καραφλα- αυξημενη τριχοφυια σωματος?

rafla-ka

New Member
εχετε παρατηρησει οτι οσοι δεν τα εχουν στο σκαλπ ...τα εχουν στο σωμα!οχι οτι ειναι κανονας,αλλα το ειχα ακουσει καπου και το παρατηρησα σε μεγαλο βαθμο συμπεριλαμβανομενου και μενα.πως εξηγηται αυτο?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

quatrieme

New Member
Απ: καραφλα- αυξημενη τριχοφυια σωματος?

Είναι λόγω τεστοστερόνης.
Οι τρίχες φεύγουν από το πάνω μέρος του κεφαλιού και πάνε στα αυτιά, στη μύτη και όπου αλλού θες εκτός από εκεί που θέλουμε!
Όχι ότι δεν υπάρχουν άτομα που έχουν χάσει τα μαλλιά τους, ενώ έχουν αραιή ή και καθόλου τριχοφυία στο υπόλοιπο σώμα.

ANNA

New Member

αν και είμαι γυναίκα, και γω το χω παρατηρήσει αυτό. όχι έντονη βέβαια αλλά όπως και να χει τρίχα είναι :-[

badday

New Member

μια απο τα ιδια και εγω... καραφλα και τριχα στο σωμα ειναι αντιστροφος αναλογα, το παρατηρεις πολυ συχνα στους ομοιοπαθεις. Μην ξεχναμε πως η dht συμβαλει στην τριχοφυια στους αντρες

kakashi

Member

badday είπε:
καραφλα και τριχα στο σωμα ειναι αντιστροφος αναλογα
βασικα επειδη σπουδαζω κ φυσικος δεν μπορω να μην σχολιασω το μαθηματικο λαθος που εκανες ειναι αναλογα κ οχι αντιστροφως αναλογα ;D ;D

rafla-ka

New Member

μα δεν ειναι αντιστροφως αναλογα εφοσον οσα περισσοτερα μαλλια εχεις στο σωμα τοσο λιγοτερα εχεις στο κεφαλι?χαχαχαχα :tease:

kakashi

Member

α οκ ετσι συμφωνω....εγω εννοουσα οτι οσες περισσοτερες τριχες εχεις τοσο μαγαλυτερη καραφλα :tease: ;D

dk

New Member

Μια καλη ερωτηση που θα μπορουσαν να μας απαντησουν οι γυναικες πανω στο θεμα ειναι τι τους χτυπαει χειροτερα
Γιατι με τα λεφτα που ζηταει ο Hasson αμα οι γυναικες βρισκουν χειροτερη την τριχα στο σωμα, να παμε να δωσουμε καλυτερα τα μισα σε κανα laserline να μας τις βγαλουν απο το σωμα αντι να μας τις βαλουν στο κεφαλι :D :D

kakashi

Member

οχι ρε μηψαρωνεις οι γυναικες θελουν τριχα στο σωμα του αντρα(οσες εχω γνωρισει εγω τουλαχιστον)(οι οποιες ειναι πολλες μπορω να πω 8) 8))αρκει βεβαια να μην σε μπερδευουν με αρκουδα :monster: ;D

badday

New Member

kakashi είπε:
οχι ρε μηψαρωνεις οι γυναικες θελουν τριχα στο σωμα του αντρα(οσες εχω γνωρισει εγω τουλαχιστον)(οι οποιες ειναι πολλες μπορω να πω 8) 8))αρκει βεβαια να μην σε μπερδευουν με αρκουδα :monster: ;D

;D ;D ;D

μηπως οι γυναικες που εχεις γνωρισει 8) ανηκουν ολες στο ιδιο target group και γουσταρουν τριχα ...γιατι αν ειναι ετσι πιανονται ως μια γυναικα ;D

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kakashi

Member

κοιταξε τωρα σοβαρα αυτο που πιστευω εγω με βαση τις εμπειριες μ(εχω γνωρισει πολλων ειδων γυναικεσ ειτε ως φιλες ειτε ως γκομενες)ειναι οτι οι περισσοτερες θελουν μια τριχοφυια στον ανδρα....στο στηθος στα ποδια στα χερια....ειναι στο dna των γυναικων να γοητευονται απο τα αρσενικα....τα αληθινα αρσενικα....κ οπως κ να το κανουμε οι τριχες δινουν εναν επιπλεον ανδρισμο... αλλα φυσικα να ειναι λιγες κ περιποιημενες.....να μην φαινεται πχ φλοκατη το στηθος σ....μπορεις να χρησιμοποιεις μια ξυριστικη μηχανη κ να τις κονταινεις....αλλα μην το παρακανεις με την περιποιηση.....μην βγαλεις την μπλουζα κ δει καμμια ξυρισμενη μασχαλη θα ξενερωσει ασχημα....τωρα βεβαια αν εισαι γοριλας κ δε φαινεται η πλατη απο τις τριχες τοτε χρειαζεται να κανεις κατι....εκει χτυπαει ασχημα...να θυμασαι οτι παντα στις γυναικες αρεσει να εισαι περιποιημενος.....πχ σε ολες αρεσουν τα γενια στον αντρα αλλα οχι τα απεριποιητα μουσια που εχουν μερικοι.....βεβαια υπαρχουν κ μερικες οι οποιες θελουν τον αντρα διαφορετικο....στο προτυπο που επιβαλει η τηλεοραση... ξερεις αυτο της θηλυπρεπειας....αλλα συνηθωςαυτες ειναι κατι κοπελες η ζωη των οποιων εχει επηρεαστει σημαντικα απο την επιρροη της τηλεορασης σε πολλους τομεις....συμπεριφερονται με βαση οτι βλεπουν στην τηλεοραση....ανβγεις σε ενα κλαμπ ενα βραδυ θα δεις αρκετες τετοιες γκομενες.....αν κ πρεπει να παραδεχτω οτι αυτο το γκρουπ γυναικων ειναι απο τα πιο σεξυ δεν με ενδιαφερουν κ πολυ λογω κυριως προσωπικοτητας.....

συνοψιζοντας γενικα θα ελεγα οτι οι γυναικες θελουν τριχα στον αντρα αλλα οχι υπερβολικη κ παντα περιποιημενη....
τωρα μενει αν θα με επιβεβαιωσουν η οχι σε αυτα που λεω οι γυναικες του φορουμ

kakashi

Member

ηθελα να κανω κ μια ερωτηση......οι τριχες στο σωμα μας οφειλονται στην τεστοστερονη η την dht??δλδ αν τα τριχοθυλακια σ ειναι ευαισθητα στην dht κ εχεις αρκετες τριχες στο σωμα σημαινει οτι δεν γλιτωνεις την φαλακρα??η παιζει οι τριχες του σωματος να οφειλονται στη τεστο κ ν εχεις χαμηλη dht κ να γλιτωσεις καποια χρονια τη φαλακρα?

Panos1982

Well-Known Member

kakashi είπε:
ηθελα να κανω κ μια ερωτηση......οι τριχες στο σωμα μας οφειλονται στην τεστοστερονη η την dht??δλδ αν τα τριχοθυλακια σ ειναι ευαισθητα στην dht κ εχεις αρκετες τριχες στο σωμα σημαινει οτι δεν γλιτωνεις την φαλακρα??η παιζει οι τριχες του σωματος να οφειλονται στη τεστο κ ν εχεις χαμηλη dht κ να γλιτωσεις καποια χρονια τη φαλακρα?

οι τριχες στο σωμα μας εχουν να κανουν με την dht.....αλλα μη συγκρινεις τι κανουν οι τριχες του σωματος με το τι κανουν οι τριχες του κεφαλιου......μιας και δεν υπαρχει καποια ερευνα που να αποδυκνυει κατι......ωστοσο...τις περισσοτερες φορες....αυτοι που κανουν καραφλα εχουν συχνα και ανεπτυγμενη τριχοφυια σωματος......αλλα δεν ειναι κανονας αυτο.....ξερω και αλλους που εχουν τριχοφυια σωματος αλλα δεν κανουν καραφλα... :-[

takis7

New Member

ΑΠΟ τη δικη μου εμπειρεια ¨
εγω χερια ποδια πολλες. πλατη τιποτα. μεσοφριο ενομενο .επανω στη μιτι τα κοβω με ψαλιδακι και στα αυτια επισης

αδερφος χερια ποδια λιγες. πλατη τιποτα. καθολου αραιωση κεφαλιου.μεσοφριο ενομενο μυτη αυτια επισης με ψαλιδακι

πατερας χερια ποδια γεμματος. πλατη λιγες.μυτη αυτια καθολου.μαλι απο τα φρυδια
ΔΕ ΒΓΑΖΩ ΑΚΡΗ

giannis1991

Well-Known Member

δεν ειναι και κανονας φιλε τακη...ειναι κατι το ανεπισημο που εχει βγει και δεν ειναι καν σιγουρο....εγω δεν το πιστευω...και εγω στο σοι μου εχω παραδειγμα 2 αδερφων οπου ο ενας εχει αρκετη τριχα στο σωμα αλλα ειναι φουλ μαλλι και ο αλλος δεν εχει σχεδον τπτ και εχει καραφλα nw5.....και αυτος με το φουλ μαλλι ειναι και μεγαλυτερος 1+ χρονο...

Καλημερα σε ολους! Εχω πεντε μηνες που σταματησα το προσκαρ το οποιο επαιρνα σε δοσεις απο 1-1,25 mg. Τους τελευταιους μηνες παρουσιαζω αυξημενη τριχοφυια στο σωμα ακομα και σε σημεια που δεν ειχα τριχοφυια πριν. Δε με πειραζουν οι τριχες στο στηθος εννοειται ομως με χαλανε πολυ στην πλατη. Παρατηρω οτι οπου υπαρχει χνουδακι στην πλατη αρχιζει να μαυριζει και να αυξανεται σε μηκος. Αραγε ηταν να γινει και με τη φινα το καθυστερουσα η μηπως η φινα το προκαλεσε; η ηλικια μου ειναι σχεδον 28. Εχει κανεις αντιστοιχη εμπειρια; ευχαριστω!

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν έχω εμπειρία με φινα, αλλά μου φαίνεται σχετικά απόλυτα φυσιολογικό.

Όπου υπάρχει φυσιολογική οξυγόνωση η αναλογία dht/estradiol από την μετατροπή της τεστοστερόνης, προάγει την τριχοφυΐα ενώ σε περιβάλλον υποξίας το ratio αυτό γέρνει υπέρ της dht και προκαλεί τα γνωστά φαινόμενα στο κεφάλι.
Γενικότερα αν δεν κάνω λάθος, η διακοπή της φιναστερίδης, έχει αποδειχθεί ότι έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ανδρογόνων υποδοχέων.

Σιγουρα αυξανονται οι υποδοχεις με την αμεση δισκοπη της φινας γιαυτο οι πιο πολλοι παρουσιαζουν αυξημενη λιμπιντο. Λογικα με τον καιρο ομως πρεπει να επιστρεψουν σε πιο χαμηλα επιπεδα. Τι να πω. Βγαζω παντου τριχες εκτος απο εκει που θελω. Αδικη ζωη. Κανεις κατι για να γλιτωσεις λιγα μαλλια και πρεπει να πληρωσεις το κοστος. Συγνωμη για το μελο ομως εχω απογοητευτει πολυ.

Μπλουζα