μείων 40kg,άγχος και τρελή τριχόπτωση....

apognosh

New Member
Χαίρεται, είμαι άντρας 23 και σας παρακολουθώ σιωπηλά εδώ και ένα χρόνο. Η ιστορία μου έχει ως εξής: Το Γενάρη του 13 άρχισα δίαιτα χάνοντας μέχρι τον Μάρτη περίπου 18 kg με υπερβολικά υποθερμική διατροφή και τρώγοντας
γύρω στις 700 θερμίδες τη μέρα. Τον Απρίλη του 13 είχαν εξφανιστεί σχεδόν τα μισά μαλλιά μου χωρίς να το έχω καταλάβει... Πήγα σε δερματολόγο έκανα εξετάσεις και ήταν στον πάτο σίδηρος και φεριτίνη, οι ορμονολογικές ήταν οκ. Έτσι λοιπόν αρχίζω σίδηρο και βιταμίνες για 3 μήνες τα οποία δεν έκαναν τίποτα ενώ ταυτόχρονα συνέχιζα δίαιτα... Παράλληλα μ όλα αυτά είχα έντονο άγχος για χειρουργείο που ερχόταν τον Δεκέβρη του 13. Στη συνέχεια το Γενάρη του 14 αυξάνεται η τριχόπτωση και αρχίζει και τριχόπτωση απ τα φρύδια μου, τα οποία έχουν αραιώσει πάρα πολύ. Τον φετινό Φλεβάρη σταμάτησα τη δίαιτα χάνοντας συνολικά 40 kg. Η τριχόπτωση αυτή τη στιγμή οργιάζει και μπορεί να χάνω και 500 τρίχες τη μέρα και δεν ξέρω αν θα βγάλω το καλοκαίρι με μαλλιά και φρύδια :s. Να συμπληρώσω επίσης ότι τα μαλλιά μου πέφτουν απ όλο το κεφάλι και κάποια απ αυτά έχουν φυτρώσει αδύναμα, άχρωμα και το κεφάλι μου με τρελαίνει στο κάψιμο ορισμένες φορές... Ξέρω πως τα μαλλιά φυτρώνουν αδύναμα στην ανδρογενετική... υπάρχει όμως περίπτωση να ατροφήσει ο θύλακας μετά απ όλα αυτά εφόσον είναι μυς?? Να έχω ελπίδες ότι περνάω telogen effluvium σε σπάνια μορφή του η να ετοιμάζομαι για τα χειρότερα ??? Το έχω τερματίσει αρκετά το θέμα τριχόπτωση και μάλλον δεν υπάρχει θεραπεία για μένα και γι αυτό θέλω την απάντηση μόνο στην παραπάνω ερώτηση...

Και για να καταλάβετε σε τι κατάσταση είναι τα μαλλιά μου, τον φλεβάρη έκανα τριχοριζόγραμμα με:
12% αναγενείς,
36 % δυστροφικές
50% τελογενείς... και περίπου αυτή είναι η πραγματικότητα στο κεφάλι μου και σίγοουρα ακόμα χειρότερα τώρα!!!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tasos33

Well-Known Member
αγορινα αν δεν ηρεμησεις δεν αποβαλλεις το πρισσοτερο αγχος τοτε πιθανον να σου πεσουν οι τριχες ακομα και απο τον κ@λο,με 40 κιλα που εχασες με τον σιδηρο στον πατο,το πιθανοτερο εεφοσον δεν ειχες θεμα πριν ειναι να ειναι η διατροφη και το αγχοσ το προβλημα,αν δεν ετρωγες εσυ πως θα φανε τα μαλλια σου?

Atermon

Member
Γιατί τα κάνεις αυτό στον οργανισμό σου; :( 700 θερμίδες την ημέρα σημαίνει ότι έτρωγες σαν περιστέρι, το οποίο άδειασε όλες τις αποθήκες στο σώμα σου. Και του σιδήρου και ένα σωρό άλλων ιχνοστοιχείων. Για αυτό σου έπεσαν μέχρι και τα φρύδια (εκτός αν το άλλο προσωπικό σου πρόβλημα υγείας στο έκανε αυτό). Το άγχος, προσωπική γνώμη εντελώς, δε το θεώρησα ποτέ λόγο τριχόπτωσης. Εκτός αν είσαι κάθε μέρα σε φάση ότι κάποιος σε κυνηγάει να σε σκοτώσει.
Ξεκίνα λοιπόν κανονικά μια ισορροπημένη διατροφή μέχρι να γεμίσουν οι αποθήκες και να συνέλθει το σώμα σου και τα μαλλιά σου. Μέχρι τότε, ούτε ο γιατρός σου δεν είναι σε θέση να αποφανθεί αν έχεις όντως ΑΑ.

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
Πρωτα απο ολα φιλε θα πρεπει να ασχοληθεις με την σωματικη σου υγεια.Το ανγχος ειναι λογος για τριχοπτωση.Για να καταλαβεις αν εχεις ΑΑ θα πρεπει να δεις πρωτα συγγενικα σου προσωπα αν εχουν φαλακρα.Για εμενα αυτο ειναι το Α κ το Ω.Παντως φιλε κ ΑΑ να εχεις ειναι το λιγοτερο.θα πρεπει να ασχοληθεις με τον εαυτο σου κ να ξεκινησεις περα απο μια σοβαρη διατροφη και διαφορες δραστηριοτητες.

apognosh

New Member
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!! Ιστορικο ανδρογενετικης υπάρχει.. Ο πατέρας μου έχει χάσει μαλλιά αλλά του χουνε μείνει κι όλας μαλλιά και δεν τα χει χάσει έτσι όπως εγώ... Και αναφέρομαι στον πατέρα μου γιατί έχω τα μαλλιά καθώς και το δέρμα του! Με τη διατροφή το δουλεύω και έχω αρχίσει και γυμναστική.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Προφανώς έβαλες τον εαυτό σου σε μια κατάσταση που λέγεται starvation mode. Αυτό επιφέρει αλλαγές σε όλο το ορμονικό σου προφίλ και μειώνοντας το μεταβολισμό σου κατά πολύ, κάνει συντήρηση δυνάμεων διακόπτοντας την τροφοδοσία μέσω των τριχοειδών αγγείων σε όσα ο οργανισμός θεωρεί περιττά. Τα μαλλιά, όχι μόνο της κεφαλής, είναι πολλές φορές στην πρώτη γραμμή των επιλογών του οργανισμού μιας και είναι αρκετά ενεργοβόρα σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία, πρωτείνες, αυξητικούς παράγοντες κλπ.

Το τριχοριζόγραμμα δείχνει ακριβώς αυτό. Υπερβολικά μικρό ποσοστό αναγενή τριχών ενώ και οι δυστροφικές αργά η γρήγορα θα περάσουν σε τελογενή κατάσταση. Το τι θα γίνει από κει και πέρα, δεν μπορεί να στο πει κανείς, σε όσους γιατρούς και αν τυχόν πας.
Το ότι υπάρχει στη μέση κληρονομικότητα, το κάνει ακόμα πιο δύσκολο, μιας και αρκετές περιπτώσεις telogen effluvium εξελίσσονται σε ανδρ.αλωπεκία.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να αρχίσεις να τρως σιγά σιγά κανονικά αλλά καθαρά και να αθλείσαι πολύ προσεκτικά και με μέτρο, μέχρι ο οργανισμός σου να ανακτήσει δυνάμεις. Μια πολυβιταμίνη και μέταλλα μπορεί να βοηθήσουν.
Επίσης το να προσπαθείς με οποιοδήποτε τρόπο να αιματώνεις την περιοχή, είτε με μασάζ, είτε με ρολλερ, είτε με βούρτσισμα, μπορεί να ενεργοποιήσει το δίκτυο τροφοδοσίας πολύ γρηγορότερα, αν φυσικά δεν έχει καταστραφεί εντελώς. Τα τριχοειδή αγγεία, μέσω των οποίων διακόπτει την παροχή ο οργανισμός, είναι μεγάλο κεφάλαιο και απλά ελπίζεις να προλάβεις κάπως τη ζημιά.

apognosh

New Member
GOMI είπε:
Προφανώς έβαλες τον εαυτό σου σε μια κατάσταση που λέγεται starvation mode. Αυτό επιφέρει αλλαγές σε όλο το ορμονικό σου προφίλ και μειώνοντας το μεταβολισμό σου κατά πολύ, κάνει συντήρηση δυνάμεων διακόπτοντας την τροφοδοσία μέσω των τριχοειδών αγγείων σε όσα ο οργανισμός θεωρεί περιττά. Τα μαλλιά, όχι μόνο της κεφαλής, είναι πολλές φορές στην πρώτη γραμμή των επιλογών του οργανισμού μιας και είναι αρκετά ενεργοβόρα σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία, πρωτείνες, αυξητικούς παράγοντες κλπ.

Το τριχοριζόγραμμα δείχνει ακριβώς αυτό. Υπερβολικά μικρό ποσοστό αναγενή τριχών ενώ και οι δυστροφικές αργά η γρήγορα θα περάσουν σε τελογενή κατάσταση. Το τι θα γίνει από κει και πέρα, δεν μπορεί να στο πει κανείς, σε όσους γιατρούς και αν τυχόν πας.
Το ότι υπάρχει στη μέση κληρονομικότητα, το κάνει ακόμα πιο δύσκολο, μιας και αρκετές περιπτώσεις telogen effluvium εξελίσσονται σε ανδρ.αλωπεκία.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να αρχίσεις να τρως σιγά σιγά κανονικά αλλά καθαρά και να αθλείσαι πολύ προσεκτικά και με μέτρο, μέχρι ο οργανισμός σου να ανακτήσει δυνάμεις. Μια πολυβιταμίνη και μέταλλα μπορεί να βοηθήσουν.
Επίσης το να προσπαθείς με οποιοδήποτε τρόπο να αιματώνεις την περιοχή, είτε με μασάζ, είτε με ρολλερ, είτε με βούρτσισμα, μπορεί να ενεργοποιήσει το δίκτυο τροφοδοσίας πολύ γρηγορότερα, αν φυσικά δεν έχει καταστραφεί εντελώς. Τα τριχοειδή αγγεία, μέσω των οποίων διακόπτει την παροχή ο οργανισμός, είναι μεγάλο κεφάλαιο και απλά ελπίζεις να προλάβεις κάπως τη ζημιά.
Υπάρχει δλδ περίπτωση μόνιμης βλάβης??

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα ψυχολογικά αν αρχίσουμε να κάνουμε υποθέσεις. Φρόντισε να μην πέφτεις κάτω από 2000 θερμίδες και άσε τον οργανισμό σου να ηρεμήσει.

athenian

Well-Known Member
Μεγάλο μέρος όσων μαλλιών έχω χάσει έγινε μετά από δίαιτα. Από 93 κιλά περίπου έφτασα τα 67. Έχεις κάνει ζημιά στον οργανισμό σου φίλε αλλά μπορείς να επανέλθεις. Ελαφριά γυμναστική με βάρη, διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και συνθετους υδατάνθρακες θα σε βοηθήσουν. Υπολόγισε ότι οι 2000 θερμίδες την ημέρα είναι απαραίτητες. Βάλε μυαλό όσο είναι νωρίς. Την έχω πατήσει κι εγώ γιαυτό στο λεω.

apognosh

New Member
GOMI είπε:
Δεν θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα ψυχολογικά αν αρχίσουμε να κάνουμε υποθέσεις. Φρόντισε να μην πέφτεις κάτω από 2000 θερμίδες και άσε τον οργανισμό σου να ηρεμήσει.
Αν δοκίμαζα regaine θα με έκανε χειρότερα, εφόσον είμαι σε αυτή την κατάσταση ?? Γιατί έτσι μου χει πει δερματολόγος και το ίδιο πιστεύω και γω...

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αν παίζει Α.Α. μπορεί και να σε βοηθήσει. Σε διαφορετική περίπτωση ναι, μπορεί να τα κάνει χειρότερα. Εγώ ίσως άφηνα λίγο διάστημα να δω προς τα που πάει η κατάσταση και αν μένει στάσιμη, τότε ίσως αξίζει να ρισκάρεις με regaine, μιας και δεν θα έχεις να χάσεις και πολλά.

Επίσης αν θες από σαμπουάν, δοκίμασε κάτι τέτοιο που δεν περιέχει χημικά και η καψαικίνη που περιλαμβάνει (ανάλογα το ποσοστό) ίσως να βοηθήσει ελαφρώς.

http://www.pharmasofia.gr/%CE%9C%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%AC/%CE%A3%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%AC%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%87%CF%8C%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1/folt%C3%A8ne%C2%AE-pharma-thinning-hair-shampoo-for-men-p-2490.html

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

apognosh

New Member
GOMI είπε:
Αν παίζει Α.Α. μπορεί και να σε βοηθήσει. Σε διαφορετική περίπτωση ναι, μπορεί να τα κάνει χειρότερα. Εγώ ίσως άφηνα λίγο διάστημα να δω προς τα που πάει η κατάσταση και αν μένει στάσιμη, τότε ίσως αξίζει να ρισκάρεις με regaine, μιας και δεν θα έχεις να χάσεις και πολλά.

Επίσης αν θες από σαμπουάν, δοκίμασε κάτι τέτοιο που δεν περιέχει χημικά και η καψαικίνη που περιλαμβάνει (ανάλογα το ποσοστό) ίσως να βοηθήσει ελαφρώς.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Θα το δοκιμάσω και θα αρχίσω και ρολλερ. Σορρυ που σε κουράζω αλλά έχω μια ακόμα ερώτηση...
Η βιοψία τριχοτου(στην περίπτωση μου) μπορεί να δείξει αν έχω ΑΑ η κάτι άλλο??? Ο λόγος που σκέφτομαι να την κάνω είναι επειδή είναι ότι έχω μια μεγάλη ελιά στο κεφάλι και αν είναι να χασω τα μαλλιά μου μέσα τους επόμενους μήνες... πρεπει να την αφαιρέσω! Και ρωτάω εσένα καθώς έχω δει τα posts σου και τις γώσεις που έχεις!

apognosh είπε:
GOMI είπε:

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Θα το δοκιμάσω και θα αρχίσω και ρολλερ. Σορρυ που σε κουράζω αλλά έχω μια ακόμα ερώτηση...
Η βιοψία τριχοτου(στην περίπτωση μου) μπορεί να δείξει αν έχω ΑΑ η κάτι άλλο??? Ο λόγος που σκέφτομαι να την κάνω είναι επειδή είναι ότι έχω μια μεγάλη ελιά στο κεφάλι και αν είναι να χασω τα μαλλιά μου μέσα τους επόμενους μήνες... πρεπει να την αφαιρέσω! Και ρωτάω εσένα καθώς έχω δει τα posts σου και τις γώσεις που έχεις!

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Η βιοψία, η οποία είναι λίγο επώδυνη, μπορεί να δείξει αν πρόκειται για άλλες παθήσεις του τριχωτού και φυσικά θα πρέπει ο γιατρός να είναι αρκετά εξειδικευμένος και να ξέρει τι πρέπει να ψάξει. Αν μπορούσε να δείξει αν πρόκειται για Α.Α. σημαίνει ότι θα είχαμε και την λύση, ή τουλάχιστον, την πραγματική αιτία, κάτι που ακόμα βρίσκεται σε πλήρη σκοτάδι.

Γενικώς η βιοψία γίνεται όταν όλα βαίνουν φυσιολογικά και συνήθως ψάχνουν σημάδια επίθεσης του ανοσοποιητικού στο θύλακα και στους γύρω ιστούς. Σε εσένα η αιτία, ήταν καθαρά από τη λιμοκτονία που υπέβαλες τον οργανισμό σου. Αν τώρα θες να το κάνεις ούτως ή άλλως και για άλλους λόγους, δεν χάνεις κάτι.

dinatos

New Member
athenian είπε:
Φάε ρε φίλε τι ριγκειν και ρολερ. Άλλο είναι το πρόβλημα σου.

συμφωνω....

dinatos είπε:
athenian είπε:
Φάε ρε φίλε τι ριγκειν και ρολερ. Άλλο είναι το πρόβλημα σου.

συμφωνω....

και επαυξάνω.....( έφτασα τα 5 post :) )

Μπλουζα