οριακη τεστοστερονη

badday

New Member
Ελενξα την τεστοστερονη μου ..δυστηχως ο γιατρος μου εγραψε μονο τεστοστερονη και οχι δυιδροτεστοστερονη κτλ. Λοιπον η τεστοστερονη (σκετη οχι ολικη ελευθερη κτλ) μου ειναι χαμηλα οριακη 4.04 ng/ml (4-11 φυσιολογικο)... δεν θα επρεπε να ηταν υψηλοτερη λογω τριχοπτωσης τριχοφυιας στο σωμα κτλ.. ;

Εν τω μεταξυ τον τελευταιο χρονο δεν εχω και πολυ διαθεση για σεξ και γενικοτερα δεν εχω την καλυτερη διαθεση, κουραζομαι ευκολα κτλ ...

Ολο αυτο το εχω ριξει στο αγχος γενικοτερα λογω καταστασης , απολυσης που προεκυψε απο την δουλεια, καποιες αποφασεις που πρεπει να παρω κτλ

Αποτην αλλη μηπως ειναι χαμηλη επειδη μετατρεπετε σε τεστοστερονη;

γενικοτερα τι γινετε με την τεστοστερονη;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

orestis

Member
Εχεις ξανακανει εξατασεις τεστοστερονης? Το οτι ειναι χαμηλη , δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα εχεις και καποιο προβλημα με τη λιμπιντο. Πολλοι αντρες εχουν χαμηλη τεστοστερονη, αλλα δεν εχουν σεξουαλικα προβληματα απαραιτητα.
Μηπως γενικα σε σενα ειναι χαμηλη και οχι μονο τη συγκεκριμενη περιοδο?
Μιας και αναφερεις πιο πανω τριχοφυια στο σωμα, αυτη απ οτι ξερω , δεν ειναι ενδειξη υψηλης τεστοστερονης. Σηνη8ως οι αντρες με αυξημενη τριχοφυια στο σωμα , εχουν πιο χαμηλη τεστοστερονη. Σε αντιθεση με αυτο που πιστευουν οι περισσοτεροι οτι οσο πιο τριχωτος ειναι καποιος τοσο πιο πολυ τεστοστερονη εχει.
Η τριχοφυια στο σωμα , εχει περισσοτερο να κανει με θεματα εθνικότητας και κληρονομικότητας , παρα με την ταστοστερονη. Το θεμα ειναι καθαρα γονιδιακο , οπου τα κύτταρα στους θυλάκους των τριχών έχουν αυξημένη έκφραση του ενζύμου 5α-αναγωγάση που μετατρέπει τοπικά την τεστοστερόνη στην πολύ ισχυρότερη διυδροτεστοστερόνη, η οποία μετατρέπει το χνούδι σε τελική τρίχα.
Εγω ας πουμε , που εκανα συχνα εξετασεις τεστοστερονης, ενω παντα ειχα πολυ υψηλα επιπεδα, δεν ειμαι στην κατηγορια των τριχωτών.
 

badday

New Member
εξετασεις δεν εχω ξανακανει ..σεξουαλικο προβλημα δεν εχω, απλα δεν εχω διαθεση οπως παλιοτερα. Βεβαια περναω μια περιοδο με πολυ αγχος κτλ. Ειχα την εντυπωση οτι εμεις με ΑΑ συνηθως εχουμε υψηλη τεστοστερονη. Οποτε η τιμη της τεστοστερονης δεν εχει να κανει με την ΑΑ θα επρεπε να κανω και εξετασεις διυδροτεστοστερονης;

Οπως και να εχει αυριο θα παν να δω εναν ενδοκρινολογο ...δεν μου φαινετε καθολου φυσιολογικο να εχω οριακη τεστοστερονη ..γυμναζομαι τα κιλα μου ειναι φυσιολογικα τρωω σχετικα υγιεινα.
 

orestis

Member
Το θεμα δεν ειναι παντα τοσο απλο. Η ιστορια με της ορμονες ειναι λιγο μπερδευμενη.
Μπορει να εχεις πολυ υψηλη τεστοστερονη και να εχεις θεματα με τη λιμπιντο, ενω μπορει να εχεις χαμηλη και να μην εχεις κανενα προβλημα.
Εγω καποια στιγμη ειχα θεματα με τη λιμπιντο και οσοι γιατροι εβλεπαν τις εξετασης μου, μου ελεγαν οτι δεν διαιολογητε με τοσο υψηλη τεστοστερονη να εχω καποιο προβλημα. Μαλιστα μου ελεγαν οτι δεν εχω προβλημα και οτι ειναι της φαντασιας μου. τελικα κατεληξα οτι το προβλημα προερχοταν απο το θυρεοειδη , τον οποιον μολις ειχα αφαιρεσει, και μαλλον λογο του οτι ο θυρεοειδης επηρεάζει τη λειτουργια των ορμονων, εμενα τις ειχε κανει ανω κατω.
 

somari

Active Member
Τι σημαινει τεστοστερονη σκετη;
Η ολική θα είναι ή η ελεύθερη...
Αν η ελεύθερη είναι χαμηλή, τότε αυτό δείχνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της τεστοστερόνης έχει μετατραπεί σε άλλη ορμόνη (πχ ΔΥΤ, οπότε και λογικό να καραφλιάζεις)
 

lab_rat

Member
Για πολλοστη φορα... η λογικη εχω ΑΑ αρα πρεπει να εχω αυξημενη dht δεν εχει ΚΑΜΙΑ βαση.
 

badday

New Member
οκ παιδια ξεχναμε την ΑΑ ...το θεμα ειναι οτι εχω χαμηλη τεστοστερονη! Δεν μου φαινετε φυσιολογικη ..και αν παρω αντιανδρογονα μαλλον θα χειροτερεψω την κατασταση.

σομαρι στο χαρτι γραφει σκετο τεστοστερονη !! Μηπως οταν δεν αναφερει εννοει καποια στανταρ;

επισης σε καποια σαιτς διαβασα οτι τα ορια ειναι 2,5ng-8ng ..τι σχυει τελικα;
 

weznem

Well-Known Member
αν δεν εισαι καλα δεν εχεις ορεξη για σεχ,, λιμπιντο ψυκικη κατασταση σχετιζονται αμεσα..επισης το θεμα δεν ειναι αν εχεις χαμηλη τεστο,το θεμα ειναι αν λειτουργεις νορμαλ με τα υπαρχοντα επιπεδα αν ναι δεν χρειαζεται να την αυξησης..σε καθε περιπτωση πηγαινε σε ενα ενδοκρινολογο να σε κατευθυνει..και χαλαρωσε... και μονο οτι εχεις μια ψιλοκαταθλιψη εισαι δηλαδη ψυχικα σε κακη κατασταση οπως λες θεωρω οτι αρκει για να επηρεασει τα επιπεδα ορμονων.
 

badday

New Member
weznem είπε:
αν δεν εισαι καλα δεν εχεις ορεξη για σεχ,, λιμπιντο ψυκικη κατασταση σχετιζονται αμεσα..επισης το θεμα δεν ειναι αν εχεις χαμηλη τεστο,το θεμα ειναι αν λειτουργεις νορμαλ με τα υπαρχοντα επιπεδα αν ναι δεν χρειαζεται να την αυξησης..σε καθε περιπτωση πηγαινε σε ενα ενδοκρινολογο να σε κατευθυνει..και χαλαρωσε... και μονο οτι εχεις μια ψιλοκαταθλιψη εισαι δηλαδη ψυχικα σε κακη κατασταση οπως λες θεωρω οτι αρκει για να επηρεασει τα επιπεδα ορμονων.

..ναι αλλα μηπως για την ψυχολογικη μου κατασταση φταιει η τεστοστερονη; Ειμαι αδυνατος γυμναζομαι ..εε αν ειμαι τωρα οριακα σε 10χρονια που θα ειμαι;

Περασα απο το εργαστηριο ..μου ειπαν οτι οταν δεν αναφερετε το ειδος της τεστοστερονης ειναι ολικη!

Απο τριτη θα παω σε εναν ενδοκρινολογο ..αν και δεν παιζει να ασχοληθει καθολου, τουλαχιστον θα του κανω καποιες ερωτησεις

καταταλα οντως πρεπει να χαλαρωσω! :p
 

weznem

Well-Known Member
τι να σου πω ρε φιλε,μακαρι να μπορουσα να σε βοηθησω δεν ειμαι γιατρος οποτε αν σου πω κατι πανω σε αυτο που με ρωτας μαλ@κια θα ναι..δεν ξερω..εναν καλο ενδοκρινολογο θελεις το που θα τον βρεις ειναι ενα αλλο ελληνικο προβλημα δυστυχως..ελπιζω να μην ειναι τιποτα..
Ενημερωσε μας φιλε για την εξελιξη με τον γιατρο..
 

orestis

Member
Αν ο ενδοκρινολογος δεν μπορει να εντοπισει καποια αιτια τοτε η επομενη φαση ειναι να πας σε ανδρολογο/ουρολογο (νομίζω ετσι λενε την ειδικότητα).
Αν εισαι αθηνα, υπαρχει καποιος ενδοκρινολογος που θεωρητε καλος, ειναι στην Πατησιων. Οταν ημουν αθηνα σε αυτον πηγαινα, αν και σε οτι αφορουσε το θεμα της πεσμενης λιμπιντο, μου ελεγε οτι δεν εχω καποιο προβλημα, τουλαχιστον σε οτι εδειχναν οι εξετασεις μου, ττις οποιες ελεγε οτι ειναι εξαιρετικές.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

badday

New Member
σε ουρολογο θα παω για αρχη στο ικα ..δεν ειμαστε για εξοδα!

Πιο πολυ για να το συζητησω μαζι του ..απο την στιγμη που ειμαι μεσα στα ορια εστω και οριακα δεν νομιζω να μπει στον κοπο ρισκο κτλ να ασχοληθει περισσοτερο.

οπως και να εχει θα σας κρατησω ενημερους

ευχαριστω παιδια!
 

badday

New Member
somari είπε:
Χτύπησα 8άρι στην ολική


...??? μηπως εννοεις 80; Τι συνεβει και επεσε τοσο χαμηλα; ξεκινησες αποκατασταση τεστο κτλ να υποθεσω; Στην καθημερινοτητα σου πως ενιωθες; τωρα σε τι επιπεδα εισαι;
 

somari

Active Member
Oλική τεστο... Μάλλον στο ΝΙΜΙΤΣ τα μετράνε σε άλλες μονάδες... τα όρια είναι 1,41- 6,25 για άντρες
Εγώ έχω 8,00

H αλήθεια είναι πως νιώθω λίγο καλύτερα ψυχολογικά γνωρίζοντας πως η πρώιμη καράφλα είναι αποτέλεσμα υπερβολικής αντρίλας :p :p

wolverine2.png


Edit: όχι στις ίδιες μονάδες που χεις δώσει και εσύ είναι, μάλλον έχεις πρόβλημα να διαβάζεις δεκαδικά :p

Πάντως μου κάνει εντύπωση που το ΝΙΜΙΤΣ δίνει φυσιολογικές τιμές 1,4 - 6,25 ενώ το δικό σου εξεταστικά κέντρο 4-11 (δηλαδή για το δικό σου κέντρο είμαι μια χαρά, και αντίστοιχα για το ΝΙΜΙΤΣ είσαι εσύ μια χαρά)
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
badday, οι τιμές που αναφέρεις είναι ολικής τεστοστερόνης και όχι ελεύθερης. Πόσο χρονών είσαι?
Θα μπορούσε να οφείλεται σε υποσιτισμό (δηλαδή λαμβάνεις χαμηλές συνολικές θερμίδες μέσα στη μέρα) ή διατροφή υψηλή σε οιστρογόνα, όπως πχ σόγια, ή πολλές φυτικές ίνες στη διατροφή σου, σε μη ποιοτικό ύπνο, (λίγες ώρες) ή σε αυξημένες δραστηριότητες όπως πχ γυμναστική με βάρη ή αερόβιο κλπ.
Ισχύει κάτι από τα παραπάνω για σένα?
 

badday

New Member
somari ...α ναι σωστα! Απλα διαβαζω παντου ακεραιους τους αριθμους και μπερδευτηκα! Δεν παιζει να δινουν διαφορετικες μοναδες μετρησης ..μαλλον κατι παει λαθος! Καλα θα τα συζητησω με τον γιατρο γιατι εχω μπλεχτει! Παντως και η παραπανω τεστο (συμφωνα με νιμιτς) εχει σχεδον τις ιδιες αντενδειξεις με την χαμηλη τεστο! Ποια αιτιολογια σου εδωσαν για την παραπανω τεστο ...εξετασεις για θυροειδη κτλ εκανες; Μηπως επερνες καποιο αναβολικο σκευασμα;

GOMI οι τιμες ειναι ολικη! ..και η αληθεια ειναι οτι κοιμαμε 5 ωρες την ημερα και παραμελω το φαγητο ..θα μπω σε προγραμμα να τηρω αυτα που αναφερεις μηπως δω διαφορα! .. εχω ψιλοαγχωθει με τα επιπεδα της τεστο.
 

somari

Active Member
oι υπολοιπες εξετασεις ειναι στα νορμαλ ορια, εκτος απο ερυθρα και βασεοφιλα που ειναι ανεβασμενα. εγω απλα εχω παραλαβει τις εξετασεις. για συμβουλες πρεπει να κλεισω ραντεβου με το γιατρο να τα συζητησουμε...

οι μοναδες ειναι ιδιες, το τσεκαρα στο χαρτι. απλα τα δυο ιατρεια δινουν διαφορετικο υρος "νορμαλ" τιμων...
το δικο σου δινει 4-11, τι δικο μου 1,5 - 6,5 (περιπου)

Δηλαδη αν πηγαινες νιμιτς θα σε εβγαζαν καθαρο, ενω αν πηγαινα στο δικο σου θα εβγαζαν εμενα καθαρο...
 

orestis

Member
Κοιταξα κατι δικες μου εξετασεις που ειχα κανει παλιοτερα, σε εξειδικευμένο κεντρο για θεματα γονιμότητας και τα σχετικα. Οι τιμες που δεινουν για ολικη ειναι 2,6 εως 12 ng/ml.
Παιζει ρολο και το πως τι μετρανε, σε τι μοναδες.. Ενα αλλο εργαστηρι δεινει φυσιολογικες τιμες 300 εως 900 ng% , που ειναι αλλος τροπος μετρησης.
 
Μπλουζα