ισοτρετινοινη-ακμη-τριχοπτωση

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

giannis1991

Well-Known Member
λοιπον guys...πηγα στο συγγρο σε ενα δερματολογο για κατι σπυρια που βγαζω τα τελευταια 2-3 χρονια στην πλατη καθε χειμωνα(και ειναι πολλα)το καλοκαιρι φευγουν λογω θαλασσας και ηλιου....διεγνωσε ακμη ραχης.....μου εδωσε να κανω καποιες εξετασεις ετσι ωστε να παρω χαπια ισοτρετινοινης....

το κολλημα μου ομως ειναι οτι διαβασα σε αρκετα αρθρα οτι μπορει να προκαλεσει τριχοπτωση...(πραγμα που ουτε να το σκεφτομαι δε θελω)....εγω λεω να μην παρω τα χαπια(τα φοβαμαι πολυ-λογω ριχοπτωσης εννοω) και να βολευτω με καμια κρεμα ισοτρετινοινης......τι λετε για το θεμα???

επισης να τονισω πως και το προσωπο μου και η πλατη μου ειναι αρκετα λιπαρα(πραγμα που συνδεεται με την ακμη)...παρολαυτα το προσωπο μου ειναι καθαρο και αντε να βγαζω 2-3 σπυρακια που και που...το λεω αυτο γιατι με τα χαπια ισοτρετινοινης στην αρχη ισως να υπαρχει επιδεινωση του προβληματος και φοβαμαι μην βγαλω σπυρακια και στο προσωπο και τρελαθω...για αυτο προτιμω κατι το τοπικο.....

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

panos21

New Member
Απ: ισοτρετινοινη-ακμη-τριχοπτωση

θα σου πω την δικη μου εμπειρια Γιαννη με την ισοτρετινοινη.Καταρχην ειναι η καλητερη και πιο αποτελεσματικη θεραπεια κατα της ακμης.Ειναι ζορικη καθως εχει αρκετες παρενεργειες.Οσο αφορα το μαλλι σου θα ειπαρχει μια ξηροτητα στην τριχα με αποτελεσμα να γινετε πιο λεπτη και αδυναμη αλλα οχι κατι που δεν μπορεις να το ελενξεις με καταληλλα σαμπουαν.Οσο για το προσωπο λογικα ειναι να καθαρισεις απολητα και απο εκει και αν οπως λες δεν εχεις ακμη εκει αντε να πεταξεις καπια σπιρακια στους 2 πρωτους μηνες.Τιποτα παραλογο δλδ.Εγω ειμαι απο τους ατυχους καθως λογο της θεραπειας αυτης εμπλεξα με σμυγματοροιδη δερματιτιδα μετα την θεραπεια αλλα αυτο ετυχε σε μενα δεν σημενει οτι συμβενει σε ολους.Η ισοτρετινοινη παραμενει στον οργανισμο σου για 1 μηνα μετα το τελος της θεραπειας οποτε οτι side effects εχεις(ιδιετερα η ξυρασια)θα φυγουν αργοτερα.Απο εμπειρια μου η ακμη στην πλατη ειναι η πιο δυσκολη περιπτωση και οσα χαπια και αλοιφες να παρεις δισκολα θα δεις αποτελεσματα.Ειμαι στην διαθεση σου για οπιαδηποτε πληροφορια χρειαστεις

giannis1991

Well-Known Member

panos21 είπε:
θα σου πω την δικη μου εμπειρια Γιαννη με την ισοτρετινοινη.Καταρχην ειναι η καλητερη και πιο αποτελεσματικη θεραπεια κατα της ακμης.Ειναι ζορικη καθως εχει αρκετες παρενεργειες.Οσο αφορα το μαλλι σου θα ειπαρχει μια ξηροτητα στην τριχα με αποτελεσμα να γινετε πιο λεπτη και αδυναμη αλλα οχι κατι που δεν μπορεις να το ελενξεις με καταληλλα σαμπουαν.Οσο για το προσωπο λογικα ειναι να καθαρισεις απολητα και απο εκει και αν οπως λες δεν εχεις ακμη εκει αντε να πεταξεις καπια σπιρακια στους 2 πρωτους μηνες.Τιποτα παραλογο δλδ.Εγω ειμαι απο τους ατυχους καθως λογο της θεραπειας αυτης εμπλεξα με σμυγματοροιδη δερματιτιδα μετα την θεραπεια αλλα αυτο ετυχε σε μενα δεν σημενει οτι συμβενει σε ολους.Η ισοτρετινοινη παραμενει στον οργανισμο σου για 1 μηνα μετα το τελος της θεραπειας οποτε οτι side effects εχεις(ιδιετερα η ξυρασια)θα φυγουν αργοτερα.Απο εμπειρια μου η ακμη στην πλατη ειναι η πιο δυσκολη περιπτωση και οσα χαπια και αλοιφες να παρεις δισκολα θα δεις αποτελεσματα.Ειμαι στην διαθεση σου για οπιαδηποτε πληροφορια χρειαστεις

καταρχας σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου..να σαι καλα....το οτι ειναι η πιο αποτελεσματικη θεραπεια αυτο το γνωριζω....αλλα σιγουρα ειναι παρα πολυ ''δυνατη'' με οτι αυτο συνεπαγεται....αν το μαλλι γινεται απλα ξηρο τοτε δεν με νοιαζει....το θεμα ειναι η τριχοπτωση ρε γαμωτο...δεν θελω να δω καμια αποτομη χειροτερευση....και οσο για αυτο το δυσκολα θα ξεμπερδεψω ειναι μαλακια....αμα ειναι καθε χειμωνα να ασχολουμαι με αγωγες κτλπ τοτε κλαφτα χαραλαμπε....

panos21

New Member

Απο προσωπικη μου εμπειρια θα σου πω οτι δεν ειχα κανενα απολυτος προβλημα με τα μαλλια μου κατα την διαρκεια της θεραπειας.Πολυ στεγνα μαλλια αλλα απο εκει κει περα τιποτα παραπανω.Για να εισαι σιγουρος συζητησε το με τους γιατρους εκει(δεν παιζει να ειπαρχουν καλητεροι στην ελλαδα)και μετα παρε τις αποφασεις σου.Εγω εκανα αυτη την θεραπεια(παροτι κληρονομησα την δερματιτιδα μετα πιθανων απο δικο μου λαθος καθως εκτεθηκα στον ηλιο πολυ νωρις)μετα απο 4 χρονια που ειχα ταλεπωρηθει με καθε μορφης θεραπεια.Θα σου πω με απλα λογια τι παιζει.

Τα θετικα
Πληρης απαλλαγη απο καθε μορφης ακμη σε ολο σου το κορμι.Κατα 99% δεν θα ξανασχοληθεις ποτε στην ζωη σου με αυτο το θεμα.Ειδικα στην πλατη ειναι ενα πεδιο που δεν μπορεις να το εχεις υπο ελεγχο καθως ακομα και τα ρουχα που φορας μπορει να επιρεαζουν.Δεν μιλαω για ιδρωτα κλπ κλπ...ο καθαρισμος της πλατης(ανοιγμα πορον)ειναι προσωρινη θεραπεια και αρκετα ακριβη.Οσο για αλοιφες...θα ξοδευτεις παρα πολυ καθως θα καλυπτεις πολλη μεγαλη επιφανεια καθε φορα...και θα αναγκαζεσαι να αγορασεις συνεχεια καινουργια φαρμακα.4-6 μηνες θεραπεια και καθαρισες...

Τα αρνητικα
Δυσκολη θεραπεια με 1ο side effect την ξυροδερμια.Κατα τα αλλα εγω δεν ειχα κατι αλλο που με προβληματισε...την ξυροδερμια την αντιμετωπισα με ενυδατικες και λιποζαν για τα χειλη...

giannis1991

Well-Known Member

πω ρε γαμωτο...μια θεραπεια ουσιαστικα υπαρχει ειναι επικινδυνη για τα μαλλια....κοιτα εδω τι λεει....

Δυσμενείς επιπτώσεις

Συχνές:την προσωρινή / μόνιμη αραίωση μαλλιών (αυτό θα μπορούσε να αρχίσει ή να συνεχίσει μετά τη θεραπεία)

http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Isotretinoin&ei=UXojTZnsM4ep8QOV7_zeBQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCYQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Disotretinoin%26hl%3Del%26prmd%3Divns

για να το πω ωμα....ψιλοχεζομαι να την αρχισω....

Pierre

Member

Hello my friend!

Λοιπόν, θα σου πώ και εγώ την εμπειρία μου απο την λήψη ισοτρετινοϊνης...

Υπέρ.
1. Μεγάλο ποσοστό απαλλαγής απο ακμή...περίπου 95% να μην ξαναβγεί..., το οποίο όμως δεν είναι και σίγουρο( υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες ο ασθενής αναγκάζεται να ξαναξεκινήσει νέο κύκλο)
2. Τπτ άλλο παρά το 1ο...

Κατά...(αρκετά)
1. Προσωπικά μου δημιούργησε και εμένα σμηγματορροική δερματίτιδα κυρίως στο τριχωτό, αλλά και και στο πρόσωπο.
2. Έντονη ξηρότητα των βλεννογόνων και του δέρματος(μαζί και του τριχωτού), που οδηγεί πάντα σε απολέπιση.
3. Τριχόπτωση, που συνήθως όμως είναι προσωρινή φίλε μου ( εγώ πάντως δεν είχα τριχόπτωση)
3 Φωτοευαισθησία...ακόμα και το χειμώνα, χρειάζεται μια καλή αντιηλιακή προστασία...(Για το λόγο αυτό δεν ενδείκνυται η χρήση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες)
4. Πόνοι των αρθρώσεων...(τα γόνατα μου με έιχαν πεθάνει)
5. Συνεχής αιματολογικός έλεγχος και κυρίως για συκώτι, νεφρά...περίπου ανά 2μηνο...
6. Μεγάλη διάρκεια θεραπείας...τουλάχιστον 6μηνο...αν θες να ελαχιστοποιείσεις την πιθανότητα επανεμφάνισης...

ΠΑΡΟΛΑ αυτά, οφείλω να ομολογήσω πως κάνει δουλειά η άτιμη η ισοτρετινοίνη...αυτή και μόνο αυτή...
Τα υπόλοιπα (τετρετακυκλίνες κ.λ.π.) μην τα δοκιμάσεις καν...

Καλή δύναμη και υπομονή εάν το πάρεις απόφαση...

panos21

New Member

απο Pierrie :ΠΑΡΟΛΑ αυτά, οφείλω να ομολογήσω πως κάνει δουλειά η άτιμη η ισοτρετινοίνη...αυτή και μόνο αυτή...
Τα υπόλοιπα (τετρετακυκλίνες κ.λ.π.) μην τα δοκιμάσεις καν..

Δυστυχος η ευτυχως αυτη ειναι η αληθεια περι ισοτρετινοινης.Μονο αυτη θα σου δωσει την λυση.Συμφωνω με Pierrie για τα side effects που ειπε με την διαφορα οτι δεν ηταν τοσο ενοχλητικα για να τα παρατησω η να φρηκαρω.Στην περιπτωση μου μετα απο 5 χρονια με ολες τις αλοιφες,χαπια και οτι αλλο μπορει να φανταστει ο νους ηταν λυτρωτικη η ισοτρετινοινη.Για τα μαλλια τωρα που ειναι ο προβληματισμος σου ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα μπορεις να τα αναζωογονεις με καπιο σαμπουαν ειδικο για την περιπτωση.In any case κανε την κουβεντα αυτη με τους γιατρους εκει και θα παρεις της απαντησεις για ολα.

giannis1991

Well-Known Member

panos21 είπε:
απο Pierrie :ΠΑΡΟΛΑ αυτά, οφείλω να ομολογήσω πως κάνει δουλειά η άτιμη η ισοτρετινοίνη...αυτή και μόνο αυτή...
Τα υπόλοιπα (τετρετακυκλίνες κ.λ.π.) μην τα δοκιμάσεις καν..

Δυστυχος η ευτυχως αυτη ειναι η αληθεια περι ισοτρετινοινης.Μονο αυτη θα σου δωσει την λυση.Συμφωνω με Pierrie για τα side effects που ειπε με την διαφορα οτι δεν ηταν τοσο ενοχλητικα για να τα παρατησω η να φρηκαρω.Στην περιπτωση μου μετα απο 5 χρονια με ολες τις αλοιφες,χαπια και οτι αλλο μπορει να φανταστει ο νους ηταν λυτρωτικη η ισοτρετινοινη.Για τα μαλλια τωρα που ειναι ο προβληματισμος σου ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα μπορεις να τα αναζωογονεις με καπιο σαμπουαν ειδικο για την περιπτωση.In any case κανε την κουβεντα αυτη με τους γιατρους εκει και θα παρεις της απαντησεις για ολα.

πραγματικα δεν ξερω....προς το παρον παντως δεν ξεκινω γτ δεν εχω και ψυχολογια ωστε να το ξεκινησω και να το στηριξω......
ξηροδερμια εχω ηδη στο προσωπο(και στο μαλλι) οπως και αρκετη λιπαροτητα για αυτο και λουζομαι με αυτα τα 2 σαμπουαν που αναφερω κατω....αν παρω και ισοτρετινοινη θα ξεραθει τελειως ολο το κεφαλι και το προσωπο μου...και γενικα δεν ειμαι ανθρωπος εγω να βαζω κρεμες και να υπομενω μια αθλια κατασταση ειδικα στο κεφαλι μου για τοσους μηνες....

αληθεια...εσεις μετα την ληψη της δεν ξαναεμφανισατε ακμη????επισης το δερμα σας ξαναεγινε λιπαρο ή η λιπαροτητα περιοριστηκε?????

Pierre

Member

Φίλε Γιάννη καλησπέρα,

Καταρχήν, δεν πρέπει να φοβάσαι την αγωγή, εφόσον λαμβάνεις την σωστή δοσολογία, για το σωστό διάστημα και με τις κατάλληλες εξετάσεις...
Δεν θα είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που θα λάβει ισοτρετινοϊνη...και πίστεψε με...είναι πολλοί αυτοί που έχουν δοκιμάσει το μαγικό αυτό χαπάκι.
Και λέω μαγικό, διότι πραγματικά βοηθάει. Προσωπικά δεν ξαναεμφανίστηκε η ακμη, όπως και δεν μου προκάλεσε τριχόπτωση κατά την διάρκεια της αγωγής. Παρόλα αυτά, μου άφησε μια ευαισθησία στο τριχωτό με Σ.Δ.

Επίσης βλέπω στην υπογραφή σου πως βάζεις μινοξιδίλη...η οποία πολλές φορές δημιουργεί ξηροδερμία, Σ.Δ. και γενικά ενδέχεται να ερεθίσει το τριχωτό...οπότε μινοξ και ισοτρετινοϊνη απο το στόμα...ΝΟΜΙΖΩ ότι είναι βαρύ...

Τεσπά, ψυχραιμία και να ξέρεις πως παίζει ρόλο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ο δερματολόγος.

Φιλικά

Pierre

giannis1991

Well-Known Member

Pierre είπε:
Φίλε Γιάννη καλησπέρα,

Καταρχήν, δεν πρέπει να φοβάσαι την αγωγή, εφόσον λαμβάνεις την σωστή δοσολογία, για το σωστό διάστημα και με τις κατάλληλες εξετάσεις...
Δεν θα είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που θα λάβει ισοτρετινοϊνη...και πίστεψε με...είναι πολλοί αυτοί που έχουν δοκιμάσει το μαγικό αυτό χαπάκι.
Και λέω μαγικό, διότι πραγματικά βοηθάει. Προσωπικά δεν ξαναεμφανίστηκε η ακμη, όπως και δεν μου προκάλεσε τριχόπτωση κατά την διάρκεια της αγωγής. Παρόλα αυτά, μου άφησε μια ευαισθησία στο τριχωτό με Σ.Δ.

Επίσης βλέπω στην υπογραφή σου πως βάζεις μινοξιδίλη...η οποία πολλές φορές δημιουργεί ξηροδερμία, Σ.Δ. και γενικά ενδέχεται να ερεθίσει το τριχωτό...οπότε μινοξ και ισοτρετινοϊνη απο το στόμα...ΝΟΜΙΖΩ ότι είναι βαρύ...

Τεσπά, ψυχραιμία και να ξέρεις πως παίζει ρόλο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ο δερματολόγος.

Φιλικά

Pierre

οσον αφορα το δερματολογο ε τι στο διαολο...στους καλυτερους πηγα...και φανηκε καλη...μου ειπε να κανω εξετασεις αιματος και κατι αλλες που μου εδωσε σε χαρτι(οπως και το να τις κανω καθε μηνα)και να ζυγιστω ετσι ωστε να μου δωσει την καταλληληδοση.....
οσον αφορα την ξηροδερμια παντα ειχα....αλλωτε αρκετη αλλωτε λιγο....με την μινοξ(την οποια βαζω μονο στο βερτεξ μια φορα τη μερα και λουζομαι καθε μερα)επιδεινωθηκε λιγο το προβλημα αλλα οκ...υποφερεται.....

να πω την αληθεια....μπορω να τα αντεξω ολα...αν ειναι να ξεμπερδεψω...αλλα ο μεγαλος φοβος μου ειναι μην δω καμια εντονη τριχοπτωση(που να ειναι και μονιμη)...παει...εκει θα τρελαθω....

Conan

Member

μολις τωρα ειδα το θεμα. εχω ακριβως την ιδια περιπτωση οσον αφορα την ακμη. Στο προσωπο πλεον κανα δυο μικρα , αλλα στην πλατη εχουν μεινει αρκετα, κοκκινα , μικρα και μεγαλα, αλλα και πολλα σημαδια απο αυτα τα οποια εχουν φυγει υποτιθεται ( με κρεμες που εβαζα κτλ). Μια δερματολογος μου ειπε ροακουταν για τα κοκκινα και λειζερ καποια στιγμη για τα σημαδια.
Τι να πεις... :p

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

giannis1991

Well-Known Member

Conan είπε:
μολις τωρα ειδα το θεμα. εχω ακριβως την ιδια περιπτωση οσον αφορα την ακμη. Στο προσωπο πλεον κανα δυο μικρα , αλλα στην πλατη εχουν μεινει αρκετα, κοκκινα , μικρα και μεγαλα, αλλα και πολλα σημαδια απο αυτα τα οποια εχουν φυγει υποτιθεται ( με κρεμες που εβαζα κτλ). Μια δερματολογος μου ειπε ροακουταν για τα κοκκινα και λειζερ καποια στιγμη για τα σημαδια.
Τι να πεις... :p

ροακουταν αν δεν κανω λαθος ειναι ισοτρετινοινη σε χαπι.....δεν ξεκινησες ποτε?????θα ξεκινησεις σε καποιο διαστημα????ποιες κρεμες εβαζες????

jimakos88

New Member

guys καλη χρονιά!μόλις είδα το θέμα αν και έχω γράψει την εμπειρία μου με roaccutane στο θέμα:ενα πολυ ωραίο άρθρο ελληνα δερματολόγου.
σίγουρα θα είναι το επόμενο ερώτημα στον δερματολογό που θα επισκεφτώ προσεχώς γιατί όσο να ναι προβληματίστηκα για το γεγονός ότι δεν είχα εμφανισει τριχόπτωση πριν την θεραπεια+το μόνιμο(?) side effect.

Conan

Member

Αν θυμαμαι καλα, για την πλατη εβαζα κρεμα ISOTROIN ( isotretinoin 0,05 %) και INDOXYL. για προσωπο Nadixa νομιζω.
Τα σωλινακια εχουν ξεμεινει απο τοτε στο ψυγειο ;D . Κοιτα, οπως ειπα και προηγουμενος, στο προσωπο βγαινει που και που κανα δυο μικρα τα οποια σε 2-3 μερες φευγουν ( αφηνω γενια ετσι κι αλλιως και δεν πολυφαινονται) εκει ειμαι μια χαρα . ααααχ.. αυτη η ακμη με ειχε σακατεψει :':)knup: τοτε... τωρα στην πλατη μου εχουν μεινει κατι κοκκινιλιτσες και 3-4 μεγαλα καθως και πααααααρα πολλα ,σαν ασπρα ας πουμε, σημαδια απο σπυρια που εχουν ξεθυμανει και εχουν ''φυγει''. ασε... να φανταστεις, μου φτανουν μεχρι τον ωμο και λιγο πιο κατω αυτα τα σημαδια.
Λογικα η κρεμες στην πλατη θα βοηθησαν αρκετα τοτε που τις εβαζα, αλλα μεχρι εκει. Υπολλειματα δλδ υπαρχουν οπως καταλαβες. τωρα δεν ξερω αν φυγουν , αν τις ξανα αρχισω.
Η δερματολογος ,πριν απο 3 + μηνες, ειχε πει λειζερ για τα σημαδια. λες να αρχισω παλι την ISOTROIN? αφου ειναι ισοτρετινοινη σε κρεμα, τοπικη δλδ, καλυτερο απο το χαπι ε?

Σκεφτομαι και κατι αλλο.. αν παω με καμια κοπελιτσα , τι θα πει για την πλατη? ενταξει, δεν ειναι τοοσο χαλια, αλλα φαινεται καπως.. ξερω ΄γω.. να παρει !

giannis1991

Well-Known Member

Conan είπε:
Αν θυμαμαι καλα, για την πλατη εβαζα κρεμα ISOTROIN ( isotretinoin 0,05 %) και INDOXYL. για προσωπο Nadixa νομιζω.
Τα σωλινακια εχουν ξεμεινει απο τοτε στο ψυγειο ;D . Κοιτα, οπως ειπα και προηγουμενος, στο προσωπο βγαινει που και που κανα δυο μικρα τα οποια σε 2-3 μερες φευγουν ( αφηνω γενια ετσι κι αλλιως και δεν πολυφαινονται) εκει ειμαι μια χαρα . ααααχ.. αυτη η ακμη με ειχε σακατεψει :':)knup: τοτε... τωρα στην πλατη μου εχουν μεινει κατι κοκκινιλιτσες και 3-4 μεγαλα καθως και πααααααρα πολλα ,σαν ασπρα ας πουμε, σημαδια απο σπυρια που εχουν ξεθυμανει και εχουν ''φυγει''. ασε... να φανταστεις, μου φτανουν μεχρι τον ωμο και λιγο πιο κατω αυτα τα σημαδια.
Λογικα η κρεμες στην πλατη θα βοηθησαν αρκετα τοτε που τις εβαζα, αλλα μεχρι εκει. Υπολλειματα δλδ υπαρχουν οπως καταλαβες. τωρα δεν ξερω αν φυγουν , αν τις ξανα αρχισω.
Η δερματολογος ,πριν απο 3 + μηνες, ειχε πει λειζερ για τα σημαδια. λες να αρχισω παλι την ISOTROIN? αφου ειναι ισοτρετινοινη σε κρεμα, τοπικη δλδ, καλυτερο απο το χαπι ε?

Σκεφτομαι και κατι αλλο.. αν παω με καμια κοπελιτσα , τι θα πει για την πλατη? ενταξει, δεν ειναι τοοσο χαλια, αλλα φαινεται καπως.. ξερω ΄γω.. να παρει !

καλυτερο απο το χαπι υπο την εννοια οτι δεν εχει παρενεργειες...οχι οτι θα εχει καλυτερο αποτελεσμα....δεν ξερω τι να πω....εχω απογοητευτει καθως 1 λυση υπαρχει αλλα αυτη η παρενεργεια της τριχοπτωσης με τρελαινει και μονο στην ιδεα....τεςπα...εγω λογικα θα ξαναασχοληθω με το θεμα του χρονου το χειμωνα καθως τωρα εχω τη σχολη(στρατος ουσιαστικα ειναι) και το καλοκαιρι θα εξαφανιστουν με τον ηλιο....

panos21

New Member

@Conan Αν το προβλημα ειναι μονο τα σημαδια ενα καλο προσεγμενο μαυρισμα το καλοκαιρι θα σε φτιαξει μια και καλη.O ηλιος (με μετρο φυσικα)εξαφανιζει ολα τα σημαδια απο ακμη και ουσιαστικα τα ''καιει''.Αν ομως ειπαρχει ενεργη ακμη το μονο που κανει ειναι να την ''σκεπαζει'' το οποιο ειναι πολυ χρησιμο ειδικα το καλοκαιρι...αλλα τον χειμωνα η ακμη επιστρεφει δριμητερη.Η καλυτερη λυση ειναι η εξης...ισοτρετινοινη τον χειμωνα...πολλα μπανακια και ηλιος το καλοκαιρι.Και τελος η ακμη.

johnygiats

New Member

καταθέτω και εγω τη δική μου εμπειρία...

πριν από περίπου 1 χρόνο πήγα στο δερματολόγο..το πρόβλημα μου ήταν (και είναι σε ηπιότερο ομως βαθμό) η λιπαρότητα σε πρόσωπο και μαλλιά..η αγωγή που μου εγραψε ηταν για ενα μηνα accuran των 10mg (ένα χάπι κάθε πρωί)..10 mg είναι η ελάχιστη δυνατή ποσότητα της ουσίας σε χάπι.. την αγωγή την ακολούθησα για περίπου 15 ημέρες και οχι για ενα μήνα..λόγω της τριχόπτωσης που εβλεπα στα μαλλιά μου.. στα θετικά ότι όσο έπαιρνα την αγωγή, η λιπαρότητα είχε εξαφανιστεί εντελώς και η τρίχα έγινε πιο σκληρή. στα αρνητικά εκτός από την τριχόπτωση η έντονη ξηροδερμία σε χείλη (καλή λύση ειναι το liposan).

Pierre

Member

panos21 είπε:
@Conan Αν το προβλημα ειναι μονο τα σημαδια ενα καλο προσεγμενο μαυρισμα το καλοκαιρι θα σε φτιαξει μια και καλη.O ηλιος (με μετρο φυσικα)εξαφανιζει ολα τα σημαδια απο ακμη και ουσιαστικα τα ''καιει''.Αν ομως ειπαρχει ενεργη ακμη το μονο που κανει ειναι να την ''σκεπαζει'' το οποιο ειναι πολυ χρησιμο ειδικα το καλοκαιρι...αλλα τον χειμωνα η ακμη επιστρεφει δριμητερη.Η καλυτερη λυση ειναι η εξης...ισοτρετινοινη τον χειμωνα...πολλα μπανακια και ηλιος το καλοκαιρι.Και τελος η ακμη.

Πάνο, η δική μου άποψη είναι ότι απο την στιγμή που σε βλέπει ο ήλιος, είτε έχεις σημάδια είτε ακμή, πρέπει να φοράς αντιηλιακό...
Και αυτό γιατί πολύ απλά με τον ήλιο, το δέρμα διαστέλεται και ουσιαστικά γίνεται πιο πεπαχυσμένο, το οποίο όπως λες απλά τα καλύπτει....
Όσον αναφορά τα σημάδια, δεν έχει καμία βελτίωση, μη σου πεί τα επιδεινώνει, διότι συνήθως αυτά αποτελούν κοκκινίλες, βαθουλώματα και διεσταλμένοι πόροι...τα οποία με την φωτογήρανση που προκαλούν οι UVA και UVB, γίνονται πιο εμφανή με το πέρασμα του χρόνου.
Για τα σημαδία, η καλύτερη λύση είναι μια κρεμούλα που να κάνει ήπια κερατόλυση, δλδ να περιέχει συστατικά όπως σαλυκιλικό οξύ, AHA, LHA κ.λ.π.

Άποψή μου πάντα, απο προσωπική εμπερία...

Conan

Member

για ισοτρετινοινη σκεφτομαι το ISOTROIN ( την αλοιφη). για το καλοκαιρι κατι εχω ακουσει κ εγω για τον ηλιο και το αλατι απο τη θαλασσα

xDante

Member

Φίλε γιάννη το πρόβλημα σου ήταν και πρόβλημα μου για μέχρι και πριν 2 μήνες τώρα έχω απαλλαγεί απο τα σπυράκια στην πλάτη και το πρόσωπο η θεραπεία για εμένα τουλάχιστον και απο τότε δεν έχω ξαναβγάλει ούτε ΕΝΑ σπυράκι στην πλάτη για δείγμα ....

καθότι μου πρότεινε και εμένα ο δερματολόγος το ρεκιουτάν και το απέρριψα χωρίς δεύτερη σκέψη ..... άρχσα να κάνω πλύσεις καθημερινά και όσες φορές την ημέρα μπορούσα με 3% τοπικα ΟΞΥΖΕΝΕ (ναι το απλό οξυζενε που πωλείται στα φαρμακεία) σε 2 μήνες δεν μου ξαναβγήκε ούτε ΕΝΑ σπυράκι για δείγμα...... δεν μυρίζει στεγνώνει εύκολα δεν αφήνει λεκέδες και πίστεψε με σε εμένα ήταν 100% αποτελεσματικό...... επίσης αν είσαι ξανθός η προς το ξανθό βάζε στην hairline σου μια φορά την ημέρα θα δείς σε 1 μήνα και κάτι την λιπαρότητα να εξαφανίζεται.....
καθό τι είναι το μεγάλο μου μυστικό και εδω και 2 μήνες έχω σταματήσει μινοξ κλπ κλπ έχω αρχίσει τους δύο μήνες αυτούς και κάνω εφαρμογή καθημερινά στο τριχωτό της κεφαλής μου το οξυζενε........ λοιπόν μάγκες δεν θα το πιστέψετε........ άρχισα να βγάζω νέες τριχούλες και να γεμίζει η hairline μου... μιλάμε για φουλ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ..... δεν ήθελα να το αναφέρω πριν ανεβάσω φωτογραφίες καθώς περιμένω αλλους δύο μήνες για να μεγαλώσουν και να δείτε όλοι την διαφορά......για όσους κοροιδέψουν και πουν να ένα άλλο γιατροσόφι θα τους απαντήσω αν είναι ξανθοι (θα αναφέρω ποιο κάτω γιατι) και έχουν κοντοκουρεμένο μαλί να το δοκιμάσουν και να ποστάρουν τις εντυπώσεις τους σε 1-2 μήνες.... του π***η τοσες βλακείες έχουμε βάλει στα κεφάλια μας....αν κάποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εμπειρία μου μπορεί να ρωτήσει....
αναφέρομαι ποιο πολύ σε ξανθους καθ ότι το οξυγόνο που παράγει το οξυζενε διασπάει την μελανίνη και οι τρίχες ξανθαινουν ...... αυτό είναι το μοναδικό side effect... απο εκεί και πέρα δοκιμάστε το στην hairline σας παιδιά ....... θα με θυμηθείτε....

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα