θεραπεία? δερματολόγου

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Jason22

New Member
Γειά σας.Η ανάγκη μ'έφερε εδώ :p
απ'την πρώτη ματιά κατάλαβα ότι πρόκειται για "ψαγμένο" community για την τριχόπτωση οπότε θα πω την κατάστασή μου και κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη εννοείται.

Λίγα info μήπως και βοηθήσω.Είμαι 22 ετών,ο πατέρας μ norwood 6,η μητέρα μια χαρά.Εδώ και ένα χρόνο,τουλάχιστον,υποχωρούν οι κρόταφοι και έχω την εντύπωση ότι τα τέρμα μπροστινά έχουν ψιλοαραιώσει.Πεσμένες τρίχες στο μαξιλάρι δε υπάρχουν,αλλά όταν λούζομαι ή φτιάχνω το μαλλί συνήθως βλέπω 10 ή και 20.
Ελπίζω να βοηθάει η φωτό,αν όχι βάζω άλλη
http://tinypic.com/view.php?pic=35i7q7q&s=6

Έχοντας,από πάντα,τρελό κόλλημα με το μαλλί μόλις πρωτοκατάλαβα ότι "αρχίζει η καταστροφή" πήγα σε μια δερματολόγο (ζω επαρχία) της οποίας η "διάγνωση" ήταν απλά να τραβήξει τις τρίχες στους κροτάφους κάτω από λάμπα για να δει πόσες τις μένουν στα χέρια.Χωρίς να μου πει αν έχω πρόβλημα ή όχι,λέγοντας γενικότητες "μπορεί να'ναι το χ,το ψ,το ω" μου είπε να κάνω δίμηνη θεραπεία και έγραψε ένα σπρέι για ψεκασμούς (δυστυχώς δεν θυμάμαι όνομα,νομίζω είχε μέσα ποσοστό "%") και ένα σαμπουάν sebamed anti-hair loss.

Δεν ξεκίνησα την συγκεκριμένη θεραπεία γιατί δεν ήθελα να το ρισκάρω,οπότε πήρα μια δεύτερη γνώμη από ένα γιατρό άλλης πόλης ο οποίος μου είπε με χαλαρό ύφος να μην περιμένω το μαλλί μου να είναι όπως στην εφηβεία και ότι δεν παρατηρεί στοιχεία κλασικής αλωπεκίας.Μου έγραψε για ένα μήνα χάπια priorin extra-συμπλήρωμα διατροφής,σαμπουάν priorin και λοσιόν osmoran.Έκανα επίσης εξετάσεις αίματος που μου είπε,όλα ήταν νορμάλ,εκτός της βιταμίνης b12 η οποία ήταν μεν "εντός" αλλά οριακά.

Δεν περιμένω θαύματα αλλά νομίζω ότι οι κροταφοι συνεχίζουν να αυξάνονται αργά και σταθερά και εδώ θέλω την βοήθειά σας.
Έχω την εντύπωση ότι αυτά που μου έγραψε είναι "παιχνιδάκια" έτσι για να γράψει κάτι μην φύγω με..άδεια χέρια.Κάνω λάθος?Μήπως χρειάζεται κάτι πιο δραστικό?Αν ναι τί?Αξίζει να πειραματιστώ ή δεν με συμφέρει να ρισκάρω με πιο "σκληρά" φάρμακα?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
Απ: θεραπεία? δερματολόγου

:15m:

η φωτο ειναι κατατοπιστικοτατη

Δεν περιμένω θαύματα αλλά νομίζω ότι οι κροταφοι συνεχίζουν να αυξάνονται αργά και σταθερά και εδώ θέλω την βοήθειά σας.
Έχω την εντύπωση ότι αυτά που μου έγραψε είναι "παιχνιδάκια" έτσι για να γράψει κάτι μην φύγω με..άδεια χέρια.Κάνω λάθος?Μήπως χρειάζεται κάτι πιο δραστικό?Αν ναι τί?Αξίζει να πειραματιστώ ή δεν με συμφέρει να ρισκάρω με πιο "σκληρά" φάρμακα?
εισαι στην αρχη και παιρνεις την μεγαλη αποφαση,η ξεκινας βαρια φαρμακα,βελτιωνεσε και συνεχιζεις εφ ορου ζωης,η τα αφηνεις και φευγουν ολα.
εντελως πληροφοριακα στην ηλικια σου ειχα περισσοτερο μαλλι και μικροτερο ανοιγμα στους κροταφους ::)

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

:welc: καλωσόρισες φίλε και καλή συνέχεια!!!

Όπως κατάλαβες και μόνος σου οι δερματολόγοι στο θέμα "τριχόπτωση" είναι αλλού!

Διάβασε για αρχή αυτά τα άρθρα αν δεν το έχεις κάνει ήδη:
http://www.hairlossgr.com/guide-for-men
http://www.hairlossgr.com/treatments
http://www.hairlossgr.com/faq

To priorin είναι χάσιμο χρόνου, το χρησιμοποιούσα για πολλούς μήνες και το σαμπουάν και τις κάψουλες.

Επίσης θεραπείες του στυλ "2 μηνών" κτλ δεν υπάρχουν, αν δοκιμάσεις κάτι και έχεις αποτέλεσμα για να το συντηρήσεις πρέπει να συνεχίσεις τις θεραπείες.

Αν στους κροτάφους που έχεις πρόβλημα βλέπεις να υπάρχει χνουδάκι σου προτείνω να αρχίσεις με διάλυμα μινοξιδίλης 5% όπως αυτήν της kirkland που είναι πολύ φθηνή http://www.minoxidil-direct.co.uk/

Επίσης θα χρειαστείς και κάποιο dht blocker παράλληλα που θα διαλέξεις μόνος σου ανάλογα με το πόσο θες να "ρισκάρεις" σε θέμα παρενεργειών. Ακόμα ένα σαμπουάν κετοκοναζόλης 2% από φαρμακείο (όπως το libroman ή fungoral) για 2 -3 λουσίματα / βδομάδα , και ένα έξτρα σαμπουάν για τις καθημερινές (σου προτείνω πράσινο σαπούνι, το γνωστό κλασικό που έχουν τα σουπερ μαρκετ).

MANKAR

Active Member

καλως ηρθες φιλε και καλη συνεχεια να εχεις στο θεμα μαλλιων , βασικα εγω απο την φωτο δεν βλεπω να εχεις προβλημα , μπορει και να μην εχεις τιποτα!!οσο για τους δερματολογους και εγω συμφωνω οτι δεν εχουν ιδεα πανω στο θεμα μαλλιων!!!!

kapa

Μέλος του προσωπικού

Jason22 είπε:
Γειά σας.Η ανάγκη μ'έφερε εδώ :p
απ'την πρώτη ματιά κατάλαβα ότι πρόκειται για "ψαγμένο" community για την τριχόπτωση οπότε θα πω την κατάστασή μου και κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη εννοείται.

Λίγα info μήπως και βοηθήσω.Είμαι 22 ετών,ο πατέρας μ norwood 6,η μητέρα μια χαρά.Εδώ και ένα χρόνο,τουλάχιστον,υποχωρούν οι κρόταφοι και έχω την εντύπωση ότι τα τέρμα μπροστινά έχουν ψιλοαραιώσει.Πεσμένες τρίχες στο μαξιλάρι δε υπάρχουν,αλλά όταν λούζομαι ή φτιάχνω το μαλλί συνήθως βλέπω 10 ή και 20.

Έχοντας,από πάντα,τρελό κόλλημα με το μαλλί μόλις πρωτοκατάλαβα ότι "αρχίζει η καταστροφή" πήγα σε μια δερματολόγο (ζω επαρχία) της οποίας η "διάγνωση" ήταν απλά να τραβήξει τις τρίχες στους κροτάφους κάτω από λάμπα για να δει πόσες τις μένουν στα χέρια.Χωρίς να μου πει αν έχω πρόβλημα ή όχι,λέγοντας γενικότητες "μπορεί να'ναι το χ,το ψ,το ω" μου είπε να κάνω δίμηνη θεραπεία και έγραψε ένα σπρέι για ψεκασμούς (δυστυχώς δεν θυμάμαι όνομα,νομίζω είχε μέσα ποσοστό "%") και ένα σαμπουάν sebamed anti-hair loss.

Δεν ξεκίνησα την συγκεκριμένη θεραπεία γιατί δεν ήθελα να το ρισκάρω,οπότε πήρα μια δεύτερη γνώμη από ένα γιατρό άλλης πόλης ο οποίος μου είπε με χαλαρό ύφος να μην περιμένω το μαλλί μου να είναι όπως στην εφηβεία και ότι δεν παρατηρεί στοιχεία κλασικής αλωπεκίας.Μου έγραψε για ένα μήνα χάπια priorin extra-συμπλήρωμα διατροφής,σαμπουάν priorin και λοσιόν osmoran.Έκανα επίσης εξετάσεις αίματος που μου είπε,όλα ήταν νορμάλ,εκτός της βιταμίνης b12 η οποία ήταν μεν "εντός" αλλά οριακά.

μονο και μονο που εισαι εδω εχεις ανδρωγενετικη αλωπεκια,απο εκει και περα μην ψαχνεις τιποτα.
με την ταχυτητα που αραιωνεις πριν τα 30 σου θα εχεις ξεπερασει την κλιμακα nw3v.
ηδη εισαι nw2 στα 22 σου και οι κροταφοι σου συνεχιζουν να αδιαζουν
δεν στα λεω να σε τρομαξω,το αφυσικο ειναι αντρας να μην εχει αλωπεκια.
απλα περνεις την αποφαση οποια και αν ειναι :8m:

vag25

Well-Known Member

Δεν νομιζω οτι αυτο θεωρειται N2.
Αν ριξει τα μαλλια κατω θα δειχνει 0::D.Τουλαχιτον αυτο καταλαβαινω απο την φωτο.Εγω θα ελεγα οτι ειναι παει για Ν1.5
Επισης δεν ειναι παραιτητο οτι θα χειροτερεψει η Hairline.
Μπορει να μεινει ιδια για τα επομενα 10 χρονια και απλα να λιγοστευει το μαλλι στο πανω μερος.

kapa

Μέλος του προσωπικού

vag25 είπε:
Δεν νομιζω οτι αυτο θεωρειται N2.
Αν ριξει τα μαλλια κατω θα δειχνει 0::D.Τουλαχιτον αυτο καταλαβαινω απο την φωτο.Εγω θα ελεγα οτι ειναι παει για Ν1.5
Επισης δεν ειναι παραιτητο οτι θα χειροτερεψει η Hairline.
Μπορει να μεινει ιδια για τα επομενα 10 χρονια και απλα να λιγοστευει το μαλλι στο πανω μερος.
εγω παλι βλεπω σε αυτην την φωτο το κεφαλι μου στα 24 μου.
επισης ο φιλος εδω στο μπανιο βλέπει 10 με 20 τριχες,και εγω τοσες βλεπω στο μπανιο αλλα 100 την ημερα τις εχω στο τσεπακι.
απο οτι λεει εχει αρχισει να αδειαζει και η κορυφη και ας μην το βλεπουμε ακομα εμεις στην φωτο.
επισης αναφερει οτι οι κροταφοι συνεχιζουν να αδιαζουν που σημαινει οτι σε εναν χρονο θα εχουν υποχωρησει 1cm ακομα
αν ηταν 30 με αυτην την αραιωση τοτε ναι δεν θα ειχε προβλημα,ειναι 22.
μονο που πηγε σε δερματολογο για το μαλλι εχει ΑΑ.δεν παει καποιος σε γιατρο απο αποψη,το προσεξες οτι η δερματολογος του ειπε να ξεκινησει μινοξιδιλη στους κροταφους?
(δυστυχώς δεν θυμάμαι όνομα,νομίζω είχε μέσα ποσοστό "%")
5% ειναι
ξεκαθαρη διαγνωση ΑΑ
αν περειμενει να χασει τα μισα μαλλια για να ξεκινησει θα πρεπει να εχει μεγαλη τυχη με την μινοξιδιλη η οποια κατα κανονα δεν θα κανει και θαυματα

vag25

Well-Known Member

kapa δεν εμπιστευομαι δερματολογους.Εγω τους ελεγα οτι εχω φαγουρα στα 20 μου και το μαλλι μου ηταν τοσο πυκνο που δεν μπορουσα να περασω τα δαχτυλα μου απο μεσα και μου εδιναν μινοξιδιλη(που εκανε τα πραγματα 10 φορες χειροτερα).

Δεν διαφωνω με την αποψη σου.Μπορει οντως να εχει την εξελιξη που λες,μπορει και οχι.Αυτο ειπα.
Ολα παιζουν.
Μπορει να γινει σαν τον ζινταν να μεινει η hairline οκ και να καραφλιασει πισω,μπορει να αραιωσει απλα ,χωρις να υποχωρησει η hairline.Μπορει να υποχωρησει η hairline.Μπορει να υποχωρησουν τα παντα.
Ολα παιζουν για μενα.

Απο την φωτο λιγα πραγματα καταλαβαινω.Μπορει καποιος τυπος που κρατησε για 20 χρονια το ιδιο μαλλι,να βγαλει φωτο που ειναι ακριβως ετσι.Δεν δειχνει πολλα πραγματα.Παιζει βεβαια να εβλεπα απο κοντα το παιδι και να του ελεγα οτι εχει προβλημα.Οι φωτογραφιες τις περισσοτερες φορες δεν λενε την αληθεια.Ειδικα σε τετοιες περιπτωσεις,οπου υπαρχει πυκνοτητα.

kapa

Μέλος του προσωπικού

vag25 είπε:
kapa δεν εμπιστευομαι δερματολογους.Εγω τους ελεγα οτι εχω φαγουρα στα 20 μου και το μαλλι μου ηταν τοσο πυκνο που δεν μπορουσα να περασω τα δαχτυλα μου απο μεσα και μου εδιναν μινοξιδιλη(που εκανε τα πραγματα 10 φορες χειροτερα).

Δεν διαφωνω με την αποψη σου.Μπορει οντως να εχει την εξελιξη που λες,μπορει και οχι.Αυτο ειπα.
Ολα παιζουν.
Μπορει να γινει σαν τον ζινταν να μεινει η hairline οκ και να καραφλιασει πισω,μπορει να αραιωσει απλα ,χωρις να υποχωρησει η hairline.Μπορει να υποχωρησει η hairline.Μπορει να υποχωρησουν τα παντα.
Ολα παιζουν για μενα.

Απο την φωτο λιγα πραγματα καταλαβαινω.Μπορει καποιος τυπος που κρατησε για 20 χρονια το ιδιο μαλλι,να βγαλει φωτο που ειναι ακριβως ετσι.Δεν δειχνει πολλα πραγματα.Παιζει βεβαια να εβλεπα απο κοντα το παιδι και να του ελεγα οτι εχει προβλημα.Οι φωτογραφιες τις περισσοτερες φορες δεν λενε την αληθεια.Ειδικα σε τετοιες περιπτωσεις,οπου υπαρχει πυκνοτητα.
δεν υπαρχει περιπτωση να μεινει ετσι!!
ειναι μολις 22 και εχει χασει 6.000 τριχες στους κροταφους,εχει ξεκινησει ολοταχως για μεγαλη κλιμακα και μαλιστα με σεβαστη ταχυτητα.οχι επειδη το λεει η δερματολογος αλλα επειδη το λεει ο καπα.
το λεει και ο ιδιος οι κροταφοι συνεχιζουν να αδιαζουν και εχει ξεκινησει και η κορυφη.
αν ειναι να περειμενει να φτασει nw6 την κλιμακα του πατερα του που εχει κληρονομησει δεν υπαρχει λογος να ασχοληθει με θεραπειες μετα
οσο για την αραιωση του να θυμησω οτι ο tropheus ειχε την ιδια αραιωση και τα διπλασια χρονια

vag25

Well-Known Member

kapamarou είπε:
δεν υπαρχει περιπτωση να μεινει ετσι!!
ειναι μολις 22 και εχει χασει 6.000 τριχες στους κροταφους,εχει ξεκινησει ολοταχως για μεγαλη κλιμακα και μαλιστα με σεβαστη ταχυτητα.οχι επειδη το λεει η δερματολογος αλλα επειδη το λεει ο καπα.
το λεει και ο ιδιος οι κροταφοι συνεχιζουν να αδιαζουν και εχει ξεκινησει και η κορυφη.
αν ειναι να περειμενει να φτασει nw6 την κλιμακα του πατερα του που εχει κληρονομησει δεν υπαρχει λογος να ασχοληθει με θεραπειες μετα
οσο για την αραιωση του να θυμησω οτι ο tropheus ειχε την ιδια αραιωση και τα διπλασια χρονια

Το bold και υπογραμισμενο ειναι και το ισχυροτερο επιχειρημα για το οτι θα καραφλιασει και οχι η φωτογραφια.

Απο την φωτο το μονο που μπορεις να καταλαβεις ειναι οτι εχει ωριμασει η hairline.Αν υπηρχε η ιδια πυκνοτητα στο πανω μερος(και κορυφη) με παλιοτερα,υπηρχε περιπτωση και να μην καραφλιασει ποτε(σχετικο αυτο,γιατι ολοι καραφλιαζουμε εστω και λιγο).
Δεν εχει σημασια αυτη η υποχωρηση(οταν μιλαμε μονο για υποχωρηση hairline και οχι αραιωση).

Το σχολιο μου ηταν περισσοτερο πιο γενικο και δεν αφορουσε αποκλειστικα τον φιλο που εκανε το thread.

Ο πατερας μου ηταν σχεδον καθαρο N2 4 χρονια πριν τον φιλο.Εχω φωτογραφιες απο τον στρατο.Ειχε ισως λιγο μεγαλυτερη υποχωρηση στους κροταφους.
32 χρονια μετα στα 50 του παλι Ν2 ηταν με ενα ,εναμιση εκατοστο υποχωρηση προς ταπισω με καλη πυκνοτητα.Τωρα κοντα στα 60 του παλι N2 ειναι αλλα εχει αρχισει και η αραιωση,υπερβολικα αργα,σε φαση που σε βαθος 5ετιας βλεπεις μια μικρη διαφορα στην πυκνοτητα)

kapa

Μέλος του προσωπικού

vag25 είπε:
Το bold και υπογραμισμενο ειναι και το ισχυροτερο επιχειρημα για το οτι θα καραφλιασει και οχι η φωτογραφια.

Απο την φωτο το μονο που μπορεις να καταλαβεις ειναι οτι εχει ωριμασει η hairline.Αν υπηρχε η ιδια πυκνοτητα στο πανω μερος(και κορυφη) με παλιοτερα,υπηρχε περιπτωση και να μην καραφλιασει ποτε(σχετικο αυτο,γιατι ολοι καραφλιαζουμε εστω και λιγο).
Δεν εχει σημασια αυτη η υποχωρηση(οταν μιλαμε μονο για υποχωρηση hairline και οχι αραιωση).

Το σχολιο μου ηταν περισσοτερο πιο γενικο και δεν αφορουσε αποκλειστικα τον φιλο που εκανε το thread.

Ο πατερας μου ηταν σχεδον καθαρο N2 4 χρονια πριν τον φιλο.Εχω φωτογραφιες απο τον στρατο.Ειχε ισως λιγο μεγαλυτερη υποχωρηση στους κροταφους.
32 χρονια μετα στα 50 του παλι Ν2 ηταν με ενα ,εναμιση εκατοστο υποχωρηση προς ταπισω με καλη πυκνοτητα.Τωρα κοντα στα 60 του παλι N2 ειναι αλλα εχει αρχισει και η αραιωση,υπερβολικα αργα,σε φαση που σε βαθος 5ετιας βλεπεις μια μικρη διαφορα στην πυκνοτητα)
πως τον βλεπεις τον φιλο εδω? :chinscratch
να περειμενει να δει την εξελιξη χωρις θεραπεια? :chinscratch
εσυ και ο MANKAR που δεν εχετε ΑΑ αλλα ΣΔ μπορει να μην το βλεπετε το προβλημα του παιδιου.
αλλα το λεει ξεκαθαρα,συνεχιζει και χανει εδαφος και ειναι 22
την κλιμακα 3V την εχει στο τσεπακι του πολυ πριν τα 30 του

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

crossfire

Well-Known Member

kapamarou είπε:
πως τον βλεπεις τον φιλο εδω? :chinscratch
να περειμενει να δει την εξελιξη χωρις θεραπεια? :chinscratch

Ο φιλος να κανει αυτα που δεν καναμε εμεις στην ηλικια του,εχοντας μαυρα μεσανυχτα για το τι σημαινει τριχοπτωση,χανοντας χρονια με βιταμινες και διατροφες......και τωρα προσπαθουμε να μαζεψουμε τα ασυμαζευτα

kapa

Μέλος του προσωπικού

crossfire είπε:
Ο φιλος να κανει αυτα που δεν καναμε εμεις στην ηλικια του,εχοντας μαυρα μεσανυχτα για το τι σημαινει τριχοπτωση,χανοντας χρονια με βιταμινες και διατροφες......και τωρα προσπαθουμε να μαζεψουμε τα ασυμαζευτα
μακαρι να ειχα προλαβει και εγω τοσο νωρις το προβλημα και να μην εβαζα μπαρουτια τωρα στο κεφαλι για να αναστησω πεθαμενους θυλακες εδω και 11 χρονια ::)

MANKAR

Active Member

το ποιο πι8ανο παντως ειναι οτι αν δεν ξεκινησει καμια 8εραπεια μεχρι να καραφλιασει σιγουρα 8α εχει βγει η λυση για το προβλημα των μαλλιων!!!

Jason22

New Member

Fenimore είπε:
Αν στους κροτάφους που έχεις πρόβλημα βλέπεις να υπάρχει χνουδάκι σου προτείνω να αρχίσεις με διάλυμα μινοξιδίλης 5% όπως αυτήν της kirkland που είναι πολύ φθηνή http://www.minoxidil-direct.co.uk/

Επίσης θα χρειαστείς και κάποιο dht blocker παράλληλα που θα διαλέξεις μόνος σου ανάλογα με το πόσο θες να "ρισκάρεις" σε θέμα παρενεργειών. Ακόμα ένα σαμπουάν κετοκοναζόλης 2% από φαρμακείο (όπως το libroman ή fungoral) για 2 -3 λουσίματα / βδομάδα , και ένα έξτρα σαμπουάν για τις καθημερινές (σου προτείνω πράσινο σαπούνι, το γνωστό κλασικό που έχουν τα σουπερ μαρκετ).

όταν λες χνουδάκι εννοείς πάρα πολύ μικρές τρίχες στην άκρη των κροτάφων έτσι?Δεν βλέπω κάτι,αλλά με την αφή κάτι καταλαβαίνω,σε μικρό βαθμό ωστόσο.
Για το dht blocker πριν πειραματιστώ μπορώ να δω σε ποσότητα την διυδροτεστοστερόνη μέσω εξετάσεων αίματος,πχ,ή δεν καλύπτεται μέσω των αιματολογικών?
Η μινοξιδίλη μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα ή παρενέργειες?
(σορυ που ρωτάω για τα φάρμακα είμαι στο "διάβασμα" ακόμα,και είναι αρκετό το άτιμο)

kapamarou είπε:
μονο και μονο που εισαι εδω εχεις ανδρωγενετικη αλωπεκια,απο εκει και περα μην ψαχνεις τιποτα.
με την ταχυτητα που αραιωνεις πριν τα 30 σου θα εχεις ξεπερασει την κλιμακα nw3v.
ηδη εισαι nw2 στα 22 σου και οι κροταφοι σου συνεχιζουν να αδιαζουν
δεν στα λεω να σε τρομαξω,το αφυσικο ειναι αντρας να μην εχει αλωπεκια.
απλα περνεις την αποφαση οποια και αν ειναι :8m:

εντάξει,μη σου λέω μλκίες,με τρόμαξες :p
Ξέρω ότι δεν το κάνεις κακοπροαίρετο αλλά δν είναι και λίγο να χωνέψω σε τέτοια ηλικία ότι αν δεν βάζω φάρμακα στα μαλλιά μου καθημερινά και για πολλά χρόνια,θα τα χάσω.Όπως είπα,επειδή γενικά έχω κόλλημα με το μαλλί,μ'έχει επηρεάσει ψυχολογικά περισσότερο απ'ότι θα επηρέαζε έναν 'φυσιολογικό' άνθρωπο.
Και γω πιστεύω πως έχω ΑΑ (btw τί είναι ΣΔ?) αλλά επειδή απ'ότι έχω καταλάβει στο θέμα της αλωπεκίας ουσιαστικά δεν υπάρχουν στάνταρ και σίγουρες διαγνώσεις,αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που κρατάω μια πισινή για την περίπτωσή μου.
Οπότε πιστεύω δύο είναι οι σωστές επιλογές,ή να κάνω προσπάθεια να διαγνωσθεί ακριβώς αυτό που έχω και ύστερα να το αντιμετωπίσω ή να αρχίσω να δοκιμάζω φάρμακα τα οποία θα έχουν όσο το δυνατόν λιγότερες παρενέργειες και ανάλογα με τα αποτελέσματα βλέποντας και κάνοντας.Για να είμαι ειλικρινής προτιμώ την πρώτη επιλογή μιας και ορισμένα που έχω διαβάσει για επιρροή των φαρμάκων στην στύση,αντίστροφα αποτελέσματα κτλ δεν με "ψήνουν" και πολύ για να πειραματιστώ.

Για την αραίωση όπως είπα δν είμαι κ πολύ σίγουρος,άμα είναι θα βάλω κάποια φωτο μόλις κουρευτώ για να'ναι πιο κατατοπιστική.Εννοείται ούτε για τους κροτάφους είμαι σίγουρος,αφού μιλάμε για χιλιοστά,αλλά αυτή την εντύπωση έχω.Κ Ειδικά όταν βλέπω συνομήλικους με nw6 με πιάνει κρύος ιδρώτας!

*mankar μακάρι να'χεις δίκιο,σε όλα,αλλά να σου πω την αλήθεια φίλε,δεν θέλω να επαναπαυθώ μόνο και μόνο για να έχω καλή ψυχολογία και μια μέρα να μου πέσουν όλα,ούτε μπορώ να πω ότι μ'αυτά που βλέπω έχω και την μεγαλύτερη πίστη για την πρόοδο της επιστήμης.Γενικά δεν θυμάμαι την τελευταία δεκαετία να έχει λυθεί κάποιο απ'τα προβλήματα που επηρεάζουν μαζικά την υγεία των πληθυσμών.Γίνονται πολλές βελτιώσεις δε λέω,αλλά υπάρχουν αρκετές παθήσεις και περιπτώσεις στις οποίες η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.Και απ'όταν άρχισαν να αδειάζουν οι κροταφοι με έτρωγε το πως είναι δυνατόν η επιστήμη να έχει φτάσει σε επίπεδα cern και να μην μπορεί να σου φυτρώσει τρίχες.Και εκτός αυτού παίζει και το να βρεθεί η ultimate λύση της τριχόπτωσης,αλλά να είναι απαγορευτικού κόστους.

xk

Active Member

ριξε μια ματια στον πατερα σου να δεις αν μοιαζετε γενικα στα μαλλια,ψαξε να βρεις και foto του οταν ηταν πανω κατω στην ηλικια σου...μπορει να πηρες απο το σοϊ της μανας σου και να τη γλυτωσεις καπως αλλα γενικα να ξερεις ειναι κακο σημαδι η ηλικια σου,κι εγω nw1,5 ημουν στα 22 και ηταν θεμα χρονου να γινω σα τον πατερα μου μιας και ελαχιστα πραγματα πανω μου ειναι απο το σοι της μανας μου...

αλλα να ξερεις ακρη δε θα βρεις,το dna ειναι μεγαλη κουφαλα ουτε με εξετασεις ουτε με σφαιρα του μελλοντος δε μπορεις να προβλεψεις τι θα γινει,μπορει μεχρι να 35 σου να μεινεις με nw2 ή σε ενα χρονο απο τωρα να επελθει μαζικη καταστροφη και να πας nw4 για πλακα...!

το θεμα ειναι οχι αγχος και οσο μπορεις να τα φροντιζεις και να τα προσεχεις με γιατροσοφια και φαρμακα...ή αλλη λυση ειναι τα παιρνεις απο τωρα που ειναι νωρις ξουρα και να υιοθετησεις αυτο το λουκ αλλα αυτο θελει διαφορετικο τροπο σκεψης και αντιληψης των πραγματων,αμα εχεις τρελα με το μαλλι δυσκολα διαλεγεις αυτο το δρομο

MANKAR

Active Member

φιλε jason για τις αλλες παθησεις που λες οτι δεν εχουν βρει φαρμακο/λυση ακομα ειναι λογικο διοτι παιζονται πολλα φαρμακα με φαρμακευτικες και μεγαλα συμφεροντα ενω η καραφλα ειναι αισθητικο προβλημα καθαρα δεν εχει να κανει με θανατους και πολλα φαρμακα που πρεπει να παρεις!!η καραφλα ειναι σαν την μειωπεια που βγηκε το laser και βρεθηκε η λυση στο να μην φορανε γυαλια , και οι φακοι επαφης!!!αναμενω συντομα προσωπικα εγω να βγει κατι και στο θεμα αυτο!!!

kapa

Μέλος του προσωπικού

εντάξει,μη σου λέω μλκίες,με τρόμαξες :p
:Dναι γι αυτο στο ειπα ;D
Όπως είπα,επειδή γενικά έχω κόλλημα με το μαλλί,μ'έχει επηρεάσει ψυχολογικά περισσότερο απ'ότι θα επηρέαζε έναν 'φυσιολογικό' άνθρωπο.
λιγο πολυ ολους τους πειραζει και προσπαθουν να μην το δειχνουν
Και γω πιστεύω πως έχω ΑΑ
ειναι ολοφανερο στην φωτο,θα μας κυνηγαει το φαντασμα του bob marley ???
μην σε απασχολει προς το παρον δεν ανεφερες κανενα απο τα συμπτωματα

αλλά επειδή απ'ότι έχω καταλάβει στο θέμα της αλωπεκίας ουσιαστικά δεν υπάρχουν στάνταρ και σίγουρες διαγνώσεις,αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που κρατάω μια πισινή για την περίπτωσή μου.
υπαρχουν καπια στανταρ,τριχοπτωση,αδιασμα κροταφων στην αρχη(πακετο με την κορυφη),συνεχιζει στο μπιφτεκι και μετα στα ενδιαμεσα
Οπότε πιστεύω δύο είναι οι σωστές επιλογές,ή να κάνω προσπάθεια να διαγνωσθεί ακριβώς αυτό που έχω και ύστερα να το αντιμετωπίσω ή να αρχίσω να δοκιμάζω φάρμακα τα οποία θα έχουν όσο το δυνατόν λιγότερες παρενέργειες και ανάλογα με τα αποτελέσματα βλέποντας και κάνοντας.Για να είμαι ειλικρινής προτιμώ την πρώτη επιλογή μιας και ορισμένα που έχω διαβάσει για επιρροή των φαρμάκων στην στύση,αντίστροφα αποτελέσματα κτλ δεν με "ψήνουν" και πολύ για να πειραματιστώ.
να πω να πας και σε αλλους δερματολογους?τζαμπα λεφτα θα πεταξεις,ΑΑ θα σου πουνε :violin: :violin: :violin:

kapa

Μέλος του προσωπικού

MANKAR είπε:
το ποιο πι8ανο παντως ειναι οτι αν δεν ξεκινησει καμια 8εραπεια μεχρι να καραφλιασει σιγουρα 8α εχει βγει η λυση για το προβλημα των μαλλιων!!!
δυστυχως MANKAR αυτο δεν θα γινει ποτε,οι λογοι ειναι πολυ βαθιοι και κατα βαθος αυτονοητοι,και να ηταν εφικτο δεν μπορει να βγει
θα φερει τεραστια διαταραχη της οικονομιας,κλεισιμο εργοστασιων παραγωγης φαρμακων,κλεισιμο κλινικων μεταμοσχευσης,κλεισιμο εταιρειων καλυντυκων,η λιστα περειλαμβανει και διαφημηστικους κλαδους και πολλα αλλα που δεν μου ερχονται τωρα,πολλα τα τρισεκατομμυρια του κλαδου για να βγει καποια εταιρεια και να πει παρτε κοσμε,κλειστε ολοι οι υπολοιποι.το προβλημα ειναι αισθητικο στην τελικη,κανεις δεν πεθανε απο καραφλα.
μην ξενας οτι στον βωμο του χρηματος γινονται πολεμοι,και οτι ολοι οι πολεμοι γινανε για το χρημα,ειτε λεγετε κατακτηση γης,ειτε λεγετε πετρελαιο
την πηγα μακρια την βαλιτσα :D ;D
ειμαι υπερβολικος για να δειξω την αιτια ;D

MANKAR

Active Member

kapamarou είπε:
δυστυχως MANKAR αυτο δεν θα γινει ποτε,οι λογοι ειναι πολυ βαθιοι και κατα βαθος αυτονοητοι,και να ηταν εφικτο δεν μπορει να βγει
θα φερει τεραστια διαταραχη της οικονομιας,κλεισιμο εργοστασιων παραγωγης φαρμακων,κλεισιμο κλινικων μεταμοσχευσης,κλεισιμο εταιρειων καλυντυκων,η λιστα περειλαμβανει και διαφημηστικους κλαδους και πολλα αλλα που δεν μου ερχονται τωρα,πολλα τα τρισεκατομμυρια του κλαδου για να βγει καποια εταιρεια και να πει παρτε κοσμε,κλειστε ολοι οι υπολοιποι.το προβλημα ειναι αισθητικο στην τελικη,κανεις δεν πεθανε απο καραφλα.
μην ξενας οτι στον βωμο του χρηματος γινονται πολεμοι,και οτι ολοι οι πολεμοι γινανε για το χρημα,ειτε λεγετε κατακτηση γης,ειτε λεγετε πετρελαιο
την πηγα μακρια την βαλιτσα :D ;D
ειμαι υπερβολικος για να δειξω την αιτια ;D

αν ηταν ετσι γιατι τοτε στο θεμα της μειωπειας βγαλανε το laser και ξεμπερδευεις??εκει δεν χασανε οι εταιρειες οπτικων ειδων ????και την λυση δεν ειπα οτι 8α την βγαλει καποια εταιρεια αλλα καποιος ερασιτεχνης ο οποιος ασχολητε και πειραματιζεται με διαφορα οπως κανουμαι εμεις εδω μεσα!!!!

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα