ερωτηση για πρωτεινη με φινα

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

romario

Member
θα ηθελα να ρωτησω κατι κ αν μπορει να μου απαντησει καποιος που γνωριζει η το κανει ο ιδιος...εχω ξεκινησει γυμαστηριο εδω κ ενα μηνα κ θελω να ξεκινησω να παιρνω πρωτεινη.,μονο πρωτεινη σε σκονη για αυξηση ογκου..παιρνω φινα εδω κ 3 μηνες με καλα αποτελεσματα,πιστευετε πως εαν παρω πρωτεινη θα επηρεασει τη δραση της φινας κ θα αρχισουν κ παλι τα μαλλια να πεφτουν??? εχω ακουσει πως αν παιρνεις συμπληρωματα σε σκονη εχεις τριχοπτωση..ισχυει η ειναι μυθος???θα ηθελα να μου απαντησει καποιος που γνωριζει το θεμα η καποιος που και αυτος παιρνει πρωτεινη αλλα και φινα..ευχαριστω..

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tropheus

Well-Known Member
Απ: ερωτηση για πρωτεινη με φινα

Πάρε όση πρωτεϊνη θέλεις ... δεν προκαλεί τριχόπτωση και δεν επηρεάζει τη δράση της φιναστερίδης. Τα συμπληρώματα που ανεβάζουν την τεστοστερόνη είναι αυτά που προκαλούν τριχόπτωση (π.χ tribulus).

Kαι επειδή το επόμενο (συνήθως) στάδιο μετά την πρωτεϊνη είναι η κρεατίνη να έχεις υπόψιν σου ότι η κρεατίνη προκαλεί τριχόπτωση (υπάρχει και σχετική έρευνα)...

Αλλά και η άσκηση με πολλά κιλά είναι επιβαρυντική για τα μαλλάκια...

mindtrapper

Member

tropheus είπε:
Πάρε όση πρωτεϊνη θέλεις ... δεν προκαλεί τριχόπτωση και δεν επηρεάζει τη δράση της φιναστερίδης. Τα συμπληρώματα που ανεβάζουν την τεστοστερόνη είναι αυτά που προκαλούν τριχόπτωση (π.χ tribulus).

Kαι επειδή το επόμενο (συνήθως) στάδιο μετά την πρωτεϊνη είναι η κρεατίνη να έχεις υπόψιν σου ότι η κρεατίνη προκαλεί τριχόπτωση (υπάρχει και σχετική έρευνα)...

Αλλά και η άσκηση με πολλά κιλά είναι επιβαρυντική για τα μαλλάκια...

Επειδή αυξάνει τα ανδρογόνα ούτως ή άλλως ή λόγω πίεσης του κυκλοφορικού; Ή και τα δύο; Πάντως αν την έχεις που την έχεις την αραίωση, καλύτερα σφίχτης παρά λαπάς για να μην πέσουν 20 τρίχες παραπάνω.

tropheus

Well-Known Member

mindtrapper είπε:
Επειδή αυξάνει τα ανδρογόνα ούτως ή άλλως ή λόγω πίεσης του κυκλοφορικού; Ή και τα δύο; Πάντως αν την έχεις που την έχεις την αραίωση, καλύτερα σφίχτης παρά λαπάς για να μην πέσουν 20 τρίχες παραπάνω.

Τα επίπεδα της τεστοστερόνης ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια της προπόνησης με βάρη και επανέρχονται στα φυσιολογικά τους επίπεδα 20-30 λεπτά μετά το τέλος της προπόνησης (υπάρχει και σχετική έρευνα του 2006).
Το πόσο υψηλά φτάνουν εξαρτάται από το πόσο έντονη είναι η προπόνηση...
Αν κάποιος έχει προδιάθεση για ΑΑ και προπονείται πολύ σκληρά με βάρη 3-4 φορές την εβδομάδα επιβαρύνει τακτικά τα τριχοθυλάκια με επιπλέον ανδρογόνα...

Τώρα όσο αφορά το σφίχτης και το λαπάς ... υπάρχει και το ενδιάμεσο στάδιο ... Άλλωστε οι γυναίκες δεν τρελαίνονται για τους σφίχτες ... αντιθέτως εκτιμούν ένα γυμνασμένο σώμα ..

giannis1991

Well-Known Member

tropheus είπε:
[quote author=mindtrapper link=topic=1923.msg35336#msg35336 date=1276762697]

Τα επίπεδα της τεστοστερόνης ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια της προπόνησης με βάρη και επανέρχονται στα φυσιολογικά τους επίπεδα 20-30 λεπτά μετά το τέλος της προπόνησης (υπάρχει και σχετική έρευνα του 2006).
Το πόσο υψηλά φτάνουν εξαρτάται από το πόσο έντονη είναι η προπόνηση...
Αν κάποιος έχει προδιάθεση για ΑΑ και προπονείται πολύ σκληρά με βάρη 3-4 φορές την εβδομάδα επιβαρύνει τακτικά τα τριχοθυλάκια με επιπλέον ανδρογόνα...

Τώρα όσο αφορά το σφίχτης και το λαπάς ... υπάρχει και το ενδιάμεσο στάδιο ... Άλλωστε οι γυναίκες δεν τρελαίνονται για τους σφίχτες ... αντιθέτως εκτιμούν ένα γυμνασμένο σώμα ..
[/quote]

οταν λεμε κιλα εννουμε προπονηση με πολλα κιλα?????παρα πολλα κιλα?????

ή μηπως αναλογως και το σωμα??????δηλαδη αν μπορω να σηκωσω 120 κιλα και κανω προπονηση με 80 κιλα επιβαρυνομαι?????

tropheus

Well-Known Member

giannis13 είπε:

ή μηπως αναλογως και το σωμα??????δηλαδη αν μπορω να σηκωσω 120 κιλα και κανω προπονηση με 80 κιλα επιβαρυνομαι?????

Η έντονη προσπάθεια να αντεπεξέλθει το σώμα στην αντίσταση που του προσφέρουν τα κιλά είναι η αιτία της απότομης ανόδου της τεστοστερόνης με ότι αυτό συνεπάγεται ... Όσο πιο πολύ ζορίζεσε να σηκώσεις τα κιλά τόσο πιο έντονη είναι η άνοδος των ανδρογόνων.

Το τι σημαίνει τώρα πολλά κιλά εξαρτάται από το άτομο... Δηλαδή αν εσυ Γιάννη σηκώνεις 120 κιλά (φαντάζομαι εννοείς πάγκο) και σου βγαίνει η ψυχή τότε ναι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ.
Τώρα αν έχεις τα 120 και "παίζεις" με 80 νομίζω ότι είναι αρκετά καλά ...

Το βασικό είναι να μην προπονείται κάποιος στα όρια του...

romario

Member

μιλαμε για μονο πρωτεινη σε σκονη οχι αλλα σκαυασματα...κανονικη γυμαναστικη με λιγα βαρη 40 λεπτα μερα παρα μερα...προκαλει τριχοπτωση αυτο ρωταω...και αν ειναι καλο για τον οργανισμο να συνδυαστει φινα με πρωτεινη?? μηπως επιβαρυνεται ο οργανισμος μας?? υπαρχει στο φορουμ παληκαρι που το κανει??

tropheus

Well-Known Member

romario είπε:
μιλαμε για μονο πρωτεινη σε σκονη οχι αλλα σκαυασματα...κανονικη γυμαναστικη με λιγα βαρη 40 λεπτα μερα παρα μερα...προκαλει τριχοπτωση αυτο ρωταω...και αν ειναι καλο για τον οργανισμο να συνδυαστει φινα με πρωτεινη?? μηπως επιβαρυνεται ο οργανισμος μας?? υπαρχει στο φορουμ παληκαρι που το κανει??

Μάλλον φίλε romario δε διάβασες τα παραπάνω που ειπώθηκαν ....

giannis1991

Well-Known Member

tropheus είπε:
[quote author=giannis13 link=topic=1923.msg35339#msg35339 date=1276768901]

Η έντονη προσπάθεια να αντεπεξέλθει το σώμα στην αντίσταση που του προσφέρουν τα κιλά είναι η αιτία της απότομης ανόδου της τεστοστερόνης με ότι αυτό συνεπάγεται ... Όσο πιο πολύ ζορίζεσε να σηκώσεις τα κιλά τόσο πιο έντονη είναι η άνοδος των ανδρογόνων.

Το τι σημαίνει τώρα πολλά κιλά εξαρτάται από το άτομο... Δηλαδή αν εσυ Γιάννη σηκώνεις 120 κιλά (φαντάζομαι εννοείς πάγκο) και σου βγαίνει η ψυχή τότε ναι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ.
Τώρα αν έχεις τα 120 και "παίζεις" με 80 νομίζω ότι είναι αρκετά καλά ...

Το βασικό είναι να μην προπονείται κάποιος στα όρια του...
[/quote]

α μαλιστα....δηλαδη εχει να κανει σε σχεση με το ατομο...αρα φιλε το ιδανικο ειναι να μην πιεζομαστε αλλα να ανεβαινουμε σταδιακα στα κιλα.......

tropheus

Well-Known Member

giannis13 είπε:
α μαλιστα....δηλαδη εχει να κανει σε σχεση με το ατομο...αρα φιλε το ιδανικο ειναι να μην πιεζομαστε αλλα να ανεβαινουμε σταδιακα στα κιλα.......

Σωστός ... ;)

Georgex6

Well-Known Member

παιδια ας μη δουλευομαστε γυμναστηριο και να μη πιεζομαστε δε γινετε (δε μιλαω για υπερβολες).
και μενα με απασχολει αυτο το θεμα γτ κανω βαρη ειδικα τωρα το καλοκαιρι 5 φορες την εβδομαδα.Εχουν περασει απο το μυαλλο μου πολλες σκεψεις μαλιστα μια περιοδο επερνα χαπακι β σιτοστερολης μεσα στο γυμναστηριο και καπακι λουσιμο με φιγκουραλ΄

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kwstakos

New Member

εγω παντος φιλε με την προτεινη δεν ειχα δει τριχοπτωση αλλα μου αυξηθηκε η χολιστερινη απο 175 που ειχα πιγε 300 εκανα και υγιεινη διατροφη και η προτεινη που επερνα ηταν καθαρη γραμωσης

msc

New Member

kwstakos είπε:
εγω παντος φιλε με την προτεινη δεν ειχα δει τριχοπτωση αλλα μου αυξηθηκε η χολιστερινη απο 175 που ειχα πιγε 300 εκανα και υγιεινη διατροφη και η προτεινη που επερνα ηταν καθαρη γραμωσης

Ποια πρωτεινη επαιρνες και σου ανεβηκε τοσο η χοληστερινη?

akishellas3

Well-Known Member

Καλου κακου πριν πατε γυμναστηριο βαλτε κανα τοπικο ,π.χ. Σπιρο η κρεμα φουνγκοραλ μπορει να βοηθησει .
Η τετοστερονη ανεβαινει οταν χρησιμοποιουμε φινα οπου συνεπαγεται πως μπορει να δεις διαφορα στη δυναμη... οποτε... καλο η κακο ?

tropheus

Well-Known Member

akishellas3 είπε:
Η τετοστερονη ανεβαινει οταν χρησιμοποιουμε φινα οπου συνεπαγεται πως μπορει να δεις διαφορα στη δυναμη... οποτε... καλο η κακο ?

Μπα ... μάλλον μείον από άποψη δύναμης είναι όποιος παίρνει φιν/dut γιατί ναι μεν ανεβαίνει η τέστο αλλά το άλλο ανδρογόνο-αναβολικό (DHT) πέφτει δραματικά...

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα