μεταμοσχευση οταν το προβλημα εχει κεφια

gianniskritikos2

Active Member
Πριν λιγες μερες ακουστηκε μια αποψη η οποια εχει ξανα ακουστει οτι αν η τριχοπτωση δεν σταθεροποοιθει αλλα ακομα εξελισεται με γρηγορους ρυθμους οταν λεμε οτι ακομα καραφλιαζεις και φενεται οτι χανεις.... δεν κανει να κανουμε μμ γιατι μπορει να πεσουν τα μμ εδω σε αυτο το βιντεο οπως και σε πολα ατομα που συνανταω στον δρομο παρατηρω οτι εχουν διασπαρτες τριχες απο μμ αυτο τι ειναι? το ποιο πιθανο για μενα ειναι να ειχαν αραιωσει να καναν μμ για να καλυφτει η αραιωση και πεσαν τα μαμα τριχες και μεινανε οι μμ..... αρα αμα αυτο το σεναριο ειναι αληθες τοτε μπορουμε να κανουμε μμ και οταν το προβλημα ακομα εξελισεται γρηγορα να και το βιντεο που πριν κανει μμ ειχε ειδη μια προηγουμενη που του εχει αφισει μμ τριχες http://www.youtube.com/watch?v=yjwpLbLZ0k4


φενεται καθαρα οτι ειχε κανει παλια μμ και οτι αναμεσα στα μμ μαλλια ειχε μαμα μαλλια που πεσανε αλλα δεν επεσαν τα μμ μαλλια αρα απευθινομαι συγκεκριμενα στον γκομι αυτη δεν μπορει να θεωριθει ενα δειγμα τυχον αποδειξης οτι τα μμ δεν πεφτουν ακομα και οταν δεν εχει σταθεροποιηθει το προβλημα?...
Δοκημασα μασαζ καθε μερα 2 φορες 15 λεπτον το κεφαλι μου καθε μερα ποναγε το κανα επει 7 μηνες και το αποτελεσμα ηταν να αραιωσω εβλεπα στην αρχη κατι πολυ μικρες τριχες χνουδια δηλαδει κροταφους που μπορει να ταν απο την μινοξ αλλα μετα απο 7 μηνες αραιωσα ξεκαθαρα αρα μια θεωρια που λεγαμε εδω για μασαζ και οτι το προβλημα ειναι στην περιοχη απο μυς απο κακη αιματοση και απο χιλια δυο απετιχε στο θεμα μασαζ... επησεις στο θεμα ρολλερ κανενας μα κανενας εδω τοσο καιρο δεν εχει δει αποτελεσμα απο το ρολλερ και μιλαω σε αυτο το φορουμ και οχι σε αλλα κανενας δεν ειδε κατι αξιολογο με βουρτσισμα οτι λεγαμε ηταν ο ενθουσιασμος οτι wow κατι κανει κανενας δεν ειχε να πει παιδια ολα καλα αυτο ειναι.... το λεγαμε μεχρι ενα δυο μηνες τελεικα το παρατησαν ολοι... καπα και αλλα ατομα λεγανε οτι κανει τρελει δουλεια πλεων λενε δεν ειχε να δωσει κατι αν εδεινε δεν θα το σταματαγανε αρα αναμφισβητιτα η θεωρια αιματοσεις και καθαρισμα του κεφαλιου απετυχε. Ειναι λοιπον το προβλημα της περιοχης? γιατι ολα πανε να οδηγησουν στην αλλη θεωρια τον ευαισθητων τριχοθυλακιων .... κανεις μμ και τα μαλλια δεν πεφτουν και ας μπηκαν σε σημειο που καραφλιαζει.... αρα? ολα οδηγουν εκει αυτη τη στιγμη κανενα σοβαρο στιχειο δεν αποριπτει αυτη τη θεωρια και δεν υπαρχει ουτε ενα εστω και πολυ μικρο στοιχειο που να υποστιριζει οτι το προβλημα ειναι της περιοχης.
Περιμενω αποψεις γιατι πολα ατομα οπως και εγω μπορει να μην κανω μεταμοσχευση για 3 χρονια ωστε να σταθεροποιηθει το προβλημα και να περασω σε ηλικια 22 παω σε λιγο 3 χρονια φοιτιτικα καραφλας χωρις λογο απο την αλλη αν ισχυει η αλλη θεωρια δεν πρεπει οντως να κανω..... και νομιζω αφορα πολα ατομα το συγκεκριμενο ερωτημα
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Nick_1986

Member
Εγώ πάντως παίδες έκανα μμ στα 21 (πριν από 7 χρόνια) ενώ είχα μαλλιά και τώρα που η αραίωση με έχει σαρώσει, τα μμ μένουν στη θέση τους ακμαία!
 

gianniskritikos2

Active Member
εχεις χασει πολλα μαμα? και ειχες πολυ τριχοπτωση?Ας ακουσουμε εμπειριες αλλα και αποψεις γιατι ειναι σημαντικο το θεμα....
 

Nick_1986

Member
Έχω χάσει σχεδόν όλα τα μαμά μαλλιά...Μόνο κάτι πολύ λεπτές τρίχες μείνανε...

Αλλά τα μμ έχουν μείνει όλα και σε πολύ ζωντανή κατάσταση...
 

giwrgos athina

Active Member
Και εγω εκανα σε ηλικια 21 ετων μμ αλλα ημουν ηδη σχεδον norwood 5..κοντευω 24 και δεν μ επεσαν ουτε παρατηρω καμοια φοβερη αλλαγη...
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
gianniskritikos2 είπε:
Πριν λιγες μερες ακουστηκε μια αποψη η οποια εχει ξανα ακουστει οτι αν η τριχοπτωση δεν σταθεροποοιθει αλλα ακομα εξελισεται με γρηγορους ρυθμους οταν λεμε οτι ακομα καραφλιαζεις και φενεται οτι χανεις.... δεν κανει να κανουμε μμ γιατι μπορει να πεσουν τα μμ εδω σε αυτο το βιντεο οπως και σε πολα ατομα που συνανταω στον δρομο παρατηρω οτι εχουν διασπαρτες τριχες απο μμ αυτο τι ειναι? το ποιο πιθανο για μενα ειναι να ειχαν αραιωσει να καναν μμ για να καλυφτει η αραιωση και πεσαν τα μαμα τριχες και μεινανε οι μμ..... αρα αμα αυτο το σεναριο ειναι αληθες τοτε μπορουμε να κανουμε μμ και οταν το προβλημα ακομα εξελισεται γρηγορα να και το βιντεο που πριν κανει μμ ειχε ειδη μια προηγουμενη που του εχει αφισει μμ τριχες

Καταρχήν, όπως πολύ σωστά είπες, ήταν μια άποψη. Τίποτα παραπάνω.

φενεται καθαρα οτι ειχε κανει παλια μμ και οτι αναμεσα στα μμ μαλλια ειχε μαμα μαλλια που πεσανε αλλα δεν επεσαν τα μμ μαλλια αρα απευθινομαι συγκεκριμενα στον γκομι αυτη δεν μπορει να θεωριθει ενα δειγμα τυχον αποδειξης οτι τα μμ δεν πεφτουν ακομα και οταν δεν εχει σταθεροποιηθει το προβλημα?...

Για μένα αυτό δεν λέει τίποτα, γιατί όπως σου είχα αναφέρει και σε άλλο θέμα, και το cd ρίχνει άμεσα τα αδύναμα μαλλιά λόγω του οξειδωτικού στρες, αλλά τα δυνατά μαλλιά παραμένουν. Σημαίνει ότι αυτά έχουν ανοσία στην συγκεκριμένη ουσία ενώ αυτά που έπεσαν ήταν ευαίσθητα σε αυτή?

Τα μοσχεύματα είναι απολύτως φυσικό να έχουν πολύ περισσότερη αντοχή στα ανδρογόνα γιατί μέχρι την αλλαγή θέση τους, δεν ήταν εκτεθειμένα σε αυτά. (τουλάχιστον όχι στον ίδιο βαθμό με της nw6 περιοχής)


Δοκημασα μασαζ καθε μερα 2 φορες 15 λεπτον το κεφαλι μου καθε μερα ποναγε το κανα επει 7 μηνες και το αποτελεσμα ηταν να αραιωσω εβλεπα στην αρχη κατι πολυ μικρες τριχες χνουδια δηλαδει κροταφους που μπορει να ταν απο την μινοξ αλλα μετα απο 7 μηνες αραιωσα ξεκαθαρα αρα μια θεωρια που λεγαμε εδω για μασαζ και οτι το προβλημα ειναι στην περιοχη απο μυς απο κακη αιματοση και απο χιλια δυο απετιχε στο θεμα μασαζ... επησεις στο θεμα ρολλερ κανενας μα κανενας εδω τοσο καιρο δεν εχει δει αποτελεσμα απο το ρολλερ και μιλαω σε αυτο το φορουμ και οχι σε αλλα κανενας δεν ειδε κατι αξιολογο με βουρτσισμα οτι λεγαμε ηταν ο ενθουσιασμος οτι wow κατι κανει κανενας δεν ειχε να πει παιδια ολα καλα αυτο ειναι.... το λεγαμε μεχρι ενα δυο μηνες τελεικα το παρατησαν ολοι... καπα και αλλα ατομα λεγανε οτι κανει τρελει δουλεια πλεων λενε δεν ειχε να δωσει κατι αν εδεινε δεν θα το σταματαγανε αρα αναμφισβητιτα η θεωρια αιματοσεις και καθαρισμα του κεφαλιου απετυχε.

Θα συμφωνήσω. Μέχρι στιγμής τίποτα από όλα αυτά δεν είναι ικανό να σταματήσει μια επιθετικού τύπου τριχόπτωση. Παρόλο αυτά το μασάζ εμένα με βοηθάει, αλλά δεν ξέρω αν θα με βοηθούσε πριν 15 χρόνια που η τριχόπτωσή μου ήταν ιδιαίτερα επιθετική.

Όλες αυτές οι "θεραπείες" είναι μόνο για όποιον έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει να κινηθεί με φάρμακα, λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό, δεν θα σώσει τα μαλλιά του. Απλά ίσως είναι καλύτερα από το τίποτα.

Ειναι λοιπον το προβλημα της περιοχης? γιατι ολα πανε να οδηγησουν στην αλλη θεωρια τον ευαισθητων τριχοθυλακιων .... κανεις μμ και τα μαλλια δεν πεφτουν και ας μπηκαν σε σημειο που καραφλιαζει.... αρα? ολα οδηγουν εκει αυτη τη στιγμη κανενα σοβαρο στιχειο δεν αποριπτει αυτη τη θεωρια και δεν υπαρχει ουτε ενα εστω και πολυ μικρο στοιχειο που να υποστιριζει οτι το προβλημα ειναι της περιοχης.

Όντως δεν υπάρχει κανένα σοβαρό στοιχείο να δείχνει ότι το πρόβλημα είναι της περιοχής. Υπάρχει όμως σοβαρή μελέτη που να δείχνει ή καλύτερα να στοχοποιεί τη διαφορετικότητα των μεν και των δε θυλάκων? Εγώ τουλάχιστον δεν βρήκα ποτέ τίποτα. Είναι μια θεωρία που στηρίζεται περισσότερο στην λογική, αλλά η επιστημονική κοινότητα πάντα στηριζόταν στις αποδείξεις.

Εκτός αυτού, θυμάμαι κάποια μελέτη που έγινε in vitro με ανθρώπινους όμως θύλακες και από φαλακρούς και από μη έχοντες πρόβλημα όπου τους έκθεσαν σε ανδρογόνα.

Οι θύλακες από τις προβληματικές περιοχές ατρόφησαν γρηγορότερα φυσικά, αλλά και οι θύλακες όσων δεν είχαν πρόβλημα, όταν παρέμειναν εκτεθειμένοι άρχισαν να παρουσιάζουν το γνωστό "miniaturization".
Αν όντως η έρευνα ήταν αληθής, δείχνει ότι όλοι οι θύλακες, αν εκτεθούν σε μεγάλες και διαρκής ποσότητες ανδρογόνων, θα έχουν την ίδια εξέλιξη λόγω του οξειδωτικού στρες.

Τώρα σε ότι αφορά την περιοχή, γιατί να είναι τόσο εξωπραγματική ως θεωρία? Το ίδιο το δέρμα μας είναι ένας μεγάλος ενδοκρινολογικός παράγοντας φτιάχνοντας το δικό του ανεξάρτητο ορμονολογικό προφίλ και η ζημιά δεν γίνεται μόνο στο θύλακα, αλλά αλλοιώνει ολόκληρη την περιοχή αλλάζοντας τη σύσταση του κολλαγόνου δίνοντας μια εικόνα γυαλάδας και ακαμψίας σε ένα φαλακρό κεφάλι. Μια και δοκίμασες για μεγάλο διάστημα το μασάζ, θα παρατήρησες και εσύ ο ίδιος το πόσο διαφορετικό είναι το δέρμα πίσω και πλάι και πως είναι στην άνω περιοχή.

Όλη λοιπόν αυτή η αλλαγή στη σύστασή του, είναι αποτέλεσμα μόνο της απώλειας των μαλλιών ή της τοπικής έκθεσης της περιοχής σε υψηλά ποσοστά ανδρογόνων?

Ποιο φαίνεται λογικότερο?


Περιμενω αποψεις γιατι πολα ατομα οπως και εγω μπορει να μην κανω μεταμοσχευση για 3 χρονια ωστε να σταθεροποιηθει το προβλημα και να περασω σε ηλικια 22 παω σε λιγο 3 χρονια φοιτιτικα καραφλας χωρις λογο απο την αλλη αν ισχυει η αλλη θεωρια δεν πρεπει οντως να κανω..... και νομιζω αφορα πολα ατομα το συγκεκριμενο ερωτημα


Αυτό που μετράει πάνω από όλα, είναι η εμπειρία των μελών που έχουν κάνει μεταμόσχευση, όπως των 2 φίλων παραπάνω και όχι η δική μου θεωρητική και μόνο προσέγγιση που είναι και εκ του ασφαλούς.
Εφόσον νιώθεις ότι μια μμ θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα προχώρα, εφόσον έχεις λάβει υπόψη όλες τις πιθανές παραμέτρους, κάτι που βλέπω ότι ήδη κάνεις.
 

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
offtopic
GOMI είπε:
Όλες αυτές οι "θεραπείες" είναι μόνο για όποιον έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει να κινηθεί με φάρμακα, λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό, δεν θα σώσει τα μαλλιά του. Απλά ίσως είναι καλύτερα από το τίποτα.

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε pin κάπου; Απ' ότι φαίνεται είναι κάτι που ξεχνά ή αδυνατεί να καταλάβει πολύς κόσμος (ίσως πάνω στην απελπισία του) και έχουμε το φαινόμενο του captain obvious με άτομα που επαναλαμβάνουν για νιοστή φορά το πασιφανές: ότι το roller δεν είναι τεκμηριωμένη θεραπεία, ότι το δαφνέλαιο δεν είναι η λύση (βάλτε εδώ όσες εναλλακτικές θεραπείες θέλετε).

ontopic
Γιάννη, κανείς δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει τίποτα, εδώ κάποιοι έκαναν μμ και χάσανε τα μισά σε ένα χρόνο. Περισσότερες πιθανότητες έχεις πάντως να μην αντιμετωπίσεις πρόβλημα, αυτό βλέπω βάση του πλήθους των περιπτώσεων που έκαναν μμ.
 

gianniskritikos2

Active Member
gomi Ποιο λογικο δεν μοιαζει επιδη πλεοων το δερμα δεν εχει τριχες αρα δεν εχει να θρευσει τις τριχες δεν χρειαζεται αλλα στοιχεια που πριν χριαζοταν και ετσι αλλαζει το δερμα εμενα ποιο λογικο μου φενεται να αλαζει το δερμα επειδη πεσαν τα μαλλια παρα το αναποδο
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
gianniskritikos2 είπε:
gomi Ποιο λογικο δεν μοιαζει επιδη πλεοων το δερμα δεν εχει τριχες αρα δεν εχει να θρευσει τις τριχες δεν χρειαζεται αλλα στοιχεια που πριν χριαζοταν και ετσι αλλαζει το δερμα εμενα ποιο λογικο μου φενεται να αλαζει το δερμα επειδη πεσαν τα μαλλια παρα το αναποδο

Δεν ξέρω, μπορεί, αλλά υπάρχει και η χαρακτηριστική ίνωση που εξηγείται πολύ καλύτερα μέσω του ιδίου του δέρματος και όχι από τους θύλακες.
Η ίνωση αυτή, είναι που τερματίζει οριστικά τις όποιες ελπίδες για επανέκφυση σε εντελώς φαλακρά κεφάλια.

Επίσης υπάρχει μια πάθηση που λέγεται τοπικό σκληρόδερμα και έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την ΑΑ.

Η παρακάτω φότο είναι αποτέλεσμα τοπικού σκληροδέρματος

C0018526-Scleroderma-SPL.jpg


Πόσοι θα ξεχώριζαν την διαφορά βλέποντάς τη?

What causes localised scleroderma?
The cause is not clear. What is known is that cells called fibroblasts make too much of a protein called collagen. The collagen gets deposited in the skin causing scarring and thickening (fibrosis).

Στην πάθηση αυτή, πρώτα σκληραίνει το δέρμα λόγω της μη ανανέωσης του κολλαγόνου και τα μαλλιά πέφτουν ως αποτέλεσμα αυτού.
Η ίνωση στην ΑΑ θα μπορούσε να δημιουργείται από την ίδια αιτία και μιας και υπάρχουν αρκετές μορφές σκληροδέρματος, ίσως και η ΑΑ να είναι απλά μια επιπλέον.

Οι ινοβλάστες που είναι υπεύθυνοι για το σκληρόδερμα, έχουν ανδρογόνους υποδοχείς αλλά και υποδοχείς οιστρογόνων.

Skin fibroblasts can rapidly convert testosterone to its active form, DHT, bind DHT to a specific receptor protein and transport this complex to their nuclei.

Tα ανδρογόνα οδηγούν σε παχύτερο δέρμα και υψηλότερα επίπεδα κολλαγόνου.

Androgens promote thicker skin and higher collagen production in murine models

Androgens reduce skin barrier function and estrogens increase it.

Από αυτή την πλευρά πιστεύω ότι η περιοχή, αν δεν παίζει τον πρωταρχικό ρόλο, σίγουρα θα μπορούσε να έχει μερίδιο ευθύνης.
 
Μπλουζα