την φινα. Έχω μιλήσει και με άτομα που έπαιρναν για πάνω από 7 χρόνια.
Δεν θέλω να μπλέκω σε διαμάχες του τύπου "τι λες, οι χ είπαν έτσι κλπ" γιατί χαίρω πολύ, τα γνωρίζω και εγώ.
Όπως επίσης και να μου πει κανείς "μην πάρεις/κόψε την να ησυχάσεις" γιατί το θέμα είναι να γνωρίζουμε περισσότερο, δεν είναι απλώς να την κόψω πχ εγώ.